#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/11/2010 15:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μοιραίος άνθρωπος…

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, εκβιάζει το εκλογικό σώμα, ότι αν δεν ψηφιστούν οι…περιφερειάρχες που έχει υποδείξει, θα πάει τη χώρα σε εκλογές!

Γιατί αυτό είναι ωμός εκβιασμός;

Γιατί αν η χώρα πάει σε βουλευτικές εκλογές αμέσως μετά, αυτό θα είναι αποσταθεροποιητικό για την Οικονομία της. Που ήδη βρίσκεται όχι «σε σημείο μηδέν», αλλά υπό το μηδέν!

Και το πόσο αποσταθεροποιητικό είναι φάνηκε από την εκτόξευση των spreads (από τις 650 μονάδες πριν τη «διακαναλική», στις 900 μονάδες σήμερα…)

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, απειλεί με αποσταθεροποίηση.

Μόνο που τη ζημιά την έκανε ήδη. Και ο εκβιασμός είναι πλέον «τζούφιος».

Όμως σπάει όλα τα ρεκόρ «πρωτιάς»:

Πρώτη φορά κυβερνητικό κόμμα απειλεί το λαό ότι, αν δεν ψηφίσει «σωστά», θα τον «τιμωρήσει»!

Πρώτη φορά κυβερνητικό κόμμα απειλεί ανοικτά να αποσταθεροποιήσει μια χώρα, που η Οικονομία της βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αν στις εκλογές αποδοκιμαστούν οι εκλεκτοί του για την… τοπική αυτοδιοίκηση!

Πρώτη φορά κυβερνητικό κόμμα διέσυρε την ίδια τη χώρα και το λαό της στο Εξωτερικό. Την ώρα που ήθελε να βγει στο εξωτερικό να δανειστεί!

Και ποιος να δανείσει μετά μια… «διεφθαρμένη χώρα απατεώνων»;

Κι ύστερα αναρωτιούνται γιατί εκτοξεύθηκαν τα spreads πέρσι την Άνοιξη…

-- Πρώτη φορά κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική – το Μνημόνιο - που αντί να εξυγιαίνει τη χώρα, τη βυθίζει σε ακόμα μεγαλύτερο χρέος.

Πρώτη φορά κυβέρνηση επέβαλε στη χώρα εξαιρετικά οδυνηρές θυσίες, χωρίς να μηδενίζει το έλλειμμα, χωρίς να ελέγχει το χρέος, χωρίς να μπορεί να τηρήσει τους όρους αποπληρωμής μετά από μια τριετία.

Πρώτη φορά εμφανίζεται κυβέρνηση, όπου ο Πρόεδρός της ξορκίζει όσους μιλούν για αναδιάρθρωση χρέους, ως «όργανα όσων ποντάρουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας», ενώ ο Αντιπρόεδρός της εξηγεί την ίδια στιγμή, γιατί η αναδιάρθρωση μπορεί να είναι και… «συμφέρουσα»!

Πρώτη φορά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνηση χαρακτηρίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ως «αντιπαραγωγικούς δημόσιους υπάλληλους», και ο αρμόδιος υπουργός Άμυνας, βγαίνει την άλλη μέρα και εξηγεί πόσο… «σέβεται και εκτιμά» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται;

Πανικοβλήθηκαν κι ετοιμάζονται να φύγουν;

Φοβούνται για τα αδιέξοδα της πολιτική τους και «την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια», όσο είναι καιρός;

Ετοιμάζουν κάτι άλλο, ας πούμε έκκληση για «οικουμενική κυβέρνηση»;

Η απάντηση είναι πολύ απλή και προκύπτει από τρείς αριθμούς:

Επέβαλλαν όλη αυτή τη φόρο-καταιγίδα, φιλοδοξώντας να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα κατά 13,7% αρχικά. Τόσο προέβλεπε το Μνημόνιο…

Ύστερα αναθεώρησαν τον υπολογισμό αυτό προς τα κάτω, στο 8,7%.

Και τώρα, στο τέλος του δέκατου μήνα (από τους δώδεκα) έχουν επιτύχει αύξηση μόλις κατά 3,6%! Το ένα τέταρτο του αρχικού υπολογισμού, και κάτω από το μισό του πρόσφατα «αναθεωρημένου» στόχου.

