#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/01/2010 14:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορεί ο «Μπούτας» να το παίζει επαναστάτης στις εθνικές;Τελικά είμαστε έθνος ανάδελφον. Κι αυτό το λέω με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Δίκαιες εν πολλοίς οι αντιδράσεις, δίκαια τα αιτήματα, οι αγρότες είναι από τους πρώτους που κοροϊδεύει κάθε κυβέρνηση, αλλά κάποια θέματα πρέπει να έχουν και μια στοιχειωδώς σοβαρή αντιμετώπιση. Άλλωστε, τα ίδια «τράβηξε» η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση με τα μπλόκα και το ξύλο στον Πειραιά που χάλασαν την εικόνα της. Τα ίδια θα πάθει και το ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι σίγουρο.

Τι παθαίνει, όμως, η έρημη η Ψωροκώσταινα το αντιλαμβάνεται κανείς; Την ίδια ώρα που στις Βρυξέλλες μας περνούν από κόσκινο, η οικονομία μας βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση, ουσιαστικά κυβέρνηση είναι η Κομισιόν, έρχονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις να βάλουν ταφόπλακα (;) στις όποιες προσπάθειες για ανάταση. Μιλάμε για έλλειμμα ανταγωνιστικότητα, η ΕΕ μας θεωρεί παρίες που δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια οικονομία έστω υποφερτή και την ίδια ώρα το κράτος βρίσκεται υπό διάλυση. Τα Τέμπη έκλεισαν από τα φουρνέλα των εργολάβων, οι υπόλοιποι δρόμοι έκλεισαν από τους αγρότες και οι νταλίκες με τα ελληνικά προϊόντα μένουν στα πάρκινγκ. Άρχισαν λοιπόν οι ίδιοι οι παραγωγοί που βγαίνουν στους δρόμους να μιλάνε για αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων εξαιτίας της αναστάτωσης που έχει δημιουργηθεί. Από την άλλη, οι γείτονες Βούλγαροι μας απειλούν με προσφυγές στην ΕΕ διότι διαλύουμε και τη δική τους οικονομία.

Και αναρωτιέται κανείς; Υπάρχει μια σοβαρή κυβέρνηση που θα λύσει μέσα σε λίγα 24ωρα τα προβλήματα που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε... Μποτσουάνα και για να κάνει κάποιος τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη χρειάζεται 12 ώρες;

Υπάρχει υπουργείο Υποδομών να αναγκάσει τον εργολάβο του αυτοκινητόδρομου να πληρώσει για τη ζημιά στα Τέμπη και να αποκαταστήσει άμεσα την κυκλοφορία;

Υπάρχει υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να κάτσει να συζητήσει σοβαρά με τους αγρότες για τα προβλήματά τους;

Και τέλος, υπάρχουν σοβαροί αγροτοσυνδικαλιστές που δεν θα άγονται και θα φέρονται από τα κόμματα που στηρίζουν; Είναι εικόνα αυτή μιας χώρας να βλέπει για πάνω από 20 χρόνια τον Μπούτα στις Εθνικές να το παίζει επαναστάτης όταν δεν γνωρίζει καν πώς είναι οι αγρότες σε άλλες περιοχές της χώρας, κι όχι στις δικές του που είναι και ευλογημένες από τη φύση; Οι πραγματικοί αγρότες που πεινάνε είναι στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο και σε άλλες ημιορεινές κατά βάση περιοχές που για να φυτέψεις ένα μαρούλι πρέπει να γκρεμίσεις ένα βουνό.

Αλλά είπαμε, είναι όλες οι δομές τόσο διαλυμένες που η σοβαρότητα έχει χαθεί, με πρώτη και καλύτερη την κυβέρνηση.

 Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thespieys avatar
  thespieys 19/01/2010 14:35:05

  Εμείς οι Καρδιτσιώτες ξέρουμε καλά το Μπούτα αλλά μια ζωή αυτά δεν έκανε το ΚΚΕ;

  • donaE avatar
   donaE @ thespieys 19/01/2010 15:07:57

   Καρδιτσιωτες;

 2. ETHEROVAMON avatar
  ETHEROVAMON 19/01/2010 14:36:20

  1.Οι ζώντες λογοδοτούμε συνεχώς προς τους νεκρούς – «όλοι μαζί, πεθαμένοι και ζωντανοί, είμαστε αλληλέγγυοι και συνυπεύθυνοι» (Σεφέρης).


  2. «Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί», ζώντες και τεθνεώτες. Η ιστορία, εξ ορισμού είναι μια συμφωνία μεταξύ των νεκρών, των ζωντανών και των αγέννητων. Κι αφού είναι τριμερής συμφωνία, δεν μπορεί ν’ αλλάξει, αν απουσιάζουν στις διαπραγματεύσεις τα δύο μέρη: οι νεκροί, και οι αγέννητοι.
  (Μακρυγιάννης);  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ????

  ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ?????

  Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ?????

  ΓΕΝΙΚΩΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!!!!!!

  ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


  ETHEROVAMON

 3. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 19/01/2010 15:20:10

  ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ!!

 4. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 19/01/2010 15:28:25

  Υπάρχουν λεφτά δεν έλεγε; Ε τώρα ας τους εξηγήσει που πήγαν τα λεφτά που υπήρχαν. Όπως έστρωσε ας κοιμηθεί.

 5. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 19/01/2010 16:14:23

  Αγαπητέ μου Αριστερέ Ψάλτη, δεν είμαστε μόνον ανάδελφοι.

  Είμαστε και κοινωνία που εξακολουθεί να ζει στον κόσμο της. Που σημαίνει ότι τη «βγάζει» με δανεικά, δεν παράγει τίποτε, τσεπώνει τις επιδοτήσεις, είναι κατακερματισμένη σε συντεχνιακά συμφέροντα και δεν γνωρίζει τι πα να πει συνεννόηση.

  Η ΕΕ μας επιτηρεί με ασφυκτικό πρέσσιγκ και «κάποιοι» απαντούν κόβοντας την Ελλάδα φέτες. «Κάποιοι» άλλοι την ξορκίζουν, μερικοί συνθηματολογούν μαζί με την Αλέκα (κάτι σα) να «φύγουμε» από το Ευρώ και «μερικοί» να πάρουν την κυβέρνηση ανοικτά οι Βρυξελιώτες.
  Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει κάτι και «κάποιοι» θέλουν να μην κάνει τίποτε, «κάποιοι» άλλοι να κάνει το δικό τους, «μερικοί» να συγκυβερνήσουν κι «άλλοι» πάλι εύχονται να μας βουλιάξει μπας και «σωθούμε».
  Η ΝΔ αγωνίζεται να ανασυγκροτηθεί και «κάποιοι» πιέζουν το Σαμαρά να ρίξει τον ΓΑΠ, «κάποιοι» να διώξει τη Ντόρα, «μερικοί» να μετεγγράψει τα φυντανάκια του ΛΑΟΣ και «άλλοι» να σαλπίσει την επανάσταση, αν και δε τους αρέσει που μίλησε μόνον για ειρηνική.

  Παρ΄όλα αυτά τα δικά μας «κρίματα», τη μέγιστη ευθύνη για το χάλι στους δρόμους και την αναπαραγωγή αντιθεσμικών συμπεριφορών τη φέρουν διαχρονικά τα δύο μεγάλα κόμματα: και όταν κυβερνούν – μην ελέγχοντας τις παρανομίες – και όταν αντιπολιτεύονται – χαϊδεύοντας τους Μπούτες ή υποκινώντας τους.

  Η λύση είναι απλή και καθόλου επώδυνη: δι(α)κομματική συνεννόηση για το πώς αποφεύγονται ή/και αντιμετωπίζονται τα μπλόκα. Χωρίς φιοριτούρες και με γενναία και άκρως εκπαιδευτική αυτοκριτική και από τους δύο!

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 19/01/2010 17:01:52

  Η καλλιέργεια του άκρατου ατομισμού έχει ως αποτέλεσμα το προσωπικό ή συντεχνιακό συμφέρον να τοποθετείται πάνω από το συλλογικό ακόμη και σε καταστάσεις σοβαρής κοινωνικής ανάγκης. Και πώς καταπολεμάταιο άκρατος ατομισμός; Με όλα αυτά που αποδομούν στη χώρα μας οι δήθεν προοδευτικοί.

 7. dkfar avatar
  dkfar 19/01/2010 18:01:20

  Λεφτά υπάρχουν. 28 δις για στήριξη τραπεζών, εκατομμύρια για κολλητούς και αργομισθίες στην ΕΡΤ, στις ΔΕΚΟ, σε συμβούλους, στο πρόγραμμα Καλλικράτης, σε χιλιάδες δημάρχους, αντιδημάρχους κλπ δημόσιους υπάλληλους που παίρνουν δυό μισθούς, στα κομματόσκυλα της Βουλής που παίρνουν 16 μισθούς και πλήθος επιδομάτων, στις μίζες υπουργών, βουλευτών και παρακατιανών και χίλια δυό άλλα που τα ξέρετε.
  Δεν υπάρχουν λεφτά μόνο για τους εργαζόμενους και τους αγρότες. Πάντα εκεί τελειώνουν.

 8. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 19/01/2010 18:29:06

  Να είσαι σίγουρος ότι αν δεν υπήρχαν πραγματικές αιτίες, ο Μπούτας θα κατέβαινε μόνος του στα μπλόκα.

