01/01/2009 14:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορούμε να αντιδράσουμε


_____________________________________________________________________________________________
Το 2009 θα είναι χρονιά εκλογών. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς και οι άλλες ...επαναστατικές δυνάμεις που λέγαμε παλιά; Μια απλή λύση, σαν το αυγό του Κολόμβου, προτείνει αναγνώστης μας:

Φάκτορα, γιατί αυτή η μοιρολατρική στάση που διαφαίνεται στην αρχή της δεύτερης παραγράφου των πρωτοχρονιάτικων ...δηλώσεών σου; («Η ζωή μας θα συνεχίσει να καθορίζεται από τα πολιτικά - οικονομικά - εκδοτικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες μας»- βλ. Ζεις μόνο μια φορά)

Μπορούμε να αντιδράσουμε. Και να ανατρέψουμε όλα τα παιχνίδια τους αρκεί να χρησιμοποιήσουμε όπως πρέπει την ψήφο μας, όποτε γίνουν εκλογές. Όποιο κόμμα κι αν ψηφίζουμε να μην βάλουμε σταυρό σε όσους διετέλεσαν από τη μεταπολίτευση μέχρι τώρα βουλευτές, υπηρεσιακοί και μη κοινοβουλευτικοί υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων και γενικών γραμματειών, πρόεδροι, αντιπρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι κρατικών επιχειρήσεων, οργανισμών δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, αμειβόμενα και ασφαλιζόμενα στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων οποιασδήποτε βαθμίδας και όσους άλλους της ιδίας συνομοταξίας με τους ανωτέρω εντοπίσουμε.

Και να ψηφίσουμε όσους θεωρούμε καλύτερους από αυτούς που θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο κάθε κόμματος και φυσικά δεν θα έχουν καμιά από τις ιδιότητες που αναφέρθηκαν προηγουμένως.
Μπορούμε, λοιπόν, στο χέρι μας είναι, να τους κλείσουμε μια για πάντα την πόρτα της Βουλής, να τους φράξουμε οριστικά το δρόμο προς την εξουσία και να δώσουμε και ένα μαθημά στο οικονομικο, εκδοτικό και τηλεοπτικό κατεστημένο, καθώς και στους καινούργιους ότι πλέον ο λαός θα τιμωρεί όσους απιστούν στον όρκο που δίνουν προς τον ελληνικό λαό. Επιπλέον να αξιώσουμε από τους καινούργιους να καταργήσουν αμέσως όλο το νομοθετικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει το καθεστώς για να παραμένει στο απυρόβλητο κάθε είδους έγκλημα.
Η εποχή μας με το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα για μια ειρηνική επανάσταση. Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία.
Προσωπικές ευχές στους δημιουργούς και διαχειριστές αυτού του βάθρου που μας δίνει τη δυνατότητα να εκφραζόμαστε ελεύθερα και σε όλους τους άλλους που συμμετέχουν προσφέροντας τη συμβολή τους για ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας και του ταλαίπωρου ελληνικού λαού.
Ξενιτεμένος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 01/01/2009 15:08:26

  Θεωρητικα,συναδελφε ξενιτεμενε εισαι αψογος!

  Αλλα...

 2. Factorx avatar
  Factorx 01/01/2009 15:11:12

  @χαζός: κι εμένα στην αρχή μου φάνηκε θεωρητικό. Για σκεφτείτε το όμως, πιο πρακτικά....υπάρχει ψωμί

 3. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 01/01/2009 15:53:19

  Πολύ καλή σκέψη. Και δεν την θεωρώ ανέφικτη, τουλάχιστον από όλους εμάς που έχουμε επαφή με Internet. Θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μια λίστα επί παραδείγματι, που να έδειχνε πριν τις εκλογές, ποιοι από την λίστα των κομμάτων ΔΕΝ έχουν αναλάβει τα προαναφερθέντα πόστα.

