#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/10/2009 14:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπαχαλοποίηση της διαδικασίας για να μη συμμετάσχει ο κόσμος στην εκλογή του νέου ηγέτη της ΝΔΕχει επισημανθεί ξανά η σημασία της αναγκαιότητα της μεγάλης συμμετοχής στην εσωκομματική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι εξαιρετικής σημασίας ο νέος πρόεδρος να προκύψει από μια πλατιά διαδικασία που θα περιλαμβάνει όσους περισσότερους ψηφοφόρους.
Όπως αποδεικνύουν όλες οι δημοσκοπήσεις,  η αύξηση της συμμετοχής εκτιμάται ότι επηρεάζει καθοριστικά το αποτέλεσμα, καθώς η συμμετοχή χιλιάδων ψηφοφόρων σπάει τους εσωκομματικούς μηχανισμούς, και αναδεικνύει το υγιές και γνήσιο της λαικης βούλησης.  Βλέπουμεόμως τις τελευταίες ημέρες να γίνεται μια συστηματική προσπάθεια, τόσο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, όσο και από κομματικά στελέχη της ΝΔ, να υποτιμηθεί η διαδικασία, στα ματια του μέσου ψηφοφόρου, ώστε αυτός να μη φτάσει ποτέ στη κάλπη.
Αυτή η διαρκής προσπάθεια σμίκρυνσης του σώματος που θα αναδείξει το νέο αρχηγό – που αναμένεται να εντατικοποιηθεί - έχεις ως αιχμη του δόρατος τον κ. Μειμαράκη ο οποίος με απανωτές δηλώσεις, ως περιφερόμενος θίασος,  επιδιώκει τη μπαχαλοποίηση των διαδικασιών και την αποτροπή της ευρείας εμπλοκή των εκλογέων στην διαχείριση, εν τέλει, της κρίσιμης αυτής κατάστασης
Είναι σαφές και διακριτό, ανεξαρτήτως του νικητή πως η δυνατότητα άμεσης επανάκαμψης της παράταξης, προυποθέτει τη μαζική και απρόσκοπτη συμμετοχή του κόσμου.
Άμεση επανάκαμψη με περιορισμένη συμμετοχή του κόσμου δεν μπορεί να υπάρξει και είναι προφανές το αντιφατικό δίλημμα της στρατηγικής Μπακογιάννη-Μειμαράκη. Από τη μια να οδηγήσουν σε ένα περιορισμένο εκλογικό σώμα που ευνοεί την προοπτική εκλογής της Ντόρας και από την άλλη να επιτρέψουν, αίροντας τα διαρκή προσκόμματα, τη μέγιστη διεύρυνση του εκλογικού σώματος που θα εκλέξει νέο πρόεδρο.
Με λίγα λόγια δε μπορείς να ζητάς από το κόσμο της ΝΔ να κατέβει να ψηφίσει και από την άλλη με τη στάση και τις δηλώσεις σου, να του βγάζεις, έναν έντονο ωχαδερφισμό.
Σε κάθε περίπτωση η λογική της υποβάθμισης μιας μαζικής διαδικασίας, εκτός από μικροκομματικά οφέλη, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως, παιδαγωγεί και την ίδια τη βάση της ΝΔ, σε ανάλογες συμπεριφορές, μέσα στο πολιτικό σύστημα. Πολλές φορές η απαξιώση ενός πολιτικού συστήματος, έρχεται μέσα από την απαξιώση ενός κόμματος. Και αν αυτό δεν είναι ακριβώς πρόβλημα για τη δημοκρατία, είναι σίγουρα πρόβλημα για την ύπαρξη του συγκεκριμένου κόμματος.
 Βέβαια, όπως έχουμε τονίσει, υπάρχει πάντα η προοπτική να τους βγάλει από το δίλημμα ο ίδιος ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της ευρύτερης παράταξης μέσω της μαζικής συμμετοχής του που θα παρασύρει κάθε μικρονοϊκή στρατηγική μηχανισμών….
Η συμμετοχή καταργεί τους μηχανισμούς.
Και μη ξεχνάμε πως  η συμμετοχή αποτελεί τον βασικό πυλώνα , του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού

ΣΧΟΛΙΑ

 1. zippo avatar
  zippo 29/10/2009 08:18:54

  Όπως πάντα δίνετε ρέστα με την επιλογή των φωτογραφιών που πλαισιώνουν τα θέματά σας.

