#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2008 12:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορεί να συμβαίνει και αυτό;

Ο Νίκος Παπανδρέου,  αδελφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην ίδια ελληνική επιχείρηση με τον πρώην αμερικάνο πρέσβη,Τόμας Μίλλερ; Δεν το πιστεύω. Μάλλον τυχαία σύμπτωση, ή απλή συνωνυμία είναι. Άλλη εξήγηση δεν χωράει. Βλέπουμε λοιπόν, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ξενοδοχειακής εταιρείας, ΛΑΜΨΑ Α.Ε., η οποία ελέγχεται από την δυναμικά ανερχόμενη οικογένεια Λασκαρίδη (ποιος ήθελε να αγοράσει το Πρώτο Θέμα;), τα εξής δύο ονόματα: 1.Τόμας Μίλλερ του Λούις, κάτοικος Chobham House, Christchurch Way Woking, Surrey GU216JG (Αγγλία), 710624501 Διαβατήριο ΗΠΑ, μη εκτελεστικό μέλος. 2. Νίκος Παπανδρέου του Ανδρέα, κάτοικος Βριλησσίων, οδός 28ης Οκτωβρίου 12, ΑΔΤ Ξ 434928, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. Στην εταιρεία αυτή ανήκει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Επαναλαμβάνω ότι δεν το πιστεύουμε και καλό θα ήταν να κάνει το ΠΑΣΟΚ μια διάψευση, επειδή τα ονόματα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δεν πρέπει να δημιουργούνται συγχύσεις. Με την ευκαιρία, αποχωρώντας από την Ελλάδα, το 2004, ο κ. Μίλλερ εγκαταστάθηκε στη Βρετανία, όπου, κατά πληροφορίες, ασχολήθηκε με «Μη» Κυβερνητικές Οργανώσεις. Εθεάθη συχνά μάλιστα, στα Βαλκάνια και ειδικότερα στην Αλβανία. Άγνωστο για ποίες δραστηριότητες. Κάποια αλβανικά πουλάκια υποστηρίζουν πάντως ότι ενδιαφερόταν για καζίνα, δραστηριότητα με την οποία ως γνωστόν ασχολείται και ο κ. Λασκαρίδης. Έχει επίσης μείνει γνωστός για τις πιέσεις του σχετικά με την τρομοκρατία στην Ελλάδα, οι οποίες πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια της τρομοϋστερίας. Αυτό βέβαια δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Ούτε και όσα γράψαμε στο παρελθόν για την  εμπλοκή του κ. Μίλλερ στο αμαρτωλό και επίκαιρο λόγω μαύρων ταμείων της Ζήμενς C4I, του οποίου ένα διάστημα αντιπρόσωπος ήταν ο οικογενειακός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, κ. Τερπεκλής 

 Η αλήθεια για τον Τόμας Μίλερ και τις ΜΗΖΕΝΣ 

Πως το FBI έδιωξε τον πρέσβη των ΗΠΑ για το C4I 


Τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς και το C4Ι - 1. Οι “πράσινοι”ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 12/05/2008 14:18:39

  Ο κ.Γ.Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τα του οίκου του, πως θα ελέγξει το κόμμα και την κυβέρνηση Εάν την πάρει);

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/05/2008 14:52:18

  Τι να διαψεύσει ;
  Ο Νίκος είναι, μένει στα Βριλήσσια, γνωστό αυτό.

  Για τον Μίλλερ τάγραψες:
  - ήταν πλασιέ εταιρειών
  - διαμαρτυρήθηκαν ανταγωνιστές
  - πήγε να τον συλλάβει το FBI
  - γλύτωσε άγνωστον πώς
  - ισχυριζόταν ότι κατόπιν έγινε σύμβουλος σε βρεττανική εταιρεία ασφαλείας.
  Νάτος με διεύθυνση Αγγλίας, σε καλή περιοχή.

  Πανάρχαιος εύσχημος τρόπος των εταιρειών να διατηρούν πολιτικές διασυνδέσεις οι αμειβόμενες θέσεις διοικητικού συμβούλου.
  Αντί να δωροδοκούν απ΄ ευθείας.

 3. nas avatar
  nas 12/05/2008 15:32:08

  Ε, καί; τι έγινε δηλαδή που συμμετέχει ο Νίκος σε κάποιο διοικητικό συμβούλιο; καλά ρε, δε ντρέπεστε να καταπίνετε τους Ζαχόπουλους και τους Καραμανλήδες και να εξετάζετε μέχρι και το...κλάσιμο των Παπανδρέου; πόσο αργυρώνητοι έχετε γίνει όλοι εσείς οι ρόζ αριστεροί;

 4. debederis avatar
  debederis 12/05/2008 15:55:07

  Τέλεια! Μετά την αποδεδειγμένη διαπλόκή του Παπανδρέου με ύποπτα πρόσωπα, αφού έπαιζε μικρός μπάλα μαζί τους, τώρα νέα σούπερ αποκάλυψη του antinews για τον διεφθαρμένο παπανδρέου, τον επικίνδυνο για την χώρα. Ο αδερφός του έχει επενδύσει σε ξενοδοχειακή μονάδα στην οποία έχει επίσης επενδύσει ύποπτο πρόσωπο. Πρωτοφανές! Ήθελα να ήξερα όταν τα γράφεται αυτά γελάτε μόνοι σας με τις μπιμ που γράφετε? Μήπως συναγωνίζεστε με το troktiko στην δεξιοφρασύνη και στην καραμανλοδουλία?

