25/09/2008 14:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μοναχοί εναντίον Εφραίμ

Δεκασέλιδη επιστολή με καταγγελίες κατά του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ Κουτσού απέστειλαν προς όλους τους βουλευτές και τους κρατικούς φορείς καλόγεροι από τα ιερά κελιά του Αγ. Όρους.

Διωγμοί μοναχών, μηχανορραφίες, σχέσεις διαπλοκής ξεδιπλώνονται στις 13 σελίδες της επιστολής, θυμίζοντας σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Οι συντάκτες της ζητούν, τη μεσολάβηση των πολιτικών και των Μέσων Ενημέρωσης για να συλλέξουν υπογραφές κατά του Εφραίμ, δηλώνοντας διατεθειμένοι να καταθέσουν όσα περιγράφουν και στη Δικαιοσύνη.

Οι μοναχοί καταγγέλλουν τον ηγούμενο Εφραίμ για εκδίωξη γερόντων και οικειοποίηση όχι μόνον των περιουσιακών τους στοιχείων, αλλά και ανεκτίμητων ιερών κειμηλίων.

Καταγγέλλουν επίσης αγοροπωλησίες και οικειοποίηση τεράστιων ποσών από επιχορηγήσεις για ανακαινίσεις κελιών, καθώς και για σύσταση από τον ηγούμενο χρηματιστηριακής εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=53120

ΣΧΟΛΙΑ

 1. παύλος avatar
  παύλος 25/09/2008 14:54:19

  Φάκτορα θέλουμε να μας βρεις το κείμενο των μοναχών με τις 13 σελίδες και όχι το κείμενο του ΕΤ. Αυτό το βρίσκουμε και μόνοι μας.

 2. Factorx avatar
  Factorx 25/09/2008 15:15:27

  Παύλε, να διευκρινίζεις σαφέστερα τι ζητάς, άλλη φορά, να μην χάνουμε χρόνο. Η επιστολή είναι δακτυλογραφημένη και είναι δύσκολο να την ανεβάσουμε όλη σκαναρισμένη. θα ζητήσω να μας την γραψουν στο word. Αλλιώς στείλε μου μειλ να σου την στείλω να το κάνεις εσυ

 3. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 25/09/2008 15:45:02

  Αγαπητέ φακτορ περιμενουμε με αγωνία να διαβάσουμε την επιστολή....!

 4. nas avatar
  nas 25/09/2008 16:22:36

  ως εκ τουτου καλούνται οι διάφοροι παπαγάλοι και τα δεκανίκια της δεξιάς που συμμετέχουν εδώ πέρα να μας φέρουν ανάλογα ζητήματα που συνέβησαν στην ΤΟΥΠΛΟΥ επί ΠΑΣΟΚ ώστε να δούμε εάν είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο απο το ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ όπως υποστήριξε ο επι δεκαετίες και κατ΄ανάθεση ευρωβουλευτής και κατ επάγγελμα πολιτικός -όπως και οι των αστικών κομμάτων βεβαίως, βεβαίως...

 5. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 25/09/2008 16:48:48

  οι κοντρες στο Ορος κρατούν χρόνια. Η εγκατασταση των κοινοβίων τέλη του 80 αρχες του 90 στα μοναστηρια έγινε με το ζόρι και πολλές φορές με βία. Οι παλιοί "ιδιορυθμοι" εκδιωχθηκαν και αναγκαστηκαν να φυγουν από το όρος ή να μεινουν σε κελια και σκητες που επίσης ανηκουν στα μοναστήρια. Δεν δυσκολευομαι να πιστεψω τίποτα που αφορά τον εφραίμ αλλά το θαμα θέλει προσοχη.

 6. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 25/09/2008 16:49:38

  .....θεμα, αλλα μπορει και θαμα

 7. rs avatar
  rs 25/09/2008 17:15:31

  Ρε nas δεν τρώγεσαι με τίποτε.Τελικά θα μας εξηγήσεις τι ζόρι τραβάς με τον ...άδικο (κατά την γνώμη σου) κατατρεγμό του ΠΑΣΟΚ.

