#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/12/2013 12:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μπάρμπας», βολεμένoς, με «φραγκάκια» και υπέρ της ΕΕ ο μέσος ΣυριζαίοςΤο προφίλ του «τυπικού» στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, σκιαγραφείται σε έρευνα που διενεργήθηκε κατά την περίοδο του κομματικού συνεδρίου και τα αποτελέσματα είδαν τώρα το φως της δημοσιότητας.  Βεβαίως το «μέσο στέλεχος» είναι μία θεωρητική κατασκευή, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάλυση και να εξαχθούν κάποια αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Για τις ανάγκες της έρευνας ρωτήθηκαν 1830 σύνεδροι (περίπου οι μισοί από τους εγγεγραμμένους), απάντησαν οι 1794 (οι 36 ήταν αρνητές ερωτηματολογίου) και ως εκ τούτου η εταιρία που διεξήγαγε την έρευνα, θεώρησε πως το δείγμα είναι επιστημονικά επαρκές.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ανάγλυφα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του μέσου μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αυτά ο τυπικός Συριζαίος είναι άντρας, περίπου στα 50, με αρκετά καλό εισόδημα (1.950 ευρώ), με ανώτερη μόρφωση, με πολιτική τοποθέτηση στην αριστερά (χωρίς δηλαδή να κλείνει το μάτι στη σοσιαλιστική εκδοχή του πολιτικού φάσματος), φιλοευρωπαϊστής, αρνητής των παραδοσιακών ΜΜΕ («όλοι ΜΕΓΚΑ») και λάτρης του διαδικτύου.

Παρά το γεγονός ότι στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει έντονη η γυναικεία παρουσία, οι άντρες υπερέχουν σαφώς, ενώ η γενιά του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να κρατάει τα σκήπτρα στο  κόμμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του για τα θέματα της Ευρώπης: το μέσο στέλεχος είναι υπέρ της Ε.Ε., αν και την θεωρούν συνυπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση. Επιπροσθέτως τάσσεται υπέρ της διατήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά με αναδιάταξη των δυνάμεων και δημοψηφίσματα ανά χώρα, των οποίων οι αποφάσεις να υπερβαίνουν σε ισχύ τα Εθνικά Κοινοβούλια.

Για τον Συριζαίο, κοντινότερο -ιδεολογικά- κόμμα είναι το ΚΚΕ και όλοι οι υπόλοιποι σχηματισμοί τοποθετούνται στο χώρο της κεντροδεξιάς (ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ), της δεξιάς (ΠΑΣΟΚ) και της άκρας δεξιάς (Ν.Δ, Χ.Α.)!!!

Είναι υπέρ της κρατικής παρέμβασης, της οικολογικής ανάπτυξης, κατά της αστυνόμευσης και της υποχρεωτικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος, ακολουθεί πιστά τον left.gr, το «105,5 Στο Κόκκινο», την Αυγή και το portal του ΣΥΡΙΖΑ (αν και θα το ήθελε πιο ενισχυμένο).

Για να συνοψίσουμε, το προφίλ του μέσου Συριζαίου έχει ως εξής: είναι «μπάρμπας» ως 5οάρης (ένας νέος της εποχής δηλαδή), πήρε κάποτε ένα ρημοδοπτυχίο, έχει τον «τρόπο» του με 2 χιλιάρικα μηνιαίως (αλλά προφανώς θα αρνείται να πληρώνει τους φόρους του ως επαναστάτης της τσέπης του), γουστάρει Ευρώπη (στο βαθμό που δίνει τα φράγκα) θεωρεί εγγύτερο κόμμα ιδεολογικά το ΚΚΕ (η φωνή της συνείδησης) αν και καβατζάρει και το κέντρο για πάρτη του, είναι κρατικιστής (ιδίως αν εξαρτάται το εισόδημα του από το κράτος) και με ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική (όλοι μέσα και χωρίς αστυνόμευση). Ως αντίπαλος η ΝΔ ταυτίζεται με τη ΧΑ και έτσι εξουδετερώνεται πλήρως και δίχως κόπο.

Αυτό το προφίλ θα ήταν  ιδανικό για ψυχανάλυση, αν δεν επιθυμούσε να κυβερνήσει.

Προκειμένου να μην συμβεί αυτό μέχρι και “Άδωνις fun club” μπορεί να δημιουργηθεί.

Και κυρίως στρατιές «αντεξουσιαστών», που κάνουν τη δουλειά τους έντιμα και πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν (των αδίκων συμπεριλαμβανομένων).

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 09/12/2013 12:43:20

  Δηλαδή ἄν κατάλαβα καλά,ὅλη τήν κεντροαριστερά οἱ Συριζαῖοι τή θεωροῦν δική τους καί τοῦ ΚΚΕ;
  Μεγάλη ἰδέα ἔχουν γιά τόν ἑαυτό τους τό...μόλις χθές 4%...

  • GLAD avatar
   GLAD @ Κυθήριος 09/12/2013 14:59:08

   Το πλέον εντυπωσιακό (όπως φαίνεται στην ηλεκτρονική δημοσίευση στο Πρώτο Θέμα σήμερα) είναι ότι θεωρούν ότι οι ίδιοι είναι πολύ πιο αριστεροί (1,9) από το ΚΚΕ (3,5).
   Αυτά να τα βλέπουν οι Πρασινοφρουροί που τους στηρίζουν , οι οποίοι όπως είναι γνωστό δεν έχουν σχεδόν καμία παρουσία στα "όργανα" του ΣΥΡΙΖΑ .