Με δύο λόγια: την πάτησαν άσχημα!

Οι φίλοι τους, εκτός Ελλάδας, έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους.

Στα λόγια τους στηρίζουν ακόμα – όλο και πιο ανόρεχτα, βέβαια – αλλά τους διαμηνύουν σιγά-σιγά, ότι η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους μετά το 2013 δεν είναι πιθανή και θα χρειαστούν επέκταση με ακριβότερο επιτόκιο.

Κι ότι χρειάζονται και πρόσθετα μέτρα – πέρα από τα ήδη συμφωνηθέντα …

Κι ερχόμαστε εδώ στο «ζουμί» της υπόθεσης:

Ο Ελληνικός λαός, δεν φοβάται τις εκλογές.

Φοβάται τα νέα μέτρα.

Τα οποία τα «αποκλείει» ο κ. Παπανδρέου, αλλά τα προεξοφλεί ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρέν…

Και γι’ αυτό το εκλογικό σώμα θα στείλει μήνυμα για να αποτρέψει αυτό που φοβάται περισσότερο: Θα στείλει μήνυμα κατά του Μνημονίου, γιατί δεν αντέχει τα μέτρα που ήδη πάρθηκαν. Πολύ περισσότερο δεν αντέχει νέα μέτρα…

Συμπέρασμα:

Άλλο πράγμα φοβάται η κυβέρνηση: τα αδιέξοδα του Μνημονίου, όχι το εκλογικό αποτέλεσμα….

Άλλο πράγμα φοβάται ο λαός: τα νέα μέτρα που έρχονται, όχι τις «επαπειλούμενες» βουλευτικές εκλογές.

Άλλο πράγμα επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ: να εμπλέξει κι άλλους στη ευθύνη του αδιεξόδου ή να την «κοπανήσει» με τις λιγότερες απώλειες…

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι την «κοπάνησε» όταν είδε τα αδιέξοδα.

Με μια διαφορά, ωστόσο: Ότι τον κ. Καραμανλή πέρσι τον εξανάγκασε σε πρόωρες εκλογές ο κ. Παπανδρέου, μπλοκάροντας την επερχόμενη τότε εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας…

Ο κ. Καραμανλής, τουλάχιστον, είχε κάποιο δικαιολογητικό. «Χλωμό», αλλά δικαιολογητικό πάντως…

Ο κ. Παπανδρέου τώρα, δεν έχει κανένα δικαιολογητικό!

Επέβαλε την Πολιτική του, έχει άνεση χρόνου να την εφαρμόσει, κανείς δεν του ζητά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Κι εκείνος την… «κοπανάει»!

Ο κ. Παπανδρέου είναι ο μόνος πολιτικός ως σήμερα, που εκβίασε εκλογές για να αναλάβει Πρωθυπουργός, κι ένα χρόνο αργότερα, εκβιάζει εκλογές για να δραπετεύσει!

Ξέρει ασφαλώς να εκβιάζει, να παραπλανά, να εξαπατά…

Όμως, δεν ξέρει να κυβερνά!

Και γι’ αυτό αποδεικνύεται ο «μοιραίος άνθρωπος» της Ελλάδας.

ΝΖ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/11/2010 15:25:36

  Για ολα φταιει ο Ομπαμα με τις Πρασινομαυρες Πρασινιες του. Ψεμμα?? Θα μαυρισει και ο ΓΑΠ την Κυριακη να ερθει να δεσει.

  ΠΠ

 2. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 06/11/2010 15:26:36

  Προς Θεού! Μην μαυρίσετε το ΓΑΠ, γιατί έτσι δε θα προλάβει να εκδώσει την αντίχριστη οργουελική κάρτα του πολίτη...για το καλό μας! Ας βοηθήσουμε το θιασώτη της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΝΙΚΟΣ 06/11/2010 15:48:41

   http://video.google.com/videoplay?docid=5420753830426590918#
   δες απο το 20:40' αν βαριεσαι να τη δεις ολοκληρη! Περι καρτων κλπ..