  Και άν θέλεις απάντησε και στα παρακάτω παλαιότερα σχόλιά μου:

  1. Η διαφορά μεταξύ blog και καφενείου όταν συζητιούνται τέτοια θέματα, είναι η γνωριμία (κατά κανόνα) των συνομιλητών μεταξύ τους, οπότε είναι προφανείς οι λόγοι που ο κάθε ένας υποστηρίζει μια συγκεκριμένη άποψη.
  Μ’ αυτό το σκεπτικό μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω πως κάποιος χωρίς να έχει κάποιον λόγο συνεχίζει να πιστεύει πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (τουλάχιστον έτσι όπως είναι σήμερα και μ’ αυτά τα πρόσωπα και τα πεπραγμένα) αποτελούν κυβερνητικές λύσεις.
  Μπορεί ειλικρινά κάποιος ν’ αναφέρει ένα λόγο (μόνο έναν) που αξίζει να ξαναψηφιστούν;


  2. Πράγματι έχουμε χάσει την μπάλα διότι το πρόβλημα δεν είναι ποιός είναι…..λιγότερο διεφθαρμένος.
  Οι επιμέρους λεπτομέρειες έχουν μόνο νομική σημασία.
  Η ξεφτίλα των δύο κομμάτων και όσων εμπλέκονται σ΄αυτό το φαγοπότι έχει αποδειχθεί παντοιοτρόπως.
  Προτείνω λοιπόν στον Factor να ανοίξει έναν ξεχωριστό χώρο με την ονομασία “Σκάνδαλα” και να γράφει εκεί τα σχετικά θέματα. ‘Οποιος θέλει δε να διαλογίζεται εκεί, αναφέροντας πιθανές και απίθανες πτυχές κάθε θέματος.
  Τελικά πρέπει όλοι οι απολογητές του όποιου συστήματος ρεμούλας να καταλάβουν οτι “Ολίγον έγκυος” δεν υπάρχει.

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/09/2008 17:36:16

  nas είδες τι γράφουν για τον Βενιζέλο καρδιά μου?

 9. nas avatar
  nas 25/09/2008 17:58:38

  ...και τα καταχάρηκα! διότι όλοι οι κολημένοι με το ΠΑΣΟΚ σήμερα θα είχαν να πούν και να πούν. τώρα τι λέτε; είχε ή δεν είχε δίκιο ο Γιώργος που πήγε κόντρα στις επιλογές του Ψυχάρη και των άλλων Νταβατζήδων; Είναι ή δεν είναι ο Γιώργος πραγματικός λαϊκός ηγέτης που τον σταύρωσαν γιατί δεν τους άδειασε τη γωνιά ώστε να κυβερνά η κυβέρνηση των απατεώνων μαζί με τα δεκανίκια της; ποιός μπορεί να υποστηρίξει σήμερα πως αν ήταν ο Βενιζέλος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα έβγαινε στη φόρα το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου;
  Φίλε rs δεν γνωρίζω κανέναν σας... αν blog είναι μιά κλειστή παρέα που ανταλάσσει μεταξύ της σχόλια και πειράγματα επειδή δεν μπορούν να βρεθούν σε καφενείο, τα οποία στη συνέχεια εσείς οι ίδιο θα τα αναδημοσιεύσετε στις εφημερίδες που γράφετε για να τα διαβάζουν οι ανύποψίαστοι, μάλλον βρίσκομαι σε λάθος χώρο... αλλά αυτό ας το πεί ο Φακτορας... αν θέλετε, σας αδειάζω τη γωνιά και παίξτε μεταξύ σας... μέχρι τότε μπας και μπορείς να πείς στους φίλους σου τι θα πρέπει να ψηφίσουμε εμείς οι άλλοι Έλληνες να το διβάσω κι εγώ; μπορεί και να με πείσεις...

