06/10/2008 00:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορεί να σωθεί η ΝΔ;

Θα έχετε ακούσει ασφαλώς, ή διαβάσει, τη φιλολογία για την αυξημένη τελευταία δραστηριότητα της Ντόρας στο κόμμα, όπως οι  συναντήσεις της με τους κ. Σουφλιά και Αλογοσκούφη.

Η Ντόρα φαίνεται και είναι αγχωμένη. Μην κάνετε λάθος, όμως. Αυτό που την ενδιαφέρει αυτή την στιγμή κυρίως, δεν είναι πως θα ρίξει τον Καραμανλή. Αλλά πως θα σωθεί το μαγαζί. Επειδή αν η ΝΔ διασυρθεί στις εκλογές θα κάνει μια εικοσαετία για να συνέλθει. Και αν συμβεί αυτό, τότε πως θα γίνει πρωθυπουργός;

Όταν το αεροπλάνο πέφτει δεν έχει καμία απολύτως σημασία ποιος κάθεται στην πρώτη ή την τελευταία θέση. Κάπως έτσι είναι και η κατάσταση αυτή την στιγμή στη ΝΔ.

Παγιδευμένος από το περιβάλλον του ο Καραμανλής προσπαθεί να αφυπνισθεί πολιτικά και να σώσει εαυτόν και σκάφος που γκρεμίζεται.

Έτσι και αφού ακυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα το εκλογικό πραξικόπημα του Ρουσόπουλου, συμφώνησαν όλοι ότι χρειάζονται χρόνο για διορθωτικές κινήσεις που θα απαλύνουν το «βαρύ πολιτικό κλίμα».

Αυτά είναι προφανή. Το μη προφανές είναι ότι ξεκίνησε και επισήμως η κούρσα της διαδοχής με το Καραμανλή σε ρόλο επιδιαιτητή μετά τις εκλογές. Το ντηλ φαίνεται ότι έγινε και η Ντόρα ακολουθεί ύστερα από δύο βήματα το ένα από το οποίο ίσως να είναι ο Σουφλιάς, όπως έχω βαρεθεί να λέω.

Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει το περιβάλλον Καραμανλή - και για την υστεροφημία του και για το κόμμα. Η εντύπωσή μου είναι, πάντως, ότι μετά την αναμενόμενη επιστροφή Δαϊλάκη (σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΟ;) και τις νέες χθεσινές δηλώσεις Πολύδωρα κατά Ρουσόπουλου κλπ, η κριτική προς το περιβάλλον Καραμανλή έχει πλέον νομιμοποιηθεί. Γεγονός το οποίο μπορείτε να ερμηνεύσετε όπως θέλετε.

Ο κ. Ρουσόπουλος παραμένει, πάντως, ακόμα ισχυρός στο βαθμό που μπορεί να πείσει τον Καραμανλή ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα στο ΜΜΕ. Κι εκεί βλέπουμε να του προσφέρουν όλη τη βοήθειά τους οι φίλοι του από το Συγκρότημα Λαμπράκη μέχρι την Αυριανή.

Το ερώτημα είναι όμως άλλο, πλέον: Μπορεί αυτή η ΝΔ που ξέρουμε μέχρι σήμερα, επειδή δεν θα αλλάξει σε μέσα σε λίγους μηνές, να παραμείνει ακέραια όταν θα αρχίσει ο αγώνας της διαδοχής; Εδώ πέφτουν στοιχήματα και θα κάνω συμβόλαιο με κανένα γραφείο στοιχημάτων πριν ξεκινήσει η συζήτηση για να βγάλουμε και κανένα έξοδο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 06/10/2008 00:33:34

  Η πλακα ειναι πως στατιστικα οσοι καθονται στις τελευταιες θεσεις στο αεροπλανο εχουν περισσοτερες πιθανοτητες σωτηριας!

  Στην πολιτικη και δη στην Ελλαδα,ομως...

