#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορούν οι αποτυχημένοι υπουργοί του μνημονίου να μιλούν για το μέλλον;Ενώ στην κυβέρνηση μετρούν ημέρες προτού γίνει ο ανασχηματισμός και βάλει ο… Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς, αν κάποιος έκανε μια σοβαρή αποτίμηση των όσων έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα θα αντιλαμβανόταν τη φαιδρότητα του πράγματος.

Όλα ξεκίνησαν από τις δηλώσεις του Α. Λοβέρδου, στημένες ή όχι. Συνεχίστηκαν με την Άννα Διαμαντοπούλου και κορυφώθηκαν με τον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος για ακόμη μια φορά την «πάτησε». Αν και πήγε για επίθεση στον Γ. Παπανδρέου τελικά κατάντησε… γατάκι του καναπέ.

Οι τρεις αυτοί λοιπόν «επαναστάτες» του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά πιέζουν για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των επόμενων ημερών. Δεν είναι, όμως, αστείο να ζητούν αλλαγές και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης του Μνημονίου; Και δεν είναι απίστευτο που βγήκαν στα χαρακώματα τρία κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήταν και στην προηγούμενη κυβέρνηση Σημίτη;

Έχουν άραγε δικαίωμα δια να ομιλούν αυτοί που επί Σημίτη συνέβαλαν στο κατάντημα της χώρας;

Από την άλλη, και οι τρεις υπουργοί θέλουν να αλλάξουν όλα, ζητούν από τον πρωθυπουργό να πάρει βούρδουλα, αλλά και οι τρεις είναι από τα βασικά βαρίδια αυτής της κυβέρνησης.

Μήπως λοιπόν και οι τρεις έχουν να τακτοποιήσουν προσωπικές τους διαφορές, να βάλουν υποθήκη για το μέλλον;

Σκεφτείτε τα εξής: Ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός υγείας, είχε απειλήσει ότι θα παραιτηθεί μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, αν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν έμπαινε σε όλα τα νοσοκομεία. Φυσικά αυτό είναι όνειρο απατηλό.

Όπως όνειρο είναι και το νοικοκύρεμα στο ΕΣΥ το οποίο είναι περισσότερο διαλυμένο από ποτέ είναι τώρα.

Νοσοκομεία που δεν έχουν ούτε γάζες, ούτε παυσίπονα, διοικητές αφημένοι στο έλεος των περικοπών λόγω Μνημονίου, η ταλαιπωρία των ασθενών απίστευτη.

Κι από την άλλη το πάρτι των προμηθευτών και των πιράνχας συνεχίζεται, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες του Λοβέρδου.Με λίγα λόγια πρόκειται για έναν υπουργό που απέτυχε, όχι γιατί δεν ήθελε να πετύχει αλλά πιθανότατα γιατί δεν μπορούσε. Αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Ως αποτυχημένος υπουργός έχει δικαίωμα να ομιλεί για την κατάσταση της κυβέρνησης;

Ομοίως και η Άννα Διαμαντοπούλου. Η Παιδεία είναι καζάνι που βράζει, τα λεφτά έχουν περικοπεί και τα σχολεία με το ζόρι λειτουργούν. Χάος στα Πανεπιστήμια με τους καθηγητές να κάνουν μήνυση στο υπουργείο για παρεμβάσεις. Η περίφημη μεταρρύθμιση της κ. Διαμαντοπούλου τίθεται εν αμφιβόλω καθώς τα χρήματα για την Παιδεία έχουν περικοπεί δραματικά.

Ως αποτυχημένη υπουργός λοιπόν η κ. Διαμαντοπούλου βγήκε να μιλήσει για το χάλι της κυβέρνησης, λες και η ίδια δεν συνέβαλε στην εικόνα διάλυσης. Τόσο η υπουργός όσο και ο φίλος του πρωθυπουργού, Γ. Πανάρετος, έχουν διαλύσει τα πάντα, αλλά θυμούνται να κάνουν κριτική και να ζητούν αλλαγές.

Όσο για τον Ευ. Βενιζέλο, ονειρεύεται εδώ και χρόνια να ξαναπάει στο Ζάππειο και να κάνει δηλώσεις ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Στο υπουργείο Άμυνας λειτουργεί ως υπουργός… Τουρισμού και περιμένει μια ζωή να κάνει τη στραβή ο Γ. Παπανδρέου. Χωρίς λοιπόν έργο και προσφορά στη χώρα με ποιο δικαίωμα έχει να κάνει κριτική και να ζητά αλλαγές;

Συμπερασματικά, τρεις υπουργοί αποφάσισαν να μιλήσουν γιατί η χώρα κινδυνεύει όταν οι ίδιοι είναι βασικά εξαρτήματα ενός συστήματος που φθίνει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 12/05/2011 09:58:29

  Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις που έρχονται
  Συ-ντο-μό-τα-τα!!

