31/03/2009 21:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε

Στην Έδεσσα δημιουργήθηκε σκοπιανός σύλλογος με την ονομασία «Εκπαιδευτική και Πολιτιστική Κίνηση της Έδεσσας» με σκοπό λέει την διάδοση του Πολιτισμού και της Ιστορίας.!!!

Στην  σχετική ανακοίνωση που κάνει το γύρο στα Σκοπιανά διαβάζουμε μεταξύ άλλων:

«It is with great honor that I announce the formation of a new Non Governmental Organization (NGO), the Educative and Cultural Movement of Edessa. The association was officially registered in Voden, Aegean Macedonia, on February 11, 2009 and is a non-profit association. The statute consists of five individuals who are dedicated to promoting the needs of Education and Cultural activities in Aegean Macedonia. The objectives and activities are two fold, the first objective is teach the Macedonian Language and History. ....». (Διαβάστε την όλη στο πρώτο σχόλιο.

Είναι δυνατόν να λέγονται η να γίνονται όλα αυτά; Είμαστε κράτος ή μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε;

http://orfni.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 31/03/2009 21:43:30

  "Educative and Cultural Movement of Edessa (Voden) It is with great honor that I announce the formation of a new Non Governmental Organization (NGO), the Educative and Cultural Movement of Edessa. The association was officially registered in Voden, Aegean Macedonia, on February 11, 2009 and is a non-profit association. The statute consists of five individuals who are dedicated to promoting the needs of Education and Cultural activities in Aegean Macedonia. The objectives and activities are two fold, the first objective is teach the Macedonian Language and History. The association is pleased to announce that starting this summer (for two months) classes will be available in Voden and the surrounding Villages. For the first time local Macedonians will have an opportunity to read and write in their Macedonian mother tongue. Further plans are in the works to expand the classes to the Lerin and Kostur regions.The second objective is to promote Cultural and Traditional activities throughout Aegean Macedonia and develop relations with the people in the Republic of Macedonia and the Macedonian minorities that live in many Balkan States and the Diaspora. The association will use every opportunity to promote our rich and vibrant Macedonian Culture through music, songs and dance. Lastly, and I wish to make this clear, this new NGO has no political affiliation or motive with any other political organization in Aegean Macedonia or any political organization in the Diaspora.

  Best wishes,
  Jim Daikos"

 2. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 31/03/2009 21:45:38

  Θα είναι τίποτα Δημόσιοι Υπάλληλοι γιατί αυτοί φταίνε για όλα...

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/03/2009 21:57:24

  χαλαρά....

  έχουμε συμπλοκές
  Αφγανών με Πακιστανούς
  Σομαλών με Νιγηριανούς
  υπάρχουν περιοχές που δεν μιλάνε Ελληνικά μετά τη Δύση του Ηλίου
  Κάθε μήνα έχουμε χιλιάδες νέους λαθρομετανάστες
  και δεν θα έρχονταν οι Βόρειοι γείτονες να σπάσουν πλάκα μαζί μας που είναι και δίπλα?
  Η έκπληξή σας με ξαφνιάζει, όταν όλοι γνωρίζουμε το τέρμα του δρόμου, μερικοί κοιτούν πίσω την αφετηρία...

  Λοιπόν
  ή συζητάμε μαζί τους
  ή κλείνουμε τα σύνορα
  ή κάνουμε πόλεμο (η συνέχιση της διπλωματίας με άλλα μέσα)
  ή καθόμαστε και περιμένουμε

  Τι επιλέγετε?