 5. TOX avatar
  TOX 12/05/2008 17:07:43

  Και βέβαια μπορεί να συμβαίνει αυτό !... Να βουϊζει ο τόπος για τα 160 εκατ. € των πυρόπληκτων κι εσείς ν΄ ασχολείστε με μαλακίες !...

 6. Τάκης avatar
  Τάκης 12/05/2008 17:15:55

  Συμφωνώ με το ΤΟΧ. Κάθεστε και φτιάγνετε θεωρίες συνωμοσίας όταν τα πράγματα ειναι φως φανάρι.

 7. Τάκης avatar
  Τάκης 12/05/2008 17:17:41

  Και επίσης ο Νίκος Παπανδρέου συμμετέχει σε Διοικητικά Συμβούλια και άλλων εταιριών. Ψάξτε και εκει καμιά ύποπτη συσχέτιση με πρόσωπα του παρασκηνίου.

 8. Sergios avatar
  Sergios 12/05/2008 17:50:28

  ΡΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΡΟΖ ΠΟΛΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ. ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΠΑΦΟ ΝΑ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ. ΟΛΑ ΡΟΖ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/05/2008 19:22:40

  Προς τους όψιμους υποστηρικτές τού Νίκου :

  Πριν 2050 χρόνια ειπώθηκε
  "η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει όχι μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια".

  Προφανώς το αγνοείτε.

  Αγνοείτε και γιατί ειπώθηκε :
  το περιβάλλον του Καίσαρα είναι συνεχώς στόχος επιτήδειων που προκειμένου να προωθήσουν τις υποθέσεις τους προσπαθούν να διαφθείρουν για επιτύχουν πάσης φύσεως διευκολύνσεις.

  Όμως η διαφθορά των ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος του Καίσαρα επηρεάζει απευθείας το ηγετικό κύρος του Καίσαρα (και κάθε ηγέτη).
  Πώς θα σεβαστεί ο λαός τις αποφάσεις του Καίσαρα όταν η γυναίκα του (ή ο αδελφός του) εμφανίζεται αργυρώνητος ;

  Αντίστοιχα, είναι μέγιστο σκάνδαλο η "ανέλιξη" τής γυναίκας του σημερινού Καίσαρα από νηπιαγωγός σε ...χειρουργό, που περνά αβρόχοις ποσίν.

  Αλλά τι να πει ο Γιωργάκης στον Κωστάκη για τη γυναίκα του όταν ο ίδιος έχει τον αδελφό του ;
  Κάνουν συμψηφισμούς.

  Ο αμοραλισμός των ημερών αυτά τα θεωρεί λεπτομέρειες.
  Αλλά δεν είναι.

 10. Le canard avatar
  Le canard 12/05/2008 19:43:50

  nas Says:Ε, καί; τι έγινε δηλαδή που συμμετέχει ο Νίκος σε κάποιο διοικητικό συμβούλιο; πόσο αργυρώνητοι έχετε γίνει όλοι εσείς οι ρόζ αριστεροί;

  Προς nas: Σωστά, που είναι το πρόβλημα; Ενας μεγαλοδιαπλεκόμενος επιχειρηματίας είναι ο Λασκαρίδης που ήθελε να μπεί και στα ΜΜΕ. Αλλωστε, επί κυβερνήσεων Σημίτη, είχαν γίνει σημεία και τέρατα. Στον Νικολάκη θα σταθούμε; Αυτός δεν πιάνει χαρτωσιά μπροστά στους επαγγελματίες του είδους, πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

  debederis Says: Τέλεια! Μετά την αποδεδειγμένη διαπλόκή του Παπανδρέου με ύποπτα πρόσωπα, αφού έπαιζε μικρός μπάλα μαζί τους, τώρα νέα σούπερ αποκάλυψη του antinews για τον διεφθαρμένο παπανδρέου. Ο αδερφός του έχει επενδύσει σε ξενοδοχειακή μονάδα στην οποία έχει επίσης επενδύσει ύποπτο πρόσωπο.

  Προς debederis: Ούτε καν στον κόπο να διαβάσεις το κείμενο δεν μπήκες. Δεν είναι επενδυτής ο Νίκος, αλλά τοποθετημένος στο ΔΣ μεγαλοεπιχειρηματία, Λασκαρίδη.

