#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/02/2009 00:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπαλ Μασκέ στην Καραμανία

του Βασιλιά Καρνάβαλου

 
_____________________________________________________________________________________________
Η Καραμανία ήταν μια μικρή αλλά ένδοξη χώρα που είχε συσταθεί μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αποτελείται από τμήματα της Λυκαονίας, της Μεγάλης Φρυγίας, της Παμφυλίας, της Ισαυρίας, της Καππαδοκίας και της Κιλικίας. Οι κάτοικοι της Καραμανίας απελευθερώθηκαν σχετικά πρόσφατα από τον οθωμανικό ζυγό. Αποκομμένοι εντελώς από τον πολιτισμένο κόσμο, λόγω του μουσουλμανικού τόξου που έκτισαν γύρω τους οι Οθωμανοί, ζουν συνεχώς με την ανάμνηση των μακρινών προγόνων τους, των Βυζαντινών. Και ονειρεύονται ότι πάλι με χρόνια και καιρούς όλα δικά τους θα είναι. Στο μεταξύ για να παρηγορήσουν την φτώχια τους διοργανώνουν συνεχώς γλέντια και παραστάσεις. Δεν παράγουν τίποτα και ζουν από σκάνδαλα και κλέβοντας ο ένας τον άλλο . Το μεγαλύτερο γλέντι γίνεται κάθε χρόνο τις Απόκριες, όταν όλοι οι κάτοικοι φορούν αυτό που ταιριάζει στην βαθύτερη προσωπικότητά τους. Συνήθως ντύνονται όλοι καραγκιόζηδες.

Το μεγαλύτερο καρναβάλι διοργανώνεται στο Μέλαθρον Μάξιμους, όπου προτιμούν να διασκεδάζουν οι πολιτικοί της χώρας και οι οικονομικοί υποστηρικτές τους. Οι προσκλήσεις γίνονται ανάρπαστες, αλλά εφέτος καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια για να σας διηγηθούμε όσα θαυμαστά και ωραία συμβαίνουν εκεί.

Πρώτος άνοιξε το χορό ο ηγέτης της Καραμανίας, Κωνσταντίνος ο Χαλαρός, στον οποίο του αρέσει να μεταμφιέζεται σε Αντρέι, τον ιστορικό ηγέτη της αντιπάλου πολιτικής παρατάξεως. Αποκαλείται «Χαλαρός» επειδή εγκαινίασε μια νέα μορφή διακυβέρνησης, κατά την οποία ο πρωθυπουργός αποστασιοποιείται εντελώς από την εξουσία και δεν κάνει απολύτως τίποτα για να μην φθαρεί και αδυνατίσει. Θείος του ήταν ο ιδρυτής της Καραμανίας, ο Κωνσταντίνος ο Μεγάλος, ο οποίος είχε απελευθερώσει τη χώρα από το ζυγό κάποιων ηλίθιων στρατοκρατών που έκαναν το μεγάλο λάθος να αφήσουν όλους τους πολιτικούς της χώρας να διαφύγουν στο Παρίσι και να κάνουν «αντίσταση». Ενώ κανονικά έπρεπε να τους αναγκάσουν να ξυρίζονται με κινεζικές ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές. Δεν θα είχε γλιτώσει κανένας τους.

Μετά την επιστροφή του από το Παρίσι, ο Κωνσταντίνος ο Μεγάλος ίδρυσε το κόμμα «Νέα Δημοπρασία» και σχημάτισε κυβέρνηση. Επειδή όμως βαρέθηκε πολύ γρήγορα τη διακυβέρνηση (το έχουν οικογενειακό) στις αρχές της δεκαετίας του 80 παρέδωσε την εξουσία στο κόμμα «Σοσιαλιστική Αρπαχτή» που είχε ιδρύσει στο μεταξύ ένας συνεξόριστός του στο Παρίσι, ονόματι Αντρέι - χωρίς διακριτικό ψευδώνυμο, επειδή "ένας ήταν ο Αντρέι" λένε στην Καραμανία. Ο Αντρέι είχε υποσχεθεί στον Κωνσταντίνο το Μεγάλο ότι θα τον έβγαζε Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, αλλά τελικά του την έφερε και έβγαλε κάποιον Χρήστο Τρία - Πουλάκια-Κάθονταν.

