#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/05/2012 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορεί να μας πει ο κ. Τσίπρας πως θα κυβερνήσει;Εφόσον πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις και το... ρεύμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα και θα έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες τη διακυβέρνηση της χώρας. Κι αν δεν μπορούν μόνοι τους, θα βρουν κάποιες άλλες αριστερές ή αντιμνημονιακές δυνάμεις και θα κάνουν συμμαχία και σχηματισμό κυβέρνησης.

Αφού ο ελληνικός λαός θέλει κάτι τέτοιο με γεια του με χαρά του. Όπως σεβαστήκαμε τόσες φορές στο παρελθόν τη βούλησή του, όταν ψήφιζε το δικομματισμό, έτσι και τώρα πρέπει να σεβαστούμε ότι επιθυμεί διακαώς να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας.

Αν κι εδώ που τα λέμε επικρατεί τέτοιος διχασμός στο εκλογικό σώμα που χρειάζεται ομαδική ψυχανάλυση. Ενώ δηλαδή αυξάνουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από 7 στους 10 θέλουν να μείνουμε στο ευρώ και οι περισσότεροι θεωρούν υπεύθυνο τον Τσίπρα για την ακυβερνησία ενώ δεν επικροτούν και τη στάση του μετά τις εκλογές.

Εν πάση περιπτώσει, εφόσον γίνουν νέες εκλογές υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να έχουμε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας. Μέχρι τότε, όμως, και στη νέα προεκλογική περίοδο που ξεκινά, θα πρέπει να κρίνουμε με βάση τα προγράμματα των κομμάτων. Διότι εδώ και ένα μήνα ελάχιστα ακούσαμε για την πρόταση διακυβέρνησης που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλο, όμως, να είσαι ένα κόμμα της... πλατείας που καταγγέλλεις, χαϊδεύεις αυτιά, υπόσχεσαι χωρίς κόστος κι άλλο να πεις «κύριοι ψηφοφόροι, αυτό είναι το πρόγραμμά μου, ψηφίστε με γι' αυτό».

Επιμελώς ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του έκρυψαν τις προτάσεις του κόμματός τους καθώς έβαλαν μπροστά το μόνο θέμα που «πουλάει», δηλαδή το Μνημόνιο. Προφανώς δε συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ να βγουν οι θέσεις του για σειρά καυτών θεμάτων διότι άντε να συγκεράσεις τις απόψεις 12 συνιστωσών, από Μαοϊκούς μέχρι μετανοημένους Λενινιστές.

Όμως, όταν κάποιος λέει ξεκάθαρα ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας θα πρέπει να έχει κι έτοιμη κυβερνητική πρόταση καθώς εκτός από την οικονομία «τρέχουν» θέματα όπως η καθημερινότητα του πολίτη, η ασφάλεια, η δημόσια τάξη, τα εθνικά, το μεταναστευτικό, η υγεία, η παιδεία κ.λπ.

Αν κάποιος ανατρέξει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει στο site του θα δει ότι πρόκειται για γενικόλογες υποσχέσεις προς όλους, χωρίς να είναι κοστολογημένες. Είναι ένα πακέτο προτάσεων προς όλες τις κοινωνικές ομάδες που αν γίνουν πραγματικότητα από την κυβέρνηση Τσίπρα τότε δεν αποκλείεται να εγκαταλείψουν οι Βενεζουελιανοί τον παράδεισο του Τσάβες για να έρθουν μόνιμα στον παράδεισο του Τσίπρα.

Τι για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα λέει, τι για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και για κατάργηση της εργασίας με μπλοκάκια. Μιλά για παιδεία και υγεία για όλους τους Ελληνες με αυξήσεις στα κονδύλια, για κατάργηση της μεταρρύθμισης στα πανεπιστήμια.

Ακόμη και για έξοδο από το ΝΑΤΟ κάνει λόγο και ζητά να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από την Ελλάδα. Αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι δε γελιέστε: Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει διατριβή στην οικογένεια Παπανδρέου. Από το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και το «Τσοβόλα δώστα όλα» του Ανδρέα, μέχρι το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου.