  TOX Says: Να βουϊζει ο τόπος για τα 160 εκατ. € των πυρόπληκτων κι εσείς ν΄ ασχολείστε με μαλακίες !…

  Προς TOX: Κούλαρε «Τοξ». Δεν ασχολείται το antinews με μαλακίες. Ο Νικολάκης κάνει μαλακίες. Κι’εσύ τις λές. Διότι προφανώς, μαλακίες είναι για σένα να κάνει κολεγιά ο αδελφός του ΓΑΠ με τον άνθρωπο που καταταλαιπώρησε την Ελλάδα επί σειράετών, τον Μίλλερ. Αν είναι έτσι, απλά εσύ κοι παρόμοιοί σου, είστε άξιοι της τύχης σας. Να σας ξεσκίζουν τα κάθε λογής αμερικάνικα παρακρατικά κέντρα και σεις να το … απολαμβάνετε.

  Τάκης Says: Κάθεστε και φτιάγνετε θεωρίες συνωμοσίας όταν τα πράγματα ειναι φως φανάρι.

  Προς Τάκης: Ποιες συνωμοσίες ρε μεγάλε. Είναι δυνατόν ο αδελφός το υποψήφιου πρωθυπουργού της χώρας να βρίσκεται ανοικτά στο πέϋ ρολλ μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα θέλει να παίξει και ρόλο παράγοντα στον τόπο; Πρώτα απ΄όλα δεν προστατεύετε, σεις οι ΠΑΣΟΚοι, τον αρχηγό σας. Διότι αν κάποια στιγμή βγεί στην κυβέρνηση και πάει να περάσει κάποια μέτρα, θα του τα σούρουν και θα του βγάλουν στη φόρα πιθανές ή απίθανες σχέσεις –μέσω αδελφού- με επιχειρηματίες. Καλά, τόσο ανεγκέφαλοι είστε; Τόσα χρόνια έξω από την διακυβέρνηση, ξεχάσατε πως μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος τέτοια γεγονότα;


  Sergios Says: ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΠΑΦΟ ΝΑ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ. ΟΛΑ ΡΟΖ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

  Προς Sergios: Αν αποφασίσετε τι χρώμα τελικά έχει το ΠΑΣΟΚ, πείτε και σε μας. Αλλωστε, βλέπω τελευταία ότι σας καλοαρέσει το Ροζ. Ολο πίσω από τις ροζ αποχρώσεις του Συν σύρεστε. Και για τους μπάφους, ε, ας μην το συζητάμε. Βγάλτα από τη γλάστρα σου, αφού βλέπεις ότι σε χαλάει.

 11. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 12/05/2008 20:15:18

  Factorx –Πάλι αστόισες το γεγονός ότι ο Νικολάκης ως κληρονόμος του Σιδερένιου έχει μεγάλες υποχρεώσεις έναντι των φίλων του πατέρα, που αν θυμάσαι του είχαν δανείσει(???) ιδιωτικά τα χρήματα για το σκυλόσπιτο .Μήπως του τα ζητάν τώρα οι δανειστές ?
  Για τον Muller αν έχει υποχρεώσεις στην Κυρία (?) Κλίντον ???

 12. thanos avatar
  thanos 12/05/2008 20:47:05

  ...kata ta legomena edw mesa ....an kapoios thelei na zhsei prepei na psaxei gia afentiko pou na teriazei politika me tis idees tou pappou tou,tou patera tou,ths manas tou, kai olou tou simpsile tou.Ma kai aytos o aderfos tou Arh Velouxiwth,poly makakas na doulevei gia mia dexia efhmerida otan zouse. Posoi aristero/dhmokrates dhmosiografoi doulevoun se dexia entypa? H' dexioi se aristera entypa? merokamato einai ayto. Giati den kanete ena reportaz an oloi pou ergazontai sta typografeia tou KKE einai oloi opadoi tou? posa dexia entypa typwnontai ekei mesa? O Nikolakhs sas peiraxe...h zwh synexizetai.Vreste kati pio sovaro kai grapste.

 13. Sergios avatar
  Sergios 12/05/2008 20:58:13

  Le Canard για τις ροζ αποχρώσεις που σερνόμαστε, Κοίταξε ρε μέγιστε δε θα μας κόψεις και τις ορμές. Αυτό το ξέρουμε από το πανεπιστήμιο και έχετε και ωραίες κοπελιές. Εκτός και αν είσαι από κείνους που υποστηρίζουν ότι αυτό είναι αφύσικο. Τώρα εσύ σαν Canard προσωπικά αφού επέλεξες και το συγκεκριμένο όνομα άρα και την τροφή του, θα ξέρεις και θα πρέπει να ρωτήσεις εκτός από Τσίπρα και τον Ψαριανό για μπάφους και γραμμές. Κάνετε και πάρτι για το πράμα. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΑΦΙΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕ ΧΑΙΛΙΚΙΑ ΣΑΣ.

 14. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 12/05/2008 21:11:41

  ΔΕΥΤΕΡΑ 12 - 5 - 2008
  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

  Η αλματώδης αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου καθώς και των υπολοίπων καυσίμων (φυσικού αερίου, λιθάνθρακα κ.λ.π.) τα οποία ακολουθούν κατά πόδας, έχει προκαλέσει πραγματικό ΣΟΚ στη διεθνή αλλά και Ευρωπαϊκή οικονομία.

