#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/11/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορεί ο κ. Βενιζέλος να χειριστεί τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα;Του Κώστα Ροδινού

Η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της Ε. Ε., για το επόμενο εξάμηνο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου κυοφορούνται εξελίξεις και  διαμορφώνονται  νέοι συσχετισμοί, που ενδεχομένως θα καθορίσουν την στρατηγική σημασία της περιοχής για δεκαετίες.

-Η Τουρκία του Ερντογάν  κερδίζει καθημερινά πόντους…αναξιοπιστίας. Πότε επενδύοντας σε αμυντικές συμφωνίες με την Κίνα, πότε ζητώντας από τον Πούτιν να «σώσει» την Τουρκία από την Ε. Ε. πότε παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά της Αιγύπτου, πότε αρνούμενη την ….ύπαρξη  μιας χώρας μέλους του ΟΗΕ και της  Ε.Ε. , πότε ανοίγοντας τις αγκαλιές στο Ιράν και πότε παριστάνοντας τον «μάγκα» στο Ισραήλ και το Ιράκ. Το περίφημο «Δόγμα Νταβούτογλου», περί μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, αποδείχθηκε μια τεράστια πομφόλυγα. Η Τουρκία μετατρέπεται και πάλι στο προβληματικό παιδί της περιοχής και δεν είναι η πρώτη φορά. Ειρήσθω εν παρόδω και το «οικονομικό θαύμα» του Ερντογάν αρχίζει να ξεθωριάζει. Επιπλέον, λόγω και των εμμονών του Τούρκου πρωθυπουργού  με την προώθηση της ισλαμικής του ατζέντας, το υπόδειγμα της Τουρκίας, ως μοντέλου μετριοπαθούς ισλαμικής δημοκρατίας χάνει τη γοητεία του. Και τους…θαυμαστές του.

-Στην Κύπρο, και λόγω του μνημονίου, ενισχύονται οι πιέσεις για την υιοθέτηση μιας κάποιας λύσης η οποία πιθανότατα θα είναι κατά τα πρότυπα του σχεδίου Ανάν, που ουσιαστικά θα καθιστά την μαρτυρική Μεγαλόννησο  «όμηρο» της Τουρκίας.

-Η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία  της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σε μια χρονική  συγκυρία κατά την οποία κορυφώνονται  οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ  για το διατλαντικό εμπόριο και τις επενδύσεις (TTIP). Μια συμφωνία, που αν επιτευχθεί,  θα δώσει νέα ώθηση στις σχέσεις ΗΠΑ - Ευρώπης.

-H προσπάθεια των ΗΠΑ να περιθωριοποιήσουν την Κίνα από τις μεγάλες εμπορικές διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται αυτήν την περίοδο, ίσως εξαναγκάσουν τους Κινέζους να αναζητήσουν στρατηγικούς εταίρους στην Ευρώπη και η Ελλάδα, λόγω της παρουσίας της COSCO στον ΟΛΠ, μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο και δοκιμασμένο συνομιλητή.

-Στο Ισραήλ, η επάνοδος του  Αβίγκντορ Λίμπερμαν στο Υπουργείο Εξωτερικών  πιθανότατα θα ανακόψει τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης με την Τουρκία, θα δυσκολέψει τις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με το Ιράν για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ θα δώσει ώθηση στην στρατηγική συνεργασίας με Κύπρο και Ελλάδα για τα ενεργειακά.

-Στην Αίγυπτο, η διάρρηξη των σχέσεων με την Τουρκία (η Άγκυρα χαρακτήρισε ως persona non grata  τον πρεσβευτή του Καϊρου, ενώ η  Αίγυπτος απέλασε τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα), ανοίγει το πεδίο για νέες προοπτικές. Πέρασαν οι εποχές που το μακρύ χέρι της Άγκυρας τορπίλιζε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

-Στα Σκόπια δεν δίνεται η πολυπόθητη ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και αντιρρήσεις αρχίζει πλέον να εγείρει και η Βουλγαρία ενοχλημένη από τον αυξανόμενο αλυτρωτισμό στον οποίο επενδύει το καθεστώς Γκρουέφσκι.

