06/08/2009 02:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπλόκο συμβολαιογράφων στη μεταβίβαση ημιυπαίθριων

 

Τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, για το εάν οι τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι χώροι μπορούν να μεταβιβαστούν, ζητούν οι συμβολαιογράφοι με επιστολή τους προς τον εισαγγελέα κ. Ιωάννη Τέντε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Συμβολαιογράφων κ. Κώστα Βλαχάκη, «η μεταβίβαση αντίκειται στην νομοθεσία και ως εκ τούτου απαιτείται τροποποίηση του νόμου και του Συντάγματος».
 
Αντιθέτως, το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι οι τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι μεταβιβάζονται, ενώ το ΤΕΕ εμμένει στην άποψή του ότι η τακτοποίηση είναι διαδικασία που δεν προβλέπεται στην πολεοδομική νομοθεσία.

Όπως όλα δείχνουν, η τακτοποίηση των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων θα εξελιχθεί σε μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και τα όποια κέρδη θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των πολιτών που θα κάνουν χρήση της τακτοποίησης, καταβάλλοντας το 10% της αντικειμενικής αξίας της υπό τακτοποίηση επιφάνειας.

Να σημειωθεί ότι μέσω της τακτοποίησης το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έκτακτη ενίσχυση των εσόδων του δημοσίου με 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, για την κάλυψη του ελλείμματος

www.skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nyfitsa avatar
  nyfitsa 06/08/2009 09:00:26

  Τώρα αρχίζει ο χορός. ….και επειδή δεν υπάρχει πολύ εμπιστοσύνη για την γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, ο κοσμάκης μπλεγμένος σε αυτήν την ιστορία είναι σαν το ποντίκι στη φάκα. Νομίζω, ότι η χρήση της τακτοποίησης είναι «δίκοπο μαχαίρι».

 2. Observer avatar
  Observer 06/08/2009 11:55:38

  Μήπως ο νόμος δεν προβλέπει κάποια μελέτη και επομένως κάποια πληρωμή για τους Μηχανικούς - μέλη του ΤΕΕ?
  Εντύπωση μου προκαλεί η στάση τους! Δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια, οι συνένοχοι στην κατάντια της ελληνικής φύσης...

 3. sirxar avatar
  sirxar 06/08/2009 16:31:00

  βρε τη τους νιαζει ολους αυτους συμβολαιογραφους δικηγορους,μηχανικους και ολο το κακο συναπατημα.Αυτοι το παρα τον τσεποσαν οταν εγιναν τα συμβολαια θελουν να τσεποσουν και αλλα.Εμεις οι χριστιανοι θελουμε να απαλαγουμε απο καθε λαμογιο που παρανομη και σου λεει οτι εαν τον καταγκηλης οτι εισαι και εσυ παρανομος και σε απειλη για μια Ζωη εσενα και τα παιδια σου και τους απογωνους που θα αφησεις την περιουσιασου.
  Πρεπει να τακτοποιθη η εγγρημοτητα που μας φορτωσαν τα λαμογια

 4. PELIAS avatar
  PELIAS 07/08/2009 13:03:58

  Ο τότε πρώτος τη τάξει καθηγητής στην Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ εξακολουθεί και σήμερα σε πολύ προχωρημένη ηλικία να λέει ότι, ο μεγαλύτερος βλάξ Πολιτικος Μηχανικός που πέρασε ποτε απο την Σχολή αυτή υπήρξεν ο εθνικός μας Σαρακατσάνος. Επιβεβαιώνω μόνο την ρήση, διότι, αφ'ενός δέν συνέπεσαν οι χρόνοι δικοί μου και δικοί του στο ΑΠΘ για να τον γνωρίσω και προσωπικά και αφ'ετέρου οι πράξεις και οι χειρισμοί του κυρίου αυτού επιβεβαιώνουν απο μόνες τους τον χαρακτηρισμό και την ουσία καθώς

  α.- δέν έχει δίπλα του έστω και έναν αξιόπιστο νομικό που να τον συμβουλεύει σε αποφάσεις, που στο τέλος αναγκαζόμενος θα τις ανατρέψει ο ίδιος αφού γίνει πολλαπλώς ρεζίλι στον ελληνικό λαό

  και

  β.- δέν έχει ακόμα δεχθεί πρόταση του υποφαινομένου, που σχηματίσθηκε απο τον Φεβρουάριο-Μάρτιο 2009, σύμφωνα με την οποία αρκούν οι εισπράξεις απο τις τροχαίες παραβάσεις σε όλην την ελληνική επικράτεια για ένα ετος και επι 24-ώρου βάσεως για να συγκεντρώσουν πολλά περισσότερα χρήματα απο όσα χρειάζεται ο Αλμούνια για να κλείσει το στόμα του.

  Και με ελάχιστα έξοδα για την σχετική οργάνωση, αφού το μόνο που θα βεβαιώνει τις εισπράξεις θα είναι το χαρτάκι απο το μπλόκ του συνεργείου της Τροχαίας.

  Η πρόταση έγινε μετά απο ερασιτεχνική έρευνα ενός μηνός στην Θεσσαλονίκη απο τρείς πολιτικούς μηχανικούς με στόχο ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο κ. Παπαθανασίου για να σταματήσει να γκρινιάζει και σήμερα, δυστυχώς, να ζητάει και διετή παράταση για τα συμπληρώματα που λείπουν απο τον δημόσιο κορβανά.