Αλλά δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Μοιάζουν με το ανέκδοτο που λέει: «λέμε και καμιά.... μ....ια να περνά η ώρα». Τώρα το 4% έχει γίνει 16% και ίσως γίνει 25%, λαού θέλοντος. Ο κ. Τσίπρας οφείλει λοιπόν να σοβαρευτεί και να παρουσιάσει μια σοβαρή κυβερνητική πρόταση. Να απαντήσει τι θα κάνει με το Σκοπιανό, την Τουρκία, τις ΑΟΖ. Να μας πει για τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών κι αν θα καταργήσει την συνθήκη που επιτρέπει να μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι χωρίς έλεγχο.

Να μας πει τι θα κάνει με τη δημόσια τάξη και ποιος θα είναι ο... Χρυσοχοϊδης του ΣΥΡΙΖΑ που θα αντιμετωπίσει το έγκλημα που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Να καταθέσει την πρότασή του για τα πανεπιστήμια που διαλύονται. Δε θέλουν να αλλάξει τίποτε και να συνεχιστεί το χάος; Ας μας το πουν. Επίσης, να μας δώσουν τις θέσεις τους για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πώς θα ενισχύσουν τα σχολεία, αλλά και πώς θα δώσουν ανάσα στα νοσοκομεία που καταρρέουν.

Κι επειδή τα πάντα είναι οικονομία, ας μας πει ο κ. Τσίπρας, ποιο είναι το πρόγραμμά του για τη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Οι ξένοι το τονίζουν: Μονομερής καταγγελία του Μνημονίου σημαίνει έξοδος από την ΕΕ. Πώς λοιπόν θα αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας την ανεργία, τον πληθωρισμό, την έκρηξη του ελλείμματος και του χρέους, τα κλειστά οικονομικά σύνορα, το γεγονός ότι δε θα μπορούμε να αγοράσουμε βασικές πρώτες ύλες και υλικά.

Αν π.χ. έχει σχέδιο να φέρει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα θα πρέπει να το ξέρουμε. Και δεν το λέμε χάριν αστεϊσμού. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την ψήφο μας πρέπει να μας πείσει ότι είναι ικανός να κυβερνήσει.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις λαϊκές συνελεύσεις και ας στρωθούν στη δουλειά να καταθέσουν κυβερνητικό πρόγραμμα. Διότι βαρεθήκαμε πια να ακούμε να καταγγέλλουν τους άλλους και να μιλούν για τον τρίτο δρόμο. Ας μας δείξουν επιτέλους από που πάνε για τον τρίτο δρόμο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ilektro77 avatar
  ilektro77 15/05/2012 10:19:52

  Η αριστερά στην Ελλάδα ξεπήδησε από το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είχε σχέσεις με την ΕΣΔΔ. Από την ΕΣΔΔ σήμερα απόμεινε η Ρωσία. Η Ρωσία είναι εκτός Ευρωζώνης και αυξάνει την επιρροή της στα κράτη που βρίσκονται εκτός αυτής. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πέσει στα χέρια της Ρωσίας. Σήμερα παίζονται οι καθυστερήσεις ενός αγώνα για την ένταξη της Ελλάδας στο ένα ή στο άλλο στρατόπεδο. Φορτσάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο αγώνας έχει προ πολλού κριθεί. Τέλος η αριστερά στην Ελλάδα.

  • romeo avatar
   romeo @ ilektro77 15/05/2012 10:22:34

   Μιλάς για μια άλλη Γιάλτα;

   • ilektro77 avatar
    ilektro77 @ romeo 15/05/2012 10:29:55

    Πλέον δεν υφίστανται συμφωνίες τύπου Γιάλτας. Τα όπλα είναι οικονομικά. Η Ελλάδα επέλεξε εδώ και αιώνες ότι θα πάει με την ελευθερία. Δεν μπορεί να αναπτύξει παρεμβατισμό, είναι καταστροφικός. Αυτό πληρώνει σήμερα και οι φωνή του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τον συντηρήσει. Στο λαό όμως προβάλλει λαϊκισμό για να τον παρασύρει.