 2. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 29/10/2009 10:56:49

  όταν οι δαπίτες παίρνουν τις κάλπες από τα διάφορα πανεπιστήμια για να μη γίνει η διαδικασία εκλογής των προέδρων, κάποιοι χαίρονται για τα "παλικάρια τους". Δεν αντιλαμβάνονται πως έτσι απλά τους ζυμώνουν σε μία διαδικασία...απαξίωσης θεσμών που θα την βρουν μπροστά τους.
  Να είστε σιγουροι...ακόμα και στη καταμέτρηση μπάχαλοθα γίνει

 3. Βεριώτης avatar
  Βεριώτης 29/10/2009 11:03:45

  Τι είχες γιαννη μου .. Μ΄αυτά τα μυαλα θα αφήσουν το Γιώργο αρκετά χρόνια επάνω. Ετσι και βγεί και η Ντόρα, ποιός τους πιάνει!

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ Βεριώτης 29/10/2009 14:44:09

   Τον έχεις για αρκετά ικανό τον Γιώργο βλέπω!

   • Βεριώτης avatar
    Βεριώτης @ Κεραυνός 29/10/2009 15:07:24

    Με την κόρη του Δρακουμέλ αντίπαλο εσύ τι λές;

    • Κεραυνός avatar
     Κεραυνός @ Βεριώτης 29/10/2009 19:15:38

     Εγώ αυτό που έχω να πώ είναι οτι τα ίδια και χειρότερα έλεγαν για τον Γιώργο πρίν τις εκλογές με αυτά που λένε για την Ντόρα τώρα αλλά η κάλπη τους έστειλε μεταξαστέους. Γι'αυτό δέν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τον αντίπαλο όποιος και άν είναι άλλο το τί λένε οι ανώνυμοι διαδικτιακοί σχολιαστές άλλο η πραγματικότητα.

    • AMAN avatar
     AMAN @ Βεριώτης 29/10/2009 21:27:13

     Η γυναίκα είναι σκέτη καμαρίλα. Να η ουσιαστική διαφορά. Δεν την υποτιμά κανεις, απλά τα προσόντα της είναι για άλλη δουλεια.

 4. Βεριώτης avatar
  Βεριώτης 29/10/2009 11:41:49

  Α πό τις αρχές της εβδομάδας η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει άλλον έναν πονοκέφαλο, καθώς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί η εταιρεία που είχε αναλάβει την ηλεκτρονική σύνδεση των εκλογικών κέντρων. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αρχικώς αποταθεί στη Singular Logic που είχε αναλάβει και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών. Οπως ανακοίνωσε όμως η εταιρεία, αρνήθηκε να αναλάβει τη μηχανοργάνωση των εκλογικών καταλόγων της ΝΔ και την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας, καθώς δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί οι κανόνες της από την ηγεσία του κόμματος.

  «Η εταιρεία μας έχει αποσυρθεί ύστερα από προσεκτική μελέτη και αξιολόγηση όλων των παραμέτρων διεξαγωγής που της ετέθησαν» αναφέρει λακωνικά η ανακοίνωση της Singular Logic αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θέλησε να ρισκάρει την αξιοπιστία της συμμετέχοντας σε μια διαδικασία που δεν έχει αξιόπιστες και σταθερές παραμέτρους.

  «Η ΝΔ αποφασίζει ακόμη εν κενώ και δεν έχει αντιληφθεί πως ορισμένες επιλογές της μπορεί να αποδειχθούν προβληματικές» τονίζει στο «Βήμα» στέλεχος της εταιρείας.

  Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», η ΝΔ αναζητεί τώρα άλλη εταιρεία που να δεχθεί το δύσκολο εγχείρημα και συνομιλεί τις δύο τελευταίες ημέρες με την εταιρεία Unisystems S.Α.

 5. Varvara avatar
  Varvara 29/10/2009 13:27:46

  H Dora tha paei kala stin kalpi kai tha kerdisei! Auto fovountai kapoioi kai tis rixnoun sunexos laspi...Exei revma kai stin koinonia kai sta stelexi tis parata3is, giati apla itan panta ekei. Panta sto pleuro tis Neas Dimokratias!

