#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπάχαλο και με την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλωνΌταν ακόμη κι ένα σωστό μέτρο δεν μπορεί η κυβέρνηση να το προωθήσει σωστά, κάνει οφθαλμοφανή λάθη και το κυριότερο κυβερνά χωρίς να ρωτά πρώτα αν αυτό που νομοθετεί αντιβαίνει τους νόμους, τότε είναι φανερό ότι βρίσκεται με τρικυμία εν κρανίω.

Ο λόγος για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, ένα ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο αφού είμαστε ίσως η μοναδική χώρα που δεν ξέρει ποιους και πόσο πληρώνει.

Αποφάσισε λοιπόν η κυβέρνηση μέχρι τις 23 Ιουλίου να απογράψει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και από Σεπτέμβρη όσοι έχουν κάνει τη σχετική δήλωση να πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Θα αποκαλύπτονταν έτσι οι διπλοθεσίτες και βάλε, ποιοι παίρνουν απίστευτα λεφτά για επιτροπές και αργομισθίες.

Έλα όμως που λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, και στην προκειμένη περίπτωση της Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Μια Αρχή που φτιάχτηκε ώστε να μην αυθαιρετεί όποιος θέλει σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων κάθε Έλληνα πολίτη.

Ανακάλυψε λοιπόν η Αρχή ότι το σχέδιο Ραγκούση είναι «κουμπότρυπες» αφού υπάρχουν τεράστια ζητήματα που αν δεν προχωρήσουν δε θα προχωρήσει και η απογραφή.

Μόνο τα δεδομένα της μισθοδοσίας είναι δεκτά λέει η Αρχή ενώ ό,τι δε συνδέεται με τη μισθοδοσία, από τον ΑΜΚΑ μέχρι τη γνώση υπολογιστών, ο τίτλος σπουδών και ο βαθμός του κάθε τίτλου, οι ξένες γλώσσες κ.λπ. Έτσι, κάθε εργαζόμενος θα γίνει έρμαιο του κράτους που θα έχει φτιάξει πλήρες φάκελο για να τον χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.

Η Αρχή είπε επίσης ότι υπάρχουν κενά ασφαλείας στο σύστημα και μπορεί τα δεδομένα να βρεθούν στα χέρια κάποιου που δεν πρέπει να τα έχει.

Γιατί, ακόμη, ζητείται να καταγραφούν οι πειθαρχικές ποινές κάποιου. Φακέλωμα κάνουν ή απογραφή;

Τώρα ο Ραγκούσης τρέχει να μαζέψει το κακοστημένο σύστημα που έφτιαξε και διαφήμισε. Ήταν δύσκολο να ρωτήσει την Αρχή πριν προχωρήσει;

Και ακόμα δεν ξεκίνησε η κουβέντα για τον εκλογικό νόμο. Εκεί να δεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης ο Μεσσήνιος avatar
  Ιωάννης ο Μεσσήνιος 08/07/2010 08:13:27

  ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ????? ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ [ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...]

 2. ταλαίπωροι avatar
  ταλαίπωροι 08/07/2010 08:38:12

  Τα στοιχεία τα έχουν όλα.Τα δινουν οι διευθυντές στα γραφεία ηλεκτρονικά
  1 ή 2 φορές το χρόνο...Ας ανοιξουν τα μάτια τους.Μάλλον καμιά μίζα θέλουν
  παλι να φάνε μέσω της εταιρίας που χουν στήσει για την απογραφή και
  να ριξουν στάχτη στα ματια της Ευρώπης ότι ταχα θέλουν να οργανωθούν...

 3. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 08/07/2010 09:30:01

  Μα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι κάνουν φακέλωμα και ΟΧΙ απογραφή!

  Και το παραμύθι ότι "δεν ξέρουμε ποιούς και πόσο πληρώνουμε", πάλιωσε.
  Μια χαρά το ξέρουμε!
  Άλλα είναι αυτά που θέλουν να μάθουν. Τυχαίο είναι που η "απογραφή" είναι αφόδευση του Μνημονίου?