 2. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 09/12/2013 12:54:42

  Περισσότερα στοιχεία για την έρευνα; Την έκανε το κόμμα στη δεξαμενή των απασχολούμενων για το συνέδριο ή εταιρία;
  Αυτά πάντως περί 50ηδων είναι λίγο μπαρούφες. Ο "μέσος" συριζαίος πλέον είναι <35 και υποαπασχολείται. Οι αγρότες και τα γερόντια έδωσαν την πρωτιά στη ΝΔ. Οι υπάλληλοι και η νεολαία είναι σύριζα. Ξαναδείτε τα exit polls του 2012.

  • Kst avatar
   Kst @ Thraphsorchis 09/12/2013 13:28:39

   Μην παίρνεις κι όρκο για τους υπαλλήλους και την νεολαία...

  • deldio avatar
   deldio @ Thraphsorchis 10/12/2013 10:24:43

   Δημοσκοπικά και στατιστικά είναι όπως τα λες. Πού βρήκε τέτοιο προφίλ Συριζαίου η έρευνα είναι απορίας άξιο. Όσους Συριζαίους γνωρίζω, εκτός των νεολαίων κάτω των 20-22 ετών, είναι άνεργοι ή μισθωτοί ή μικροεπαγγελματίες με οικογένεια και ηλικία 35-40.

 3. Eva avatar
  Eva 09/12/2013 12:58:19

  Ότι ήταν πρώην πρασινοφρουρός και διορισμένος
  απο το πασοκ στα 1980s μάλλον δεν το ανέφερε.

  • GLAD avatar
   GLAD @ Eva 09/12/2013 14:51:20

   Επίσης ότι κυκλοφορούσε με ξεκολλημένο το κροκοδειλάκι από το μπλουζάκι του για να μη φαίνεται ότι είναι lacost στις "συνελεύσεις" που δεν τελείωναν ποτέ , παρά μόνο όταν έφευγαν οι άλλοι .
   Επίσης ότι προτιμούσε πάντα την Ολυμπιακή όταν οι άλλοι έπρεπε να πάρουν το λεωφορείο ή και πολύ χειρότερα το τραίνο κλπ. κλπ.

   • Eva avatar
    Eva @ GLAD 09/12/2013 18:33:07

    Χα, χα τι μου θυμήσατε! Το μπλουζάκι ούτως η άλλως φώναζε τη φίρμα του, όλοι το ήξεραν, η απομάκρυνση του λογότυπου ήταν ...και καλά δεν επιδεικνύομαι.

 4. danas avatar
  danas 09/12/2013 13:12:49

  ο μέσος ψηφοφόρος του σύριζα είναι πολύ νεώτερος μορφωμένος και σε καμιά περίπτωση δεν βγάζει 2 χήνες. Αυτοί που ερωτήθησαν είναι αυτοί που απο τις διάφορες περιοχές της χώρας είχαν τα λεφτά για να πάνε στο συνέδριο. Μη τρελαινόμαστε και μην λαικίζουμε. Το γηρασμένο κόμμα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κι αυτή είναι η στατιστική αλήθεια. Εγώ δεν το θεωρώ κακό αυτό απλώς να λέμε τις αλήθειες σωστά.

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ danas 09/12/2013 23:53:49

   Αν είναι γερασμένο κόμα η ΝΔ, γιατί πάει καλά στα πενεπιστίμια;

   • Practical Joke avatar
    Practical Joke @ Giorgis 10/12/2013 00:54:47

    xaxaxaxaxa
    Μάλλον δεν έχεις περάσει ούτε απ'έξω ε; Καλά και άγια αλλά και όχι μεταξύ μας. Λοιπόν Τα καλύτερα πάρτι και οι εκδρομές είναι της ΔΑΠ. Αλλά και πάλι συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές δεν έχει (αν πάει το 15% πανηγυρίζουν)

 5. κ.σ.μαυρόπουλος avatar
  κ.σ.μαυρόπουλος 09/12/2013 13:30:45

  -μέσος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ,-μέσος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ,-μέσος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ,-μέσος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ,-μέσος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ,.........

  =αποκλείεται να υπάρχει άκρη στο ετερόκλητο πλήθος που τον αποτελεί.
  =πάντως, το τελευταίο και μεγαλύτερο μέρος που συμπληρώνει το ποικιλόχρωμο παζλ, σε επίπεδο στελεχών και ψηφοφόρων, είναι βαθύ πράσινο.

 6. christof avatar
  christof 09/12/2013 13:35:07

  Εκτος απο το 4% του συριζα το υπολοιπο ειναι οι πρασινοφρουροι που εγιναν ..ροζ

  • mara M. avatar
   mara M. @ christof 09/12/2013 16:50:29

   Oι πρασινοφρουροί είναι στις θέσεις τους και υποστηρίζουν ακόμα το ΠΑΣΟΚ. Θα σταματήσουν να το στηρίζουν όταν δεν θα έχει πλέον δύναμη. Μη ξεχνιόμαστε το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει. Η απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ όντως έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ

 7. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 09/12/2013 13:56:28

  Με στραβό χάρακα πασχίζετε να χαράξετε ορθή πολιτική γραμμή και να βρείτε και δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία. Υπήρξαν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις οι οποίες άφησαν ως φαίνεται δεν αποτέλεσαν το κατάλληλο ερέθισμα αφύπνισης γοα την Ελληνική πολιτική σκέψη. Μιλώ α) για τον δημοκρατικό Μπιλ ντε Μπλάζιο στον οποίο έδωσαν τη δημαρχία οι Νεοϋορκέζοι.

