#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/11/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μοιραίοι κι άβουλοι διοικούν την ΕΡΤΓια ακόμη μια φορά θα ασχοληθούμε με την ΕΡΤ, όχι γιατί έχουμε εμμονή με το Ραδιομέγαρο, αλλά διότι αφού πληρώνουμε με τα λεφτά μας όλους αυτούς που κάνουν κουμάντο χωρίς να μας ρωτάνε, τουλάχιστον ας βγάλουμε το άχτι μας.

Έγινε λοιπόν την Παρασκευή διοικητικό συμβούλιο όπου συζητήθηκε και το θέμα της απομάκρυνσης των Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη από την πρωινή ζώνη. Η κίνηση αυτή της διοίκησης έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών, απεργίες, συζητήσεις για λογοκρισία και άστοχες ενέργειες του διευθυντή Αιμίλιου Λιάτσου αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου Ν. Σίμου.

Μία εβδομάδα τώρα ασχολείται όλος ο κόσμος με το αν έκανε καλά η διοίκηση της ΕΡΤ που έκοψε τους δημοσιογράφους για τα σχόλιά τους σχετικά με βασανισμούς στη ΓΑΔΑ ή αν πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας. Και αφού επί μέρες «ξεκατινιάζονται» παρουσιαστές και διοίκηση, ο κ. Σίμος βγάζει την Παρασκευή ανακοίνωση που λέει ότι μόνο προσωρινά απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφου διότι «εάν τυχόν η απομάκρυνση των εν λόγω δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση».

Μα τότε γιατί απομακρύνθηκαν… προσωρινά; Για τιμωρία σαν κι αυτή που βάζει τα άτακτα παιδάκια στη γωνία; Έχουν κάνει παράπτωμα; Αν ναι τότε να πάνε σπίτι τους. Έτσι λειτουργεί ο σύγχρονος ιδιωτικός τομέας κι όχι φυσικά η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ.

Όμως, αντί να διορθώσουν ένα σφάλμα με κάτι σωστό, οι κ. Σίμος και Λιάτσος κάνουν κι άλλο λάθος. Τρομοκρατημένοι από την κατακραυγή για την ωμή παρέμβασή τους και την ολοφάνερη λογοκρισία, αλλά και φοβούμενοι ότι οι απεργίες της ΠΟΣΠΕΡΤ θα διαλύσουν την ΕΡΤ την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη από σωστή και έγκυρη ενημέρωση, έκαναν όπισθεν ολοταχώς.

Ακόμη και δίκιο να είχαν δηλαδή το έχασαν και οι κ. Αρβανίτης και Κατσίμη μέχρι και μήνυση για προσβολή προσωπικότητας μπορούν να τους κάνουν. Τρελά πράγματα δηλαδή από μια διοίκηση που δε μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αλλά γιατί να περιμένουμε κάτι άλλο; Δείτε ποιος είναι και τι έκανε ο Λιάτσος και θα καταλάβετε που πάει η ενημέρωση στην ΕΡΤ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 03/11/2012 09:03:48

  Να κλείσει η ΕΡΤ τώρα ώστε να απεργούν μόνιμα οι καλοθρεμένοι κοπρίτες και τα χρήματα από τους λογαριασμούς της Δεη να δωθούν σε ιδρύματα.

  Ο κόσμος πεινάει κόβονται τα πάντα και η κυβέρνηση ανέχεται τις κλαδικές δεξιές κα ιαριστερές να συνεχίζουν το πάρτυ στην ΕΡΤ>

 2. Δρυς avatar
  Δρυς 03/11/2012 09:16:12

  Κανείς δεν ξεχνάει το Λιάτσο, όταν μας "ενημέρωνε" για το τι στρινγκ είχε η κάθε γλάστρα σε πρωϊνάδικο, τι έφαγε για μεσημεριανό ο τάδε τραγουδιστής, και φυσικά όλα τα σχεδόν soft πορνό (γυμνόστηθες στη Μύκονο, αποσπάσματα από γυμνές φωτογραφίσεις μοντέλων σε περιοδικό κτλ), ώστε να είναι λίγο ανεβασμένα τα νούμερα του δελτίου.

  Για το πως όμως έφτασε σε αυτή τη θέση, είναι ντροπή αυτών που τον έβαλαν εκεί.

 3. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 03/11/2012 09:19:52

  Γιατί μοιραίοι κι ανίκανοι είναι αυτοί που όρισαν τους μοιραίους και άβουλους διοικούντες.