  Αυτό που θέλουν είναι να μαζέψουν δικαιολογίες ώστε όταν με το καλό διώξουν όσους διώξουν (κυρίως τα μή τεμπελοποσοκονουδόσκυλα) να τις ψελίσουν ως επίφαση νομιμότητας...

 4. karnavalos avatar
  karnavalos 08/07/2010 09:33:36

  Το λέτε και το ξαναλέτε ρε παιδιά ότι το κράτος δε ξέρει πόσους υπαλλήλους έχει! Επιτέλους συνέλθετε λίγο. Κάθε χρόνο (το Μάρτιο περίπου) οι Διευθύνσεις Διοικητικού κάθε υπηρεσίας στέλνουν στο υπουργείο που υπάγονται αναλυτικότατη κατάσταση με τους υπαλλήλους. Όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια με την απογραφή είναι για τα μάτια του κόσμου, να λένε ότι κάτι κάνουν και ποιός ξέρει, μπορεί μετά από 3-4 χρόνια ν' ανακαλύψουμε και κανένα σκάνδαλο με την προμήθεια των σχετικών πληροφοριακών συστημάτων.

 5. anonymous avatar
  anonymous 08/07/2010 09:36:29

  Απογραφή των λαθρομεταναστών θα κάνουν;
  Ή δεν τους συμφέρει;

  Για κάθε Έλληνα που απολύεται είτε απο τον ιδιωτικό είτε από το δημόσιο τομέα περιμένουν 1000 καιροσκόποι τυχοδιώκτες αλλοδαποί.

  • anonymous avatar
   anonymous @ anonymous 08/07/2010 09:52:46

   Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αρκετοί ξένοι κάνουν δουλειές που δεν κάνουν Έλληνες. Καμιά Ελληνίδα δε θέλει να προσέχει γέρους και κανένας νέος Έλληνας δε θέλει να κάνει αγροτικές εργασίες ή οικοδομή.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ anonymous 08/07/2010 10:48:39

    Δεν είναι ακριβώς έτσι, anonymous.
    Η φράση-κλισέ: "οι ξένοι κάνουν τις δουλειές που δεν θέλουν να κάνουν οι Έλληνες" είναι μισή. Ολόκληρη η φράση, που είναι και η αλήθεια, θα έπρεπε να είναι: "οι ξένοι κάνουν τις δουλειές που δεν θέλουν να κάνουν οι Έλληνες ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ". Η παγκόσμια ελίτ θέλει την ανεξέλεγκτη και μαύρη μετανάστευση γιατί έτσι συμπιέζονται οι μισθοί προς τα κάτω. Μένω στη Θεσσαλονίκη, όπου οι υπάλληλοι καθαριότητας είναι δημοτικοί υπάλληλοι. Για να διοριστούν πρέπει να είναι πολίτες τής ΕΕ, να έχουν βγάλει το σχολείο, κλπ, και ο μισθός τους είναι ένα αξιοπρεπές 800-900 τον μήνα με συνταξιοδοτικά δικαιώματα και περίθαλψη. Αποτέλεσμα; Όλοι τους είναι Έλληνες. Μπορείς να φανταστείς πιο απωθητική δουλειά από την αποκομιδή των σκουπιδιών μιας βρώμικης μεγάλης πόλης; Και όμως, η δουλειά αυτή είναι αρκετά καλή για τους Έλληνες. Γιατί; Γιατί ο μισθός και οι απολαβές είναι αξιοπρεπείς. Όταν μπουν οι υπεργολαβίες και ο περίφημος ιδιωτικός τομέας, ο στυλοβάτης τής οικονομίας μας που λέει και το Σκάι, στην καθαριότητα, τότε θα αρχίσεις να βλέπεις κάθε είδους κακομοίρη από την ανατολική Ευρώπη και το Μπανγκλαντές να δουλεύει σε συνθήκες σκλαβιάς για 300 ευρώ τον μήνα, και αν κλωτσήσει, να τον περιμένει η μοίρα τής Κούνεβα. Η οποία Κούνεβα ΔΕΝ δικαιώθηκε. Της έδωσε το κράτος (γιατί το κράτος;) ένα σπίτι για να της κλείσει το στόμα, και τα καθάρματα που της πέταξαν βιτριόλι στο πρόσωπο εξακολουθούν να παραμένουν ατιμώρητα. Ζήτω η νεοφιλελεύθερη οικονομία! Ζήτω η κοινωνία τής Νέας Τάξης Πραγμάτων!

