#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2012 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπάχαλο, γενικώς...Μόνο τετρακόσιες χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο, θέλει  ο Στέφανος Μάνος και προτείνει οι απολυμένοι να λαμβάνουν επί τριετία το 70% του μισθού τους.

Ήταν στις καλές του. Άμα αγριέψει θα ζητήσει επτακόσιες χιλιάδες απολύσεις, με αποζημίωση επί τριετία το 40% του μισθού.

Ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το άκρως επιτυχημένο ταξίδι σε Παρίσι-Βερολίνο τον μαζεύουν τον «τραχανά».  Από τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου φθάσαμε στην «πολιτική» καταγγελία  και οι σύντροφοι εκλιπαρούν να «κλείσουν τα σύνορα» για τον Αλέξη…

Σε επόμενη φάση θα γίνει «στρατιωτική» καταγγελία και θα κληθεί ο κυρίαρχος λαός να πολεμήσει το Μνημόνιο εκ των έσω.

Ασφαλώς  και ο κόκκινος Ντάνι είναι πιόνι του συστήματος, «γατάκι» και άνθρωπος της παγκόσμιας  διαπλοκής…

Αναμένουμε τις δηλώσεις του Στρατούλη, που θα τον κάνουν σκόνη…

Ο Βενιζέλος με 13% δεν δικαιούται διά να ομιλεί.Ο ΣΥΡΙΖΑ με 16% εκφράζει το σύνολο των λαών της Ευρώπης και ιδίως των πολιτών των υπερπόντιων γαλλικών κτήσεων, της  Γουαδελούπης, της Γουιάνας και του Σεν Μαρτέν…

Άρα συνάγουμε το συμπέρασμα ότι  το οικονομικό  πρόγραμμα  του ΣΥΡΙΖΑ είναι για άλλη χώρα και ενδεχομένως και για άλλη εποχή, μεθόδευσαν κάτι πιο κλασικό και πιασάρικο: με συγκεκριμένη ανάρτηση στο Twitter είπαν ότι «αν νομίζει η διαπλοκή το Έθνους, ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κάνει MEGAλο λάθος»…

Αλλάζουν ατζέντα ρίχνοντας  το βάρος στον πόλεμο κατά της διαπλοκής ...

Αν αποτύχει και αυτό υπάρχει και Plan C: επιστροφή στις κλασικές αξίες  της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των κορμοράνων του Βοτανικού…

Πάντως υπάρχει μια «προσαρμοστικότητα» στην πραγματικότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θυμίζει το  παλιό καλό «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, του λαϊκού καπιταλισμού.

Αυτός που αρνείται πεισματικά την πραγματικότητα είναι ο κ. Καρατζαφέρης. Ετοιμάζεται να βγάλει προεκλογική αφίσα-φωτογραφικό άλμπουμ με τους «αποστάτες» του ΛΑΟΣ φάτσα-κάρτα και λεζάντα: «την προδοσία πολλοί μίσησαν τους προδότες κανείς και κυρίως οι κάλπες»:

Καθώς οι εκλογές είναι με λίστα,  η κάλπη θα αλλάζει τη  σειρά κατάταξης των υποψηφίων για να γλυκαθεί και ο πικραμένος Λαοπρόεδρος, ο οποίος κινείται περί το 1% και πλέον είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων  στις Κουκουβάουνες και τα περίχωρα αυτών…

Της Αναλήψεως σήμερα και οι τράπεζες ανησυχούν. Της καταθέσεως αργεί ακόμη…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/05/2012 18:35:35

  O κ. Στέφανος Μάνος ειχε (κυρίως στο παρελθόν, και σε πολεοδομικά θέματα) μερικές συμπαθητικές ιδέες, αλλά είναι αρκετά ανάρχας.
  Αναρχοφιλελεύθερος για την ακρίβεια.
  Είναι "Ελληνική αρρώστεια" αυτή, η ροπή προς την διανοητική αναρχοαυτονομία διαφόρων αποχρώσεων.
  Ελληνική και αμερκάνικη. Τους αρέσει το μπάχαλο, οι χαοτικές και απορρυθμισμένες καταστάσεις. Όπως η Ελλάδα 1980 -2012.

  • adidrust avatar
   adidrust @ Ο Θείος 24/05/2012 19:19:25

   υποστηρίζει μάλλον την θεωρία περί αναρχοκαπιταλισμού, η οποία είναι καλή για να γεμίσεις μερικές υποσημειώσεις στον δρόμο προς την εκπόνηση κάποιας μεταπτυχιακής διατριβής ή έστω κάποιο εξωτικό σεμινάριο θεωρίας -ή καλύτερα ιστορίας- οικονομικών (άραγε το άκρο δεν είναι και η μόνη διέξοδος προς την αναγνώριση κάποιων ακαδημαϊκών(;))

   στην πράξη, η -ιστορική- εφαρμογή εντοπίζεται κάπου στην μεσαιωνική ισλανδία...το φάρ ουέστ...αλλά η a la Τaylor Λιβερία μου φαίνεται πιο κοντινό παράδειγμα...