   ΠΠ

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/11/2010 15:27:10

  Κανείς Says:
  March 22nd, 2009 at 7:47 pm

  Οχι, δεν λανθανεις Μικρη Λουλου. Ο Τζεφρυ και κατα κοσμον Γιωργος Α. Π. οπως και το ΠΑΣΟΚ μας περναει για πανηλιθιους. Υπενθυμιζω μονο τι εστιν ΓΑΠ:

  1) Ο Γ Παπανδρέου δεν είναι το «καλό παιδί», είναι συνειδητός σε όλες τις πράξεις του και κακώς μετά 27 χρόνια βουλευτικής θητείας, χρεώνουν σε «κακούς συμβούλους» του περιβάλλοντος του, τις επιλογές του. Γνωρίζει καλά την διπλωματική αβρότητα και τους κανόνες των δημοσίων σχέσεων, που τους τηρεί σε βαθμό, που παρεξηγείται ως υπερβολικά «ευγενής».
  2) Έχει ελλιπέστατη έως μηδενική κλασσική Ελληνική παιδεία και παντελή άγνοια της Ελληνικής Γραμματείας. Παιδί μετανάστη στην Αμερική, στον Καναδά, στην Σουηδία, με ιδιαίτερη εξάρτηση από την μητέρα του, με κοσμοπολίτικη ζωή, δεν γνώρισε την Ορθόδοξη διαπαιδαγώγηση (γνωστές γκάφες), δεν διδάχθηκε την Ελληνική ιστορία και πήρε το βουλευτικό αξίωμα νεότατος το 1981 ελέω Ανδρέα.
  3) Εγκατέλειψε συστηματικά και καθ ολοκληρία την πολιτική παρακαταθήκη του Α Παπανδρέου επί εποχής Σημίτη και κατόπιν, αποσιώπησε την πολιτική του γραμμή, εξαφάνισε μεθοδικά τα κείμενα και τα βιβλία που αποκαλύπτουν την διάσταση απόψεων και την σύγκρουση προσανατολισμού, που έχει με τον αποπεμφθέντα (ιδεολογικά) από τον ίδιο Α Παπανδρέου!
  4) Καθήλωσε και εκμεταλλεύτηκε συναισθηματικά τους παλιούς Ανδρεϊκούς, που αναπολούσαν στο όνομα την αναβίωση της πολιτικής του γραμμής, τους εκπαραθύρωσε όμως σταδιακά, ως πιστούς στον Ανδρέα και τους εξαφάνισε από τα πολιτικά όργανα (κομματική ιεραρχία- βουλή) μέχρι ενός.
  5) Η αρχή έγινε με την επιλογή των εκσυγχρονιστών στο συνέδριο διαδοχής του Ανδρέα, όπου προτίμησε τους «ορκισμένους εχθρούς του» για την ηγεσία του κινήματος, όταν μάλιστα ανέλαβε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ( συμφωνία του 1996 με τον Σημίτη) μάζεψε συνειδητά τους υβριστές του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας: Δαμανάκη- «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ»,Ανδρουλάκης «γύφτοι του ΠΑΣΟΚ», Μάνος – Ανδριανόπουλος «ΝΑΤΟΙΚΟΙ απολογητές».
  6)Θέλει ένα δικό του μεταλλαγμένο προσωποπαγές κόμμα και εκεί οδηγεί τις εξελίξεις. Ένα ιδιαίτερα μωροφιλόδοξο κοινωνικό στρώμα κομματικών γραφειοκρατών αποϊδεολογικοποιημένο και έτοιμο για όλα, τον ακολουθεί τυφλά, δίχως πολιτικές θέσεις, σε αυτή την κατεύθυνση για λόγους υπαρξιακούς.
  7) Δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την ίδρυση του Νατοϊκού στρατηγείου στην Λάρισα δίχως όρια!!! ευθύνης ολόκληρο το Αιγαίο (παραβίαση δόγματος Α. Π).
  Έτσι ξεκίνησε το ενδοτικό εγχείρημα διχοτόμησης του αρχιπελάγους, μιας και ιδρύθηκε τουρκικό στρατηγείο στην Σμύρνη.
  Προώθησε την μονομερή από μέρους της χώρας μας Ελληνοτουρκική «φιλία», παρότι η Τουρκία σε κανένα θέμα δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση καλής θέλησης.(Η μονομερής φιλία είναι δειλία και υποδηλώνει δουλικότητα). Προωθεί (Αμερικανική εντολή ) την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πλήρες μέλος, με κίνδυνο μεταξύ άλλων δεινών την δημογραφική κατάληψη της Ελλάδας.(Ακόμη και την ύστερη αλλαγή γραμμής από τον Κ Σημίτη καταδίκασε!!). Δέχεται την πλήρη ένταξη της Τουρκίας, δίχως προϋποθέσεις την άρση της απειλής του τουρκικού casus belli, για τα 12 μίλια στο Αιγαίο και κυρίως την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής της Κύπρου.