 2. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 12/05/2011 09:58:42

  Σήμερα η Διαμαντοπούλου ειδικά έπρεπενα δίνει εξηγήσεις για το άγριο ξυλοκόπημα των παδιών. ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ;;;;;;;; ΕΔΕ για υπουργούς δεν υπάρχει;;;;
  Το δικό της υπουργείο αφορούν τα γεγονότα. Ας βγεί και τώρα αν έχει τα κότσια με το ύφος χιλίων καρδιναλίων που κουβαλάει συνήθως να μας απαντήσει: ΤΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ;;;

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 12/05/2011 09:58:48

  "Μπορούν οι αποτυχημένοι υπουργοί του μνημονίου να μιλούν για το μέλλον;"

  Ασφαλώς και μπορούν, διότι:
  1) Μόνο να μιλούν ξέρουν και σε σπαστά "προοδευτικά" Ελληνικά. Είναι σημάδι κατατεθέν ΟΛΩΝ των ραγιάδων και δούλων να ανακατεύουν στη γλώσσα τους ξένες λεξούλες (κατά προτίμηση της επίσημης των αφεντικών τους) και εκφράσεις για αισθάνονται in όπως λένε οι φωταδισμένοι (illuminati στην επίσημη) με τους καιρούς (έτσι όπως τους καθορίζουν τα αφεντικά τους).
  2) Δεν τιμωρούνται, άρα...
  3) Αλλονών τα συμφέροντα εξυπηρετούν, όχι αυτά των Ελλήνων πολιτών. η Ελλάδα είναι απλά χωρος δρασης, όχι χωρα με πολίτες και έννομα συμφέροντα. Άλλωστε, αυτό δεν υποδηλώνει η λεκτική "δράση" τους; Απλά πέρδονται δημοσίως.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/05/2011 09:59:29

  Αποτυχημένοι;

  Η κα υπουργός αναγκάζει 170 δυσλεκτικούς μαθητές με κινητικά και άλλα φυσικά εμπόδια να έρθουν στην Αθήνα για τις εξετάσεις αντί να δώσουν εξετάσεις στον τόπο όπου διαμένουν, και τους υποβάλλουν και σε εξευτελιστικά τεστ, να διαπιστώσουν μήπως λένε ψέματα ότι είναι δυσλεκτικοί.

  Ο κος υπουργός με τη χώρα στο γκρεμό επείγεται να περάσει νομοσχέδιο για τις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλα ζευγάρια.

  • Y. avatar
   Y. @ αλλενάκι 12/05/2011 10:14:39

   Συμφωνώ για το απαράδεκτο της μετακίνησης, παρ’ όλα αυτά είναι θέμα η μαϊμού της δυσλεξίας. Και το λέω με γνώση απόλυτα συγκεκριμένου περιστατικού συμμαθητή του γιού μου, και παιδί φιλικής οικογένειας. Με αποδεδειγμένη επάρκεια κάτω του μετρίου, δούλεψε το σύστημα, και στην Ιατρική ο μαγκάκος. Το κυριότερο, η όλη ενορχήστρωση από μπαμπά-μαμά. Δηλαδή, εσύ, εγώ κι άλλα 9 εκ. Αυτή είναι η κατάντια της μεταπολιτευτικής ελληνικής κοινωνίας

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Y. 12/05/2011 10:30:36

    Εντάξει, συμφωνώ ότι μπορεί να είναι θέμα ένα περιστατικό, ή λίγα περιστατικά.

    Τώρα το θυμήθηκαν; Μέσα στις εξετάσεις;

    Μπορούσαν να το διευθετήσουν σε άλλη στιγμή.

    Έκλεισαν και δέκα προξενεία σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

    Ποια κυρίαρχη χώρα κλείνει προξενεία αντί να ανοίγει συνεχώς νέα;

    Πολύ φοβούμαι ότι δεν έχουμε ψυχανεμιστεί τις μας έχουν ετοιμάσει...

 5. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 12/05/2011 10:04:08

  αλλενάκι καλημέρα
  Πές μου σε παρακαλώ τι καταλαβαίνουμε ανταλλάσοντας απόψεις τη στιγμή που η συγκεκριμένη κάνει ότι μπορεί για να κάνει την παιδεία σαν τον κ...ο της που έλεγε και η γιαγιά μου..