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ anonymous 08/07/2010 10:59:11

    Σωστά οι αλλοδαποί κάνουν μόνο τις δουλειές που δεν θέλουν να κάνουν οι Έλληνες.
    Για παράδειγμα, έχουμε άμεση ανάγκη από ανθρώπους να μας πλένουν τα τζάμια των αυτοκινήτων στα φανάρια (σε κάθε φανάρι). Δεν βρίσκαμε Έλληνες, φέραμε από Μπαγκλαντές.
    Έχουμε άμεση ανάγκη να βρίσκουμε την πρέζα μας σε καλή τιμή, φέραμε Σομαλούς.
    Έχουμε άμεση ανάγκη από ανθρώπους να πουλάνε λαθραία-μαϊμούδες στα πεζοδρόμια, φέραμε Σενεγαλέζους.
    Και επειδή ήταν αδύνατο να βρούμε Έλληνα ντελίβερυ για πίτσα, φέραμε Πακιστανούς.
    Και σε γνωστό τρέντυ καφέ-εστιατόριο-μπαρ στο Φλοίσβο, επειδή δεν έβρισκαν ούτε ένα Έλληνα που να ξέρει να φτιάχνει ποτά στη μπάρα, έφεραν Πακιστανό.
    Ωραίες οι ιδεολογίες και τα τσιτάτα, αλλά να βλέπουμε λίγο την πραγματικότητα.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ anonymous 08/07/2010 11:06:37

    Και στο γυμναστήριο που πηγαίνω, ο ιδιοκτήτης φέρνει Πακιστανούς για να του συντηρούν τα μηχανήματα.
    Δεν υπάρχουν Έλληνες για τη δουλειά αυτή;
    Αλλά τα Πακιστανά κοστιζουν λιγότερο, άσε που μπορείς να τους φέρεσαι σαν σε δούλους και αυτοί να χασκογελάνε ηλίθια. Οπότε, ικανοποιείται και ο εγωισμός μας ως αφεντικά (και καλά).
    Οταν μεθαύριο οι δούλοι που χασκογελάνε θα ακονίζουν τα μαχαίρια τους και θα ζητούνε την εφαρμογή της Σαρία, θα είναι αργά.
    Ας προσέχαμε...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ anonymous 08/07/2010 11:23:15

    Να δω Πακιστάνι στο γκισέ της Eurobank και ας πεθάνω ανώνυμε , χαχαχαχα.

    Ποια σοβαρή εταιρία ρε φίλε θα προσλάβει , σωρηδόν μάλιστα , αλλοδαπούς για υπεύθυνες θέσεις εργασίας που απαιτούν προσόντα ? Μας δουλεύεις ?

    Στις αγγελίες που λες ότι διαβάζεις για τι δουλειές τους ζητάνε ?

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ anonymous 08/07/2010 11:29:14

    Δε συμφωνώ. Δηλαδή, μέχρι να έρθουν οι αλλοδαποί οι Έλληνες πώς έκαναν αυτές τις δουλειές. Ξαφνικά, ένα ωραίο πρωινό ο έλληνας εργάτης οικοδομής αποφάσισε πως αυτή η δουλειά δεν του ταιριάζει; Η δουλειά απ' την οποία επιβίωνε μέχρι χτες; Και οι ναυτεργάτες στο Πέραμα που μένουν άνεργοι; Κι αυτοί δε θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους; Και τα παιδιά που σπούδασαν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, για να βλέπουν τα ελληνικά ξενοδοχεία γεμάτα με αλλοδαπούς που κάνουν χωρίς πτυχίο τη δουλειά που οι έλληνες σπούδασαν; Και οι έλληνες που μεταναστεύουν σε ξένες χώρες και δουλεύουν πιο πολύ από όλους σε δουλειές ό,τι ναναι, λέτε να μην ήθελαν να δουλέψουν στη χώρα τους;

