10/10/2008 01:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορούν να κάνουν κάτι;

Μαζικές ρευστοποιήσεις χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο κατέγραψε μεγάλες απώλειες για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Σε χαμηλό πενταετίας ο Dow Jones, έπεσε κάτω και από τις 9.000 μονάδες, με απώλειες 7,33% και διαμορφώθηκε στις 8.589,7 μονάδες. Ο εν λόγω δείκτης πριν από ένα χρόνο βρισκόταν πάνω από το επίπεδο των 14.000 μονάδων.

«Πρόκειται για τον απόλυτο πανικό, δεν υπάρχει άλλη λέξη», σχολιάζουν χρηματιστές στη Νέα Υόρκη.

Και το ερώτημα είναι πλέον ένα : Μπορεί να κάνουν κάτι; Αφού μια ημέρα μετά την μείωση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και την παροχή απεριόριστης ρευστότητας στις Τράπεζες της Ευρώπης καταρρέει το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου, τι άλλο μπορεί να αναχαιτίσει την κρίση;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. jk avatar
  jk 10/10/2008 03:32:44

  Μόνο ο Greenspan μας σώζει τώρα!
  ΒRΙNG BACK GREENSPAN

  http://www.youtube.com/watch?v=nBnKh6B2cMw

 2. anonymous avatar
  anonymous 10/10/2008 03:42:46

  Μετά την εμφάνιση του οικονομικού κραχ στις ΗΠΑ εδραιώνεται σταδιακά η άποψη στην αμερικανική κοινή γνώμη ότι υπεύθυνοι για την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης είναι οι Εβραίοι που διείσδυσαν και απέκτησαν επιρροή στη Wall Street και την αμερικανική κυβέρνηση και με την απληστία τους, που θεοποίησε το χρήμα και το κέρδος, προκάλεσαν την σοβαρότερη οικονομική κρίση της σύχρονης ιστορίας της ανθρωπότητος.
  Φαίνεται μάλιστα ότι εκείνοι που συμμερίζονται την άποψη ότι σοβαρό μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κρίση έχουν οι Εβραίοι χρηματιστές και τραπεζίτες των ΗΠΑ είναι τόσοι πολλοί, που θορυβήθηκε η οργάνωση που έχει αναλάβει εργολαβικά την καταπολέμηση του αντισημητισμού (Anti-Defamation League, ADL), η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
  Εντύπωση προκαλεί η αναφορά της ADL στο διαδίκτυο, το οποίο αναδεικνύεται σε κυρίαρχο μέσω έκφρασης και ενημέρωσης των πολιτών και της κοινής γνώμης, σε μια εποχή που πολλά από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ ελέγχονται ασφυκτικά από μεγάλα εβραϊκά οικονομικά συμφέροντα, που θεωρούνται υπεύθυνα για την πρόκληση της τεράστιας οικονομικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 3. koinos_nous avatar
  koinos_nous 10/10/2008 07:45:29

  Να δω διώξεις των Εβραίων απο τους Αμερικανούς και τι στον κόσμο.
  Α ρε Πλεύρη τώρα δικαιώνεσαι.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/10/2008 07:48:31

  τέτοια σκοταδιστικά με Εβραίους προσβάλουν την Ελλάδα και τον ανώνυμο συγγραφέα τους. ΟΥΣΤ φασιστο-ραστσιστή, κατάλοιπο σταλινο-χιτλερικών ιδεολογιών, φοβισμένο Σοράκι.

  Τίποτα δεν μπορούν και δεν πρέπει να κάνουν για το NYSE ή το ΧΑΑ, εκτός από το να επιβάλουν λογοκρισία και κράτος χωροφυλακής. Κάνουν και κάνουμε αυτά που επιτρέπονται σε «δημοκρατία». Διασφάλιση ρευστότητας και μάτι στον πληθωρισμό και την ύφεση.

  Δεν σας κάθησε λαμόγια αυτή ή άλλη μεταλλοπλαστικη ή μαϊμού με τις μπανάνες και σας φταίνε οι ...Εβραίοι. Με τέτοια μυαλά σας χρειάζονται και οι σωτήρες σας να σπάτε πέτρες με ένα χαλκά στο πόδι για να λέτε «σε ευχαριστώ κράτος πατερούλη»

 5. oidipodas avatar
  oidipodas 10/10/2008 08:01:17

  γεια σου archaeopteryx

 6. koinos_nous avatar
  koinos_nous 10/10/2008 08:06:13

  Λόγος για τη FED έγινε σε προηγούμενο post αλλά θα το σχολιάσω εδώ.
  Ακουσα μια θεωρία για την δολοφονία του Κέννεντυ (από τον Χατζάρα, και μην αρχίσουμε τα σχόλια για το ποιός είναι αλλά γιαυτό που είπε).
  Πρίν τη δολοφονία του είχε περάσει διάταγμα που έδινε αρμοδιότητες στο κογκρέσο (αν κατάλαβα καλά)ώστε να ελέγχει τη FED.
  Ο επόμενος πρόεδρος Λιντον Τζόνσον το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις ανέλαβε ήταν να ακυρώσει το εν λόγω διάταγμα ή τέλος πάντων τι ήταν.
  Παρακαλουνται οι οικονομολόγοι να μας πουν για τη βασιμότητα του ισχυρισμού (όχι του λόγου της δολοφονίας αλλά τα σχετικά μέ τη FED).

 7. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 10/10/2008 08:30:48

  Gelioi ischyrismoi komplexikon anthropon...