 4. xbab avatar
  xbab 03/11/2012 09:29:10

  Ο κ.Σίμος έπρεπε να πει "κόπηκε η εκπομπή τους, πλην όμως δεν απολύονται.Θα βγάζουν φωτοτυπίες του λοιπού"
  Και έτσι είναι.Οι δύο παρουσιαστές είναι αντιτηλεοπτικοί και ιδιαίτερα ο κύριος εμπνέει παλαιοκομματισμό και φανατισμό.Μας θυμίζει εποχές του' 80.
  Εμείς σαν τηλεθεατές δεν τους θέλουμε.Αν είναι τόσο ανίκανοι εκεί στην ΕΡΤ που δεν μπορούν να διαχειριστούν μια εύκολη κατάσταση τι να πούμε.
  Κόπηκε μια τηλεοπτική εκπομπή και απομακρύνθηκαν δύο παρουσιαστές πρώτη φορά συμβαίνει;
  Μα ποιός ήταν ο Λάρυ Κινγκ;
  Ένας μετριότατος που παίζει με τις κούκλες.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ xbab 03/11/2012 09:38:28

   Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το δίδυμο αυτό ήταν ακαταλληλο για τη θέση που είχε.
   Κατά τον παραδοσιακό τρόπο της αργοσχολής ελληνικής δημοσιογραφίας, αγόρευαν... αντί να παράγουν ενημέρωση.

  • ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
   ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ @ xbab 03/11/2012 10:12:24

   Από πού πήρες το δικαίωμα να είσαι ¨εμείς οι τηλεθεατές¨?

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ xbab 03/11/2012 13:35:13

   Καί νά φαντασθεῖτε ὅτι ἀπέδωσαν δειλία στόν ΚΚ πού δέν τόλμησε νά κόψη πρασινορόζ κρατικοδίαιτους "δημοσιογράφους" "ἐργαζόμενους" στό μαγαζάκι τῆς ΕΡΤ.

   ΥΓ. Φέρτε πίσω τόν κ. Μιχελάκη!!!!!!!!!!!!

 5. someone avatar
  someone 03/11/2012 09:47:07

  ρεπορταζ μονα απο μυκονο αραχωβα και ντοκιμαντετ τζουλια ντουβλη

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ someone 03/11/2012 10:20:33

   ΛΑΘΟΣ , ΣΤΟΝ ΜΑΝΙΑΤΗ πήγαινε η απαντηση

 6. Δαναός avatar
  Δαναός 03/11/2012 09:49:40

  Το έγραψα κι άλλες φορές. Ένα διήμερο κλείσιμο της ΕΡΤ και καινούριες συμβάσεις εργασίας.Και όποιος θέλει.

 7. xbab avatar
  xbab 03/11/2012 09:55:27

  Αυτή είναι η άλλη πλευράς της λεγόμενης κακής πληροφόρησης(κακής τηλεόρασης).
  Καλή πληροφόρηση είναι να παράγεις original ειδήσεις, να ενημερώνεις σωστά και να μην προκαλείς αντιπάθειες στο τηλεοπτικό σου κοινό από την εν γένει παρουσία και συμπεριφορά σου. Είναι μεγάλο προσόν να είσαι αποδεκτός απ' όλους, ανεξάρτητα από το που πιστεύεις κομματικά. Και αυτό λέγεται δημοφιλία. Με το δίδυμο της ΕΡΤ δεν συνέβαινε αυτό.

 8. δημης avatar
  δημης 03/11/2012 12:33:37

  "Μοιραίοι κι άβουλοι διοικούν την ΕΡΤ"....
  Μοιραίοι κι άβουλοι ... ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ .... διοικούν την ΕΡΤ

 9. Νίκος Σίμος avatar
  Νίκος Σίμος 03/11/2012 14:41:16

  Ωφείλατε να είστε πιο προσεκτικοί. Η ανακοίνωση στην οποία αναφέρεσθε είναι του προέδρου της ΕΡΤ και όχι του διευθύνοντος συμβούλου, δηλαδή δική μου. Μη δίνετε αφορμές να κατηγορούμαστε οι δημοσιογράφοι για αναξιοπιστία. Επιπλέον ποτέ στη ζωή μου δεν τρομοκρατήθηκα. Λίγη δημοσιογραφική σοβαρότητα δεν βλάπτει

