01/06/2011 09:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπάχαλο στις εφορίες

Λοιπόν έχουν πολύ πλάκα εκεί στο υπουργείο Οικονομικών. Από τη μια λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία κι από την άλλη έχουν διαλύσει εντελώς τις εφορίες και δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρωστούμενα

Τα ελλείμματα βουλιάζουν τη χώρα και τα έσοδα δεν αυξάνονται με αποτέλεσμα να ανακοινώνονται μέτρα που θα πλήξουν τα γνωστά υποζύγια, αυτούς που πληρώνουν πάντα.

Κι όμως, τα στοιχεία που δόθηκαν για τη... φοβερή δουλειά που γίνεται στην εφορία, είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και αποδεικνύουν ότι δε μα σώζουν τα συνεχή δάνεια που παίρνουμε.

Τρεις στις 4 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις βρίσκονται για καιρό στα συρτάρια των τριών μεγαλύτερων εφοριών της χώρας και μόλις μία στις 4 έχει κλείσει ενώ 1 στις 7 εφορίες έχει ελέγξει μόλις το 10% των υποθέσεών τους.

Η ΦΑΕΕ Αθηνών, δηλαδή οι μεγάλες επιχειρήσεις με υψηλούς τζίρους έχει κλείσει τις 970 από τις 3.229 υποθέσεις (23%), η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης τις 314 από τις 1.258 (περίπου 20%) και η ΦΑΕ Πειραιά τις 598 από τις 1.171 (33,8%) .

Οι ανέλεγκτες υποθέσεις στις εφορίες όλης της χώρας ξεπερνούν τις 209.000.

Και καλά, να μιλάμε για πενταροδεκάρες που χρωστούν κάτι κακομοίρηδες μισθωτοί και συνταξιούχοι να πούμε δεν πειράζει. Αλλά εδώ μιλάμε για ΦΑΕΕ, δηλαδή για Φορολογία Ανωνύμων Εμπορικών Επιχειρήσεων. Χοντρά πορτοφόλια με λίγα λόγια.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, μπορεί ο λαλίστατος κατά τα άλλα υπουργός Οικονομικών να μας πει τα αυτονόητα; Ποιες είναι οι εταιρείες των οποίων οι υποθέσεις δεν κλείνουν με τίποτε; Πόσα χρωστούν; Γιατί οι εφοριακοί δεν κάνουν τη δουλειά τους και γιατί δεν πάει κανείς φυλακή;

Και τέλος, είναι νόμιμο και ηθικό να καταστρέφονται χιλιάδες μικρομεσαίες οικογένειες και επιχειρήσεις και οι “καρχαρίες” να... περιμένουν να ελεγχθούν;

Μήπως να ρωτήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου τους “πρασινοφρουρούς” εφοριακούς γιατί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους όταν πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 01/06/2011 09:08:09

  Το καλύτερο δεν το είπατε όμως . Αποδείξεις αγορών .ΤΟ ΧΑΟΣ.

 2. Y. avatar
  Y. 01/06/2011 09:29:45

  Γιαυτό ακούστηκε και περί ανάθεσης του μηχανισμού, σε ιδιωτικές εταιρίες. Πρώτα το χαώνουμε (το σύστημα), και μετά το καταλαμβάνουμε