Ποια είναι η ελληνική απάντηση σ’ όλα αυτά;

Η Ελλάδα, δυστυχώς, σε μια κρίσιμη φάση όπου θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προωθήσει τα συμφέροντά της αναλίσκεται σε ατέρμονες συζητήσεις με τους χαμηλόβαθμους υπάλληλους της τρόϊκας, ενώ σπαταλάει πολύτιμο πολιτικό χρόνο σε άγονες εσωτερικές σκιαμαχίες,  τόσο μακριά από τα σημαντικά που συμβαίνουν γύρω μας.

Πολύ φοβούμαι ότι η παρακολουθούμε τα πράγματα μάλλον  αμήχανα και φοβισμένα.  Δυστυχώς, η  Χώρα έχει την ατυχία να την εκπροσωπεί  ένας αδαής περί των διεθνών σχέσεων Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος μάλιστα τον περισσότερο χρόνο του  ασχολείται με την προσωπική πολιτική του διάσωση.

Ειλικρινά πιστεύει κανένας ότι όλα αυτά τα ζητήματα, καίρια για τη Χώρα, μπορεί να τα χειριστεί αποτελεσματικά, με το γνωστό μοντέλο εξουσίας και διαχείρισης που μας έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Βενιζέλος;

Στον  κ. Βενιζέλο δόθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών ως αποτέλεσμα ενός επώδυνου συμβιβασμού. Ο ίδιος βέβαια το επεδίωξε, προφανώς, για να ενισχύσει το θρυμματισμένο προφίλ του. Όμως, καμιά σκοπιμότητα και κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί να τεθεί υπεράνω των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ωρε μανα μου avatar
  ωρε μανα μου 28/11/2013 07:31:01

  ο Βενιζέλος δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το κόμμα του, θα εκπροσωπήσει τη χώρα;

 2. Νίκος Καπλάνης avatar
  Νίκος Καπλάνης 28/11/2013 07:32:03

  Κύριε Ροδινέ καλημέρα.Η απάντησης δυστυχώς προφανής!ΟΧΙ δεν μπορεί!Δεν έχει το πολιτικό εκτόπισμα,ούτε τις γνώσεις για κάτι τέτοιο!Γνωρίζω & εγώ & πολλοί άνεργοι συνάδελφοι Πολιτικοί Επιστήμονες & Διεθνολόγοι πολύ περισσότερα απο τον κ(sic) Αντιπρόεδρο!Τα ''καρπούζια'' που περιγράφεις(επετρεψέ μου τον όρο) αφορούν το ''χωράφι'' Ελλάς!Τα '' μαχαίρια'',οι πρωτοβουλίες δηλαδή αφορούν τον δρώντα(χώρα-Βενιζέλος),αν κοπείς το αίμα δεν θα είναι του ενεργούντα(Βενιζέλος) αλλά της Χώρας!Χώρια που στο τέλος,απι το αίμα & τα ''μαχαιρώματα'' θα αναφωνήσουμε '' μάπα το καρπούζι''!!!Μιλώ αλληγορικά αλλά με όρους Διεθνών Σχέσεων!Ελπίζω τον Τελικό Λόγο να τον έχει ο Πρωθυπουργός!Καλημέρες!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νίκος Καπλάνης 28/11/2013 19:44:03

   Καλησπέρα Νίκο,
   ο αντιπρόεδρος δεν έχει ανάγκη από διεθνολόγους!

 3. αργατεία avatar
  αργατεία 28/11/2013 07:52:35

  "Στην Κύπρο, και λόγω του μνημονίου, ενισχύονται οι πιέσεις για την υιοθέτηση μιας κάποιας λύσης η οποία πιθανότατα θα είναι κατά τα πρότυπα του σχεδίου Ανάν, που ουσιαστικά θα καθιστά την μαρτυρική Μεγαλόννησο «όμηρο» της Τουρκίας."
  αν είναι έτσι τότε πως αποδυναμώνεται η Τουρκία?

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 28/11/2013 07:55:27

  Φυσικά όχι. Οτι και να χειρίστηκε μέχρι τώρα είναι παράδειγμα προς αποφυγή και καταστροφικό για την χώρα.
  π.χ. νόμος περί ευθύνης υπουργών, λίστα Lagard , υποβρύχια, χαράτσια κ.λ.π.
  ακόμη και πρόεδρος του πασοκ βγήκε με διαδικασίες ......μονος υποψήφιος και το πήγε από 13 στο 3%.

