08/11/2009 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορεί η MRB να κάνει δημοσκοπήσεις για το νέο πρόεδρο της ΝΔ;

Κυκλοφορεί αύριο όπως μαθαίνουμε ο νέος Ελεύθερος Τύπος με δημοσκόπηση που βγάζει μπροστά τη Ντόρα Μπακογιάννη. Προφανώς κάποιοι έχουν ενοχληθεί από τα σημερινά γκάλοπ και σπεύδουν να διορθώσουν την εικόνα.

Πέρα όμως από τα ερωτήματα που θέτει η ταύτιση της νέας εφημερίδας με την κ. Μπακογιάννη (σε συνδυασμό με τα ερωτήματα που έχουν τεθεί για τον πραγματικό χρηματοδότη της νέας προσπάθειας) τίθεται και ένα άλλο σοβαρό ζήτημα πολιτικής ηθικής.

 Η νέα δημοσκόπηση έγινε όπως μαθαίνουμε από την MRB η οποία ανήκει στον όμιλο της εταιρείας PRC, η οποία ως ανέλαβε την μηχανοργάνωση της εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ.

 Είναι όμως ανεπίτρεπτο πολιτικά και δεοντολογικά η εταιρεία που ανέλαβε τις εκλογές στη ΝΔ και έχει την ευθύνη τους να διενεργεί δημοσκοπήσεις που φέρουν  να προηγείται τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 08/11/2009 17:21:06

  έτσι, έτσι, να βγαίνουν δημοσκοπήσεις στο νήμα για καμμιά δεκαριά μέρες ακόμη...

 2. maria avatar
  maria 08/11/2009 17:58:38

  Γιατί να μην μπορεί? Στον ίδιο όμιλο ανήκουν νομικά διακριτές εταιρείες (οικονομικά όχι). Εφόσον είναι αξιόπιστη η PRC για την ανάληψη της μηχανοργάνωσης στη ΝΔ δε θα είναι αξιόπιστη η MRB στη διενέργεια δημοσκοπήσεων? Κι αν έβγαζε τον Σαμαρά πρώτο, δε θα ακεφτόντουσαν κάποιοι υποστηρικτές του ότι να, το λέει και η εταιρεία που ανέλαβε την ψηφοφορία? Αυτό προσπαθεί να πουλήσει τώρα η πλευρά ντόρας. Αλλά δεν βλέπω να είναι πρόβλημα δεοντολογικό. Αν λέγαμε ότι η εταιρεία που ανέλαβε να κάνει δημοσκοπήσεις για την πλευρά της ντόρας (έστω και προεκλογικά) ανέλαβε να διεξάγει το συνέδριο, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα. Αλλά όχι και να μην κάνει δημοσκοπήσεις τώρα η MRB, τι, έξω απ' τον χορό θα έμενε?

 3. Κώστας Οικονόμου avatar
  Κώστας Οικονόμου 08/11/2009 18:28:13

  Το σωστό και το φρόνιμο είναι να εξετάσει κάποιος το πελατολόγιο της εταιρείας. Να δούμε από ποιους πληρωνώτανε και με ποιους συνεργαζόταν. Επίσης να ελέγχθεί η αξιοπιστία της σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Ας μη γελιόμαστε. Πολλές εταιρείες έχουν γίνει τζουκ μποξ. ΝΑ ελεγχθεί λοιπόν η συγκεκριμένη. Όλα στο φως. Για να μπορούμε να κρίνουμε. Κανείς δεν είναι αθώος σε αυτή τη δουλειά, όταν πληρώνεται από πολιτικούς. Έχει κανείς την πεποίθηση ότι η οικογένεια θα πάει με το σταυρό στο χέρι; Ή μήπως ότι της λείπουν τα χρήματα;

 4. Κώστας Οικονόμου avatar
  Κώστας Οικονόμου 08/11/2009 18:36:35

  Αλήθεια έχει κανείς ιδέα για το μέγεθος του δημοσιογραφικού στρατού της Ντόρας; Είναι πιο πολλοί και από τα βαφτιστήρια του Μητσοτάκη.

  Ούτε επί Σημίτη δεν υπήρχε αντίστοιχος στρατός. Μόνο με το ΚΚΣΕ συγκρίνεται. Μιλάμε για δεκάδες που έχει τοποθετήσει σε ΕΡΤ, ΑΠΕ, 9,84 (ως πολυθεσίτες φυσικά και οι περισσότεροι είναι ΠΑΣΟΚοι που πολεμούν τη ΝΔ, αλλά δαγκώνουν για πάρτη της) αλλά και στα μέσα που ελέγχουν οι...κουμπάροι-επιχειρηματίες. Επίσης τροφοδοτεί τα μέσα που θέλει να ελέγξει με διαφημήσεις φίλων επιχειρηματιών, οι οποίοι κάνουν και δωράκια για λογαριασμό της σε μεγαλοδημοσιογράφους. Από αυτοκίνητα μέχρι δωρεάν ταξίδια και διαμονές. Είναι πολλά τα λεφτά...Με οικονομικούς όρους η μονομαχία Σαμαρά Ντόρας είναι αντίστοιχη του Δαβίδ και του Γολιάθ.

 5. ΑΛΕΞ avatar
  ΑΛΕΞ 08/11/2009 19:03:58

  Η 29η Νοεμβρίου απέχει μόνο 21 ημέρες, κοντός ψαλμός αλληλούια.

 6. nikolas avatar
  nikolas 09/11/2009 10:42:14

  ΠΆΜΕ ΌΛΟΙ !!
  ΚΑΘΑΡΆ ΣΑΜΑΡΆ !!

 7. nikos kriti avatar
  nikos kriti 09/11/2009 10:57:25

  έλαβα μέρος στο 7ο συνέδριο και για να πω την αλήθεια πήγα σαν υποστηρηκτής της υποψηφιότητας της κας Μπακογιάννη . Είχα όμως την περιέργεια να ακούσω τι θα πουν , τι θα καταθέσουν οι υποψήφιοι στο συνέδριο.
  άκουσα με προσοχή και θετική προδιάθεση την κα Μπακογιάννη , μούδιασα λίγο γιατί περίμενα να ακούσω αν μη τι άλλο κατάθεση θέσεων και μιάς πυξίδας .
  όταν άκουσα τον κο Σαμαρά κατάλαβα ότι η ομιλία του είναι πολιτική με κατάθεση θέσεων (Μανιφέστου) και επιστημονικά στηρηγμένη( αειφόρος ανάπτυξη)
  Λέτε να κάνω λάθος που τελικά θα στηρίξω Σαμαρά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.