 4. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 01/01/2009 16:14:07

  Με βάση την προτεινόμενη συνταγή, πριν πέντε χρόνια έπρεπε να βγάλουμε πρωθυπουργό τον ... Ρουσόπουλο. Ας λείπουν αυτές οι γενικεύσεις και οι μαγικές λύσεις. Όσο ατελέσφορο είναι να υπομένεις καρτερικά τη μοίρα σου και αυτούς που κάνουν κουμάντο, εξίσου ατελέσφορο είναι να μην μπορείς να διακρίνεις αυτούς που προσπαθούν και ξεχωρίζουν από τη γενική κατάντια. Βρείτε όσους είναι στην πολιτική για κάποιους στόχους και όχι για να κονομήσουν ή να πάρουν υπουργεία, και ψηφίστε τους.

  Άντε, καλή μας χρονιά, όπως και να έχουν τα πράγματα αυτές οι μέρες έρχονται πάντα με κάποια αισιοδοξία! FactorX, συνέχισε γερά την μπλογκοεπανάσταση, που είναι η σημαντικότερη επανάσταση που ήταν σε εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο!

 5. Οργή avatar
  Οργή 01/01/2009 16:36:39

  Αυτή είναι η άκρη ξετυλιγματος του κουβαριού.

  Είναι η άριστη αρχή, το μήνυμα θα είναι ξεκάθαρο το οποίο θα επαναλαμβάνεται, ο 'αριστος' θα επιβραβευεται με επανεκλογή και ανύπαρκτος΄ή ο τζαμπα φωνακλάς ή σκανδαλο/μπαχαλάκιας σπίτι του. Αυτό όμως προυποθέτει και μία ανώτερη χρονική παρουσία στο βουλευτιλίκι δηλ. 2 4-ετίες στην σειρά, για να εξαλιφθεί το 'επαγγελμα' βουλευτής και να εισέρχονται οι πολιτικές, οι απόψεις, η σαφήνια σε έργο.
  Ο αρχηγός του κόμματος Πολυβώτη δεν αλλάζει παρά μόνο από το κόμμα του όμως η ομάδα που θα τον πλαισιώνει μπορούμε να την αποφασίσουμε εμείς.

  Αλλά κακά τα ψέματα άμα είχαν μπει καμιά δεκαρία στην στενή με δήμευση περιουσίας για απιστία έναντι του δημοσίου για παράδειγμα ακόμα και για το μικρότερο ρουσφέτι θα σας έλεγα εάν θα υπήρχε 11ος.

 6. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 01/01/2009 17:12:56

  Δεν είμαι σίγουρος ότι οι πολλές τετραετίες είναι το πρόβλημα, γιατί να θέλεις να διώξεις κάποιον που προσφέρει και έχει εμπειρία; Τα νέα φυντάνια που θα προκύψουν έτσι μαζικά δε θα είναι δημιουργήματα κάποιων τζακιών ή των ΜΜΕ; Εξάλλου η βουλευτική σύνταξη, βασικό κίνητρο των «επαγγελματιών», εξασφαλίζεται με δύο τετραετίες. Και, κακά τα ψέματα, χρειαζόμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, με την καλή έννοια, δες την προχειρότητα ορισμένων που εισήλθαν ξαφνικά στον πολιτικό χώρο από αλλού.

  Πάντως μια παραλλαγή της ιδέας του Ξένου Δάκτυλου @4, για μία λίστα με τα προφίλ πολιτευτών, θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, υποθέτω ότι η εύκολη λύση θα ήταν να υπάρχουν πολλές λίστες που θα τις συντηρούν γνωστοί μπλόγκερς (και άρα θα είναι τόσο αξιόπιστες όσο τα αντίστοιχα μπλογκς) και θα μαζεύουν πληροφορίες: σε ποιο σκάνδαλο μπλέχτηκε ο τάδε, για τι κατηγορήθηκε και πόσο αξιόπιστα, πώς απέκτησε την περιουσία του κτλ. Το πιο ενδιαφέρον θα ήταν, αν είναι δυνατό, να λειτουργήσει μία λίστα σε μορφή wiki. Βεβαίως θα πρέπει να μπουν αυστηροί κανόνες, να συνδέονται όλες οι πληροφορίες με μία πηγή κλπ. Να το συζητήσουμε λίγο;