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/03/2009 21:57:33

  Νομίζω πως είναι χρήσιμο να εξετάσουμε μερικές παραμέτρους αναφορικά με την έννοια του πατριωτισμού αλλά και το νόημά του στη σύγχρονη εποχή. Αν ξεφύγουμε για λίγο από τον διάσημο αφορισμό του Όσκαρ Γουάιλντ που ήθελε τον πατριωτισμό να αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του μπαγαπόντη, συμφωνούμε πιστεύω πως ο συνήθης ορισμός της λέξης πατριωτισμός είναι «η αγάπη και η αφοσίωση προς την πατρίδα». Ο πατριωτισμός ήταν και είναι σαν έννοια συνυφασμένος με την θέληση του να θέλει να προσφέρει ως θυσία κάποιος τον εαυτό του για το καλό της πατρίδας. Πατριωτισμός δηλαδή είναι η περηφάνια που αισθάνεται κάποιος για την πατρίδα του και η πίστη ότι αξίζει να θυσιαστεί για αυτήν.
  Η παραπάνω θεώρηση όμως συναντάει αντιρρήσεις από πολλούς σύγχρονους ανθρώπους. Υπάρχει δηλαδή και η αντίθετη άποψη της προσφοράς που είναι αυτή του άκρατου ατομισμού και εκδηλώνεται από τις πράξεις και ιδέες του εγωκεντρικού συμφεροντολογικού ατόμου που διατυμπανίζει δια της συμπεριφοράς του «ζήσε όπως νομίζεις και άσε τους υπόλοιπους να πάνε στο διάολο.» Η άποψη μάλιστα αυτή όσο πάει και γιγαντώνεται. Γιατί; Μα κυρίως διότι ζούμε σε μια εποχή που η αυτοθυσία καθώς και η άνευ ανταλλαγμάτων προσφορά θεωρείται γενικώς ηλιθιότητα. Γιατί να αφιερώσεις χρόνο και κόπο για την πατρίδα ενώ μπορείς να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και την καλοπέρασή σου; Αυτή φαίνεται να είναι η κυρίαρχη αντίληψη. Γιατί άραγε;
  Εκτός από την γενικά παραδεκτή άποψη ότι το σύγχρονο νεοελληνικό κράτος είναι συνήθως εχθρικό προς τους πολίτες του, σημαντικό ρόλο παίζει και η πολυπολιτισμικότητα η οποία κυριαρχεί τόσο διεθνώς όσο και τοπικά εδώ και 20 περίπου χρόνια. Η αλλαγή συνόρων στην ευρύτερη περιοχή αλλά και οι διεθνείς οικονομικές και κοινωνικές ανακατατάξεις μας εκτόξευσαν προς μια νέα «εθνική» πραγματικότητα. Σε ένα μεγάλο βαθμό η πολυπολιτισμικότητα αυτή έχει εμποτίσει και το μεδούλι της νεοελληνικής ψυχής (αρνητικά αλλά και θετικά) η οποία μέσα από την παραδοσιακή της αγάπη προς τους αδύναμους και τους καταφρονημένους αγκάλιασε αρχικά τις εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ενσωματώθηκαν στο κράτος μας με αποτέλεσμα η νέα γενιά Ελλήνων να μην μπορεί να ταυτιστεί τόσο εύκολα με την ιδέα της Ελληνικότητας και του πατριωτισμούπου είχε χαρακτηρίσει τις προηγούμενες γενιές.
  Σε ένα άλλο επίπεδο, υπάρχει η κακή παρακαταθήκη των ολοκληρωτικών καθεστώτων που στα καθ`ημα΄ς εκφράσθηκαν μέσα από τη δικτατορία του Μεταξά αλλά και από την πιο πρόσφατη χούντα των συνταγματαρχών. Η διαστρέβλωση του πατριωτισμού από αυτά τα καθεστώτα κατέληξε σε μια απαξίωση της έννοιας κυρίως από μη συντηρητικούς φιλελεύθερους και αριστερίζοντες πολίτες. Ο πατριωτισμός για αυτούς τους πολίτες είναι απλά ο ιδεολογικός προθάλαμος των εξοριών , των φυλακών αλλά και των εθνικών ταπεινώσεων που συνήθως τον ακολουθούν ως συνέπειες. Για όσους σκέπτονται κατ`αυτόν τον τρόπο ο πατριωτισμός αντί να γιορτάζει τα καλά της πατρίδας μας απλά οδηγεί σε εθνικές και πολιτικές περιπέτειες.
