18/01/2009 02:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μονομερής εκεχειρία από τα μεσάνυκτα

Μονομερή εκεχειρία, από τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε χθες το βράδυ το Ισραήλ, δίνοντας τέλος στις αιματηρές συγκρούσεις που διήρκεσαν τρεις εβδομάδες και στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 1.200 Παλαιστινίους. «Πετύχαμε τους στόχους μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας. Το σχέδιο της εκεχειρίας, ωστόσο, δεν προβλέπει την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που αποτελεί βασικό αίτημα της Χαμάς. «Οι επιθέσεις μας θα σταματήσουν, αλλά ο στρατός μας θα συνεχίσει να βρίσκεται τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στις πέριξ περιοχές», τόνισε ο κ. Ολμέρτ.

«Η μονομερής εκεχειρία δεν σημαίνει το τέλος της ισραηλινής κατοχής και της ισραηλινής πολιορκίας. Αυτά συνιστούν πράξεις πολέμου και δεν συνεπάγεται το τέλος της αντίστασης» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της Χαμάς Φαουζί Μπαρχούμ. Το Ισραήλ «πρέπει να διατάξει την άμεση κατάπαυση του πυρός, να αποχωρήσει από το έδαφός μας, να άρει το εμπάργκο και να ανοίξει όλα τα σημεία πρόσβασης στη Γάζα. Δεν θα ανεχτούμε κανέναν Σιωνιστή στο έδαφός μας» είχε τονίσει ο ίδιος προηγουμένως.

(Ενημέρωση, 18/1/2009 9:49 μμ). Η Χαμάς και οι υπόλοιπες παλαιστινιακές οργανώσεις ανακοίνωσαν σήμερα άμεση κατάπαυση του πυρός, δίνοντας στο Ισραήλ διορία μίας εβδομάδας για να αποσύρει τα στρατεύματά του. Η Χαμάς ζητά επίσης από το Ισραήλ να ανοίξει όλα τα συνοριακά περάσματα προς τη Λωρίδα της Γάζας και να επιτρέψει την εισαγωγή τροφίμων και λοιπών αγαθών, προκειμένου "να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες του λαού". Ωστόσο, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεν θα ορίσει χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των στρατευμάτων του από τη Λωρίδα της Γάζας, έως ότου η Χαμάς και οι υπόλοιποι μαχητές τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 18/01/2009 02:21:03

  "ενδεχομένως"

  ?????????????

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/01/2009 03:22:07

  "Israel top recipient of US foreign aid"


  The foreign aid budget comprises only a small portion of its overall budget of $2.9 trillion.
  Israel will receive $2.4 billion. Since the Israeli-Egyptian peace treaty in 1979, Israel has received up to $3 billion in aid annually from the US.

  As part of an initiative by former Prime Minister Benjamin Netanyahu, civilian aid has decreased over the course of the past 10 years, going from $1.2 million to being completely cancelled this year. Military aid to Israel has increased from $1.8 billion to $2.4 billion.

  Aid to the Palestinian Authority has been frozen following Hamas’ victory in the recent PA elections, (“israeltoday").

  ***

  "US cash pouring into Israel"

  As the US hits a depression and Israel continues its slaughter, it's a good time to reflect on how much money the US continues to pour into Israel.

  .. here are some facts about how much money the US is giving away to Israel every year and how much has gone to Israel since 1949.

  Aid and grants

  Foreign Aid Grants and Loans
  $74,157,600,000

  Other U.S. Aid (12.2% of Foreign Aid)
  $9,047,227,200

  Interest to Israel from Advanced Payments
  $1,650,000,000

  Grand Total
  $84,854,827,200

  Total Benefits per Israeli
  $14,630

  Cost to US taxpayers

  Grand Total
  $84,854,827,200

  Interest Costs Borne by U.S.
  $49,936,680,000

  Total Cost to U.S. Taxpayers

  $134,791,507,200
  v
  Total Taxpayer Cost per Israeli
  $23,240

  So every Israeli has cost the US tax payer $23,240 each.

  The interest cost alone is $49,936,680,000 and counting.

  The total cost is $134,791,507,200.

  And the money continues to pour out.

  In 1997 the total amount for the year was $5,525,800,000. The media (controlled by Jews) reported much less because they reported only bits of it (e.g. "military aid" of $1.8 billion or "economic aid" of $1.2 billion). They don't total it deliberately to mislead.

  .. In 2007, the United States increased its military aid to Israel by over 25% to an average of $3 billion per year for the following ten year period. The economic aid figures for 2007 are much more difficult to obtain. On paper this category of funding has ended, however in truth they have merely shuffled the decks, breaking up the cash and hiding it in many other routes.

  It's difficult to not come to the conclusion that the Israelis and their stooges in the US government saw the economic crisis in the US happening long before the rest of us got wind of it and put this plan into action in order to avoid the US tax payer asking questions that they didn't want to have asked.

  .. So, as the depression sets in, you lose your job and your house gets foreclosed, take comfort in the fact that a Jewish settler has just been given a new home with money taken from you, on land taken from someone else with the rightful owners quite probably murdered for that land or, at the very least, now forced into a ghetto with no hope, water, medical facilities or any sort of future.

  Be happy, because that settler occupying someone else's land paid with blood, built by your money claims to be "God's chosen person" and therefore has a superior claim to your money and future than you have, (godlikeproductions(.)com/forum1)

 3. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 18/01/2009 08:57:35

  Μονομερες πολεμος !!!!
  Μονομερής εκεχειρία ????

 4. apostolos34s avatar
  apostolos34s 18/01/2009 10:36:16

  Φίλοι και φίλες καλησπέρα. Σας είχα γράψει σε παλαιότερο post ότι αυτόν τον πόλεμο το Ισραήλ τον έχει ήδη χάσει και πως απλά πιέζει τα πράγματα για να γίνει όσο τον δυνατόν γρηγορότερα Παλαιστινιακό Κράτος, υπό τους "νομιμόφρονες" της Φατάχ και τον Αμπάς. Έπεσα πάνω σε ένα εξαιρετικό άρθρο, ισραηλινού, που εξηγεί, γιατί ήδη το Ισραήλ είναι χαμένο από χέρι...