Ο Αντρέι ήταν παντοδύναμος ως πρωθυπουργός, αλλά τον έφαγαν κάποιες μικρές αδυναμίες του. Για παράδειγμα είχε μια εμμονή με τα αεροπλάνα (ιδίως κάτι γαλλικά μαχητικά) και τις αεροσυνοδούς. Έτσι κάποια στιγμή τον τσίμπησε επ΄ αυτοφώρω ο τότε ηγέτης της «Νέας Δημοπρασίας», ο αδίστακτος Κωνσταντίνος ο Γκαντέμης. Αλλά  απομακρύνθηκε κι αυτός άρον - άρον από την κυβέρνηση, όταν ο ολιγάρχης των τηλεπικοινωνιών της Καραμανίας φοβήθηκε ότι θα πουλούσε τον ΟΤΕ της χώρας σε κάτι Ιάπωνες τουρίστες και τον ανέτρεψε. Με αφορμή εκείνο το γεγονός ο Γκαντέμης κατάφερε να μπερδέψει όλους τους κατοίκους της Καραμανίας κατηγορώντας τους άλλους συναδέλφους του ως «διαπλεκόμενους» ενώ αυτός ήταν ο κατεξοχήν διαπλεκόμενος, αν δεν ήταν ο μοναδικός όπως ισχυρίζονται μερικοί.

Έτσι η «Σοσιαλιστική Αρπαχτή», επανήλθε στην εξουσία υπο την ηγεσία ενός ηγέτη μικρού μεν αναστήματος, αλλά παμπόνηρου, του Simit του Μικρού.  Στα τουρκικά «Simit» σημαίνει «αυτός που δεν τον χωνεύει κανένας». Δίπλα ακριβώς από το  Μέλαθρον Μάξιμους εγκαταστάθηκε τότε ο ολιγάρχης που ανέτρεψε τον Γκαντέμη, σε ένα κτίριο που το έλεγαν «παράγκα» αλλά μου διαφεύγει για ποιο λόγο. Εκείνο που ξέρω μόνο είναι ότι ο ολιγάρχης δούλευε παλιά για τις μυστικές υπηρεσίες της γειτονικής Σοβιετίας και ήταν μάλιστα τόσο τολμηρός στη δουλειά του που τον είχαν βγάλει Κασκαντέρ.

Μόλις κάθισε στον πρωθυπουργικό θώκο, ο Simit έλυσε το αιώνιο πρόβλημα της διαπλοκής και διαφθοράς που έπληττε τη χώρα με έναν απλό, αλλά ευφυέστατο τρόπο: Έδωσε όλα τα μεγάλα έργα σε έναν επιχειρηματία που έκανε λεφτά φτιάχνοντας εγκυκλοπαίδειες με την Σοβιετία και όλες τις τηλεπικοινωνίες στον Κασκαντέρ. Έτσι η κυβέρνηση της «Σοσιαλιστικής Αρπαχτής», μπόρεσε να ασχοληθεί απερίσπαστη με τα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας και αγόρασε όλους τους πυραύλους που είχε για πέταμα η  Σοβιετία


__________________________________________________________________________________________
Κάποια στιγμή όμως, τα αφεντικά της χώρας κουράστηκαν με τον Simit και την κυβέρνησή του . «Είπαμε ρε παιδιά να σας αφήσουμε να βάλετε το χέρι στο μέλι, αλλά εσείς το φάγατε όλο, ντροπή», τους διαμήνυσαν μέσω του πανίσχυρου εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΟΛ» (στα τουρκικά σημαίνει «Δώστα Όλα»). Έτσι έγιναν εκλογές που τις κέρδισε η «Νέα Δημοπρασία». Προηγουμένως, ο Χαλαρός εξαπέλυσε μια σκληρή επίθεση εναντίον του ολιγάρχη Κασκαντέρ, τον οποίο μισούσαν επίσης κάτι φίλοι του εφοπλιστές που είχαν βαρεθεί να μένουν στην απ΄ έξω από τότε που ο Αντρέι έπαθε έμφραγμα στο κρεβάτι της αεροσυνοδού. Έστειλαν έτσι έναν φίλο τους να βρει κάτι έντιμους δικαστικούς και να τους πείσει να κλείσουν μέσα τον Κασκαντέρ και για αντάλλαγμα αργότερα τον έκαναν υπουργό.