  9) Προώθησε και επιμένει στην επαναφορά το διαλυτικού-καταστροφικού σχεδίου ΑΝΑΝ, ενάντια στις διαθέσεις του Ελληνοκυπριακού λαού και πολέμησε αποτελεσματικά, τον εθνικά αντιστεκόμενο ηγέτη, Τάσσο Παπαδόπουλο και τον συμπαραταγμένο μαζί του Βάσσο Λυσσαρίδη.
  10) Υπέγραψε με την Τουρκία την συμφωνία νόθευσης της ιστορικής αλήθειας στα βιβλία της ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού και Γ Λυκείου, για τον συνωστισμό στην Σμύρνη και την «προσάρτηση το 1912 ( όχι απελευθέρωση) της Μακεδονίας στην Ελλάδα». Υπερασπίζεται μάλιστα μετά την απόσυρση του το περιλάλητο αντεθνικό βιβλίο! (Δηλώσεις κ Ραγκούση εκ μέρους του! Διόρισε μάλιστα τους υπέρμαχους της παραχάραξης της ιστορίας Θάλεια Δραγώνα και Γιώργο Παπαδημητρίου ως βουλευτές!!! επικρατείας του ΠΑΣΟΚ).
  11)Αποδέχθηκε την ύπαρξη ζωτικών συμφερόντων!! της Τουρκίας στο Αιγαίο ( συμφωνία της Μαδρίτης-διαμαρτυρία 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και του Κ Παπούλια).Έτσι άνοιξε το δρόμο για τις «γκρίζες ζώνες».
  12) Έκλεισε συμφωνία με τον ΤΖΕΜ (μυστική διπλωματία) «να υπογραφεί συνυποσχετικό για το διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, με αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και επαναχάραξη των συνόρων στο Αιγαίο», όπερ συνεπάγεται παραχώρηση- συρρίκνωση εθνικού χώρου.
  13) Αποδέχτηκε συμμορφούμενος στις πιέσεις, να μην τοποθετηθούν οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι S 300 στην Κύπρο, αλλά στη Κρήτη.(Γιατί η εμβέλεια τους έφτανε στο Ισραήλ και αυτό ανησυχούσε για την ασφάλεια του).
  14)Αποδέχεται τον αυτοπροσδιορισμό των μουσουλμάνων της Θράκης ως Τούρκων (Καραχασάν-υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ)καταργώντας την συμφωνία της Λωζάνης. Δεν πρόκειται περί ενός ακόμη λάθους, ξέρει τι κάνει!!
  15) Αποδέχτηκε στην Σοσιαλιστική Διεθνή το κόμμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη του ψευδοκράτους, Ταλαάτ που ξεπουλά στους Άγγλους τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων, όπως στην μεσίτρια-δικηγόρο γυναίκα του Μπλαίρ που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο υπέρ της εισβολής των Τούρκων: «Δεν εισέβαλαν στην Κύπρο, αλλά επενέβησαν για την προστασία των ομοεθνών τους»!!
  16) Αποδέχτηκε την αυθαίρετη εισβολή των Αμερικανών στην Σερβία και πολέμησε τις αποστολές αλληλεγγύης υπέρ των Σερβοβοσνίων, (ούτε πατάτες από την παραγωγή της Αχαΐας δεν άφησε να πάνε)!
  Επέτρεψε την διέλευση ΝΑΤΟΙΚΩΝ στρατευμάτων από την Θεσσαλονίκη για την περικύκλωση του Σερβικού στρατού στο Κόσσοβο. Διατηρεί μάλιστα οικογενειακές σχέσεις με την Ολμπράϊτ, την οραματίστρια της μεγάλης Αλβανίας.
  17) Δεν βοήθησε την ίδρυση αυτοδύναμου Ευρωστρατού, αλλά ενίσχυσε την ΝΑΤΟΙΚΗ επικυριαρχία στη Ευρώπη με την συμμετοχή της Τουρκίας που παρότι δύναμη κατοχής συμμετέχει σε ειρηνευτικές αποστολές!
  18) Αποδέχεται στην πράξη την αναγνώριση του Κοσσόβου ως ανεξάρτητου κράτους, ενώ ρητορικά κρατά προς το παρόν αποστάσεις, κίνηση που ελλοχεύει κινδύνους για το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου. Χώρια που κάθε μειονότητα αντί για δικαιώματα θα ζητά αυτονόμηση-αποσκίρτηση (Θράκη).