  Ο Νέος δημαρχος πολιτεύτηκε με πολιτική ατζέντα που περιελάμβανε το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών σε μια πόλη όπου οι κοινωνικές ανισότητες έχουν λάβει εκρηκτικό χαρακτήρα αλλά και με μία λιγότερο «φυλετική» εφαρμογή της γενικά αποδεκτής πολιτικής αστυνόμευσης για μείωση της εγκληματικότητας. Εμφανίστηκε δηλαδή περισσότερο πραγματιστής παρά ιδεολόγος.

  Η δεύτερη αφορά τον "Ιταλό Ομπάμα" τον Ματέο Ρέντσι.Τι αναφέρουν δημοσιεύματα: Χαρακτηριστικά του η Επικοινωνιακή δεινότητα , η ικανότητα που τον διακρίνει να προσαρμόζει το πολιτικό μήνυμά του στις ανάγκες και τη συγκυρία της εποχής καθώς και των νέων κοινωνικών ρευμάτων που επιθυμεί να εκφράσει. συν το γεγονός ότι εφαρμόζει την Θεωρεία της Τριγωνοποίησης στην πολιτική του δράση .

  Παλαιότερα είχε γραφεί εδώ πως Τριγωνοποίηση ορίζεται ως η στρατηγική του να χρησιμοποιείς θέσεις, προτάσεις και ορολογία του αντιπάλου σου, με στόχο να εξασθενίσεις τα πλεονεκτήματα της άλλης πλευράς.Να πιστωθείς οτιδήποτε θετικό προτείνουν, αλλά και να ακυρώσεις την κριτική σε περίπτωση αποτυχίας. Προσωπικά όχι απλά δεν με ικανοποιεί αλλά το βρίσκω πολύ φθηνό και γλοιώδες κάτι σαν προσπάθεια παραπλάνησης και υφαρπαγής.

  Η Κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα είναι πολυσύνθετη κατά συνέπεια απαιτείται να εξετασθεί πέραν της μία οπτικής γωνίας Η μονοδιάστατη συλλογή δεδομένων όχι απλά παράγει πλάνη αλλά δημιουργεί συνθήκες εγκλωβισμού, ακινησίας και παράγει παράλυση.Πέραν της συλλογής δεδομένων υπάρχει η αναγκαιότητα της μεθοδολογικής προσέγγισης η οποία και αυτή δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη .

  Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται πολιτικός μονομάχος και πολιτικός αντίπαλος , η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του προσφέρει σε αυτόν πλείστα τα οφέλη και τον βοηθά να ξεπερνά τα δομικά του προβλήματα ως απέδειξε και η τελευταία πολιτική αντιπαράθεση με τον Κο. Αδωνι Γεωργιάδη, Το ότι η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. -χάρις την παρουσία του Κου Λαζαρίδη περισσότερο- κρατά την ποσοστιαία διαφορά σε χαμηλά επίπεδα παρά την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα αποτελεί άθλο Ομως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

  Αδίκως λοιπόν πασχίζουν ορισμένοι να μειώσουν την ποιότητα του ΣΥΡΙΖΑ (άραγε διαθέτει κάποιος άλλος σχηματισμός καλύτερο μέσο όρο;) αδίκως πασχίζετε να αναγάγετε την πολυφωνία ως το πλέον βασικό του πρόβλημα, ως και την ανυπαρξία σοβαρής πολιτικής πρότασης ( το ότι σήμερα βιώνουμε αποτελεί επιστέγασμα υλοποίησης σοβαρών πολιτικών προτάσεων και της Ν.Δ.) ως το πλέον τρωτό του σημείο. Ανέφερα μερικά παραδείγματα υπάρχουν και άλλα όπως λ.χ. η αμφίεση της Κας Γαιτάνη , η ορολογία του Κου Διαμαντόπουλου , η στάση της Κας Κωνσταντοπούλου.

  Η συνεχής στόχευση και σκόπευση κατά του ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο τον βοηθά παρά του στερεί λαϊκά ερείσματα. Κατά συνέπεια κύριος εχθρός είναι η κοινωνική περιθωριοποίηση και η απολιτική στάση και συμπεριφορά. Αναγκαίο λοιπόν να υπάρξει μια προσγείωση στην καθημερινότητα, στην βάση της ανάδειξης και επίλυσης σοβαρων καθημερινών προβλημάτων με μεθοδικό και συστηματικό τρόπο.Μην ξεχνάτε πως η Αριστερά δεν απποτέλεσε ποτέ κύρια επιλογή του Ελληνικού λαού για τον λόγο ότι δεν πείστηκε πως δεν θα άλλαζε με τρόπο θετικό την καθημερινότητα του.