 7. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 01/01/2009 17:49:39

  Αρκετός κόσμος ψηφίζει κόμματα που δεν χρειάζονται σταυρό. Τα προτείνω αυτά τα κόμματα, κάνουν καλό και στα ήθη και στη χώρα.
  Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

 8. Μάρκος avatar
  Μάρκος 01/01/2009 19:41:57

  Βρε παιδιά δεν βλέπετε ότι πάντα παραμονή εκλογών όλα τα κόμματα σφάζονται στις ποδιές των διάφορων μαιντανών μπας και δεχθούν να κατέβουν ως υποψήφιοι; Ούτε τους νοιάζει αν ιδεολογικά συμπορεύονται με το κόμμα τους, αρκεί να είναι αναγνωρίσιμοι και να φέρουν ψήφους. Αυτή είναι η κατάντια της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. (Πατουλίδου, Φασούλας,Λιάγκας και άλλοι πολλοί ων ουκ έστιν αριθμός) Την επόμενη φορά θα δούμε και Κορομηλά, Μπεζεντάκου και επιτέλους και Σαρρή!!!!This is the Greece!!!! που λέγανε και τα καμάκια.

 9. Ξενιτεμενος avatar
  Ξενιτεμενος 01/01/2009 20:36:10

  Καλη και δημιουργικη χρονια με υγεια σε ολους

  @ xazos Thanks a lot

  @ factorx Υπαρχει πραγματι ψωμι - ριξτε μια ματια τι εγινε στο διαδικτυο μετα τη δολοφονια του δεκαπενταχρονου αγοριου,που αν συνδυασθει με μηνυματα μεσω τηλεφωνων, προκηρυξεις, μπροσουρες και ο,τι αλλο συναφες μπορει να χρησιμοποιηθει, θα υπαρξουν θαυματα και θα τριβουμε τα ματια μας. Εξ αλλου, αφουγκρασθειτε τB 9ς αντιδρασεις του κατεστημενου και κυριως εκεινων που απειλουνται να μην ξαναδουν την πορτα της Βουλης και να χασουν τη νομη της εξουσιας...

  @ anonymous.Εσυ θυμισου τις ''πελατειακες σχεσεις'' του ΠΑΣΟΚ, ποσες εκατονταδες χιλιαδες διορισμους ειχε κανει στην εικοσαετη και πλεον νομη της εξουσιας και πως καταποντιστηκε. Το ιδιο εκαναν και τουτοι εδω, οι Νεοδημοκρατες, διορισαν και αυτοCE εκατονταδες χιλιαδες με ολους τους τροπους, ακομη και απο τα παραθυρα και οι ιδιοι λενε τωρα (Π. Παναγιωτοπουλος) οτι θα φυγουν νυκτα. Να προσπαθησουμε, λοιπον, πρωτα και μετα θα μπορουμε να αποφανθουμε. Εκτος αν εννοεις τις "πελατειακες σχεσεις" με το κατεστημενο, οι οποιες ομως δεν θα μπορουν να αποδωσουν καρπους οταν "ξηλωθουν" οι υποτακτικοι του

 10. Provocator. avatar
  Provocator. 01/01/2009 22:13:40

  Κολοκυθια μπορουμε να κανουμε,και μαλιστα νεροβραστα.Το μονο που βλεπω εγω,ειναι οτι μαζευομαστε ολοι εδω, σε στυλ παλαιου καφενειου, και γκρινιαζουμε συνεχως, και ενιοτε και βριζομαστε αναμεταξυ μας.
  Αλλα με πορδες, δε βαφονται αυγα.

 11. Factorx avatar
  Factorx 01/01/2009 22:57:13

  @Provocator: Περιμένουμε προτάσεις.

