#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2011 09:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπάχαλο η ΠαιδείαΜπάχαλο έχει γίνει η Παιδεία, ένα μήνα αφ’ ότου ξεκίνησε επίσημα η σχολική χρονιά και μόλις 20 ημέρες από το πρώτο κουδούνι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν έφταναν οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια για τις οποίες έχει χαθεί η εξεταστική περίοδος και κινδυνεύει να χαθεί και το εξάμηνο, το νέο «φρούτο» λέγεται μαθητικές καταλήψεις.

Φυσικά στα περισσότερα σχολεία η κατάσταση είναι δραματική λόγω έλλειψης κονδυλίων. Και με τον ερχομό του χειμώνα θα χειροτερέψουν τα πράγματα καθώς κάποιοι διευθυντές δε θα έχουν να βάλουν πετρέλαιο.

Γραφική ύλη δεν υπάρχει, τα βιβλία τυπώνονται ακόμη στο Εθνικό Τυπογραφείο, δάσκαλοι και καθηγητές είναι με το σταγονόμετρο, τα κενά είναι τεράστια.

Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και φυσικά λόγω των απαιτήσεων της τρόικας, το εκπαιδευτικό σύστημα έχει βαρέσει διάλυση και οι καταλήψεις με τον τρόπο που γίνονται δίνουν το τελειωτικό χτύπημα.

Ασφαλώς δεν μπορεί κανείς να περιμένει οτιδήποτε από αυτή την κυβέρνηση και κάπως πρέπει να αντιδράσει. Όμως, τα γνωστά γκρουπούσκουλα της δήθεν αριστεράς και κάποιοι γιαλατζί αναρχικοί έχουν βρει την ευκαιρία να τα κάνουν και πάλι μπάχαλο και να προκαλέσουν χάος.

Στην Κομοτηνή κουκουλοφόροι μπήκαν στο τρίτο λύκειο και διέλυσαν τα πάντα προκαλώντας ζημιές άνω των 100.000 ευρώ. Στην Ελάσσονα έγινε κατάληψη με τη βία και χωρίς να το θέλουν οι περισσότεροι μαθητές. Σε άλλα σχολεία οι αίθουσες έχουν μετατραπεί σε χαρτοπαιχτικές λέσχες ή σε κάμπινγκ και μόνο εκπαιδευτήρια δε θυμίζουν.

Έτσι, με το μέτωπο να παραμένει ανοικτό τόσες ημέρες συγκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου και με συμμετοχή της Α. Διαμαντοπούλου, του Θ. Πάγκαλου, του Δ. Ρέππα, του Μ. Παπαϊωάννου. Η ανησυχία για το που πάει η υπόθεση με τις καταλήψεις ήταν έκδηλη. Συζητήθηκαν, κατόπιν εορτής, τα επεισόδια στα σχολεία και οι καταλήψεις και διερευνήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον Δ. Ρέππα (υπεύθυνο για την εργασιακή εφεδρεία και τις μετατάξεις) να παζαρέψει με την τρόικα την εξαίρεση των προσλήψεων συμβασιούχων στα πανεπιστήμια διότι χωρίς καθηγητές θα διαλυθεί πλήρως το σύστημα.

Η ουσία είναι ότι μπαίνει ο χειμώνας και μαθήματα δε γίνονται σε πολλά σχολεία και πανεπιστήμια. Και στα υπόλοιπα η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/09/2011 10:37:01

  "Συζητήθηκαν, κατόπιν εορτής, τα επεισόδια στα σχολεία και οι καταλήψεις και διερευνήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα".
  Γι'αυτό και δεν γίνεται τίποτα...
  Αντί να επέμβει εισαγγελέας και αστυνομία αμέσως, συζητήθηκε η παρέμβαση του Εισαγγελέα....
  Μετά λέμε γιατί 300 αληταράδες και κλεφτρόνια από το Μαρόκο έκαναν κατάληψη στη Νομική Σχολή και απασχόλησαν την ελληνική Πολιτεία για ένα μήνα, αντί να απασχολήσουν τα...ψάρια του Αιγαίου, ως ώφειλε....
  Καλά θα κάνει η ΝΔ να ξεκαθαρίσει ότι τέτοια πράγματα επί κυβέρνησής της θα συνεπάγονται αυτόφωρο και να μη φοβηθεί Συριζομπαχαλάκηδες και λοιπές μαοϊκές και σταλινικές δυνάμεις.

 2. ammos-mpaliagaios avatar
  ammos-mpaliagaios 29/09/2011 10:37:09

  Μήπως οι κουκουλοφόροι ηταν πράκτορες της ΜΙΤ ,λέγω μήπως.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ammos-mpaliagaios 29/09/2011 10:38:43

   Δεν μας χρειάζεται καμία ΜΙΤ όσο έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ πέρα...

