Μπαμπεσιές... Νταβούτογλου
25/12/2014 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπαμπεσιές... Νταβούτογλου

Γιορτή αγάπης... και ο Νταβούτογλου ήρθε δήθεν αθώα να μας αγαπήσει αλλά και να μας υπενθυμίσει ότι η Τουρκία διεκδικεί και την υπόλοιπη Θράκη. Ήρθε να μας θυμίσει ότι η Άγκυρα δεν έχει ξεχάσει τις εδαφικές της διεκδικήσεις και τώρα που η Ελλάδα είναι στα… κάτω της μας κάνει επισκέψεις σα να είναι… περιφερειάρχης.

H πονηρή αλεπού της Τουρκίας ξαναχτύπησε. Με μια αιφνιδιαστική επίσκεψή του στις Καστανιές, στο ελληνικό φυλάκιο και με τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι… γάτα με μουστάκια και το ξέρουμε καλά ότι παίζει διπλωματικά παιχνίδια. Ένα τέτοιο ήταν και η επίσκεψη αυτή με την οποία δήθεν πήγε να ευχηθεί στους Έλληνες στρατιώτες. Ήταν, λέει εκεί κοντά στην Ανδριανούπολη και πετάχτηκε για ευχηθεί για τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού ήταν της τελευταίας στιγμής, καθώς το επιτελείο ενημερώθηκε για την επίσκεψή του στο φυλάκιο μισή ώρα πριν την άφιξή του.

Το ωραίο ή άσχημο όπως θέλετε πάρτε το είναι ότι ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε μαζί του αμέσως μόλις έμαθε ότι αφίχθη στις Καστανιές και μετά από τις καθιερωμένες ανταλλαγές ευχών για τις οικογένειες και τους δύο λαούς, ο κ. Νταβούτογλου επεσήμανε στον κ. Σαμαρά ότι στις αρχές του μήνα βρέθηκε στην Αθήνα και στο τέλος του μήνα στα σύνορα, διερωτώμενος με χαμόγελα: «Είμαι στην Ελλάδα ή στην Τουρκία;» βγάζοντας το συμπέρασμα ότι είναι στη μέση. Οι Έλληνες αξιωματικοί βέβαια έσπευσαν να τον διορθώσουν λέγοντάς του με χαμόγελο ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και ο κ. Νταβούτογλου το δέχθηκε με ένα πλατύ χαμόγελο και ολοκλήρωσε με νέες ευχές τη συνομιλία του με τον κ. Σαμαρά.

Κατά την επίσκεψή του στον ελληνικό μεθοριακό σταθμό, ο Τούρκος πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή και το στρατιωτικό διοικητή Ορεστιάδας, με τους οποίους αντάλλαξε δώρα και τους ευχήθηκε υγεία και ειρήνη.

Γιορτή αγάπης λοιπόν και ο Νταβούτογλου ήρθε δήθεν αθώα να μας αγαπήσει αλλά και να μας υπενθυμίσει ότι η Τουρκία διεκδικεί και την υπόλοιπη Θράκη. Ήρθε να μας θυμίσει ότι η Άγκυρα δεν έχει ξεχάσει τις εδαφικές της διεκδικήσεις και τώρα που η Ελλάδα είναι στα… κάτω της μας κάνει επισκέψεις σα να είναι… περιφερειάρχης.

Τώρα θα είχε άδικο αν κανένας Έλληνας φαντάρος έσκαγε από θυμό και… όπλιζε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dimitris avatar
  Dimitris 25/12/2014 20:02:35

  Βρίσκουν και τα κάνουν . Φοβικοί πολιτικοί διαχρονικά από το 74 μέχρι σήμερα οι οποίοι έχουν υπνωτίσει και τον κόσμο . Ποιες εδαφικές διεκδικήσεις? Δορυφόρο κράτος της Τουρκίας έχουμε γίνει , αυτά που θέλανε με έναν αιματηρό πόλεμο τα κέρδισαν με μία αναίμακτη ειρήνη . Και τώρα έρχεται το καλύτερό τους , ο συρφετός του ΣΦΥ.ΡΙΖ.Α. .