  Αν το καλοσκεφτούμε όμως δεν είναι ο πατριωτισμός που οδηγεί προς τον ολοκληρωτισμό αλλά μάλλον ο ολοκληρωτισμός είναι που βασίζεται στον πατριωτισμό προκειμένου να ελέγξει τους πολίτες και να τους αποσπάσει την προσοχή από την έλλειψη ελευθεριών και την καταπίεση.
  Ο πραγματικός όμως πατριωτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την αγάπη για τον άνθρωπο. Με άλλα λόγια, αν ξεπεράσουμε τους φανφαρονισμούς και τις εθνικές κορώνες, ο πραγματικός πατριωτισμός είναι το αντίθετο του εθνικά και με το ζόρι επιβεβλημένου πατριωτισμού. Διαταγές τύπου «πάνε πολέμα ή σε εκτελώ» ή «βάλε σημαία στο μπαλκόνι αλλιώς έχει πρόστιμο» κλπ. απλά ακυρώνουν την πραγματική σημασία της έννοιας που απ`τη φύση της εμπεριέχει την αγάπη για το σύνολο και την διάθεση ατελούς προσφοράς. Ένας επιβεβλημένος πατριωτισμός είναι απλά ένας ακόμη εξαναγκασμός δια της βίας.
  Ο πατριωτισμός όπως μας επιβλήθηκε μέσα από τα εθνικά καθαρτήρια τύπου Μακρόνησου ή ακόμα και μέσα από τις υποχρεωτικές συμμετοχές μαθητών σε παρελάσεις κλπ είναι ένα καθόλου ελκυστικό συναίσθημα. Η άνευ κρίσης ή προσωπικής εθελοντικής θέλησης συμμετοχή σε τέτοιου είδους πατριωτικές σαχλαμάρες θυμίζουν ολοκληρωτισμό και τίποτα άλλο. Με αυτούς τους τρόπους ο πατριωτισμός γίνεται κάτι φτηνό και απαξιώνεται. Πέφτει στο επίπεδο του «σημαιάκι στο πέτο και τσολιαδάκι στο ταμπλό του Ι.Χ».
  Το ερώτημα λοιπόν που καλούμαστε σήμερα να απαντήσουμε είναι το αν ο πατριωτισμός στέκει ακόμη ως ιδέα και ως έμπνευση. Γνώμη μου είναι ότι αν δεν πιστέψουμε πως αξίζει τον κόπο να σεβόμαστε και να υπηρετούμε την πατρίδα, τότε όλη η συζήτηση περί Ελληνικού έθνους και διαχρονικού Ελληνισμού και 1821 κλπ καταντάει άσκοπη. Και αν οι σούπερ φιλελεύθεροι εξ`ημών οραματίζονται μια παγκόσμια διακυβέρνηση ή ένα κόσμο χωρίς έθνη και σύνορα ή αν οι εξεγερμένοι αντιεξουσιαστές φαντασιώνονται μια κοινωνία χωρίς στρατούς και αστυνομίες αυτά είναι απλώς αυταπάτες.
  Η πραγματικότητα δηλαδή είναι άσπλαχνη και το μόνο δυστυχώς που θα έβγαινε από μια κατάργηση των κοινωνιών και των κρατών όπως έχουν διαμορφωθεί είναι απλά κοινωνικό και πολιτικό χάος. Η φύση απεχθάνεται το κενό και σπεύδει πάντα να το καλύψει. Έτσι και οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστεύουν σε κάτι. Αν πάψουν να πιστεύουν, τότε το κενό πίστης που θα δημιουργηθεί θα ανοίξει τις πόρτες για κάτι πολύ χειρότερο που θα μπουκάρει. Κάτι που διαρκώς επωάζεται και που και που εκκολάπτεται, φέρνοντας τον κόσμο στα πρόθυρα της τελικής του καταστροφής.
  Για όλα αυτά λοιπόν και αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως Έλληνες, ας συνεχίσουμε αγαπάμε με όποιον τρόπο θέλουμε ή κρίνουμε σκόπιμο την πατρίδα μας και να θυμόμαστε ότι αν και δεν είναι τέλεια δεν παύει να είναι η δική μας πατρίδα. Για εμάς θυσιάστηκαν χιλιάδες πρόγονοί μας προκειμένου σήμερα να συζητάμε ανώδυνα.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/03/2009 22:05:08