Στο μεταξύ, πρόεδρος της ΝΔ μετά την απομάκρυνση του Γκαντέμη είχε αναλάβει ο Κωνσταντίνος ο Χαλαρός, που στην αρχή δεν ήξερε τι να κάνει με το διεφθαρμένο κόμμα που είχε κληρονομήσει - γεμάτο βαρόνους και κόμισες που ήθελαν να του φάνε την καρέκλα. Απέφευγε λοιπόν τις κακές παρέες, καθόταν μόνος στο σπίτι του και έβλεπε συνεχώς στο DVD το «Νονό». «I' m  gonna make them an offer they can't refuse» έλεγε συνεχώς στον εαυτό του, όπως ο Μάικλ Κορλεόνε. Και ένα βράδυ που είχε φάει πολλά σουβλάκια και δεν μπορούσε να κοιμηθεί του ήρθε η μεγάλη ιδέα. Κάλεσε τους βουλευτές του και τους είπε «τέρμα οι νταβατζήδες, θα τους κλείσω όλους φυλακή». Ξεκίνησε έτσι αυτό που αργότερα ονομάσθηκε «η μάχη του Μπαϊρακτάρη» που οδήγησε το νεαρό ηγέτη στην εξουσία. Όμως, οι πολίτες της Καραμανίας είδαν στις τηλεοράσεις τους αυτό το επεισόδιο αφού ανέβηκε στην εξουσία ο Χαλαρός, επειδή όπως είναι γνωστό, ο νοικοκύρης μαθαίνει τελευταίος το κέρατο.

Όταν όμως η «Νέα Δημοπρασία» επανήλθε στην εξουσία, ο Κωνσταντίνος είχε πια κουραστεί από τους δύσκολους αγώνες που είχε δώσει εναντίον της διαπλοκής. Πήγε έτσι στη Διεθνή Έκθεση της ιδιαίτερης πατρίδας του, στο Σολόν, και δήλωσε: «Τέρμα το κυνήγι μαγισσών». Που να τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια, να κάνουμε εξεταστικές επιτροπές και να μαζεύουμε στοιχεία, είπε στους στενούς συνεργάτες του. «Καλά είναι εδώ, αράξτε και μη μασάτε,  πολύ τουλάχιστον». Αυτή η ρήση έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο ως «Σεμνά και Ταπεινά» και κοσμεί έκτοτε όλα τα πορτραίτα του

Οι συνεργάτες του όμως δεν τον άκουσαν και ξεσαλώθηκαν με αποτέλεσμα να στήνονται έκτακτα στρατοδικεία κάθε βράδυ στην τηλεόραση. Βγήκε και ένα μεγάλο σκάνδαλο με κάτι κοριούς που είχαν μπει σε τράπεζες και κρεβατοκάμαρες και τα άκουγαν όλα και ο Χαλαρός τα πήρε κανονικά στο κρανίο. «Τη δουλειά έχω εγώ με αυτούς τους πειναλέους, αει στο διάολο» είπε και κλείσθηκε εντελώς στο σπίτι του και διάβαζε τα απομνημονεύματα του Ανδρέα για να δει πως τα κατάφερνε εκείνος.

Όπως αποδείχτηκε, όμως, αυτό ήταν κόλπο για να αναλάβει τα καθήκοντά του ο παμπόνηρος και δολιότατος βεζίρης του που τον έλεγαν Θεεμουφυλαξέμε και εν συντομία Ριρή - από το «R.R.» που όπως γνωρίζουν οι φίλοι των rally (όπως εγώ) σημαίνει «πάρα πολύ γρήγορος», δεν προλαβαίνεις να δεις πότε σου την φέρνει. Από τότε άρχισε η μεγάλη κατηφόρα της μικρής αλλά ενδόξου αυτής χώρας.

Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, αλλά την κατάσταση διευκόλυνε το γεγονός ότι στο μεταξύ ο Simit είχε απομακρυνθεί από την ηγεσία της «Σοσιαλιστικής Αρπακτής» και τον είχε διαδεχθεί ο γιος του προηγούμενου αρχηγού, ο Γκεόργκι που επειδή ήταν πολύ ευφυής τον αποκαλούσαν και "Αϊνστάιν".

Παρόλο που φαινομενικά ήταν αντίπαλοι, στην πραγματικότητα ο Κωνσταντίνος ο Χαλαρός και ο Γκεόργκι ήταν πολύ απαραίτητοι ο ένας στον άλλο. Είχαν μάλιστα πειστεί ότι έχουν κοινούς εχθρούς και αλληλοβοηθούνταν. Έτσι όταν ο πρωθυπουργός κουραζόταν από τη συνεχή διακυβέρνηση της χώρας και ήθελε να ξεκουραστεί λίγο, ο Γκεόργκι πήγαινε περιοδεία στην Ινδία για να μην τον ενοχλεί. Και του έστελνε από εκεί «ιμάμ μπαϊλντί» που πολύ του άρεσε. Όταν πάλι ο αρχηγός της «Σοσιαλιστικής Αρπακτής» αντιμετώπιζε προβλήματα από τους δικούς του πρώην υπουργούς που ήταν έτοιμοι να πεθάνουν στην πείνα μακριά από την εξουσία, ο πρωθυπουργός έβαζε κάτι δικούς του βουλευτές να παριστάνουν τους αντάρτες και έτσι ο Αϊνστάίν του έριχνε μια μομφή και έπαιρνε τα επάνω του. Και όλο για εκλογές μιλούσαν και ποτέ δεν έκαναν.