  • dkfar avatar
   dkfar @ εναςάσχετος 19/01/2010 19:15:08

   Προφανώς, για όλους ισχύει αυτό. Αν δεν υπηρετούσαν υπαρκτές ανάγκες θα είχαν εξαφανισθεί.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ εναςάσχετος 19/01/2010 19:51:22

   Δεν αντιλέγω.

 9. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 19/01/2010 21:07:19

  Ας εφαρμοστεί ο ποινικός κώδικας, επιτέλους. Δεν κερδίζεται τίποτα με τους εκβιασμούς, μόνο η αντιπάθεια της κοινωνίας.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ ΜιχΜιχ 19/01/2010 21:31:03

   Απο το στόμα σου και στου Θεού τ αυτί.
   Πάντως, αν εφαρμοστεί ο ποινικός κώδικας, ο Μπούτας και οι συν αυτώ, έπονται, μετά απο πολλά στελέχη και αρχηγούς των κυβερνήσεων των 30 (τουλάχιστον)τελευταίων ετών.

 10. vas avatar
  vas 19/01/2010 21:29:27

  οι αγρότες είπαν την μεγάλη αλήθεια
  όταν δούνε κάποιους απο τους εμπλεκόμενους στα σκάνδαλα να πηγαίνουμε φυλακή ,τότε θα διαλύσουν τα μπλόκα
  διαφορετικά δεν πιστεύουν κανένα και θεωρούν ότι όλοι ειναι ίδιοι

  • dkfar avatar
   dkfar @ vas 19/01/2010 22:05:08

   Μα τι λένε οι άνθρωποι, να μπούνε φυλακή οι κολώνες του συστήματος; Και ποιός θα μας κυβερνήσει; Ο Μπούτας;
   Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και για να μην περνάνε τέτοιες ιδέες, αναρχικές, για αυτό η επέμβαση του εισαγγελέα ήταν άμεση, κατά των μπλόκ των αγροτών.

 11. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 19/01/2010 21:53:43

  To άκουσα σε ένα ραδιόφωνο και αποφάσισα ότι ζούμε σε τρελλοκομείο: "Τα μπλόκα την Κυριακή άνοιξαν προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση των φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Καβάλα" ΕΛΈΟΣ!!!
  Επί tης ουσίας: με τον antiathlitiko 100% !!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΑΡΗΣ Θ 19/01/2010 22:42:36

   Το προβλημα αγαπητε μου ειναι οτι δεν υπαρχει σε αυτη τη χωρα πραγματικη δεξια.Η ΝΔ ειναι ερζατς.Και ο Καρατζαφερης ειναι ερζατς παρ οτι τον λενε ακροδεξιο.Δε νοειται ακροδεξιο κομμα με συνθημα "ρηξη και ανατροπη".Τα δεξια -οχι τα ακροδεξια -κομματα εχουν αλλα συνθηματα : Νομος και Ταξη.Law and Order.Το εχει ακουσει κανεις;
   Eαν λοιπον υπηρχε κυβερνηση αξια του ονοματος κυβερνηση θα εστελνε τελσιγραφο : Εχετε μια ωρα να ανοιξετε τους δρομους αλλιως μετα αναλαμβανουν τα ΜΑΤ.
   Απο εκει και περα το ΠΑΣΟΚ κατ εξοχην δημιουργησε αυτη τη νοοτροπια και ας κοψει το σβερκο του.

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ ΑΡΗΣ Θ 19/01/2010 23:41:37

   H τήρηση των νόμων δεν νομίζω ότι είναι θέμα γνήσιας δεξιάς ή ερζάτς δεξιάς πολιτικής. Η τήρηση των νόμων είναι αυτονόητη προυπόθεση(προφανώς για την Ελλάδα όχι και τόσο αυτονόητη) για την εφαρμογή οποιασδήποτε σοβαρής πολιτικής είτε σοσιαλιστικής είτε φιλελεύθερης.Μιλάμε όμως για πολιτική.......

 12. Orestios avatar
  Orestios 19/01/2010 22:48:00

  Εκείνος ο μουσάτος που έπαιζε καλά το θέατρο με τους αγρότες, αν και δευτεράντζα γιατί το GAP έπαιξε τέλεια την Εκάβη, που είναι να υπερασπιστεί τα δίκαια των αγροτών? Που είναι όμως και ο νέος Δημοσθένης, ο Αϊνστάιν του ΠΑΣΟΚ, το GAP να συμπάσχει στο δράμα των αγροτών? Πόσο θέατρο έπαιζε μαζί τους ουσιαστικά κοροϊδεύοντας τους προ έτους? Που είναι τώρα να βρεθεί δίπλα τους?
  Συμβουλή προς τους αγρότες: Βαφτείτε με φούμο και θα τρέξουν. Θα σας περάσουν για ψηφαλάκια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.