 10. nas avatar
  nas 25/09/2008 18:01:26

  πάντως τέτοια άποψη πως δεν μπορεί κάποιος no name να κρίνει απο το διαδίκτυο σοβαρούς πολιτικούς και σοβαρά πολιτικά ζητήματα την είχε κι ο Ρουσόπουλος, έτσι;

 11. rs avatar
  rs 25/09/2008 18:10:47

  Φίλε @nas,
  με παρεξήγησες εντελώς.
  1. Καμία σχέση με δημοσιογράφους.Μηχανικός είμαι.
  2. Η "γωνιά" ούτε μου ανήκει ούτε πρέπει να την ...αδειάσεις.
  3. Είμαι ο τελευταίος που θα κάνω συστάσεις για το τί θα πρέπει να ψηφίσει ο καθένας.
  4. Δεν απαντάς όμως στο βασικό μου ερώτημα.
  Μπορείς να μου αναφέρεις έστω και έναν λόγο που πρέπει να ξαναψηφίστεί το ΠΑΣΟΚ μια που έχεις ειδικότητα ;
  Δεν λέω και η ΝΔ γιατί εκεί είναι άλλοι ειδικοί.

 12. nas avatar
  nas 25/09/2008 18:38:22

  Δεν έχω καμιά ειδικότητα. Και δεν επιβάλω σε κανέναν κάτι. Ούτε λέω πρέπει. Εγώ θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ επειδή η σημερινή διακυβέρνηση αποδείχτηκε εντελώς κατώτερη των περιστάσεων που περνάει η Ευρώπη και ο κόσμος. Αποδείχτηκε επίσης πως εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με ηθικοπλαστικά κηρύγματα, αναμιγνύοντας μεγάλα ψέματα με μισές αλήθειες. Το χειρότερο είναι πως ότι έγινε, έγινε χωρίς αιδώ, μόνο και μόνο για να πάρουν την εξουσία μιά παρέα που ξεκοκάλισε ότι είχαν φοβηθεί να πειράξουν τα μεγαλολαμόγια του ΠΑΣΟΚ. Λέω πως το ΠΑΣΟΚ με το Γιώργο, θα φέρει ξανά μιά ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην πολιτική και μια ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στις σχέσεις του κράτους με τον πολίτη. Λέω πως ο Παπανδρέου θα δείξει λαϊκή ευαισθησία και πως θα διοικήσει με κριτήριο το συμφέρον των πολλών. Ελπίζω πως δεν θα του επιβληθούν τα παλιά λαμόγια και πως οι νέοι που θα προστρέξουν δεν θα στελεχώσουν τον κυβερνητικό σχηματισμό με σκοπό την λεηλασία και τον πλουτισμό. Αυτό πιστεύω και το πιστεύω μόνο με αρχηγό τον Παπανδρέου. ούτε Βενιζέλους, ούτε Λοβέρδους και τρίχες... αυτά λέω απο την αρχή που άρχισα να συμμετέχω στον διάλογο εδώ πέρα. και δεν προσδοκώ ούτε θέσεις ούτε αξιώματα. είμαι μιά χαρά εδώ που είμαι...

 13. rs avatar
  rs 25/09/2008 18:59:00

  Φίλε @nas
  Τελικά άν και έχω δει, λόγω ηλικίας πολλά,δεν παύω ακόμη να εκπλήσσομαι.
  Είναι δυνατόν ένα πρόσωπο (δεν μπαίνω στην διαδικασία της κριτικής για τον ΓΠ)να αλλάξει νοοτροπίες και μηχανισμούς.
  Κάποτε ο πατέρας του, αν δεν κάνω λάθος, χαρακτήρισε "αιθεροβάμονες" όσους περίμεναν θεαματικές αλλαγές.
  Το ΠΑΣΟΚ φίλε μ' αυτό το παρόν και το παρελθόν δεν έχει μέλλον.
  Αν είναι δυνατόν μ΄όλους αυτούς που ακίζονται σαν κοκκοράκια για αυτοδυναμίες κλπ, επειδή τσίμπησαν κάποια ποσοστά, ενώ πριν λίγο καιρό είχαν χάσει τα λόγια τους και ήταν σαν βρεγμένες γάτες να υπάρξει μέλλον.

 14. Γιάννης avatar
  Γιάννης 14/10/2008 18:51:44

  Αυτό πού γνωρίζω πολύ καλά είναι ότι ο γέροντας Εφραίμ είναι Αγιος άνθρωπος καί κάποτε θά φανεί αυτό. Γιαυτό καλά θά είναι όποιος πιάνει στό στόμα του τό όνομά του νά προσέχει γιατί θά έχει μεγάλο πειρασμό πού δέν θά ξέρει από πού τού ήρθε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.