    Αυτά είναι φτηνές, πάμφτηνες δικαιολογίες που επιπλέον θίγουν τους έλληνες - σε λίγο, όταν θα παίρνουν αλλοδαπούς για γιατρούς, δικηγόρους και φαρμακοποιούς, πάλι τα ίδια θα λένε: ότι οι αλλοδαποί κάνουν τις δουλειές που δε θέλουν οι έλληνες;

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 08/07/2010 11:43:44

    ανοιξε την εφημεριδα και διαβασε για εταιρειες και γραφεια
    πολλοι πακιστανοι δουλευουν σε συνεργεια αυτοκινητων
    η κριση ομως εχει ενα καλο γιατι θα αναγκαστουν θελοντας και μη να ξεκουμπιστουν απο δω

 6. anonymous avatar
  anonymous 08/07/2010 10:06:14

  εχεις μεινει πολυ πισω αυτα ηταν last year... στις αγγελιες οι εταιρειες ζητουν αλλοδαπους αλλοδαπες και τωρα με τη ψηφιση του εργασιακου θα δεις ελληνες να απολυονται σωρηδον για να προσλαμβανονται ακομα πιο φθηνοι ξενοι

 7. axristos avatar
  axristos 08/07/2010 10:54:03

  H Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι μία τρελή υπηρεσία.
  Θεωρούν τα πτυχία των πανεπιστημίων προσωπικά δεδομένα, όλοι σπουδάζουν για να πάρουν ένα πτυχίο που θα κρύψουν σε ένα σεντούκι για να μην το μάθει κανένας. Για τον ίδιο λόγο μαθαίνουμε ξένες γλώσσες.
  Από την άλλη δεν μας παρείχε απολύτως καμία προστασία η "Αρχή" όταν μας παίρναν 2-3 φορές την μέρα τηλέφωνο για μήνες, οι τράπεζες και εταιρίες τηλεφώνων για να μας "χαρίσουν" κάρτες, δάνεια, απατεώνοτηλέφωνα, μίξερ...

  Η "Αρχή" πρέπει να είναι γεμάτη διπλοθεσίτες για να αντιδρά.
  Ωστόσο το κράτος πρέπει να κάνει ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. Τα υπουργεία μπορεί να μην έχουν συμβούλους των 18.000 ευρώ το μήνα, μπορεί να έχουν σύμβαση με εταιρεία συμβούλων του ενός ατόμου.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ axristos 08/07/2010 11:02:37

   Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι καλή για να προστατεύει εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, μην τυχόν και μάθουμε πώς τους λέμε. Η καλύτερη φίλη παιδεραστών, δολοφόνων, πρεζεμπόρων.
   Είναι μία κλίκα από κολλημένους γραφειοκράτες, που πληρώνονται για να εφευρίσκουν προσωπικά δεδομένα.
   Από πού και ως πού το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ και τα πτυχία ενός δημοσίου υπαλλήλου, όταν κοινοποιούνται προς το κράτος, είναι προσωπικά δεδομένα;
   Καλό είναι να καταργηθεί αυτή η ηλίθια Αρχή, δεν παράγει παρά μόνο εμπόδια και δεν ωφελεί παρά μόνο τους κακοποιούς. Οι χαρτογιακάδες που δουλεύουν εκεί να πάνε να βρούνε δουλειά σε δικηγορικά γραφεία, να υπερασπίζονται τα λαμόγια που προστατεύουν τώρα.

 8. Qeqe avatar
  Qeqe 08/07/2010 11:45:07

  Να προειδοποιήσω αυτούς που χασκογελάν με το ενδεχόμενο αλλοδαπών στις τραπεζες οτι το outsourcing επεκτείνεται ταχύτατα σε τομείς υπηρεσιών που απαιτούν διανοητική εργασία.Ο αναπτυσσόμενος κόσμος έχει ενα πολυπληθές επιστημονικό προλεταριάτο.Έχουμε περάσει από το στάδιο οπού κατασκεύαζαν μόνο ποδοσφαιρικές μπάλες.Στα παρακάτω link δείτε που έχει φτασεί το outsourcing.Δεν μιλάμε για εργασίες λογιστηρίου πληροφορικής call center κλπ κλπ εκεί έχει χαθεί ήδη η μπάλα