  19) Δεν έκανε τίποτε για να προωθήσει την υπόθεση της αλλαγής του ονόματος των Σκοπίων, αλλά αποδέχθηκε την υποχώρηση της κ Μπακογιάννη υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία! Συμφώνησε μάλιστα να ψηφίσει στην βουλή την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ ως Μακεδονία με γεωγραφικό πρόθεμα.
  20) Πρότεινε (ενάντια στην νεολαία ) την αποποινικοποίηση της χρήσης ελαφριών ναρκωτικών και την παραγωγή τους στα μπαλκόνια των σπιτιών. Θέση του γνωστού χρηματιστή Σόρος για την «ανοικτή κοινωνία», όπου η χρήση ελαφριών ναρκωτικών «θα απαλύνει τον πόνο των φτωχών λαών και θα ξεχνούν την δυστυχία τους»!
  21) Προτείνει την θέσπιση γάμου ομοφυλοφίλων (σύμφωνο συμβίωσης), περιπλέκοντας το αστικό δίκαιο(συνταξιοδοτικά δικαιώματα-εικονικοί γάμοι για την απολαβή συντάξεων, υιοθεσία παιδιών κλπ)
  22) Προτείνει την αποποινικοποίηση του προσηλυτισμού (σχετική πρόταση του για την τροποποίηση του συντάγματος). Αίτημα των αιρέσεων που προωθούν οι ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων χρηματοδοτούμενες ομάδες πρακτόρων πχ σαηεντολόγοι(έρευνα εισαγγελέα Αγγελή 1996 με πόρισμα 100 σελίδων).
  Η χαρά των Ιεχωβάδων δεν λέγεται…
  23) Προτείνει με περισσή αλαζονεία την εκλογή των βουλευτών με λίστα διορισμού τους από τους αρχηγούς των κομμάτων! Προωθεί το αμερικανικό σύστημα , ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποκτήσει υπερεξουσίες εκλεγόμενος απευθείας από τον λαό.
  24) Ζητά την αναγνώριση-προστασία των μη κυβερνητικών οργανώσεων στο σύνταγμα, εν γνώσει του ότι πολλές από αυτές είναι όργανα της παγκόσμιας κυριαρχίας, αφού τις στελεχώνουν στενοί του συνεργάτες με πλούσια δράση ακόμη και στην Γιουγκοσλαβία. (Επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΠΑΣΟΚ με παρατηρητήριο Ελσίνκι, στην ίδρυση του οποίου πρωτοστάτησε!! κλπ).
  25) Κηρύττει ως επιθυμητό τον πολυπολιτισμό που προετοιμάζει διαμελιστικές μειονοτικές εξελίξεις. Αυτή η εύηχη παγίδα είναι προάγγελος μεγάλων δεινών…
  Αν μάλιστα ψηφίζουν στην Ελλάδα οι μετανάστες γειτονικών κρατών, σύντομα θα έχουμε μειονοτικά κόμματα..
  26) Ασπάζεται τον νεοφιλελευθερισμό ως παγκόσμια επιταγή, γι’αυτό θεωρεί την παγκοσμιοποίηση δεδομένο προς υποταγή.(Ιδιωτικοποιήσεις παντού -ιδιωτικά ΑΕΙ).
  27) Θέλει η Ευρώπη να γίνει Κοινοπολιτεία Αυτόνομων Περιφερειών διαμελίζοντας τις υπάρχουσες κρατικές οντότητες!! Στα πλαίσια αυτά Μακεδονία- Θράκη –Κρήτη είναι οι πρώτοι στόχοι.. Ο αντίποδας σε αυτή την απειλή είναι η Ομοσπονδία ισότιμων Κρατών.
  28) Δεν έχει καταγγείλει ποτέ τον Σιωνισμό ως βασικό υπαίτιο για την αποσταθεροποίηση και τον εγκληματικό ρατσισμό στη περιοχή (πόλεμοι στην μέση Ανατολή και σε όλο διευρυνόμενους ομόκεντρους κύκλους ). Είναι άλλο θέμα βέβαια το αυτονόητο δικαίωμα του Ισραηλινού λαού στην ύπαρξη και ειρηνική συνύπαρξη με τους άλλους λαούς.
  29) Επειδή μια άδικη ηγεσία δεν μπορεί να εγγυηθεί μια δίκαιη κοινωνία, το πολιτικό μάρκετινγκ που χρησιμοποιεί είναι ψευδεπίγραφο.
  30) Υπάγεται στο διευθυντήριο της λέσχης BILDERBERG, κάνοντας κακές παρέες στο : «άντρο συνομωσιών ενάντια στους λαούς» Α Παπανδρέου.