 12. YiannisM avatar
  YiannisM 02/01/2009 10:02:33

  Ξενιτεμένε καλή χρονιά..
  Πόσο μακριά βρίσκεσαι από την Ελλάδα..
  Μα αν πραγματικά υπήρχαν άξιοι άνθρωποι, με σπουδές και μόρφωση, αξίες και διαδρομή, μαλάκες θα ήμαστε να μην τους ψηφίζαμε;
  Όμως δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι για τα μπάζα, άνθρωποι ατάλαντοι, χωρίς αγάπη για τον έρμο τούτο τόπο, χωρίς το θάρρος της προσωπικής γνώμης.
  Και επειδή ζούμε μια εποχή χαμηλών προσδοκιών ως χώρα, οι πολιτικοί για να μην ξεχωρίζουν και τους κόψουν κανα κεφάλι, προσπαθούν να δείχνουν κοντύτεροι από τους ηγέτες τους που αντικειμενικά πλέον πρέπει να παραδεχτεί κανείς ότι "δεν κάνουν".

 13. Provocator. avatar
  Provocator. 02/01/2009 10:09:50

  Eγω δεν εχω και πολυ μεγαλη φαντασια, αλλα ξερω οτι στο Αμερικα, οταν οι ολιτες, εχουν προβλημα με κατι συγκεκριμενο,γραφουν στον τοπικο βουλευτη, και αυτος, το λαμβανει πολυ σοβαρα υποψιν του αυτο.
  Εμεις, γιατι αραγε δεν εφαρμοζουμε αυτο το μετρο σαν αρχη;
  Να γραφουμε δηλαδη προσωπικα στο βουλευτη που εχουμε ψηφισει, και να τον απειουμε, οτι υην αλλη φορα, δε θα δει ουτε το δικο του ψηφο μεσα στην καλπη.
  Τις διεθυνσεις, τις εχουμε ολοι,εννοω τα emails.Ας αρχισουμε λοιπον.
  Εγω,πχ.,εχω γραψει και σε βουλευτες, αλλα και σε κομματα.
  Και στη ΝΔ,και στο πασοκ.Ειδικα στο δευτερο, που το ψηφιζα ολα αυτα τα χρονια,τους εχω ξεσκισει με τα βρισιδια που τους ριχνω.
  Αν το κανανε και αλλοι, θα ηταν αλλοιως, απο το να γραφει ενας συν/χος,που δεν εχει υποτιθεται τι να κανει.

 14. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 02/01/2009 11:15:22

  Το blog axiologisibouleytwn απέχει πολύ από αυτό που πρότεινα ως αρχείο πολιτευτών, αλλά μας παρέχει μια καλή αφετηρία για να συζητήσουμε πώς πρέπει και πώς δεν πρέπει να είναι ένα τέτοιο αρχείο. Για παράδειγμα:

  (1) Δεν πρέπει να είναι οργανωμένο έτσι: σχόλια διαφόρων, αραδιασμένα το ένα μετά το άλλο.

  (2) Δεν πρέπει να περιέχει απόψεις του στυλ «αυτός είναι πολύ λαϊκιστής» ή «έχει σωστές απόψεις για το τάδε θέμα».

  (3) Αντιθέτως, πρέπει να περιέχει συγκεκριμένα, εξακριβώσιμα στοιχεία («εξακριβώσιμα» δε θα πει «νομικώς αποδείξιμα», αλλά με συγκεκριμένες αναφορές, π.χ.: «σύμφωνα με το τάδε ρεπορτάζ της τάδε εφημερίδας εμπλέκεται στην τάδε υπόθεση») οργανωμένα με έναν ευανάγνωστο («εγκυκλοπαιδικό») τρόπο.

 15. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 02/01/2009 11:26:49

  Παράδειγμα:

  Όνομα: Πολίτης Πολιτευτόπουλος

  Βιογραφικά στοιχεία: (τόπος γέννησης, εκπαίδευση, επαγγελματικές θέσεις)

  Περιουσιακά στοιχεία: (τι και από πότε κατέχει, με συγκεκριμένες αναφορές, είτε σε δηλώσεις «πόθεν έσχες» είτε και σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, με τις αντίστοιχες παραπομπές)

  Διάφορα:

  Με το που έγινε υφυπουργός Άμυνας, άνοιξε ένα καινούριο στρατόπεδο στην ιδιαίτερη πατρίδα του τάδε. (Παραπομπή σε πηγή.)

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της τάδε εφημερίδας, κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Παιδείας δημιούργησε στο νομό του τόσες βιβλιοθήκες, σε αντίθεση με υποδιπλάσιο αριθμό ανά κάτοικο σε όλους τους άλλους νομούς.

