Μπλεγμένος στο σκάνδαλο με τις πλαστές εγγυητικές ο επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζιώτης;
20/06/2014 17:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπλεγμένος στο σκάνδαλο με τις πλαστές εγγυητικές ο επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζιώτης;

Σύμφωνα με δημοσίευμα ο κ. Δημήτρης Τζιώτης κατηγορείται για κακουργηματική πλαστογραφία και απόπειρα απάτης του Ελληνικού Δημοσίου, που προβλέπει κάθειρξη έως και 15 χρόνια.

Μείζον πολιτικό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον Αλ. Τσίπρα, προκύπτει από την αποκάλυψη ότι ο επικοινωνιολόγος της Κουμουνδούρου, Δημήτρης Τζιώτης, αυτός που είναι πίσω από την προεκλογική στρατηγική του κόμματος και την ιστοσελίδα «Νέα Ελλάδα», έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις πλαστές εγγυητικές επιστολές που αποκάλυψε χθες η Ελληνική Αστυνομία.

Είναι ο ίδιος ο Τζιώτης, το αγαπημένο «παιδί» της Γιάννας και αργότερα του Γ. Παπανδρέου όπου ήταν στον... κήπο του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο το antinews με απανωτά δημοσιεύματα είχε αναδείξει. Και τότε είχε θέσει ερωτήματα για την απόφαση του κ. Τσίπρα να επιλέξει το πρώην... Πασοκόπαιδο και να τον βάλει επικεφαλής της επικοινωνιακής εκστρατείας του κόμματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο κ. Δημήτρης Τζιώτης κατηγορείται για κακουργηματική πλαστογραφία και απόπειρα απάτης του Ελληνικού Δημοσίου, που προβλέπει κάθειρξη έως και 15 χρόνια.

Τα αδικήματα και ο βαθμός συμμετοχής των εμπλεκομένων εξατομικεύονται λεπτομερώς στην πολυσέλιδη, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε βάρος 17 προσώπων, τα οποία δραστηριοποιούνταν στις επίμαχες εταιρίες ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, νόμιμοι εκπρόσωποι και διαχειριστές των εταιριών. Με την υποβολή της δικογραφίας στον οικονομικό εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των προαναφερόμενων ατόμων και παραγγέλθηκε η διενέργεια κύριας ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τέσσερις από τους εμπλεκόμενους. Ο 9ος ειδικός ανακριτής αναμένεται να καλέσει και τους υπόλοιπους κατηγορουμένους προκειμένου να κρίνει τα στοιχεία και το βαθμό εμπλοκής τους, όπως και την περίπτωση του 45χρονου επικοινωνιολόγου.

Στην παραδοχή ότι είναι ένας από τους 17 κατηγορούμενους στην υπόθεση εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Blue Riviera A.E, Δημήτρης Τζιώτης, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο. Όπως ανέφερε, έχει παρουσιαστεί ήδη στο γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα , ενώ δηλώνει πως είναι θύμα απάτης, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για την αποκατάσταση του ονόματός του. «Η έρευνα ξεκίνησε και συνεχίζεται και εμείς αυτό που ζητάμε είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης. Έχουμε βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα και οι αστυνομικές αρχές επιτελούν πολύ καλά το έργου τους», είπε ο κ. Τζιώτης. «Έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την πλήρη αποκατάσταση του ονόματός μας για τη ζημιά, που έχουμε υποστεί. Είμαι θύμα μιας απάτης. Ήταν συγκεκριμένα πρόσωπα που μας πλησίαζαν, λέγοντας ότι εκπροσωπούν μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις αρμόδιες αρχές, με όποιον τρόπο μας ζητηθεί. Κι άλλες εταιρίες έχουν πέσει θύματα. Δεν νομίζω να έχει εξαρθρωθεί ακόμα ολόκληρο τα κύκλωμα».