  Legal outsourcing remains high on the agenda
  http://business.timesonline.co.uk/tol/business/law/article4703308.ece
  Some Schools Outsource Grading
  http://www.huffingtonpost.com/2010/04/06/outsourced-grading_n_527220.html

 9. DIANE avatar
  DIANE 08/07/2010 11:49:09

  Κι εγώ πιστεύω ότι το μπάχαλο της λαθρομετανάστευσης διατηρείται από την εξουσία για λόγους μακροπρόθεσμους και εξαιρετικ΄α επικίνδυνους και αντιδημοκρατικούς. Οφείλω όμως να παραδεχτώ ότι για αγροτικές εργασίες, για τη φροντίδα ηλικιωμένων τώρα που η γυναίκα εργάζεται και δε μένει σπίτι να τους περιθάλπει κλπ. κάποιοι αλλοδαποί είναι απαραίτητοι. Οργάνωση χρειάζαται, καταγραφή των αναγκών μας, εποχιακών και μονιμότερων και κατανομή κατά κεφαλήν μετανάστη, καταγεγραμμένου επίσης.Οι υπόλοιποι, πίσω χωρίς συναισθηματισμούς και ακρύβρεχτες κορώνες.

 10. Γιώργος avatar
  Γιώργος 08/07/2010 11:53:32

  Τη κόρη του Πάγκαλου θα βρούνε σε ποιά υπηρεσία αποσπάστηκε από τη Βουλή, ή ακόμα το ψάχνουνε;
  Γιατί πολύ μούγκα έχει πέσει στα κανάλια για το θέμα.

 11. Hydra4ever avatar
  Hydra4ever 08/07/2010 12:23:54

  Πόσοι διολο-τριπλο-θεσίτες δημοσιογράφοι πέρνουν αργομοισθίες?
  Το γνωρίζουν και καθυστερούν

 12. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 08/07/2010 13:12:46

  Παραλογισμός. Οι σπουδές και τα πειθαρχικά παραπτώματα δεν είναι προσωπικά δεδομένα. Ούτε υπάρχει πρόβλημα αφού τα ξέρει ήδη ο εργοδότης. Όσο για το αν μπορούν να πέσουν σε χέρια κακόβουλων τρίτων, ας καγχάσω. Αυτό ισχύει για ο,τιδήποτε συμβαίνει γύρω μας. Όταν π.χ. πληρώνεις με την κάρτα σου, ο υπάλληλος βλέπει το όνομα και τον αριθμό ταυτότητάς σου. Τόσα χρόνια, δεν το σκέφτηκε αυτό η Αρχή; Στο εξωτερικό έχεις εσύ μπροστά σου το μηχάνημα και βάζεις το PIN για να ολοκληρωθεί η αγορά, χωρίς να μεσολαβεί τρίτος.

 13. Yannis avatar
  Yannis 08/07/2010 13:58:50

  Ας μην δηλώσει τα προσόντα του ο καθένας και ας παίρνουν κομμώτριες και μακιγιέρ εκατομμύρια λοιπόβ..Πολύ έξυπνη λύση..
  Και ας παίρνουν πτυχιούχοι 700 ευρώ..δεν βαρίεσαι..
  κι ας μην ξέρει καμία υπηρεσία τι προσόντα έχει ο υπάλληλος της, γιατί αποτελούν προσωπικό δεδομένο..
  και να το παώ λίγο ακόμα παραπέρα ας μην κάνουμε βιογραφικά και ΑΣΕΠ γιατί αποτελούν τρελλή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να μπαίνει ο καθένας με ότι δηλώσει για να μην διαμαρτύρεται το ΑΝΤΙ..

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ Yannis 09/07/2010 00:33:57

   κι αν τα δηλώσει δηλαδή τα "προσόντα του" μπορεί να βρει το κράτος αν είναι αληθινά? Γιατί με "προσόντα" διορίζονται όλοι, το πόσα είναι πλαστά δεν έψαξε κανείς....