  Ζώντας σε δανεισμένο χρόνο σε κλεμμένη γη

  Gillad Atzmon (*)
  Αν κάποιος έρθει σε επαφή με Ισραηλινούς μπορεί να μπερδευτεί. Ακόμη και τώρα που η ισραηλινή αεροπορία δολοφονεί εκατοντάδες πολίτες, ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά, οι Ισραηλινοί καταφέρνουν να πείθουν τον εαυτό τους ότι είναι αυτοί τα πραγματικά θύματα σ' αυτή τη βίαιη ιστορία.
  Οσοι γνωρίζουν από τα μέσα τους Ισραηλινούς αντιλαμβάνονται ότι είναι εντελώς απληροφόρητοι για τις ρίζες της σύγκρουσης που κυριαρχεί στη ζωή τους. Πολύ συχνά καταφέρνουν να επινοούν κάποια εξωφρενικά επιχειρήματα, που μπορεί να φαίνονται λογικά μέσα στην ισραηλινή κοινωνία αλλά είναι εντελώς παράλογα έξω απ' αυτήν. Ενα τέτοιο επιχείρημα είναι το εξής:
  «Αυτοί οι Παλαιστίνιοι, γιατί επιμένουν να ζουν στη γη μας, γιατί δεν μπορούν να εγκατασταθούν στην Αίγυπτο, στη Συρία, στο Λίβανο ή σε κάποια άλλη αραβική χώρα;». Ενα άλλο εβραϊκό μαργαριτάρι σοφίας είναι το εξής: «Τι πρόβλημα έχουν αυτοί οι Παλαιστίνιοι; Τους δώσαμε νερό, ηλεκτρισμό, μόρφωση και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να μας ρίξουν στη θάλασσα».
  Προκαλεί έκπληξη ότι οι Ισραηλινοί ακόμη και μέσα στην αποκαλούμενη «Αριστερά», ακόμη και η μορφωμένη «Αριστερά» δεν μπορεί να κατανοήσει ποιοι είναι οι Παλαιστίνιοι, από πού κατάγονται και τι υπερασπίζονται. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι για τους Παλαιστίνιους η Παλαιστίνη είναι η πατρίδα τους. Ολως περιέργως, οι Ισραηλινοί καταφέρνουν να μη μπορούν να αντιληφθούν, ότι το Ισραήλ δημιουργήθηκε σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, σε παλαιστινιακή γη, σε παλαιστινιακά χωριά, πόλεις, χωράφια και περιβόλια. Οι Ισραηλινοί δεν αντιλαμβάνονται ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα και στα προσφυγικά στρατόπεδα στην περιοχή είναι στην πραγματικότητα εκτοπισμένοι άνθρωποι από τις Ber Shive, Yafo, Tel Kabir, Shekh Munis, Lod, Haifa, Jerusalem και πολλές ακόμη πόλεις και χωριά. Αν απορείτε πώς γίνεται να μη γνωρίζουν οι Ισραηλινοί την ιστορία τους, η απάντηση είναι πολύ απλή. Δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Οι περιστάσεις που οδήγησαν στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση είναι καλά κρυμμένες μέσα στην κουλτούρα τους. Τα ίχνη του προ του 1948 παλαιστινιακού πολιτισμού στη γη έχουν εξαφανιστεί. Η Νάκμπα, η εθνοκάθαρση το 1948 των γηγενών Παλαιστινίων, όχι μόνο δεν αποτελεί μέρος του ισραηλινού σχολικού προγράμματος, αλλά ούτε καν αναφέρεται ή συζητιέται σε κανένα επίσημο ή ακαδημαϊκό φόρουμ.
  Στο κέντρο σχεδόν κάθε ισραηλινής πόλης μπορεί να συναντήσει κανείς ένα αναμνηστικό μνημείο του 1948, που δείχνει ένα πολύ περίεργο, σχεδόν αφηρημένο, σωλήνα. Αυτό το υδραυλικό στοιχείο ονομάζεται Νταβίντκα και είναι στην πραγματικότητα ένας σωλήνας όλμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νταβίντκα ήταν ένα εξαιρετικά αναποτελεσματικό όπλο. Το βλήμα του δεν μπορούσε να φτάσει μακρύτερα από τα 300 μέτρα και μπορούσε να προκαλέσει πολύ περιορισμένη ζημιά. Προκαλούσε όμως πολύ θόρυβο. Σύμφωνα με την επίσημη ισραηλινή εκδοχή, όταν οι Αραβες, δηλαδή οι Παλαιστίνιοι, άκουσαν τον Νταβίντκα από μακριά, έφυγαν σαν λαγοί για να σώσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με την ισραηλινή αφήγηση, οι Εβραίοι, δηλαδή οι «νέοι Ισραηλινοί», έριξαν λίγα πυροτεχνήματα και οι «δειλοί Αραβες» το έβαλαν στα πόδια σαν βλάκες. Στην επίσημη ισραηλινή ιστορία δεν υπάρχει καμιά αναφορά στις πολλές ενορχηστρωμένες σφαγές από το νέο ισραηλινό στρατό και τις παραστρατιωτικές μονάδες που προηγήθηκαν. Δεν υπάρχει επίσης καμιά αναφορά στους ρατσιστικούς νόμους που εμποδίζουν τους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια και στη γη τους.
  Το νόημα των παραπάνω είναι πολύ απλό. Η παλαιστινιακή υπόθεση είναι εντελώς άγνωστη στους Ισραηλινούς. Συνεπώς, μπορούν να αντιλαμβάνονται τον παλαιστινιακό αγώνα μόνο σαν μια φονική παραφροσύνη. Μέσα στον ισραηλινό εβραιο-κεντρικό σολιψιστικό κόσμο, οι Ισραηλινοί είναι ένα αθώο θύμα και οι Παλαιστίνιοι δεν είναι παρά ένας κτηνώδης δολοφόνος.
  Η κατάσταση αυτή, που κρατά τους Ισραηλινούς στο σκοτάδι σχετικά με το παρελθόν τους, εξαφανίζει κάθε πιθανότητα μελλοντικής συμφιλίωσης. Αφού οι Ισραηλινοί στερούνται την ελάχιστη κατανόηση της σύγκρουσης, δεν μπορούν να σκεφτούν καμιά δυνατή λύση εκτός από την εξόντωση ή την εκκαθάριση του «εχθρού». Το μόνο που δικαιούνται να γνωρίζουν είναι οι διάφορες φανταστικές ιστορίες για τα πάθη των Εβραίων. Ο πόνος των Παλιστινίων είναι εντελώς ξένος στ' αυτιά τους. Το «δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων» ακούγεται σ' αυτούς σαν αστεία ιδέα. Ακόμη και οι πιο προοδευτικοί «ισραηλινοί ουμανιστές» δεν είναι έτοιμοι να μοιραστούν τη γη με τους αυτόχθονες κατοίκους. Αυτό δεν αφήνει στους Παλαιστίνιους πολλές επιλογές, παρά να αγωνιστούν για να απελευθερωθούν, παρά τις τεράστιες δυσκολίες. Είναι καθαρό, δεν υπάρχει εταίρος για ειρήνη στην ισραηλινή πλευρά.
  Αυτή τη βδομάδα, όλοι εμείς μάθαμε περισσότερα για τη βαλλιστική ικανότητα της Χαμάς. Προφανώς, η Χαμάς ήταν αρκετά συγκρατημένη με το Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απέφευγε να κλιμακώσει τη σύγκρουση στο νότιο Ισραήλ. Μου φαινόταν ότι οι Κασάμ που έπεφταν σποραδικά στην Σντερότ και την Ασκελόν δεν ήταν παρά ένα μήνυμα από τους φυλακισμένους Παλαιστίνιους. Ηταν ένα μήνυμα για την κλεμμένη γη, τα σπίτια, τα χωράφια και τα περιβόλια: «Αγαπημένη μας γη δε σε ξεχνάμε, είμαστε ακόμη εδώ και πολεμάμε για σένα, αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε, θα αρχίσουμε ξανά από κει που σταματήσαμε». Ηταν όμως και ένα καθαρό μήνυμα προς τους Ισραηλινούς: «Εσείς εκεί πέρα, στη Σντερότ, στη Μπιρ Σέβα, στην Ασκελόν, στην Ασντόντ, στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα, είτε το αντιλαμβάνεστε είτε όχι, στην πραγματικότητα ζείτε σε κλεμμένη γη. Καλύτερα να αρχίσετε να τα μαζεύετε, γιατί ο χρόνος σας εξαντλείται, έχετε εξαντλήσει την υπομονή μας. Εμείς, ο παλαιστινιακός λαός, δεν έχουμε πια να χάσουμε τίποτα».
  Ας το αντιμετωπίσουμε, αντικειμενικά η κατάσταση στο Ισραήλ είναι πολύ σοβαρή. Πριν από δύο χρόνια ήταν οι ρουκέτες της Χεσμπολά που έπεφταν στο βόρειο Ισραήλ. Αυτή τη βδομάδα, η Χαμάς απέδειξε αναμφισβήτητα ότι είναι ικανή να σερβίρει στο Ισραήλ κάποιο κοκτέιλ βαλλιστικής εκδίκησης. Και στην περίπτωση της Χεσμπολά και στην περίπτωση της Χαμάς, το Ισραήλ έμεινε χωρίς καμιά στρατιωτική απάντηση. Αναμφίβολα, μπορεί να σκοτώσει πολίτες, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει το μπαράζ ρουκετών. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει τα μέσα να προστατέψει το Ισραήλ, εκτός αν η κάλυψή του με μια συμπαγή τσιμεντένια οροφή θεωρείται βιώσιμη λύση. Στο τέλος, ίσως σχεδιάσουν ακριβώς αυτό.
  Ομως, αυτό είναι μακριά από το τέλος της Ιστορίας. Στην πραγματικότητα είναι μόνο η αρχή. Κάθε ειδικός στο Μεσανατολικό γνωρίζει ότι η Χαμάς μπορεί να πάρει τον έλεγχο της Δυτικής Οχθης μέσα σε ώρες. Στην πραγματικότητα, ο έλεγχος της Παλαιστινιακής Αρχής και της Φατάχ διατηρείται από τον ισραηλινό στρατό. Αν η Χαμάς πάρει τη Δυτική Οχθη, το μεγαλύτερο κέντρο του ισραηλινού πληθυσμού θα βρεθεί στο έλεος της Χαμάς. Για όσους δεν μπορούν να δουν, αυτό θα ήταν το τέλος του εβραϊκού κράτους. Αυτό μπορεί να συμβεί αύριο, σε τρεις μήνες ή σε πέντε χρόνια. Το ζήτημα δεν είναι «αν» θα συμβεί αλλά το «πότε». Μέχρι τότε, ολόκληρο το Ισραήλ θα βρίσκεται στην εμβέλεια πυρός της Χαμάς και της Χεσμπολά, η ισραηλινή κοινωνία θα καταρρεύσει, η οικονομία της θα καταστραφεί. Η τιμή μιας απομονωμένης βίλας στο βόρειο Τελ Αβίβ θα είναι ίδια με την τιμή μιας παράγκας στην Kiryat Shmone ή την Sderot. Οταν η πρώτη ρουκέτα χτυπήσει το Τελ Αβίβ, το σιωνιστικό όνειρο θα τελειώσει.
  Αυτό το γνωρίζουν οι στρατηγοί του ισραηλινού στρατού, το γνωρίζουν οι ισραηλινοί ηγέτες. Γι' αυτό κλιμακώνουν τον πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων μέχρι εξόντωσης. Οι Ισραηλινοί δεν σχεδιάζουν να εισβάλουν στη Γάζα. Αυτό που θέλουν είναι να ολοκληρώσουν τη Νάκμπα. Ρίχνουν βόμβες στους Παλαιστίνιους για να τους εξαφανίσουν. Θέλουν να διώξουν τους Παλαιστίνιους από την περιοχή. Αυτό προφανώς δεν πρόκειται να γίνει. Οι Παλαιστίνιοι θα παραμείνουν. Οχι μόνο θα παραμείνουν, αλλά η μέρα της επιστροφής στη γη τους έρχεται πιο κοντά, καθώς το Ισραήλ καταφεύγει στην πιο φονική τακτική του.
  Εδώ ακριβώς παρεμβαίνει η ισραηλινή φυγή από την πραγματικότητα. Το Ισραήλ έχει περάσει το «σημείο μη επιστροφής». Η τύχη του είναι βαθιά χαραγμένη σε κάθε βόμβα που πέφτει σε παλαιστίνιους πολίτες. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ισραήλ για να σώσει τον εαυτό του. Δεν υπάρχει καμιά στρατηγική εξόδου. Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί δρόμο εξόδου του, γιατί ούτε οι Ισραηλινοί ούτε η ηγεσία τους κατανοούν τις βασικές παραμέτρους σ' αυτή τη σύγκρουση. Το Ισραήλ δεν έχει τη στρατιωτική δύναμη να τελειώσει τη μάχη. Μπορεί να καταφέρει να δολοφονήσει λαϊκούς ηγέτες των Παλαιστινίων, αυτό κάνει εδώ και χρόνια, όμως η παλαιστινιακή αντίσταση και επιμονή δυναμώνουν αντί να αποδυναμώνονται. Οπως πρόβλεψε ένας ισραηλινός στρατηγός, ήδη κατά την πρώτη Ιντιφάντα, «για να νικήσουν, το μόνο που πρέπει να κάνουν οι Παλαιστίνιοι είναι να επιβιώσουν». Αυτοί επιβιώνουν και πράγματι νικούν.
  Αυτό το αντιλαμβάνονται οι ισραηλινοί ηγέτες. Το Ισραήλ έχει ήδη δοκιμάσει τα πάντα: μονομερή αποχώρηση, πείνα και τώρα εξόντωση. Σκέφτηκε να διαφύγει το δημογραφικό κίνδυνο συρρικνώνοντας τους Παλαιστίνιους σε ένα στενό εβραϊκό γκέτο. Τίποτα δε δούλεψε. Είναι η παλαιστινιακή επιμονή με τη μορφή της πολιτικής της Χαμάς που καθορίζει το μέλλον της περιοχής.
  Το μόνο που έμεινε στους Ισραηλινούς είναι η προσκόλληση στην τύφλωση και στη φυγή από την πραγματικότητα για να ξεφεύγουν από την καταστροφική βαριά μοίρα τους. Στον κατήφορό τους, θα τραγουδούν τους γνωστούς τους ύμνους για τα θύματα. Διαποτισμένοι από μια εγωκεντρική αντίληψη ανωτερότητας, θα πονέσουν και οι ίδιοι, παραμένοντας τυφλοί μπροστά στον πόνο που προκαλούν στους άλλους. Οι Ισραηλινοί λειτουργούν ως συλλογικότητα όταν ρίχνουν βόμβες στους άλλους, αλλά όταν οι ίδιοι χτυπιούνται καταφέρνουν να γίνονται αθώα θύματα. Είναι αυτή η αντίφαση ανάμεσα στην εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και στο πώς τους βλέπουν οι υπόλοιποι από μας που μετατρέπει τους Ισραηλινούς σε ένα θηριώδη εκτελεστή. Είναι αυτή η αντίφαση που εμποδίζει τους Ισραηλινούς να κατανοήσουν τη δική τους ιστορία, είναι αυτή η αντίφαση που τους εμποδίζει να κατανοήσουν τις επανειλημμένες πολυάριθμες προσπάθειες για να καταστραφεί το κράτος τους. Είναι αυτή η αντίφαση που τους εμποδίζει να αντιληφθούν το νόημα του Ολοκαυτώματος, ώστε να μπορέσουν να εμποδίσουν το επόμενο. Είναι αυτή η αντίφαση που εμποδίζει τους Ισραηλι- νούς να γίνουν κομμάτι της ανθρωπότητας.
  Για μια ακόμη φορά, οι Εβραίοι θα πρέπει να βαδίσουν προς ένα άγνωστο μέλλον. Σε κάποιο βαθμό, εγώ ο ίδιος έχω αρχίσει το ταξίδι μου εδώ και αρκετό καιρό. 03/01/2009
  * Ο Γκίλαντ Ατζμον είναι συνθέτης, μουσικός και πολιτικός ακτιβιστής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ισραήλ, όμως κατάφερε να αποδεσμευτεί από τα πλοκάμια του Σιωνισμού (η συνειδητοποίησή του άρχισε, όπως περιγράφει ο ίδιος, όταν υπηρετούσε στο σιωνιστικό στρατό στο Λίβανο) και να γίνει υποστηρικτής της Παλαιστινιακής Υπόθεσης. Εκπατρίστηκε από το Ισραήλ και πλέον δηλώνει «εβραιόφωνος Παλαιστίνιος».

 5. KaryID avatar
  KaryID 18/01/2009 11:19:19

  Ένας πολύ καλός και ήπιος σχολιαστής το έχει αναρτήσει ήδη το κείμενο για το συνθέτη και μουσικό αυτό στο antinews, εχθές άκουσα και τη μουσική του στο ραδιοσταθμό εν λευκώ.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/01/2009 11:41:37

  H πραγματικότητα είναι οτι η Χαμάς δέχθηκε πολύ μεγάλο πλήγμα και οι επιχειρήσεις σταμάτησαν εν όψεο ορκωμοσίας του Ομπάμα.
  Τώρα τα όσα λέγονται και γράφονται δεν παίρνουν υπο όψι τους οτι το Ισραήλ δεν έχει χρησιμοποιησει ούτε το 1% των δυναμεων του.Αν οι Παλαιστινιοι κλιμακώσουν μπορεί να φθάσει σε "βαλκανικές" μεθόδους.

 7. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 18/01/2009 11:42:50

  και στον Θαναση μας ΥΓΕΙΑ !!!!

 8. spyros avatar
  spyros 18/01/2009 12:01:31

  μια μερα πριν το "παρτυ" ορκομωσιας του νεου πλανηταρχη ηρθε και η μονομερης εκεχειρια. το αιμα των παλαιστινιων θα ηταν πολυ κακο ντεκορ στην αρχη της νεας προεδριας. ειναι απολυτως κυνικη η κινηση του ισραηλ, που αφου εσφαξε και ριμαξε για τρεις εβδομαδες, ξαφνικα δινει ενα τελος με μονο προφανη λογο την αφιξη της νεας ηγεσιας στις ηπα. αποδεικνυει ετσι περιτρανα το ποσο καλα και σχεδιασμενα εκμεταλλευτηκε αυτο το κενο εξουσιας.

 9. spyros avatar
  spyros 18/01/2009 12:11:03

  οπως επισης εκμεταλλευτηκε το ελλειμμα εξουσιας στην ε.ε. με την προεδρια της απειρης και καθοδηγουμενης τσεχιας. προεβει μαλιστα και σε μια κινηση χλευασμου της ευρωπης, καθως ανακοινωσε την εκεχειρια τη στιγμη που οι τρεις ευρωπαιοι ηγετες προσερχονταν στην αιγυπτο για αναληψη δρασης υπερ της καταπαυσης του πυρος. οσο για τον οηε; αυτοι ακομα αναρωτιουνται αν η δολοφονια αθωων πολιτων αποτελει εγκλημα πολεμου! δηλαδη για το ισραηλ, ο δρομος ηταν ανοιχτος και τα σκυλια... κοιμισμενα!!!

 10. KaryID avatar
  KaryID 18/01/2009 12:14:53

  ταϊσμένα θες να πεις

 11. Σπύρος avatar
  Σπύρος 18/01/2009 12:18:16

  Μονομερής εκεχειρία.............
  Στήν πρώτη στρακαστρούκα τής Χαμάς(ακόμα και βεγγαλικό να είναι) θα συνεχίσουν το ΄Θεάρεστο έργο΄τους οι Χασάπηδες.
  Το κατά πόσον το Ισραήλ θα βγεί κερδισμένο απο αυτή τη Ιστορία αμφισβητείται...

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/01/2009 12:22:02

  @KaryID: Καλημέρα! Σωστά τα λες, αλλά ο "apostolos34s" το έβαλε σε μετάφραση, όλο και χωρίς λινκ, γεγονός πολύ πιο χρηστικό- αποδοτικό, ε; Ζωντανή ήταν η αναμετάδοση ή από δίσκους; Σου άρεσε το "παιξίδι";

  Ο Γκίλαντ Ατζμον μίλησε χθες στο Μέγαρο, στις 12:00΄ το μεσημέρι, και έπαιξε με το σύνολό του "The Orient House Ensemble", μετά τα μεσάνυχτα.

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το έμαθα νωρίς το πρωί, σήμερα. Κοντεύω να σκάσω! Με την ευκαιρία, θα ήθελα να πω να βάζουμε εδώ σε απλό σχόλιο, ό,τι καλό πολιτιστικό γεγονός των επόμενων ημερών ξέρουμε. Ακόμα και όταν κάποια στιγμή ακούμε κάτι σπάνιο και καλό στο ράδιο ή την TV, ας ρίχνουμε ένα σχολιάκι. Κάποιος μπορεί να ενδιαφέρεται και να του είναι πολύτιμη η ακρόαση/θέαση.

  Το σάιτ του Γκίλαντ Ατζμον είναι
  http://www.gilad.co.uk/index.html

  Στα "POLITICS" έχει φοβερά άρθρα- "μνημεία". Οφείλουμε να υποστηρίξουμε όλοι τους Αντι- σιωνιστές Εβραίους, ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, που δίνουν τον μεγάλο αγώνα τους. Γιατί ΜΟΝΟ με Εβραίους μπροστάρηδες μπορεί να ξεδοντιαστεί το ΑΙΜΟ-ΒΟΡΟ τέρας του Σιωνισμού.

  ΥΓ. Κι από μένα χρόνια πολλά στον e- φίλο "(Α)θανάσιο" και σε όλους όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα.

 13. spyros avatar
  spyros 18/01/2009 12:27:15

  @12 kary ID
  και ταισμενα και χορτατα μαλιστα.