  Από το ΣΟΚ αυτό δε θα μπορούσε βέβαια να εξαιρεθεί και η χώρα μας, η οποία λόγω και της μεγαλύτερης εξάρτησης από τα εισαγόμενα καύσιμα είναι φυσικό να επηρεάζεται ακόμα περισσότερο.

  Εκτός αυτού η δυσμενής εξέλιξη των τιμών των καυσίμων, βρίσκει δυστυχώς τη χώρα μας εντελώς απροετοίμαστη και το χειρότερο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία αφού το εγχώριο καύσιμο, δηλαδή ο λιγνίτης ο οποίος στήριξε την ηλεκτροπαραγωγή για 50 και πλέον χρόνια βρίσκεται σε ύφεση λόγω της εξάντλησης των σχετικά εύκολων από πλευράς εξόρυξης κοιτασμάτων αλλά και της δέσμευσης έναντι του πρωτοκόλλου του ΚΙΟΤΟ που έχει αναλάβει η χώρα μας, για τον περιορισμό του CO2 και λοιπών Αερίων Ρύπων.

  Το δυσμενές αυτό σκηνικό έρχεται να συμπληρώσει η επενδυτική απραξία των τελευταίων χρόνων με το πρόσχημα της ενθάρρυνσης και υποστήριξης της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας για την είσοδο των ιδιωτών στο χώρο.

  Το αποτέλεσμα είναι πλέον γνωστό και οι επιπτώσεις απρόβλεπτες, αφού η διαφαινόμενη έλλειψη επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας κατά τους θερινούς μήνες κινδυνεύει να πλήξει σημαντικά τον τριτογενή τομέα (τουρισμό, υπηρεσίες) ,τομείς στους οποίους κατά κύριο λόγο στηρίζεται η οικονομία.  Ακόμη χειρότερα φαίνεται να διαμορφώνονται οι προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ιδίως για την περιοχή της Εορδαίας αφού η ανάπτυξή της στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στις Ενεργειακές δραστηριότητες της ΔΕΗ στην περιοχή.

  Πράγματι το επιχειρησιακό πρόγραμμα (με τα διάφορα σενάρια) που παρουσίασαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλος και οι συνεργάτες του, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για παρερμηνείες σε ότι αφορά το ¨ενεργειακό μέλλον της περιοχής¨.

  ΑΡΧΕΙΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Δ.Μ.Ε.

  Ο Σ.Δ.Μ.Ε. έχοντας επίγνωση των δυσμενών αυτών εξελίξεων, (οι οποίες σημειωτέον ούτε απρόβλεπτες, ούτε πολύ περισσότερο, κεραυνός εν αιθρία ήταν, αλλά αποτέλεσμα ενός ανύπαρκτου Συνολικού Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, παρότι υπήρχε καθολικό και διαχρονικό αίτημα από τον τεχνικό και επιστημονικό κόσμο της χώρας, π.χ. Τ.Ε.Ε. ΠΣΔΜ-Η κ.λ.π.), θα προσπαθήσει με τους άλλους θεσμοθετημένους φορείς της περιοχής να συμβάλλει με τις γνώσεις και την εμπειρία του, στην αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού ζωτικού προβλήματος, τόσο σε Εθνικό, όσο κυρίως σε Τοπικό επίπεδο.

  Αυταπάτες δεν δικαιολογούνται πλέον από κανέναν, το Ενεργειακό Πρόβλημα υπό την έννοια της φθηνής και άφθονης ενέργειας ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ τουλάχιστον στο ορατό μέλλον και η παρουσία του θα είναι συνεχής, υπό διπλή μάλιστα απειλή.

  Α. Με τον εφιάλτη του φαινομένου του θερμοκηπίου με τις απρόβλεπτες και άγνωστες επιπτώσεις του.

  Β. Με τον εφιάλτη της έλλειψης ενέργειας και κατά συνέπεια της άμεσης επίπτωσης στο βιοτικό επίπεδο μεγάλων ομάδων πληθυσμών αλλά και της απειλής έλλειψης τροφίμων ιδιαίτερα του τρίτου κόσμου.

  Εκτός βέβαια και αν η επιστήμη κάνει το θαύμα της, λύσει δηλαδή τα τεχνικά προβλήματα της ασφαλούς Πυρηνικής Σύντηξης και διαχείρισης των πυρηνικών αποβλήτων καθώς και της ενεργοβόρου παραγωγής και αποθήκευσης του υδρογόνου (Η2).

  Με βάση τις πολύ δυσοίωνες αυτές εξελίξεις που δεν αποτελούν πλέον κινδυνολογίες, είναι πραγματικά άμεση και επιτακτική ανάγκη να χαραχθεί εδώ και τώρα Συνολική Εθνική και Συνεκτική Ενεργειακή Πολιτική (ανάπτυξη Δικτύων Φυσικού Αερίου για πρωτογενή καύση, μεταφορές, εξοικονόμηση ενέργειας, κ.λ.π), όχι βέβαια σε στατική αλλά σε δυναμική μορφή η οποία θα εμπλουτίζεται και θα προσαρμόζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και όταν το επιβάλλουν τα ίδια τα δεδομένα (αυξομειώσεις στις τιμές των καυσίμων).