 2. Δαναός avatar
  Δαναός 15/05/2012 10:26:00

  Η αρνητική διαφήμιση δεν παύει να είναι διαφήμιση. Νομίζω πως αρκετά ασχοληθήκαμε με μια φούσκα που θα έσπαγε με κρότο από μόνη της.

 3. monson avatar
  monson 15/05/2012 10:27:46

  απορω γιατι αναρωτιομαστε πως θα κυβερνησει ο Τσιπρας...μα με τη μεθοδο της τομπολας....θα δωσει μια και θα τα ισοπεδώσει ολα!! απολυτο χαος.
  Ευγε ελληνικε λαε παλι θα πρωτοτυπήσεις

  Kαι μια απορια...γιατι δεν εμφανιζονται λιγο on tv και καποιοι απο τις υπολοιπες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να μας πουνε τις αποψεις τους για να καταλαβουν οι ελληνες (να φανε φρικη) τι εστι Συριζα και που ριξαν ψηφο οι....θυμωμενοι και πικραμενοι και προδομένοι ??

 4. Angie avatar
  Angie 15/05/2012 10:56:44

  Απορώ πώς υπάρχουν ακόμα συμπατριώτες μας που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τον Αλέξη! Τόση βλακεία!

 5. Nik avatar
  Nik 15/05/2012 11:11:48

  Αν με τον μέχρι τώρα επιδεικνυόμενο κυνισμό και ναρκισσιστική έπαρση του Τσιπ δεν καταφέρατε να καταλάβετε με τι έχετε να κάνετε, είστε άξιοι της μοίρας σας.

  Τα δε πρόσωπα των άλλων "συνιστώσων" δεν θα φανούν στα ΜΜΕ. Οι "λειτουργοί" του τύπου φροντίζουν το ίματζ του Τσιπ, και προς το παρόν τον προστατεύουν. Σε άλλη χώρα θα έδειχναν το τσίρκο για να μάθει το κοινό με τι σαλάτα έχει μπλέξει.

 6. Δρυς avatar
  Δρυς 15/05/2012 11:29:12

  Καλύτερα εκτός του Μνημονίου, αυτό θέλει ο λαός, για αυτό έκανε έτσι με τον Τσίπρα, και βλέποντας τώρα τα κόμματα του δικομματισμού να έχουν αντίθετη άποψη, πιστεύω θα τον ενισχύσει ακόμα περισσότερο. Τα κόμματα του δικομματισμού όμως, γιατί δεν δέχονται αυτή την εντολή;

 7. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 15/05/2012 11:40:03

  Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό. 17% του έδωσε. Αφού λοιπόν εκτέθηκαν οι αντινομίες και οι αντιφγάσεις του προγράμματός του, ας τον αφήσουν στην κρίση του λαού. Όποιος πιστεύει ότι η χώρα διατρέχει κίνδυνο, δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από κανέναν Τσίπρα. Έτσι κι αλλιώς τώρα έχουν αποκαλυφθεί οι προθέσεις όλων. Ας κάνει το καθήκον του έναντι της Ιστορίας και μετά ας αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός τι πραγματικά θέλει. Έλεος πια με το κρυφτούλι

  • anonymous avatar
   anonymous @ Γιάννης Φαίλτωρ 15/05/2012 12:13:16

   Ουδείς έχει καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Ελληνικός λαός καταψήφισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κάπου έπρεπε να διοχετεύσει την ψήφο του για να τους καταψηφίσει. Κάποιοι πήγαν σε Τσίπρα, άλλοι σε Καμμένο, άλλοι σε ΧΑ.
   Αν υπήρχε ένα σοβαρό κόμμα θα είχαν πάει όλοι εκεί. Δεν υπάρχει. Θα δημιουργηθεί; Αυτό δεν το ξέρουμε. Πάντως η περίοδος είναι μεταβατική.