 14. ταλαίπωροι avatar
  ταλαίπωροι 08/07/2010 15:53:11

  Παιδιά,πήγα πέρυσι σε μεγάλο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής(ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ).Το 99% των υπαλλήλων
  ήταν φοιτητές σχολής τουριστικών επαγγελμάτων του ανατολικου μπλοκ.
  ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.Δεν ήξεραν να κάνουν φραπέ...Στον παιδότοπο
  η κοπέλα ήταν Σέρβα και της μάθαιναν τα παιδιά μου ελληνικά...Γι'αυτό
  έχουμε ανεργία

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ταλαίπωροι 08/07/2010 18:07:08

   Έτσι ακριβώς, εδώ και αρκετά χρόνια. Εξάλλου και οι πελάτες είναι του πρωην ανατολικού μπλοκ. Το 70% των αφιχθέντων τουριστών στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι Τσέχοι, Ρώσοι κλπ.

 15. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 08/07/2010 17:18:09

  Τα χρηματα τελείωσαν. Τα νομικα προσκόμματα δεν σταματουν την καταγραφή των ΔΥ και των θέσεων εργασείας.

  Εφτασε ο καιρός να ξεκαθαρίσει το κόστος μισθοδοσίας.

  Εφτασε ο καιρός να μετρηθεί η Παραγωγή και η Παραγωγικότητα του Δημόσιου Τομέα. Τέρμα το "πληρώνω και ξαναπληρώνω, χωρις κανένα αποτέλεσμα, και μετά μου λέν να ξαναπληρώσω"

  Εφτασε ο καιρός να αναδιοργανωθεί η Δημόσια διοίκηση ωστε να παράγει έργο και να παράγει έργο αποδοτικά.

  Καιρός να ξεκαθαρίσει η μπίχλα στον Δημόσιο Τομέα.

  Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για ξεκαθάρισμα "αποδοτικών και μη-αποδοτικων" τμημάτων ή υπαλλήλων. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για ξεκαθάρισμα "κομματικών και μη-κομματικών" υπαλλήλων και τμημάτων. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για τίποτα.

  Τάχιστος επανασχεδιασμός συγκεκριμένων τμημάτων και κοστολόγηση των υπηρεσιών που περέχουν. Επανοργάνωση με εφαρμογή νεων τεχνικών και τεχνολογίας, μικρότερο κόστος προσωπικού, μικρότερο πάγιο κόστος, μεγαλύτερη απόδωση υπηρεσιών.

  Κατόπιν, Αμεσο κλείσιμο των συγκεκριμένων τμημάτων, απόλυση των υπηρετούντων ΔΥ (ασε τους κομματοπατέρες να ουρλιάζουν- ολα τα κτήνη ουρλιάζουν οταν ξενυχιάζονται), επαναπρόσληψη και επάνδρωση με ολίγους και ικανους για μικρότερο κόστος προσωπικού, μικρότερο πάγιο κόστος, μεγαλύτερη απόδωση υπηρεσιών.

  Κανένας δεν ειπε οτι ειναι εύκολο. ΑΝΑΓΚΑΙΟ ειναι.

  • Γιωργης avatar
   Γιωργης @ 3birdssitting 08/07/2010 17:20:02

   για την τσεπη και τις καταθεσεις σου ε?

   • 3birdssitting avatar
    3birdssitting @ Γιωργης 08/07/2010 18:59:28

    Επίσης και για την δική σου τσεπη και τις δικές σου καταθεσεις.

    Διότι ΚΑΙ ΕΣΥ τους πληρώνεις με τις καταθέσεις σου εαν δεν το κατάλαβες.

    Επειδή εσυ εισαι ευχαριστημένος να πληρώνεις και να σε κοροϊδεύουν, δεν σημαίνει οτι και οι υπόλοιποι ειναι ευχαριστημένοι οταν πληρώνουν για να τους κοροϊδεύουν παρέχοντας κάκιστες υπηρεσίες.