Στο μεταξύ, με τον Χαλαρό στο σπίτι του να βλέπει DVD και τον Ριρή να τρέχει σε κάτι πλούσια μοναστήρια για να ξεματιάσει την γυναίκα του που του έκανε κόνξες, την πραγματική διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβαν ο υπουργός Οικονομικών Γεώργιος ο Τραπεζικός (αποκαλούμενος και Μπαχτσίσης)  ο υπουργός Ανάπτυξης Τζιμ Τάπερμαν (αποκαλούμενος και Πίκατσου) ο γραμματέας του κόμματος Ελευθέριος Ανύπαρκτος και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης ο Ανεπρόκοπος. Οι οποίοι όμως τρωγόντουσαν μεταξύ τους και κυρίως με τον υπουργό Δημοσίων Έργων Γεώργιο Κουφό, τον υπουργό Υγείας Δημήτριο Ωραίο και την υπουργό Εξωτερικών Θεοδώρα την Παρακατιανή η οποία όπως και η ομώνυμη της Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου  φιλοδοξούσε να αναστηλώσει τη λατρεία των εικόνων του πατέρα της, του Γκαντέμη. Όλοι αυτοί είχαν όμως και ένα κοινό πρόβλημα που τους κρατούσε ενωμένους στην εξουσία. Οι κυβερνήσεις της «Σοσιαλιστικής Αρπαχτής»  δεν είχαν αφήσει φράγκο στα ταμεία του κράτους και έπρεπε να βρουν έναν τρόπο για να αρχίσει πάλι το χρήμα να εισρέει.

Έκαναν λοιπόν μια σύσκεψη με κάτι Golden Boys στα γραφεία της Νέας Δημοπρασίας - για να μην τους πάρουνε χαμπάρι στα άλλα γραφεία που ήταν γεμάτα κοριούς - και αποφάσισαν να τζιράρουν στο Χρηματιστήριο τα ομόλογα της Καραμανίας και με τα έσοδα να κτίσουν πολυτελείς μεζονέτες σε κάτι κτήματα που είχε αφήσει ο Σουλτάνος σε κάτι υποτακτικούς του καλόγερους που του βλογούσαν τα γένια, για να τις πουλήσουν σε πλούσιους ξένους. Το κόλπο πήγαινε καλά, τα ταμεία της Νέας Δημοπρασίας γέμιζαν, αλλά τότε η Θεοδώρα η Παρακατιανή ανακάλυψε ότι την είχαν ρίξει. Πως την έπιασαν κορόιδο; Της είχαν υποσχεθεί ότι θα αναλάβει αυτή  το κόμμα, όταν ο Χαλαρός θα αποχωρούσε και την έστειλαν να βγαίνει φωτογραφίες με τους άλλους ηγέτες, ενώ αυτοί το είχαν ρίξει στα κότερα και τις Ρωσίδες.

Να μην σαν τα πολυλέω, η Παρακατιανή τα πήρε κανονικά στο κρανίο και συμμάχησε με τους εκδότες της χώρας που έβλεπαν τον Ριρή να τους παίρνει την πίτα μέσα από τα χέρια με κάτι φίλους του εφοπλιστές που ήταν σε αιώνια έχθρα με τον ολιγάρχη των τηλεπικοινωνιών. Για να αμυνθεί τότε η Νέα Δημοπρασία έβγαλε στη  φόρα ένα σκάνδαλο που το έβγαζε από το ντουλάπι όποια κυβέρνηση ήθελε να ξεκάνει τους αντιπάλους της και το αντίστροφο. Ο σκάνδαλο αυτό αφορούσε μια σκοτεινή και περίεργη εταιρεία ονόματι Μήζενς. Τότε ξανάκαναν την εμφάνισή τους τα περίφημα «17 Κόκκινα Φτερά» μια φοβερή και τρομερή τρομοκρατική οργάνωση που όλο μέσα την έβαζαν και όλο έξω ήταν.

(Η συνέχεια, την επόμενη Αποκριά, αν στο μεταξύ ο Κωνσταντίνος που ήθελε να γίνει Αντρέι δεν κάνει εκλογές)

(Copyright by http://www.antinews.gr/)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris53m avatar
  aris53m 22/02/2009 00:19:23

  Χαρηκλυνικόν το άρθρον! ΕΥΓΕ!