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/05/2012 18:40:41

  Ο Μάνος καλά τα λέει.
  Αν μπορούσε μάλιστα θα ιδιωτικοποιούσε και τις ένοπλες δυνάμεις.
  Το θέμα είναι ότι κάποιοι τον ψηφίζουν!!!!!!
  Απ την άλλη έχεις και τον Τσίπρα, που κι αυτός καλά τα λέει, ειδικά με την υπόσχεσή του να παίρνουν όλοι οι λαθρομετανάστες επίδομα ύψους 80% του βασικού μισθού!!!!!!
  Κι αυτόν κάποιοι τον ψηφίζουν.
  Κάτι δεν πάει καλά... γενικώς.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Strange Attractor 24/05/2012 21:59:27

   Aὐτοί πού θά τούς ψηφίσουν...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Strange Attractor 25/05/2012 00:08:16

   Στις 630,000 ΔΥ να απολύσουμε τις 400,000

   Εγώ προτείνω
   Δ-Τ-Π ο Μάνος να απολύει
   Τ-Π-Σ ο Τσίπρας να προσλαμβάνει
   Κυριακή όλοι ΟΑΕΔ....

   Αυτή είναι χώρα.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/05/2012 18:47:49

  Όταν λέω ότι επικρατεί ζουρλάδα κυριολεκτώ, αλλά δεν με πιστευετε.
  Κόμμα ιδρύει και ο Τράγκας !!!
  h**p://www.nooz.gr/greece/o-giorgos-tragkas-idriei-komma
  Έχουμε πήξει ως χώρα στους ανάρχες.
  Τα φλεγόμενα και Καμμένα καίγονται, ξανακαίγονται αλλά δεν γίνονται ποτέ αποκαίδια. Σαν τη βάτο του Μωυσή και σαν το πουλί Φοίνικας.
  Ώχ "πουλί" και "φοίνικας" είπα, είναι και οι νεότερες εξελίξεις στον ΛΑΟΣ.....

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 24/05/2012 18:48:59

  Αυτά που λέει ο Μάνος είναι θεραπεία για λάθος ασθένεια. Η ασθένεια που πρέπει να θεραπεύσουμε άμεσα δεν είναι το τεράστιο κράτος αλλά η τεράστια ύφεση.

  Το κράτος πιστέυαμε είχε 1.100.000 υπαλλήλους. Είχε τελικά σχεδόν 800.000. Τώρα έχει 700.000 και το 2015 προβλέπεται να έχει 550.000 αφού οι προσλήψεις έχουν σταματήσει τελείως. Δεν λέω να μειωθεί κι άλλο το κράτος αλλά όχι με κινήσεις τόσο απότομες που θα επιφέρουν αιφνίδιο θάνατο στο ασθενή.

  Όσο για τον Καρατζαφέρη, όταν το πρόβατο δεν έχει καμία διαπραγματευτική δύναμη, γυρίζει στο μαντρί, όπως η Ντόρα. Δεν παριστάνει τον τσοπάνη ενός δικού του άδειου μαντριού.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Γιώργος Αχαιός 24/05/2012 18:55:12

   Χε χε, ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι αυτοί που έχουν απόψεις όπως του κ. Μάνου, δεν καταλαβαίνουν γρύ από μακροοικονομικά.
   Το ίδιο περίπου λέει και ο Ρουμπίνι.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Ο Θείος 25/05/2012 16:28:09

    Ίσως υπερβάλλουν όλοι: Ο Μάνος, ως προς τους αριθμούς και ο Βαρούφ ως προς τον αφορισμό. Σε ρεαλιστικό επίπεδο, το κράτος είναι στο χέρι σου να το μειώσεις ΤΩΡΑ, η ανάπτυξη όμως, είναι, κατ'αρχήν, ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Όλοι εξαγγέλλουν ανάπτυξη, κανένας όμως δεν προτείνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ μέτρα (τις "ισοδύναμες" γελοιότητες τις παραβλέπω, ως ατυχείς κομματικές εμπνεύσεις του ποδαριού).