  ΠΠ

 4. donaE avatar
  donaE 06/11/2010 15:30:35

  Αν δεν ειχε το ΟΚ απο την τροικα θα ελεγε τετοια πραγματα; Η μηπως νομιζετε οτι φοβαται να παρει και αλλα μετρα; Μαλλον θελουν πλατες στις αγορες για την αναδιαρθρωση...

 5. aengus avatar
  aengus 06/11/2010 15:51:10

  …Αν είχαν την ελάχιστη αξιοπρέπεια, αν διέθεταν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, αν γνώριζαν τι σημαίνει τσίπα και φιλότιμο,
  ακόμα κι αν δεν έβαζαν μια πέτρα στο λαιμό τους -- όπως περιγράφεται το «μεσογειακό χαρακίρι» -- ακόμα κι αν δεν εκλιπαρούσαν γονατιστοί να ανοίξει η γη και να τους καταπιεί, θα εμφανίζονταν μπροστά στον ελληνικό λαό, θα έβγαιναν ενώπιον των εκατομμυρίων μισθοσυντήρητων, χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων, πτωχευμένων, και θα τους έλεγαν ένα και μόνο πράγμα:
  *
  «Ελληνίδες και Ελληνες, σας ζητάμε συγνώμη. Αλλά ξέρουμε ότι με το κακό που σας προκαλέσαμε είναι αδύνατο να μας συγχωρήσετε. Γι' αυτό ως ελάχιστη ένδειξη ντροπής, ως στοιχειώδη απόδειξη ανάληψης των ασύγγνωστων ευθυνών μας, σας δηλώνουμε ένα: ότι εξαφανιζόμαστε από προσώπου Γης και ότι το μόνο πια που σας ζητάμε είναι, αν μπορείτε, να μας ξεχάσετε». …
  *
  Μα την αλήθεια, είναι απίθανο!
  Αυτοί που δεν άφησαν τίποτα όρθιο, είναι οι ίδιοι που τώρα μας λένε ότι «θα μας σώσουν»!
  Αυτοί που κλέβουν τη σύνταξη του γέροντα και πάνε να θέσουν 21 νησιά του Αιγαίου εκτός εθνικής κυριαρχίας (!), είναι οι ίδιοι που μιλούν για «πατριωτισμό»! …
  Αυτοί είναι οι «σωτήρες» μας! «Μαυρίστε τους»!