 5. anarcholiberal avatar
  anarcholiberal 28/11/2013 08:07:39

  Απλό είναι το δίλημμα: στην προκειμενη συγκυρία θέλουμε ικανό άνθρωπο ν ανταπεξέλθει στα της Κίνας, Αιγύπτου, Ισραήλ κλπ ή θέλουμε Κυβέρνηση;; Εγω ψηφίζω το 2.....

 6. διον avatar
  διον 28/11/2013 09:04:11

  κΡοδινε εισαι κοσμημα, για το antinews!!

 7. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 28/11/2013 09:57:42

  κ.Κ.Ροδινέ καλημέρα. Προσωπική μου ἄποψη εἶναι ὅτι,στήν παρούσα συγκυρία ὁ καταλληλότερος γιά νά ἀναλάμβανε ὡς Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν,εἶναι ὁ ἴδιος ὁ κ.Σαμαρᾶς.Πόσα βέβαια νά ἀναλάβει νά κάνει,ὅμως ἡ διεθνής παρουσία του ἀποδεικνύει ὅτι εἶναι ὁ μόνος πού θά μποροῦσε νά ἐνισχύσει τή θέση τῆς χώρας μας στήν περιοχή μέ τόν κατάλληλο τρόπο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κυθήριος 28/11/2013 19:46:02

   καλησπέρα φίλε Κυθήριε,
   ε, δεν γίνεται να τα περιμένουμε όλα από τον ΑΣ, αν και το ενδιαφέρον του για τα διεθνή είναι δεδομένο.

 8. Άκρη Άκρη avatar
  Άκρη Άκρη 28/11/2013 09:58:26

  '' Όχι '' είναι η ξεκάθαρη απάντηση. Κανείς διεφθαρμένος, ανήθικος, απόλυτα διάτρητος και εκβιάσιμος πολιτικάντης δεν μπορεί, ούτε και θέλει να υπερασπιστεί ή να διεκδικήσει τίποτε περισσότερο, από τα ποταπά προσωπικά του συμφέροντα.
  Οι διεθνείς πιέσεις για πλήθος λόγων είναι και θα είναι ασφυκτικές και ο συγκεκριμένος αποτυχημένος και αναξιόπιστος άνθρωπος, εντεταλμένος να διαχειριστεί ευαίσθητες Εθνικές υποθέσεις, είναι τόσο επιτυχημένη ''επιλογή'', όσο το να τρέχουμε με κουτσό αθλητή στους Ολυμπιακούς, διεκδικώντας ...μετάλιο!
  Δε φταίει όμως αυτός........ Βρήκε και τα κάνει.

 9. ikaros avatar
  ikaros 28/11/2013 10:04:29

  Ρωτάτε εμάς ή τον κ. Σαμαρά; Προφανώς για να είναι εκεί χαίρει της εμπιστοσύνης του πολιτικού του προϊστάμενου.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ikaros 28/11/2013 19:47:23

   δεν ρωτάω κανέναν! Την άποψή μου διατυπώνω!

 10. Wolf avatar
  Wolf 28/11/2013 10:54:31

  Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ο πρωθυπουργός θα άφηνε μόνο του, τον κο Βενιζέλο, στο ΥπΕξ, να χειριστεί όλα τα ανοιχτά μεγάλα εθνικά θέματα, δίχως να παρακολουθεί κάθε του βήμα, που κάνει ή δεν κάνει?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Wolf 28/11/2013 19:49:02

   wolf,
   αν ρωτάτε εμένα τίποτα, αλλά ο Υπουργός εξωτερικών εκπροσωπεί τη χώρα. Δεν μπορεί να είναι με το τηλέφωνό στ' αυτί εν αναμονή οδηγιών!

 11. foros1 avatar
  foros1 28/11/2013 11:38:31

  καλοπροαιρετα λεω οτι εστω ειναι ο τέλειος...
  δυο καρπουζια ομως κατω απο την ιδια μασχαλη δεν χωρουν.
  πόσο μαλιστα τρια! (αντιπροεδρος, αρχηγος κομματος, υπουργος εξωτερικων).