 2. koinos_nous avatar
  koinos_nous 06/10/2008 07:41:35

  Αν ο Βενιζέλος δεν βιαζόταν βγαινοντας γρήγορα μπροστά σπρωγμένος απο το συγκρότημα πιθανότατα θα ήταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σήμερα.Ηταν μεγάλη όμως η κούρσα και έσκασε.Έχει πάρει το μάθημα η Ντόρα;

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/10/2008 08:34:02

  Κυβέρνηση Σουφλιά; Γιατί δεν βάζουνε απ' ευθείας μια κατασκευαστική εταιρία για πρωθυπουργό, την άλλη στο Οικονομίας, και την τρίτη στο Πεχωδέ Συγνώμη, ξέχασα τους πετρελαιάδες. Αυτοί θα πάνε στο Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Παιδείας.

 4. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 06/10/2008 09:17:50

  Εχει κάτι πετυχημένα επεισόδια στην Τηλεόραση με αναπαραστάσεις αεροπορικών ατυχημάτων.
  Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε κάτι ανάλογο για το αεροπλάνο της Νέας Δημοκρατίας.

 5. isnogood avatar
  isnogood 06/10/2008 09:22:02

  Δηλαδή γιατί να μην εξατάσουμε το γεγονός, οτι αν λέμε -τα πάντα μπορούν να συμβούν στην πολιτική- πάρει πάλι τις εκλογές η ΝΔ και ο Καραμανλής, σε πόσα κομμάτια θα ΣΠΑΣΕΙ το ΠΑΣΟΚ;

 6. koinos_nous avatar
  koinos_nous 06/10/2008 09:56:40

  Για να ενώσουμε όλα τα κομάτια του παζλ.
  α)Εκλογές μες το 2009.
  β)Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό Σουφλιά η άλλον (όχι Κωστάκη Γιωργάκη).Εδώ κολλάει το ακολουθεί η Ντόρα (σε εσωκομματικές εκλογές για αρχηγό).
  γ)Πριν η μετά ο τρίτος πόλος φανερώνεται επιτέλους με στελέχη των δύο κομμάτων.
  Ακολουθούν χειροκροτήματα απο τους θεατές.

 7. mipo avatar
  mipo 06/10/2008 10:08:53

  Το κυριότερο είναι ότι οι άκρες του Ρουσσόπουλο στα μμε είναι αποτελεσματικές με μία απώλεια.
  Τα μμε δεν μίλησαν καθόλου για αυταρχισμό Καραμανλή και φίμωση παρά μόνο για ένα σιωπητήριο που ο Καραμανλής δικαιούνταν να κηρύξει. Η απώλεια του Ρουσσόπουλου είναι ο ίδιος του ο εαυτός, αλλά θα σωθεί γιατί τα στοιχεία δεν θα δείξουν εμπλοκή του.Επίσης ξεκινάει και η υπόθεση siemens με την δικαιοσύνη να ψάχνει για μίζες μόνο την περίοδο που ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Δυστυχώς το αεροπλάνο την γλιτώνει με ανώμαλη προσγείωση και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα μπαλώματα για τη συνέχιση της πτήσης. Ο Καραμανλής δεν έχει καμία κριτική από κανέναν ουσιαστικά και αυτό κοστίζει μόνο σε εμάς. Δεν πειράζει. Είναι νομοτέλεια ότι η οργή ξεσπάει και συνήθως σε πράγματα μικρής σημασίας. Ως τότε μπορεί να χαρίζει και άλλες κρατικές διαφημίσεις (που τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει) στα μμε για να τον περιποιούνται και να τον προσέχουν.

 8. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 06/10/2008 10:54:00

  Και το όνειρο του Κωστάκη είχε άρχει και προδιαγραμμένο τέλος .τώρα απλά προσπαθεί να πείσει το κόμμα του και την Νατάσσα ποιων από αυτούς πείθει δεν γνωρίζω αλλά να μια προσπάθεια κάνει ο άνθρωπος δεν τον παρεξηγούμε αλλά ούτε πρέπει να τον λαμβάνουμε στα σοβαρά

 9. oenaw avatar
  oenaw 06/10/2008 12:13:07

  ωραία εικόνα, άνιση η μάχη ανθρώπου - αεροπλάνου.