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Dimitris 26/12/2014 10:26:24

   Όσο σηκώνονται οι αετοί μας και τους αναχαιτίζουν, δεν έχουν κερδίσει τίποτα. Και με την κοινή ΑΟΖ με Κύπρο και Αίγυπτο θα έχουν τελειώσει οριστικά. Μόνο που οι ΗΠΑ δε θέλουν δυνατή Ελλάδα και Κύπρο οικονομικά και κάνουν ότι μπορούν να ακυρώσουν την πρόοδο στα θέματα αυτά ρίχνοντας το Σαμαρά όπως έκαναν με τον Καραμανλή λόγω του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Τότε με ΓΑΠ και τώρα με Τσίπτα, με τον ίδιο μοχλό πρόκλησης εκλογών και αστάθειας την εκλογή ΠτΔ. Μόνο που ενώ τότε είχαν στηθεί 10 σκάνδαλα για να μην κατέβει κανείς και ψηφίσει Καραμανλή, τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία να μην ψηφίσουμε Σαμαρά με τέτοιον αγώνα και ενώ είμαστε στο τσακ να γλιτώσουμε από τα μνημόνια και τους εκβιασμούς με ταυτόχρονη άνοδο του ΑΕΠ που διευκολύνει να πέσουν οι φόροι σύντομα. Είναι ανοιχτά σοβαρά εθνικά θέματα και οι γείτονες δημιουργούν κλίμα. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την Πατρίδα μας λοιπόν. Ούτε οι πολίτες, ούτε οι βουλευτές.

   • Νίκος Α avatar
    Νίκος Α @ Γεώργιος Τ. 26/12/2014 11:48:03

    +++++++ Καλημέρα Γεώργιε , Χρόνια πολλά.

 2. Naruto avatar
  Naruto 26/12/2014 13:43:32

  Να θυμίσω οτι και ο Αβραμόπουλος σε περιοδεία του στον Έβρο πριν απο λίγους μήνες επισκεύθηκε το τουρκικό φυλάκιο στους κήπους . Χωρις να αμφισβητώ την πονηριά του Νταβούτογλου , στην προκειμένη περίπτωση μάλον δεν υπήρχε το υπονοούμενο που ισχυρίζεται ο αρθρογράφος . Με μια απλή ανάγνωση της συνθήκης της Λωζάνης γίνεται κατανοητό οτι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και οι γείτονες δεν έχουν το πάνω χέρι .

 3. Παράξενος avatar
  Παράξενος 26/12/2014 14:14:10

  Καμία μπαμπεσιά. Κάθε κράτος από την αρχαιότητα ως σήμερα, ανεξάρτητα από το πολίτευμα ή τον πολιτισμό του, προσπαθεί να βελτιώσει τη σχετική του θέση στο διεθνές σύστημα. Το μόνο κράτος που συμπεριφέρεται αγνοώντας τον εγγενώς ασταθή και ανταγωνιστικό χαρακτήρα του διεθνούς συστήματος είναι η Ελλάδα. Τα αίτια μπορούν να εντοπιστούν στη δραστηριοποίηση ξένων δυνάμεων και των πρόθυμων ιθαγενών πρακτόρων τους σε πανεπιστήμια, ΜΜΕ, εκδοτικούς οίκους και ΜΚΟ, στις παραπλανητικές, ανιστορικές ιδεολογίες που έχουν επικρατήσει στη μάζα και στον καταναλωτισμό, που παραλύει σκέψη και σώμα, αποκλείοντας κάθε διάθεση για αντίσταση. Ο Θουκυδίδης έχει δείξει στο διάλογο Αθηναίων και Μηλίων τι παθαίνει όποιος ενεργεί με βάση το πώς κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να είναι τα πράγματα και όχι το πώς είναι. Εμείς όμως διαλέξαμε να τον αγνοούμε για να μη χάσουμε την ευκολία μας. Όπως στρώνεις κοιμάσαι.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Παράξενος 26/12/2014 22:56:09

   Καμία μπαμπεσιά ; αυτό πράγματι είναι παράξενο. Και να συμφωνήσουμε στο αυτονόητο ότι κάθε κράτος στοχεύει να βελτιώσει τη θέση του στο διεθνές σύστημα. Και να δεχτούμε ακόμη ότι η επίσκεψη Νταβούτογλου και τα παρεπόμενα, δεν ήταν "μπαμπεσιές" αλλά "υψηλή διπλωματία". Δεν γίνεται ένα κράτος όπως η Τουρκία, ταυτόχρονα με την "υψηλή διπλωματία" για να "βελτιώσει τη σχετική της θέση", να εφαρμόζει επιθετικές τακτικές και προκλήσεις στον εθνικό εναέριο χώρο και στην δική μας ΑΟΖ. Οι συνεχείς παραβιάσεις είναι καταγεγραμμένες και καμία σχέση δεν έχουν με "ανιστορικές ιδεολογίες που έχουν επικρατήσει στη μάζα" όπως γράψατε.

 4. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 26/12/2014 15:39:42

  Αντί να περιμένουμε από τους ...μπαμπέσηδες να αρνηθούν τη φύση τους, καλά θα κάνουμε να πράττουμε με συνέπεια όσα απαιτούνται, ώστε να είμαστε θωρακισμένοι. Και δυστυχώς στη Θράκη ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ. Όταν αφήνεις μισάνοικτες όμως Κερκόπορτες, κανένας δεν σου φταίει.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.