#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2010 23:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει στον Πρωθυπουργό τη διαφορά της ιθαγένειας από τη σωστή μεταναστευτική πολιτική;(Ανανεωμένο). "Δίνουμε προοπτική στους μετανάστες που ζουν μακροχρόνια στη Χώρα μας", είπε ο Πρωθυπουργός κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Η προοπτική όμως κύριε Πρωθυπουργέ, δεν δίδεται με τη μαζική παραχώρηση ιθαγένειας σε απροσδιόριστο αριθμό δικαιούχων. Γίνεται πρακτικά με την εξασφάλιση στους νόμιμους μετανάστες μακροχρόνιων αδειών διαμονής που δεν χρειάζονται γραφειοκρατικές διαδικασίες και πολύωρη αναμονή στις ουρές για την ανανέωσή τους, με τη διευκόλυνση της πρόσβασης των παιδιών τους στην εκπαίδευση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχουν ανάγκη, και, γενικότερα, με την παροχή σε αυτούς όλων των υπηρεσιών του κράτους, στο μέτρο που και αυτοί πληρώνουν φόρους και εισφορές, όπως οι Έλληνες πολίτες. Αυτά και μια δουλειά για να ζήσουν ζητούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, αν τους ρωτήσει κανείς. Και αυτά μπορούν να τους εξασφαλισθούν μόνο μέσα από μια σωστή και  οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική. Όταν αυτή η πολιτική δεν υπάρχει, η εύκολη και λιγότερο δαπανηρή λύση, κύριε Πρωθυπουργέ, είναι να δίνεται μαζικά η ελληνική ιθαγένεια σε δυστυχισμένους ανθρώπους που αναζητούν απλώς μια καλύτερη ζωή και που νομίζουν ότι αυτή κρύβεται πίσω από την απόκτηση ελληνικής ταυτότητας. Μια ιθαγένεια, όμως, που δίδεται χωρίς αυτό το περιεχόμενο όσο εύκολα και γρήγορα και αν χορηγείται είναι "πουκάμισο αδειανό'' γι' αυτούς τους ανθρώπους κύριε πρωθυπουργέ...

Η συζήτηση στην Βουλή

Απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για το προωθούμενο νομοσχέδιο ο κ. Παπανδρέου έκανε ακόμα λόγο για φαντάσματα επερχόμενης αλλοίωσης του έθνους.

Εξηγώντας τη σημασία του νομοσχεδίου, επισήμανε πως η άρνηση στην ομαλή και πλήρη ένταξη των μεταναστών οδηγεί στην απομόνωση και η αδιαφορία στην γκετοποίηση και επισήμανε πως το κυβερνών κόμμα με το νομοσχέδιο βάζει τέλος στην αδιαφάνεια στην απονομή ιθαγένειας, η οποία όπως σημείωσε είχε καταλήξει να είναι ρουσφετολογικό προνόμιο.

Αναφερόμενος στην απονομή πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση για ατολμία.

Αντώνης Σαμαράς

Τη θέση πως τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση μετατρέπουν την Ελλάδα σε μαγνήτη νέων κυμάτων παράνομης μετανάστευσης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Όπως ανέφερε, με το νομοσχέδιο χαλαρώνουν πολύ οι διαδικασίες που ήδη υπάρχουν για την πολιτογράφηση. «Όταν βρισκόμαστε στην καρδιά της χειρότερης κρίσης με το να χορηγούμε ιθαγένεια σε μισό εκατομμύριο μετανάστες δημιουργούμε συνθήκες κοινωνικής έντασης, συνθήκες ξενοφοβίας».

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της ένταξης μεταναστών στην Ελλάδα, αλλά, όπως σημείωσε, ομαλά, δηλαδή σταδιακά και όχι με τρόπο που δίνει το μήνυμα ότι μπορούν να έρθουν κι άλλοι και αντιπρότεινε:

Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να αποκτούν το δικαίωμα να πάρουν ιθαγένεια όχι αμέσως, αλλά με την ενηλικίωσή τους, υπό δύο προϋποθέσεις: την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και  την εγκατάλειψη της ιθαγένειας των γονιών τους.