Το προφίλ του Δημήτρη Τζιώτη

Η εταιρεία του κ. Τζιώτη διαθέτει πλούσιο πελατολόγιο με σημαντικές δουλειές στο portfolio της, όπως για παράδειγμα την καμπάνια «Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα» του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Συνεργάστηκε με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες κυρίως ως σύμβουλος στρατηγικής, όπως τις εταιρείες Παπαστράτος, Ιντρακόμ και Infote, καθώς και με τα υπουργεία Παιδείας, Τουρισμού και Εξωτερικών, ενώ συμμετείχε στη διαμόρφωση της πολιτικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2006-07. Μεταξύ των πελατών της Clever Bank περιλαμβάνονται το κράτος του Ομάν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Αξια αναφοράς όμως είναι και η επαγγελματική σταδιοδρομία του κ. Τζιώτη ο οποίος για μια περίοδο ασχολήθηκε με την πολιτική.

Είναι πολιτικός επιστήμονας με ακαδημαϊκές περγαμηνές αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Φλέτσερ (The Fletcher School of Law and Diplomacy) του Πανεπιστημίου Ταφτς, στη Βοστόνη, η οποία έχει ως «σλόγκαν» πως προετοιμάζει ηγέτες με διεθνή προοπτική. Προηγήθηκαν οι σπουδές στο Κολέγιο Αθηνών, στο Αμερικανικό Κολέγιο και στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ο Δημήτρης Τζιώτης ανέλαβε σε ηλικία 26 ετών τη θέση του διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Λίγο αργότερα θα ιδρύσει την Clever Bank, την «πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που επικεντρώθηκε στη διαχείριση έργων στρατηγικής». Στις ιταλικές εκλογές του 2006 ήταν ένας από τους τρεις συμβούλους επικοινωνίας του Ρομάνο Πρόντι μαζί με τον Φρανκ Λουντζ και τον Μαρκ Φούλμπρουκ, ενώ έναν χρόνο αργότερα ανέλαβε την επικοινωνία της ελληνικής Superleague.

Εχει διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής στα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Τουρισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Ανάπτυξης, Μακεδονίας - Θράκης, στον Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και έχει συνεργαστεί με τη δεξαμενή σκέψης Demos στη Μεγάλη Βρετανία για την ανάπτυξη του Τρίτου Δρόμου, την ιδεολογική πλατφόρμα που εισήγαγε πρώτος ο Τόνι Μπλερ.

Διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια Παπανδρέου και εντάχθηκε οργανωτικά στο ΠΑΣΟΚ το 2006, όπου ασχολήθηκε με τον τομέα του πολιτικού σχεδιασμού. Το 2006 τέθηκε επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού και διεκδίκησε τη δημαρχία της Βουλιαγμένης, χωρίς όμως καμία τύχη, με αντίπαλο τον επί σειρά ετών δήμαρχο της πόλης τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Εναν χρόνο αργότερα εξέπληξε φίλους και πολιτικούς αντιπάλους αφού συνέλεξε 30.000 υπογραφές και έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ κόντρα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Λίγο πριν οδηγηθεί στις κάλπες απέσυρε την υποψηφιότητά του μετά από παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με την Clever Bank για την προεκλογική καμπάνια των ευρωεκλογών, ο Δημήτρης Τζιώτης έχει συχνή επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καθώς και με τον διευθυντή του γραφείου του, Νίκο Παππά, αλλά και με τον κομματικό «επικοινωνιολόγο» Αλέξανδρο Μπίστη που έχει αναλάβει τον συντονισμό της καμπάνιας από την πλευρά του κόμματος.