  εγώ θα συζητούσα μαζί τους...

  να κλείσω τα σύνορα, φαιδρό.
  Πόλεμο; μπα
  Αν είναι να κάθομαι να περιμένω, προτιμώ την συζήτηση, περνάει η ώρα, μπορεί να συναντήσεις και κανέναν ενδιαφέροντα τύπο.

  Η διαφορά μας με αυτήν την εκδοχή της παλαι ποτέ μεγάλης Βουλγαρίας πάει πίσω, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τσιμπήσει και έχουμε παίξει το απιχνίδι της αντιπαλότητας που δεν χρειαζόταν. Τι να πω; Θυμικές αντιδράσεις ή αναπόφευκτη βλακεία;

  Ο εχθρός είναι ανατολικά. Τον εχθρό τον συμφέρει να έχουμε και μέτωπο στα βόρεια. Πείτε πείτε, εγώ πιστεύω ότι είναι επέκταση γερμανοαμερικανορωσικού καυγά, και εμείς στην μέση.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/03/2009 22:05:34

  "παιχνίδι"

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/03/2009 22:09:00

  +1000
  αλλά μην το λες γιατί όποιος συζητά σε αυτή τη χώρα είναι ΑνθΕλληνας

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/03/2009 22:27:38

  @4 Strange Attractor

  Πατριώτης είναι όποιος αγαπά την ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.
  Πατρίδα όμως που δεν είναι το Κράτος. Μπορεί το Κράτος να είναι οι νόμοι του, η Πατρίδα όμως είναι όλα αυτά που δεν γράφονται ούτε σε νόμους, ούτε στο Σύνταγμα.
  Είναι το Δημόσιο (μην μπερδευτεί κανείς) όλα αυτά δηλαδή που εμείς πήραμε, τις μνήμες και το περιβάλλον και που θα το μεταβιβάσουμε στα παιδιά μας.
  Η συσσώρευση της συλλογικής και προσωπικής μνήμης που σου δίνει το ύφασμα για να ράψεις και να διαμορφώσεις το κουστούμι που θέλεις να ενδυθείς.
  Το να πατάς στο αίμα που έχει χυθεί για τη διαμόρφωση στρατηγικής, ενώ είναι παρακαταθήκη χρέους σε οδηγεί σε λάθη.
  Είναι αντίστοιχη της συζήτησης που κάνουμε για τις σχολικές παρελάσεις, ηλίθιες και ανούσιες, διαφωνούμε για τον σημαιοφόρο της σημαίας (το σύμβολο της Πατρίδας) ενώ είναι ένας απλός βαθμοφόρος.
  Οχι ο βέλτιστος των μαθητών απλά ο καλύτερος ΜΟ της βαθμολογίας. 9πόσοι αγράμματοι σημαιοφόροι που έχουν πεθάνει θα γελούν μαζί μας...)
  Ετσι όμως επιβάλει το Κράτος στη Πατρίδα: οριοθέτηση κανόνων για διαστρέβλωση της ουσίας με σκοπό την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.

  Λοιπόν ή συζητάμε ή πολεμάμε τα υπόλοιπα είναι φανφαρολογίες.