 3. φορομπήχτης avatar
  φορομπήχτης 01/06/2011 09:39:02

  Όσο οι μεταθέσεις και οι τοποθετήσεις γίνονται με κομματικά κριτήρια, τίποτα δεν πρόκειται να δουλέψει.
  Επιθεωρητές και διευθυντές που έχουν να κάτσουν στο γκισε από όταν διορίστηκαν, μπλε και πράσινα κομματόσκυλα εναλλάσσονται αλληλοϋποστηριζόμενοι και αλληλοκαλυπτόμενοι.
  Στο Σδοε πάνε κι έρχονται πάντα οι ίδιοι, άχρηστοι οι περισσότεροι, χωρίς καμμιά γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή, πασαλείφουν πέντε υποθέσεις και κλείνουν άλλες δέκα στα συρτάρια.
  Στις επιθεωρήσεις και τα πεκ βαράνε μύγες και κανουν αλλαξοκαρεκλιές, ενω που και που ασχολούνται και με καμια υποθεσούλα.
  Στις εφορίες οι μισοί υπάλληλοι με φιλότιμο βγάζουν όλη τη δουλειά μέχρι να τους βγει το λάδι και οι άλλοι μισοί βρίσκουν κάθε μέρα τρόπο να μη δουλεψουν.
  Καμμία προσπάθεια για εκσυγχρονισμό, για διασταυρώσεις, πέρα από κάποιες σπασμωδικές και επιφανειακές προσπάθειες από το ΚΕΠΥΟ οι οποίες όμως μπλοκάρονται είτε από τους παραπάνω είτε από τους παρακάτω που παρόλα τα σεμινάρια, ένα πλήκτρο για να το πατήσουν θέλουν πέντε λεπτά.
  Η διεύθυνση ελέγχου ακόμα δεν τα έχει βρει με το κεπυο, και ζητάνε ο καθένας τα ίδια στοιχεία από τις εφορίες ο καθενας για την πάρτη του.
  Οι υπολογιστές που δόθηκαν για το "έλενξις" ακόμα είτε αραχνιάζουν είτε χρησιμοποιούνται για να γράφουν εκθέσεις ελέγχου στο word. Τα λάπτοπ δεν έχουν βγει ούτε και πρόκειται, άμεσα, να βγουν από τις υπηρεσίες για να διασταυρώνονται οι κινήσεις των φορολογικών μηχανισμών.
  Γενικά, και στις εφορίες, όπως και παντού, η μόνη κινητήριος δύναμη είναι το φιλότιμο, το οποίο όμως ειδικά μετά τις περικοπές μισθών και επιδομάτων έχει φτάσει σε χαμηλότατο επίπεδο.
  Αν δε μπει και εδω αξιολόγηση, συνδεδεμένη με το μισθό, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Εχω βαρεθεί να παίρνω τα ίδια λεφτά με τον "συνάδελφο" που έχει να κάτσει σε γκισέ εδω και 10 χρόνια.Ας ξεκινήσουμε τουλάχιστον από τα ίδια λεφτά και με κάθε αρνητική αξιολόγηση αυτός να πάει παρακάτω κι εγώ να μενω σταθερός με τις θετικές.

 4. fotini avatar
  fotini 01/06/2011 19:14:46

  ΟΤΑΝ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΣΟΚΟΕΛΕΓΚΤΗΣ Κ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΒΑΛΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΚΥΛΟΤΙΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

 5. PELIAS avatar
  PELIAS 01/06/2011 22:25:23

  Μπορεί να απαντάει στο ερώτημα αυτό, που έζησα προ καιρού στην Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Ρώτησα να μάθω μέχρι πότε μπορώ να υποβάλω χειρόγραφη την δήλωσή μου με απώτερο στόχο κι ελπίδα μέχρι την επεξεργασία της να έχει πέσει η Κυβέρνηση.

  Η απάντηση ήταν

  μέχρι τον Νοέμβριο κύριε και δέν πρόκειται κανείς να ενοχληθεί.

  Ρώτησα έκπληκτός

  πώς έτσι;

  Και η απάντηση

  Τί περιμένετε κύριε. Μας έκοψαν τον μισό μισθό. 'Ετσι κάνουμε πως δουλεύουμε και όχι μόνο. Γιατί κανένας πολιτικός δεν νοιώθει τί κάνουμε ούτε και πώς το κάνουμε. Ούτε βέβαια μπορεί να καταλαβαίνει πως έχουμε μπλοκάρει το Taxis!

  Και άν αμφιβάλλει κανείς, άς ρωτήσει τον ΓΑΠ, πώς θα πραγματοποιήσει όσα συμφωνεί με τον "ΔοΝηΤή", άν δέν επαναφέρει τους μισθούς εκεί που ήταν πριν τους κόψει. Και άν δέν επαναφέρει τους "χειρώνακτες" συμβασιούχους, που εβγαζαν την δουλειά.

  Κατευθυνόμενοι μπουνταλάδες και δουλάκια για να εξυπηρετείται η ληστεία της χώρας μας και των κατοίκων της.

  ΠΕΛΙΑΣ

 6. East avatar
  East 01/06/2011 23:54:55

  Μειώστε την γραφειοκρατία και την φορολογία για τους πολίτες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.