11/07/2008 15:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπάχαλο, γενικώς

Αρχίζει και γίνεται της τρελής, ή εκείνης που ξέρετε το …κάγκελο: Για πέντε κακουργήματα διώκεται ο διοικητής του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης για την εξαγορά της αλυσίδας καταστημάτων «Γερμανός» από τον ΟΤΕ, η οποία έγινε το 2006. Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται και τα μέλη του ΔΣ «Γερμανός», ιδιώτες και χρηματιστές. Προ ημερών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο ύψος συνολικού ύψους 660.000 ευρώ σε σειρά άλλων προσώπων που συνδέονται με την υπόθεση χειραγώγησης της μετοχής Γερμανός στο διάστημα πριν την αγοράσει η Cosmote.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2006 Cosmote προχώρησε στην εξαγορά-μαμούθ της εταιρείας Γερμανός έναντι 1,3 δισ. Ευρώ, ή 19 ευρώ ανά μετοχή. Η εξαγορά έχει χαρακτηρισθεί επανειλημμένως «σκάνδαλο» και έχουν γραφεί κατά καιρούς διάφορα για «χειραγώγηση μετοχών» και «εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών».Στις 5/5/2008 εξάλλου δημοσιεύσαμε μια ακόμα κωμικοτραγική ιστορία»: «Δήλωσε σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος για το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ: «Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή τη στιγμή αυτή την κωμικοτραγική ιστορία. Είναι κωμική για την ίδια την κυβέρνηση, η οποία πουλάει τον ΟΤΕ  σε ένα κλάσμα του αντίτιμου που δόθηκε για να αγοράσει η COSMOTE τα υποκαταστήματα της εταιρείας Γερμανός». Κάποιοι παλιοί σύντροφοι πάντως θυμούνται από την οργάνωση Εξαρχείων κάποιον μικροεπιχειρηματία τότε, με το ίδιο όνομα. Εγώ πάντως το αποκλείω. Λέτε όμως να ξέρει τίποτα η Αλέκα; Δεν την ρωτάει με την ευκαιρία ο Αλέκος; Απάντηση δεν λάβαμε, ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ELIAS PARTHENIOS avatar
  ELIAS PARTHENIOS 11/07/2008 17:08:41

  Συγχαρητήρια, στην Κα Παπανδρέου Βάσω και σε όλους τους υπογράφοντες τη μήνυση κατά ΟΤΕ, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Προσέφεραν πολύ μεγάλη υπηρεσία στη χώρα και στους πολίτες της. Απέδειξαν σε όλους εμάς ότι η δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της. Η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της: αξιολόγησε τα στοιχεία που κατατέθηκαν από τους μηνυτές, εξέτασε μάρτυρες και ειδικούς επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και κατέληξε στην άσκηση διώξεων. Η υπόθεση στη συνέχεια οδηγήθηκε στην τακτική ανάκριση, όπου ήδη ο τακτικός ανακριτής αναλαμβάνει την υπόθεση για να συνεχίσει το ανακριτικό έργο.
  Όλα όμως αυτά για τα οποία σήμερα χαιρόμαστε όλοι είναι ακριβώς όσα συνέβησαν σχετικά με την υπόθεση Siemens.
  Ακριβώς η ίδια πορεία ακολουθήθηκε από την πλευρά της δικαιοσύνης και τώρα η υπόθεση βρίσκεται στη φάση της τακτικής ανάκρισης. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση δεν χαιρόμαστε... Το αντίθετο, κατηγορούμε τη δικαιοσύνη ότι "κουκουλώνει" με την καθοδήγηση της κυβέρνησης...
  Πως γίνεται τώρα "να χωρέσουν δύο καρπούζια σε μία μασχάλη;". Διότι, εγώ δεν καταλαβαίνω πως η κυβέρνηση "κουκουλώνει" την υπόθεση Siemens στην οποία εμπλέκονται άμεσα και ομολογημένα στελέχη της και το ΠΑΣΟΚ να έχει εισπράξει μέρος από τις μίζες. Ενώ δεν "κουκουλώνει" την υπόθεση "Γερμανός", όπου εμπλέκεται τουλάχιστον ο Πρόεδρος του ΟΤΕ Βουρλούμης, τοποθετημένος από την κυβέρνηση.
  Για να μην τρελλαθούμε τελείως πρέπει να σημειώσουμε ότι μια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ερεύνησε το θέμα "Γερμανός" καλώντας τα εμπλεκόμενα μέρη σε μια διαδικασία ερωταπαντήσεων, απ' την οποία προφανώς δεν προέκυψε τίποτα. Δηλαδή, η "έρευνα" της Βουλής δεν οδήγησε πουθενά! (είναι κουκούλωμα;). Με δεδομένο λοιπόν ότι η δικαστική έρευνα κατέληξε σε άσκηση διώξεων τι θα ωφελούσε μια Εξεταστική επιτροπή; Μήπως το κουκούλωμα;
  Μετά απ' όλα αυτά θα πρέπει η αντιπολίτευση ν' αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αλλιώς με τις φανφάρες περί εξεταστικών και χειραγωγούμενης δικαιοσύνης το μόνο που κατορθώνει είναι να χάνει την αξιοπιστία της...