  Προσωπικά προτιμώ τη συζήτηση, όχι γιατί ο πόλεμος δεν είναι λύση, απλά γιατί και μετά τον πόλεμο πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων θα κάτσουμε.

  ...να μην ξεχνάμε κιόλας η απειλή είναι από την Ανατολή και ο κίνδυνος από το εσωτερικό (δημογραφικό, αλλοίωση κοινωνικού και εθνολογικού ιστού)

 9. Mποτίλια στο πέλαγος avatar
  Mποτίλια στο πέλαγος 31/03/2009 22:33:30

  Φτάνει να θέλουμε. Θα μπορούμε πάντα. Ότι και να γίνει στην νυν ή πρώην Ελλαδική επικράτεια, οι Έλληνικής καταγωγής θα παραμείνουμε αριθμιτικά η ισχυρότερη μειωνότητα.
  Έζησα μετανάστης και πρόσφυγας. Εδώ που βρίσκομαι δεν ελέγχω ακόμη τη χώρα, αλλά ελέγχω το τοπίο.
  Με πέντε κουμπούρια κάνω κουμάντο. Έχω όμως πενήντα, πεντακόσα, πέντε χιλιάδες. Ή όπως είπε ο γέρος του Μωριά σε κάποια σύναξη οπλαρχηγών: "Αφήσατε τα καριοφίλια και πιάσατε τα χασίσια. Θα σας ξεκάνω".
  Αυτή τη φορά δεν θα χρειαστούν ούτε φοβέρες. Θα μιλήσουμε ήρεμα. Ας λάβουν τα μέτρα τους.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/03/2009 22:35:54

  μου αρέσει αυτό με τα καριοφίλια και τα χασίσια! κάτι σαν make love not war. Να πείσουμε και τους εχθρούς μας να το ασπασθούν.

 11. osaperas avatar
  osaperas 31/03/2009 22:55:40

  Εάν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, εάν δηλαδή είχαμε σοβαρό κράτος, σοβαρους πολιτικούς/κυβέρνηση και αξιοπρεπή λαό (στη μεγάλη του πλειοψηφία κι όχι να πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης τους σχολιαστές όλων των αποχρώσεων σε αυτό το μπλογκ)τότε σίγουρα θα υπήρχαν κάποιες λύσεις για το πρόβλημα με τους σκοπιανούς.

  Τώρα, στην φάση που είμαστε, ακόμη κι εάν επιλεγούν κάποιες λύσεις είναι αδύνατον να εφαρμοσθούν.

  Δεν μπορούμε, αδυνατούμε να κάνουμε ουσιαστικα βήματα για να υπερασπίσουμε το κράτος μας, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

  Τώρα, η μόνη λύση που έχουμε είναι να παρακαλάμε να συνεχίσουν να κάνουν πολλά παιδιά οι αλβανοί ώστε να γίνουν σύντομα πλειοψηφία στη συγκεκριμενη χώρα και να γίνει το αναμενόμενο big bang και να τους "καταπιούν" η Αλβανία και η Βουλγαρία και φυσικα να ησυχάσουμε εμείς.

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/03/2009 23:00:36

  Μην καταπιούν εμάς!!!

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/03/2009 23:04:29

  προτιμάμε Μεγάλη Αλβανία και Μεγάλη Βουλγαρία; Ή πολλά μικρά κράτη. Αν κρίνω από τις Μεγάλες Δυνάμεις μάλλον το δεύτερο θα θέλαμε.

 14. marta avatar
  marta 31/03/2009 23:07:11

  @13 Strange Attractor.. εμείς δεν τρωγόμαστε με τίποτα πιά, ούτε απ' αυτούς, στο λαιμό θα τους κάτσουμε

 15. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 31/03/2009 23:09:30

  Το ελληνικό ΥΠΕΞ, πόσες αποσταθεροποιητικές ΜΚΟ παρόμοιες με την παραπάνω έχει στήσει/χρηματοδοτήσει, σε άλλες χώρες στο πρόσφατο παρελθόν?
  Κάτι έχω ακούσει για Λευκορωσσία, Ουκρανία.