Επανέλαβε τέλος ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και θα το αποσύρει όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Αλ.Παπαρήγα: "Δηλητήριο" οι προτάσεις του ΛΑΟΣ

Δηλητηριώδη χαρακτήρισε την πολιτική του ΛΑΟΣ για το μεταναστευτικό η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Δυσκολευόμουν να πιστέψω ότι θα ακούγαμε τόσο ακραίες απόψεις με αφορμή τη συζήτηση για τους μετανάστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μισή έκπληξη ένιωσα και από αυτά που είπε ο κ. Σαμαράς», σημείωσε η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στον πρόεδρο της ΝΔ, διατυπώνοντας επικρίσεις κατά των θέσεών του για την πολιτισμική ταυτότητα των μεταναστών. «Ενσωμάτωση σημαίνει αυτός που θα πάρει την ιθαγένεια να ξεχάσει ότι είναι Αλβανός κ.λπ.;», διερωτήθηκε.

Γ. Καρατζαφέρης: Δημοψήφισμα τώρα

Το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα της παροχής ιθαγένειας στους μετανάστες επανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, επικαλούμενος το αντίστοιχο δημοψήφισμα που έγινε στην Ιρλανδία. Υποστήριξε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει «μια βιασύνη την οποία δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ούτε εμείς ούτε οι βουλευτές του». «Τι θα αλλάξει αν αυτό που κάνουμε σήμερα το κάνουμε σε τρεις μήνες;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καρατζαφέρης «Είμαστε η πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών, με το νόμο αυτό γινόμαστε οι πιο μαλακοί», συμπλήρωσε.

Αλ.Τσίπρας: Να η ευκαιρία

Να μη χάσει την ευκαιρία που της δίνεται, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της «ουσιαστικής πρόσβασης» των μεταναστών δεύτερης γενιάς στην ιθαγένεια αλλά και της παροχής πολιτικών δικαιωμάτων σε μετανάστες μόνιμης εγκατάστασης. Πρόσθεσε ότι όλες οι νομοθετικές απόπειρες μέχρι σήμερα ήταν στρεβλές και αντιμετώπισαν το φαινόμενο φοβικά. Σχολιάζοντας αλλαγές που έγιναν στο προωθούμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για υποχώρηση, ενώ έστρεψε τα βέλη του στο ΛΑΟΣ για τη στάση του στο θέμα, μιλώντας για πολιτικές κωλοτούμπες του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 08/02/2010 22:53:15

  Τί να εξηγήσει? Σε έναν άκαμπτο άνθρωπο μπορείς να του αλλάξεις την γνώμη? Σε έναν κολλημένο όπως λέμε. Κάτι ήξερε ο Σαμαράς που του είπε "ξεκόλλα". Το GAP ζεί με τις εμμονές του.
  Η κοινωνία δεν θέλει ανθρώπους με εμμονές αλλά ανθρώπους με ευρύτητα πνεύματος. Ανθρώπους που στις δυσκολίες στέκονται όρθιοι και εμπνέουν και όχι να δραπετεύουν στα ξένα για να δούν ταινίες. Η κοινωνία μας θέλει ανθρώπους μέσα από αυτή και όχι φυτευτούς ή αλεξιπτωτιστές. Σε καμιά περίπτωση λοιπόν δεν είναι δυνατόν να βάλει μυαλό το GAP. Είναι σαν να προσπαθείς να διδάξεις τον τοίχο.

  • Loretta avatar
   Loretta @ Orestios 08/02/2010 23:00:34

   Οrestie

   μαλακα τα λες...!!

   στο χωριο μου λενε τα ντουβαρια αυτια δεν εχουν γιαυτο και δεν ακουν!!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 08/02/2010 23:01:48

   Τα βόδια τότε.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ Orestios 08/02/2010 23:09:02

   Loretta μια χαρά ακούνε. Αυτά που τους λέει το GAP. Όχι μόνο αυτό, αλλά και το όποιο GAP να ήταν στη θέση του, θα το ακούγανε. Μπροστά στο "συμφέρον" τους, δεν καταλαβαίνουν τίποτε.

 2. GEORGE avatar
  GEORGE 08/02/2010 23:06:02

  Ο ΓΑΠ είχε σχέδιο και το εφαρμόζει,εξάλλου μας το είπε προεκλογικά.Τώρα αν εμείς δεν το καταλάβαμε ας προσέχαμε.