 8. Factorx avatar
  Factorx 15/05/2012 11:44:38

  Ο Σαμαράς είπε πως δίνει ψήφος ανοχής σε κυβέρνηση με Τσίπρας. Ο Τσίπρας μπορεί να μας πει πως θα κυβερνήσει;

 9. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 15/05/2012 11:46:21

  Γιατί ΚΑΛΥΤΕΡΑ Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά Κυβέρνηση ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ

  Η ελληνική ιστορία επαναλαμβάνεται. Αρχαιότητα: διχόνοιες ελλήνων, με περσικά λεφτά. 1823: διχόνοιες ελλήνων, με αγγλικά λεφτά. 1945: διχόνοιες ελλήνων με αγγλικά/ρωσικά λεφτά. 2012: διχόνοιες ελλήνων με Τροϊκανά λεφτά. Σε ΟΛΕΣ τις διχόνοιες, επωφελήθηκε ο ΞΕΝΟΣ παράγοντας και επέβαλε τη θέλησή του.

  Τί επιδιώκει ο ξένος παράγοντας το 2012; Πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού, ακυβερνησία, πίεση προς το εσωτερικό για επικείμενη πτώχευση, με προσδοκώμενο όφελος την εκποίηση του Εθνικού Πλούτου: ΑΟΖ, ορυκτά, "Ήλιος", φιλέτα κρατικής γής, αποκρατικοποιήσεις, Τράπεζες... Θέλουν να αγοράσουν τα "ασημικά" μας για ένα κομμάτι ψωμί: ΑΥΤΟ το παιχνίδι παίζεται τώρα, γι' αυτό ίπτανται τα ξένα κοράκια πάνω από τη θνήσκουσα Ελλάδα.

  Για να το καταφέρουν αυτό, θέλουν τα κόμματα ημιθανή, μικρομεσαία, και αλληλοσπαρασσόμενα, να μην μπορούν να σχηματίσουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ κυβέρνηση, ώστε να επιβάλουν "κυβέρνηση ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ" τύπου Παπαδήμου, που θα κάνει ό,τι θέλουν αυτοί. Το καταφέρνουν, με τη βούληση του Έλληνα ψηφοφόρου: επέβαλαν συμμετοχή Σαμαρά στην κυβέρνηση Παπαδήμου το Νοε 2011, ώστε να τον αποδυναμώσουν, και να γίνουν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ αποδέκτες της τιμωρητικής ψήφου με το σύνθημα "όλοι ίδιοι είναι". Γι' αυτό, εκείνο που έλεγε ο Σαμαράς προεκλογικά "δώστε μου τη δύναμη ενός Έθνους" δεν ήταν πυροτέχνημα: ήταν εθνική ανάγκη. Ο λαός δεν το αποδέχτηκε.

  Οι ξένοι ΔΕΝ θέλουν ισχυρή ελληνική Κυβέρνηση, αλλά ανδρείκελα. Ο Σαμαράς, δεν πρέπει να το επιτρέψει. Νά γιατί ΔΕΝ πρέπει να γίνει Κυβέρνηση Τεχνοκρατών, και να πάει ο τόπος άμεσα σε νέες εκλογές, όπου οι δύο πόλοι, ΝΔ (πατριωτικό μέτωπο, για να σωθεί η Ελλάδα) και ΣΥΡΙΖΑ (αριστερό αντιμνημονιακό μέτωπο) θα κονταροχτυπηθούν άγρια, πολώνοντας το εκλογικό σώμα με στόχο την πρωτιά (bonus 50 εδρών) και το μαγικό αριθμό 120 βουλευτών (άρα ψήφο ανοχής από τους χαμένους). Ο νικητής μπορεί να συγκυβερνήσει με τους βουλευτές ενός μικρού κόμματος (π.χ. ΝΔ-Ντόρα ή ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ), και με ανοχή από τον χαμένο. Τέτοιες συγκυβερνήσεις μεγάλου-μικρού κόμματος έχει η Αγγλία και η Γερμανία, ενώ και ο Ολάντ βασίστηκε στη γαλλική αριστερά στο 2ο γύρο.