 5. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 24/05/2012 18:52:07

  1) Τι μας θυμισες τωρα Μ.Οδ.... τοτε που ο Τσιπρας εδινε μαχη να ΜΗΝ γινει το γηπεδο του Π.Α.Ο στο Βοτανικο (πραγμα που οδηγησε στη διαλυση της πολυμετοχικοτητας και κατ'επεκταση του ποδοσφαιρικου ΠΑΟ ). Ο ΤΣιπρας εκανε μεγαλο αγωνα για τη προστασια των ...ΚΟΡΜΟΡΑΝΩΝ του Βοτανικου...!

  Εκτος απ το ΠΑΟ , πηγε στο βροντο η διπλη αναπλαση Λεωφορου Αλεξανδρας- ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ, καθως και το μωλ και χαθηκαν και παρα πολλες θεσεις εργασιας. Τοτε οι οπαδοι του ΠΑΟ σηκωναν ''πανο'' που εγραφαν ... ''και τωρα Αλεξη θα δεις τα ποσοστα σου''. Με την εκλογη Καμινη, εδεσε τοτε το γλυκο. Τωρα αραγε τα ξεχασαν?? Οι εργαζομενοι που εμειναν χωρις δουλεια απ τις οικολογικες ευαισθησιες του Αλεξη τα ξεχασαν?

  2) Σαν να ειναι τωρα που θυμαμαι τους περιφημους ''131 πολιτες'' οι οποιοι αν και δεν ειχαν καμια σχεση με τη Νεα Φιλαδελφεια, μπλοκαραν οριστικα τη κατασκευη του γηπεδου της ΑΕΚ, και ετσι πηγε πισω οικονομικα ολη η περιοχη, περα απ τη ζημια που επαθε ο συλλογος μας. Κατα... συμπτωση οι πιο πολλοι ηταν γνωστα μελη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, αφου διαφωνουν με τη κατασκευη τετοιων αθλητικων εγκαταστασεων στη Αθηνα. Τις θελουν 30 χιλιομετρα εκτος, λες και μας περισσευουν λεφτα, και χρονος.

  Ακομα και τωρα στο νεο σχεδιο για το γηπεδο της ΑΕΚ, οταν ο Βουρος μαζευε υπογραφες, ειχαν ψηφισει υπερ ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ, & καποιοι βουλευτες του Λα.ος οπως ο Βοριδης, ΕΝΩ ηταν ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ οπως παντα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Απλα τα θυμηθηκα τωρα, μια που ανεφερε τους κορμορανους ο Μ.Ο...

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Μικρασιάτης 24/05/2012 23:23:00

   "καθως και το μωλ και χαθηκαν και παρα πολλες θεσεις εργασιας ... μπλοκαραν οριστικα τη κατασκευη τουγηπεδου της ΑΕΚ, και ετσι πηγε πισω οικονομικα ολη η περιοχη, περα απ τη ζημια που επαθε ο συλλογος μας"

   Εμπορικό κέντρο, γήπεδο (για άθλημα πνιγμένο στα στημένα, στη διαφθορά και στα επεισόδια), τσιμέντο και θέσεις εργασίας, όλα στο κέντρο της Αθήνας (λες και της λείπουν, ή ότι δεν πήρε πολλά από τα παραπάνω σε υπέρμετρο βαθμό συγκρινομένη με την υπόλοιπη χώρα κατά τους πρόσφατους ολυμπιακούς αγώνες). Οποία ανάπτυξη!

   Επιτρέπετε τουλάχιστον στους κατοίκους λοιπών περιοχών της χώρας να διαφωνούν;

   Και σας ερωτώ ευθέως: θα συμφωνούσατε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος π.χ. στην Ν. Φιλαδέλφεια για ανέγερση σύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων;

 6. aks avatar
  aks 24/05/2012 18:52:58

  O Mάνος που στο αποκορύφωμα της καριέρας του υπήρξε και αυτός συνδαιτημόνας του Πάγκαλου, και εξέχων βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σιτιζόμενος απο το ταμείο του Τσουκάτου, είναι υπερΝεοφιλελεύθερος όσον αφορά τους κακομοίρηδες, κάνει "μεγαλοφυείς" προτάσεις για να μαζέψουμε τα ψιλά απο τις σπατάλες, εκεί όμως που ώφειλε ως γνώστης, να κάνει και καμμιά πρόταση για το πως το κράτος θα μαζέψει και κανα χοντρό πακέτο, πχ απο τους κατόχους off Shore, δήθεν δεν έχει ιδέα. Ο Νεοφιλελευθερισμός του Μάνου είναι το άκρον άωτον του κοινωνικού Δαρβινισμού όπου οι πρωταθλητές χωρίς κανέναν έλεγχο ντόπινγκ τρέχουν μαζί με τους ανάπηρους των σπέσιαλ ολύμπικς, στο όνομα της ελευθερίας όλα τα φάουλ επιτρέπονται και βεβαίως το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και επικρατεί με "την αξία του". Αν βέβαια απ' αυτή την απόλυτη απελευθέρωση σκάσει απ' το πολύ φαί κανα μεγάλο ψάρι-τράπεζα, τότε ο Μάνος δεν έχει πρόβλημα να προτείνει σοσιαλιστικά μέτρα, δηλαδή κρατικοπποίηση. Βεβαίως δεν αποκλείεται να πάει και στον Σύριζα αν τον βάλουν βουλευτή επικρατείας . Μετά απορεί που αναγκάζεται να συνεργαστεί με ομοφυλόφυλους και να ψάχνει για την ψήφο του...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ aks 24/05/2012 18:57:50