  Απο την άλλη αν η ανάγκη για αντιπαράθεση δημοσκοπικά κρίνεται επιτακτική τότε να γίνει σε άλλη βάση αυτής της απόσπασης της κοινωνικής συναίνεσης με την πειθώ.Αυτό σημαίνει καθολική υπεροχή σε όλα τα επίπεδα σύν το γεγονός πως οι οποίες συγκρίσεις πρέπει να είναι στοχευμένες και ανελέητες . Μην χάνεστε στο ασήμαντο την ώρα που μπροστά σας υπάρχει το μείζον οι κοινωνικές προτεραιότητες και αναγκαιότητες.Σκεφτείτε για μια φορά πως η Κοινωνία έχει μπουχτίσει, πως η γενιά που έχετε απέναντι σας είναι μια άλλη γενιά, πως ακόμα και εμείς αλλάζουμε κάθε μέρα , πως οι αποχρώσεις που δίνεται στην πολιτική σας σκέψη είναι κωμικές και ακατανόητες , και πως δεν μπορείτε να πολιτεύεστε με όρους του 18 αιώνα γιατί γίνεστε περίγελος της κοινωνίας

  Αν γράφεται τα όσα γράφεται και κατατίθενται είναι γιατί αυτά μπορείτε, έχει καλώς.Αν πιστεύετε ότι με αυτά επιτυγχάνεται την συσπείρωση πάλι έχει καλώς. Ομως αν πιστεύετε ότι με αυτό τον τρόπο θα πείσετε την κοινωνία και θα επαναφέρεται όσους σας ε γκατέλειψαν πλανάσθαι πλάνην οικτρά.

  Αν θεωρείται τον Πρόεδρο της Ν.Δ. χαρισματικό ηγέτη προσαρμοστείτε στην εικόνα αυτή .Μέσα απο την διαλεκτική και την σύνθεση να είστε σίγουροι ότι θα παραχθεί εκείνη η κοινωνική μαγιά που θα δώσει και στην Ν.Δ. και στον τόπο μας την κατάλληλη ώθηση για το μεγάλο αλμα που απαιτείται για να ξεπερασθεί και η καχεκτικότητα και η υπανάπτυξη που παράγει.

  • GLAD avatar
   GLAD @ Δρόλαπας 09/12/2013 16:08:51

   Στην καλύτερη περίπτωση ήσουν καλός στην Έκθεση ιδεών , αν και με αρκετά ορθογραφικά λάθη.
   Χρησιμοποιείς κάπως εκλεπτυσμένο λόγο για να "τσιμπήσουμε" και μετά να θαυμάσουμε τα νέα ινδάλματα της "αριστεράς" ανά τον Δυτικό κόσμο (διότι όπου αλλού είναι απλώς "νούμερα"), αλλά περισσότερο στην ουσία αυτοθαυμάζεσαι και φυσικά μετά ως αμετροεπής ξεφεύγεις και αρχίζεις διατυπώσεις όπως "..... πως οι αποχρώσεις που δίνεται στην πολιτική σας σκέψη είναι κωμικές και ακατανόητες , και πως δεν μπορείτε να πολιτεύεστε με όρους του 18 αιώνα γιατί γίνεστε περίγελος της κοινωνίας ".
   Να είσαι σίγουρος ότι οιοσδήποτε μπορεί με τέτοιου είδους αερολογία να γράψει περισσότερα και "ομορφότερα" από σένα.
   Επί της ουσίας :
   -Είσαι έτοιμος να μας κάνεις μια ανάλυση που να συσχετίζει την αλλαγή Δημάρχου στην πάντα ελπιδοφόρα Νέα Υόρκη με το απελπισμένο , "μαύρο" (και άρα αριστερό υποθέτω ή διαφωνείς ?) πόπολο του Ντητρόιτ ?
   -Γράφεις : Ο “Ιταλός Ομπάμα” Ματέο Ρέντσι. Χαρακτηριστικά του η Επικοινωνιακή δεινότητα , η ικανότητα που τον διακρίνει να προσαρμόζει το πολιτικό μήνυμά του στις ανάγκες και τη συγκυρία της εποχής καθώς και των νέων κοινωνικών ρευμάτων που επιθυμεί να εκφράσει. συν το γεγονός ότι εφαρμόζει την Θεωρεία της Τριγωνοποίησης στην πολιτική του δράση ....
   Η άποψή μου είναι ότι (μάλλον χωρίς να ξέρεις ακόμη γι' αυτόν) τον αδικείς , θεωρώντας ότι είναι ικανός να προσαρμόζει - αφού βέβαια αλλάζει - το πολιτικό του μήνυμα κλπ.
   Δηλαδή αναφέρεσαι τουλάχιστον σε έναν "πολιτικάντη"...
   Πρόσεξε διότι στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρος ιδιαιτέρως στην Ιταλία το προηγούμενο "αστέρι" που ανέτειλε (Μπετίνο Κράξι) , αν δεν κάνω λάθος κατέληξε ή στην εξορία ή στην φυλακή .
   Και επειδή και στην Ελλάδα στον χώρος (σας) του αρέσουν πολύ τα ίδια "ξενοδοχεία" , λίγο φρένο .....
   Τα της "Θεωρείας ... περί Τριγωνοποίησης...", άστα καλύτερα σε άλλους που ξέρουν και Θεωρία και Τρίγωνα ...
   -Γράφεις : Αδίκως λοιπόν πασχίζουν ορισμένοι να μειώσουν την ποιότητα του ΣΥΡΙΖΑ (άραγε διαθέτει κάποιος άλλος σχηματισμός καλύτερο μέσο όρο;
   Φαντάζομαι κάθε βράδυ κοιταζόσαστε στον καθρέφτη και του θέτετε το ερώτημα για το ποιός είναι πιο όμορφος ή πιο "προοδευτικός" και αφού δεν σας απαντάει - γιατί θα ήταν όντως παραμύθι - πέφτετε ανάλαφροι για ύπνο .
   Θα ήθελα εγώ πάντως να σας ενημερώσω ότι ακόμη και εκ των πλέον προβεβλημένων στελεχών σας (π.χ. Μηλιός - σε χώρους όπως το Πολυτεχνείο ) δεν χαίρουν καμιάς εκτιμήσεως.
   Για περιπτώσεις δε όπως η κυρία Κωνσταντοπούλου , μάλλον ο πλέον κατάλληλος να σας πει την γνώμη του είναι ο κύριος Ασκιτής ...
   -Τέλος για την περίπτωση Γαιτάνη λυπάμαι , αλλά ναι προσωπικά έχω διατυπώσει την άποψη , ότι με ανθρώπους σαν και εσάς δεν διαφωνούμε μόνο ιδεολογικά , αλλά και αισθητικά .
   Όταν κάποιος εμφανίζεται ως "φρικιό" γιατί έτσι γουστάρει , έτσι θα τον αντιμετωπίζουμε και μη διαμαρτύρεστε . Εμείς τις γυναίκες τις γουστάρουμε αλλιώς.

