01/08/2009 23:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπακογιάννη: «Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά είναι άχρηστες προκλήσεις».Για άσκοπες προκλήσεις εκ μέρος των Τούρκων κάνει λόγο η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα.

Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά είναι άχρηστες προκλήσεις που καταπατούν το διεθνή νόμο, επισημαίνει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

«Οι πτήσεις τρακόσια μέτρα πάνω από τις σκεπές των σπιτιών στο Αγαθονήσι δεν θα αλλάξουν ούτε το καθεστώς στο Αιγαίο, ούτε θα αποδείξουν την ορθότητα των τουρκικών ισχυρισμών», δήλωσε η ελληνίδα ΥΠΕΞ, σημειώνοντας πως «αυτό απλώς προκαλεί άσκοπα την Ελλάδα.

Αναφερόμενη στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη συζήτηση που εξελίσσεται στην Τουρκία και υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία της Σχολής ωφελεί την Τουρκία.

«Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα ερμηνευθεί σε όλο τον κόσμο ως απόδειξη της πίστης της Τουρκίας στο δρόμο για την Ευρώπη», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε επίσης στο πρωτόκολλο της Άγκυρας, με το οποίο η Τουρκία έχει δεσμευθεί να επιτρέψει τη χρήση των λιμανιών της από σκάφη νηολογημένα στην κυπριακή Δημοκρατία.

«Η τήρηση των συμφωνιών είναι μία από τις σημαντικότερες αρχές της Ευρώπης», δήλωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμα αρκετός καιρός για να εκπληρώσει η Τουρκία τις υποχρεώσεις της.

Σχετικά με την προοπτική να επισκεφθεί την Άγκυρα, η ελληνίδα ΥΠΕΞ δήλωσε ότι εξετάζεται ο καταλληλότερος χρόνος για την επίσκεψή της στην Τουρκία και ευχαρίστησε και πάλι τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου για την πρόσκλησε που της απηύθυνε.

«Είμαι πεπεισμένη ότι οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να διακόψουν ποτέ τις συνομιλίες ακόμα και στα θέματα που δεν μπορούν να συμφωνήσουν», υπογράμμισε η κα Μπακογιάννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. G. Apostolopoulos avatar
  G. Apostolopoulos 01/08/2009 23:39:50

  Η έλλειψη παιδείας και εκπαίδευσης της Ντόρας (δεν έχει ούτε κανονικό Πανεπιστημιακό Πτυχείο, απλώς τέλειωσε το Γερμανικό Γυμνάσιο στο…Παρίσι και μιλά κάτι σκοτωμένα Βαβαρέζικα) αποκαλύφθηκε στο έπακρο αφότου ο Αχμέτ Νταβούοτγλου ανέλαβε ΥΠΕΞ στη Τουρκία. Ο νεοθωμανός και παντουρκιστής αυτός κύριος έχει
  - Πτυχείο στα Οικονομικά
  - Πτυχείο στις Πολιτικές Επιστήμες
  - Μάστερ στη Δημόσια Διοίκηση
  - Ph. D. στις Διεθνείς Σχέσεις
  - Τακτικός ΚΑΘΗΓΗΤΉς ΑΠΌ ΤΟ 1999

  και έχει βραχυκλώσει παντελώς την ούτως ή άλλως χωρίς στρατηγική εξωτερική μας πολιτική.
  Η Ντόρα είναι μια Αλόγα, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο..
  Θυμηθείτε τις συναντήσεις της με τη Κοντολίζα, την οποία κοιτούσε με δέος επειδή δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τις σκέψεις της.

  • Χι avatar
   Χι @ G. Apostolopoulos 02/08/2009 01:22:59

   Δύο πραγματάκια:

   1) ΟΚ, κι εγώ δεν την πάω (καθόλου), αλλά για το θέμα των σπουδών, θα έψαχνα λίγο περισσότερο.

   "Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στη Νομική Σχολή, όπου αποφοίτησε από το τμήμα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών."

   (από το επίσημο βιογραφικό της)

   Επίσης, σε υπόμνημα του Γιουνγκ (Siemens) γράφει για "τα πολύ καλά γερμανικά που μιλούσε ο τότε υπουργός Μεταφορών (Χρ. Βερελής), εξίσου με την Ντόρα". Για να το λέει Γερμανός και να έχει πτυχίο από γερμανικό πανεπιστήμιο, δεν μπορεί. Κάτι θα ξέρει.

   2) Η μόρφωση, η παιδεία, η εξυπνάδα και η διορατικότητα, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Πολλοί Έλληνες του '21 ήταν αμόρφωτοι, αλλά είχαν καλλιέργεια πνεύματος και μπορούσαν να χαράξουν στρατηγική. Επίσης, ούτε που θέλω να αρχίσω να γράφω για στόκους καθηγητές που είχα στο πανεπιστήμιο...

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 02/08/2009 00:02:31

  Η Ντόρα είναι όντως ανεπαρκέστατη.

  Ας θυμίσει κάποιος στους Τούρκους ότι η Ίμβρος και η Τένεδος θα έπρεπε να έχουν καθεστώς αυτονομίας μέσα στο τουρκικό κράτος.