   Μπα, κρατικοποίηση τράπεζας ποτέ ο κ. Μάνος.
   Είναι "φιλελεύθερος" αλλά straight.
   Οι Αγγλοαμερικανοί δυστυχώς τελευταία έχουν αμφι τάσεις.

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/05/2012 19:13:53

  Γενικά οι πολιτικάντιδες είναι βολεμένοι χορτάτοι και δεν έχουν επαφή με την κοινωνία.Οταν πάρουν επαφή θα είναι αργά.

 8. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 24/05/2012 19:23:34

  Όπως όλα στην σημερινή Ελλάδα, έτσι και οι εκλογές, έχουν εκπέσει στο επίπεδο του lifestyle.
  Όταν ο Άλεξ είναι μόδα, ότι βλακεία και να πει, ότι γκάφα και να κάνει, δεν μετράει.
  Είναι ο star τους και έχουν πάντα μια καλή δικαιολογία για ότι και να κάνει.
  Και ιδού η τύφλωση του lifestyle, μέσα από ένα ανέκδοτο.
  Ο Μπους και ο Ομπάμα, κάθονται σε ένα μπαρ.
  Πλησιάζει ένας τύπος και τους ρωτάει:
  -Τι συζητάτε εσείς οι δυο;
  -Σχεδιάζουμε τον 3ο Παγκόσμιο πόλεμο, απαντάει ο Μπους.
  -Αλήθεια; Τι πρόκειται δηλαδή να γίνει; ξαναρωτάει ο τύπος.
  -Λοιπόν, αυτή την φορά θα σκοτώσουμε 140 εκατ. Μουσουλμάνους και την Αngelina Jolie!
  -Την Angelina Jolie;;; Γιατί την Angelina Jolie; Ρωτάει πάλι ο τύπος έκπληκτος.
  Και λέει ο Μπους, γυρνώντας στον Ομπάμα:
  -Είδες τι σου έλεγα; Κανένας δεν θα ενδιαφέρεται για τα 140 εκατ. Μουσουλμάνους!!!!!

 9. helios avatar
  helios 24/05/2012 19:36:09

  -Ισχυρές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων.Ακόμη και αν είναι στον τομέα της καθαριότητας(καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή),με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε και από τους εργολάβους και υπεργολάβους ( πολλοί από τους οποίους πλέον είναι αλλοδαποί π.χ. στην καθαριότητα) που τους πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ και που απασχολούν σχεδόν αποκλειστικά αλλοδαπούς.

  -Διοχέτευση 200.000 – 300.000 δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα (κατά βάση σε επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα και όχι μόνο) με το κράτος να αναλαμβάνει το 30% – 40% του μισθού τους στη νέα τους εργασία για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Υπάρχουν ολόκληρες βιοτεχνίες, βιομηχανίες,ξενοδοχεία, όλων των ειδών μαγαζιά και καταστήματα, κατασκευαστικός κλάδος, μεταποίηση, αγροτικός τομέας κλπ… όπου ο έλληνας εργαζόμενος είναι είδος προς εξαφάνιση, θα μπορούσε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο να αντικατασταθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αλλοδαποί.