    Μονον οι σπάταλοι (στα χρήματα των άλλων) και κομματικά ανόητοι θα εβλεπαν καλό στο να συντηρούν αχρηστες δομές και αχρηστο προσωπικό που θα τους δυναστεύουν παρέχοντας κάκιστη εξυπηρέτηση.

 16. πολίτης avatar
  πολίτης 08/07/2010 23:34:09

  Μιλάμε για στοιχεία απαραίτητα για τα μητρώα των υπηρεσιών, πρόκειται ουσιαστικά για προσόντα διορισμού και θέματα υπηρεσιακής εξέλιξης, τα οποία δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα, πολύ δε περισσότερο αφού ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος τα χρησιομοποιεί για τους διαγωνισμούς και για την εξέλιξή του.
  Πρέπει ακόμη να έχετε κατά νου ότι στην ουσία δεν πρόκειται απλώς για απογραφή, αφού πραγματικά απογραφή γίνεται κάθε χρόνο, αλλά για διαμόρφωση ενός ηλεκτρονικού μητρώου όλων των υπαλλήλων, το οποίο θα χρησιμεύσει για τη μισθοδοσία τους. Γιατί η κυβέρνηση μπορεί να έχει σκοπό να συνδέσει το νέο μισθολόγιο με τα προσόντα και την απόδοση των υπαλλήλων, κάτι που στη βάση του φαίνεται σωστό. Σκεφτείτε λοιπόν να ανεβαίνουν οι αποδοχές με τα πτυχία και τις γλώσσες και να μειώνονται με τις πειθαρχικές ποινές. Δεν είναι κακό, έτσι; Αρκεί να λειτουργήσει σωστά.
  Να που βρήκα και ένα καλό λόγο να πω για την κυβέρνηση, να δείτε που θα σπεύσουν να με διαψεύσουν άμεσα με καμιά τρελλή ρύθμιση πάλι.

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/07/2010 23:48:24

  ...Γιατί η κυβέρνηση μπορεί να έχει σκοπό να συνδέσει το νέο μισθολόγιο με τα προσόντα και την απόδοση των υπαλλήλων, κάτι που στη βάση του φαίνεται σωστό....

  Πως φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα του πως λειτουργέι το δημόσιο. Για να ξέρεις, υπάρχουν περιπτώσεις καταδικασμένων για ένοπλη ληστεία που όμως όχι μόνο δεν απελύθησαν, αλλά ο ένας προήχθη και σε θέση προϊσταμένου. Άλλος, που σήκωσε το ταμείο της υπηρεσίας του και έπαιξε φρουτάκια, προήχθη σε τμηματάρχη Οικονομικού!!! Ελέω μεσολάβησης κάποιου υπουργού που σήμερα το παίζει και αντάρτης!
  Για αυτό, ότανακούς για δημόσιο και τη λειτουργία του, να θυμάσαι πως τα κριτήρια είναι σχεδόν πάντα κομματικά και όχι γλώσσες, πτυχία κλπ.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Strange Attractor 09/07/2010 00:06:30

   Συμφωνώ με όσα λές, αναφέρομαι σε σκόρπιες δηλώσεις της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμόσει, το οποίο υποτίθεται ότι θα κινείται σε αυτά τα πλαίσια. Επειδή έχω πολύ καλή διάθεση για κάθε σωστή ρύθμιση, κάνω ότι το πιστεύω, αλλά όπως ανέφερα, αυτοί πάλι θα με διαψεύσουν.

 18. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 09/07/2010 00:36:23

  Το χαζο στην ολη ιστορια -αχ ρε ΑΔΕΔΥ με τους Κουτσουκους σου και τους αλλους εργατοπατερες...- ειναι πως στο κατω μερος το δελτιο λεει οτι αν δεν απογραφειτε δε νθα πληρωθειτε...Μεγα ολισθημα και μεγιστος αυταρχισμος για μια ακομη φορα....Ο δημ υπαλληλος πληρωνεται για την επιτελεση συγκεκριμμενης εργασιας που στα παλια τα καλα χρονια λεγοταν ειδικοτητα... Ο μαθηματικος π.χ. απο πουθενα δεν απορρεει πως για να πληρωθει πρεπει να μη κανει τη δουλεια του αλλα να ειναι εινας υπεροχος γραμματεας και να δινει φτιαχνει απογραφικο δελτιο... αν θελει το κρατος ας προσλαβει γραμματεις και κομιουτεριστες γι αυτη τη δουλεια... Απο ποια συμβατικη του υποχρεωση απορρεει πως κρητηριο για τη μισθοσοδοσια του ειναι το ποσο καλα αυτοαπογραφεται?????? Υπεροχα!!! Οι τριτοβαθμιες οργανωσεις γι αλλη μια φορα "πρασουν αλογα" και παρασινα αλογα... ε ρε γλεντια...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Μαυρη Αντιδραση 09/07/2010 00:47:58