 3. Loretta avatar
  Loretta 08/02/2010 23:06:22

  δηλ δεν εισαι πρωθυπουργος της χωρας και στο βημα της βουλης φερνεις σαν παραδειγμα την ΙΝΔΙΑ και το ποσοστο των μουσουλμανων που ζουνειρηνικα εκει με τους ΙΝΔΟΥΣ και λες γιατι να εχουμε εμεις οι ελληνες λοιπον προβλημα!!

  ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Loretta 08/02/2010 23:09:26

   είναι για να φεύγουμε εμείς μετανάστες

  • Loretta avatar
   Loretta @ Loretta 08/02/2010 23:12:02

   Kασσανδρα

   μην εισαι τοσο σιγουρη....το φθινοπωρο...αν επιβιωσει το κρατος δηλ...και δεν βαρεσει ανεπισημο φαλιμεντο διοτι επισημο λογο ευρωπαικης ενωσης δεν μπορει...θα εχουμε εκλογες...και τοτε ουτε οι μεταναστες δεν θα τον θελουν εφοσον θα λοιμαξουν στην πεινα αυτους τους 6 μηνες

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ Loretta 08/02/2010 23:16:37

   Αυστραλία Κασσάνδρα,
   εγώ έβγαλα ήδη εισητήριο. Επειδή έχω και "άκρη", ελπίζω σε πρώτη φάση, να πάρω πράσινη κάρτα.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Loretta 08/02/2010 23:44:51

   Κουράγιο Loretta,αισθάνονται και άλλοι τύψεις, αλλά ο ψεύτης και ο κλέφτης....

  • ._ avatar
   ._ @ Loretta 09/02/2010 00:29:14

   Καλά, το παράδειγμα της Ινδίας ήταν τουλάχιστον ατυχές, μιας και η χώρα κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση από εμάς. Μάλλον δεν θα το είπαν στο gap αυτοί που... ρώτησε, αλλά ακόμα και με μια απλή επίσκεψη στην wikipedia, θα μπορούσε να διαβάσει:

   Abolition of jus soli
   Some countries which formerly operated jus soli have moved to abolish it entirely, only conferring citizenship on children born in the country if one of the parents is a citizen of that country. India did this on 3 December 2004, in reaction to illegal immigration from its Muslim neighbors Pakistan and Bangladesh, though jus soli was progressively weakened since 1987. Malta also changed the principle of citizen to jus sanguinis on 1 August 1989, in a move that also relaxed restrictions against multiple citizenship.

   Μα καλά, δεν υπάρχει άτομο να κάνει μια διασταύρωση σε αυτά που λέει;

 4. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 08/02/2010 23:07:10

  Και να του εξηγήσει είσαι σίγουρος ότι θα το καταλάβει;

  Εδώ του πήρε 4 μήνες να καταλάβει για το τι πρέπει να κάνει και είχε και μαζί του αντιπολίτευση και σχεδόν όλο τον τύπο να τον στηρίζει!

 5. Loretta avatar
  Loretta 08/02/2010 23:07:57

  GEORGE

  ναι δυστηχως ειναι πρωθυπουργος αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εγω θα τον αποδεχομαι.

 6. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 08/02/2010 23:08:42

  Και που είσαι ακόμα τώρα που έχει και την συμπαράσταση του πράσινου μετανάστη θα τον φας στην μάπα κανενα δύο τετραετίες ακόμα.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/02/2010 23:08:44

  βου και α βα
  πι πι το παπί

  Τι να εξηγήσεις; Έχει μπερδέψει τη πράσινη κάρτα με την Ιθαγένεια.
  Βρε ΓΑΠ, δες την πατρίδα σου την άλλη, που φτιάχτηκε από μετανάστες... Εδώ αγάπη μου, δεν φτιαχτήκαμε από μετανάστες, υπήρξαν μετακινήσεις πληθυσμών, ή αυτοκρατορικές επικοίσεις στον Μεσαίωνα, αλλά δεν πιστέυω να πίστεψες ότι είσαι Ρωμαίος Αυτοκράτορας...

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ archaeopteryx 08/02/2010 23:10:55

   Μα και εκεί δεν θα είναι σαν την σοσιαλιστική αυριανή κατάντια.

 8. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 08/02/2010 23:09:50

  Για να μπορέσει κάποιος κάτοικος από χώρα της ανατολικής Ευρώπης να πάρει άδεια εισόδου για προσωρινή εργασία στις usa πχ σε κρουαζιερόπλοιο συμφερόντων usa πρέπει να υπάρχει η θέση εργασίας, να περάσει από συνέντευξη στην πρεσβεία των usa στη χώρα καταγωγής του υποψήφιου εργαζόμενου, να περάσει ιατρικές εξετάσεις να μην είναι άνω των 45 ετών και, αν σε διαλέξουν.