 12. Άκρη Άκρη avatar
  Άκρη Άκρη 28/11/2013 12:00:00

  Ε, εντάξει. Δεν πιστεύει κανείς μας οτι λειτουργεί ...ανεξέλεγκτος αυτός ο Τιτάνας, απόδειξη οτι η Κρήτη είναι ακόμη Ελληνική....
  Απλά, προβληματίζεται κανείς, που βλέπει επιζήμιους, επικίνδυνους και ατάλαντους, να διαχειρίζονται ώς ''υπεύθυνοι'' θέματα, που δε θα έπρεπε ποτέ ούτε να διανοούνται, πως είναι ικανοί ακόμη και ν΄ αναφερθούν σ΄αυτά.

 13. Magganas avatar
  Magganas 28/11/2013 12:38:58

  Αγαπητέ κύριε Ροδινέ,

  στο άρθρο σας διαφαίνεται καθαρά ότι θεωρείται "λίγο" τον κ.Βενιζέλο να διαχειριστεί τα εθνικά θέματα. Δικαίωμά σας φυσικά.

  Στο τέλλος γράφετε:
  "Όμως, καμιά σκοπιμότητα και κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί να τεθεί υπεράνω των εθνικών συμφερόντων της χώρας."

  Τι εννοείτε κύριε Ροδινέ;;;
  Ότι πρέπει να τον "αποπέμψει" ο κ.Σαμαράς από το υπουργείο εξωτερικών;;;

  Εάν τον αποπέμψει θα πέσει η κυβέρνηση.
  Και εάν πέσει η κυβέρνηση πριν βγούμε στις αγορές, πριν δούμε στοιχειώδη ανάπτυξη, πριν δούμε γενναίες μεταρρυθμίσεις (αποχώρηση πολλών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, πάταξη της φοροδιαφυγής, αποκρατικοποιήσεις) οι οποίες θα αντιστρέψουν το κλίμα, ΔΕΝ πρόκειται να ξανακυβερνήσει η Ν.Δ τα επόμενα 10 χρόνια.

  Εάν πέσει η κυβέρνηση τότε θα κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο, τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και ίσως και με το ΚΚΕ υπό προϋποθέσεις (!!!) και αυτό θα είναι ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
  Θα γίνουμε η πρώτη ΝΕΟκομμουνιστική Δημοκρατία στον πλανήτη...

  Συνεπώς το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, μέχρι να γίνουνε οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να αντιστραφεί το κλίμα, επιτάσσει να είναι ο Βενιζέλος στο υπουργείο εξωτερικών...

  • Dixie avatar
   Dixie @ Magganas 28/11/2013 13:32:45

   Δηλ. εννοείς μέχρι το 2040 που ενδέχεται να "αλλάξει" το κλίμα..?

   • Magganas avatar
    Magganas @ Dixie 28/11/2013 16:13:26

    Αν είναι να αλλάξει το 2040 τότε δεν μας σώζει ούτε ο ιησούς Χριστός σαν υπουργός εξωτερικών...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Magganas 28/11/2013 19:54:25

   το είπα και παραπάνω. Εγώ τη άποψή μου διατυπώνω. Ομως, μια και με ρωτάτε, ναι θεωρώ οτι ο κ. Βενιζέλος πρέπει να μετακινηθεί από το ΥΠΕΞ. Του αρκεί και του περισσεύει η Αντιπροεδρία. Το αν θα πέσει η κυβέρνηση; Δηλαδή η κυβέρνηση πρέπει να είναι όμηρη των φιλοδοξιών του κ. Βενιζέλου; Υστερα πιστεύετε αλήθεια οτι ο κ. Βενιζέλος θα ανατρέψει την Κυβέρνηση;