  Σ΄ αυτόν λοιπό τον Ενεργειακό Σχεδιασμό ο οποίος θα πρέπει να καλύπτει όλο το φάσμα, δηλαδή τον βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η περιοχή μας θα πρέπει να κατέχει σημαντική θέση αφού για πέντε και πλέον δεκαετίες συνέβαλε αποφασιστικά στην μεταπολεμική ανάπτυξη της χώρας με την παροχή πάμφθηνης ηλεκτρικής ενέργεια στηρίζοντας κατά τον πλέον ουσιαστικό τρόπο τη εθνική οικονομία. Το τίμημα όμως που πλήρωσε ήταν βαρύτατο, αφού οδήγησε στην πλήρη καταστροφή ενός μεγάλου μέρους του ζωτικού και φυσικού της χώρου που ανέρχεται στις 200.000 περίπου στρέμματα ευφορότατης γης, με τον πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα όπου θα μπορούσαν σήμερα να αναπτυχθούν από τις πλέον δυναμικές καλλιέργειες.

  Κατόπιν όλων αυτών ο Σ.Δ.Μ.Ε έρχεται στο ¨διαταύτα¨ στο τι δηλαδή προτείνει για να γίνει.
  Κατ΄ αρχήν σε Εθνικό Επίπεδο

  Οι βασικοί άξονες πρέπει να είναι οι ακόλουθοι:

  1 Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε όλα τα επίπεδα και σε όλους του τομείς (κάθε καταναλωτής θα πρέπει να έχει επίγνωση για την ενέργεια που καταναλώνει που, πόση και γιατί).  2 Ευρεία ανάπτυξη των Α.Π.Ε. με εθνικό σχεδιασμό υψηλού επιπέδου και από πραγματικούς επαγγελματίες του χώρου, όχι πια άλλοι πολιτικοί ερασιτεχνισμοί και συντεχνιακές διευκολύνσεις.

  3 Δογματικοί αποκλεισμοί και μάλιστα από αυτοπροσδιοριζόμενους ειδικούς του χώρου δεν μπορεί πλέον να γίνονται αποδεκτοί και καμιά μορφή ενέργειας και κανένα είδος καυσίμου δεν πρέπει να αποκλείεται.

  Απαιτείται σοβαρή επιστημονική μελέτη για όλες τις μορφές ενέργειας και για όλα τα είδη καυσίμων όπου θα αναλύονται τα θετικά και αρνητικά στοιχεία με ποσοτικούς και ποιοτικούς προσδιορισμούς.

  Το ¨καλάθι¨ της ενέργειας θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα είδη καυσίμων με τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία τους τη δεδομένη χρονική συγκυρία και κανένα δε θα αποκλείεται ολοκληρωτικά, αλλά θα αλλάζει μόνο το ποσοστό συμμετοχής του ανάλογα με τις εκάστοτε συγκυρίες.


  Ειδικότερα σε ότι αφορά την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας  Με τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία, θεωρούμε ότι τα εξαγγελθέντα προγράμματα. της ΔΕΗ από τον κ. Αθανασόπουλο, είναι κατ΄ αρχήν χρονικά ανέφικτα, αλλά και για την περιοχή ιδιαίτερα οδυνηρά και γι΄ αυτό μη αποδεκτά.

  Βασικός άξονας και στόχος για την περιοχή πρέπει να είναι η κατά το δυνατόν Ομαλότερη μετάβαση από τη Λιγνιτική στη Μεταλλιγνιτική περίοδο με προφανή σκοπό την πίστωση επαρκών χρονικών περιθωρίων και πόρων ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην περιοχή να προσαρμόσει την επιβίωσή της σε άλλη αναπτυξιακή και οικονομική βάση.

  Για το λόγο αυτό προτείνεται η συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων Νο3 και Νο4 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μέχρις ότου τεθεί σε λειτουργία τουλάχιστον μια ή περισσότερες νέες μονάδες. Εν ανάγκη για εξοικονόμηση λιγνίτη και μείωση των αερίων ρύπων, προτείνεται η επτάμηνη λειτουργία της Νο3 μονάδας κάθε έτους (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο ) λόγω της τηλεθέρμανσης και η πεντάμηνη της Νο4 για κάλυψη ενέργειας αιχμής τους θερινούς μήνες (από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο)

  Για τον ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα προτείνεται η κατασκευή κοινής μονάδας αποθείωσης και η λειτουργία, εφόσον οι ανάγκες του συστήματος το επιτρέπουν, της μιας μονάδας ενώ η άλλη, να τίθεται σε ψυχρή εφεδρεία για εξοικονόμηση λιγνίτη, εάν τα αποθέματα αποδειχθούν περιορισμένα.