 14. apostolos34s avatar
  apostolos34s 18/01/2009 12:32:13

  @ Ψυχραιμία:
  Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει και τίποτε περισσότερο από το 1%. Πρώτον, ο κατά γενική ομολογία ισχυρός και σιδερόφραχτος ισραηλινός στρατός ακόμα και μετά από 23 μέρες πολέμου, δεν κατάφερε να ελέγχει ούτε τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, τα οποία ανήκουν σε αγρότες. Αυτός ο στρατός είναι καθηλωμένος στα χωράφια που βρίσκονται στα περίχωρα της Γάζας. Αυτό από μόνο του είναι πλήρης αποτυχία του ισραηλινού στρατού και της πολιτικής του ηγεσίας.
  Δεύτερον, η Γάζα, το "θέατρο των επιχειρήσεων", είναι μια στενή εδαφική λωρίδα (διαστάσεων 4Χ20 μιλίων) συνολικής επιφάνειας 362 τετρ. χιλιομέτρων, η οποία με πληθυσμό 1,5 εκατ. ανθρώπων είναι μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γης. Εν ολίγοις, το 99% που εννοείς (αεροπλάνα, ελικόπτερα, τανκς, πυροβολικό κ.ά.) είναι άχρηστο. Πεζικάριους και κομμάντος που θα δίνουν μάχη, πόρτα-πόρτα, και τοίχο με τοίχο θέλει, αλλά το Τελ Αβιβ δεν το επιχειρεί γιατί η Χαμάς έχει στα υπόγεια άθικτες 5-6 ταξιαρχίες μαχητών (περίπου 20.000 άνδρες) που όπως καταλαβαίνεις περιμένουν με τα μαχαίρια στο στόμα πως και πως να μπουκάρουν οι πεζοπόρες ισραηλινές δυνάμεις.
  Εκτός και να εννοείς να κάνουν "ίσιωμα" της Γάζα, βομβαρδίζοντας και δολοφονώντας μέχρι τελευταίου νηπίου όλο τον παλαιστινιακό πληθυσμό....
  Ναι τότε το Ισραήλ δεν έχει χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο 99% της στρατιωτικής του δύναμης.

 15. spyros avatar
  spyros 18/01/2009 12:43:22

  τολμω να κανω και μια προβλεψη. ο ομπαμα στην ορκομωσια του θα δηλωσει πολυ χαρουμενος για την καταπαυση του πυρος στη γαζα και θα ευχαριστησει κιολας το ισραηλ για αυτο! θα ριξει δε το μπαλακι στη χαμας, για καθε περαιτερω ενεργεια της. μενει να αποδειχθει...

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/01/2009 12:49:18

  @ apostolos 34
  Oχι,εννοώ την εκδιωξη του πληθυσμού.
  Οποιοσδήποτε Βαλκάνιος ηγέτης του παρελθόντος θα σου έλεγε ότι αυτη είναι η μόνη ασφαλής μέθοδος για οριστική νίκη.
  Αυτό δεν γίνεται γιατί το διεθνές σύστημα που στηρίζει το Ισραήλ δεν έχει αρκετη δύναμη για να αντιμετωπίσει την κατακραυγή που θα ξεσηκώσει σε περίπτωση εθνοκάθαρσης το φιλοπαλαιστινιακό διεθνές συστημα (αριστερά + ισλαμιστές).
  Ομως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει αν οι Παλαιστίνιοι υπερβούν τα όρια πολέμου φθοράς και προβοκάτσιας που διαρκώς κυμαίνονται.
  Επί του παρόντος στο Ισραήλ έχει εκλογές στις 10 Φεβρουαρίου.Αν η Χαμάς ξαναρχίσει τα πυραυλάκια πριν τις 10 Φεβρουαρίου,αυτό σημαίνει ότι θέλουν να βγάλουν το Νετανυάχου για νέο πόλεμο.

 17. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/01/2009 13:17:55

  Οποιος νύχτα περπατεί λάσπες και σκατά πατεί.


  ΠΠ

 18. apostolos34s avatar
  apostolos34s 18/01/2009 13:31:08

  @ Ψυχραιμία
  Φυσικά και προτιμούν να εκλεγεί ο Νετανιάχου! Αυτό υποστηρίζω όλο αυτό τον καιρό που ασχολούμαστε και σχολιάζουμε εδώ μέσα το ζήτημα. Γι' αυτό και υποστηρίζω ότι ήδη έχουν χάσει τον πόλεμο οι Ισραηλινοί. Στο Τελ Αβιβ έπεσαν θύματα ενός εκ των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων, της απληστίας. Έχασαν πολλές ιστορικές ευκαιρίες για να κλείσουν το Μεσανατολικό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Τελευταία καλή ευκαιρία ήταν όσο ζούσε και κουμαντάριζε τους Παλαιστινίους ο Αραφάτ. Η αλαζονείας τους όμως έκανε την ισραηλινή ελίτ να πιστεύει ότι θα μπορούσε (σ.σ. άραγε με ποια λογική;) ότι μπορούσαν εσαεί να έχουν κάτω από την μπότα τους τους Παλαιστινίους. Το αποτέλεσμα ήταν να "γεννήσουν" τη Χαμάς. Το ποτάμι της ιστορίας δεν γυρίζει πίσω. Ότι σπέρνεις θερίζεις. Αν μπορούσε να εξαφανιστεί η Χαμάς, τη θέση της θα πάρει κάτι σκληρότερο και πιο φονταμενταλιστικό, μια οργάνωση σαν τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" και την Αλ Κάιντα.
  Η τραγωδία για τους φίλους Ισραηλινούς (σ.σ. παρά τα όσα κατηγορούμε τους στρατοκράτες και φασίστες πολιτικούς τους, είναι μια πραγματικά δημοκρατική χώρα και ένας υπέροχος λαός) είναι πως εδώ και χρόνια ταΐζουν και μεγαλώνουν το θηρίο που μια μέρα θα τους κατασπαράξει. Η παλαιστινιακή ελίτ είναι φανερό ότι έχει μια στρατηγική τελικής νίκης, με ορίζοντα δεκαετιών και όχι ετών. Και δυστυχώς - για τους Εβραίους- η τάση που πλέον έχει κυριαρχήσει στους κόλπους της παλαιστινιακής ελίτ, δεν προβλέπει συνύπαρξη με τους ισραηλινούς, αλλά ρεβάνς του '48. Σήμερα μπορεί να σας φαίνεται απίθανη αυτή η εξέλιξη, αλλά το ίδιο απίθανο θα ήταν αν σας έλεγε κάποιος ότι το '85 θα διαλυθεί η Σοβιετική Ένωση, πως θα γίνει ο Γιουγκοσλαβικός εμφύλιος κ.λ.π.

 19. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/01/2009 13:31:36

  @ΨΥΧΡΑΙΜΊΑ: "το φιλοπαλαιστινιακό διεθνές συστημα (αριστερά + ισλαμιστές)". ΑΡΑ, ισχύει: "το φιλοϊσραηλινό διεθνές σύστημα (δεξιά + ιουδαιο-χριστιανοί)". Σωστά;

  *****

  ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ;;;

  «Στις 22 Ιουλίου 1946, ένα από τα πλέον άνανδρα, ψοφοειδή, ποταπά και θρασύδειλα εγκλήματα της καταγεγραμμένης Ιστορίας έλαβε χώρα. Αναφερόμαστε στην ανατίναξη του King David Hotel της Ιερουσαλήμ. Ενενήντα δυο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε αυτήν την λαθραία επίθεση και σαράντα πέντε τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων υπήρξαν πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, κατώτερα στελέχη και υπαλληλικό προσωπικό, αμφοτέρων των φύλων.

  Το King David Hotel εχρησιμοποιείτο για την στέγαση της Γραμματείας της Παλαιστινιακής Κυβέρνησης και της Βρεττανικής Στρατιωτικής Διοίκησης. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περί την μεσημβρίαν της 22ας Ιουλίου, όταν τα γραφεία ευρίσκοντο σε πλήρη δραστηριότητα. Οι επιτιθέμενοι, μεταμφιεσμένοι σαν γαλατάδες, μετέφεραν τα εκρηκτικά σε (“containers”) δοχεία- κουτιά- χαρτοκιβώτια γάλaκτος, τα τοποθέτησαν στο υπόγειο του ξενοδοχείου και ετράπησαν σε φυγή.

  Ο υπουργός Εσωτερικών της Παλαιστινιακής Κυβέρνησης, Sir John Shaw, δήλωσε σε τηλεγράφημά του: “Σαν επικεφαλής της Γραμματείας, η πλειοψηφία των νεκρών και των τραυματιών ήταν προσωπικό μου, πολλούς από τους οποίους γνώριζα προσωπικά για ένδεκα χρόνια. Ήταν κάτι περισσότερο από συνάδελφοι, Βρεττανοί, Άραβες, Εβραίοι, Έλληνες, Αμερικανοί. ανώτεροι αξιωματούχοι, αστυνομικοί, ο προσωπικός μου ακόλουθος, ο σοφέρ μου, αγγελιοφόροι, φύλακες, άνδρες και γυναίκες, νεαροί και ηλικιωμένοι, υπήρξαν φίλοι μου.

  Κανένας δεν θα ευχόταν να εξυπηρετείται από πιο επιμελή, πιστή και ειλικρινή ομάδα απλών και καθώς πρέπει ανθρώπων. Το μόνο τους έγκλημα ήταν αφοσιωμένη, ανιδιοτελής και αμερόληπτη υπηρεσία τους στην Παλαιστίνη και τον λαό της. Για όλα αυτά ανταμείφτηκαν με εν ψυχρώ ομαδική δολοφονία”.

  Μολονότι μέλη του Irgun Z'vai Leumi ανέλαβαν την ευθύνη για αυτό το έγκλημα, έκαναν δημοσίως γνωστό, αργότερα, ότι πήραν την συγκατάθεση και την έγκριση της Διοίκησης της Haganah (= Άμυνα) και, ακολούθως, της Ιουδαϊκής Αντιπροσωπείας (: Jewish Agency)»,

  δήλωση που έγινε στην Βουλή των Κοινοτήτων, από τον Βρεττανό Πρωθυπουργό Clement Attlee, (War Office Document 261/562, Public Record Office, London]).

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/01/2009 13:41:59

  @ νηπιος γέρων : Το φλιοισραηλινό σύστημα είναι δεξιά + προτεσταντικός χριστιανισμός.
  Οχι η Καθολική Εκκλησία και η Ορθοδοξη και τα αντιστοιχα πολιτικά τους.
  Ωστόσο η μουσουλμανική μετανάστευση στην Ευρωπη μεταστρέφει σταδιακά τους ευρωπαικούς λαους υπέρ του Ισραήλ καθως αισθάνονται την απειλή του Ισλάμ.

  @ apostolos 34
  Δεν ξερω ποια είναι η στρατηγική των Παλαιστινιων.
  Παρατηρω όμως ότι παραβλέπουν την πιθανότητα ολικής εθνοκάθαρσης η οποία δεν εμποδίζεται από στρατιωτικά μέσα αφού το Ισραήλ έχει πυρηνικά όπλα αλλά από πολιτικοοικονομικά.
  Για να το πω πιο καθαρά τη στιγμή που το Ισραήλ θά ξέρει ότι μπορεί να απελάσει 3 εκατομμυρια από τα κατεχόμενα χωρίς να του επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις αυτό θα γίνει.Και το αν θα φθασουμε στο σημείο αυτό εξαρταται από τις γενικότερες εξελίξεις αλλά και τις αφορμές που θα δωσουν οι ιδιοι.

 21. xxx- avatar
  xxx- 18/01/2009 13:51:55

  Αφού μακέλεψαν τους παλαιστίνιους δίνοντας 'έμφαση' στον άμαχο πληθυσμό και ενώ οι πολιτισμένοι ευρωπαίοι υποκρίνονταν μέχρι οι επιτιθέμενοι να κάνουν τη ‘δουλεία’ τους τώρα θα ξεχειλίσουν τα φιλάνθρωπα συναισθήματά τους μαζί με τις φιέστες της 'ενθρόνισης' πέραν του ατλαντικού.Ρωμαϊκά πράγματα!!Μετά τον πόλεμο οι πολεμιστές και το πλήθος χρειάζονται άρτων και θεάματα!!!Η σκακιέρα έτοιμη και ……η ιστορία επαναλαμβάνεται!!

 22. apostolos34s avatar
  apostolos34s 18/01/2009 13:56:36

  @ Ψυχραιμία
  Δεν είμαστε πίσω από τις κλειστές πόρτες των συμβουλίων της Παλαιστινιακής ελίτ... Σύνθεση και ανάλυση κάνουμε με βάση τη πληροφόρηση που έχουμε. Είναι ξεκάθαρο ποια είναι η στρατηγική από τα γεγονότα.
  (..."Κάθε ειδικός στο Μεσανατολικό γνωρίζει ότι η Χαμάς μπορεί να πάρει τον έλεγχο της Δυτικής Οχθης μέσα σε ώρες. Στην πραγματικότητα, ο έλεγχος της Παλαιστινιακής Αρχής και της Φατάχ διατηρείται από τον ισραηλινό στρατό. Αν η Χαμάς πάρει τη Δυτική Οχθη, το μεγαλύτερο κέντρο του ισραηλινού πληθυσμού θα βρεθεί στο έλεος της Χαμάς. Για όσους δεν μπορούν να δουν, αυτό θα ήταν το τέλος του εβραϊκού κράτους. Αυτό μπορεί να συμβεί αύριο, σε τρεις μήνες ή σε πέντε χρόνια. Το ζήτημα δεν είναι «αν» θα συμβεί αλλά το «πότε»...)
  Όταν ένας Εβραίος (όχι Άραβας) όπως Γκίλαντ Ατζμον γράφει αυτά τα πράγματα, όταν ισραηλινοί όπως ο Αμόζ Οζ και ο Γκρόσμαν, όλοι τους άνθρωποι που έχουν πολεμήσει και ματώσει (σ.σ. ο Γκρόσμαν έχασε και τον γιο του στον πρόσφατο πόλεμο του Λιβάνου) κραυγάζουν για ΕΙΡΗΝΗ, το κάνουν μόνο και μόνο από αγωνία για το μέλλον της δικής τους Πατρίδας.
  Η πραγματική ζωή και ο αληθινός πόλεμος φίλε "Ψυχραιμία" δεν είναι ...nintendo και ...Game Boy. Εύκολο είναι να λες (...."Για να το πω πιο καθαρά τη στιγμή που το Ισραήλ θά ξέρει ότι μπορεί να απελάσει 3 εκατομμυρια από τα κατεχόμενα χωρίς να του επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις αυτό θα γίνει"...), αλλά στη πράξη είναι αδύνατον. Αν δεν πιστεύεις εμένα ρώτα όποιον ειδικό εμπιστεύεσαι. Αν ήταν έτσι καλέ μου φίλε σε τρεις "χρυσές ευκαιρίες", τους νικηφόρους πολέμους του '48, του '67 και του '73, θα είχαν εκτοπίσει στους Παλαιστινίους στο Λίβανο, την Αίγυπτο, την Συρία και την Ιορδανία.
  Αν τώρα το Ισραήλ έχει αποφασίσει να χάσει π.χ. 100.000 ισραηλινούς στρατιώτες, ας τους στείλει στα Κατεχόμενα να εκτοπίσουν τους Παλαιστινίους.

