23/11/2009 15:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπλόκο από το ΠΑΜΕ στο διάλογο για το ασφαλιστικόΑναβλήθηκε η συνάντηση του υπ.Εργασίας με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ γιά το ασφαλιστικό και τις διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου γιά την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και τη μείωση των δαπανών υγείας .

To ΠΑΜΕ απέκλεισε από τη μία το μεσημέρι,την είσοδο του υπουργείου στην οδό Σταδίου και εμπόδισε την είσοδο των προεδρείων της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες,η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα ή το πολύ αύριο το μεσημέρι. 

Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε και η απογευματινή συνάντηση Λοβέρδου -ΓΣΕΒΕ ενώ ακυρώνονται και οι αυριανές επαφές με ΣΕΒ και εμπόρους.

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μεταφέρει το βάρος του ασφαλιστικού στις πλάτες των εργαζομένων, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος ,υπερασπιζόμενος το διάλογο γιά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού όσους εμποδίζουν τον διάλογο ανέφερε χαρακτηριστικά στρεφόμενος κατά του ΚΚΕ.

Ο εκνευρισμός του υπουργού Εργασίας μαρτυρά τη βαθιά του ενόχληση για τη δράση των εκπροσώπων των ταξικών συνδικάτων (του ΠΑΜΕ) και τις θέσεις του ΚΚΕ που ξεσκεπάζουν την απάτη του διαλόγου που στήνεται για να συγκαλυφθούν τα νέα αντεργατικά προαποφασισμένα σχέδια στο ασφαλιστικό, ανακοίνωσε ο Περισσός.

 

Αυτά που συνυπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πρόσφατο ΕΚΟΦΙΝ, και τα οποία υπάρχουν στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αποτελούν θέσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο υπουργός στρεφόμενος κατά του ΚΚΕ εκτός των άλλων υπερασπίζεται και εκφράζει τους συνεργούς του στην επιχείρηση εξαπάτησης, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το ΚΚΕ πάντως προειδοποιεί την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας ότι θα κάνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που επιβάλλει το δίκιο και το συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Δεν φοβάται ούτε τις απειλές, ούτε τις συκοφαντίες. 

Συνέντευξη Αλ. Παπαρήγα για Ασφαλιστικό. 

 Την κατηγορηματική άρνηση του ΚΚΕ να πάρει μέρος στο διάλογο για το Ασφαλιστικό, εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι το κόμμα της δεν παίρνει μέρος σε "σικέ παιχνίδια".

    Η γγ του ΚΚΕ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, να γίνει διάλογος στη Βουλή ή τηλεοπτική συζήτηση για το ασφαλιστικό, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι δεν είναι η ώρα των ντιμπέϊτ, είναι η ώρα των συλλαλητηρίων.

    Αν γίνει ντιμπέϊτ θα πάμε, είπε η κ. Παπαρήγα, αλλά η όλη συζήτηση είναι αποπροσανατολιστική και χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική στο Ασφαλιστικό με κήρυξη πολέμου, και η απάντηση του ΚΚΕ είναι "πόλεμο στον πόλεμο".

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι "βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον καταστροφικό τυφώνα σχεδιασμένων μέτρων που εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με στόχο να ξεθεμελιώσει και τις τελευταίες κατακτήσεις που απέμειναν την τελευταία 20ετία στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, στο συνταξιοδοτικό, στην υγεία και την πρόνοια".

    "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σημειώσατε Χ", δηλαδή ισοπαλία στην αντιδραστική πολιτική, καθώς ο επόμενος γίνεται χειρότερος από τον προηγούμενο ακριβώς γιατί συνεχίζει την ίδια πολιτική και προσθέτει νέα βάρη στα προηγούμενα είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα.

    Στόχος αυτής της πολιτικής, είπε, είναι η ενίσχυση του κεφαλαίου και η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

    Σχετικά με την έκτακτη εισφορά των μεγάλων επιχειρήσεων, η κ. Παπαρήγα είπε ότι πρόκειται για κοροϊδία και πρόσθεσε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό της κερδοφορίας και στάχτη στα μάτια του λαού, για να καταθέσει θυσίες στην πλουτοκρατία και να αναπληρώσει χίλιες φορές πάνω την έκτακτη εισφορά.

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να κηρύξουν πόλεμο στην πολιτική της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά συμμετοχή στο διάλογο παρά μόνο αγώνας και αντεπίθεση.

    Αναφερόμενη στην κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι ανοίγουν πόρτες για πλήρη ιδιωτικοποίηση του, ενώ εξέφρασε τις αντιρρήσεις της σχετικά με την κάρτα υγείας λέγοντας ότι η κάρτα υγείας θα αποτελέσει μέσο για τον περιορισμό των παροχών.