 2. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 11/07/2008 17:18:39

  Αν ανοίξει το ΠΑΣΟΚ το φάκελλο "Γερμανός",το ΚΚΕ θα
  χάσει και τον πιο σκληροπυρηνικό ψηφοφόρο του...
  βρωμάει και ζέχνει...

 3. ANToNIO B avatar
  ANToNIO B 11/07/2008 17:26:13

  Factora x το κάγκελο στην φωτό δείχνει αυτό που νομίζω ή τα έχω παίξει λόγω ζέστης.
  Όσο για την Αλέκα εσύ ασφαλώς θα ξέρεις καλύτερα απ’ όλους γιατί αρνείτε τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων.

 4. ANToNIO B avatar
  ANToNIO B 11/07/2008 17:54:21

  Factora βρήκα μία απάντηση από το 'ΒΗΜΑ'.
  .....ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την πρόταση του Πρωθυπουργού να συσταθεί διακομματική επιτροπή για το ζήτημα της διαφάνειας στη χρηματοδότηση των κομμάτων, και μένω σε μία πρόταση: «Το ΚΚΕ δεν “μοιράζει” δουλειές σε επιχειρήσεις, δεν έχει σχέση με κρατικά συμβόλαια».

 5. archaeoptreyx avatar
  archaeoptreyx 11/07/2008 17:59:10

  Για τον «αξία» του Γερμανού: η αξία του σαν δίκτυο πωλήσεων είναι μικρή αφού είναι ίση με την προεξόβλφηση των μελλοτνικών του ταμειακών ροών. Προϊόντα με χαμηλά περιθώρια, ακριβά νοίκια...

  η δήθεν «στρατηγική αξία» του δικτύου που θα επικαλούνται είναι φουσκίτσα. Η αξία του δικτύου που πουλάει προϊόντα του ΟΤΕ είναι ήδη μέσα στην αξία του ΟΤΕ

  Για την τιμή της μετοχής, ρωτήστε τους καγκελάριους

  Για την είσοδο του Γερμανού στο ΧΑΑ. Ο Γερμανός ήταν στα πρόθυρα της κακής λέξης όταν τόν έβαλαν στο Χρηατιστήριο οι πιστώτριες τράπεζες. Γνωστό δοκιμασμένο ελληνικό κόλπο, τον βάζουμε στο Χρηματιστήριο για να ξεχρεώσει τις υποχρεώσεις του προς εμάς. Ο Γερμανός ήταν από τότε προβληματικός.

  Ο Βουρλούμης εξετέλεσε πολιτική οδηγία. Δεν είναι τόσο άσχετος

 6. velvet avatar
  velvet 11/07/2008 18:11:57

  Ναι αυτός είναι. Ο μικρός εμποράκος των Εξαρχείων και υπάκουο κομματικό μέλος. Προσκυνημένος της Αλέκας, όλα για τη παγκόσμια επανάσταση.

  Αλλά το ΚΚΕ ξέρει καλά να κρύβει τα ίχνη του, τίποτε δεν πρόκειται να βρουν.

  Ιστορίες λέμε εδω μέσα, έτσι για να περνάει η ώρα ή διηγώντας τες να κλαις.

 7. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 11/07/2008 20:05:54

  κανει δηλωσεις και ο Βερελης !! για τον ΟΤΕ-ΓΕΡΜΑΝΟ ! ααα και το ΠΑΣΟΚ αισθανεται δικαιωμενο. τι πινεις και δεν μασ δινεις????

  Εχει κανεις σας καμια δηλωση για το Βερελη ??? ή να αρχισω μονος μου??? να παρω τη βοηθεια του κοινου !

  επισης μιλησε και ο Στρατουλης. τι καλο παιδι.. τι κυριος.. καιρο ειχε να βγει.

  ο δε Γερμανος μιλαει για απλη επιχειρηματικη κινηση. Χειραγωγηση Μετοχης δηλαδη σε απλα Ελληνικα κωλοχερο και κολοδαχτυλο μαζι...δεν μιλαει κανεις. Τελικα ειναι ολοι τους ΑΝΤΙσεξουαλικοι. Εκει καταληγω.