   • Vee avatar
    Vee @ GLAD 09/12/2013 23:02:33

    GLAD, νομίζω δεν κατάλαβες τι είπε ο Δρόλαπας, ξαναδιάβασέ το. Λέει μερικά πολύ σωστά πράγματα που θα πρέπει να ξυπνήσουν τους από δω. (Για τη Γαιτάνη συμφωνώ απόλυτα αλλά η ίδια δεν είναι άξια περαιτέρω συζήτησης.)

    • GLAD avatar
     GLAD @ Vee 10/12/2013 00:02:39

     "Ες αύριο τα σπουδαία" και εφόσον υπάρχει χρόνος.

 8. Magganas avatar
  Magganas 09/12/2013 14:35:21

  Ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ (βαθύ και ρηχού).
  Όλο το ΠΑΣΟΚ έχει πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή του δόρατος τους δημοσίους υπαλλήλους που "βολεύτηκαν" στο δημόσιο επί ΠΑΣΟΚ και που τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τους τάζει ότι θα τους επαναφέρει μισθολογικά στην προ του 2009 εποχή και επιπλέον θα επαναφέρει και τα 200 επιδόματα που έπαιρναν...
  Η δύναμη της άκρας Αριστεράς που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 3% όπως ήταν πάντα. Το υπόλοιπο ποσοστό που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πέραν του 3%, είναι το ποσοστό που λείπει από το ΠΑΣΟΚ.
  Οι δε "νεολαία" του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που προσβλέπει στις 300.000 προσλήψεις στο Δημόσιο που έχει προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάνει ως κυβέρνηση.

  • Κωστας Τ avatar
   Κωστας Τ @ Magganas 09/12/2013 18:11:10

   Αυτή είναι η απλή αλήθεια.....Απουσιάζει ένα ποσοστό πολύ βολεμένων πασόκων που εντάχθηκαν στην ΔΗΜΑΡ...........

  • Eva avatar
   Eva @ Magganas 09/12/2013 18:40:04

   Βέβαια ούτε οι ίδιοι δεν το πιστεύουν ότι θα πάρουν πίσω τα 200 επιδόματα, αλλά στον σύριζα αισθάνονται καλά, βλέπουνε γνωστές συνδικαλιστικές φάτσες, και στ αυτιά τους ηχούν σαν μελωδία γνωστές αγαπημένες φράσεις που τους γυρίζουν πίσω στις παλιές καλές εποχές.

 9. George avatar
  George 09/12/2013 15:07:11

  50 δεν είναι η γενιά του πολυτεχνείου αλλά του δημοτικού το 73 :-) Η γενιά του πολυτεχνείου είναι οι baby boomers, τώρα είναι στην σύνταξη και ψηφίζουν πασοκ,νδ. Οι σημερινοί 50αρηδες πιστεύουν στο λεφτόδενδρο-μια και δεν γνώρισαν κάτι άλλο- και όντως είναι σύριζα, ενώ οι πιο νέοι καταλαβαίνουν ότι είναι τελείως ριγμένοι, θυμώνουν και θέλουν "δραστικές" λύσεις. Μια κοινωνία στα τρία.

  • Eva avatar
   Eva @ George 09/12/2013 20:04:41

   Πενηντάρης δηλαδή 50 με 60. Fiftysomething.
   Δεν είναι απαραίτητα γενια πολυτεχνείου.
   Αλλα ηλικιακά τον παίρνει να είναι διορισμένος πρασινοφρουρός.
   Κι αυτοι, δεν ψηφιζουν ΝΔ.
   Πήγανε στον σύριζα μαζί με την παρέα.
   Διότι 'εχει παράπονα.
   Του μειώσανε τη σύνταξη.
   Και δεν μπορεί να διορίσει τα παιδια του τόσο εύκολα.