  • juliet avatar
   juliet @ helios 24/05/2012 20:17:25

   helio,
   -Διοχέτευση 200.000-300.000 δημοσίων υπαλλήλων.....που στον ιδιωτικό τομέα .
   Είσαι σοβαρός ;Να τα πάρουμε από την αρχή.
   Προκήρυξη εκλογών ...εξαγγελίες προσλήψεων ,ουρές στα κομματικά ''σπίτια'',
   μετά έκτατοι .8 μήνες , παύση 4 μήνες και πάλι 8 μήνες εργασίας παύση 4 μήνες.
   Και όλοι για το δημόσιο ,ο ιδιωτικός τόμεας ,μαγαζάκι του δημοσίου .Τίποτε ανεξάρτητο όλα αλληλοεξαρτόμενα .
   Ολα για τους ψήφους .Αυτή τη στιγμή το δημόσιο είναι ο χειρότερος κακοπληρωτής ,και συμπαρασύρει και τον ιδιωτικό τομέα.Τιμωρεί γιατί ήθελες να είσαι ανεξάρτητος και σου λέει πλήρωσε ...είχες ,μ'εκλεψες .Εκείνο το δημόσιο δεν έκλεψε; Οταν δεχότανε διαγωνισμούς στημένους δεν το ήξερε; Οταν ήτανε συνεργός στην υπερτιμολόγηση δεν το ήξερε;Μη πείτε και οι άλλοι τι έκαναν ...όλοι ικανοποιημένοι.
   Αν δεν ανεξαρτηκοποιήσεις το δημόσιο από τον ιδιωτικό τομέα δεν μπορείς ν'έχεις αποτελέσματα.
   Αν ο ιδιωτικός τομέας στέκεται αυτόνομος έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες ν'έχεις ανάκαμψη και χρήμα στα ταμεία .
   Ο ιδιωτικός θέλει δουλειά και πρεσάρισμα πολλές φορές ...ο δημόσιος που έχει μάθει αλλιώς πως θα τον πείσεις;Και σε προεκλογική περίοδο θα το πεις ; έχει κερδίσει ο Τριπρέου !Τι θέλουν ν'ακούσουν ; νομίζεις αυτό που λες και εγώ επικροτώ; χαχαχα.

 10. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 24/05/2012 20:13:58

  Καλά το ζητούμενο είναι ο Μάνος, ο Τζήμερος και οι διάφορες τραβέλλες ή η ΝΔ;
  Αν αυτή δεν ξεκαθαρίσει τι λέει,τι θέλει, ποιο είναι το όραμά της, ποιος ο τρόπος για να το πετύχει, τι να μας κάνει η κριτική στους άλλους;
  Το ζητούμενο δεν είναι να ετεροπροσδιορίζεσαι αλλά να προσδιορίζεσαι.
  Να είσαι αυτόφωτος ηγέτης και όχι ασμένων ακόλουθος και τσανακογλύφτης (π.χ της ιερής οικογένειας).
  Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτά τα απλά ,περίμενε από τον παικταρά Ανατολάκη, πρώην ΠΑΟΚΤΣΗ Ηρακλειδέα και κατ΄ανάγκη επαγγελματία Ολυμπιακό, από την Γκαμτζία (Πυλαία-Θεσ/νίκης), να σου φέρει ψηφαλάκια.
  Αυτή είναι η πολιτική του εθνοσωτήριου έτους 2012 φίλοι και όσοι ασχολούμαστε με τα σοβαρά χάνουμε χρόνο.