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ναυσικά... 12/05/2011 10:28:12

   Ναυσικά όλοι είμαστε στην κόψη του ξυραφιού.
   Αλλά οι απόψεις δεν μένουν εδώ μέσα μόνο.
   Διασπείρονται και προφορικά.
   Για το θέμα της απογραφής το google search στο λήμα Απογραφή 2011 έχει εκατομμύρια χτυπήματα.
   Εσύ τι πιστεύεις, όλα αυτά μένουν "σιωπηλά" bits και bytes?

   Δεν μιλάει ο κάθε χρήστης του ίντερνετ με 10 τουλάχιστον άτομα στο σπίτι, στη δουλειά, και αυτοί με άλλα 10 και με άλλα 10 κ.ο.κ.;

   Ήδη ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων δήλωσε επίσημα: "Αρνούμαι να απογραφώ. Κατάπτυστο το έντυπο της απογραφής. Δεν περιλαμβάνει το θρήσκευμα".

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 12/05/2011 10:09:47

  ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΜΑ ΠΟΣΟ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ...

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/05/2011 10:35:22

  Η χώρα κυβερνιέται από το σκληρότερο πυρήνα της Νέας Τάξης αυτή τη στιγμή.

  Έχει και άλλα το μενού.

  Το σύστημα βρίσκεται στην ανθρωποφαγική κανιβαλική φάση του πλέον.

  Διαβάστε το Μποτίλια στο Πέλαγος...

  Διότι τι άλλο είναι το αίμα που ρέει στους δρόμους, τα σώματά μας που θέλουν να ανήκουν στο κράτος από τη στιγμή που γεννιόμαστε, η απογραφή -εάν και εφόσον ολοκληρωθεί που δεν νομίζω...- που θα δημιουργήσει τον Πολυπολιτισμικό Χυλό που ονειρεύονται οι Νεοταξίτες του Πασοκ.

  Μας πάνε για Γενοκτονία, συνειδητά.

  Έχω πειστεί απόλυτα ότι διαβάζουν αυτά που γράφουμε και βλέπουν την απόγνωσή μας για τις επόμενες γενιές και ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΣΑΡΔΩΝΕΙΑ... ΚΑΙ ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ...

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/05/2011 10:39:17

  Θέλω επίσης να ενημερώσω ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων-Αιγιαλείας δήλωσε ότι: αρνείται να απογραφεί.

  Και στη συνάντηση του Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό ετέθη το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη και του κατάπτυστου νομοσχεδίου της "εικαζόμενης συναίνεσης - presumed consensus - εφόσον δεν δηλώσεις με δήλωση του Νόμου 105 ότι δεν θέλεις να σου πάρουν όργανα, "εικάζουν ότι συναινείς" να σε διαμελίσουν.

  Επερωτήσεις για το θέμα στην Ευρωβουλή έκανε ο ευρωβουλευτής του Σύριζα Ν. Χουντής, ο Λ. Βερυβάκης αναρωτιέται σε άρθρο του: "μεταμόσχευση ή διαμελισμός;..." και η Δημοκρατική Συμμαχία δήλωσε "Όχι στο Νομοσχέδιο της Εικαζόμενης Συναίνεσης και όχι στην Κρατικοποίηση των σωματων"!

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ αλλενάκι 12/05/2011 16:45:37

   Υποψιάζομαι για τους περισσότερους, ότι είναι μάλλον επειδή τους πήραμε χαμπάρι...

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/05/2011 20:11:48

  Μου θυμιζουν τη διαφημιση...
  Ζητησα κατσικι και μου εστειλες προβατινα !!!

  ωραια φωτο !!
  μπεεεε μπεεε

  ΠΠ

 10. jz avatar
  jz 12/05/2011 22:45:24

  Όταν συζητά η λέσχη Μπιλντερμπεργκ και οι μασώνοι τότε μην περιμένεις τίποτα καλό. Όταν αυτοί φύγουν από την εξουσία και πάψουν να αποφασίζουν για μας , τότε υπάρχει ελπίδα.

 11. δημης avatar
  δημης 13/05/2011 00:39:36

  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ...
  -ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ...ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ.....

 12. nora avatar
  nora 13/05/2011 01:08:08

  Απο εδώ και πέρα η Διαμαντοπούλου πρέπει να λέγεται "Miss Nothing", μην ξεχνάμε πόσο της αρέσουν τα Αγγλικά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.