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ Varvara 29/10/2009 14:32:43

   Nαι,χάρη μας έκανε... Δεν πέρασε καθόλου άσχημα.
   Μήπως της χρωστάμε κιόλας;

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Varvara 29/10/2009 14:34:54

   Κι ό,τι είχα χαρεί που σταμάτησαν τα "θα κερδίσει η Ντόρα". Πώς θα κερδίσει αφού οι περισσότεροι δεν θα την ψηφίσουμε;

  • fucknd avatar
   fucknd @ Varvara 29/10/2009 15:08:01

   30% του εκλογικού σώματος πήρε η Ν.Δ. χωρίς να υπολογίζουμε την αποχή και από αυτούς με το ζόρι ένα 40% την προτιμά. Άρα για ποια κοινωνία μιλάς; Ένα 10% της κοινωνίας το πολύ είναι που
   προτιμά την κόρη του αποστάτη. Σιγά το ρεύμα, πουντιάσαμε.

  • loretta avatar
   loretta @ Varvara 29/10/2009 15:09:35

   Βρε συ βαρναβα ισως εισαι κατοικος αττικης και το πιστευεις αυτο!!

   παραταυτα αν επιανες το παλμο των νεοδημοκρατων και οχι των περαστικων θα ηξερες οτι η Κα Μητσοτακη Μπακογιαννη κτλ κτλ χανει συνεχως εδαφος πανελλαδικα.

   Γιαυτο θα σου πω απλα...Dream on!!!

   PS αν ειχες πραγματικη ενημερωση τοτε θαξερες οτι μονο διπλα στο κομμα δεν ηταν !! κομμα μεσα στο κομμα ηταν.

 6. eregoz avatar
  eregoz 29/10/2009 15:43:48

  Eγω παντως ζουσα και ανεπνεα για αυτη την στιγμη...τοσα χρονια τα ιδια ΜΜΕ και οι ιδιοι ανθρωποι που συντησουραν τον Αντιμητσωτακισμο..τωρα κανουν τεμεναδες στην Ντορα και την σπρωχνουν απο ολες τισ παντες...αλλα αμα εχεις θειο στην Αμερικη¨;)

 7. julia avatar
  julia 29/10/2009 16:57:46

  μπορει να εχει θειο στην Αμερικη η Ντορουλα που τη σπρωχνει,αλλα δεν εχει Μπαρμπα στη Κορωνη........οποιος δεν βλεπει οτι αλλαξαν τα πραγματα με την αποφαση να ψηφισει η βαση δεν βλεπει η δεν θελει να βλεπει

 8. Υ. avatar
  Υ. 29/10/2009 21:46:13

  Εγώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα ξεκουραστώ, και τα καλύτερα έρχονται.

 9. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 29/10/2009 21:52:15

  Ο Μειμαρακης πρεπει να καταλαβει πως δεν ειναι παρα ενας απλος βουλευτης της ΝΔ οπως ειναι οι υπολοιποι 90. Προκαλει γελιο οταν αυτοαποκαλειται συνειδηση της παραταξης κλπ. Δεν ειναι παρα ενας λαγος της κυρα-Θοδωρας...

 10. loretta avatar
  loretta 29/10/2009 21:52:44

  θα μας λειψετε κε Υ!

 11. nagia avatar
  nagia 29/10/2009 23:24:31

  Φιλοι μου μην εχετε καμια αμφιβολια οτι Προεδρος μας θα ειναι με την συμμετοχη ολων μας ο Αντωνης Σαμαρας.Ποια Ντορα? Ο Αντωνης της καρδιας μας,ο πατριωτης Αντωνης,ειναι η ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ, της Ν.Δ.Επιτελους ο κοσμος μας ξυπνησεεεεεεε.....Ντορα ακουςςςςςςςςςςς???????????. ΟΧΙ????????????Ελλας-Ελλας , Αντωνης Σαμαρας.Δεν ειμαι η μονη,ολοι μαζι ,με τον Αντωνη!!!!

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ nagia 29/10/2009 23:46:50

   Η Νάγια μπαίνει πολύ δυναμικά στο club..