  ΑΥΤΟ το αποτέλεσμα δίνει ΙΣΧΥΡΗ Κυβέρνηση, δηλαδή αυτό που ΔΕΝ θέλουν οι ξένοι δανειστές: θα τους κάνει τη ζωή δύσκολη, είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά. Θα παζαρέψει σκληρά. Θα χάσει, αλλά και θα κερδίσει στο παζάρι. Δεν θα παραδώσει αμαχητί το "οχυρό Ελλάδα".

  Γι'αυτό, αν έχω να διαλέξω ανάμεσα σε Κυβέρνηση ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ και σε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προτιμάω το δεύτερο, παρά τα ρίσκα για "καταγγελία Μνημονίου + τα άλλα μπουμπούκια του προγράμματός τους". Γι'αυτό, να πάμε σε εκλογές.

  Ο Σαμαράς να μην δεχτεί Κυβέρνηση τεχνοκρατών: να πάει σε εκλογές, να φτιάξει το εθνικό μέτωπο για τη σωτηρία της Ελλάδας με πατριώτες στη λίστα υποψηφίων (από αριστερά και δεξιά) και να ξεκινήσει πορεία προς το λαό, καταγγέλοντας ταυτόχρονα το ΣΥΡΙΖΑ για τα "αλλοπρόσαλα μπουμπούκια του προγράμματός του, και την πτώχευση/έξοδο από το ΕΥΡΩ όπου μας οδηγεί".

  ΑΝ κερδίσει ο Σαμαράς, κερδίζει η Ελλάδα. Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να του δώσει ψήφο ανοχής: τουλάχιστον ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ τα ξένα κοράκια.

 10. Flat avatar
  Flat 15/05/2012 11:47:38

  Αυτοί που ψηφισαν συριζα γνωρίζουν αραγε τις συνιστώσες που τον αποτελούν; Την ΡΟΖΑ, και τον Πάντζα του μαϊμού ΔΗΚΚΙ; Τους Μαοικούς λάτρες των τουπαμάρος; Αμφιβάλλω αν τους ξέρουν. Αυτοί απλώς βλέπουν τον φλούφλη Τσιπρα και εκστασιάζονται.

 11. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 15/05/2012 12:07:08

  αυτη η κομματικη κουρελου απο ρεταλια κομμουνιστικα πως μπορει και αποτελει επιλογη για διακυβερνηση ;

 12. antonis avatar
  antonis 15/05/2012 12:13:11

  Τι να φταιει ο καθε Τσιπρας !!! οταν η αποχη στις εκλογες πηγε στο 35 % . Πιστευει κανεις οτι οι ψηφοφορι των ΚΚΕ , Συριζα , και λοιπον αριστερων κομματων δεν πηγαν να ψηφισουν ;;;;;; Μονο τους ¨¨νεκρους ¨¨ δεν πηγαν !!!

  • antonis avatar
   antonis @ antonis 15/05/2012 12:33:54

   Δυστυχως δεν προλαβα να ολοκληρωσω..... Οι Νεοδημοκρατες πηγαν να ψηφισουν η παρασυρθηκαν απο τους ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ , ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ( αυτοι τα εχουν ολα !!! ) Εχουν το μαχαιρι εχουν και το πεπονι... Και εδω και μηνες ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ !!!!!! Ετσι περνουσαν την γραμμη τους , γιατι ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΤΟΥ ---ΕΛΕΓΑΝ ΣΕ ΟΛΑ YES !!!!! ΑΥΤΟΙ ¨¨ ΕΦΑΓΑΝ ¨¨ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ==== ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ====Δεν τους αρεσε και τωρα δρομους δεν εχουμε ΑΛΛΑ τα διοδια καθε λιγο αυξανονται............ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ !!!!!!!

 13. Φρικιό avatar
  Φρικιό 15/05/2012 12:43:34

  Γιατί να μας το πει;

  Kinder έκπληξη και όσα πάρει χάρος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.