 23. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/01/2009 13:57:59

  @apostolos34s: "Η παλαιστινιακή ελίτ είναι φανερό ότι έχει μια στρατηγική τελικής νίκης, με ορίζοντα δεκαετιών και όχι ετών". Σχετικά μ' αυτό, διάβαζα χθες ότι οι Ταλιμπάν (: πρωτοπορία των Ισλαμιστών) αναθεώρησε την στρατηγική της στον "Πόλεμο κατά των Σιωνιστών και Σταυροφόρων". Μετατόπισε στα ΕΙΚΟΣΙ χρόνια το τελικό χρονικό όριο για την νίκη!

  Ας μην ξεχνάμε, ότι οι Σταυροφορίες κράτησαν πάνω από αιώνα! Και ότι με το πέρας τους μια καινούργια λέξη προστέθηκε στο λεξιλόγιο ΟΛΩΝ των Ευρωπαίων Χριστιανών: "ASSASSIN" = δολο-φόνος! "Ασσασσίνοι" ήταν οι μαχητές του "Γέρου του Βουνού". Και πήραν το όνομά τους γιατί κάπνιζαν "χασίς".

  Επίσης, για το "Τελευταία καλή ευκαιρία ήταν όσο ζούσε και κουμαντάριζε τους Παλαιστινίους ο Αραφάτ", έχουμε και ακόμα πιο προωθημένες απόψεις από μερικούς μερικούς:

  "«Η ισραηλινή φιλοσοφία έγκειται στην πεποίθηση πως μπορούμε να σκοτώσουμε είκοσι Άραβες για να μείνει στην ζωή ένας Εβραίος. Όμως, για μένα δεν υπάρχει χώρος ούτε για εκλεκτό λαό ούτε για Γη της Επαγγελίας. Θα ήταν καλυτερα να δημιουργηθεί ένα εβραϊκό κράτος στην Βαυαρία!».

  Ακριβώς αυτό που πρότεινε πρόσφατα ο σκληροπυρηνικός Ιρανός πρόεδρος Αχμαντινεζάντ, παρατηρεί η απεσταλμένη της «Γεντιότ Αχρονότ». «Έχει δίκιο» της απαντά εκείνος ξεσπώντας σε γέλια, «το κλίμα εκεί είναι θαυμάσιο!».

  Ποιός τα λέει αυτά; (: Προσδεθείτε, για καλό και για κακό, ό,σοι τυχόν…ελληναράδες!). «Υπήρξε από τους αρχηγούς της εξέγερσης του εβραϊκού γκέτο της Βαρσοβίας εναντίον των Ναζί, το 1943… Θεωρείται ήρωας στο Ισραήλ, αλλά, επικρίνει έντονα τον σιωνισμό… Ο ΜΑΡΚ ΕΝΤΕΛΜΑΝ, ογδόντα τεσσάρων ετών σήμερα, ζητούσε το 2002 από την ισραηλινή κυβέρνηση να συνομιλήσει με την ΧΑΜΆΣ και την Τζιχάντ και όχι με τον Αραφάτ!..

  Αποσπάσματα συνεντεύξεως στη «Γεντιότ Αχρονότ» παραθέτει ο Γιώργος Αγγελόπουλος στα «Νέα»”, «Ελευθεροτυπία»…

 24. KaryID avatar
  KaryID 18/01/2009 14:06:05

  Υπάρχει και το σχετικό τραγούδι Νήπιε, μην το γελάς καθόλου!

 25. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/01/2009 14:37:54

  @ψυχραιμία: "Το φλιοισραηλινό σύστημα είναι δεξιά + προτεσταντικός χριστιανισμός".

  Θα πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Η Δεξιά δεν είναι όλη φιλοϊσραηλινή, αφού η "άκρα" της είναι Ναζιστική, για παράδειγμα. Και ο προτεσταντικός χριστιανισμός δεν συμπεριλαμβάνει τους ...Εβραίους. Γελάω, δε, κάθε φορά που Χριστιανοί κατακεραυνώνουν άλλους Χριστιανούς, ως ..."αιρετικούς" και ..."αντίχριστους", για να βγουν από δύσκολη θέση! "Χριστιανός" = όποιος πιστεύει στον Χριστό. Από Χιλιαστές μέχρι ...Ορθοδοξάρες/Καθολικάρες.

  Εδώ, δεν τίθεται ζήτημα "φιλοϊσραηλινός" και "φιλοπαλαιστίνιος". Εδώ, πλέον, τίθεται θέμα "ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ" - "ΑΠ- ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ". Και, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, e- φίλε, οφείλουμε να πάρουμε όλοι θέση, γιατί: «ΧΑΝΕΙ τα πολιτικά του δικαιώματα ο πολίτης εκείνος που, ΌΤΑΝ υπάρχει στάση στην πόλη (όρα: "παγκόσμιο χωριό"), ΔΕΝ πηγαίνει με καμιά παράταξη, έτσι ΏΣΤΕ να μην μένει κανείς ατάραχος, ή ασυγκίνητος, για τα δημόσια πράγματα», Πλούταρχος, "Σόλων", 12 – 20.

  Κι επειδή δεν υπάρχει απόλυτη ανθρωπιά και απανθρωπιά, για να μην αναλωνόμαστε σε διαφωνίες, θα πρέπει να δούμε και να υποστηρίξουμε όποιον από τους δυο αντιμαχόμενους είναι πιο "άνθρωπος" και να πολεμήσουμε τον πιο "απάνθρωπο", -at least και at last...

 26. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/01/2009 14:41:32

  @KaryID: ποιο τραγούδι; Δεν "το 'πιασα" αυτό, φιλενάς. Για πες...

 27. KaryID avatar
  KaryID 18/01/2009 14:48:19

  Μανχάτταν ... Βερολίνο

 28. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/01/2009 14:49:33

  @KaryID: Μάλιστα! Σωστή!

 29. apostolos34s avatar
  apostolos34s 18/01/2009 16:09:41

  @ "Νήπιε γέροντα" εξαιρετικά τα κείμενά σου, φωτίζουν πτυχές του Μεσανατολικού που δυστυχώς πολλοί από εμάς προσεγγίζουν με άγνοια.
  Να προσθέσω ορισμένα στοιχεία στη γενικότερη συζήτηση που αποδεικνύουν, εκτός των άλλων αυτό που υποστηρίζω για την μακροπρόθεσμη στρατηγική της Παλαιστινιακής ελίτ (*), αλλά και τις αιτίες που εδώ και αρκετά χρόνια το πάλαι ποτέ ακαταμάχητο του Ισραηλινού Στρατού έχει πάει περίπατο, και πλέον αδυνατεί να νικήσει σε τακτικό πόλεμο τους Άραβες.
  Το 1987 που ξέσπασε η πρώτη "Ιντιφάντα", θυμάμαι σαν τώρα τα λόγια ενός ισραηλινού ταγματάρχη, ήρωα του Γιοπ Κιπουρ, που απολογούμενος για τα αίσχη των στρατιωτών του (σ.σ. Είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, βίντεο και φωτογραφίες ΣΟΚ με τρεις φαντάρους να ...σπάνε τα χέρια ενός νεαρού παλαιστίνιου με ... πέτρες!) είχε πει:
  "Πολύ φοβάμαι πως από καλύτερος στρατός του κόσμου, θα καταντήσουμε η χειρότερη αστυνομία"...
  Δυστυχώς γι' αυτόν η πορεία των πραγμάτων δικαίωσε τους φόβους του.
  Ο ισραηλινός στρατός έπαψε να εκπαιδεύεται για πολέμους αστραπή (βλ. "Πόλεμος των Έξη Ημέρων" το '67 και "Γιοπ Κιπούρ" το '73) και έκτοτε κάνει κατά βάση αστυνόμευση και βιαιπραγίες σε βάρος κυρίως άμαχου πληθυσμού. Το τι συνεπάγεται αυτό για τις επιχειρησιακές ικανότητές του, αλλά και την πειθαρχία του, το είδαμε στον Λίβανο,όπου μεταξύ άλλων η MOSAND έδωσε λάθος πληροφορίες για τη Χεζμπολάχ με τα γνωστά αποτελέσματα, αλλά και στην αδυναμία του να αποτρέψει τη κυριαρχία της Χαμάς στη Γάζα.
  Απο την στιγμή που οι Παλαιστίνιοι έχουν επιλέξει λογική "Σουλίου" (βλ. Κούγκι) και "Αρκαδίου", σε απλά ελληνικά, "όσους και να φάτε από εμάς, δεν κάνουμε πίσω όσο υπάρχει έστω ένας από μας" και το Τελ Αβιβ αδυνατεί ή δεν θέλει να πετύχει μια συμφωνία ειρήνης γυρνώντας στα εδάφη αν όχι του '48, τουλάχιστον σε αυτά του '67, το μόνο που καταφέρνει είναι να επιταχύνει τη δική του εξόντωση. Γιατί εκεί που πάνε τα πράγματα, όλο και εξαφανίζονται οι προυποθέσεις δύο κρατών που θα συνυπάρχουν ειρηνικά.
  "Ποτέ μην στριμώχνεις κάποιον στη γωνία, να του αφήνει μια διέξοδο", λέει η σοφή παροιμία και οι Ισραηλινοί δεν έχουν αφήσει άλλη επιλογή στους παλαιστινίους.
  Από την άλλη μην κάνουμε το λάθος να μπερδεύουμε τον ιστορικό με τον βιολογικό χρόνο. Τα 41 μόλις χρόνια ζωής του ισραηλινού κράτους είναι ασήμαντος χρόνος για την ιστορία. Οι Άραβες όσο και αν έχουν δυσφημιστεί, δεν είναι τυχαίος λαός. Η υπομονή - για όποιον τους έχει γνωρίσει- είναι ένα από τα προσόντα τους. Αν έχουν αποφασίσει να δώσουν τη δική τους τελική λύση με το Ισραήλ, μπορούν να περιμένουν για να το πετύχουν άλλο 41 χρόνια.


  (*)Κάποια στιγμή να πάψουμε να θεωρούμε ότι αυτός ο λαός έχει μόνο προλετάριους και πένητες μαχητές. Εκτός "Ιερών Τόπων" ζουν Παλαιστίνιοι αστοί με αμύθητο πλούτο και σπουδαίες καριέρες ως επιστήμονες

 30. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/01/2009 18:45:35

  @ Νήπιος γέρων
  Οταν λέω δεξιά εννοώ την κανονική.Η ναζιστική ή αντισημιτική δεξιά στις προηγμένες χώρες είναι πλέον περιθωριακή.
  Εγώ προσωπικά δεν έχω διάθεση να υποστηρίξω κανένα γιατί δεν βλέπω και κανένας από αυτούς να υποστηρίζει εμάς,την Ελλάδα.

  @ apostolos
  To Iσραήλ δεν είναι κράτος "σταυροφορων" εστω και αν είναι απογονων εποικων.Οι σταυροφοροι ελάχιστο άμαχο πληθυσμο από την Ευρωπη ειχαν κουβαλήσει.
  Αυτη τη στιγμή υπάρχουν 5 εκατομμυρια Εβραίοι,η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων έχει γεννηθεί εκεί και διαθέτουν την τρίτη δύναμη σε πυρηνικά στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.
  Εάν απειληθούν πραγματικά δεν ξέρει κανείς που θα φθάσουν.

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/01/2009 20:25:16

  @ 34.
  Από τους Αραβες με πληρη καταστροφή του κράτους.