 2. Factorx avatar
  Factorx 22/02/2009 00:45:48

  Ποιος Χαρυ Κλήν; χα χα χααα. Χρόνια πολλα...

 3. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 22/02/2009 00:46:21

  καλα, ΕΓΡΑΨΕΣ!!

 4. texasasl avatar
  texasasl 22/02/2009 01:00:41

  Απλά εκφράζω και εγώ αλλά και όλα τα παιδιά από την ιστοσελίδα μας ένα απέραντο και μεγάλο "Ευχαριστώ" γαι αυτή τήν τέλεια απόδοση της δυστυχισμέμης χώρας μας.
  Εύγε χίλιες φορές και λίγες είναι....
  Ευχαριστούμε πολύ και Καλές Απόκριες γιατί μόνο για απόκριες είμαστε......

 5. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 22/02/2009 01:03:41

  Εαν μου επιτέπεις Φάκτωρ να κλείσω την ιστορια... και ένα τεράστιο ψυγείο Μήζενς έπεσε στο κεφάλι του Κασκαντέρ και τον έκανε χαλκομανία και έτσι περάσαν όλοι καλά και κυρίως έφαγαν καλύτερα...

  Γόρδιος Δεσμός γαρ σε μεταμοντέρνα έκδοση...

 6. Factorx avatar
  Factorx 22/02/2009 01:04:58

  @texasasl. Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια. Δεν θέλω να σας στενοχωρώ, αλλά δεν είδα λινκ στην ανάρτηση του κειμένου μας στο σαιτ σας.

 7. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 22/02/2009 01:06:13

  Αν και λειπουν ο αλεκος, η αλεκα και ο αλεξης.
  Αυτοί δεν είναι καλοι μασκαραδες να παρελασουν?

 8. Factorx avatar
  Factorx 22/02/2009 01:06:36

  @Dubai Expatriate. ποαραπηρες νομίζω φόρα απο τα τρομοκρατικά κι εδω κανεις λαθος. Μηπως ο κασκαντερε ειναι πάνω απο το ψυγείο μαζί με κάτι πρώην εχθρούς του που έχουνε χαρτακια;

 9. Factorx avatar
  Factorx 22/02/2009 01:07:17

  @τρια πουλακια καθονταν: σε λίγο θα μς κατηγορήσεις και για καρναβαλικές διακρίσεις

 10. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 22/02/2009 01:08:09

  Ξεχασες και τον Γιωργαρο ΛΑΟκρατη!

 11. ariel avatar
  ariel 22/02/2009 01:15:23

  Φάκτορα τα είπες όλα. Περιμένουμε τη συνέχεια, οψέποτε.....γιατί δεν μπορεί, θα υπάρξει συνέχεια. Δεν τελείωσαν οι απόκρηες άλλωστε, οι μασκαράδες θα υπάρχουν για μια εβδομάδα ακόμη, πολλά μπορεί να γίνουν. Λείπουν όμως από το κάδρο οι υπόλοιποι μακαντάσηδες δηλαδή η Αλέκα η εκ Ρωσσίας, ο Αλέξης ο γοητευτικός και ο Γεώργιος όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω και όλους τους δέχομαι ο με την μεγάλη καρδιά Καρατζαφ, γι'αυτούς δεν έχει σχόλια?

 12. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 22/02/2009 01:16:35

  Φοβάμαι ότι το βαρύ ψυγείο πέφτει και κάποιος πέπει να το φαέι στο κεφάλι. όταν υπάρχει αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος και κλαίει το αρνάκι.

 13. ariel avatar
  ariel 22/02/2009 01:17:17

  Το 11 μην το πάρεις σαν κριτική, απλά μου έλειψαν το τρίο Στούτζες

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/02/2009 01:34:32

  δεν την κάνουμε διακριτικά για Βραζιλία;...

  Η Θεοδώρα του Βυζαντίου ήταν σημαντική προσωπικότητα, καμία σχέση με την δικιά μας.

 15. kanis avatar
  kanis 22/02/2009 01:38:43

  ..ήταν κι ωραία γυναίκα!

 16. ariel avatar
  ariel 22/02/2009 01:46:39

  Ναι αλλά η του Βυζαντίου, δεν διέθετε μπαμπά γοητευτικό, γουρλή και καλόκαρδο σαν την δικιά μας. Και τι εννοείς κanis η δική μας δεν είναι ωραία? Γρήγορα για εξομολόγηση στον γνωστό πνευματικό.

 17. Orestios avatar
  Orestios 22/02/2009 01:48:01

  Ανυπέρβλητο!!!!!!