  • Dimitris avatar
   Dimitris @ Magganas 28/11/2013 21:24:58

   "Θα πέσει η Κυβέρνηση πριν κάνει γενναίες μεταρρυθμίσεις¨... Μόνο ως ανέκδοτο ακούγονται πια αυτά τα περί γενναίων μεταρρυθμίσεων. Ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται μια light εκδοχή του Μανιτάκη, όλο καθυστερήσεις, κινητικότητες-διαθεσιμότητες αλλά μέχρι τώρα κανένας Δ.Υ. αναξιοκρατικά διορισμένος ή ανίκανος δεν έχει πάει σπίτι του. Μόνο καμιά 100στη ¨επίορκοι" και αν...Οι βοολεμένοι του συστήματος να προστατευθούν και όλοι οι άλλοι να πάνε να..που θα ΄λεγε και ο Σωκράτης. Μην πιάσουμε και την "μεταρρύθμιση" της ΕΡΤ. Αλλά και οι υπόλοιποι (Χατζηδάκης, Αρβανιτόπουλος και λοιποι) σκέτη απογοήτευση. Μόνο ο Άδωνις φαίνεται να το παλεύει αλλά είναι απελπιστικά μόνος, άσε που τον πριονίζουν εκ των έσω....

 14. carthago avatar
  carthago 28/11/2013 12:43:03

  'Μπορεί ο κ. Βενιζέλος να χειριστεί τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα;' ΦΥΣΙΚΑ....ακου ερώτηση....

 15. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 28/11/2013 12:45:06

  Δεν ξερω αν μπορει,ξερω ομως οτι θελει να αναλαβει τετοια ευθυνη.Και απο τη στιγμη που ο Πρωθυπουργος τον εμπιστευεται πρεπει ολοι να ειναι αρωγοι στο εργο του.Για μια φορα στην Ελλαδα ας μην εχει καποιος εσωτερικα εμποδια,Εφιαλτες και συντροφικα μαχαιρωματα.Αν αποδειχθει με το εργο του λιγος η' επιζημιος το ξανασυζηταμε.Μεχρι τοτε....τουμπεκι

 16. Dixie avatar
  Dixie 28/11/2013 13:30:58

  Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα πληρώσει βαρύτατο φόρο στις εκλογές για την συμπόρευσή της με τον Βενιζέλο και το πασόκ. Ο Βενιζέλος είναι ίσως ο πλέον λαομίσητος πολιτικάντης εν Ελλάδι.

 17. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 28/11/2013 13:47:42

  Ο Σύνταξας το άρθρο ίσως δεν γνωρίζει ότι η Εξωτερική πολιτική μιας χώρας αποτελεί την αναγωγή της Εσωτερικής πολιτικής στο Εξωτερικό , την συνέχιση της δηλαδή. Ίσως δεν γνωρίζει ότι μια χώρα για να ασκήσει σοβαρή εξωτερική πολιτική θα πρέπει να έχει επιτύχει το μάξιμουμ της κοινωνικής συναίνεσης το μάξιμουμ της κοινωνικής συνοχής.

  Δύο παραδείγματα ενδεικτικά των ανωτέρω:
  -Η εξωτερική πολιτική για χώρες που έχουν μόνο μόνιμα συμφέροντα δεν αποτελεί θέσφατο της όποιας κυβέρνησης αλλά εθνική υπόθεση σχεδιασμένη και δομημένη πάνω στην Εθνική στρατηγική.Ο Κος Βενιζέλος στην επιτροπή που θα ασχολείται με τα θέματα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) δεν συμπεριέλαβε τον πιο ειδικό Έλληνα στα θέματα της ΑΟΖ, τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, ο οποίος ήταν και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

  -Το φάσμα των σχέσεων του Ελληνικού Κράτους με την Ελληνική μειονότητα στην Τουρκία και των δράσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους , ως και την προστασία του βυζαντινού πλούτου θα πρέπει να ταυτίζεται με την πολιτική που ασκεί σε περιοχές όπου η Τουρκία κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου εγείρει ζητήματα όπως λ.χ. την θράκη όπου το δίδυμο Δραγώνα-Φραγκουδάκη απολαμβάνει της κρατικής εύνοιας ως και το ιδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ την ώρα που ο πρώην πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη Βασίλειος Μπορνόβας δεινοπαθούσε να βρεί πόρους να στηρίξει το πολιτιστικό έργο του Προξενείου.Mε τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να είχε υπερασπιστεί το Ελληνορθόδοξο στοιχείο σε Συρία και Αίγυπτο παράλληλα με την προάσπιση της διεθνούς νομιμότητας και κάθε έννοιας δικαίου.Να μην αναφερθώ στην αντιμετώπιση των παλιννοστούντων και του Ελληνισμού της Βόρειας Ηπείρου.

  Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό ως Εθνος να αναπτύξουμε την Εθνική εξωτερική πολιτική της σε όλο το φάσμα της , απο την παραδοσιακή διπλωματία μέχρι και την καλλιέργεια των διμερών σχέσεων της Ελλάδας απο την συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους Διεθνείς Οργανισμούς μέχρι την ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια ζητήματα. Απο την παρουσίαση των εθνικών μας θέσεων στα σημαντικά θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για την εξωτερική μας πολιτική μέχρι και την εναρμόνιση της δράσης μας σε διεθνές επίπεδο με χώρες που έχουν ζωτικά συμφέροντα παραπλήσια με τα δικά μας. Δέν καταφέραμε μέσα απο την διαδικασία δούναι και λαβείν να επιτύχουμε το βέλτιστο

  Φυσικά όταν δεν υπάρχει το σχήμα Ισχυρό Εθνος-Ισχυρό Αξιόπιστο Κράτος-Εθνική Στρατηγική η οποία στελέχωση του Υπουργείου Εξωτερικών δεν θα επιτύχει τα όσα επιβάλλουν οι συνθήκες.Αυτό προϋποθέτει ιδιαίτερα ενισχυμένη Εθνική συνείδηση προαπαιτούμενα της οποίας είναι η σύζευξη πνευματικών αξίων με το Ηθος , της παράδοσης με τις σύγχρονες αντιλήψεις, της ιστορικής μνήμης με την ορθή ιστορική μελέτη και έρευνα.

 18. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 28/11/2013 13:50:37

  Ολα τα προβλήματα θα λυθούν όταν αναλάβει ο ΤΣΥΡΙΖΑ, και γίνει Υπουργός Εξωτερικών η.... Κλάρα Μπέλ! Οι Τούρκοι θα εγκαταλείψουν τη Β. Κύπρο μόνο και μόνο για να γλυτώσουν απο δαύτη, και για τον ίδιο λόγο οι Σκοπιανοί θα ονομαστούν εθελοντικά Μάου-Μάου!

 19. martios avatar
  martios 28/11/2013 14:07:29

  Ο εκάστοτε ΥΠΕΞ δεν ασκεί προσωπική πολιτική,πάντα τον τελευταίο λόγο τον
  έχει ο Πρωθυπουργός.

 20. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 28/11/2013 16:31:26

  Ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος στην πιο κρίσιμη την περίοδο αυτή τη στιγμή.Ενας φανφαρόνος πολυλογάς που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο βουλημικός εαυτός του.

 21. διον avatar
  διον 28/11/2013 17:26:49

  ..........αν περιμενουμε να δουμε εργο απο τον Β την κατσαμε συμφεροντα-συμφεροντα-συμφεροντα αυτα δειχνει η πολιτικη του διαδρομη....κ ερωτω παλι :πρεπει να κανουμε τουμπεκι για να μην πεσει η κυβερνηση ? ετσι λειτουργουν οι δημοκρατιες ? η Γερμανια που εχει μονιμα συμμαχικες κυβερνησεις τι κανουν ? κοιμιζουν την δικαιοσυνη ? θαβουν τα σκανδαλα ? δλδ απο εδω κ περα που θα εχουμε συμμαχικες κυβερνησεις στην ελλαδα αυτο θα γινεται? ...θα ηθελα απο καποιον μια απαντηση......

 22. alex avatar
  alex 28/11/2013 17:33:28

  η προιστορια του εδειξε οτι δεν μπορει γιατι ειναι αλλαζονας..

  το μονο που μας σωζει ειναι οτι λογω της στοχοποιησης του απο τον συριζα που θελει και το επισημο πασοκ σαν δεκανικι του για να βγουν τα εκλογικα κουκια που δεν βγαινουν αλλιως και της αναγκης του να διατηρησει μια σταθεροτητα στο κομμα του εν οψει και της δυσκολης περιοδου, για τα κομματα που κυβερνανε, χαλαρης ψηφου των ευρωεκλογων, θα το σκεφτεται εκατο φορες πριν κανει κατι και σιγουρα θα θελησει προηγουμενως να εχει και την σιωπηλη ή μη στηριξη του κ.σαμαρα..