  ΠΠ

 8. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 11/07/2008 20:07:57

  παιδια εχω απορια με το ΚΚΕ και το Γερμανο. Ειναι δυνατον να με διαφωτισει καποιος/α σχετικως ???

  δεν τις μπορω τις αποριες. χελπ.

  ΠΠ

 9. χρηματιστης avatar
  χρηματιστης 11/07/2008 20:23:22

  Ποση ασχετοσυνη υπαρχει το βλεπουμε και απο δημοσιογραφους αγραμματους στα δελτια ειδησεων.Το θεμα γερμανοςειναι της πλακας θεμα.Οταν μια εισηγμενη επιχειρηση αποφασιζει μια εξαγορα μιας αλλης δινει λογο ΜΟΝΟ στους μετοχους της και στην αρμοδια επιτροπη κεφαλαιαγορας.Το κατα ποσον ωφελησε τον οτε αυτη η εξαγορα φαινεται απο το ΠΟΣΟ πληρωσαν οι γερμανοι για το 3 τοις εκατο του ΟΤΕ..Κατα τα αλλα περιμενουμε απο την κατια μακρη να μαθουμε οικονομικα..ε ρε γελια

 10. archaeoptreyx avatar
  archaeoptreyx 12/07/2008 02:01:16

  η αγορά χρειάζεται διαφωνίες και χαίρομαι που διαφωνείτε!

  Για το αν ήταν στρατηγική ή όχι η εξαγορά: Όταν πουλάς κινητά ή τηλεφωνία, υποτυπώδες δίκτυο μπορεί και να χρειάζεται. Ο ΟΤΕ είχε δίκτυο. Αλλά να έχουμε τους χαχόλους στο ένα και τις γκόμενες στο άλλο; Φαιδρό. Όταν η αγορά θα κορεστεί από κινητή τηλεφωνία και σχετικά, τι θα πουλάει το δίκτυο; Όπως και στις τράπεζες, από ένα σημείο και μετά, το δίκτυο λιανικής είναι παθητικό, liability για τους ξενολάτρες.

  Όσο για την τιμή, θα βρεθούν αποτιμητές να πουν έτσι και αποτιμιτές να πουν γιουβέτσι. Αν δεν βαριόμουν θα πηγαινα στο Πασοκ, να τους κάνω αποτίμηση, να κάνω τον Παναγή να ανατρέξει στο παρελθόν του. Αλλά βαριέμαι. Trust me που λένε στο Νιου Γιόρκ, ο Γερμανός μύριζε πτωμαϊνη και τον έσωσαν. Ελάτε 3 χρόνια από τώρα να μου πείτε τι θα κάνει το στραηγικό δίκτυο.

  Το ερώτημα καλοί μου άνθρωποι, είναι εάν ο ΟΤΕ ήταν του κυρίου τάδε ή της Vodafone, θα πλήρωνε κερατιάτικα για τον Γερμανό; Μπορεί και ναί, αλλά μάλλον όχι. Φυσικά μην νομίσετε ότι και ο ίδιώτης manager είναι υπεράνω του να λαδωθεί για να προβεί σε μία εξαγορά, oh yes...

  Θυμάται κανείς την σύμβαση του Αεροδρομίου; Πως ο Λαλιώτης άλλαξε την σύμβαση του Μάνου; Βρέθηκε «αδιάβλητη, διεθνούς κύρους εταιρία» και είπε ότι η σύμβαση Λαλιώτη ήταν συμφερότερη. Ετσι και με τη αξιολόγηση του Γερμανού. Χα χα χα.

  @χρηματιστή, ο ΟΤΕ είναι μεν εισηγμένη εταιρία είναι όμως και μονοπωλιακό utility, ασε που ανήκει ολίγον τι και σε σένα . Μην βλέπεις που τέτοια στην Ελλάδα είναι ψιλά γράμματα. Εσύ αγάπη μου ξελάσπωσες τον Γερμανό, και ατυχώς, και εγώ.

  Το πόσο πλήρωσαν οι Γερμανοί για τον ΟΤΕ είναι άλλο κεφάλαιο, διαφανές, και εργατικό και τίμιο και ...γερμανικό. Να το χαίρεσαι.

 11. velvet avatar
  velvet 12/07/2008 09:44:03

  Προς Porta porta.

  Η σχέση "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" και ΚΚΕ είναι η φημολογία ότι πρόκειται για επιχείρηση συμφερόντων του εν λογω κόμματος.

 12. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 12/07/2008 12:03:47

  @velvet
  σε ευχαριστω για την ενημερωση. Λες ? θα το ψαξω.

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.