 32. stelios avatar
  stelios 18/01/2009 22:51:24

  Ο ισραηλινος λαος ειναι κι αυτος ομηρος της εβραικης διαπορας που απο μακρια δε βιωνει την καθημερινοτητα και δε χανει τιποτα να αρνειται οποιονδηποτε συνβιβασμο.
  Γιαν την ωρα το Ισραηλ ναρκοθετει το μελλον του εισαγωντας μεχρι και Νεοναζι που δηλωνουν Εβραιοι για να παρουν μια βιζα και να μεταναστευσουν απο την Α.Ευρωπη,οι δε πιτσιρικαδες μετα τη θητεια κανουν διακοπες με την ατυπη συνοδεια μυστικων στρατιωτικων γιατρων που ειναι επιφορτισμενοι να τους σωσουν μολις σαλυαρουν απο τα ναρκωτικα που κατανλωνουν με τη σεσουλα για να μην τρελλαθουν τελειως.
  Απο την αλλη οι Παλεστινιοι καταφεραν οπου υπηρξαν προσφυγες να διαλυσουν την καθε χωρα που τους δεχτηκε,Λιβανο,Ιορδανια,Κουβειτ,εγιναν κρατος εν κρατει και με την απειλη εκτελεσεων χαρατσωναν τους εκει λεφταδες.Κανενας Αραβας ηγετης δε θα δεχτει ποτε ουτε εναν προσφυγα.
  Εξαλλου τους εξτρεμιστες τους φοβουνται περισσοτερο και απο το Ισραηλ το ιδιο,η Αιγυπτος τρεμει για το τι θα γινει αν πεθανει ο Μουμπαρακ,το ιδιο και το Ισραηλ και η Συρια και η Ιορδανια.
  Και μην ξεχναμε το Ιρακ που δεν προκειται να σταθεροποιηθει ΠΟΤΕ.
  Οσο για το Ιραν,με δικα του λεφτα θα ξαναχτιστει η Γαζα,οπως και ο Νοτιος Λιβανος που σπρωχθηκε απο τους παρανοικους Ισραηλινους στα χερια της Χεζμπολαχ.
  Μη μας διαφευγουν και τα επικερδεστατα εσωτερικα πολιυικα ζητηματα στο Ισραηλ,εκει ειναι Εβραιοι εναντιον Εβραιων,μεχρι θανατου επισης.
  Το ζητημα ειναι οτι ακρωτηριαστηκαν πολλα απο τα χερια που στηριζαν τα ισραηλινα συμφεροντα παγκοσμιως με την φουσκα που εσκασε,δε θα ειναι τοσο απλο να συνεχιζουν να συντηρουν τον πολεμο και τους συμμαχους τυπου Σακασβιλι πλεον,αυτο ισως να αποδειχθει επικινδυνο γενικωτερα.

 33. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/01/2009 00:19:15

  @ψυχραιμια: Έχω παρατηρήσει ότι επιλεκτικά και στα εύκολα απαντάς, φίλε! Άρχισε να τολμάς κι εκεί που δεν είσαι σίγουρος. Συν-ζήτηση κάνουμε. Άρα, δεν είμαστε σίγουροι, de facto. "Ψαχνόμαστε". Προσωπικά, μου είναι χρήσιμο να τεστάρω τις απόψεις μου ειδικά μαζί σου, αλλά και γενικά με όλους εδώ μέσα. Αλλιώς, θα έστελνα "μέλια" στο "τρωκτικό" και στο "πρεςς".

  Λοιπόν: όσοι πιστεύουν στον Χριστό είναι ή όχι Χριστιανοί; Η άκρα Δεξιά και η άκρα Αριστερά ανήκουν ή όχι στην όλη Δεξιά και Αριστερά;

  Και με ποιον είσαι, τελικά, με τους Ισραηλινούς ή τους Παλαιστίνιους; αφού δεν γίνεται να μην πάρεις θέση, σύμφωνα με όσα ισχύουν "εις τας Αθήνας" και, ΑΡΑ, την Δημοκρατία, τα τελευταία 2600 χρόνια.

  Φίλε, Ψυχραιμία, σε πειράζω. Δεν θέλω να μου απαντήσεις. Απλά, θέλω να πω ότι, ΙΣΩΣ, θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι το δίπολο (καλή ή κακή) Δεξιά - (καλή ή κακή) Αριστερά, "μας τελείωσε"! Δεν μπορεί να μας καλύψει, πιά, τον 21ο αι. Όπως, φυσικά, και το "πιστός" - "άπιστος" του Χ, Ψ, Ω "Θεού"- Δόγματος. (: Ερώτησις κρίσεως, -για ...μετά: Γιατί οι Χριστιανοί έχουν "αιρέσεις" και οι Κομμουνιστές "φράξιες";). Διαφορετικά, αν συνεχίσουν να ισχύουν, θα σερνόμαστε σε αδιέξοδους πολέμους και ιερές σφαγές, -"κακή ώρα".

  Θα μου πεις, "άμα χάσουμε τα πολιτικά και ψυχικά μας υπόβαθρα, ζήτω που καήκαμε"! Σωστά! Αλλά, "όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται", -λέει...

  "ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", ή, just, ..."τρέλλα", -ειδικά, στην "Εποχή του Χάους" που αρχίσαμε να ζούμε!

 34. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 19/01/2009 00:52:32

  Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τα χρόνια τους πολλά και ανταποδίδω...

 35. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/01/2009 09:06:22

  @ νηπιος γερων
  Αρχίζω από τα χριστιανικά.Φυσικά όσοι πιστεύουν στο Χριστό είναι χριστιανοί.
  Ο παραδοσιακος χριστιανισμός όμως διαμορφωθηκε μέσα από την αλληλεπίδραση με τον αρχαίο ελληνορρωμαικό πολιτισμό και πήρε πολυθειστικά στοιχεία (αγιοι,εικόνες,αγάλματα στους καθολικούς,σημαντικός ρόλος της Παναγίας κλπ)και ήλθε σε σύγκρουση με τον εβραισμό από τον οποίο προήλθε εξ ου και ο αντισημιτισμός.
  Το 16ο αιώνα στην αυστηρη Βορεια Ευρωπη ξέσπασε η προτεσταντική Μεταρρύθμιση που κατήγγελλε όλο το χριστιανικό παπικό σύστημα,δημιουργημα των Μεσόγειων βασικά λαων ζητωντας επιστροφή στις ριζες.Αυτό σημαινε : Τέρμα στους αγίους,αναγνωριση μόνο των Ευαγγελίων και της Παλαιάς Διαθηκης,όχι εικόνες,όχι παραχωρήσεις σε θηλυκές έννοιες του θείου και γενικά επιστροφη σε ένα αυστρηο χριστιανισμό πολύ κοντυτερα στην Παλαιά Διαθηκη.Αυτό το ρεύμα που τελικά κυριαρχησε στον αγγλοσαξονικό κόσμο είναι ένας άλλος χριστιανισμός με σημεία αναφοράς περισσοτερο στη Παλαιά Διαθηκη παρά στην ιστορία της Εκκλησιας.Διαφέρει από τον ιουδαισμό στην αντιληψη για το πρόσωπο του Χριστού αλλά μόνο εκεί.Οι Ευαγγελιστές στην Αμερική είναι 50 εκατομμύρια και είναι η μεγάλη βάση της υποστηριξης του Ισραήλ πολύ περισσότεροι από τους Εβραίους,πράγμα που θεωρούν χριστιανικό καθηκον.Αντίθετα οι Καθολική και Ορθοδοξη Εκκλησία που ήτνα παλια αντισημιτικές τωρα είναι ουδετερες ή πάντως δε σκίζονται.Το Βατικανό αρνείτο επί χρόνια-οπως και η Ελλάδα- να αναγνωρίσει το Ισραήλ.
  Εγραψα μια εξηγηση γιατί συμβαίνει αυτό.Επειδή δεν πολυασχολούμαι με τα θρησκευτικά δεν με πολυενδιαφέρουν και οι θεολογικοί λογοι.Ανεξαρτητως λόγων πάντως η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ του Ισραήλ προέρχεται από τους προτεστάντες και ιδιως τους Ευαγγελικούς και όχι τους Καθολικούς και τους Ορθοδοξους.
  Ως προς τη δεξιά : Δεξιος είναι ο Μάνος και δεξιος είναι και ο Καρατζαφέρης.Εκείνο που έγραψα είναι οτι ο αντισημιτισμός περιοριζεται στη φασιστική δεξιά και όχι την κοινοβουλευτική και στις προηγμένες χωρες φασιστική δεξιά πια δεν υπάρχει ή είναι περιθωριακή.
  Με ποιον είμαι εγώ : Με την Ελλάδα της οποίας συμφερον είναι η ουδετερότητα στο μεσανατολικό.

 36. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/01/2009 12:10:13

  @ψυχραιμία, KaryID, apostolos34s, stelios και λοιποί καλοί e- φίλοι, ΚΑΛΗΜΕΡΑ & ΒΔΟΜΑΔΑ! Για ρίξτε μια ματιά και πείτε μου, σας παρακαλώ, την γνώμη σας...
  ***

  Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

  «Οι λαθεμένες ιδέες περί του Σκοπού της ζωής είναι αυτές που οδηγούν, κατά κοινή ομολογία, στην δ υ σ τ υ χ ί α», Γαληνός

  Ο Καπιταλισμός - Ιμπεριαλισμός, της ΘΕΟ- ΚΡΑΤΙΑΣ του Μονοθεϊσμού,
  κι η Πόλις τού Πολίτη- Οπλίτη, της ΔΗΜΟ- ΚΡΑΤΙΑΣ του Ελληνισμού


  Ο «Σκοπός της Ζωής», προσφέρεται στους ανθρώπους μέσω των θρησκειών. Η κάθε θρησκεία διαχειρίζεται τον ΦΟΒΟ των ανθρώπων απέναντι στα μυστήρια της έλευσης και της φυγής από την Ζωή. Οι απαντήσεις που δίνουν οι θρησκείες πάνω σ’ αυτά τα θεμελιώδη κι ανεξίτηλα ερωτήματα, οδηγούν τους ανθρώπους να επιλέξουν «ποιός» είναι ο Σκοπός της Ζωής, για ποιόν ΛΟΓΟ ζούνε. Αφού κατασταλάξουν, μέσω της θρησκείας τους, στο «γιατί» ζούνε, τότε, θεσπίζουν νόμους, ώστε να κατοχυρώσουν την διαδρομή, μέσω της οποίας θα φθάσουν στον επιλεγμένο Σκοπό τής Ζωής τους.

  Δηλαδή, η κάθε θρησκεία καθοδηγεί και σε συγκεκριμένη «Πολιτική», αφού, η πολιτική είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ένας Σκοπός, ή μια Ιδέα, γίνεται πραγματικότητα: «Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού».


  Όταν οι Δυτικοί, Ευρωπαίοι, Ρωμαίοι καθιέρωσαν το ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΟ, Χριστιανικό "ΔΟΓΜΑ", ως επίσημη θρησκεία του κράτους τους, αυτόματα και ταυτόχρονα, άλλαξε και η Πολιτική τους, έτσι ώστε να προσαρμοσθεί στο νέο Δόγμα, στον νέο Σκοπό Ζωής, που η συγκεκριμένη θρησκεία πρότεινε. Μια βασική διαφορά ανάμεσα στο χριστιανικό Δόγμα, στο χριστιανικό «Κοσμο-είδωλο», και στο ελληνικό, είναι η εξής: η Ψυχή για τους Έλληνες επιλέγει εκούσια την κάθοδό της στο υλικό επίπεδο, («βίος, μετενσάρκωση»), έως ότου εξιλεωθεί ή τελειωθεί. Οι Χριστιανοί, απ’ την άλλη, πιστεύουν, ότι η Ψυχή ακούσια, χωρίς την θέλησή της, «πέφτει», όπως λένε, στο υλικό επίπεδο κι εκεί έχει μία και μοναδική ευκαιρία για να κερδίσει ή να χάσει την αιώνια Ζωή, καταλήγοντας αντίστοιχα στον «Παράδεισο» ή στην «Κόλαση». Συνάμα, οι Έλληνες πιστεύουν σε «ο-μ-α-δ-ι-κ-ή ανέλιξη», οι δε Χριστιανοί σε «α-τ-ο-μ-ι-κ-ή ανέλιξη», την οποία ονομάζουν «Σωτηρία».

  Υπό την καθοδήγηση του συγκεκριμένου μονοθεϊστικού χριστιανικού Δόγματος, οι άνθρωποι που το ενστερνίσθηκαν εγκατέλειψαν την προσπάθεια ευδαιμονίας σ’ αυτήν την Ζωή και μετατόπισαν το ενδιαφέρον τους «για την άλλη», την «μετά θάνατον» Ζωή. Ο ίδιος ο «Χριστός» φέρεται να δηλώνει, ότι: «Είναι πιο εύκολο να περάσει παλαμάρι πλοίου, ή καμήλα, από τρύπα βελόνας, παρά πλούσιος την πόρτα του Παράδεισου», (Λουκάς, ιη΄, 25)! Πρέπει, δηλαδή, να είναι ευτυχισμένοι όσοι είναι φτωχοί, δυστυχείς και κατατρεγμένοι σ’ αυτήν την Ζωή, γιατί, έτσι, …ευεργετούνται, αφού θ’ ανταμειφθούν στην άλλη, την μετά τον θάνατο Ζωή, με τα μεγαλεία του Παράδεισου!..

  Ταυτόχρονα, η ελέω Θεού Γιαχβέ βασιλεία των ηγεμόνων- δεσποτών πάνω στην Γη, η οποία απορρέει απ’ τους Ουρανούς του μονοθεϊστικού Δόγματος, (: «Ένας είναι ο Θεός», «Εγώ ειμί», ρε, και κανένας άλλος!), και απευθύνεται σε δούλους του Θεού, αλλά, και του (εκπροσώπου Του στην Γη) βασιλιά - αυτοκράτορα, δημιουργεί υπάκουους ΥΠΗΚΟΟΥΣ, (: «σφάξε με, Αγά μου, ν’ αγιάσω»), μακάριους ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ «πτωχούς τω πνεύματι», ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ κριτικής σκέψης, (: «πίστευε, και μη ερεύνα») και, εν τέλει: ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΑΔΑΕΙΣ (: «αρχή σοφίας φ-ό-β-ο-ς Κυρίου»). Οι άνθρωποι, έκτοτε, εκπαιδεύονται στην ΥΠΟ-ΤΑΓΗ, αντί στην διεκ-δίκη-ση. Μαθαίνουν να σέρνονται, σαν το κατουρημένο από φόβο σκυλί στα πόδια τ’ αφεντικού του, και να εκλιπαρούν λύπηση κι έλεος, προσκυνώντας τον "ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ" αφέντη, δεσπότη, χαλίφη, βασιλιά, ηγεμόνα, αυτοκράτορα. «Προς κύνα», δηλαδή, «με σκυλί μοιάζουν» και, γι' αυτό: «προσ-κυν-ούν»!!! Μέχρι εκεί φθάνει η αξιοπρέπεια της συνείδησης αυτών που γαλουχήθηκαν εκπαιδευόμενοι στο «προσκυνείν και έρπειν», ως τεχνική του χριστιανικού- μονοθεϊστικού ...«ευ ζην»!