  Ν. Μπογιόπουλος

 6. occultist avatar
  occultist 06/11/2010 15:57:40

  Γιωργάκη,
  Μου θυμίζεις το γνωστό ανέκδοτο του απατημένου συζύγου που απειλούσε να αυτοευνουχισθεί για να τιμωρήσει την μοιχαλίδα σύζυγό του. Τόσο σου κόβει, τέτοια λές. Αντε λοιπόν, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αλλά στην περίπτωσή σου θα προηγηθεί το πήδημα.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ occultist 06/11/2010 16:07:31

   ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ:

   «Ο κ. Παπανδρέου τώρα, δεν έχει κανένα δικαιολογητικό !»

   Δεν το ξέρεις….
   Μπορεί να θέλει να «πηδηχτεί από το παράθυρο» (στο δίχτυ) πριν….

 7. TASSOS avatar
  TASSOS 06/11/2010 16:13:03

  Ας επλίσουμε ότι οι Κρητικοί δεν έχουν χάσει μεγάλο μέρος από το πολύτιμο φιλότιμο τους.

  • παραέλληνας avatar
   παραέλληνας @ TASSOS 06/11/2010 19:57:20

   αυτοί γιατί πάντα ψηφίζουνε πασόκ; δεν τους κόβει;

   • A.M. avatar
    A.M. @ παραέλληνας 06/11/2010 20:05:04

    Από .. παράδοση!
    Ήταν Βενιζελικοί και θεωρούν ότι το πασοκ είναι η συνέχεια ...
    Και επειδή επί μακαρίτη Αντρέα είχαν τσιμπήσει βαρβάτες επιδοτήσεις
    Μην αγνοούμε δλδ και πιο ιδιοτελείς λόγους εκτός της παράδοσης

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ A.M. 06/11/2010 20:09:10

     Λάθος λοιπόν της ΝΔ που έδιωξε τη Ντόρα; Ήταν η μόνης της ελπίδα στση Κρήτης το νησί.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Ο Θείος 06/11/2010 20:12:46

      Ναι, όντως, η Ντόρα ήταν η καταλληλότερη...
      Η τρίτη και μακρύτερη (στο ύψος) μετά τους άλλους δύο καταλληλότερους, Σημίτη και ΚΚ.

     • A.M. avatar
      A.M. @ Ο Θείος 06/11/2010 20:17:53

      Ας κερδίσει όλες τις άλλες περιφέρειες η ΝΔ και βλέπουμε μετά με την Κρήτη.
      Δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με ένα χαμένο παιχνίδι και να σπαταλάς «ενέργεια» γι αυτό όταν έχεις την πιθανότητα να κερδίσεις άλλα πέντε παιχνίδια πολύ πιο εύκολα.

      Όσο για την Ντόρα δεν την έδιωξε κανένας.
      Μόνη της έφυγε.

      Σαν να είπε:
      ή εγώ πρόεδρος ή με το πασοκ.

      Καθένας (και καθεμιά) κάνει κάνει ελεύθερα τις επιλογές του.
      Και υπόκειται τις συνέπειες των αποφάσεών του.

     • Κρης avatar
      Κρης @ Ο Θείος 06/11/2010 20:19:53

      Ο μπαρμπαγιάννης παντως της τα εψαλε
      καλα σημερα

      «Ο λαός της παράταξης θυμάται πολύ καλά την διαβεβαίωσή σας ότι αναγνωρίζετε το αποτέλεσμα της εσωκομματικής διαδικασίας για την εκλογή Αρχηγού στην Ν.Δ. και ότι παραμένετε πιστός στρατιώτης της παράταξης.

      Αντ΄ αυτού, μεταβληθήκατε με την ανάκληση των διαβεβαιώσεών σας και την ίδρυση νέου κόμματος, σε φανατικό εχθρό της παράταξης που σας ανέδειξε και σας τίμησε με υψηλά αξιώματα, έχοντας μεταμορφωθεί σε γυρολόγο της πολιτικής για να στρατολογήσετε αποστάτες.