 18. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 22/02/2009 01:49:24

  Το μακαρίτη τον Μαρζεκίνη τον θυμάται κανείς; Είχε, συγχωρεμένος νάναι, φάτσα καρνάβαλου σε μικρογραφία, και δεν χρειαζόταν να φορά μάσκα.
  Έ λοιπόν, μιά και τώρα ξαναβγάζουν για εξακοσιοστή εξηκοστή έκτη φορά το σκάνδαλο Μήζενς και, παρά την ταλαιπωρία τους, όλα θα πάρουν ένα αίσιο τέλος, άς τιμήσουν και τον πρώτο διδάξαντα του σκανδάλου ΜαρζεκιΜήζενς (1955), ανακηρύσσοντάς τον Καρνάβαλο της Μνήμης. Αφού χάρις σ' εκείνο το πρώτο σκάνδαλο Μήζενς, μπόρεσε τότε να εδραιωθεί στην κομματική εξουσία ο μεγάλος ιδρυτής και πρώτος φύλαρχος τους Κωνσταντίνος, θείος του σημερινού ομωνύμου του Χαλαρού.

 19. ianos avatar
  ianos 22/02/2009 01:54:00

  Φάκτορα,πολύ ωραία και διδακτική η ανάρτηση.Ξέχασες όμως να γράψεις οτι με το τέλος των απόκρεω καινε τον βασιλιά καρνάβαλο.Και του χρόνου...αν υπάρχουν αποκρηές.

 20. ariel avatar
  ariel 22/02/2009 01:57:39

  Κόκκινε Πάνο με το γυιό του Μαρκεζίνη ήμαστε στο Πανεπιστήμιο. Ολοι δίναμε τα μαθήματά μας σε προθεσμίες και λίγα λίγα. Εκείνος πέρασε ΟΛΑ τα μαθήματα του πτυχίου με τη μία φορά και ΟΛΑ με άριστα. Υπ' όψιν ότι οι καθηγητές μας ήταν κέρατα βερνικωμένα. Βλέπεις πως τα μεγάλα ονόματα έχουν προνόμια, από την πολιτική, μέχρι τα Πανεπιστήμια.

 21. kanis avatar
  kanis 22/02/2009 01:59:41

  ariel...απεταξάμην!

 22. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 22/02/2009 02:01:29

  @ 20
  Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, ίσως ήταν συνωνυμία!
  Αλλά, από την άλλη πλευρά, σαν να έχω παρατηρήσει κι εγώ κάμποσες ανάλογης επιτυχίας "συνωνυμίες".

 23. Orestios avatar
  Orestios 22/02/2009 02:03:13

  ariel
  Αν τότε βρώμαγε μία το πανεπιστήμιο, τώρα βρωμάει δέκα.

 24. ariel avatar
  ariel 22/02/2009 02:06:19

  Δεν ήταν συνωνυμία Πάνο είμαι σίγουρη 100%. Αλλωστε ήταν το θέμα του έτους. Μόνο να έβλεπες τους τεμενάδες των καθηγητών προς το πρόσωπό του, θα ξερνούσες. Τέλος πάντων ας είναι καλά το παιδί. Δεν ξέρω που έχει σταδιοδρομήσει τελικά.

 25. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 22/02/2009 02:07:25

  @ 23 Orestios
  Χε χε χε, ξέρω κάποιους που ήταν φοιτητές γύρω στο 1960 και πως πήραν πτυχίο! Εγώ είμαι 4-5 χρόνια μικρότερος απ΄ αυτούς και ευτυχώς, μου βγήκε πολύ πιό οικονομικά.

 26. kanis avatar
  kanis 22/02/2009 02:08:16

  Ο Αχιλλέας Καραμανλης πάντως δεν είχε την ίδια τύχη. Αλλες εποχές, άλλες οικογένειες....

 27. Factorx avatar
  Factorx 22/02/2009 02:09:29

  Το επεσήμανα και προηγουμένως, αλλά κάποιοι δεν καταλαβαίνουν.
  Το http://www.inout.gr/showthread.php?t=35017
  αναδημοσιεύειο φόρα παρτία το κείμενο χωρις καν λινκ.

  Είπαμε ελευθερία στο διαδίκτυο αλλά σεβασμός και στον κόπο αυτών που δουλεύουν και δεν αναπαράγουν μόνο τι λενε οι άλλοι

 28. ariel avatar
  ariel 22/02/2009 02:10:03

  Ορέστιε συμφωνώ και επαυξάνω. Τώρα βρωμάει και εξωτερικά, γιατί οι παληοί που αγαπούσαμε τις σχολές μας, τις βλέπουμε τώρα και μας πιάνει πόνος. Κανένας σεβασμός σε τίποτα, ακόμα και στα κτίρια που είναι δικά μας, τα πληρώνουμε και τα πονάμε.