   Αυτό είναι το καλύτερο. χο! χο!
   Το τελεσίγραφο Μπούς για την επίθεση στο Ιρακ το 90 ήταν ηπιότερο.

 19. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 09/07/2010 00:39:00

  θα κανουν δηλωση κι οι ευγενεις υπαλληλοι της βουλης που αξιοκρατικα προσληφθηκαν μεσω ΑΣΕΠ? με κριτηριο ποιο μισθοδοτουνται? Ποσο γρηγορα αλλαζουν το νερο στους εθνοπατερες ? χαχα τι αλλο θα δουμε αραγε ?

 20. anhsyxos thrakas avatar
  anhsyxos thrakas 09/07/2010 02:38:37

  Μα καλά ήταν τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς βλέποντας μόνο τη φόρμα-έντυπο προετοιμασίας ότι ετοιμάζονταν ο Ραγκούσης και ο λοιπός κυβενρητικός οχετός, να φακελώσουν τους δημοσίους υπαλλήλους..?Ο Ανδρέας Παπανδρέου κάποτε κατέστρεψε τους φακέλους των πολιτών που τηρούνταν στην Κρατική ασφάλεια ακριβώς για να νιώθουν ελεύθεροι οι Έλληνες.
  Τώρα στην εποχή του "μεγάλου αδελφού" ετοιμάζουν το φακέλωμα των ζωών των εργαζομένων στο Δημόσιο.Αυτή την Νεοποχίτικη φασιστική και ανελεύθερη ιδέα από ποια στοά πήγασε και την υιοθέτησε ο κύριος κοινωνός της νέας τάξης πραγμάτων στη χώρα ΓΑΠ..? Και όντας άκρως σοσιαλιστής είπε στο ελληνικό κοινοβούλιο:"Αν δεν απογραφείς δεν πληρώνεσαι"΄.Και τα πράσινα βουλευτοειδή χειροκροτούσαν από τα έδρανα.΄Οσο για την ΑΔΕΔΥ μούγκα στη στρούγκα για το επικείμενο ηλεκτρονικό φακέλωμα.Ευτυχώς η αρχή προσωπικών δεδομένων επενέβη.Είναι η απόλυτη αθλιότητα να ζητούνται στοιχεία πέρα από αυτά που σχετίζονται με τη μισθοδοσία του εκάστοτε υπαλλήλου.Νέα τάξη πραγμάτων από τον άθλιο αντιάνθρωπο δούλο ΓΑΠ.Να είναι σίγουρος πως με αυτά που κάνει έχει πλέον άσπονδους εχθρούς μέσα στην ίδια την κοινωνία.Η πολιτική του Γκιλοτίνα ετοιμάζεται.Τον φαντάζομαι να τρέμει, Έρχονται εκλογές και η ελλάδα μόνο πράσινη δεν θα είναι.Πράσινος θα είναι μόνο ο εγκέφαλος των πράσινων κυβερνόντων από την πράσινη ανάπτυξη.Και το κακό είναι πως παίρνει στον τάφο μαζί του και ανθρώπους που πριν ασχοληθούν με τη διακυβέρνηση του τόπου, ήταν αναγνωρισμένοι στις τοπικές τους κοινωνίες για το ήθος τους, την ευαισθησία τους, την ανθρωπιά τους.Λέξεις προφανώς άγνωστες για τον ΓΑΠ.Στις στοές οι λέξεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στο λεξιλόγιο και τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.