 3. Χρήστος avatar
  Χρήστος 29/09/2011 11:04:02

  Ακριβώς. Είναι καιρός να τελειώνουμε με τα κοπρόσκυλα που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν, ό,τι θέλουν, όταν το θέλουν και όπως το θέλουν. Ιδού τα αποτελέσματα των golden eighties, και της ανικανότητας της ΝΔ να τα διώξει.

  Κύριε Σαμαρά ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

 4. tpe avatar
  tpe 29/09/2011 13:06:31

  Η ερώτηση του μ@@@@@:

  Πήγα σήμερα να βγάλω το ηλεκτρονικό πάσο, μέσω του υπουργείου. Στην αρχή χάρηκα γιατί είδα επιτέλους μία απλή κι εύκολη εξοικονόμηση χρημάτων. Αλλά μετά έπαθα ένα τεράστιο σοκ:
  ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ;

  Η κάρτα εκδίδεται υποτίθεται από τον ΟΑΣΑ και την τελευταία φορά που κοίταξα ήταν (ακόμα) Ελληνικός.

  Αλλά ξέχασα, η Αννούλα θέλει να κάνει τα Αγγλικά επίσημη γλώσσα.

 5. ΜΥΡΤΙΑ avatar
  ΜΥΡΤΙΑ 29/09/2011 13:48:35

  Παρακαλώ ἓνα σχόλιο γιά τό κύριο ἂρθρο: Ἒκλεισαν σέ ἓνα μικρό χωριό τὴς Λακωνίας,τή Μυρτιά, τό 2θέσιο Δ.Σχολείο μέ δύο μεγάλες αἲθουσες ἂρτια ἐξοπλισμένο,μέ ἠλ.ὑπολογιστές μέ θεατρική ὁμάδα μέ, χορευτικό τμήμα καί πήγαν τά 26 παιδιά σέ ἓνα διπλανό 8θέσιο σχολεῖο τό ὁποῖο ἒκαναν 12θέσιο χωρίς καινούργιες αἲθουσες παρά μέ χωρισμό μέ νοβοπαν τῶν ἢδη ὑπαρχουσῶν΄καί στοιβάζουν 23 καί 25 παιδιά σέ πολύ μικρές αἲθουσες.Επίσης,χωρίς ἠλ.ὑπολογιστές, χωρίς δυνατότητα για ἐκδηλώσεις,χωρίς βιβλία καί ὃλα τά ὑπόλοιπα πού εἲχαν τά παιδιά μας στό σχολεῖο τοῦ χωριοῦ τους καί πού τά ἂφησαν ὑποτίθεται γιά καλύτερα... Κατά τά ἂλλα ἀναβάθμιση τῆς Παιδείας μας.

 6. spiros avatar
  spiros 29/09/2011 14:08:05

  Αρούλη ακούς.......................... ή όλα είνα καλά; Για άλλα περί συναίνεσης τι γνωρίζεις;

 7. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 29/09/2011 17:17:02

  Η κατάληψη είναι παράνομη πράξη.Διωκεται αυταπάγγελτα με ποινές απο 5 μήνες ως 5 χρόνια.Οι γονείς των ανήλικων καταληψιών πρέπει να διώκονται για παραμέληση εποπτίας ανηλίκου.
  Καθε διευθυντής πρέπει να ειδοποιεί την αστυνομία μόλις αντιλαμβάνεται οτι το σχολείο εχει καταληφθεί.Τα υπόλοιπα πρέπει να είναι δουλεια της αστυνομίας.
  Οι ζημιές πρέπει να πληρώνονται απο τους γονείς των καταληψιών.
  ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

 8. egh kapa avatar
  egh kapa 01/10/2011 16:12:15

  Ναι έτσι πρέπει... και θέλω να προσθέσω και εγώ από μέρους μου ότι η κατοχική αρχή θα πρέπει να προβεί και σε μερικές εκτελέσεις μαθητών για παραδειγματισμό. Αν δεν τους κλείσεις το στόμα τώρα που είναι μικρά τι θα γίνει όταν θα μεγαλώσουν...

 9. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 01/10/2011 16:30:26

  Οι νεοφιλελεύθεροι εθνικοσοσιαλιστές, κρυφοί θαυμαστές της Άννας, του Πάγκαλου, του Μπεγλίτη και φανεροί θαυμαστές του Άδωνι κοντεύουν να γίνουν πλειοψηφία εδώ μέσα. Ξοδεύτηκαν 20 δις για τους Ολυμπιακούς, επτά χρόνια αργότερα δεν υπάρχουν βιβλία, καθηγητές και σχολεία, και τους φταίνε οι μαθητές που διαμαρτύρονται. ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ στην εξουσία!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.