24/07/2009 14:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μοιράζουν επιδοτήσεις 250 εκατ. ευρώ - Απόφαση της κυβέρνησης με προεκλογικό άρωμαΕν μέσω θέρους η κυβέρνηση μοιράζει εύκολο χρήμα σε αρκετές κατηγορίες επαγγελματιών με τη μορφή επιδοτήσεων και κάποιοι δεν διστάζουν να συσχετίσουν αυτή τη διαδικασία με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ή με την προσπάθεια αντιστροφής του δυσμενούς πολιτικού κλίματος γι΄ αυτήν.

Αυτή τη φορά κερδισμένοι είναι 50.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες, όπως ιατροί, οδοντίατροι, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, οικονομολόγοι -, σύμβουλοι επιχειρήσεων και λογιστές, οι οποίοι θα λάβουν επιδότηση σε ποσοστό ως και 80% επί του κόστους προϋπολογισμού (20.000 ευρώ το ανώτατο ποσό επιδότησης) για την αγορά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και γενικότερα για την υλικοτεχνική αναβάθμιση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οι εν ενεργεία ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος πριν από την 1η Ιανουαρίου 2009 και δεν απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Δαπάνες οι οποίες επιδοτούνται είναι μεταξύ άλλων ο εξοπλισμός πληροφορικής (Η/Υ και περιφερειακά), το απαραίτητο ειδικό λογισμικό (software) και εξειδικευμένος εξοπλισμός σύγχρονης τεχνολογίας για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας (π.χ. ιατρικά μηχανήματα).

Αυξημένο ποσοστό ενίσχυσης, ύψους 80% επί της υποβαλλόμενης πρότασης, προβλέπεται για τους νέους επαγγελματίες, δηλαδή για εκείνους οι οποίοι κατέθεσαν δήλωση έναρξης άσκησης επαγγέλματος μέσα στην τελευταία πενταετία (μετά την 1η Ιανουαρίου του 2004). Για όσους έχουν κάνει έναρξη άσκησης επαγγέλματος πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2004 προβλέπεται ποσοστό ενίσχυσης ύψους 50% του προϋπολογισμού της πρότασης.

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας

www.ependyseis.gr  χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Ο ενδιαφερόμενος θα συμπληρώνει ηλεκτρονικά μόνο τον ΑΦΜ του, τα στοιχεία του, έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή της επιχορήγησης (εφόσον το σχέδιό του εγκριθεί) και περιγραφή του εξοπλισμού και των δαπανών στις οποίες επιθυμεί να προβεί, ενώ εκ των υστέρων θα ακολουθεί έλεγχος υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της πρότασης.

Βολές από το ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ σπαταλά τους πόρους του ΕΣΠΑ»

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη σχετικά με τα νέα μέτρα ενίσχυσης των ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσε ότι «αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, η κυβέρνηση της Ν Δσπαταλά τους πόρους του ΕΣΠΑ χωρίς καμία σοβαρή ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Ενώ η αγορά έχει “παγώσει” και χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες βλέπουν τις δουλειές τους να συρρικνώνονται, η κυβέρνηση ανάγει σε πρώτη προτεραιότητα την εισοδηματική ενίσχυση ελευθέρων επαγγελματιών, χωρίς ουσιαστικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού».

 

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=279959&dt=24/07/2009

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SKAIs avatar
  SKAIs 24/07/2009 17:44:49

  Σκέφτομαι ότι από τον Δεκέμβριο του 2008, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες και αυτούς που έχουν ανάγκη. Οι δημοσιογραφάρες των καναλιών και του ΔΟΛ έλεγαν: Πάμε για εκλογές την άνοιξη, μετά διπλές τον Ιούνιο. Θυμάμαι δε σε άρθρο σας ότι κάποια διευκόλυνση στους ταξιτζήδες την άνοιξη θεωρήθηκε ως προμήνυμα πρόορων εκλογών. Τώρα η αυτονόητη προσφορά του ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΕΣΠΑ) στον παραγωγικό ιστό της χώρας μεταφράζεται ως προεκλογικό τέχνασμα. Επειδή, το ΕΣΠΑ είναι τεράστιο θα δούμε πολλά τέτοια ακόμα. Με δεδομένο ότι ο GAP ρίχνει την κυβέρνηση τον Μάρτιο, είναι φυσικό ότι θα έχουμε πολλά αντίστοιχα πακετάκια.
  Αυτά για όσους βλέπουν την πραγματικότητα!

 2. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 24/07/2009 19:18:52

  ας κινηθεί λ'ιγο η αγορά. Ηδη με πήραν τηλέφωνο από εταιρεία εξοπλισμων να μου πούν αν εμαθα τα μετρα και να μου αναφέρει τις προσφορές της.

 3. foo bar avatar
  foo bar 25/07/2009 13:07:14

  Γιατί δεν το βρίσκω πουθενά αυτό το πρόγραμμα στο ependyseis.gr?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.