 11. natassa avatar
  natassa 24/05/2012 20:19:01

  Ας μην ειμαστε "ασπρο-μαυρο". Ο ιδιωτικος τομέας δεν ειναι η απάντηση σε ΟΛΑ και δεν ειναι η θεραπεία για κάθε στραβό κι ανάποδο. Υπάρχει ιδιωτικός τομέας που στην ουσία είναι πιο κρατικοδίαιτος από οτιδήποτε υπάρχει. Οι "Εθνικοί Εργολάβοι" με λεφτά ή εγγυήσεις ή άλλα "δανειοδοτήσεις" και "συμβάσεις" ΔΕΝ ειναι ιδιωτικός τομέας. Ακόμη και όταν έκαναν έργα στην "Αραβία" αυτά γινόταν διαμέσου του κράτους που σύναπτε ειδικές προνομιακές συμφωνίες. Οι "Εθνικοί Εργολάβοι" που πλούτισαν (μόνο από το "εργολαβικό όφελος";) συνδέθηκαν και συνδέονται με τα κομματα σε όλα τα επίπεδα (κι όχι μόνο οικονομικά).
  Οι μεγάλοι επενδυτές εξ ανατολικής γερμανίας ήταν "ιδιωτική πρωτοβουλια"; Έφεραν κάποια κεφάλαια (απο που;). Πως μεγαλούργησαν; Μα αποσπώντας το μονοπώλειο σε ηλεκτρονικά του οτε, τυχ. παιχνίδια κ.λπ. ΔΗΛΑΔΗ από το κράτος.
  Τα παραδείγματα θα μπορούσαν να ειναι κατεβατά... κι αναρωτιέμαι αν με την ίδια ευκολία μπορεί κάποιος να μιλήσει για κάποιον άλλον μη κρατικοδίαιτο δημόσιο τομέα. Για να το πω "απλά" ακόμη και η ράφτρα που έπαιρνε (και παιρνει) φασόν τις ποδιές του προσωπικού των νοσοκομείων είναι κρατικοδίαιτη.
  Μόλις το κακο κράτος σταμάτησε να ριχνει "λεφτά" σε "επενδύσεις" ο ιδιωτικός τομέας είχε κρίση. Μόνο που "ξέχασε" να πληρώσει μερικά ΔΙΣ φπα, φόρους κλπ. Αυτά τα χρέη ρυθμίζονται και ξαναρυθμίζονται στο όνομα της σωτηρίας της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας (θυμάστε τις ιστοριες με τα "σωσίματα" με κρατικά λεφτά της ιδιωτικής ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας;).
  Επενδύσεις από το εξωτερικό; Εδώ γελάμε! Είναι ιδιωτική πρωτοβουλία να πουλάς σε ιδιώτη τα ναυπηγεία με προίκα μερικά δις του δημοσίου για παραγγελία (βλ. υποβρύχια).
  Τα πράγματα ειναι πιο συνθετα απ' όσο νομίζουμε. Ο ιδιωτικός τομέας στην ελλάδα ζει και μεγαλουργεί (και δεν το λέω για αστείο) όταν το κράτος ριχνει χρήμα! (φυσικά εκει πανω αναπτύσσονται και οι μιζες αλλά... συμβαινει και στις καλυτερες ευρωπαϊκές οικογένειες ... ιδιωτικός τομέας δεν ειναι η ζιμενς;)
  Δημόσιοι υπάλληλοι! Άλλος μύθος! Αθροίζουμε σε ένα τεφτέρι από δημόσιους υπαλλήλους έως "νομάρχες" κι από "παπάδες" έως "συμβούλους" Αθροίζουμε οπλιτες πενταετούς υποχρέωσης έως δασοπυροσβέστες... Κι όμως ένα πατζάρι και ενα λεμόνι δεν μας κάνουν δύο πατάτες ουτε δυο φρουτα ...
  Δημόσιος τομέας ας σκεφτούμε: πρέπει να έχουμε νοσοκομεία (κέντρα υγείας έστω) και σχολεία στα νησιά; (για προφανείς λόγους). πρέπει να έχουμε αστυνόμο σε κάθε νησί; (για προφανείς λόγους). πρέπει στην ηπειρωτική ελλάδα να υπάρχει "υποκατάστημα" του ΙΚΑ ή πρέπει ο πολίτης να σηκωθεί να πάει στην άλλη άκρη στην πρωτεύουσα του νομού. Πρέπει να υπάρχει πολεοδομία σε κάθε δήμο ή πρέπει να χτίζουμε ότι μας καπνίσει;
  Δημόσιος τομέας. Λένε συχνά ότι υπάρχει διαφθορά. Τα υποβρύχια ήταν δημόσιος τομέας; η ζιμενς ειναι δημόσιος τομέας; Προφανώς οχι! Φυσικά το φακελάκι υπάρχει! Όπως υπάρχει και το τηλέφωνο του βουλευτή που κάνει ρουσφέτι με "φακελάκι" σε ψήφους κι οχι σε "Ε". Θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ! (και οχι γενικεύσεις) όταν μιλάμε για καλο ή κακο δημόσιο μονοδιάστατα.

  Η ΝΔ σωστά κατά τη γνώμη μου μια προηγούμενη περίοδο είχε καταγγείλει τους νταβατζήδες (αλλο αν μετα δεν υπήρξε συνέχεια). Σήμερα κάνει ότι δεν θυμάται... Κι όμως... Αν για την "κριση" φταιει το ελληνικό δημόσιο μάλλον στρουθοκαμηλίζουμε και κυνηγάμε μάγισσες. Ας ειμαστε πιο συνεπείς και λιγότερο καιροσκόποι.

  Επίσης ας αναλογιστούμε στα σοβαρά αν η σημερινή κατάσταση στη ΝΔ επιτρέπει αισιοδοξία οχι για τις εκλογές αλλά για την επόμενη μερα γενικώς. Τα προσκλητήρια σε ολους χωρίς αρχές και χωρίς συνεκτικό λόγο καταλήγουν σε αστειότητες και σε μεταγγραφές που εκθέτουν!
  Ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει με γενναιότητα να αναγνωρίσει ότι ο σχεδιασμός του απέτυχε συνολικά και κάθε φορά προσπαθεί να τον προσαρμόσει στις ανάγκες της συγκυρίας και "βλέπουμε".
  Διαβάζω τις αναλύσεις στο site και συχνά αναρωτιέμαι αν η ΝΔ πρέπει να αναζητήσει όχι μετεγγραφές βουλευτών αλλά κανέναν επαγγελματία αναλυτή για να πει τα προφανή. Αν ειναι και αριστερός κι οχι "φιλελευθερος" ακόμη καλύτερα! (Δεν ειναι πλάκα).