  εδώ, έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, χωρίς να έχουν άδεια εισόδου, καταφέρνουν με παράνομο τρόπο ή με αποφάσεις του κράτους να αποκτήσουν μαζικά άδεια παραμονής και τέλος τους παραχωρούμε ελληνική ιθαγένεια, δλδη, δικαίωμα συγκυριαρχίας.

  και όλα αυτά τη στιγμή που πάνω 2 εκ Έλληνες πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σε όλους αυτούς ποιος θα δώσει προοπτική;

  ποια είναι η συμβολή στη ελληνική οικονομία των εκ. μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα;
  τα χρήματα που στέλνουν στο εξωτερικό ή η μετατόπιση του μέσου βιοτικού επιπέδου προς τα κάτω;
  κ.α.

  • Loretta avatar
   Loretta @ o βουνισιος 08/02/2010 23:15:52

   και ποιος σου ειπε βρε Βουνισιε οτι το GAP και η κυβερνηση του εξελεγει για να δωσει προοπτικη??Πιασανε στασιδι και καρεκλες και απλα δινουν μια θεατρικη παρασταση την ημερα για να δικαιολογουν τα εξοδα..!!

   ειπαμε...το πασοκ ειναι εδω ενωμενο δυνατο...αυτο σημαινει πεινα για τους ελληνες ...

 9. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 08/02/2010 23:12:54

  http://www.youtube.com/watch?v=N29NoiXFltA

  Τζέφρει Μαργκαρετ σημειώσατε 1

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/02/2010 23:33:52

  Δε νομίζω ότι χρειάζεται καμια εξήγηση. Τη γνωρίζει πολύ καλά τη διαφορά.
  Η σπουδή για αλλαγή από δίκαιο του αίματος σε δίκαιο εδάφους αυτό μαρτυρά.

  Ξέχωρα όμως από αυτό το είναι ολίγον offset, διότι οι μετανάστες στον 21ο αιώνα ούτε αστοιχείωτοι είναι, ούτε από τα βάθη της ζούγκλας έρχονται.
  Γνωρίζουν και από πολιτικές διαδικασίες και από τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους στις ίδιες τους τις χώρες, είτε αυτές είναι στην Αφρική, είτε στη διπλανή μας βαλκανική.
  Η ιθαγένεια δεν είναι επομένως γι' αυτούς ένα "αδειανό πουκάμισο".
  Ξέρουν πολύ καλά τι αξίζει η απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας.
  Ποιος στραβός δεν θέλει το φώς του?
  Να γίνει δλδ από τη μια μέρα στην άλλη Ευρωπαίος πολίτης με πλήρη δικαιώματα.

  Η κατάσταση δυστυχώς βαίνει προς πόλωση.
  Η καταψήφιση του νομοσχεδίου δεν είναι αρκετή. Τα έχουμε ξαναπεί. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να ανακοπεί η πορεία του ή να αποσυρθεί. Δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να είναι αυτός. Το δημοψήφισμα συνταγματικά δεν στέκει.
  Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα είναι πολύ αργά, διότι εκλογές δεν θα γίνουν και τόσο γρήγορα, εκτός αν πτωχεύσει και επίσημα η Ελλάδα.
  Εφόσον όμως καθώς φαινεται η αντιπολίτευση στηρίξει τα οικονομικά μέτρα, η κυβέρνηση θα διατηρηθεί στη ζωή έστω και με τεχνητή αναπνοή και θα εφαρμόσει ταχύτατα το πλάνο της.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ αλλενάκι 08/02/2010 23:49:31

   Το δημοψήφισμα προβλέπεται συνταγματικά στο άρθρο 44 του Συντάγματος για κρίσιμο εθνικό θέμα ή για νομοσχέδιο που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα (η ιθαγένεια είναι και τα δύο). Μόνο που για να αποφασισθεί πρέπει να το θέλει η κυβέρνηση ή 180 βουλευτές αντίστοιχα. Περιέργως ποτέ στη διάρκεια ζωής αυτού του Συντάγματος (1975/1986/2001) δεν έγινε δημοψήφισμα. Γιατί άραγε;

  • Loretta avatar
   Loretta @ αλλενάκι 08/02/2010 23:51:06

   Αλλενακι...