  Έως τότε, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΠΟΛΗΣ έλεγε κι επίτασσε ότι ΠΟ-ΛΙΤΗΣ ήταν ο ΟΠ-ΛΙΤΗΣ, που ως πρώτιστό του ΚΑΘΗΚΟΝ υπεράσπιζε την Ελευθερία της Πόλης του και, γι’ αυτό, του δινόταν το πρωταρχικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ τού ελεύθερου ανθρώπου που ζει σ’ ελεύθερη Πόλη: να έχει ΛΟΓΟ στα «κοινά» της. Που σήμαινε: να κρίνει και να κρίνεται, να ερωτά και να απαντά, να κυβερνάει και να κυβερνιέται, να ελέγχει και να ελέγχεται, να εκλέγει και να εκλέγεται. «Ισονομία - ισηγορία - ισοπολιτεία» και «τις αγορεύειν βούλεται;». Όλα τα δικαιώματα του πο-λίτη, κερδισμένα κατόπιν μάχης του οπ-λίτη! Όταν χάνεται η Ελευθερία της πατρίδας- Πόλης τού πολίτη, πάει να πει, ότι έχει χάσει την μάχη ο οπλίτης, οπότε, χάνεται, εύ-λογα, κι η ιδιότητα του πολίτη. Τότε, περιέρχεται ο ηττημένος στην κατάσταση του «δούλου» = αυτού που μόνο δουλεύει και δεν έχει δικαίωμα Λόγου στα κοινά της Πόλης που ζει. Δεν έχει "ΛΟΓΟ" = πολιτικά δικαιώματα, κι είναι όπως τα ζώα: «υπο-ζύγιο», που άγεται και φέρεται από τις επιθυμίες του αφεντικού του.

  Τιμωρείται ο ανίκανος να υπερ-ασπίσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του άνθρωπος, με το να του αφαιρεθεί ο Λόγος. Όπου "Λόγος" = η έναρθρη, η έν-λογη, η με λόγια εκφορά της Λογικής = Σκέψης. Η ομιλία- γλώσσα, είναι ο Λόγος (= η Αιτία) της ειδοποιού διαφοράς ανθρώπου - ζώου (: στα ελληνικά, ή, για ν’ …ακριβολογούμε, στα ινδο-ευρωπαϊκο-κοκκινιστά, «αιτία» - «ομιλία» - «γλώσσα» είναι συνώνυμα, για ...ευ-νόητους ...λόγους!). Ο άνθρωπος, λοιπόν, όταν ΠΑΥΕΙ να είναι Πολίτης, ΟΤΑΝ του αφαιρεθεί ο «Λόγος» = τα πολιτικά δικαιώματα, εκφυλίζεται σε ζώο, σε υποζύγιο, σε “res” (= πράγμα). Παύει να είναι υποκείμενο και γίνεται αντικείμενο, πράγμα, οικιακή συσκευή = δούλος...

  Εκείνη την εποχή χάνεται κι ο θεσμός του «Εθνικού Στρατού»! Διότι αυτός μπορεί να υφίσταται, ΜΟΝΟ, όταν οι πολίτες συν-αισθάνονται και είναι οπλίτες της Πόλης - Κράτους – Πατρίδας. «Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρις». Η μετατροπή των ανθρώπων σε υπηκόους από πολίτες, οδηγεί τους Χριστιανούς Ευρωπαίους Δυτικούς "ΕΛΈΩ ΘΕΟΥ" ηγεμόνες, στο να καθιερώσουν τους «μισθο-φορικούς» στρατούς. Οι στρατιώτες, πλέον, δεν μάχονται «υπέρ βωμών και εστιών» μέχρι «τελευταίας ρανίδος», αλλά, για να τα ’κονομήσουν, για την ’κονόμα, για τα «φράγκα» και τα κάθε λογής λάφυρα. Ο καθένας ενδιαφέρεται να την «βολέψει», όπως μπορεί, "για την πάρτη του" κι όχι ...«περί πάτρις»! Για την δική του «ΑΤΟΜΙΚΗ ανέλιξη» και «σωτηρία», αυτή που του δίδαξε ο πατήρ Αβακούμ, Εφραίμ, Ησαΐας, Αρφαξάδας, Κύρος ή ...Ναβουχοδονόσορας!!! Την ίδια που και σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, κάνει θραύση...

  Χάνεται, πλέον, η συν-έλευση της «εκκλησίας» του «Δήμου», για τα «Κοινά» της Πόλης της Κοινωνίας των Πολιτών: «Όταν λέω «κουριατική τάξη» (: «βουλευτές») εννοώ τα μέλη εκείνα της εύπορης τάξης που συγκροτούσαν τα συμβούλια των πόλεων της Ελληνικής Ανατολής (και φυσικά των αντίστοιχων δυτικών civitates) και γέμιζαν όλες τις σημαντικές δημόσιες θέσεις, στις οποίες αρχικά (στην κλασική και στην ελληνιστική περίοδο) ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΝ από την συνέλευση (: της Εκκλησίας του Δήμου), αλλά κατέληξαν (κ υ ρ ί ω ς στη διάρκεια των δύο πρώτων αιώνων της χριστιανικής εποχής) να ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ από το ίδιο το συμβούλιο ή προσλαμβάνονταν από αξιωματούχους
  διορισμένους απ’ αυτό», «Ο Ταξικός Αγώνας στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο», G. E. M. De Ste. Croix, σελ. 574, (: Μαρξιστής, καθηγητής Ιστορίς της Οξφόρδης).

  Ταυτόχρονα, εξαφανίζεται η πρωτ(η)-αρχική προϋπόθεση της ομαδικής αν(ω)-έλιξης, η Α- Λ- Λ- Η- Λ- Ε- Γ- Γ- Υ- Η!!! Παύουν οι άνθρωποι να παλεύουν μαζί, δίπλα-δίπλα, «πλάτη -με- πλάτη», κοντά-κοντά, ο ένας με τον «άλλο εγγύς». Το «η ισχύς εν τη ενώσει» έγινε: «Διαίρει και βασίλευε»!

  Έτσι, από τότε, σιγά-σιγά, οι άνθρωποι έπαψαν να έχουν συνείδηση ελεύθερου Πολίτη, απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματά τους πάνω σ’ αυτήν την ζωή και μετέθεσαν τους επιδιωκόμενους στόχους τους σε κάποια «Άλλη», λέει!, «Ζωή», την "μετά ...θάνατον"! Τότε, βρήκαν ελεύθερο πεδίο δράσης στον στίβο αυτής εδώ της Ζωής, -αυτής που σίγουρα υπάρχει κι όλοι ζούμε πριν τον Θάνατο-, ό,σοι δεν πίστευαν σε «μετά θάνατον» Παραδείσους και Κολάσεις! Οι Εβραίοι, π.χ., δεν είχαν (και δεν έχουν) τέτοιες ψευδαισθήσεις! Οπότε, άρχισαν να μαζεύουν, να συγκεντρώνουν ή να «κεφαλαιοποιούν», ό,τι οι χαζοχαρούμενοι «μακάριοι πτωχοί τω πνεύματι» εγκατέλειπαν σαν βάρος αυτής της ζωής, ώστε να βοηθήσουν τον εαυτό τους ν’ απαλλαγεί από τα πλούτη, μπας και δεν χωρέσουν να μπουν στην,- προφανώς!-, στενή πόρτα του Παράδεισου!

  ΕΚΕΙ & ΤΟΤΕ, ξεκινάει την εμβρυακή του ζωή το καλούμενο «καπιταλιστικό» πολιτικό Σύστημα, το οποίο κυριαρχεί ώς τις μέρες μας (: capital = κεφάλαιο). Οι Εβραίοι της Διασποράς δεν είχαν, -οι άνθρωποι!-, γη, πατρίδα, χώρα, εκτάσεις, τσιφλίκια και φέουδα δικά τους ούτε ενδιαφέρονταν για κάτι τέτοιο. Ο Σκοπός τους ήταν να επι-βιώσουν, πρώτα και πάν’ απ’ όλα, στην «Διασπορά», αλληλέγγυοι μόνο στην κοινότητά τους της Συναγωγής κι όχι σ’ αλλόθρησκους. Τα “Ghettos” ήταν δικιά τους επολογή και εμμονή. Η θρησκεία τους αποτέλεσε τον εθνικό τους συνεκτικό δεσμό και, έκτοτε, Σκοπός τους έγινε το ν’ αποκτήσουν ό,σο το δυνατόν μεγαλύτερα κεφάλαια, ή "ΚΙΝΗΤΗ περιουσία". Με Όνειρο, Στόχο και Ζητούμενό τους απώτερο, όταν τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία, ν’ ανταλλάξουν αυτήν την ισχύ του χρήματος, - που ισοδυναμούσε και ισοδυναμεί με «πολιτική εξουσία» -, με την επιστροφή στην κοιτίδα τους, το Ισραήλ, την «Γη της Επαγγελίας». (: Ερώτησις κρίσεως: το πέτυχαν;;;).

  Από την άλλη, η ΘΕΟ-ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, δηλαδή, οι βασιλικές οικογένειες και το Ιερατείο τού Πατριάρχη ή Πάπα, -αφού αυτοί οι δυο ήταν οι εφευρέτες, ή οι «πνευματικοί πατέρες», του Δόγματος του Υπαρκτού Χριστιανισμού και, άρα, γνώριζαν πολύ καλά το «παραμύθι φούρναρης» του Δόγματος περί «Άλλης ζωής, μετά …θάνατον»-, άρχησαν να κατοχυρώνουν, να διατηρούν και να συντηρούν την οικονομική (= πολιτική, πλέον,) ισχύ τους σ’ αυτήν εδώ την ζωή, μέσω απόκτησης εδαφών ή, εν γένει, "ΑΚΙΝΗΤΗΣ περιουσίας": φέουδα, βακούφια, τσιφλίκια, βαρονίες, μοναστήρια, παλάτια, εκκλησιαστική περιουσία, κομιτάτα, δουκάτα και πάσης φύσεως ακίνητα!.. «Το ένα χέρι (κινητή περιουσία) νίβει τ’ άλλο (ακίνητη) και τα δυο (κεφάλαιο) το πρόσωπο (Εξ-ουσία)» κι «οι καλοί λογαριασμοί», πριν, «κάνουν τους καλούς φίλους», …μετά, (: όπως το ’χε …διασκευάσει ο Μπάμπης ο Ξιράφης, καλή του ώρα!..).

  Εν κατακλείδι,

  ο Μονοθεϊσμός των Ευρωπαίων Ρωμαίων Χριστιανών, είναι η γενεσιουργός Αιτία του ιμπεριαλισμού- επεκτατισμού, τον οποίο, ΕΚΤΟΤΕ, επιδεικνύει ο Δυτικός Κόσμος. Είναι, επίσης, ο ηθικός αυτουργός του καπιταλιστικού – κεφαλαιοκρατικού Συστήματος, όπως δημιουργήθηκε από τότε κι εξελίσσεται ώς τις μέρες μας. Άρα, αν θέλει κάποιος ν’ αλλάξει, για τον α ή β λόγο, τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό, οφείλει να διακρίνει ότι αυτά είναι το αποτέλεσμα, η συνέπεια, το «αιτιατόν», το οποίο συμβαίνει λόγω του «αιτίου» που το προ-κάλεσε, και αυτό το αίτιο είναι: η ΠΑΡΑΔΟΧΗ κι η ΑΠΟΔΟΧΗ, - in the first place, ή κατ΄ αρχάς-, του σκοταδιστικού μονοθεϊστικού χριστιανικού Δόγματος, που παράγει ΔΟΥΛΟΥΣ Κυρίου, κυρίων και, -καμιά φορά-, ...κυριών.

  Μ’ άλλα λόγια: κομμουνιστές, βασιλικοί, σοσιαλιστές, «πράσινοι», οικολόγοι, εθνικοσοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί, χουντικοί, φιλελεύθεροι, νεοφιλελεύθεροι, αναρχικοί ή φασίστες, οι οποίοι προτείνουν δικές τους πολιτικές, για να λυθούν τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ αδιέξοδα ανθρώπων και χωρών, ματαιο-πονούν! Διότι, στρέφονται κατά του αποτελέσματος, κατά της συνέπειας, κατά του αιτιατού (Οικονομία) και όχι, -όπως θα ’πρεπε και πρέπει-, κατά της Αιτίας (Πολιτική), που προκάλεσε και προκαλεί την άσχημη εξέλιξη, το «Λάθος», στα της Κοινωνίας τού Δυτικού μας Κόσμου.

  Η Δυστυχία του Κόσμου, σήμερα και χθες και πάντα, οφείλεται στην υιοθεσία απ’ τους ανθρώπους λάθους ιδεών περί του ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, όπως μας δήλωσε ο μέγας (: χωρίς να ...σφάξει κανέναν, έτσι;!) ιατροφιλόσοφος Γαληνός, στην αρχή του κεφαλαίου... Σ’ απλή μετάφραση: «Οφείλουμε ν’ αλλάξουμε Σκοπό Ζωής, ά-μ-ε-σ-α»! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ να βρεθούμε προ τετελεσμένων ...προ πολλού γεγονότων, σε λίγα χρόνια, ΛΌΓΩ του Α΄ Μονοθεϊστικού Εμφυλίου και της Οικολογικής καταστροφής, και η βλάβη, τότε, να μην είναι αναστρέψιμη! Σε τριάντα ή, το πολύ, σε σαράντα χρόνια, όπως λένε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι επιστήμονες.

  ΗΔΗ, μετράμε χιλιάδες νεκρούς καθημερινά από "υπερβολικές δόσεις" Δυστυχίας. Σε Ιράκ, ΗΠΑ, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Ινδονησία, Ρωσία, Ισπανία, Σουδάν, Αφγανιστάν, Βραζιλία, Κολομβία, Ινδία, Πακιστάν, Τσετσενία, Νιγηρία, Μαρόκο, Αλγερία, Τσαντ, Μεξικό, Σαουδική Αραβία, Κογκό...