  Σύμφωνα με την τάδε εφημερίδα, έλαβε το τάδε δώρο από τον τάδε επιχειρηματία. Ο ίδιος διέψευσε το δημοσίευμα και η επιταγή που δημοσίευσε η εφημερίδα απεδείχθη προϊόν μοντάζ.

  (Το καταθέτω μόνο για προβληματισμό, ξέρω ότι προς το παρόν η όλη ιδέα είναι πολύ απλοϊκή, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το σκεφτούμε.)

 16. Αναγνώστρια avatar
  Αναγνώστρια 04/01/2009 13:05:03

  Φάκτορα Χ

  Σχετικά με το πως θα μπορούσαν να φακελωθούν οι πολιτικοί, ρίξε μία ματιά στο λογισμικό-βάση δεδομένων που παρουσιάζεται εδώ omadeon.wordpress.com/2008/06/26/nndb-gr/

  Κάνε μία παρουσίαση και αν κριθεί ικανοποιητικό από τους αναγνώστες σου, θα μπορούσε να υπάρχει μόνιμα σαν ενότητα στο antinews για να προστίθενται συνέχεια στοιχεία.

  Αν, όπως όλα δείχνουν, γίνουν εκλογές την άνοιξη, έχουμε πολύ δουλειά ως τότε εμείς οι πολίτες για να συμπληρώσουμε τα πορτραίτα των πολιτικών.

 17. Factorx avatar
  Factorx 04/01/2009 13:30:00

  @Αναγνώστρια19: Καλή ιδέα. Πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε;

 18. omadeon avatar
  omadeon 04/01/2009 14:18:38

  @Factorx
  είδα το σύνδεσμο (είναι σε ποστ μου, που αφορα ένα λογισμικό δωρεάν που σχηματίζει διαγράμματα σχέσεων και διαπλοκής πολιτικών προσώπων, κ.ο.κ).
  Η αναγκαιότητα για κάτι τέτοιο όμως, ίσως ξεπερνάει τις δυνατότητες του συγκεκριμμένου προγράμματος ("NDB Mapper"). Μάλλον χρειάζεται ένα είδος Wiki / Εγκυκλοπαίδειας, το οποίο αργότερα πρέπει να περάσει από δεύτερο στάδιο προσθήκης Σημασιολογικών Σχέσεων, μέσω π.χ. του
  semantic-mediawiki.org/wiki/Semantic_MediaWiki
  (όπου παράλειψα τα αρχικά http... κλπ. για να μην καθυστερήσει το σχόλιο)

 19. omadeon avatar
  omadeon 04/01/2009 14:24:09

  Υπ΄ όψιν, κάτι σημαντικό. Μέσω των νέων Semantic technologies, προσιτές τώρα και στον απλό χρήστη,
  προσφέρονται οι δυνατότητες
  1) Να φακελλώσουμε δημοσίως... δημόσια πρόσωπα, ώστε ο πολίτης να ξέρει τα πάντα γι' αυτούς, π.χ. όσα έχουν πει ή κάνει στο παρελθόν, και να σταματήσει ο κόσμος να έχει "μνήμη χρυσόψαρου".
  2) Να οργανώσουμε έναν Αυτόματο Συντονισμό blogs, ώστε σε περίπτωση συλλογικής δράσης να ενώνονται τα ποστ και οι ιδέες τους αυτομάτως.

  Και οι δύο αυτές δυνατότητες θέλουν βέβαια ακόμη κάποιο ψάξιμο, δεν είναι απλές. Θα επανέλθω σύντομα, αλλά τονίζω πρώτα έναν κίνδυνο:
  ΑΝ ΔΕΝ εκμεταλλευτούμε αυτές τις δυνατότητες, το "σύστημα" τις εκμεταλλεύεται ΗΔΗ έτσι κι αλλιώς. Δηλαδή... δεν υπάρχει επιστροφή, ούτε γλυτώνουμε την αναβάθμιση. Τα πάντα στον πλανήτη ενώνονται σε ένα ενιαίο δίκτυο σημασιολογικών σχέσεων. Οσοι παρανοήσουν και θελήσουν να μείνουν έξω, δεν γλυτώνουν τίποτε, απλώς μένουν ΠΙΟ αδύναμοι.