 23. victoria (true) avatar
  victoria (true) 28/11/2013 17:42:02

  Προεδρία με το Βενιζέλο... Δεν ξέρω, όλο ελπίζω πως δεν μπορεί να παίξει η μοίρα τέτοιο παιχνίδι στη χώρα μας. Θα κάνουν χαρακίρι κι οι υπόλοιποι ξένοι υπουργοί που θα πρέπει να τον ακούν.
  Μου άρεσε η ιδέα για τον ίδιο τον Σαμαρά, άλλωστε έχει διατελέσει ΥΠΕΞ. Έστω μόνο για τους 6 αυτούς μήνες δεν γίνεται..?

 24. αναξιμανδρος avatar
  αναξιμανδρος 28/11/2013 18:06:19

  .......και ο βενιζελος επισης απαντα ρωτωντας , μπορει ο κ. Σαμαρας να χειριστει τα κρισιμα εθνικα θεματα?

 25. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 28/11/2013 18:35:20

  Κώστα, καλησπέρα. Η απάντηση στο ερώτημά ασου είναι αρνητική. Η εξωτερική πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, ειδικά για την Ελλάδα και την περιοχή στην οποία βρίσκεται, και ο Βενιζέλος είναι ανεπαρκής ούτως η άλλως. Παρεπιπτόντως στην Ελλάδα συγχέουν την διαρροϊκή ευφράδεια και το θράσος με την εξυπνάδα και την ικανότητα. Δεν μπορεί ένας ΥπΕξ να είναι και αρχηγός κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβερνησης. Προκειται για τον Ιζνογκουντ και φοβάμαι πως θα αποδειχθεί επικίνδυνος δεδομένου πως, ειδικά οι Αμερικανοί, προσαρμόζουν και μεγιστοποιούν την διπλωματία τους και με βάση το ψυχολογικό προφίλ του καθενός. Και ο Βενιζέλος είναι liability που λένε και στο χωριό μας...

 26. christof avatar
  christof 28/11/2013 21:46:15

  Ετοιμαζεται το νεο σχεδιο Αναν.Τα μισα κατεχομενα τα εξαγορασε η Τουρκια απο τους ελληνοκυπριους ιδιοκτητες αρα δεν υπαρχει θεμα εδαφικο.Αυτα που συζητανε ειναι μονο η εκ περιτροπης διακυβερνηση.Εαν τους δωσουν και λεφτα θα πουλησουν και τιςκαρεκλες τους. Ο Σαμαρας ασχολειται με τα οικονομικα τα δημοσιονομικα,τις επενδυσεις και ολο αυτο το χαλι. Ο Βενιζελος με τι ασχολειται?

 27. vagelis avatar
  vagelis 28/11/2013 21:57:46

  Διαβάζοντας ένα-ένα όλα τα σχόλια απέκτησα μια γενική άποψη .Τώρα εγώ με τη σειρά μου θα πω το εξείς.Αν είναι να μεταχειριστεί ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και μαλιστα κρισιμα θα πω πολύ απλά ΟΧΙ. Αν και Συνταγματολόγος όλες οι ενέργειες του τον έφεραν σε πλήρη αντίθεση με όλους τους άλλους συνταγματολόγους αν και για ολους ήταν τελείως απλά τα πράγματα.Και επειδή κρίνω κάποιον από την ικανότητά του στον τομέα που σπούδασε,,δε θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να χειριζόταν εθνικά θέματα.

 28. unfair avatar
  unfair 29/11/2013 05:53:49

  ευκολάκι κ. Ροδινέ!
  το ερώτημα είναι γιατί δεν βάζει τον Καραμανλή; [που θα 'χε κ τον Μολυβιάτη αφανή σύμβουλο]

 29. Νικόλαος Κ. avatar
  Νικόλαος Κ. 01/12/2013 08:24:09

  Αν είναι να τίθεται ερώτημα για τον χειρισμό εθνικών θεμάτων από τον Βενιζέλο, το μεγαλύτερο βαρίδι αυτής της κυβέρνησης, ως εν δυνάμει υπόδικο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, μετά την κατάθεση πρότσης σύστασης εξεταστικής επιτροπής, αλλά και για πολλά άλλα,... γιατί να μην τίθεται και για τον Τσχατζόπουλο ή τον Παπαντωνίου ; Δεν καταλαβαίνω... Συλλογικό εγκεφαλικό έχουμε πάθει ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.