  Αντί να ευχαριστεί τον Νταούτογλου, θα έπρεπε να πει ότι αν η Τουρκία επιμένει να μην αναγνωρίζει την ελληνική κυριαρχία σε κάθε βραχονησίδα που δεν αναφέρεται ονομαστικά, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς για τουρκικά νησιά που δεν αναφέρονται στις συνθήκες, όπως π.χ. τα Πριγκηπόνησα.

  Λίγη φαντασία, λίγα αρχίδια και λίγο θάρρος δεν βλάπτουν.

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 02/08/2009 00:02:50

  Και λίγη αξιοπρέπεια επίσης.

 4. thouthou avatar
  thouthou 02/08/2009 00:18:08

  Και τον Ερντογάν ισλαμιστή τσοπάνη τον λέγαμε κάποτε, αλλά αποδείχτηκε αλεπού... Άρα το θέμα δεν είναι στα χαρτιά, αλλά στη συγκρότηση του ανθρώπου...
  Πχ, η συγκρότηση της κας βασιλίσσης του Σαββά, έχει την ίδια σχέση με την λογική, όσο εγώ με την κολεξιόν του Κωστέτσου:
  "άχρηστες προκλήσεις, που προκαλούν την Ελλάδα"......
  Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται όταν είναι γνωστά και δεδομένα σε όλους!

  Είναι "άχρηστες προκλήσεις" γιατί; Δεν δημιουργούν κατάσταση; Δεν λειτουργούμε τόσα χρόνια σύμφωνα με την κάθε στιγμής δημιουργηθείσα κατάσταση; Δηλάδή τόσα χρόνια προκλήσεων μας έχουν στην ίδια κατάσταση πχ προ 20 ετών; Άρα δεν είναι άχρηστες, απλά η κα δεν μπορεί να καταννοήσει την σποουδαιότητά τους....
  "Προκαλούν την Ελλάδα";;; Την προκαλούν να κάνει τί; Διαβήματα; Ανακοινώσεις "ενόχλησης" του ΥΠΕΞ; Όταν λες σε κάποιον "με προκαλείς", προφανώς εννοείς ότι με προκαλείς να αντιδράσω δυναμικά! Όταν λες σε κάποιον "μή με προκαλείς" και ξέρει ότι δεν θέλεις να αντιδράσεις, απλά του προκαλείς οίκτο και γέλιο... Εκτός αν εννοούσε η κυρία ότι "μην μας προκαλείτε, γιατί θα μειώσουμε κι άλλο την θητεία, θα ακυρώσουμε τελείως τα εξοπλιστικά μας προγράμματα"!
  Η κυρία και οι ανάλογοί της, θυμίζουν τρομερά τον Ζήκο στην ταινία, που έλεγε "παλέυεις ρε; πες ότι παλεύεις!" "παλεύω!" "ε, δεν παλεύω εγώ, σε εξευτέλισα!"......
  Τελικά τί γεωπολιτικές αναλύσεις και αηδίες... Έτσι όπως έχουμε καταντήσει, αν έχεις δει τις ελληνικές ταινίες, μπορείς να αναλύσεις τα πάντα σήμερα.... Αύριο, ίσως χρειαστεί και κάποια γνώση των τραγωδιών....

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/08/2009 00:39:30

  Κάποτε όταν η Ντόρα ήταν ακόμα Μητσοτάκη (πριν δηλαδή αποφασίσει να καπηλευθεί το όνομα του δολοφονημένου άνδρα της που διεγείρει συναισθηματισμούς) είχε δηλώσει πως ο αγαπημένος της ήρωας ήταν ο Τσε!
  Και το είπε έχοντας πάντα το γνωστό συραμμένο στο πρόσωπό της χαμόγελο.

 6. Χι avatar
  Χι 02/08/2009 01:23:42

  Υπάρχουν χρήσιμες προκλήσεις;

 7. zaza avatar
  zaza 02/08/2009 02:56:13

  Αμέ, οι σεξουαλικές :)

 8. zaza avatar
  zaza 02/08/2009 03:07:10

  Το "σπουδάζω" δεν σημαίνει πήρα πτυχίο. Πτυχιούχος είναι η σωστή περιγραφή. Όσοι δεν έχουν πτυχίο παρά μόνο έχουν γραφτεί στο Πανεπιστήμιο γράφουν την λέξη σπούδασε όπως π.χ και ο Μπεκίρης βουλευτής Αχαιας και πολλοι άλλοι εκτός βουλευτικού χώρου π.χ. Μάνατζερς που ανεβηκαν στην ιεραρχια και πρέπει να παρουσιάζουν ενα αξιοπρεπές βιογραφκό, εκεί να δειτε τι "σπουδασε" πέφτει

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 02/08/2009 03:41:48

  ας υπεθυμισω στους ενταυθα φιλους οτι το μονο ενδιαφερον της αλητ ειναι οι θωκοι, πασει θυσια οι θωκοι, με την ευλογια των αμερικανων και αμερικανοτσολιαδων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.