  Σημαντική βελτίωση στην κατεύθυνση αυτή μπορούν να επιφέρουν ενισχυτικά καύσιμα όπως π.χ ο λιθάνθρακας ο οποίος με ένα ποσοστό ανάμειξης της τάξης του 3 έως 5% μπορεί να αναβαθμίσει από πλευράς θερμογόνου ικανότητας το φτωχό λιγνίτη που πολλές φορές τροφοδοτούνται οι μονάδες των Α.Η.Σ (περίπου 1250 Kcal / kg ) στα επίπεδα του βέλτιστου σχεδιασμού (περίπου 1500 Kcal / kg). Με προφανή πολλαπλά οφέλη όπως:  - Επίτευξη μέγιστης ισχύος των μονάδων

  - Μείωση των εκπομπών τέφρας

  - Επέκταση της διάρκειας ζωής των λιγνιτικών αποθεμάτων στην περιοχή

  Σημειώνεται ότι η μέθοδος αυτή είχε εφαρμοστεί επιτυχώς στον Α.Η.Σ Καρδιάς ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80, ο δε πρόσθετος εξοπλισμός που απαιτείται για την ομοιογενή πρόσμιξη είναι πολύ μικρής αξίας.

  Ανάλογες και ίσως πιο βελτιωτικές πρακτικές μπορεί να εφαρμοστούν με την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή καύσιμο το οποίο δυστυχώς για γνωστούς και αδικαιολόγητους λόγους ακόμα καθυστερεί η έλευση του.

  Βέβαια η έλευση του φυσικού αερίου θα δώσει την δυνατότητα να κατασκευαστεί κοντά στην πόλη της Πτολεμαΐδας (στο χώρο της ΑΕΒΑΛ ) καινούργια μονάδα συνδυασμένου κύκλου με συμπαραγωγή θερμότητας για την στήριξη της τηλεθέρμανσης, ότι δηλαδή καλύτερο έχει να επιδείξεί σήμερα η τεχνολογία από πλευράς βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης με συνολικό βαθμό απόδοσης πάνω από 90%.

  Δυστυχώς όμως στο νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας δε συμπεριλαμβάνεται στα νέα δίκτυα του Φυσικού Αερίου (σε αντίθεση με την Πελοπόννησο, Κρήτη, Ρόδο, Θεσσαλία, κ.λ.π. περιοχές) και έτσι για την Πτολεμαΐδα μένουμε στις υποσχέσεις ενώ για την αδελφή πόλη της Μεγαλόπολης διαπιστώνεται ακόμα μια φορά η αναγνώριση της υποδιέστερης σχετικά, με την περιοχή μας, προσφορά της στην Εθνική μας οικονομία (βλ.Αρθ. 6 Ενεργειακά δίκτυα Παρ.Β.2 του Γενικού Χωροταξιακού Σχεδίου)

  Τέλος για τον ΑΗΣ Καρδιάς επειδή το θέμα της απόσυρσης είναι πολύπλοκο και δύσκολο θα πρέπει να μελετηθεί σε συνδυασμό με τις ανάγκες του Δικτύου, τις ανάγκες τροφοδοσίας του ΑΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με λιγνίτη, την αποξήλωση του σταθμού και του Κ.Υ.Τ καθώς και την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης.

  Είναι προφανές ότι το όλο θέμα της Καρδιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλο, πολύπλοκο και δύσκολο για το λόγο αυτό ο Σ.Δ.Μ.Ε πιστεύει ότι η εκπόνηση μιας πλήρους και αξιόπιστης μελέτης μπορεί να γίνει μόνο από μεγάλο και κυρίως από πολύ έμπειρο του είδους αυτού, μελετητικό οίκο.

  Τις θέσεις αυτές ο Σ.Δ.Μ.Ε προτίθεται να τις προβάλει με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο και αν χρειαστεί να τις τεκμηριώσει με πρόσθετα τεχνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά στοιχεία και δεδομένα. Κυρίως όμως επιθυμεί να συνεργαστεί με όλους τους άλλους θεσμοθετημένους και κοινωνικούς φορείς για την προώθηση και επίλυση όλων αυτών των σημαντικών προβλημάτων για την επιβίωση αλλά και την ευημερία των κατοίκων της Εορδαίας.

  Ειδικότερα, σε ότι αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που ήδη έχουν συντελεσθεί αλλά και αυτές που έπονται σε τοπικό κυρίως επίπεδο θα ακολουθήσει ξεχωριστή αναφορά σε επόμενες ανακοινώσεις του συλλόγου μας.

 15. Le canard avatar
  Le canard 12/05/2008 21:22:41

  Sergios Says:Le Canard για τις ροζ αποχρώσεις που σερνόμαστε, Κοίταξε ρε μέγιστε δε θα μας κόψεις και τις ορμές. Αυτό το ξέρουμε από το πανεπιστήμιο και έχετε και ωραίες κοπελιές.


  Λάθος μεγάλο. Τις πιο ωραίες τις είχε στη δεκαετία του 80 η ΝΔ και μετά επί Σημίτη το ΠΑΣΟΚ. Τώρα ξανά η ΝΔ. Δεν προσέχεις σοβαρότατες εξελίξεις μεγάλε.