  • Αριστερός Ψάλτης avatar
   Αριστερός Ψάλτης @ Νίκος Σίμος 03/11/2012 16:43:56

   O κ. Σίμος μας έκαν την τιμή να μας απαντήσει και να μας πει ότι δεν έβγαλε αυτός την ανακοίνωση αλλά ο πρόεδρος, κ. Τέλης. Μας κάνει και μαθήματα δημοσιογραφικής σοβαρότητας μάλιστα γι' αυτό οφείλουμε να του απαντήσουμε: Δηλαδή έβγαλε μια ανακοίνωση ο πρόεδρος στην οποία ο ίδιος δε συμφωνεί ή δεν ήξερε γι' αυτήν; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε ο ίδιος όσο και ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης κ. Λιάτσος θα πρέπει να πάνε σπίτι τους. Ποιος κυβερνά αυτό το Ραδιομέγαρο δηλαδή; Και στο διοικητικό συμβούλιο ποια ήταν η θέση σας κ. Σίμο; Διαφωνήσατε με τον κ. πρόεδρο; Βγήκατε να δημοσιοποιήσετε τη διαφωνία σας; Σημασία έχει ποιος έγραψε την ανακοίνωση ή το γεγονός ότι όλοι μαζί τα στελέχη της ΕΡΤ έχετε δώσει αφορμές για να ασχολούνται όλοι αρνητικά με το κρατικό κανάλι;
   Πιστεύετε μήπως ότι ενισχύεται η αξιοπιστία του δημοσιογράφου, όπως κι εσείς δηλώνετε, όταν ο ένας πετάει την καυτή πατάτα στον άλλο; Αυτή η χώρα γι' αυτό έχει πιάσει πάτο. Γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Γι' αυτό και ο τίτλος μας. Μοιραίοι κι άβουλοι.

   • Νίκος Σίμος avatar
    Νίκος Σίμος @ Αριστερός Ψάλτης 03/11/2012 18:17:29

    Συνεχίζετε να μην κάνετε ρεπορτάζ. Μπορείτε να μπείτε σε άλλα sites για να πληροφορηθείτε ποια θέση πήρα στο ΔΣ καθώς και ποια ανακοίνωση έβγαλα όταν ερήμην μου αλλά ερήμην και των άλλων μελών του ΔΣ της ΕΡΤ ο πρόεδρος κ. Νίκος Τέλλης έκανε δήλωση που εξέθετε και προκαταλάμβανε όλο το ΔΣ! Μαθήματα δεν παραδίδω ούτε σε Αριστερούς ούτε σε Δεξιούς Ψάλτες. Μόνο δε επιδεκτικούς μαθήσεως

    • Νίκος Σίμος avatar
     Νίκος Σίμος @ Νίκος Σίμος 03/11/2012 18:20:28

     Οφείλετε επίσης να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου σε Ανώνυμη Εταιρία. Όταν υπάρχει διαφωνία δεν φεύγει ο διευθύνων που είναι εκτελεστικός αλλά ο πρόεδρος που είναι διακοσμητικός

     • Factorx avatar
      Factorx @ Νίκος Σίμος 03/11/2012 19:36:49

      Επειδή κάτι ξέρουμε κι εμείς από ρεπορτάζ. Εκείνο τον αλήστου μνήμης,
      φίλο και συνάδελφό σας του αμαρτωλού ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ, πως τον λένε ρε παιδί μου;

      Επίσης για πείτε μας, τόσο καιρό στην υπηρεσία της Μαρίας Αντουανέτας- Αγγελοπούλου που αμειβόσασταν απ ΄ότι ξέρουμε με παχυλό μισθό, μαθαίνατε να κάνετε κι εκεί ρεπορτάζ;

     • Νίκος Σίμος avatar
      Νίκος Σίμος @ Factorx 03/11/2012 20:18:58

      Ειλικρινώς λυπάμαι που κατέλαβα χώρο και χρόνο στο Blog σας. Και ζητώ συγγνώμη ταπεινά. Είναι προφανές ότι η πραγματικότητα και η αλήθεια σας ενόχλησε. Εξ ίσου προφανές είναι ότι είστε μειράκιο στη δημοσιογραφία και δεν γνωρίζετε την πορεία του καθενός. Ρωτείστε επομένως κανέναν μεγαλύτερο για να σας πουν το ποιος είναι ο καθένας από εμάς τους επαγγελματίες δημοσιογράφους. Όσον αφορά στον φίλο μου, όπως λέτε, με το ομόλογο, ο υπαινιγμός για μένα είναι ανάλογος του ήθους των κουκουλοφόρων των blogs. Αυτά λέγονται όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα.Eιλικρινώς ζητώ συγγνώμη από τους πραγματικούς συναδέλφους μου επαγγελματίες δημοσιογράφους που μου έχουν συστήσει να μην απαντώ σε αυτούς που επειδή φοβούνται το φως κρύβονται πίσω από θρασύδειλη ανωνυμία.
      Ευχαριστώ για την φιλοξενία. Καληνύχτα και καλή τύχη...