    Η κ. Παπαρήγα τάχθηκε υπέρ της άμεσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και ζήτησε άμεσες και μαζικές προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας και πολιτικής προστασίας. 

  Επίσης ζήτησε να απαγορευθούν με νόμο όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, να κατοχυρωθεί νομοθετικά το 35ωρο και πενθήμερο εργασίας με πλήρη ένσημα, να υπάρξει κατώτατος μισθός 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

Δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ο κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση, με δεδομένο το επικοινωνιακό κλίμα χρεοκοπίας της χώρας που έχει στήσει αλλά και τις πραγματικές επιδιώξεις της για περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων, είναι προσχηματικός. Κάθε φορά και με όποια κυβέρνηση, όταν άνοιγε το ζήτημα ασφαλιστικού και καλούνταν τα συνδικάτα σε διάλογο, οι εργαζόμενοι έβγαιναν πάντα στο τέλος ζημιωμένοι.

Τη μαύρη τρύπα στην οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, αλλά οι κυβερνήσεις της Ν. Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Οι κυβερνήσεις που ανέχτηκαν ή και προώθησαν, με διάφορους τρόπους, τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων από τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις, τους κερδοσκόπους και που επιβράβευαν συστηματικά με χαριστικές ρυθμίσεις την εισφοροδιαφυγή που ροκανίζει τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης.  Η κοινωνική ασφάλιση και οι συντάξεις δεν αντέχουν άλλες περικοπές. Χρειάζονται επειγόντως ενίσχυση με αποτελεσματικά μέτρα καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής, την αποπληρωμή από το κράτος των οφειλόμενων σʼ αυτή και κυρίως με την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών της από αυτούς που συστηματικά την καταλήστεψαν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 23/11/2009 19:10:54

  Η Αλεκα Παπαρηγα ειπε 2 φορες οτι επρεπε ή πρεπει να γινει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Ειναι φοβερο επι σοσιαληστικης κυβερνησης το κομμουνιστικο κομμα να ζητα πολιτικη απεργια ενω επι 6 χρονια δεν το ειχε ζητησει.Δειχνει που εχουν φτασει σημερα τα πραγματα και με ποιους εχουμε να κανουμε.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 23/11/2009 19:37:24

   Δεν ξέρω αν αυτό το "σοσιαλΗστικής" ήταν ακούσιο ορθογραφικό λάθος, αλλά...Γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια.

 2. Ichtyosaurus avatar
  Ichtyosaurus 23/11/2009 20:24:50

  Η αλήθεια είναι ότι κάποιος πρέπει επιτέλους να σηκώσει ανάστημα απέναντι στα «γραφατοφόρα λαμόγια» που οδήγησαν τα πράγματα εδώ που τα οδήγησαν. Εγώ δεν αντέχω άλλη «προσαρμογή». Ας προσαρμοστούν τα λαμόγια στις δικές μου ανάγκες! Δεν αντέχω άλλο σφαγιασμό, πώς το λένε;

 3. Ichtyosaurus avatar
  Ichtyosaurus 23/11/2009 20:27:58

  Εννοώ «γραΒατοφόρα». Το «δανείστηκα» από καλό σχολιαστή του ιστολογίου.

 4. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 23/11/2009 23:29:12

  Ωραιοι οι κουκουεδες...
  Σαν διαδηλωση ευαγγελιστων κατα των ... αμβλωσεων στην Αλαμπαμα.
  Ο ιδιος φανατισμος...,
  το ιδιο θολο βλεμμα...
  Αγωνιζονται για τη ... σωτηρια μας...

 5. parsifal avatar
  parsifal 23/11/2009 23:46:43

  Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος...Το ΚΚΕ δεν βάζει μυαλό.Οι χιλιάδες σκοτωμένοι, τα ξερονήσια και το ξερίζωμα χιλιάδων ανθρώπων στις "λαικές δημοκρατίες" εν ονόματι του "ταξικού πολέμου" και της "εργατιάς" που ουδέποτε συμμετείχε σ'αυτόν δεν τους επτόησαν. Αλλη μια φορά οδηγούν στα ακρα και την τυφλή σύγκρουση χωρίς κανένα οφελος για εκείνους υπέρ των οποίων κόπτονται.

 6. ασχετος avatar
  ασχετος 24/11/2009 08:24:28

  Δεν υπάρχει πιό σωστή ρήση από τη φράση "το ΚΚΕ επενδύει στο πρόβλημα και όχι στη λύση"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.