 16. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/03/2009 23:10:17

  @15 Δεν χρειάζεται να μας καταπιουν μασώντας μας. Κάτι σαν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση το βλέπω το έργο καθώς είναι ήδη μέσα μας.... Εμετός θα γίνει και θα μας πνίξει!

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/03/2009 23:10:37

  @15 Δεν χρειάζεται να μας καταπιουν μασώντας μας. Κάτι σαν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση το βλέπω το έργο καθώς είναι ήδη μέσα μας.... Εμετός θα γίνει και θα μας πνίξει!!!

 18. osaperas avatar
  osaperas 31/03/2009 23:13:12

  @14
  Εμείς ανάθεμα κι αν ξέρουμε τι προτιμάμε.

 19. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/03/2009 23:51:49

  η Μεγάλη Βουλγαρία, περιλαμβάνει και την Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική (νομίζω) και στον Β' Π.Π. είχε Καβάλλα και πέριξ ( Η θεσσαλονίκη τότε ηταν Γερμανική)

  Επιστημονική φαντασία, θα πεις. Νομίζω ότι όταν η Βουλγαρία είναι στα πάνω της, τα Σκόπια είναι Βουλγαρικα. Όταν δεν είναι, τα Σκόπια είναι "Μακεδονία"

 20. Lavazza avatar
  Lavazza 01/04/2009 00:11:10

  Όλοι οι Έλληνες που έχουν επιχειρήσεις εκεί για να μην πληρώνουν στην Ελλάδα εφορία (αλλά τα προϊόντα που κατασκευάζουν εκεί τα μοσχοπουλάνε στην Ελλάδα) να τους αφαιρεθεί η ελληνική Ιθαγένεια, να τους αφαιρεθεί το ελληνικό διαβατήριο και να κηρυχτούν ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα (να τους απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα).
  Να δούμε εάν τους αρέσει να ζούνε στα Σκόπια (γιατί τώρα ζούνε σε βιλάρες εδώ).

  Επίσης όποιος Σκοπιανός θέλει να εισέλθει στην Ελλάδα θα πρέπει να βροντοφωνάζει στα σύνορα οτι "η Μακεδονία είναι ελληνική" και να τραγουδάει το "Μακεδονία ξακουστή".

  Να δούμε αρχικά με αυτά τα δύο μέτρα πως θα πάμε.

  Κι αφήστε τον Αλαβάνο και τον Τσίπρα να τους γλύφουν τα @@δια...

 21. osaperas avatar
  osaperas 01/04/2009 00:15:59

  Επίσης όποιος Σκοπιανός θέλει να εισέλθει στην Ελλάδα θα πρέπει να βροντοφωνάζει στα σύνορα οτι “η Μακεδονία είναι ελληνική” και να τραγουδάει το “Μακεδονία ξακουστή”.

  Ακόμη και οι μουγγοί;

 22. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 01/04/2009 01:00:53

  Οι μουγγοι εχει βρεθει οτι καταναλωνουν λιγοτερο, οποτε ας μην μπουν καθολου


  ...