      Διαστρεβλώνετε επίσης το γεγονός της διαγραφής σας. Την είχατε προγραμματίσει και μεθοδεύσει ψηφίζοντας το μνημόνιο για το οποίο σήμερα πάνω από το 80% του ελληνικού λαού είναι αντίθετο και υποφέρει εξαιτίας του, αφού γνωρίζατε ότι είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας από το κόμμα μας. Μεταβληθήκατε έτσι σε εταίρο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

      Τα λοιπά φληναφήματα περί δήθεν «αρχών και αξιών» να τα λέτε σε άλλους και όχι στους Κρητικούς Νεοδημοκράτες που αγωνίστηκαν πάντοτε υπερήφανοι για την παράταξή μας.

      Αφού δεν δίνετε απάντηση για ουσιαστικό δικό σας έργο για την Κρήτη και τους Κρητικούς, προτιμότερο να σιωπήσετε. Συχνά στην πολιτική, "η σιωπή είναι χρυσός".»

 8. TASSOS avatar
  TASSOS 06/11/2010 16:13:35

  ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ

 9. KLE avatar
  KLE 06/11/2010 16:24:10

  ΑΥΡΙΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ .
  ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ

 10. Κίτσος avatar
  Κίτσος 06/11/2010 16:31:36

  Πολύ σωστή η ανάλυση του άρθρου. Οι βουλευτικές εκλογές δείχνουν ήδη αποφασισμένες. Η ηγεσία της ΝΔ έχει δείξει θάρρος. Πρέπει να κάνει ένα ακόμα αναγκαίο θαρραλέο βήμα και να αφήσει κατά την προεκλογική περίοδο τις μισές κουβέντες. Μόνο έτσι θα έχει, στην παρούσα συγκυρία, κάποιες πιθανότητες να πείσει και να πάρει την πρωτιά: μαζί με το ευχάριστο σκέλος του οικονομικού προγράμματος που έχει επεξεργαστεί, να εξηγήσει με ειλικρίνεια και το δυσάρεστο σκέλος. Δεν έχει τίποτα να χάσει πολιτικά αν υποσχεθεί πραγματική, και όχι εικονική, συρρίκνωση του δημοσίου και περιγράψει μια πολιτική αυστηροποίησης των κανόνων λειτουργίας του κράτους και της κοινωνίας. Να δηλώσει καθαρά ότι ήρθε η ώρα για ριζική αναθεώρηση των μεγάλων αλλαγών του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, που παρά πιθανόν τις τότε καλές προθέσεις, στην πράξη μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

 11. aengus avatar
  aengus 06/11/2010 16:41:55

  Κανείς δε φοβάται τις εκλογές.
  Όλοι, κεντροδεξιοί, αριστεροί, κομμουνιστές, τις θέλουν. Μόνο «το ζαβό» της Μαλβίνας τις τρέμει. Κι όποιος φοβάται απειλεί και εκβιάζει.
  Ας κοπιάσει….

 12. ataktos avatar
  ataktos 06/11/2010 17:10:01

  πράγματι ..http://www.youtube.com/watch?v=HDFx-1vyy1Y&feature=player_embedded

 13. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 06/11/2010 17:14:53

  Ομπάμιας ή Ομάμας;

 14. nic avatar
  nic 06/11/2010 17:58:52

  Να την βλεπαμε και αφισα αυτη την φωτο.Θα γελαγε και το παρδαλο κατσικι...Αντε και καλο βολι μαγκες.

 15. προδικος avatar
  προδικος 07/11/2010 09:25:21

  ο εκπροσωπος της διεθνους τοκογλυφιας......
  στα τσακιδια !!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Michal V. avatar
  Michal V. 07/11/2010 13:40:56

  Όλα τα παραπάνω σωστά. Εδώ πρόκειται περί εσχάτης προδοσίας ( το έχω ξαναγράψει) . Οι προδότες "εν καιρώ" πολέμου, γιατί και τώρα πόλεμο έχουμε, και μάλιστα πιό άγριο,εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτόν τον ανεκδιήγητο,μοιραίο για την πατρίδα άνθρωπο, που και ο ίδιος ο πατέρας του τον χαρακτήρισε ανίκανο αλαζόνα και αυτιστικό, θα βρεθεί κανένας να τον καθίσει στο σκαμνί; Οι τούρκοι τους θεωρούμενους προδότες τους κρεμάνε,(Μεντερές και άλλοι).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.