Δείτε τα δημοσιεύματα του antinews

http://www.antinews.gr/POLITIKE/apokaluptoume-to-paraskinio-tis-klopis-tis-neas-elladas/

http://www.antinews.gr/POLITIKE/oi-sumbouloi-pou-bouliaksan-to-pasok-bouliazoun-kai-ton-suriza/

http://www.antinews.gr/Antitheseis/suriza-to-neo-pasok-tis-diaplokis/

www.antinews.gr/POLITIKE/sklira-erotimata-gia-ton-suriza/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kritwn avatar
  kritwn 20/06/2014 19:27:47

  Ο Σύριζα δεν έχει καμία ευθύνη για το βίο του κάθε ιδιώτη με τον οποίο συνεργάζεται. Πέφτετε πολύ χαμηλά στην εκτίμηση μας όταν προσπαθείτε να εκμεταλευτείτε πολιτικά τέτοιες ειδήσεις.

  • Λύσανδρος Ἀλεξανδρίδης avatar
   Λύσανδρος Ἀλεξανδρίδης @ kritwn 20/06/2014 21:13:10

   Αὐτὸ ἰσχύει γιὰ ὅλους ἢ μήπως κάποιοι εἶναι πιὸ ἴσοι ἀπὸ ἄλλους;  • Jimakos avatar
   Jimakos @ kritwn 20/06/2014 21:15:53

   Δεν έχεις άδικο., έχει ανόιξει την αγκαλιά σε όλο το σύστημα ΠΑΣΟΚ, γιατί να κάνει εξαίρεση σε έναν.

 2. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 20/06/2014 20:09:16

  TO ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ,ΠΑΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ,ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ? Ε,ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΣΕ ΝΕΟ ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚ. ΑΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ,Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙ ΜΕΡΚΕΛΙΣΜΟΣ.....

 3. Λύσανδρος Ἀλεξανδρίδης avatar
  Λύσανδρος Ἀλεξανδρίδης 20/06/2014 20:59:22

  Πέφτω ἀπ' τὰ σύννεφα!

 4. Marios Tsampas avatar
  Marios Tsampas 20/06/2014 21:49:54

  Όταν ο Σαμαράς κλείνει τη Βουλή για χάρη του Βενιζέλου, τότε αυτό λέγεται ανοχή μπροστά στην Κυβερνητική προσπάθεια. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στις τάξεις του ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τότε αυτό λέγεται ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να μετονομασθεί σε παλαιοπασόκ. Κάτι δεν πάει καλά....

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Marios Tsampas 21/06/2014 00:37:30

   Πολύ σωστά! Πότε θα αποκτήσουμε ως κοινωνία ηθικό σθένος, ώστε να έχουμε τα ίδια μέτρα και σταθμά;

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Marios Tsampas 21/06/2014 02:08:37

   Η παρέα με το ΠΑΣΟΚ τελικά βλάπτει τους πάντες...

 5. Αριστερός avatar
  Αριστερός 20/06/2014 21:54:15

  Συγνώμη που ανακατεύομαι αλλά με τον Τζιώτη ο Σύριζας είχε μια επαγγελματική σχέση. Κατά τη γνώμη μου όχι και τόσο αποδοτική αλλά τέλος πάντων. Με την ίδια λογική, που υπονοεί το άρθρο, θα πρέπει να υποθέσομε πως ο Φάηλος είναι σατανιστής ... επειδή διάλεξε να υπερασπιστεί δικαστικά εκείνο το ανωμαλάκι της Γλυφάδας; Μήπως πρέπει να ζητάω και ποινικό μητρώο από το μηχανικό μου, όποτε του αφήνω το αμάξι για αλλαγή λαδιών; «Συγκρατηθείτε» που λέει κι ο Μπένυ... Χοχοχο!

 6. Kράντωρ avatar
  Kράντωρ 21/06/2014 09:59:26

  Το πελατολόγιο του σαφώς αποκαλύπτει ότι είναι έτερος είς κρατικοδίαιτος. Τι επαγγέλεται; Σύμβουλος επικοινωνίας. Παλαιότερα απεκαλούντο αεριτζήδες και τοκιστές σουλατσαδόροι.

 7. Μιμης avatar
  Μιμης 22/06/2014 16:37:11

  ξεχασατε να αναφερεται πως το ονομα του ειναι στη λιστα λαγκαρντ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.