 10. AkriAkri avatar
  AkriAkri 09/12/2013 15:13:47

  Ναι. Ναι. Είναι πραγματικά ...άθλιος ο ...μέσος ψηφοφόρος (ειδικά :mrgreen: ) του ....Σύριζα (και καλά..), έτσι όπως τον περιγράφετε. Μίζερος, παρακμιακός, ανέραστος, κατάπτυστος. Είναι όμως συμπτωματικά ακριβώς ό ίδιος, που πρόσφερε τις πλειοψηφίες σε όοοολες τις καταπληκτικές μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, που άλλη λίγο άλλη πολύ, συνέδραμαν στη μεγαλειώδη πορεία και στην αξιοζήλευτή μας κατάληξη...... Τίποτε δεν άλλαξε απολύτως, ούτε έγινε ξάφνου ...αθλιότερος ο μέσος ΝεοΈλλην ψηφοφόρος!
  Απλά άλλαξε ...στάνη εξ ανάγκης και τώρα, μας κακοφαίνεται....

  • AkriAkri avatar
   AkriAkri @ AkriAkri 09/12/2013 15:19:18

   Υ.Γ : Ευτυχώς πάντως, που οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων του ...Συνταγματικού τόξου (εννοείται), κρατούν τόσο ψηλά το μέσο όρο της ...κατά κεφαλήν ποιότητάς μας κι έτσι, σώζεται λίγο η κατάσταση. :-)

  • Eva avatar
   Eva @ AkriAkri 09/12/2013 19:52:18

   Εσείς πάλι που διαβάσατε ότι είναι άθλιος και...ανέραστος??
   Μην επηρεάζεστε απο τον κ. Μ.Ο. που τον είπε μπάρμπα.
   Πενηντάρης και με 1.950 ευρώ (σταθερα και σίγουρα)
   μια χαρά επιτυχίες θα έχει ο άνθρωπος!!

   • AkriAkri avatar
    AkriAkri @ Eva 09/12/2013 20:36:29

    Φταίει μάλλον το οτι είμαι ...οπτικός τύπος και με επηρέασε αρνητικά, η φωτογραφία που ''ντύνει'' το άρθρο!
    ''Ανέραστος'' εξάλλου, δεν είναι αυτός που η οικονομική του δυνατότητα δεν του ...επιτρέπει να έχει ''επιτυχίες''. Ανέραστος είναι ο κάθε αηδιαστικός κακομοίρης όπως τον περιγράφει το άρθρο, όσο εισόδημα και αν διαθέτει, σε όποιο κόμμα και αν ανήκει.

    • George avatar
     George @ AkriAkri 09/12/2013 21:41:10

     Μια εικόνα, χίλιες λέξεις :-) Πάντως το άρθρο δεν λέει τίποτα από αυτά που το κατηγορείται. Υπονοεί τρικυμία εν κρανίω ίσως για το μέσο στέλεχος του συριζα, αλλά μέχρι εκεί και σίγουρα αυτή προυπήρχε.

 11. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 09/12/2013 15:18:11

  Ας τα διαβάζουν οι αρμόδιοι ...

  -ώστε να καθιερώσουν φόρο αλληλεγγύης σε δημοσίους υπαλλήλους που δεν έχουν οικογένεια (όλες οι ΣΥΡΙΖΑΙΕΣ)

  -να απαγορεύουν νομικά στα παιδιά όσων εργάζονται σε ΔΕΚΟ,ΕΣΥ, καθηγητές Πανεπιστημίου να διορίζονται στους ίδιους φορείς (όλος ο ΣΥΡΙΖΑ). Στο εξωτερικό αυτό είναι έθιμο

  - Να ελεγθούν φορολογικά όλες οι ΜΚΟ και οι εργαζόμενοι σε αυτές

 12. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 09/12/2013 15:28:25

  Καλά τη βασικότερη ερώτηση δεν έκαναν?? Επάγγελμα??

  Προφανώς όλοι, με τον ένα τρόπο η με τον άλλο , κρατικοδίαιτοι (ή πρώην κρατικοδίαιτοι!)

  • GLAD avatar
   GLAD @ ΣΤΕΛΙΟΣ 09/12/2013 18:33:20

   Επίσης δεν έθεσαν ερώτημα , όσον αφορά τον τόπο καταγωγής .
   Απάντηση : Είναι πολλοί από την Πάρ-ω.

 13. guest avatar
  guest 09/12/2013 17:08:40

  Ενδιαφέρον επίσης θα είχε να μας παρουσιαζόταν το προφίλ του μέσου νεοδημοκράτη σύνεδρου

  • Όστρια avatar
   Όστρια @ guest 09/12/2013 21:01:51

   Γιατί να κουραζόμαστε άδικα; Ανάλογο δε θα είναι;

 14. Ήρων avatar
  Ήρων 09/12/2013 17:43:53

  Και κάνουμε και μπάχαλο στην Χαλκιδική άμα λάχει ρίχνουμε και καμιά βόμβα Μολότωφ να κάψουμε κανέναν! Σιγά μην έκατσαν οι συνισταμένοι να απαντήσουν... Απάντησε κι ο Λαφαζάνης στο ερωτηματολόγιο; Θα είχαν ενδιαφέρον οι απαντήσεις του!

 15. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 09/12/2013 20:26:34

  O Mεσος ψηφοφορος του συριζα και ολων των κομματων πλεον ειναι ο.....ψηφοφορος που θελει και καποιο ανταλλαγμα και ρουσφετακι. Δυστυχως ετσι εχει μαθει ο Ελληνας.....Αλλα τα δανεικα τελειωσαν πλεον.