 29. Orestios avatar
  Orestios 22/02/2009 02:10:35

  @ 25
  Άσε, Πάνο. Τα ίδια και τώρα. Από όπου και να το πιάσεις λερώνεσαι.

 30. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 22/02/2009 02:11:53

  @ 24
  Στην Αγγλία, άν δεν απατώμαι. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτός ο άνθρωπος, ούτε να τον κατακρίνουμε.
  Το θέμα είναι οι άλλοι, αυτοί που κάνουν τους τεμενάδες και ό,τι άλλο. Όπως ακριβώς και τώρα.
  Καληνυχτώ.

 31. ariel avatar
  ariel 22/02/2009 02:16:52

  Πάνο είμαι περίπου της εποχής που γράφεις, αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς ειλικρινά. Δεν ξέρω αν μπορείς να τα εξηγήσεις κάπως, αν όχι, δέχομαι πως γνωρίζεις κάτι που εγώ δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω καν αν μιλάμε για την ίδια σχολή. Εγώ τελείωσα Νομική Αθηνών

 32. ariel avatar
  ariel 22/02/2009 02:18:36

  @ 30 Μα εγώ Πάνο δεν κατέκρινα το παιδί. Το ίδιο λέμε

 33. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 22/02/2009 02:26:32

  @ 31
  ariel, δεν έχω καμμία σχέση με νομικές σπουδές, είμαι μηχανολόγος μηχανικός.
  Αυτό που έγραψα στο (30) για σταδιοδρομία στην Αγγλία, τυχαίνει να το γνωρίζω εντελώς συμπτωματικά, από κάποιες νομικο-οικονομικές δημοσιεύσεις σε εφημερίδα (πιθανόν Καθημερινή Κυρικής 15/2/2009).
  Δεν είμαι εντελώς βέβαιος άν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, πρόσεξα όμως το επώνυμο.

 34. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 22/02/2009 02:28:20

  @ 32
  ΟΚ, συμφωνούμε απολύτως, διευκρίνισα μόνον τη γνώμη μου.

 35. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 22/02/2009 08:45:30

  Ταλαντουχος ο λογοτεχνης, ο λογογραφος, ο λογοπλαστης και ο λογοθετης.
  Σε μια νορμαλ χωρα με αξιοκρατικη συνειδηση
  και υψηλο επιπεδο παιδευσης αυτοι οι ταλαντουχοι ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ με ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ.
  Συγχαρητηρια
  Το εκτυπωσα για να στολισω το Αρχειο μου

 36. tiramola avatar
  tiramola 22/02/2009 09:07:17

  Συγχαρητήρια Φάκτορ.
  Ευχάριστο πρωινό καφέ ήπιαμε Κυριακάτικα!

 37. tony avatar
  tony 22/02/2009 09:15:32

  Η απόλυτη περίληψη της ιστορίας μας τα τελευταία χρόνια.
  Μπράβο φακτορα ωραίο και αληθινό.

 38. daris avatar
  daris 22/02/2009 10:20:10

  Φακτορ πολυ καλο το κειμενο σου!
  Πινω γελοντας "πικρα" τον καφε μου Κυριακη πρωι!
  Ευχαριστουμε!

 39. Keep Talking avatar
  Keep Talking 22/02/2009 10:52:07

  ΜΠΡΑΒΟ Φάκτορα ! Εξαιρετικη συνοψη της συχγρονης ελληνικης πολιτικης ιστοριας ! Να κυκλοφορησει και σε κομιξ , παρακαλω !

 40. salmonellas avatar
  salmonellas 22/02/2009 11:23:08

  1 Amero=5 USD

 41. χάραμα... avatar
  χάραμα... 22/02/2009 12:43:22

  βλέπω με πρόλαβαν άλλοι, αλλά παρ'όλ'αυτά συγχαρητήρια κι από μένα για το κείμενο σε αυτόν που το έγραψε.
  Πολύ παραστατικό και καλογραμμένο.

 42. Anonymous 45 avatar
  Anonymous 45 22/02/2009 13:49:16

  @ Anonymous 40
  "Ο Αλέξης Παπαχελάς ωστόσο είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα...
  .........
  Ο εγκυρότατος Δημοσιογράφος και αναλυτής Γιώργος Δελαστίκ ...".