  Ή κάτω από τις γέφυρες του Σηκουάνα, του Τάμεση, του Δούναβη και της Νέας Υόρκης...

  Ή στους υπονόμους της Μόσχας, του Μάντσεστερ, του Βουκουρεστίου, του Μιλάνου και στις Φαβέλες του Ρίο...

  Ή στις φυλακές, στα ψυχιατρεία, στα γηροκομεία, στα άσυλα...

  Ή στην Ομόνοια, στην Πλατεία Βάθη, στην Ζήνωνος, στην πλατεία Ναυαρίνου...

  Ή, τέλος - τέλος, μέσα στο σπίτι μας και στου γείτονά μας...

  Και το γαμημένο το ερώτημα είναι, προς όλους αυτούς τους βέβαιους για την ύπαρξη του Θεού Γιαχβέ ή «Χριστού» ή Άλλαχ, και την εύνοια Του στο πρόσωπό τους, επειδή, -λέει!-, σκότωσαν ή σκοτώθηκαν στ’ όνομά Του και "για πάρτη Του":

  -ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ Π-Ρ-Ι-Ν ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ???

  Ναι, ρε! Υπάρχει!!!

  Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Όλα τ’ άλλα είναι υπό αίρεσιν, ή: προς έρευνα και ψάξιμο. Σκοτάδι, πριν, σκοτάδι, μετά. Γι’ αυτό λέγονται «Μυστήρια». Επειδή δεν είναι επιδεκτικά λύσης, παρά μόνο «με κλειστά μάτια» = δίχνεις εμπιστοσύνη, πιστεύεις, δεν γνωρίζεις. Δεν είναι πρόβλημα, αίνιγμα ή γρίφος, που έχει λύση, όσο δύσκολη κι αν φαίνεται. Τα μυστήρια της Ζωής ανήκουν στο «Άτροπον» της ιδιοσυγκρασίας της Φύσης. είναι απ’ αυτά που δεν αλλάζουν. ΕΤΣΙ, δεν πρόκειται να μάθουμε, ΠΟΤΈ, «τι» υπάρχει πριν και μετά την Ζωή μας επί της Γης . Όπως δεν θα τετραγωνίσουμε, ΠΟΤΈ, τον κύκλο. Όπως δεν πρόκειται, ΠΟΤΈ, ν’ ανατείλει ο ήλιος απ’ την Δύση...

  Οι δυο άλλες μόνιμες ιδιότητες - καταστάσεις της ανθρώπινης φύσης, εκτός από την "Άτροπον", είναι η «Λάχεσις» και η «Κλωθώ». Λάχεσις είναι αυτό που μας «λαχαίνει» να είμαστε στην Ζωή, ο "ρόλος" μας στο θέατρο της Ζωής. Λάχεσις - Λαχνός - Λαχείο. Το «τυχερό» τού καθενός, εύνοια ή καταδρομή. Άλλος γεννιέται υγιής, άλλος ασθενής, άλλος όμορφος, άλλος άσχημος, άλλος πλούσιος, άλλος φτωχός κ.ο.κ.

  Η Τρίτη κατάσταση που απαρτίζει τον βίο του ανθρώπου, η "Κλωθώ", είναι το γνέσιμο του μαλλιού σε κλω-στή και το πλέξιμό της στις διαδρομές ανθρώπων και φυσικών φαινομένων κατά τον Χρόνο διαβίωσης κάθε ανθρώπου πάνω στην Γη. Οπόταν κι έτσι, κλώθεται - πλέκεται ο ιστός της Ζωής τους. Αυτός ο ιστός, αυτό το υφαντό, που αποτυπώνει πάνω του την εξέλιξη της Ζωής τού καθενός, παράγεται ΚΑΙ από τους Θεούς, τον Θεό, το Θείον (= Φύση) ΚΑΙ από τον άνθρωπο! Θυμήσου: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Ξεκάθαρα δηλώνεται, δηλαδή, ότι ο κάθε άνθρωπος έχει "ΛΟΓΟ" και, ά-ρ-α, Ευθύνη, για το συν-ολικό αποτέλεσμα της Εξέλιξης, της Δημιουργίας, της Φύσης και της όλης, εν γένει, Ζωής στο Σύν-παν!..

  Κατ’ αυτήν την έννοια, μπορεί το συνειδητό λάθος ενός ατόμου να σκοτώσει μυριάδες ανθρώπων, ΑΛΛΆ μπορεί και μια και μόνη -έστω, κι υποσυνείδητη- αυθόρμητη, καλόψυχη, ανιδιοτελής παρέμβαση ενός και μόνον ανθρώπου, να γλιτώσει άλλους τόσους! Το σύστημα είναι "ΧΑΟΤΙΚΟ". Η παραμικρή ανθρώπινη επέμβαση μπορεί να το συν-κλονίσει... Είτε αρνητικά, είτε θετικά...

  Αυτή είναι κι η ελπίδα μας! Για να δούμε...

  «Ο ΚΑΘΕΝΑΣ πρέπει να φαντάζεται πως αυτός πρέπει να σώσει το έθνος του!
  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ γεννήθηκε σωτήρας του έθνους του,
  λίγοι όμως ξέρουν πως γεννήθηκαν τέτοιοι, δηλαδή πως αυτοί θα το σώσουν, ΑΝ θέλουν. Πρέπει να φαντάζεσαι πως ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ εξαρτάται η σωτηρία του έθνους, και α ν δ ε ν ή σ ο υ ν ε σ ύ δεν θα ήταν κανένας άλλος που να το σώση- ή να μην κοιτάζεις τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζεσαι μόνο πως

  ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ»,

  Ίων Δραγούμης

 37. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/01/2009 12:31:58

  ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ "ΚΟΣΜΟ- IDOL", ή "COSMO- ΘΕΩΡΙΑΣ"

  «Υπάρχουν πέντε βασικές διαφορές μεταξύ ελληνικής και ιουδαιο-χριστιανικής «αλήθειας», (ΣΣ: με πρώτη την ελληνική άποψη):

  (1) Θεός εντός και εκτός κόσμου έναντι Θεού εκτός κόσμου,

  (2) εκούσια κάθοδος της ψυχής στο υλικό επίπεδο έναντι ακούσιας πτώσης της,

  (3) μετενσάρκωση της ψυχής μέχρι τελικής της εξιλέωσης έναντι μιάς και μοναδικής ενσάρκωσής της με ανταποδοτική κατάληξη στον Παράδεισο ή στην Κόλαση,

  (4) μη ανθρωποκεντρική δημιουργία (ο κόσμος δεν πλάστηκε για τον άνθρωπο) έναντι ανθρωποκεντρικής δημιουργίας (ο κόσμος πλάστηκε για τον άνθρωπο) και, τέλος

  (5) επιδίωξη ΟΜΑΔΙΚΗΣ ανέλιξης έναντι ΑΤΟΜΙΚΗΣ σωτηρίας»,

  «Η αρχαιοελληνική Πρόκληση», Αντ. Κονταράτου. Από τα παραπάνω, είναι αυτονόητο το «γιατί» το να καλείσαι Έλληνας = να έχεις ελληνική παιδεία, να ενστερνίζεσαι, δηλαδή, την ελληνική κοσμο-θεωρία κοσμο-ειδώλου, σ’ αντιδιαστέλει και σ’ αποκλείει,- ταυτόχρονα, αυτόματα κι αυτόχρημα!-, από το να είσαι, ή να δηλώνεις, Έλληνας και Μονοθειστής (= Χριστιανός = Ρωμηός). Εκτός, κ. Πλεύρη, κ. Γεωργιάδη, κ. Λιακόπουλε και σια μεγαλοϊδεατιστών …ελληνοχριστιαναράδων, ΑΝ είσαι πράκτωρ (= εισπράκτωρ, αρχαιοελληνιστί), ή αδαής, ή βλαξ! «Διαλιεεέχτε!», που φωνάζουν κι οι …Αιγύφτιοι. «it’s up to you»!
  ***

  Για τους "μισθοφορικούς στρατούς" και την "ατομική ανέλιξη", ή "σωτηρία":

  «Τα σρατεύματα των Ρωμαίων δεν ήσαν πλέον ρωμαϊκά σρατεύματα. Συνίσταντο κυρίως από επαρχιώτας και κατά μεγάλο μέρος από βαρβάρους. Εμάχοντο όχι ΠΛΕΟΝ υπέρ βωμών και εστιών, ΑΛΛΆ δια τους μισθούς τους, τα φιλοδωρήματα και τα λάφυρα. Προσέβαλαν και ελαφυραγώγουν τας πόλεις της αυτοκρατορίας με μεγαλύτερον ζήλον από ό,τι εδείκνυον έναντι του εχθρού», (Παγκόσμιος Ιστορία του Πολιτισμού, Durer Will, τομ. Γ΄, σελ. 768) .. Οι ομάδες του στρατού που έφεραν την ΕΘΝΙΚΗ, ρωμαϊκή συνείδηση, όπως οι Ιλλυριοί και οι Κέλτες, χάθηκαν στους πολέμους που προηγήθηκαν και αντικαταστάθηκαν από ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ Αφρικανούς «ληστές», Σύρους, Μεσοποτάμιους τοξότες και, τέλος, Γερμανούς .. Ο Κωνσταντίνος (: ο Δεσπότης- Αυτοκράτορας, στην προκειμένη περίπτωση), μοιράζοντας απλόχερα χρυσό στο στρατό, δεν είχε να φοβηθεί τίποτα»,

  «Το Λυκόφως των Θεών, η μετάβαση από τις αρχαίες λατρείες στον Χριστιανισμό, 1ος - 6ος αι. μ..Χ.», Δημήτρης Δ. Κοργιανίτης, Αρχέτυπο. (Ο συγγραφέας είναι επαγγελματίας σκηνοθέτης κι «εραστής-της-Τέχνης» τού ιστορικού (!). Εξαίσιο βιβλίο! Ιδίως για δώρο προς αφύπνιση της ελληνικής συνείδησης ανιστόρητων, μεν, διαλακτικών, δε, γνωστών και φίλων…).

   «Οι συγγραφείς της Καινής Διαθήκης (όπως και οι πρώτοι Πατέρες) συγκεντρώνουν την προσοχή τους σε ζητήματα ΑΤΟΜΙΚΗΣ ηθικότητας και δεν επιχειρούν να ορίσουν ένα γενικό κώδικα οικονομικής ή πόλιτικής συμπεριφοράς, ωστόσο κάνουν μια σειρά διακηρύξεις πάνω σε πολιτικά και οικονομικά θέματα, τις οποίες η Εκκλησία αποδέχτηκε δεόντως ως ιερούς και εμπνευσμένους κανόνες .. Μια μορφή αυτού που ονόμασα «στερεότυπη απάντηση» είναι ότι πρέπει να σκεφτώμαστε με βάση τη ΣΩΤΗΡΙΑ ή την αναμόρφωση του «ατόμου»- μια ανιαρή σύγχρονη αφαίρεση που θα έλεγε κανείς ότι φτιάχτηκε για να παραπλανεί .. Όσοι λένε ότι το «ΑΤΟΜΟ» και όχι οι κοινωνικοί θεσμοί είναι εκείνο που χρειάζεται ν’ αλλάξει προς το καλύτερο υποστηρίζουν στην πράξη την αναβολή της μεταρρύθμισης μέχρις ότου όλα τα άτομα, ή πάντως η μεγάλη τους πλειονότητα, υποστούν την αναγκαία βελτίωση – ένα έξυπνο και συγκαλυμμένο επιχείρημα για να μένουν ως έχουν.

  Οι σπουδαστές της ελληνικής σκέψης είναι τυχεροί, διότι η συσκοτιστική αυτή έννοια του «ατόμου» σπάνια εμφανίζεται στην αρχαιότητα, και μάλιστα δεν μπορεί σχεδόν να εκφραστεί στην ελληνική ή, για το προκείμενο θέμα, στη λατινική», Croix, «ΟΤΑΣΑΕΚ»., σελ. 542- 3

 38. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/01/2009 13:12:19

  Ο κόσμος προχωρά με το trial and error.
  Ο αρχαιος κόσμος κατερρευσε όχι λόγω κάποιας συνωμοσίας αλλά επειδή απέτυχε να κάνει το άλμα από την θεωρητική επιστημη στην πρακτικη εφαρμογη και τεχνολογία.
  Καθως για τρεις αιωνες η παραγωγή έμενε στασιμη η μειωνόταν και η Ρωμαική Αυτοκρατορία πιεζόταν από παντού σημειωθηκε στροφη στον μυστικισμό επειδή δεν μπορουσαν να λύσουν τα προβλήματα του παρόντος.
  Το φραγμα που σταματησε τους Ελληνορρωμαίους ξεπεράστηκε από τους Δυτικοευρωπαίους μετά την Αναγέννηση πιθανώς επειδή πίστευαν και στον θεικο προορισμό του ανθρωπου να προοδεύσει.
  Το μόνο σίγουρο είναι ότι σημερα δεν υπάρχουν φραγμοί σε κανένα-οι μη μονοθειστικές γιγαντιαίες χώρες της Κϊνας και της Ινδίας αναπτυσοονται αλματωδως.
  Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για δικους μας ψυχολογικούς λόγους εμφανισθηκε ένα ρευμα που θεωρεί ότι έγινε ένα είδος πραξικοπήματος για να τελειωσει η αρχαιοτητα.Δεν έγινε συνωμοσία ή πραξικόπημα αλλά ο αρχαίος κόσμος δεν κατορθωσε να εκσυγχρονισθεί και κατερρευσε κια πάντως όλα αυτά δε δίνουν λύσεις στη μεταπολιτευτική Ελλάδα της παρακμής γιατί δεν την παίρνει κανείς στο εξωτερικό στα σοβαρα.Πριν 3-4 δεκαετίες μπορεί να είχε ένα 0,001% επιδραση η Ελλάδα στον κόσμο,υπήρχαν κάποιες παγκοσμιως γνωστές προσωπικότητες (εφοπλιστές,καλλιτέχνες) ενώ τωρα δεν υπάρχει κανείς και η επίδραση είναι μηδέν.
  Επομένως ο κόσμος θα συνεχίσει την πορεία του χωρίς να ενδιαφερεται για μας μέχρι τουλάχιστον να μπορούμε να φτιάξουμε κάτι της προκοπής.