 16. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 09/12/2013 20:44:53

  Προτιμώ τα ορθογραφικά λάθη απο τα λάθη της ζωής . Ειδικά σε ότι αφορά την παράμετρο αυτό πιότερο ωφέλιμο να διδάσκεσαι απο τα λάθη των άλλων.Καμιά εσώτερη ανάγκη δεν σπρώχνει στο να τσιμπήσει κάποιος ή όχι , την άποψη μου καταθέτω τίμια καθαρά με συνέπεια και συνέχεια . Τα ινδάλματα αφορούν άλλους χώρους παντελώς αδιάφορα λοιπόν ως και οι όποιες λογικές προβολής ή αυτοθαυμασμού, για να σε βοηθήσω ανέτρεξε στο Μιλώ του Μανώλη Αναγνωστάκη αν το αντέχεις και ξανασυζητούμε.

  Φυσικά και δεν γνωρίζεις την περίοδο απο το 1943 έως το 1909 αν την γνώριζες θα σιωπούσες γιατί θα έβλεπες εκατόν πενήντα χρόνια μετά να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με τις κατάλληλες προσαρμογές. Κατά συνέπεια δικαιούμαι να θεωρώ εμετικούς μπακαλιάρους και χρήσιμους ηλίθιους όσους διατείνονται ότι φέρουν το νέο και δίνουν μια διαφορετική απόχρωση στο παλιό και απο αυτό ο δεξιός χώρος έχει πολλούς

  Την ιστορία την κινούν οι κοινωνικές ανισότητες.Το δομικό πρόβλημα των δυτικών κοινωνιών και δημοκρατιών είναι η συνεχή και αυξανόμενη συγκέντρωση πλούτου και ισχύος στα χέρια των λίγων , και η συνεχώς διογκούμενη κοινωνική περιθωριοποίηση και την φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό μεταφράζεται σε πολιτική ενίσχυση των άκρων και σε απολιτική στάση Αυτό με την σειρά τπυ παράγει την αναγκαιότητα άλλης μορφής πολιτικού λόγου και άλλης μορφής πολιτικής επίδρασης στην βάση της μεθοδικής σκέψης και συστηματικής δράσης

  Στην πολιτική ζωή της Ιταλίας Υπάρχει η μορφή του Ενρίκο Μπερλιγκουέρ και του Αντόνιο Γκράμσι μπορείς να ανατρέξεις και να βρείς τα κατάλληλα εφόδια για να εντοπίσεις το πώς το Ηθικό πλεονέκτημα γίνεται η βάση της Ηγεμονίας σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και πώς ο συμβιβασμός δύναται να δώσει σε έναν λαό όλα εκείνα τα προαπαιτούμενα για να προχωρήσει την πάλη του απο αναβαθμισμένη θέση ποσοτικά και ποιοτικά

  Προοδευτικό σε κάνει η σχέση σου με το γίγνεσθαι και αυτο σε κάνει και αριστερό. Κατά συνέπεια ισχύει ότι είπα μην εγκαλείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για ότι κουβαλεί όταν και ο πολιτικός χώρος της Δεξιάς βρίθει απο μαζέματα . Δεν έχω σε καμιά εκτίμηση κανέναν Κο. Μηλιό καμιά Κα Κωνσταντοπούλου καμιά Κα Γαιτάνη για άλλους λόγους , γιατί στην συνέχεια και στην συνέπεια μετρήθηκαν και βρέθηκαν ψευδοφανείς και γιατί διαβούν και πολιτεύονται σε αντιδιαστολή με την Κοινωνία.Φυσικά και δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η στάση .Κατά συνέπεια δεν ασπάζομαι λογικές παγκάλου περί μυτερών κιγκλιδωμάτων ούτε και με ενδιαφέρει πως θέλουν κάποιοι τις γυναίκες στο κάτω κάτω της γραφής αν τις ρωτήσεις κάλλιστα μπορούν να σου απαντήσουν ο Άνδρας αποτελεί ιδιότητα και όχι είδος

  Επειδή δεν κατάλαβες τι έγραψα κα ιείανι λογικό δεν σου το επιτρέπουν τα αντανακλαστικά σου στο ξαναγράφω πολύ απλά. Ο Κος Χρύσανθος Λαζαρίδης με μια ευφυέστατη κίνηση στρατηγικής οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του Αμυνόμενου, στην θέση του να απολογείται συνεχώς και στην θέση να απωλέσει το Ηθικό πλεονέκτημα και την όποια πιθανότητα ηγεμονίας (απόσπαση κοινωνικής συναίνεσης με την πειθώ) .Εχει πολύ έγκαιρα καταγράψει τις διαχωριστικές γραμμές που η κοινωνία έχει ορίσει και έχει επίσης και καταγράψει το αξιακό υπόβαθρο σύγκλισης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που επιθυμούν την υπέρβαση της καχεκτικότητας

  ....Η Κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα είναι πολυσύνθετη κατά συνέπεια απαιτείται να εξετασθεί πέραν της μία οπτικής γωνίας Η μονοδιάστατη συλλογή δεδομένων όχι απλά παράγει πλάνη αλλά δημιουργεί συνθήκες εγκλωβισμού, ακινησίας και παράγει παράλυση.Πέραν της συλλογής δεδομένων υπάρχει η αναγκαιότητα της μεθοδολογικής προσέγγισης η οποία και αυτή δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη .

  Η συνεχής στόχευση και σκόπευση κατά του ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο τον βοηθά παρά του στερεί λαϊκά ερείσματα. Κατά συνέπεια κύριος εχθρός είναι η κοινωνική περιθωριοποίηση και η απολιτική στάση και συμπεριφορά. Αναγκαίο λοιπόν να υπάρξει μια προσγείωση στην καθημερινότητα, στην βάση της ανάδειξης και επίλυσης σοβαρων καθημερινών προβλημάτων με μεθοδικό και συστηματικό τρόπο.Μην ξεχνάτε πως η Αριστερά δεν αποτέλεσε ποτέ κύρια επιλογή του Ελληνικού λαού για τον λόγο ότι δεν πείστηκε πως δεν θα άλλαζε με τρόπο θετικό την καθημερινότητα του.

  Απο την άλλη αν η ανάγκη για αντιπαράθεση δημοσκοπικά κρίνεται επιτακτική τότε να γίνει σε άλλη βάση αυτής της απόσπασης της κοινωνικής συναίνεσης με την πειθώ.Αυτό σημαίνει καθολική υπεροχή σε όλα τα επίπεδα σύν το γεγονός πως οι οποίες συγκρίσεις πρέπει να είναι στοχευμένες και ανελέητες . Μην χάνεστε στο ασήμαντο την ώρα που μπροστά σας υπάρχει το μείζον οι κοινωνικές προτεραιότητες και αναγκαιότητες.

  Αν έχεις πολιτική απάντηση σε όλα τα ανωτέρω ευχαρίστως θα την διαβάσω αν όχι μην επιχειρείς διαστρεβλώσεις και μην χάνεσαι στο ήσσον την ώρα που παρελαύνει το μείζον

 17. Ιππο-Κριτής avatar
  Ιππο-Κριτής 09/12/2013 21:47:07

  Με απλά λόγια: αριστερός με δεξιά τσέπη, δηλαδή "μια απο τα ίδια" με το 1981.

 18. Thanos avatar
  Thanos 09/12/2013 23:02:20

  O Kyrios Mitropoulos einai stin genia tou polytechniou?

  Tha mathoume pote ti eginai me to megalo ergatologo, pou ypostirize kai parotrinai OLES tis apergies yia opiodipote logo?

 19. dim avatar
  dim 10/12/2013 00:35:45

  Το συνέδριο, δηλαδή αυτοι που αποτελούν τον κομματικό πυρήνα και τη δεξαμενή για να αναλάβουν τα πόστα διακυβέρνησης (υπουργεία, γραμματείες, περιφέρειες, δημόσιους οργανισμούς, διοικητές κλπ κλπ κλπ).... Αυτοί λοιπόν αυτοτοποθετούνται στο 1,9 (άκρα αριστερά), και θεωρούν όλους τους άλλους άκρα δεξιά (ΠΑΣΟΚ 8,6 - ΝΔ 9,4)... Οι άνθρωποι αυτοί σε κάθε ευκαιρία καλλιεργούν τον εθνικό διχασμό και προετοιμάζουν εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις...

  • ΟΤΙ ΝΑ
   ΟΤΙ ΝΑ 'NAI @ dim 10/12/2013 13:25:51

   Δηλαδή να πούμε και την πραγματικότητα. 1,9% είναι ακροαριστεροί. Δηλαδή στους 1730 και κάτι, περίπου 33 άτομα! 9,4% θεωρούν την ΝΔ ακροδεξιά (άδικα; δεν μπορώ να απαντήσω) περίπου 160 άτομα. Πάμε αντίστροφα. Πόσοι εδώ μέσα έχουν ακροδεξιές ιδέες και ανήκουν στην ΝΔ; Πόσοι θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ ακροαριστερά; Μην λέμε τελικά όπως μας βολεύει. Ας δούμε την μεγάλη εικόνα. Δυστυχώς σε άσχημους καιρούς οι ακραίοι ακούγονται. ΠΑΝΤΟΥ. Το καλό είναι πια ότι είναι ελάχιστοι σε σχέση με τον βασικό κορμό. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακροαριστερά ούτε η ΝΔ μπορεί να καταντήσει ακροδεξιό κόμμα. Συγνώμη που σας χαλάω την σούπα!

   • dim avatar
    dim @ ΟΤΙ ΝΑ 'NAI 10/12/2013 15:43:38

    Τα νούμερα δεν αφορούν ποσοστά. Η ερώτηση που έγινε στους 1734 ήταν που αυτοτοποθετούνται στο πολιτικό χάρτη, και που τοποθετούν οι ίδιοι και τα άλλα κόμματα, αν θεωρήσουμε ότι το 1 είναι η άκρα αριστερά και το 10 η άκρα δεξιά. Και αυτός ο κομματικός πυρήνας λοιπόν, είπε ότι ναι κύριοι εμείς θεωρούμε ότι είμαστε στην άκρα αριστερά (τοποθέτησαν τον εαυτό τους ότι βρίσκονται στο στημείο 1,9 της κλίμακας 1-10), και ότι όλοι οι άλλοι ψηφοφόροι της ΝΔ πχ είναι ακροδεξιοί και βρίσκονται στο σημείο 9,4..... Μιλάμε για τον απόλυτο διχασμό που προέρχεται μάλιστα από αυτούς που θα κληθούν να αναλάβουν όλα τα κρίσιμα πόστα μιας διακυβέρνσησης (γραμματείες, διοικήσεις, ταμεία κλπ κλπ κλπ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.