 23. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/04/2009 07:57:48

  Η ΕΛ ΑΣ είχε επιτυχία χθές. Συνέλαβε μετά από καταδίωξη ληστή Έλληνα!!!
  "Όταν έβγαλαν από το όχημα τον άνδρα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η μπλούζα που φορούσε έγραφε πάνω την ένδειξη “Police”. Την ίδια μπλούζα φορούσε, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, και ο ληστής που τον τελευταίο καιρό έχει «χτυπήσει» αρκετά πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ.
  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς ταυτίζεται με τον ληστή των πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και είναι Έλληνας, 40 ετών.
  Ο 40χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, όπου έκανε και απόπειρες αυτοκτονίας.
  Την γυναίκα που επέβαινε στο όχημα, η οποία είναι επίσης Ελληνίδα, την γνώρισε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του."
  Συμπέρασμα: Έχουμε Τστσένους και πακιστανούς κακοποιούς έχουμε και Έλληνες ψυχοπαθείς με συνοδούς εξίσου τρελαμένες, όλα τα λουλούδια του κόσμου αποφάσισαν να μας ... αποδομήσουν ως κοινωνία. Που στο διάολο πάμε;
  ΥΓ-Μπράβο στους αστυνομικούς που τον τσάκωσαν κατόπιν καταδίωξης.

 24. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 01/04/2009 10:20:03

  Ακουσα σημερα στον Αυτια,το λογο ιας γυναικας,δικαστου το επαγγελμα,που μιλησε για τη δολοφονια του αντρα της,απο δυο Αλβανους,κατα παραγγελια,αλλου Αλβανου,με τη βοηθεια των κλιμακιων του εγκληματολογικου,και μαλιστα το τονισε αυτο.Οχι ολη η Αστυνομια,ειπε,μονο το εγκληματολογικο.
  Τα καταφεραν οι ανθρωποι,μετα απο δυο μηνες να τσακωσουν τον ενα και να αναζητουν τον αλλο,και να μαθουν και τον εντολεα.
  Η αιτια που εγινε η δολοφοια,του δικηγορου συζηγου της,ηταν για να εμποδισουν το δικηγορο,να παραστει σε καποια δικη ου ειχε ο εντολεας τους,ωστε αυτη να αναβληθει.
  Για μια αναβολη δηλαδη,φαγανε τον ανθρωπακο που αφησε γυναικα χηρα και δυο ορφανα.
  Ο λογος που το αναφερω εγω τωρα,ειναι, οτι η γυναικα με ενα δωρικο στυλ,με τα μαυρα που φορουσε και με μεστο λογο,διεκτραγωδησε το τι τραβαμε απο τους Αλβανους,τους οποιους παρομοιασε με διαβολους με μορφη ανθρωπων.
  Ειπε οτι σε λιγο,θα ειμαστε μειονοτητα αν δεν ειμαστε ηδη.
  Ηταν μια συγκλονιστικη παρουσια.
  Τι αλλο να πω εγω τωρα;

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/04/2009 11:14:01

  Τι θα πει αν ειναι δυνατον να γινονται αυτα.
  Υπαρχει ελευθερια του λογου στην Ελλαδα ή οχι;
  Mε ποια αιτιολογια μπορει να απαγορευθει ενας πολιτιστικος συλλογος των οποιωνδηποτε;

 26. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/04/2009 11:34:08

  Αυτά να τα δεις εσύ που τους εκθειάζεις κάθε τρεις και λίγο.

 27. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 01/04/2009 11:48:24

  @ ψυχραιμια 24
  Στην Ελλάδα υπάρχει ελευθερία του λόγου. Υποτίθεται ότι ισχύει όμως και κάποιο σύνταγμα, που περιλαμβάνει άρθρα περί προστασίας της εθνικής επικράτειας και περί εσχάτης προδοσίας. Το ίδιο αποθέτει την προάσπιση του στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Αρχίζω να παίρνω τα μέτρα μου.

 28. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/04/2009 11:57:19

  @ Μποτιλια
  Εαν απαγορευσεις οποιαδηποτε οργανωση που δεν εχει χρησιμοποιησει βια θα προσφυγει αμεσως στο Ευρωπαικο Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων και θα καταδικασθεις σε μεγαλο προστιμο και υποχρεωση να την αποκαταστησεις.
  Εχει γινει παρα πολλες φορες και με αυτους και με Τουρκους της Θρακης.Δεν ξερω αν τα αρθρα του συνταγματος ή και οι ελληνικοι νομοι μπορουν να στοιχειοθετησουν προδοσια για πολιτιστικους συλλογους που κανουν απλως προπαγανδα χωρις βια αλλα παντως στην Ευρωπη αυτο δεν περναει.Μονο αν ο αυτονομιστης παρει τα όπλα χαρακτηριζεται τρομοκρατης και διωκεται.