   αληθεια...για πες μου ολοι αυτοι οι πακιστανοι στον αγιο παντελεημονα ..οι νιγηριανοι..κτλ κτλ (αντε οχι ολοι αλλα το 80%) ειναι αποφοιτοι πανεπιστημιων και μαστεραδες???

   ...γιατι αν ηταν ετσι...δεν θα ερχοταν στην ελλαδα να μεταναστευσουν..

   αυτο παει στο κομματι του σχολιου αναφορικα με το οτι ειναι μεταναστες του 21ου αιωνα και δεν προερχονταια απο την ζουγκλα...dont be so sure.!!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 09/02/2010 00:09:19

   Loretta, φυσικά και δεν είναι κάτοχοι μάστερ, αλλά και στο Πακιστάν και στη Νιγηρία και στις χώρες της Βορειοαφρικής μπορεί να ζουν σε πόλεις ή σε γύρω χωριά, και κάποια στοιχειώδη εκπαίδευση έχουν πάρει, και λαπτοπ χρησιμοποιούν, δεν είναι τα πράγματα τόσο πίσω όπως στα μέσα του περασμένου αιώνα π.χ. Και ασφαλώς γνωρίζουν και από πολιτικές διαδικασίες στις πατρίδες τους.

   Δεν θεωρώ ότι είναι τόσο άσχετοι και ανίδεοι να μην αντιλαμβάνονται την αξία της ιθαγένειας.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 09/02/2010 00:11:56

   Δημήτρη δεν έχω παρακολουθήσει γιατί δεν έγινε δημοψήφισμα ποτε μέχρι τώρα. Αλλά έστω ότι η ΝΔ συμφωνούσε για δημοψήφισμα πάλι δεν συγκεντρώνονται οι 180. Μήπως είναι δώρο άδωρο?

  • Φερώνυμος avatar
   Φερώνυμος @ αλλενάκι 09/02/2010 00:22:20

   Σχετική μελέτη για το άρθρο 44 και τα Δημοψηφίσματα

 11. ΙΔ avatar
  ΙΔ 08/02/2010 23:37:06

  Αυτοί πού νομίζουν ότι ό Παπανδρέου καί οί περί αυτόν δέν έχουν σχέδιο καί στήν καλύτερη περίπτωση ανήκουν στήν τάξη τών χρήσιμων ηλιθίων πλανώνται πλάνην οικτράν.Πρώτα καί κύρια τό λαθρονομοσχέδιο υπάρχει στό προεκλογικό πρόγραμα τού πασόκ. Τό κυριότερο είναι ότι τό κατήρτησαν άνθρωποι τού κλειστού του περιβάλοντοs καί πολιτικοί τήs ίδιαs κάσταs τό προωθούν πρόs ψήφιση στήν βουλή. Τό ποιό σπουδαίο όμωs είναι ότι οί ίδιοι άνθρωποι διαρέουν ότι θά ακολουθήση και δεύτερο λαθρονομοσχέδιο γιά να συμπληρώση το πρώτο.Από ότι αντιλαμβάνομαι θά είναι ένα συμπλήρωμα του πρώτου αφού αναγκάστηκε να κάνει μερικέs υποχωρήσειs στό τωρινό . Καίτότε θα συμπεριλάβει στην Ελληνική ιθαγένεια όλο τό Πακιστανομπαγλαντέs καί γιά τό οποίο τόν ευχαρίστησε ο πρόεδροs τού Πακιστάν.

 12. yangoolas avatar
  yangoolas 08/02/2010 23:37:08

  GAP, ο συμπλεγματικός μισέλλην. (από το μισός έλλην)

  • Orestios avatar
   Orestios @ yangoolas 08/02/2010 23:38:36

   Δεν πάει έτσι. Από το μίσος προς τον Έλληνα. Όπως ο μισάνθρωπος

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ yangoolas 08/02/2010 23:45:37

   μισέλλην μισέλλην?

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ yangoolas 09/02/2010 00:32:52

   και λάτρης της Ημισελήνου

  • Loretta avatar
   Loretta @ yangoolas 09/02/2010 00:53:32

   να το κανουμε και missed ελλην...απο το χαμενος ελληνας.η σε ελευθερη μεταφραση απων ελληνας..η απο το ...lost in space??