  Ήρθε λοιπόν η ώρα που εμείς οι Ανώνυμοι θα αποφασίσουμε και για το Νόμπελ Δημοσιογραφίας;
  Κι εμένα πάντως, μου άρεσε ο Πάσχος Μανδραβέλης στη σημερινή Καθημερινή (και τον βρίσκω πολύ πιό έγκυρο από τους 2 που αναφέρεις). Κάτι για τους εγχώριους οικονομικούς δείκτες αναλύει (και για τα σχετικά τρύκ, πραγματικό Καραμανικό καρναβάλι).
  Αυτά όμως ποτέ δεν θα επισημανθούν από τους "αυστηρούς κριτές". Γιατί μιλούν για το καρναβάλι που διαρκεί 5 χρόνια. Χωρίς διακοπή.

 43. βατερλώ avatar
  βατερλώ 22/02/2009 13:57:40

  φακτοράκο.. κάνεις ένα χρονικό λάθος....η μάχη της διαπλοκής δόθηκε στου μπαιρακτάρη αφού φαγώθηκαν τα σουβλάκια με.. νέα όπλα και σρατηγική...τα ξυλάκια τους... και η έκβαση της εξαντλητικής ξιφομαχίας ήταν να καρφωθούν στα μπιφτέκια και τα φιλέτα που ήταν αφάγωτα και σβησμένα με Αγιορίτικο κρασί....για να συνεχιστεί το φαγοπότι...εξουθενωμένοι δε.. για να επικοινωνήσουν με την πλέμπα το πόπολο στέλνουν κύκλους καπνού μέσω ειδικών σωλήνων που καταλήγουν σε περίπτερα με Μασκαράδες Μύστες Επικοινωνίας και φουμάρουν όποιον πλησιάζει...για να είναι στο πνεύμα των ημερών.....

 44. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 22/02/2009 15:19:15

  Το γραπτό είναι καλό. Ο συγγραφέας δείχνει ότι τόχει (το ταλεντάκι). Το πρόπλασμα όμως, ο καμβάς που το στηρίζει, φθαρμένο. Το ταλέντο θα απογειωθεί αν ο συγγραφέας πετάξει τον παλιό καμβά και απαγκιστρώσει την έμπνευση από τις αγκυλωμένες και τρυφηλές αυτές μούρες που συνήθισαν να διαφεντεύουν τόσα χρόνια.

 45. texasasl avatar
  texasasl 22/02/2009 16:09:08

  @ factorx Σχετικά με την αναδημοσίευση στο InOut πάντα υπάρχει η πηγή και υπήρχε από την αρχή. Απεκατεστάθη και το λίνκ.
  Σεβόμαστε απόλυτα την δεοντολογία του διαδικτύου απλά η εντύπωση ήτανε ότι το antinews.gr είναι αρκετό για να δεί οποιοσδήποτε από που προέρχεται και ποιός το δημοσίευσε.
  Και πάλι ευχαριστούμε.

 46. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/02/2009 16:39:32

  Ποια Βραζιλία και σαχλαμάρες. Στην Ελλάδα έχουμε διαρκές καρναβάλι όλο το χρόνο....

 47. Orestios avatar
  Orestios 22/02/2009 17:31:56

  Έκτακτο show από το GAP σήμερα σε αντιπερισπασμό του καρναβαλιού του Μοσχάτου. Ντυμένοι με κοστούμια της γνωστής ταινίας, έπαιξαν και χάρηκαν την παρασταση "Τα πέντε στοιχεία". Έξοχες κριτικές στον πρωταγωνιστή για τον κόντρα ρόλο.

 48. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 22/02/2009 19:17:08

  52. Στην Πατρα να δεις τι γινεται με βιτσιοζους μουστακαληδες και αυτομαστιγωμενα πιγκουινια;

 49. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/02/2009 19:40:45

  @52 θα έχει και άρμα με συμβολαιογράφους με στριγκ και μαστίγια;

 50. koinos_nous avatar
  koinos_nous 23/02/2009 08:46:23

  @ariel
  Ο υιός Μαρκεζίνης γράφει στο Κυριακάτικο ΦΕΚ.
  Εχει τον τίτλο του Σερ και είναι νομικός σύμβουλος της Βασίλισας της Αγγλίας(έτσι δηλώνει).

 51. koinos_nous avatar
  koinos_nous 23/02/2009 08:48:14

  Στο χθεσινό ΦΕΚ εχει γράψει ένα καλό άρθρο για την Τουρκία.

 52. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 23/02/2009 15:59:16

  53. Θα'χει κι ελικοπτερο της Ιντερτζετ σε καθετη καταβαση στην αυλη της βουλης για την αποδραση του επιτελειου της βουλης μετα του αρχηγου.
  Μονο ετσι θα σωσουμε ο,τι απομεινε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.