 8. cornelsen avatar
  cornelsen 10/10/2008 08:49:17

  Το πρόβλημα δεν είναι -κυρίως- η πτώση των χρηματιστηρίων αλλά η κρίση των τραπεζών που θα διαχυθεί -αν δεν έχει ήδη διαχυθεί- στην οικονομική ζωή όλης της κοινωνίας. Οι πτωχεύσεις τραπεζών φέρνουν κλείσιμο μικρών και μεγάλων εταιρειών, ανεργία και φτώχεια.
  Ίσως η κρίση αυτή να είναι ίδια ή και χειρότερη στα αποτελέσματά της από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ Α.Ε. Τώρα όμως θα είναι η σειρά τού νεοφιλελευθερισμού να απολογηθεί.
  Όσο για το ελληνικό χρηματιστήριο, αν περάσει κάτω από τις 2000 μονάδες θα αρχίσω να ανησυχώ καθώς τότε καταρρέουν ισχυρές στηρίξεις -αυτές που έδωσαν την στήριξη και την άνοδο από το 2003.

 9. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 10/10/2008 09:00:45

  μαζι σου arxeopteryx

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/10/2008 09:23:28

  Ντροπή .Τι μπούρδες είναι αυτά περί Εβραίων..
  Σέ κάθε κρίση θα βγαίνει ο κάθε πικραμένος και θά γράφει ότι τού κατέβει..Μέ κάτι τέτοια ξαναέρχεται στην επιφάνεια τό ΄Αυγό τού Φιδιού΄.
  Ο άγριος καπιταλισμός δεν καταλαβαίνει απο φυλές και πατρίδες...
  Απλά είναι ΄πολυπολιτισμικός΄.Και όσοι μάς τον πλασσάρουν ως ΄καλή παγκοσμιοποίηση΄ας το ξανασκεφτούν.

 11. Παπαγεωργίου...Ε avatar
  Παπαγεωργίου...Ε 10/10/2008 09:42:03

  Ζούμε ήδη το Κραχ παιδιά μου... σήμερα δεν θα συμβουλέψω κανένα σας...δεν ξέρω τι να γράψω....Αλλοίμονο σε οσους ζουν στο νοικι..

 12. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 10/10/2008 11:12:43

  Η αναφορά στους Εβραίους ως φυλετική κατηγορία είναι άστοχη στη παρούσα κατάσταση.
  Η στοχοποίσή τους όμως όσον αφορά την παγκόσμια οικονομική κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητη.
  Εάν μπλέξουμε με κατηγορίες σε φυλές, θα χάσουμε το πραγματικό νόημα του γίγνεσθαι.
  Ψυχραιμία, και στοχοποίηση στα πραγματικά γεγονότα και σωστή πληροφόρηση από τους κατέχοντες περισσότερη γνώση για τα οικονομικά, είναι αυτό που χρειάζεται.
  Ευτυχώς εδώ υπάρχουν ψύχραιμες απόψεις και γνώμες από αρκετούς φίλους από τους οποίους μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι αρκετά πράγματα.
  Συνεχίστε την καλή δουλειά.

 13. Helmut avatar
  Helmut 10/10/2008 11:38:46

  Ε βέβαια είναι γνωστό ότι για την κατάντια της οικονομίας φταίνε οι Εβραίοι και η λέσχη Μπίλντενμπεργκ.

  Αν τους χώσουμε σε βαγόνια και τους στείλουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης η "αναμόρφωσης"για να αναλάβουν τα ηνία των τραπεζών και χρηματιστηρίων σωστοί Άρειοι και Ελληνάρες με το αίμα και το DNA του Μεγαλέξανδρου και του Περικλή να ρέει άφθαρτο στις φλέβες τους θα σωθεί η Ανθρωπότητα!

  Όπως πολύ καλά είπε ο archeopteryx ΟΥΣΤ από εδώ κομπλεξικοί φασιστο-ρατσιστές.

 14. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 10/10/2008 15:16:53

  Σωστα. Σε λιγο θα μας πειτε οτι φταιει ο Αινσταιν επειδη τα πλουτη ειναι σχετικα...

 15. stelios avatar
  stelios 10/10/2008 17:49:24

  Να παρουμε αποφαση οτι πρεπει να ζησουμε καταναλωνοντας ΛΙΓΟΤΕΡΟ,παραγωντας λιγοτερα σκουπιδια και μολυνση και ριχνοντας το βαρος στο χτισιμο ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ στηριξεων εις βαρος του ελαφρομυαλου καταναλωτισμου.Σημερα καθε πιτσιρικι εχει κινητο,εισαγωμενα ρουχα και 10πλασια παιχνιδια απο οτι πριν 30 χρονια,οντας ταυτοχρονα 10 φορες πιο αμορφωτο σε σχεση με τα λεφτα που ξοδευονται για τη μορφωση του ειτε απο το κρατος,ειτε απο την οικογενεια.Αυτο ισχυει σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις και ειναι παραδειγμα της υβριστικα ανικανης διαχειρησης του συστηματος.
  Καθε Σαβ/κο πετιουνται αμετρητοι τονοι χαρτιου απο χαζοφυλλαδες που προσφερουν μιση ωρα αποβλακωσης.Τερμα τα διφραγκα,θα εξορθολογιστει βιαια το πραγμα.

 16. jk avatar
  jk 10/10/2008 20:54:08

  Το είπα και το ξαναλέω:

  +B R I N G + B A C K + G R E E N S P A N+

  http://picasaweb.google.gr/jketseas/Greenspan#

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.