 39. KaryID avatar
  KaryID 19/01/2009 14:01:14

  Μας έβαλες υπερωρίες, καλό μεσημέρι προς το παρόν.

 40. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/01/2009 18:29:17

  @ψυχραιμία: "Ο αρχαιος κόσμος κατερρευσε όχι λόγω κάποιας συνωμοσίας αλλά επειδή απέτυχε να κάνει το άλμα από την θεωρητική επιστημη στην πρακτικη εφαρμογη και τεχνολογία": Φίλε, ξέρεις πού στηρίζεται ο Παρθενώνας, -σε ποια μαθηματική αρχή, εννοώ-, και ΓΙΑΤΙ ...δεν πέφτει;

  Και δεν μιλάμε γενικά για "αρχαίο κόσμο". Μιλάμε ειδικά για "αρχαίο ΕΛΛΗΝΙΚΟ κόσμο". Αυτόν που ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ και ΚΑΤΑ-ΒΑΡΑΘΡΩΣΑΝ, οι "ελέω Θεού" Χριστιανάρες αυτοκράτορες του ...ελληνικού "Βυζαντίου", με "ένδεικτα"- διατάγματα. Δεν μίλησε κανένας για συνωμοσίες. Φευ! ΞΕΚΑΘΑΡΑ είναι τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ γεγονότα, φίλε. "Ιστορία" σημαίνει "γνώση", και είναι θετική επιστήμη.

  ΓΙΑΤΙ οι Χριστιανοί και οι Ιουδαίοι αυτοπροσδιορίζονται ως "μη Έλληνες";;;

  ΓΙΑΤΙ δεν αυτοπροσδιορίστηκαν, ας πούμε, ως "μη Αιγύπτιοι" ή "μη Πέρσες" ή "μη Βαβυλώνιοι";;; Με αυτούς δεν είχαν γειτονία, κόντρες και έχθρες;;; Τι στην ευχή τους έπιασε και τα έβαλαν με τους Έλληνες; ΤΟΤΕ, μάλιστα, που "Έλληνες" ήταν, πλέον, όσοι "μετείχαν της ελληνικής Παιδείας";;;

  Η Ελλάδα που ΑΓΑΠΑΣ και αγαπάμε, ξεκινάει από το "Χάος" και φθάνει μέχρι σήμερα. Πρέπει, λοιπόν, να ξέρουμε την ελληνική Μυθολογία και την ελληνική Ιστορία, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Την ξέρουμε; Την εβραϊκή, ΟΜΩΣ, όχι μόνο την ξέρουμε, ΑΛΛΑ και την βιώνουμε μέσω των εορτών ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Τι με νοιάζει εμένα, τον Έλληνα, που έχω Ιστορία προ αμνημονεύτων χρόνων, τι έκανε μια καταταλαιπωρημένη φυλή Βαρβάρων στην ...έρημο, την εποχή που περίπου γινόταν ο Τρωικός πόλεμος;;; Τι με νοιάζει εμένα, τον άνθρωπο του Κόσμου όλου, αν οι Εβραίοι περίμεναν μεσσία, και κάποιοι παλαβοί αναμεταξύ τους σταυρώνονται και ξεσκίζουν τα ...ιμάτιά τους ότι ήρθε και κάποιοι συμπατριώτες τους τους κυνηγάνε με σοπάκια και μαχαίρια γιατί ...δεν ήρθε;

  Τους Γερμανο-δανο-ιβηρο- φραγκο- γότθους- βησιγότθους, που ήταν ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ τα χρόνια του Καίσαρα και του Ιησού, ΦΥΣΙΟ-ΛΟΓΙΚΑ, δεν τους αφορά το ζήτημα. Δεν έχουν Προϊστορία και Ιστορία συγκρίσιμη με τους Εβραιο- Ισραηλιτο- Ιουδαίους, (: ποιοι και ΓΙΑΤΙ χρησιμοποιούν πολλά ονόματα;). Οπότε, γιατί να μην κατάγονται από τον Άβραμ, τον μάγο εκ Χαλδαίας; Εδώ, ΟΜΩΣ, που πατάς εσύ κι εγώ και όλοι μας, υπήρξαν Ηλιάδες, Τελχίνες, Κορύβαντες, Κουρήτες, Ιδαίοι Δάκτυλοι, και ο Λίνος και ο Ορφέας, και οι Πελασγοί και οι Αχαιοί και οι Δαναοί και οι Αργείοι, και ο Ηρακλής και ο Θησέας και ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, και ο ΔΕΥΚΑΛΊΩΝ με τον γιο του, τον ΕΛΛΗΝΑ, και ο Αχιλλέας και ο Οδυσσέας και ο Μίνωας και... και... και... Τι "να ...τεμαχίσουν κανά μύδι", οι ...σε τσουβάλια εισερχόμενοι και αλληλλοπετόντες στην μούρη τους και στων άλλων χώματα, όταν ...θυμώνουν; (: Ας τους μιλήσει κάποιος για το ..."XYDI"!).

 41. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/01/2009 19:59:52

  ΓΙΑΤΙ οι Χριστιανοί και οι Ιουδαίοι αυτοπροσδιορίζονται ως “μη Έλληνες”;;;

  Γιατι ολοι οι υπόλοιποι δεν ειχαν φιλοσοφία οποτε ο ιδεολογικός αντίπαλος της νέας θρησκείας ήταν ο ελληνισμός όχι με φυλετικη έννοια καθως μετά αιωνες Ρωμαικης Αυτοκρατορίας και αναμιξης των φυλών δεν υπήρχαν γονιδιακά Ελληνες ή Ρωμαίοι(Ρωμαίοι ήσαν ολοι από το 212 νομικα) αλλά με την έννοια της αρνησης της πίστης.
  Αυτο ομως δεν αλλαζει ότι αυτη η φιλοσοφία και αυτή η θεωρητική επιστημη δεν κατορθωνε να αυξησει την παραγωγη.
  Τι σημασία έχει η τεχνική του Παρθενωνα όταν ο Παρθενωνας δεν παραγει;
  H αποτυχια λοιπον του ρωμαικου κράτους με την ελληνικη φιλοσοφία να ξεπερασει τα οικονομικά τεχνολογικά του πρβλήματα οδηγησε στο μυστικισμό και το ενδιαφέρον για την άλλη ζωη.
  Στη Δυτικη Ευρωπη μετα την Αναγεννηση έγινε μια νέα σύνθεση του αναβιωσαντος αρχαιοελληνικού πνεύματος με το ιουδαιοχριστιανικο πνεύμα που οδηγησε στον καπιταλισμό.
  Με το να προσπαθούν κάποιοι στην Ελλάδα να γυρισουν δυο χιλιδες χρόνια πισω παραλείπουν την πραγματική εξέλιξη που μας έφθασε ως εδω και δεν ενδιαφέρουν τους ξένους οι οποιοι εχουν στο σημερινο πολιτισμό ενσωματωμενα τα αρχαιοελληνικά στοιχεία που είναι χρησιμα αλλά εχουν και άλλα.
  Μπορεί και ο σημερινός πολιτισμός να οδηγηθεί εκεί.Προς το παρόν όμως διαθετει την καπιταλιστικη μηχανή που επαναστατικοποιει διαρκώς την παραγωγη και αυξάνει το βιοτικό επίπεδο.
  Οποιος θέλει κάποιο εναλλακτικο σύστημα θα πρέπει να αναμετρηθεί με την νεωτερική δυναμη του καπιταλισμού.Μέχρι τωρα όσοι προσπάθησαν εμετρηθησαν και ευρεθησαν ελλιπεις.

 42. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 20/01/2009 02:39:14

  @ψυχραιμία: Χαίρε, e- φίλε! και ...πάμε:

  "ΓΙΑΤΙ οι Χριστιανοί και οι Ιουδαίοι αυτοπροσδιορίζονται ως “μη Έλληνες”;;;

  Γιατι ολοι οι υπόλοιποι δεν ειχαν φιλοσοφία οποτε ο ιδεολογικός αντίπαλος της νέας θρησκείας...": θα ήθελα, σε παρακαλώ, να προσέχεις τι σε ρωτάω και να μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας με τις απαντήσεις σου. Στην ερώτηση γράφει ΚΑΙ για Ιουδαίους. Και κανονικά, βέβαια, δεν πρέπει να λέμε καν "ιουδαιο-χριστιανικό", γιατί το "χριστιανός" και "μουσουλμάνος" είναι υποσυνολάκια του Ιουδαίος. Το βάζουμε, όμως, για λόγους ευκολίας, μια και είμαστε Χριστιανοί και ξέρουμε καλύτερα τα της χριστιανικής κοσμοθεωρίας. Δεν υπάρχει "Χριστός- υιός" χωρίς "Θεό- πατέρα". Δεν υπάρχει Καινή χωρίς Παλαιά Διαθήκη. Στην ουσία, στον πυρήνα, και οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι Εβραίοι είναι. Οι Ιουδαίοι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως "μη Αιγύπτιοι- Πέρσες- Βαβυλώνιοι κλπ", ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, γιατί είναι ΙΔΙΑΣ αντίληψης- "φιλοσοφίας"- διοίκησης υποκείμενα: ΑΣΙΑΤΕΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ => ΘΕΟ- ΚΡΑΤΕΣ = ΔΕΣΠΟΤΟ-ΜΑΝΕΙΣ. Δεν υπήρχε σ' αυτούς όλους η έννοια της "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ", (: "Πας μη Έλλην βάρβαρος" + "Έλληνες = της ελληνικής Παιδείας μετέχοντες"). Οι παπάδες ήταν ΚΑΙ πολιτικοί. Γι' αυτό και ο αυτοκράτωρ στο Ανατολικό Ρωμαϊκό "Κράτος", ή "Βυζάντιο", ήταν και αρχηγός της Εκκλησίας, ("δικέφαλος αετός"). Βέβαια, "μας τα είχαν πει κι άλλοι": οι φαραώ στη Αίγυπτο και οι Μέγαλοι Βασιλείς των Περσών προήρχοντο ΜΟΝΟ από την τάξη των στρατιωτικών ή των ιερέων. Αν ήταν από την πρώτη, πριν την στέψη εχειροτονούντο ιερείς.

  Τώρα, βέβαια, κι εδώ και 16 αιώνες, Εβραίοι "τω πνεύματι" έχουν γίνει και οι Έλληνες. Και, μάλιστα, ριγούν από υπερηφάνεια, οι κακόμοιροι, όταν ο αρχιεπίσκοπός τους στις "λαοσυνάξεις" με τα ΠΛΑΣΤΑ λάβαρα τους "χαϊδεύει τ' αυτιά", (όπως ο ...Σύριζας τους κουκουλοφόρους;), ότι είναι ο νυν "περιούσιος λαός του Θεού", (: "Ρε, μανία με την "περιουσία"! "Για τη φουκαριάρα τη μάνα τους", -όμως!).

  «Α! φώναζα αγαναχτισμένος, η π α μ π ό ν η ρ η θρησκεία που μετατοπίζει τις αμοιβές και τιμωρίες σε μελλούμενη ζωή, για να παρηγορήσει τους σ κ λ ά β ο υ ς, τους κ ι ο τ ή δ ε ς, τους α δ ι κ η μ έ ν ο υ ς, και να μπορέσουν να βαστάξουν αγόγγυστα τη σίγουρη ετούτη επίγεια ζωή και να σκύβουν υπομονετικά τον σβέρκο στους αφεντάδες! Τι οβραίικη Αγία Τράπεζα η θρησκεία ετούτη, που δίνεις μιαν πεντάρα στην επίγεια ζωή κι εισπράττεις αθάνατα εκατομμύρια στην άλλη! Τι απλοϊκότητα, τι π ο ν η ρ ι ά, τι τοκογλυφία!

  Όχι, δεν μπορεί να ’ναι λεύτερος που ελπίζει Παράδεισο ή που φοβάται Κόλαση. Ντροπή πια να μεθούμε στις ταβέρνες της ελπίδας! Ή κάτω στα υπόγεια του φόβου», Καζαντζάκης, «Αναφορά στον Γκρέκο».

  ΥΓ. ".. Άλλοι το λεν του κάτω κόσμου ΠΟΝΗΡΙΑ, κι άλλοι της πρώτης Άνοιξης ΑΓΑΠΗ"!

 43. KaryID avatar
  KaryID 20/01/2009 09:33:28

  Καλημέρα Νήπιε, καλημέρα Ψυχραιμία. Δεν πρόλαβα ακόμα να διαβάσω τίποτα.
  Χιούμορ: από τη διακήρυξη του νέου κόμματος (Δημοκρατικοί):

  "... Είμαστε αποφασισμένοι, συνειδητοποιημένοι και ψύχραιμοι. ..."

  Τι γίνεται βρε Ψυχραιμία; Σε λίγο θα πρέπει να σου καταβάλλουμε πνευματικά δικαιώματα για τη χρήση της λέξης μου φαίνεται.

 44. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 20/01/2009 11:42:49

  @KaryID: Καλημέρα! Γούσταρα πολύ την τέλεια αξιολόγηση που έκανες για την αφίσα του κόμματος στο άλλο ποστ! Μάλιστα, ήθελα να σχολιάσω την απουσία γυναικών από το ΔΣ, αλλά είδα ότι το είχες εντοπίσει και το άφησα. Το νέο κόμμα που θα τους πάρει τα σώβρακα και τα ..."κορδόνια"*, θα είναι διαδικτυακό. Λέω...

  ----------------
  * κορδόνι = string

 45. KaryID avatar
  KaryID 20/01/2009 15:36:13

  Νήπιε, τς τς τς ...

 46. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 21/01/2009 03:56:37

  @KaryID: αυτό το "τς τς τς", τελικά, ΔΕΝ γράφεται, δεν μπορεί να αποδοθεί ο ήχος στην γραφή ακριβώς. Χρόνια με παιδεύει, κι έχω καταλήξει σ' αυτό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.