 29. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/04/2009 12:41:06

  και εγώ είμαι υπέρ της ελευθερίας και του διαλόγου και δεν παραχωρώ εκατοστό από τίποτα, αλλά φυσικά και ενδιαφέρομαι να τους βοηθήω και να τους καταλάβω, και αν δηλώνουν Μακεδόνες ή η 14η φυλή του Ισραήλ, θα λέω καλώς τα αδερφια μου, και στοιχηματίζω θα κομπλάρουν. Τώρα κομπλάρουμε εμείς. Πόκερ δεν παίζει κανένας σας?

 30. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 01/04/2009 13:33:19

  @ ψυχραιμια 32
  Όσο δηλαδή αυτός καταστρατηγεί διεθνέις συνθήκες, οργανώνει διμηρίες και κάνει έμμεσα έρανο για όπλα, εμείς πρέπει τον κοιτάμε με το δάχτυλο στο στόμα και να μην εκφράζουμε καν την απέχθειά μας, όπως κακώς "τόλμησε" να κάνει η ανάρτηση.
  Οι κύριοι της ΕΕ. θα καταλάβουν μια μέρα, ότι εκτός από τους τραπεζίτες και τα κράτη υπάρχουν και οι λαοί.

 31. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 01/04/2009 14:50:22

  @30.
  Για μενα το λες;
  Αν ναι,εγω αναφερω απλως,χωρις να το κρινω,και αυτο πιστευω να μπορει να το καταλαβεις,οτι ειτε μας αρεσει,ειτε οχι,πολλα παιδια ιδιως κοριτσια Αλβανικης καταγωγης,εχουν φοβερες επιδοσεις στα μαθηματα και πρωτευουν,ακομα και σε μαθηματα γλωσσας,οπως Αρχαια και Εκθεση.
  Τιποτ αλλο.
  Και γι αυτο,δε φταινε τα παιδια αυτα,αλλα τα δικα σας τα παιδια,που δεν τα καταφερνουν.
  Σε πληροφορω,οτι οι καθηγητες,δεν εχουν καμια διαθεση,να κανουν παραχωρησεις στα ξενα παιδια .

 32. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/04/2009 14:53:51

  Ναι σε σένα το είπα και να μάθεις να ξεχωρίζεις το προσωπικό και το φιλικό από το εθνικό.

 33. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 01/04/2009 16:15:33

  Ποιο εθνικο;Αφου ειμαστε πλεον για τα μπαζα,και απλως οι Αλβανοι το πηραν πρωτοι χαμπαρι.
  Θα ακολουθησουν κι αλλοι.Scrive Τουρκοι.

 34. Σπύρος avatar
  Σπύρος 01/04/2009 22:35:27

  Ψυχραιμία@
  Και τί έγινε που θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο??
  Εδώ υπάρχει κατάφωρη παραβίαση τού Συντάγματος.
  Γιά ποιον πολιτιστικό σύλλογο μιλάς??
  Γιά τύπους που μιλάνε γιά Μακεδονία τού Αιγαίου και γιά Voden??
  Φαντάζεσαι να εμφανίζονταν σέ άλλη σοβαρή χώρα πολιτιστικοί σύλλογοι πού θα άλλαζαν το Ονομα τής Πόλης τής συγκεκριμένης Χώρας και θα αλλοίωναν ακόμα και τον γεωγραφικό προσδιορισμό ολόκληρης Περιοχής που ανηκει στην χώρα αυτή??
  Πού τάχεις δεί αυτά νά γίνονται παρά στο συγκεκριμένο Προτεκτοράτο που είναι η Ελλάδα??

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.