  • yianna avatar
   yianna @ natassa 24/05/2012 20:48:39

   Μα εδώ και 30 χρόνια οι ιδιωτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν φόρους, άλλες κοίταζαν πως θα πάρουν καμιά προμήθεια από το Δημόσιο, οι μισοί Δημόσιοι είναι αποσπασμένοι στους βουλευτές και υπουργούς, οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν max 25 ώρες τη βδομάδα και κάθονται 3 μήνες, γιατροί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι δεν πληρώνουν φόρους και άλλα ων ουκ έστι αριθμός.
   Υπάρχει γενική αποσύνθεση σε όλα τα επίπεδα. Απλά ο ιδιωτικός τομέας και κυρίως ο χρηματοπιστωτικός με όλα τα λάθη του είναι καλύτερα οργανωμένος.
   Τι να πει κανείς? Χαμένοι από χέρι είμαστε δυστυχώς

   • καθηγητής avatar
    καθηγητής @ yianna 25/05/2012 11:29:15

    Μάλλον ξεχνάς ότι για έναν ευσυνείδητο εκπαιδευτικό μία διδακτική ώρα αντιστοιχεί σε μία ώρα προετοιμασίας (διόρθωση τεστ, σχέδιο μαθήματος, οργάνωση υποστηρικτικού υλικού) στο σπίτι. Επίσης, ξεχνάς ότι τα σχολεία κλείνουν 3 μήνες συνολικά και στο εξωτερικό, απλώς λόγω μεσογειακού θέρους έχουμε 2 μήνες συνεχόμενες διακοπές.
    Εννοείται ότι αποδέχομαι την κριτική για τα ιδιαίτερα, την ανεπάρκεια και την αδιαφορία πολλών συναδέρφων μου, όπως και για το τραγελαφικό εκπαιδευτικό σύστημα.

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ καθηγητής 25/05/2012 16:42:56

     Εγώ, όταν πήγαινα στο γυμνάσιο, οι καθηγητές προσερχόντουσαν στις 08.00' και αποχωρούσαν στις 14.00', έξη μέρες την εβδομάδα. Στα κενά, διόρθωναν τα τέστ (τότε τα λέγαμε -λανθασμένα- "διαγωνίσματα") και ετοίμαζαν κανένα "πείραμα", καμμιά εργασία, η/και την παράδοση της επόμενης ώρας. Και η παιδεία αναγνωριζόταν σαν "καλή", αν και δεν πολυπηγαίναμε σε φροντιστήριο (και από όσους πήγαιναν, προσωπικά, δεν ήξερα κανέναν, που να έκανε "ιδιαίτερα").

     Και μετά, το σύστημα ασθένησε από "κυνοβολευτική δημοκρατουρία"...

 12. gloup avatar
  gloup 24/05/2012 20:21:10

  Ο Τράγκας δημιουργεί ... πολιτική κίνηση
  Η Δημιουργία ... ψάχνεται
  http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_2477.html
  Ο Μάνος ό,τι πιάνει ... το ξε-δημιουργεί
  Ο Κουβέλης με τον Καμμένο φτύνουν τον κόρφο τους μπας και γλιτώσουν από την νέα επιδημία "Καρατζαφερη-τιδα"
  Ο Δραγασάκης εκπαιδεύει τον Τσίπρα, αλλά του έκαψε τις σημειώσεις ο Βούτσης
  Ο Ακης ό,τι γράφει δεν ξεγράφει (στρατιωτικό ρεπορτάζ)
  Ο γιωργάκης πάει με τον Κλίντον σε συνέδριο της Google
  κτλ.,κτλ, κτλ
  ... και ο ζωγράφος μεθυσμένος και το καράβι κουνάει.

  • yianna avatar
   yianna @ gloup 24/05/2012 20:52:34

   Τώρα κατάλαβα γιατί τα χώνει σε όλους κάθε πρωί. Όσο για τον Καρατζαφέρη ένα έχω να του συστήσω, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, και να σταματήσει το Κατινάζ.

 13. Nik avatar
  Nik 24/05/2012 21:18:20

  "Μα εδώ και 30 χρόνια οι ιδιωτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν φόρους, "

  Αυτή και αν είναι ΜΕΓΑΛΟΒΛΑΚΕΙΑ! Τι κουβαλάτε μέσα στο κεφάλι σας;

  Οχι μόνο πληρώνουμε φόρους, μας χαρατσώνουν για την παραμικρή παρατυπία σε ένα τιμολόγιο , πχ δυσανάγνωστη ημερομηνία λόγω έλλειψης μελανιού στον εκτυπωτή- 200 Ευρώ έκαστο παρακαλώ!!! Μετά έρχονται οι συνάφειες, όπου σε αποκαλούν εκ προοιμίου ψεύτη και κλέφτη και σε κλέβουν κανονικά.