  Η γενική που χρησιμοποιείς πάντως, με χαλάει. Ωστόσο, αν έχεις παρατηρήσει αύξηση του όμορφου πληθυσμού στον Συν, να περάσω κι εγώ από κεί. Δύο δεκαετίες έχω περάσει μακριά από τέτοιους χώρους, ίσως χρειάζεται να ρίξω καμμιά ματιά.

 16. Factorx avatar
  Factorx 12/05/2008 22:15:26

  Διασκεδάζω πολύ με τους ευφάνταστους αναγνώστες που προσπαθούν να μας ταυτίσζουν με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τους παρακαλώ αν το επιθυμούν κι αυτοί να στείλουν ένα μαιλ στο factoex@oetenet.gr για να τους προσλάβουμε να μας γράφουν τη νεα σειρά επιστημονικής πολιτικής φαντασίας που ετοιμάζουμε.

 17. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/05/2008 22:52:02

  Πάντως έχει ενδιαφέρον πού κάποιοι υποστηρικτές τού Νικολάκη που διαφημίστηκε και σαν συγγραφέας εκτός τών άλλων ,έκαναν σχόλια οτι ο Βελουχιώτης θακοβε κεφάλια βάσει τού βιβλίου του Χαριτόπουλου...
  Μαστα.
  Μονον που ο Νικολάκης θαχε προλαβει να την κανει στην Αμερική οπως ο μπαμπάς του οταν παριστανε τον Τροτσκιστή(α ρε Παμπλο να ζούσε να θυμιζες ξεκαρδιστικές λεπτομέρειες)και όπως αφέθηκε ελευθερος τάχιστα απο την Χούντα το 67.

  Αληθεια ο Νικολακης δεν δηλωνε με την μαμά του οτι ειναι υποχρεωμένοι να ζούν στην Ελλάδα με τούς ΄ιθαγενείς΄ή μού διαφευγει κάτι.??
  E,πηρε απο το χερι τον Γιωργακη και στο ΥΠ.ΕΞ κάποτε πηξαμε απο τις Μ.Κ.Ο. βασει των οδηγιών τού Αλεξ Ροντου...
  Λογικό...
  Ροντος ,Μιλερ και Αγία Οικογένεια.

 18. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/05/2008 00:07:32

  Σπύρο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες" (μην φάει ο Φάκτορ καμιά μήνυση) ο Νικολάκης είναι ο Ταμίας της Οικογένειας.

 19. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/05/2008 00:11:36

  Γιατί,μήπως διαψεύστηκαν τα mails που δημοσίευσε η Κανέλλη??
  Μπάααααααααααα.
  Πάντως ο Ροντος ήταν υπαρκτό πρόσωπο έτσι??
  Αλλά ολο τον ξεχνάνε κάποιοι..
  Α και ο Παγκαλος ειχε αναφέρει-πρίν αρχίσει τίς γνωστές κωλοτούμπες-οτι στο τοτε ΥΠ.ΕΞ.οι περισσοτεροι μιλούσαν Αγγλικα.
  Και γι΄αυτό δεν τρώει ο factor μηνυση γιατί ειναι καταγεγραμένο σε ολες τις εφημερίδες της εποχής.

 20. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/05/2008 00:32:15

  Το θυμάσαι και το καλό του Νίκου :
  "είμαι ένας Αμερικανός παγιδευμένος σε σώμα Έλληνα".

 21. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/05/2008 00:41:00

  Χεχεχε.
  Ασφαλώς .
  Ξεχνιούνται τετοια??
  Γιατί τά δακρυβρεχτα της Αγγλοφωνης Φρειδερίκης-Μαργαρίτας??'Ποιά μοίρα μάς εφερε να ζησουμε σε αυτη την αθλια χώρα??Ομως θα κανουμε την καρδιά μας πέτρα γιατί πρεπει να δουμε τον Γιωργο Πρωθυπουργό΄
  Αμ τον προχτεσινό διάλογο Κωστάκη-Γιωργάκη στην Βουλη??
  Κωστάκης:'Mιά χαρά φαινεσαι΄.
  Γιωργάκης:'Προσπαθούμε.Ο αγώνας τώρα συνεχίζεται΄..
  Αυτός ακόμα το μυαλό του στο Ποδήλατο τοχει..
  Γειά σου Γιάννη κουκιά σπέρνω..
  Με το καλό και νικητής στον Ποδηλατικό γύρο τής Γαλλίας.
  Εστω και με βοηθητικές.

 22. Le canard avatar
  Le canard 13/05/2008 01:45:17

  Σπύρος Says: Ροντος ,Μιλερ και Αγία Οικογένεια.


  Ωραίος ο Σπύρος. Κουΐζ: Που κυκλοφορεί ο Ρόντος στα Βαλκάνια;

 23. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/05/2008 07:58:37

  Μεταξύ Κοσσοβου ,Σκοπιων και φιλοευρωπαϊστών της Σερβιας τον κοβω...