     • Αριστερός Ψάλτης avatar
      Αριστερός Ψάλτης @ Νίκος Σίμος 03/11/2012 21:01:13

      Μειράκιο. Νεανίας ετών 14 έως 21, λέει το λεξικό. Μακάρι κ. Σίμο να είμασταν σ' αυτή την ηλικία. Πρώτα - πρώτα γιατί δε ασχολούμασταν μαζί σας, αλλά θα πηγαίναμε σε κανένα μπαράκι για... κοριτσόπουλα. Αλλά κυρίως διότι δε θα είχαμε ασχοληθεί με το μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων. Εκείνο για το οποίο ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, του Ταμείου των Δημοσιογράφων, κ. Καπράλος, μετράει τ' άστρα από τον Κορυδαλλό. Ο κ. Σίμος προφανώς και δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο, όμως, όπως λέει και ο σοφός λαός: Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι. Εν κατακλείδει, μη μας πάρετε ποτέ στη δούλεψή σας κ. Σίμο. Είμαστε άλλωστε ανεξάρτητοι για να γίνουμε υπηρέτες μεγάλων αφεντικών. Ομως, έχουν γνώση οι φύλακες. Κι αυτοί που σας διόρισαν στη θέση που βρίσκεστε...

     • Factorx avatar
      Factorx @ Νίκος Σίμος 03/11/2012 21:06:33

      Προφανώς, ως μειράκιο της δημοσιογραφίας, σεβάσμιε πατέρα, δεν πρόλαβα να κάνω καριέρα σε δημόσια ΜΜΕ, όπως εσείς.

      Πάντως, από τη στιγμή που δηλώνετε grand reporter, με ένα απλό κλικ στο "ποιοι είμαστε", θα διαπιστώνατε ότι το όνομα του ιδιοκτήτη του Antinews είναι σύμφωνα με το νόμο κατατεθειμένο στην αρμόδια Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με έγκριση της ολομέλειας της οποίας έχει κατοχυρωθεί η ονομασία www.antinews.gr.

      Φαίνεται όμως, ότι στο κοσμικό ρεπορτάζ δεν τα μαθαίνουν αυτά!

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Factorx 03/11/2012 21:34:55

      Δἔν ἀξίζει ἀγαπητέ Φάκτορα νά ἀσχολεῖσαι μέ τόν κάθε κ. Σῖμο. . .εὐτυχῶς πού ὑπάρχει τό ΑΝΤΙ γιά πραγματική ἐνημέρωση τοῦ λαοῦ μας. . .τά τηλεοπτικά "μμε" ἔκαναν τόν κύκλο τους, τούς μάθαμε ἀφοῦ μᾶς ἔκαναν "μπουγάδα" τόν ἐγκέφαλο, καί δυστυχῶς λίγο ἀργά ἀλλάξαμε "κανάλι".

      Κ. Σῖμο, χαιρετίσματα στήν ἐξουσία καί στά πράσινα μάτια!!!

     • Stylianos avatar
      Stylianos @ Νίκος Σίμος 03/11/2012 21:12:42

      Ρωτήστε παρακαλώ ένα λεξικό, κε. επαγγελματία δημοσιογράφε πώς γράφεται το "ρωτείστε". (Η οργή δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος και οι εν θερμώ απαντήσεις μάς προδίδουν). Με εκτίμηση, Στυλιανός Μπαλαφούρας

 10. sousana avatar
  sousana 03/11/2012 15:16:56

  Οι δημοσιογραφοι Αρβανιτης και Κατσιμη ειναι φερεφωνα της Κουμουνδουρου και οσο ανικανη και ανεπαρκης ειναι η διοικηση της ΕΡΤ αλλο τοσο δεν πρεπει αγνοουμε τον αθλιο φιλισυριζαιικο τους ρολο. Εχω βαρεθει τοσα χρονια να παρακολουθω απο την δημοσια τηλεοραση παλια καταπρασινη τωρα ροζουλια ελεω Συριζα ΕΡΤ την ψευτοαριστερη προπαγανδα σχεδον σε καθε ενημερωτικη εκπομπη. Ο κ. Σαμαρας αν θελει μπορει να δημιουργησει μια δημοσια τηλεοραση οπως στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες η ας την κλεισει και ας μας απαλλαξει απο το τελος που δινουμε υπερ των θεσεων της αριστερας και παλιοτερα του ΠΑΣΟΚ.