 20. Αναγνώστρια avatar
  Αναγνώστρια 04/01/2009 19:09:37

  Φάκτορα Χ

  Καθυστέρησα να απαντήσω γιατί έψαξα λίγο τη συγκεκριμένη βάση www.nndb.com και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Σύμφωνα με την πολύ καλή πρόταση που έκανε ο Πολυβώτης (σχόλιο 18), για την τεκμηρίωση κάθε πληροφορίας με παραπομπές σε πηγές, δεν είναι εφικτή η χρήση συνδέσμων σ’ αυτή τη βάση. Όλα τα δεδομένα εισάγονται απευθείας σε αυτή. Οπότε σε πρώτη φάση δε νομίζω ότι είναι το κατάλληλο εργαλείο για να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια. Μελλοντικά και σε δεύτερη φάση μόνο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το mapper.nndb.com/start/ για τη δημιουργία διαγραμμάτων όπου θα φαίνονται οι σχέσεις ενός πολιτικού με άλλα πρόσωπα, εταιρείες, κλπ.

  Ένα εργαλείο που έχει τέτοιες δυνατότητες, δηλ. συγκέντρωση πληροφοριών και συνδέσμων σε πηγές, το οποίο ταυτόχρονα είναι και πολύ πιο εύκολο να στηθεί είναι ένα wiki, πχ. την εποχή που πέρισυ ήταν στην επικαιρότητα το ασφαλιστικό, το ιστολόγιο reality-tape έστησε ένα wiki όπου συγκεντρώνεται σχετικό υλικό www.reality-tape.com/asfalistiko/index.php

  Επειδή όμως δεν είμαι πληροφορικός για να συστήσω τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις, καλό θα ήταν να απευθύνεις πρώτα έκκληση για βοήθεια στους έλληνες ιστολόγους οι οποίοι πιθανόν να έχουν να προτείνουν και άλλους τρόπους υλοποίησης αυτής της προσπάθειας. Νομίζω ότι θα ανταποκριθούν αρκετοί. Άλλωστε κατά καιρούς έχω δει ποστ σε αρκετά ιστολόγια όπου ασχολούνται με το "βίο και πολιτεία" και το"πόθεν έσχες" διάφορων πολιτικών.

  Ειδικά για τη πρόσβαση στο "πόθεν έσχες" των πολιτικών όμως, θα χρειαστεί η συνδρομή των συναδέλφων σου του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ. Ελπίζω να υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά τους που θα χαρούν να βοηθήσουν. Παρόλες τις προσπάθειες που έγιναν από πολίτες, οι συγκεκριμένες πληροφορίες με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες δε δίνονται σε πολίτες. Σχετικά μ’ αυτό το θέμα παραθέτω 2 συνδέσμους (ελπίζοντας ότι δε γίνομαι κουραστική) www.publicdata.gr/?p=29 και proxeirotetradio.blogspot.com/2008/09/blog-post_8666.html

  Όσον αφορά την πρότασή μου για τη δημιουργία σχετικής ενότητας στο antinews, θα μπορούσε να υπάρχει ξεχωριστή σελίδα (όπως αυτές του Κόσμου των ιδεών, Πολιτική επικαιρότητα, κλπ.) με τα ονόματα των πολιτικών τα οποία θα οδηγούν μέσω συνδέσεων στις αντίστοιχες σελίδες του wiki.

  Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να δημιουργηθεί αυτό το wiki, θα μπορούσαν να μαζευτούν (με τη βοήθεια φυσικά και των αναγνωστών σου) σύνδεσμοι με τέτοιου είδους πληροφορίες. Βέβαια σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι ιδιαίτερα κουραστική η περιήγηση σ’ αυτές τις πληροφορίες.

  Τέλος θεωρώ σημαντικό να επισημάνω, ότι το γεγονός ότι έχεις αναγνώστες από όλο το πολιτικό φάσμα, είναι κάτι που θα εξασφαλίσει τον πλουραλισμό αυτών των πληροφοριών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.