11/12/2008 14:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπερδεύτηκαν οι γραμμές  

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Πραγματικά, ο ΕΤ είναι εκτός συναγωνισμού

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 11/12/2008 14:19:37

  Πολυ ωραιος ο τιτλος του πρωτοσελιδου της ΕΤ.
  Σε δυο σειρες επιτελειται η αποκαθηλωση της Αληθειας.

 2. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 11/12/2008 14:25:36

  Στον ηλεκτρονικό τύπο τώρα. Μια μαθήτρια προσφέρει λουλούδια στον φρουρό αστυνομικού τμήματος. Βλοσυρός εκείνος δεν το δέχεται. Κακώς. Το Mega όμως πώς βρέθηκε εκεί να απαθανατίσει το γεγονός;

 3. Simakos avatar
  Simakos 11/12/2008 14:29:22

  Τους ειδοποίησε εγκαίρως η Πρεσβεία.

 4. Αναρχοαυτονομος Εθνικιστης avatar
  Αναρχοαυτονομος Εθνικιστης 11/12/2008 14:59:13

  Δεν καταλαβες ο μπατσος με πολιτικα πεταξε μια πετρα πρωτα...
  Τους εκανε διπλα ρομπα η κοπελιτσα...

 5. ataktos avatar
  ataktos 11/12/2008 15:05:40

  Όπως ο ΕΦΕΤ με της διοξίνες από Ιρλανδία (σ)τελικά στα μοσχάρια η γρουνιά έχουν εντοπιστεί;;;;

 6. Helmut avatar
  Helmut 11/12/2008 15:20:25

  O υπέρτιτλος του ΕΤ όλα τα λεφτά¨

  ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Ε.Τ. ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

  Πόσο πιο γελοίοι μπορούν να γίνουν;;;

 7. tony avatar
  tony 11/12/2008 16:04:05

  Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αγοράζουν εφημερίδες?
  Εγω το έκοψα εδώ και καιρό.Ασε τους να γράφουν στο τέλος δεν θά βρίσκουν χαρτί.Καταστρέφουν τα δάση για να γράφουν μ.....ς.Δεν ξαναβλέπουν το φράγκο μου.
  Οι καιροί αλλάζουν,ποιός χρειάζεται τους εκδότες.

 8. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 11/12/2008 16:23:09

  Το ψευτοαπόσπασμα κυκλοφόρησε εδω και πολλούς μήνες μέσω διαφόρων μέιλς. Δεν ήξερα το πραγματικό απόσπασμα,ηταν πραγματικά ευστοχο και εξέφραζε την δυσφορία μας για ότι συνέβαινε αλλα ειναι αλήθεια οτι αυτός ο ερζάτς σοφολογιωτατισμός που κυκλοφορεί στο ιντερνετ και στα ψευδώνυμα χαρακτηρίζει πολλές φορές ύποπτους χώρους.

 9. KaryID avatar
  KaryID 11/12/2008 16:47:46

  Μπράβο Αλεξάνδρα, - δεν ξέρω αυτή την ιστορία με το απόσπασμα και λοιπά, αλλά συμφωνώ με αυτό που λες για τον ψευτολογιωτατισμό. Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα. Ανοησίες θα τα χαρακτήριζα μάλιστα.