  • xbab avatar
   xbab @ sousana 03/11/2012 17:29:50

   Πέστα!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ xbab 03/11/2012 21:37:25

    Ξαναπέστα!!!!!!!!!!!!!

 11. nikos avatar
  nikos 03/11/2012 19:29:03

  @sousana: αν σε χαλάει η ΕΡΤ, έχει κάθε μέρα παρά δίπλα ειδήσεις στο ΜεΓΚΑ και παρά δίπλα καπάκι Σουλειμάν.
  Μάλλον τα παρακολουθείς καθημερινά πιστεύοντας μάλιστα ότι είναι δωρεάν και ίσως πιστεύεις ακόμη ότι εξοικονομεις και χρήμα.
  Συνέχισε λοιπόν έτσι.

 12. sousana avatar
  sousana 03/11/2012 21:33:45

  Νiκο αν νομιζεις οτι βλεπω τον Σουλειμαν απο τα λεγομενα μου εισαι βαθεια νυχτωμενος. Εγω την αντικειμενικη και δημοκρατικη ΕΡΤ θελω να βλεπω και οχι την αριστεροφασιζουσα ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ .Τελικα εκει στον ΣΥΡΙΖΑ σας πειραζει να ξεσκεπαζουν τους προπαγανδιστες σας. Τελος ξερω αρκετα καλα την ιστορια του τοπου μου και δεν περιμενω την τουρκικη χαζοσειρα για να την εμπεδωσω καλυτερα.

 13. Χρήστος avatar
  Χρήστος 03/11/2012 21:40:22

  Από πολλούς/πολλές εδώ μέσα αφήνεται να φανεί μια αντίφαση. Από τη μια κατακρίνουν την κάλυψη των καίριων θέσεων στα κρατικά μέσα από πράσινους, από την άλλη λέτε να απολυθούν όλοι αυτοί και να αντικατασταθούν. Από ποιους άραγε; Επειδή το παρελθόν διδάσκει και η αξιολόγηση είναι κομματικό προνόμιο κατάλαβα καλά ποιους εννοείτε.

  • xbab avatar
   xbab @ Χρήστος 05/11/2012 13:14:50

   Να μην απολυθεί κανένας.Τον Αρβανίτη δεν θέλουμε να βλέπουμε...το ξανάγραψα, ας πάει να παίξει με τις κούκλες του και να βγάζει φωτοτυπίες στους σοβαρούς και ικανούς.Μακριά από το γυαλί.
   Απλά πράγματα, μην τα μπερδεύετε...

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 05/11/2012 13:41:21

  Γάταροι στην διοίκηση και στο προσωπικό της ΕΡΤ.
  Μέχρι να ξαναδούμε ειδήσεις, θα έχουν ψηφίσει στην Βουλή, θα έχουν βγάλει πρόεδρο στις ΗΠΑ και ίσως μερικοί (ευτυχώς!) θα έχουμε πεθάνει.

 15. Abou avatar
  Abou 07/11/2012 12:36:04

  Ert, to megalo fiasco....

 16. ANGER avatar
  ANGER 20/11/2012 09:08:57

  Προς Αρβανιτοφάγους και όχι μόνο...

  Φρόνιμα και τακτικά πάω με κείνον που νικά
  Αν θελεις να χαρείς τη λευτεριά νωρίς, γίνε προδότης, γίνε
  Θα' ναι μαζί σου οι νόμοι κι πλερωμένη γνώμη
  Πετα την ανθρωπιά σου κι απ' τον αφέντη πιάσου
  Κι άμα σε φτύνει αυτός να κάθεσαι σκυφτός
  Και θα' χεις τα πρωτεία στη σάπια πολιτεία...
  Κώστας Βάρναλης

  Προτιμώ μα πληρώνω μια "κακή" ΕΡΤ παρά τα διάφορα Αλαφουζάκια, Μπομπολάκια, Ψυχαρολαμπράκια της ελεύθερής σας τηλεόρασης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.