 10. panilithios avatar
  panilithios 06/10/2008 12:13:16

  Είναι πραγματικά ενδιαφέρον παρακολουθώντας τα σχόλια το πως μπλέκεται η πραγματικότητα με τις "επιθυμίες" των σχολιαστών. Αν νομίζετε πως τα πράγματα είναι έτσι δικαίωμά σας...Ένα είναι το σίγουρο: Για όσους ζουν στον κόσμο των επιθυμιών τους η ζωή τους επιφυλάσσει εκπλήξεις.

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/10/2008 13:03:49

  μα, panilithios, ο κάθε ένας βλέπει την δική του πραγματικότητα, πάντα προκατειλημμένη, συχνά κοντόφθαλμη, γιατί έτσι είμαστε. Θα ήθελα μιά τίμια, ικανή, συνετή, δίκαιη, φωτισμένη Κυβέρνηση. Πειράζει?

 12. Πέτρος avatar
  Πέτρος 06/10/2008 13:04:13

  Η επιθυμία μας να ξεσπάσει η οργή είναι η έκπληξη στον Καραμανλή ...

 13. koinos_nous avatar
  koinos_nous 06/10/2008 13:27:01

  @panilithios
  Αν αναφέρεσαι στο δικό μου σχόλιο δεν εκφράζω τις δικές μου επιθυμίες.Εκτίμηση προσωπική καταθέτω που είναι η εξής:
  Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αυτή η κυβέρνηση δεν βγάζει άλλα 3 χρόνια.
  Κανένα κόμμα δεν θα βγάζει αυτοδυναμία εκτός αν γίνει κάτι συνταρακτικό.
  Ο ΣΥΝ μάλλον δεν θα συνεργασθεί με το ΠΑΣΟΚ ούτε νε ΝΔ γιατί πιστεύει ότι είναι καβάλα στο ρεύμα.
  Πιθανότερη είναι μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
  Ο τρίτος πόλος (επιχειρηματίες-εφοπλιστές-ΜΜΕ και ο θεός ξέρει τι άλλο)για να γίνεται τόση κουβέντα μάλλον ψήνεται και αν έχει σκοπό να εμφανισθεί είναι η ευκαιρία του.(Τα μικρότερα ποσοστά των δύο κομμάτων απο το 81).
  Αυτά.

 14. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 06/10/2008 13:31:54

  Mετά απο μία πρότασή μου το skeftomasteellhnika ανάρτησε εδώ και μερικές μέρες ένα γκάλοπ με το μοναδικό ερώτημα, άν θέλουμε την Ντόρα για πρωθυπουργό. Ναί ή 'Οχι. Σήμερα το αποτέλεσμα βρίσκεται ακόμα στο Ναί... 5% και Όχι... 95%.

  Το έκανα επειδή έχω κυριολεκτικά βαρεθεί την συνεχή αναφορά στο πρόσωπό της, που μόνο να την ωραιοποιεί δέν μπορεί. Εκτός άν στην ωραιοποίηση μετράει το απολιθωμένο χαμόγελο του κέρινου ομοιώματος. Διότι μεγαλύτερη προσφορά απο αυτό στα ελληνικά πράγματα και στην πολιτεία της δέν βρίσκω να υπάρχει.

  ΠΕΛΙΑΣ

 15. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/10/2008 13:57:16

  Δεν ξέρω την αξιπιστία του γκάλοπ για Ντόρα, αλλά αν υπήρχε θετικό γκάλοπ είμαι σίγουρος ότι θα το ξέραμε. Εικάζω ότι αν γινόταν γκάλοπ, θα ήταν 7% Ναί, 93% Όχι. Ας μην την υποτιμάμε με μόνο 5%

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.