#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/05/2008 21:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μπερλουσκονισμός», ανώτατο στάδιο της διαπλοκής

Με αφορμή όσα γράφαμε στο post Οι Καραμανλήδες, η ιστορία και η διαπλοκή για την κρατικοποίηση του ομίλου Ανδρεάδη το 1979 από τον Καραμανλή τον πρεσβύτερο,  αναγνώστης μας έστειλε το εξής περιστατικό, που του το διηγήθηκε ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα εκείνα: Ήταν Σάββατο απόγευμα όταν κτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι του Γεωργίου Κουμβακάλη που ήταν τότε διευθυντής της Τράπεζας Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη. Το τηλέφωνο το σηκώνει  η γυναίκα του. Ακούει, χάνει την λαλιά της και με νοήματα του λέει ψιθυριστά « ο πρωθυπουργός». Πιάνει το ακουστικό ο Κουμβακάλης και ακούει τον Μεγάλο να του λέει επί λέξει: «Ενέκρινα την εισήγηση του Παπαληγούρα και την Δευτέρα να παρουσιαστείτε για να αναλάβετε Επίτροπος στον Όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας». Τότε ο Κουμβακάλης του λέει το αμίμητο: «ξέρετε κ. Πρωθυπουργέ εγώ δεν σας ψηφίζω». Και του απαντά ο Καραμανλής: «Σε ρώτησα εγώ τι ψηφίζεις; Την Δευτέρα στο Υπουργείο». Και του έκλεισε το τηλέφωνο. Και φυσικά ο Κουμβακάλης ανέλαβε. Μετά την Εμπορική, τοποθετήθηκε πρόεδρος στην Τράπεζα Μακεδονίας Θράκης την οποία και υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο μέχρι τον Μάιο του 1982,  όπου το ΠΑΣΟΚ έβαλε Πρόεδρο τον Η. Καραντώνη.

Έτσι λοιπόν διοικούσαν εκείνη την μακρινή εποχή, σ΄ αυτή την χώρα. Σήμερα όμως,  ο κάθε επιχειρηματίας που νομίζει ότι θίγεται από τις πολιτικές δηλώσεις ενός αρχηγού κόμματος μπορεί να πηγαίνει στην Ευελπίδων και να καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον του. Λες και πρόκειται για τηλεοπτικό μαϊντανό που συκοφάντησε κάποιον άλλο τηλεοπτικό μαϊντανό. Ο πρωθυπουργός όμως της χώρας, δεν αντιδρά σε όλα αυτά. Δεν αναμειγνύεται στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Βρίσκεται μακράν. Κατόπιν τούτων και αφού είδαμε να συμβαίνει στην Ελλάδα το πρωτοφανές οι πολιτικοί να είναι υποχείριοι των επιχειρηματικών, ενώ σε όλες τις άλλες μπανανίες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, μπορούμε τώρα να αναμείνουμε στην οθόνη και τον επόμενο επιχειρηματία της Ευρώπης που θα γίνει πρωθυπουργός. Η Ιταλία άλλωστε είναι δίπλα μας. «Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» που λένε. Ας ελπίσουμε ότι θα μας έχουν τουλάχιστον υπουργούς σαν την κυρία της φωτογραφίας. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Meropi avatar
  Meropi 19/05/2008 21:08:55

  Την είδα την κυρία της φωτογραφίας χθες στην τηλεόραση και έχει γίνει σαν θεούσα....

 2. Le canard avatar
  Le canard 19/05/2008 23:08:18

  Οταν μια κυβέρνηση και όλο το πολιτικό δεν φροντίζουν να βάλουν τον κάθε Βγενόπουλο στη θέση του προτού φτάσει να κάνει αγωγές, μετά είναι πολύ αργά. Απλά επιβεβαιώνουν την ωμή εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία πραγματικότητα. Οτι η Πολιτική έχει γίνει ορντινάτσα της οικονομικής εξουσίας. Εχει απωλέσει πολύ μεγάλο κομμάτι της δύναμής της, ενώ αντίθετα η δύναμη των οικονομικών ελίτ έχει ενισχυθεί. Η Πολιτική, δεν είναι υπερβολή, έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί το "μαξιλάρι" ανάμεσα στην ισχυρή οικονομική εξουσία και τον λαό. Εχει πάψει σε μεγάλο βαθμό να εκπροσωπεί τον λαό, και να διαπραγματεύεται (συχνά πρέπει να επιβάλλει) με τις οικονομικές ελίτ τα δίκαια των εργαζομένων. Απαξίωση της Πολιτικής= Ανάγκη για μια Νέα Πολιτική.

 3. Factorx avatar
  Factorx 19/05/2008 23:56:13

  Η σύγκρουση Βγενόπουλου με ΓΑΠ-Τσίπρα είναι αυτό που έγραψε ο Γιώργος Κουρής στην "Αυριανή". Σύγκρουση πολιτικής με την οικονομική εξουσία. Και πραγματικά ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ η απαράδεκτη - για πολιτικό - στάση των Ρουσόπουλου-Καραμανλή (που υποτίθεται ΚΑΠΟΤΕ κράδαιναν την σημαία ΥΠΕΡ της πολιτικής - εκτός κι αν εγιναν χανουμάκια της οικονομικής εξουσίας).
  ΑΥΡΙΟ θα πρέπει να πάει στην ενημέρωση των πολιτών συντακτών ο Θ.Ρουσόπουλος και να πει οτι είναι απαράδεκτο οι επιχειρηματίες να προσπαθούν να ποδηγετήσουν την πολιτική ζωή του τόπου με εκβιασμούς και τα λεφτά τους.
  Επίσης το ΠΑΣΟΚ να δηλώσει οτι ΔΕΝ πρόκειται να νομιμοποιήσει τις κινήσεις Βγενόπουλου, δηλαδή δεν θα ορίσει δικηγόρους, δεν θα του απαντάει νομικά, δεν θα παραστεί ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ απολύτως δικη, που ορίσθηκε για το 2009 κλπ γιατι ΔΕΝ αναγνωρίζει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ επιχειρηματία το "νταβατζηλίκι" επειδή ασκει ΝΟΜΙΜΗ κοινοβουλευτική κριτική στα έργα και τις ημέρες του.
  Το ΠΑΣΟΚ ειναι αξιωματικη αντιπολιτευση στην ελληνικη δημοκρατια. Εαν δεν αρέσει στον κ.Βγενόπουλο η πολιτικη κριτικη να σηκωθει και να πάει εκει που οι επιχειρηματίες κάνουν κουμάντο. Υστερα λεμε για τον Μητσοτάκη. Οταν φώναξε ο λαος κα εγραφαν οι εφημεριδες "Μητσοτακη κάθαρμα" θα έπρεπε να πλακώσει στις...αγωγες ο Μητσοτάκης τους πάντες και να ζητάει ακόμη και τα σπίτια τους; Πολιτική κριτική ήταν...
  Ας στείλει το ΠΑΣΟΚ κάποιον στην Marfin να τους κάνει πολιτικό φροντιστήριο περι Δημοκρατίας...γιατί μάλλον έχουν ξεφύγει εντελώς...και το έχουν απόλυτη ανάγκη.
  ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ στις κινήσεις Βγενόπουλου....
  http://orfni.blogspot.com/

 4. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 20/05/2008 12:15:56

  και στο Ελαδιστάν ο Καραμανλησμός,Παπανδρεισμός ,Μητσιοτακησμός ??? κλπ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.