   νομιζω οτι ταιριαζει αψογα.

  • Σιωπηλός avatar
   Σιωπηλός @ yangoolas 09/02/2010 01:04:31

   Ημισεληνας (με ένα λαμδα)

 13. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 08/02/2010 23:38:29

  loretta, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί η χώρα μας σώνει και καλά πρέπει να «καλοδεχτεί» τους άνεργους όλου του κόσμου.

  αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση σε λίγα χρόνια θα έχουμε εμφύλιο, βόρειοι και νότιοι, όπως στην Αμερική!

  • Loretta avatar
   Loretta @ o βουνισιος 09/02/2010 00:03:40

   Aγαπητε Βουνισιε

   οποιος πιστευει οτι τους καλοδεχομαστε ολους τους μεταναστες πλανάται οικτρα

   Η κατασταση αν συνεχιστει εχεις δικιο οτι απο 2.500.000 φτωχους και πεινασμενους ελληνες θα αποκτησουμε 3.500.000 με 4.000.000

   Θα ομολογησω δε οτι και η νεα δημοκρατια εκανε μεγαλη βλακεια Με το μεταναστευτικο τα χρονια που κυβερνουσε παρα ταυτα και η νεα κυβερνηση του εχει ξεσκισει το πατο κοινως.

   Πολυ σωστα ακουσα την Κυρια Πυργιωτη να λεει σαυτην την τραγουδιστιρα για υπουργο του ΠΑΣΟΚ την ΤΖΑΚΡΗ να σοβαρευτουν διοτι δεν νομοθετουν μονο για το αυριο αλλα οι αποφασεις τους θα επηρεασουν την χωρα για τα επομενα 30 η και 40 χρονια (αναφορικα παντα με το μεταναστευτικο)...πραγμα που το βλεπω λιγο δυσκολο με το θεατρο του παραλογου που μας κυβερνα.

   Εκει δε που χανω μπαλα τελειως ειναι με αυτους του συνασπισμου που εχουν τετοια εμμονη με τα δικαιωματα αυτων των ταλαιπωρων ανθρωπων τα οποια τα βαζουν πανω απο των φτωχων και ανεργων ελληνων...τους προτεινω λοιπον να τους μαζεψουν στα σπιτια τους να τους ταιζουν να τους ποτιζουν και να μεριμνουν για την εργασια τους...(μα τετοια πρεμουρα δεν εχω ξαναδει)

   Ειναι λυπηρο που φτασαμε σαυτο το σημειο ομως η αληθεια ειναι οτι μονο αν τους ριξουμε ενα ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ θα συνελθουν..!!

   Ελπιζω να μην αργησει αυτη η μερα.

 14. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 08/02/2010 23:45:10

  Μακροχρόνια 5 χρόνια!!!

 15. πατριωτης avatar
  πατριωτης 08/02/2010 23:46:17

  ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΗ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΤΟΣΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ................

  • Quicky avatar
   Quicky @ πατριωτης 09/02/2010 12:48:10

   Σωστόοοοοοος(δυστυχώς)...Τα είδα με τα μάτια μου το 2002 στο στρατό, με τους Ρωσοπόντιους που έκαναν 3μηνο,ήταν παρτάλια και κατόπιν άνωθεν εντολής,δεν τους πείραζε κανείς:διότι είχαν έτοιμο στη τσέπη το ψηφοδέλτιο του Κινέζου.

 16. popolaros avatar
  popolaros 08/02/2010 23:50:07

  Το καταπληκτικό είναι η βιομηχανία ταμπελοποίησης που έχει στηθεί.
  Όποιος αντιδρά στιγματίζεται ως ακροδεξιός από τα ΜΜΕ,εφημερίδες και τα γνωστά open society λαμόγια.

  • Orestios avatar
   Orestios @ popolaros 08/02/2010 23:54:09

   Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Να ξέρεις πως η φρασεολογία αυτή χρησιμοποιούταν από αριστερούς για να κατηγορήσουν αριστερούς παλιά. Με αυτούς τους όρους αν δεν αισθάνεσαι δεξιός δεν σε αφορούν τα επίθετα.
   Όμως επειδή η δεξιά και η αριστερά εξέλειπεν, έχουμε να κάνουμε μόνο με λαμόγια πια που ξέρουν ότι τα επιχειρήματά τους είναι γελία και σαχλά και πως μόνο σε καθυστερημένους πιάνουν, μη φοβάσαι.