  Ο Ροντος δεν ειχε κάνει εκεινη την αλήστου μνημηςσυγκέντρωση στην Αθηνα επι βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας μέ κάτι Σέρβικα λείψανα ,υποτίθεται αντιπολιτευομενα, μεταξυ των οποίων και μέλη τής λεγομενης και ΄Βασιλικής Οικογένειας΄της Σερβίας??

 24. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/05/2008 09:16:10

  Μην ξεχνάμε ότι ο Άλεξ (Ρόντος),το ελληνόπουλο ντε, είχε "ρίζα" απ΄ τη Μάνη, έλεγε, και ήθελε να γίνει βουλευτής Λακωνίας.
  Κάτι σαν "είμαι απ΄την Καλαμάτα και ξέρω από λάδι".

  Αλλά το ωραίο με τους αμερικάνους και τους αμερικανοτραφείς είναι ότι "βγάζουν" οι ίδιοι τα άπλυτά τους.
  Σε παλιά εκπομπή "Φάκελοι", ο άλλος Αλεξ (Papachelas), είχε καταγράψει το χρονικό της πτώσης Μιλόσεβιτς, ως αποτέλεσμα της δράσης Ρόντου και ευαγών αμερικάνικων ΜΚΟ με έδρα τη Βουδαπέστη, με επώνυμες καταθέσεις πληρωμένων που δημιούργησαν την αναταραχή στο Βελιγράδι, στο Κοινοβούλιο κ.λπ.

 25. nas avatar
  nas 13/05/2008 16:44:59

  Factorx(α) ζητώ συγνώμη... πράγματι δεν είσαι ένας... "ροζ ξεπουλημένος" στα ντόπια και ξένα μονοπώλια... ούτε είσαι ... "Τσιπρά-τος" όταν βγάζεις "χολή και όξος" για τους Παπανεδρέου... δεν μοιάζεις απο τους σφωγγοκολάριους του εκσυγχρονισμού (κάτι σαν τους...Τσουκάτους)...μάλλον δεν είσαι ούτε απο τους "απατημένους" πρασινοφρουρούς του '96 που δεν συγχωρούν τον Γιώργο γιατί στο κωλοσυνέδριο στήριξε την "μαϊμού" τον μάγιστρο του Χρηματιστήριου και του Ευρώ... μάλλον είσαι απο τους συντηρητικούς εκείνους αριστερούς που θέλουν τη μάνα και την αδερφή τους παρθένα αλλά όλες τις άλλες πουτάνες! Ρε σύντροφε, δεν μπορείς να δεχτείς πως απο εκείνο το ΠΑΣΟΚ που πούλησε την παρτίδα για μιά βίλα κι μιά χειραψία με την πλουτοκρατία του Κολωνακίου, μόνον ο Γιώργος διασώθηκε; Αρνείσαι να δεχτείς πως αν υπήρχε μία ελάχιστη υποψία πως ο Γιώργος τα τσέπωσε ή απο τη Ζήμενς, ή από όποια άλλη κωλοεταιρία, ΠΡΩΤΟΣ ΕΣΥ θα το είχες βγάλει; Δεν σε παραξενεύει το γεγονός πως ενώ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ απο τη Ζήμενς κι ο Γιώργος ζητά να βγούν ΟΛΑ στο φώς ο Καραμανλής τα κουκουλώνει; και πάς να βγάλεις ιστορία διαπλοκής με τη συμμετοχή του Νίκου σε κάποιο ύμβούλιο; Ζητάτε απο τους Παπανδρέου να είναι η γυναίκα τους σαν του Καίσαρα, ενώ τις γυναίκες των δεξιών τις καλύπτετε; και πούσαι σύντροφε Factorx... οι Παπανδρέου πηδούσαν, έτσι;

 26. Factorx avatar
  Factorx 13/05/2008 17:10:09

  @nas.Φοβερό επιχείρημα η λίμπιντο των Παπανδρέου. Όντως πηδούσαν. Το ερώτημα είναι ποιον.

 27. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/05/2008 21:30:51

  Ο Γιωργάκης πάντως ούτε απο το ποδήλατο δεν πρόλαβε να πηδήξει...
  Προφανώς σκεπτοταν αυτό που ειπε θυμωμενα ο Φριντ:'George owes us'...
  Γαργάρεες..
  Α ρε ελληνική μαγκιά ..
  Οι παπανδρεουν πηδάνε...
  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

 28. nas avatar
  nas 14/05/2008 14:42:10

  Καλά ρε σύντροφοι...τι έγινε; το sex είναι πλέον απαγορευμένο είδος στις παρέες σας;

 29. Σπύρος avatar
  Σπύρος 14/05/2008 20:06:22

  Οχι αλλά δεν πηδάμε ξανθές χοντρές η μουστακαλούδες πρωην υπουργούς.
  Και το κυριότερο τις πρωτες δηλαδή τις ξανθές χοντρές δεν τίς παντρευόμαστε ούτε τούς χτιζουμε δανεικά ΄κωλόσπιτα΄.
  Θεμα γούστου δηλαδή..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.