  Το σχετικό ποστ που δημοσιεύθηκε έφερε τον τίτλο "δύο γαϊδάρων άχυρα και πώς χωρίζονται ...". Και άν αυτή η πρόταση είχε γίνει αποδεκτή, ήδη σήμερα και τελείως αθόρυβα θα είχαν συμπληρωθεί περισσότερα άδεια ταμεία.
  Χωρίς την συμμετοχή των παμφάγων επιτροπών ελέγχων με υπαλλήλους των Πολεοδομιών και των Εφορίών. Εκτός άν πιστεύει κανείς στην αγιοσύνη των επιτροπών και επιρόπων και ακομα περισσότερο, άν πιστεύει ότι μπορεί ένας πανελλήνιος έλεγχος να ξεκινήσει, χωρίς να επιστρατευθούν στρατιές υπαλλήυλων απο κλητήρες μέχρι διοικητικούς για να βγάλουν απο αρχεία 10-ετιών φακέλους, να τους ξεσκονίσουν και να μπαλώσουν τα ποντικοφαγώματα, προκειμένου μερικά σχέδια απο εκεί μέσα να χρησιμοποιηθούν στους επιτόπιους ελέγχους των ημιϋπαιθρίων, αλλαγών χρήσεων κ.λ.π.

  Μακάρι κάποιος σ'αυτόν τον τόπο να σκέφτονταν και να εφήρμοχζε απλούς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς κρατικών λειτουργιών, που είναι αποτελεσματικότεροι απο τους σήμερα - για πέταμα - γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

  FactorX,

  άν και εσύ κρίνεις την πρόταση ανάλογης βαρύτητος, κάνε την σημαία. Εγώ την περνώ και μέσω του ΤΕΕ, που βρίσκεται πιο κοντά στον εθνικό μας ΥΠΕΧΩΔΕ.

  Ευχαριστώ

  ΠΕΛΙΑΣ

 5. PELIAS avatar
  PELIAS 07/08/2009 15:12:29

  Mόλις τώρα διάβασα ότι, ο κ.Σουφλιάς μας εφιστά την προσοχή επι του θέματος των ισχυρισμών των συμβολαιογράφων περι μή νομιμότητος των μεταβιβάσεων ημιϋπαιθρίων χώραν, όταν αυτοί δέν έχουν νομιμοποιηθεί, αλλά απλά και μόνο τακτοποιηθεί. Μας υπενθυμίζει ότι, και απλά τακτοποιημένοι να είναι, μπορούν να μεταβιβασθούν, ΑΛΛΑ πουθενά δέν μας λέει, άν κάποιος νέος Σουφλιάς δέν μας πεί στο μέλλον ότι, τα τακτοποιημένα δεν είναι τελεσιδίκως νομιμοτακτοποιημένα και έτσι, θα πρέπει και να νομιμοποιηθούν με κάποιο σχετικό χαράτσι, γράφοντας ανερυθρίαστα τον σημερινό γίγαντα του ΥΠΕΧΩΔΕ στα παλιά του τα υποδήματα.

  Στον Θεό μας φίλοι συμφορουμίτες και συνσχολιαστές. Ο άνθρωπος δέν καταλαβαίνει απο νομικά - ούτε και τον υποχρεώνει κανείς, άν η νεκρή του αντίληψη δέν βλάπτει τον ελληνικό λαό και την νομική επιστήμη - και απο πάνω σήμερα μας απειλεί σε νέες δηλώσεις του με οικονομικά πρόστιμα, άν ακολουθήσουμε την νομική άποψη των συμβολαιογράφων.

  ΠΕΛΙΑΣ

 6. Observer avatar
  Observer 07/08/2009 20:35:24

  Τι να πρωτοπεί κανείς για τον ΥΠΕΧΩΔΕ!...
  Δε θυμάστε πέρυσι που ξαφνικά δήλωσε τα περί Κτηματολογίου ως διαδικασία βάθους χρόνου 3-4 μηνών και άφησε άφωνους ακόμα και τους στενούς του συνεργάτες?
  Δε θυμάστε το αφθαίρετο? (αυτό και αν ήταν θράσος)

  Πέραν όμως της 'λαμπερής' προσωπικότητας, η λογική του ΄πόσα πρέπει να μάσουμε - τι νέα φορολογία θα κατεβάσει η γκλάβα μας να τους χώσουμε' δεν είναι κομμάτι μπακαλίστκη?
  Ο δε προσανατολισμός της δεν είναι οφθαλμφανώς κατά των μικρών και μεσαίων τάξεων?
  Δε νομίζω να υπάρχει βιλίτσα με κλειστούς υπηυπαίθριους.

  Να μη σχολιάσω το ανεκδιήγητο επί χρόνια καθεστώς των πολεοδομιών που κάναν τα στραβά μάτια (με το αζημίωτο)
  Να μή σχολιάσω την απαράμιλλη λογική 'εντάξει, φάγαν ό,τι φάγαν τα παιδιά μας οι μηχανικοί για να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους, βολευτήκατε και σεις για λίγα χρόνια - ήρθε η ώρα να πληρώσετε το κατιτί σας'
  Συγγνώμη, και οι τύποι που αποδεδειγμένα και μαζικά δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους? Αυτοί θα πληρώσουν ποτέ τίποτα?

  Όοοοχι! Αυτοί βρε κουτά, είναι παιδιά του ΤΕΕ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.