  Αφήστε τις βλακείες λοιπόν περί γενικευμένης φοροδιαφυγής κλπ Η μαύρη οικονομία στην Ελλάδα είναι σε παρόμοια επίπεδα με τις άλλες χώρες της ΕΕ. Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν μας αφήνουν να παράγουμε διότι το κράτος που δεν είναι ικανό να ελέγξει τον εαυτό του, επιβάλλει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις δεκάδες άχρηστες γραφειοκρατικές ανοησίες.

  • yianna avatar
   yianna @ Nik 24/05/2012 21:39:25

   Και μετά έρχονται τα λαδώματα στους εφοριακούς, η περαίωση, η παρακράτηση του ΦΠΑ , οι ακάλυπτες επιταγές και τα φέσια στην αγορά, και μετά οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.
   Τα cayenne, τα Cherokee, η μύκονος, το Ψυχικό, η Κηφισσιά κλπ κλπ.
   Τα παραδείγματα λόγω επαγγέλματος άπειρα, μόνο οι μισθωτοί πληρώνουν φόρους, άλλωστε οι καθημερινές σχεδόν συλλήψεις του ΣΔΟΕ μαρτυρούν το αντίθετο.
   Ενδεχομένως εσείς να είστε η εξαίρεση, μην το παίρνετε προσωπικά.

   • voter avatar
    voter @ yianna 24/05/2012 23:50:24

    Αγαπητή Yanna , εχετε συγχρόνως δίκιο και αδικο .
    Επιτρέψτε μου μια μικρή επαγωγή.

    α) Ιδιωτικες επιχειρήσεις : ολοι εργάζονται - ολοι παράγουν- ολοι αμοιβονται σε άλλοτε άλλο βαθμο - καποιοι δεν πληρώνουν φόρους .

    β) Δημοσιοι υπαλληλοι: καποιοι εργάζονται - καποιοι παράγουν - όλοι αμόιβονται σε αλλοτε άλλο βαθμο - ολοι πληρώνουν φόρους

    Αν τα ζυγιζαμε σε παραδοσιακό ζυγό , που λετε να εγερνε η μπαλάντζα ?

    • καθηγητής avatar
     καθηγητής @ voter 25/05/2012 11:55:23

     Νομίζω ότι εξάγεται ένα διαφορετικό συμπέρασμα.
     Κάποιοι είναι τα κορόιδα (οι ΔΥ που δουλεύουν και παράγουν και οι επιχειρηματίες που πληρώνουν φόρους) και κάποιοι οι εξυπνάκηδες (οι ΔΥ που τα ξύνουν και οι φοροφυγάδες). Αυτή θα έπρεπε να ήταν η πραγματική αντιπαράθεση.

     • voter avatar
      voter @ καθηγητής 25/05/2012 14:27:10

      Ευχαριστώ γιά την "κυριολεκτική" επανατοποθέτηση του προβλήματος. Ακριβως αυτή είναι η αντιπαράθεση κι οχι οι "εμφυλιακές " διαμαχες μεταξύ των εργαζομένων .

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ καθηγητής 25/05/2012 16:52:46

      Σωστότατη αποσαφήνιση του προβλήματος, με μια ανισοβαρή, όμως, στον ζυγό του Voter, παράμετρο:
      Οι ΔΥ ρισκάρουν μέχρι μόνον τον κόπο τους, ενώ οι επιχειρηματίες (έστω, έναντι αυξημένων προσδοκιών) μέχρι ΚΑΙ το σπίτι τους.

   • φαρμακογλωσσα avatar
    φαρμακογλωσσα @ yianna 25/05/2012 19:45:41

    Οι μικρομεσαιοι εχουν cayenne, cherokee και βιλλες στη Μυκονο και Κηφισσια; Μαλλον καποιο λαθος κανεις. 35 χρονια μικρομεσαιος (και αλλοι στον περιγυρο μου) και μονο ενα διαμερισμα (πρωτη κατοικια) μπορεσα να αποκτησω. Και (εννοειται) τα τελευταια 20 χρονια, οι διακοπες μου ηταν 1 βδομαδα τον Αυγουστο και 3 μερες τα Χριστουγεννα. Καλοπερναμε εμεις οι μικρομεσαιοι! Γιατι δε γινεστε κι εσεις μικρομεσαιοι λοιπον;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.