 17. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 09/02/2010 00:27:43

  loretta,
  το πασοκ ξέρει τι κάνει! τζογάρει επικίνδυνα και, αν του κάτσει…
  καθημερινά βλέπουμε να υπάρχει συνεχής βομβαρδισμός μηνυμάτων, οικονομία, πτώση του χρηματιστηρίου, μεταναστευτικό, κτλ, όλο αυτό το σκηνικό δεν δίνει στον πολίτη χρόνο να επεξεργαστεί σε βάθος τα μηνύματα, δεν μπαίνει στην ουσία των πραγμάτων. αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κυριαρχεί η αμηχανία και η αβεβαιότητα .
  για να συμβεί αυτό που λες πρέπει ο προβληματισμός να μετατραπεί σε ενεργό συμμετοχή, δλδη, πρέπει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες πολιτικές και ψυχολογικές προϋποθέσεις που θα κινητοποιήσουν τους πολίτες…

  • Loretta avatar
   Loretta @ o βουνισιος 09/02/2010 00:31:02

   Βουνισιε

   αν υπηρχε ο Α.Παπανδρεου θα συμφωνουσα μαζι σου στο οτι το πασοκ ξερει τι κανει...ομως επειδη δεν υπαρχει και ο διαδοχος του ειναι below zero...γι αυτο και δεν θα αποσωσει ουτε να χρονίσει με ολα αυτα που γινοται.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ o βουνισιος 09/02/2010 01:05:44

   Αν κατεβάσουν γκρουπ στα καρναβάλια πάτρας, ξάνθης, ρίου, βενετίας έχουν καπαρώσει την πρώτη θέση σε όλα τα βραβεία.

   Τώρα όσοι βουλευτές στηρίξουν το νομοσχέδιο είναι απλά πρόβατα του λίγου τζέφρει η ιστορία θα του κρίνει για αυτή τους την ανεπάρκεια.

 18. Νίκος avatar
  Νίκος 09/02/2010 00:35:10

  Συμπερασμα: Εχουμε να κανουμε με επικινδυνους βλακες. Ανιστορητους και ακρως επικινδυνους. θα μας βοσνιοποιησουν αυτος και η αυτοσχεδιαζουσα παρεα του.

 19. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 09/02/2010 00:41:55

  Από τον "Αγαπητικό της βοσκοπούλας" στους "Αγαπητικούς των Πακιστανών". Και όμως δεν φταίει το Πασοκ ή ο Σύριζα. Πάντα ίδιοι ήταν.

  Φταίει που η έρμη η Ελλάδα δεν είχε ποτέ σοβαρή δεξιά και σοβαρούς δεξιούς (στην ηγεσία τουλάχιστον).

 20. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 09/02/2010 00:46:04

  below zerο θα βρεθεί σε λίγο καιρό η χώρα, από τη λαϊκή κυριαρχία περνάμε στην «εξωτερική» κυριαρχία!!

  ο πόλεμος της Βοσνίας και το Κόσσοβο δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα συμβούν στη χώρα, μην ξεχνάμε και την Κύπρο υπάρχει κ εκεί αναταραχή, τι συμβόλιζε η επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στα κατεχόμενα;

  • Loretta avatar
   Loretta @ o βουνισιος 09/02/2010 00:51:07

   Βουνισιε

   το τραγικο ξερεις ποιο ειναι? οτι ολα αυτα θα γινουν εν αγνοια ακομα και αυτων που τον ψηφισαν...

   τοση μασκαραντα φιλε μου δεν εχω ξαναζησει στην ζωη μου ολη.

 21. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 09/02/2010 00:54:08

  Μολών λαβέ!...

 22. ευτυχια avatar
  ευτυχια 09/02/2010 19:21:23

  ΑΠΟΡΙΑ: Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΑΙΔΡΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ (ΤΖΑΚΡΗ, ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΛ) ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΒΟΥΒΑΛΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ, ΕΙΝΑΙ ORIGINAL Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ CARTOON?ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ, ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ. θΕΕ ΜΟΥ, ΕΧΩ ΠΥΡΕΤΟ!!!!

 23. ευτυχια avatar
  ευτυχια 09/02/2010 20:54:46

  XA XA XA ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΗΣ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ- ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.