 10. Orestios avatar
  Orestios 11/12/2008 17:05:17

  Θουκιδίδης:
  «Αλλ' ο πόλεμος, αφαιρών ολίγον κατ' ολίγον από τους ανθρώπους την καθημερινήν ευημερίαν, γίνεται διδάσκαλος βίαιος και τείνει ν' αφομοιώση τας διαθέσεις των πολλών προς την παρούσαν αυτών κατάστασιν. Αι πόλεις λοιπόν ήρχισαν μαστιζόμεναι από στάσεις, και όσαι τυχόν περιέπιπταν εις αυτάς βραδύτερον, επειδή εμάνθαναν τα αλλαχού γινόμενα, εφιλοτιμούντο να υπερβάλουν εις εξεύρεσιν νέων επινοήσεων, δια της πολυμηχάνου υπουλότητος των επιθέσεών των και του πρωτοφανούς των εκδικήσεών των.
  »Και κατήντησαν να μεταβάλουν αυθαιρέτως την καθιερωμένην σημασίαν των λέξεων, δια των οποίων δηλούνται τα πράγματα.
  »Τωόντι η μεν παράλογος τόλμη εθεωρήθη ως ανδρεία, ετοίμη εις θυσίαν χάριν των πολιτικών ομοφρόνων, η προνοητική διστακτικότης ως εύσχημος δειλία, η σωφροσύνη ως πρόσχημα ανανδρίας, η δια κάθε τι σύνεσις ως βραδυκινησία.
  »Η τυφλή παραφορά εκρίθη ως ανδρική αρετή, ενώ η χάριν ασφαλείας περαιτέρω σκέψις ως εύσχημος πρόφασις υπεκφυγής.
  »Ο τα πάντα επικρίνων και τους πάντας κακολογών εθεωρείτο άξιος εμπιστοσύνης εις κάθε περίστασιν, ενώ ο αντιτιθέμενος προς αυτόν, ύποπτος.
  »Ο στήνων επιτυχή παγίδα εθεωρείτο άνθρωπος ευφυής, αλλά πολύ περισσότερον ικανός, ο οσφραινόμενος εγκαίρως αυτήν. Ενώ εκείνος που εφρόντιζε να μην ευρεθή εις την ανάγκην να κάμη ούτε το εν, ούτε το άλλο, εθεωρείτο διαλυτής του κόμματος και πανικόβλητος απέναντι των αντιπάλων.
  »Με μίαν λέξιν, ο προτρέχων άλλου εις την διάπραξιν κακού εκρίνετο άξιος επαίνων, καθώς και ο παρακινών άλλον εις διάπραξιν κακού, το οποίον εκείνος δεν είχε διανοηθή.
  »Και ο ίδιος άλλωστε ο συγγενικός ακόμη δεσμός εθεωρήθη ολιγώτερον στενός του μεταξύ πολιτικών ομοφρόνων δεσμού, διότι οι τελευταίοι ήσαν προθυμότεροι εις το να τολμήσουν κάθε τι χωρίς δισταγμόν.
  »Καθόσον οι φατριαστικοί σύνδεσμοι δεν συνιστώντο χάριν αμοιβαίας βοηθείας, επί τη βάσει των κειμένων νόμων, αλλά χάριν ιδιοτελών σκοπών, αντιθέτων προς τους καθεστώτας νόμους. Και η προς αλλήλους εμπιστοσύνη ενισχύετο όχι τόσον δια των προς τους θεούς όρκων, όσον δια της από κοινού διαπράξεως εγκλημάτων.
  »Οσάκις οι αντίπαλοι διετύπωναν ευλόγους προτάσεις, εκείνοι προς τους οποίους εγίνοντο αι προτάσεις, εάν ήσαν ισχυρότεροι, δεν τας απεδέχοντο με αίσθημα ειλικρινούς εμπιστοσύνης, αλλά λαμβάνοντες συγχρόνως τ' αναγκαία εξασφαλιστικά μέτρα. Επροτίμων πολύ περισσότερον ν' αντεκδικηθούν δια κακόν, το οποίον έπαθαν, παρά να προλάβουν το κακόν. Και οσάκις υπό την πίεσιν των περιστάσεων αντηλλάσσοντο τυχόν όρκοι προς ενίσχυσιν συνδιαλλαγής, οι όρκοι ίσχυαν μόνον προσωρινώς, εφόσον αμφότεροι οι ορκισθέντες δεν είχαν που αλλού να στηριχθούν. Αλλ' εκείνος, ο οποίος, δοθείσης ευκαιρίας, πρώτος ανέκτα το θάρρος του, εάν έβλεπε τον αντίπαλον απροφύλακτον, εξεδικείτο με μεγαλυτέραν ευχαρίστησιν, λόγω του ότι εξηπάτα την προς τον όρκον εμπιστοσύνην του αντιπάλου του, παρά εάν εξεδικείτο παλληκαρίσια. Διότι υπελόγιζεν ότι εκτός του πλεονεκτήματος της ασφαλείας, εκέρδιζε και το βραβείον της επιτηδειότητος αφού επεκράτησε δι' απάτης.
  Οι περισσότεροι τωόντι άνθρωποι προτιμούν να είναι αχρείοι και να ονομάζωνται επιτήδειοι, παρά να είναι χρηστοί και να λέγωνται ευήθεις, και δια το τελευταίον τούτο μεν εντρέπονται, ενώ δια το πρώτον υπερηφανεύονται.
  Αιτία όλων αυτών ήτο η δίψα της εξουσίας, την οποίαν γεννά η πλεονεξία και η φιλαρχία, και το φατριαστικόν πνεύμα, το οποίον εκτρέφουν τα δύο αυτά πάθη, εις όσους περιπέσουν άπαξ εις φατριαστικάς έριδας».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.