Μπαρόζο: Έχετε πλεόνασμα χάρη στην ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά
07/03/2014 19:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπαρόζο: Έχετε πλεόνασμα χάρη στην ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά

Τα πρώτα εύσημα, που απευθύνονται φυσικά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, πήρε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στο Δουβλίνο. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είπε: «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, έχει πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στην ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά».

Ο κ. Μπαρόζο αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της Ελλάδας ως παράδειγμα για τους χειρισμούς της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι «σε μία συνάντηση οικονομολόγων πριν από δύο χρόνια, Ευρωπαίων και Αμερικανών, στην οποία συμμετείχα, όλοι προέβλεπαν ότι μέχρι το τέλος του 2012 η Ελλάδα θα έχει βγει από την ΕΕ και ότι αποτελούσε και κίνδυνο για ολόκληρη την Ένωση. Δύο χρόνια μετά, η Ελλάδα παρέμεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κίνδυνος γενικότερης έκρηξης για την Ευρώπη δεν υπάρχει. Δείξαμε υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα ταξιδέψει με το ελληνικό πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την Αθήνα, καθώς το Σάββατο θα πάρει μέρος σε εκδήλωση της ΕΕ για τον ρόλο των περιφερειών.

«Η Ελλάδα ανακάμπτει - σύντομα θα βγει από την κρίση. Όλες αυτές οι επιτυχίες ήρθαν παρά τις προβλέψεις. Η Ευρώπη λειτουργεί. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ανοίγουμε τον δρόμο για (μια) καλύτερη Ευρώπη, με μεγαλύτερη συνοχή, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σύντομη παρέμβασή του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 07/03/2014 19:55:37

  Όχι μόνο το πλεόνασμα, αλλά και το ότι έχουμε τη Χώρα ολόκληρη χωρίς να έχει γίνει Συρία στον Πρωθυπουργό οφείλεται !

 2. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 08/03/2014 00:26:19

  Και τωρα που οι περιφημες αγορες περιμενουν να υποδεχθουν τη χωρα,οπως ακριβως το ειπε ο Πρωθυπουργος,θα δειτε ξαφνικα πολλους συμμαχους

  • Θρίαμβος avatar
   Θρίαμβος @ Μεγάλες στιγμές 08/03/2014 19:33:05

   Τη χώρα που εξεδίωξαν κακήν κακώς όταν είχε μικρότερο χρέος και δεν είχε βουλιάξει στην ύφεση, τώρα θα τη δανείσουν απλόχερα επειδή έχει αναπτυξιακή δυναμική.

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 08/03/2014 11:57:06

  Το 2012 δεν φανταζόμαστεν καν ότι μπορούσε να υπάρξει σταθερότητα. Φανταζόμασταν ότι θα πεφτουν οι κυβρνήσεις κάθε 3μηνο. Δεν φανταζόμασταν ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα. Δεν φανταζόμασταν ότι μπορεί να την βγάλουμε καθαρή. Χάσαμε το 25% του αεπ κι έχουμε 27% ανεργία. Παραμένουμε όμως μία πολούσια χώρα, με 5πλάσιο ΑΕΠ από μία χώρα σαν την Βουλγαρία. Χάσαμε πολλά, ας μην χάσουμε άλλα. Χάσαμε πολλά αλλά δεν χάσαμε τα περισσότερα ή όλα, κι αυτό οφείλεται καθαρά στον Σαμαρά. Είχα ένα καλό ένστικτο για αυτόν αλλά δεν φανταζόμουν πόσο καλός θα ήταν. Θα μπορούσαμε να χουμε γίνει συρία που λέει κι ένας πιο πάνω.

 4. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 08/03/2014 17:10:24

  "Έχετε πλεόνασμα χάρη στην ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά" ...Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός...είναι ο Άνθρωπος που διαθέτει τα χαρακτηριστικά όχι του Ηγέτη, αλλά, του "χαρισματικού Ηγέτη"και κατέχει την τέχνη της στρατηγικής ..... ΄Όσοι τον πιστέψαμε και τον στηρίξαμε, διαβλέπαμε αυτά και την " ηθική " του και ελπίζαμε... Η αλήθεια είναι... ότι ακόμα ελπίζουμε ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.