  • Υ. avatar
   Υ. @ nagia 29/10/2009 23:57:54

   Κώστα, ατιμούλη!

 12. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 30/10/2009 05:00:50

  Καποια μεριδα στη ΝΔ ακομα κοιμαται υπνο βαθυ σχετικα με τις προθεσεις της κοινωνιας και τωρα που ενδιαφερθηκε λιγο ο κοσμος τρεμουν μη χαλασει το συστηματακι τους (και για το ΠΑΣΟΚ αυτα ισχυουν)

  καπως ετσι νομιζαν οτι μερικες κλικες ΔΑΠιτων που συντηρουσαν ενα 40% στα ΑΕΙ-ΤΕΙ ηταν η κοινωνια, και πηραν ουτε 25% στις ηλικιες 18-24 ετων - και ετσι εκατσε ενα εκατομυριο κοσμος στο σπιτακι του και πηρε 44% το ΠΑΣΟΚ με ιδιες ψηφους με το 2004... Αυτοι ολοι την αλλη φορα ουτε Ντορα, ουτε τιποτα. Μπορει και να ψηφισουν κανενα αλλο, νεο σχηματισμο και η ΝΔ να καταληξει Ενωση Κεντρου του 1981 με 1% σε λιγο καιρο

  ο ξυλινος λογος των χρυσων παιδιων της ΔΑΠ σε καθε συνελευση ειναι γραφικος πλεον. Αν μπορεσει και βγει ο Σαμαρας, ελπιζω να μην τους λαβει υποψη του. θα ειναι μια σκετη καταστροφη, χειροτερη και απο αυτη των λαμογιων που επωφεληθηκαν της "επανιδρυσης". Τα παιδια ειναι πισω, δυσκαμπτα και δυσκινητα , ψυχολογικα ζουν απλα σε αλλο κοσμο.

  καιρος να παει λιγος καινουριος κοσμος στο κομμα αυτο δε νομιζετε;

  κι αυτο δεν θα γινει μονο με την καλπη, αλλα και με ανοιγμα της ΝΔ σε οσα ως τωρα της φερνουν κωλουμπρα, ΜΚΟ, εργατια, νεες τεχνολογιες, Οικολογια, κανενα πνευματικο ανθρωπο. Ειλικρινες ανοιγμα, οχι μακιγιαζ. ουτε σε στυλ ΠΑΣΟΚ. Αν και τοοτι θα γινονται πια εκλογες απο τη βαση, στον παπανδρεου οφειλεται....

  να παψει κι αυτο το φετιχ με τα οικονομικα, κομμα ειναι οχι λογιστικο γραφειο

 13. nantia avatar
  nantia 30/10/2009 15:39:13

  Κι εγω αντιθετη είμαι στο να ψηφίζει ο κάθε περαστικός εκείνη τη μέρα! Όποιος έχει αποψη για τον αρχηγό, ας γραφτει στο κόμμα.. να τη λέει και μες τα όργανα!!!!

 14. Ελένη avatar
  Ελένη 30/10/2009 19:43:51

  Αυτό από το οποίο πάσχουμε ως χώρα είναι η έλλειψη κανόνων και ο σεβασμός τους όταν υπάρχουν. Υποθέτω ότι η ΝΔ έχει κάποιο καταστατικό που ορίζει πώς εκλέγονται τα όργανα εν οις και οι αρχηγοί. Το να αποφασίζεται στην τούρλα του Σαββάτου να ψηφίζει όποιος ¨βλέπει ανοιχτή την πόρτα και μπαίνει¨δεν το πολυκαταλαβαίνω. Δεν ενδιαφέρουν οι προσωπικοί λόγοι που ωθούν τον κάθε υποψήφιο να προκρίνει την μια ή την άλλη λύση. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η σοβαρότητα που πρέπει να διακρίνει ένα κόμμα εξουσίας είτε είναι στην κυβέρνηση είτε είναι στην αντιπολίτευση

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ελένη 30/10/2009 20:26:31

   Η ΝΔ εχει υποκυψει προ πολλου στο λαικισμο.Χωρις ιδεολογικο ερμα και με την αγανακτηση του κοσμου μετα τις εκλογες δεν υπηρχε περιπτωση να σταθει το οποιοδηποτε καταστατικο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.