#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/08/2010 13:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μνημόσυνο Νο2Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της σημερινής Ελευθεροτυπίας και το έγγραφο που δείχνει το νέο Μνημόνιο που θα υπογράψει η κυβέρνηση, έρχεται να επιβεβαιώσει όσα γράφαμε στο antinews για τα μέτρα που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού. (Μετά την κηδεία το μνημόσυνο (Μνημόνιο 2))

Ερχεται επίσης να διαψεύσει υπουργούς που διατυμπάνιζαν τις τελευταίες ημέρες ότι δεν υπάρχει νέο Μνημόνιο. Δυστυχώς για τον τόπο διαψεύδονται οικτρά και πλέον δεν χωρούν άλλες δικαιολογίες. Το είχαμε γράψει: Ακόμη κι αν παραδεχθούμε ότι χρειαζόταν το Μνημόνιο του Μαίου δεν γίνεται με τίποτε να δεχθούμε ότι όποτε το ΔΝΤ γουστάρει θα μας βάζει να υπογράφουμε αναθεωρήσεις και νέα κείμενα, υποθηκεύοντας για πάντα το μέλλον του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν 20 μέτρα που δεσμεύεται η Ελλάδα να υλοποιήσει, πολλά από αυτά σας είχαμε προειδοποιήσει εδώ και μερικές εβδομάδες ότι έχουν συμφωνηθεί.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται:

* Εως το τέλος Μαρτίου του 2011 θα δημοσιευθεί η έκθεση για τις συνταξιοδοτικές δαπάνες των επικουρικών συντάξεων. Οι δύο μελέτες (και των κύριων ταμείων) θα επικυρωθούν από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Ε.Ε.

* Εως τον Ιούνιο θα ληφθούν μέτρα αναμόρφωσης της κεντρικής διοίκησης και των κοινωνικών προγραμμάτων.

*  Στο τέλος Ιουνίου θα πρέπει να υπάρξει «πράξη αναθεώρησης των βασικών παραμέτρων του συνταξιοδοτικού συστήματος», αν οι εκτιμήσεις δείξουν αύξηση στις δημόσιες συνταξιοδοτικές δαπάνες άνω του 2,5% του ΑΕΠ έως το 2060.

* Θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν έως το τέλος του χρόνου προσωρινές προβλέψεις για τις συνταξιοδοτικές δαπάνες έως το 2060, που εκτός από το ΙΚΑ θα εκτιμούν το «καθεστώς σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ».

* Με ξεχωριστή ρύθμιση θα γίνει «αναθεώρηση της λειτουργίας των επικουρικών συντάξεων».

Τα σημεία αυτά σημαίνουν ότι έρχονται νέα μέτρα στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, πιο επώδυνα που θα φέρουν περικοπές στις επικουρικές ή ακόμη και κατάργησή τους σε ταμεία που δεν τα βγάζουν πέρα. Επίσης, νέες περικοπές σε συντάξεις κύριας ασφάλισης, εφόσον οι αναλογιστικές μελέτες δείξουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Στο νέο Μνημόνιο δίνεται το πράσινο φως στην κυβέρνηση να πάρει κι άλλα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα για εξοικονόμηση πόρων, όπως αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, πάγωμα συντάξεων, έκτακτη εισφορά στις πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις, μείωση των επενδύσεων, αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών, αύξηση της φορολόγησης αμοιβών σε είδος, του φόρου στα είδη πολυτελείας, πράσινο φόρο, περικοπή δαπανών δήμων, επιβολή τέλους για ημιυπαίθριους χώρους.

Ακόμη, θα ζητηθεί έως το τέλος του έτους τεχνική συνδρομή από διεθνείς εμπειρογνώμονες για την απόδοση και την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας και της διαχείρισης των νοσοκομείων ενώ θεσπίζεται η καταβολή 3 ευρώ για τις τακτικές υπηρεσίες εξωτερικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία. Δηλαδή θα πληρώνουμε τη… δημόσια δωρεάν υγεία έχουμε δεν έχουμε.

Μπαίνει ψαλίδι στα βαρέα και ανθυγιεινά. Στο τέλος Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, «με στόχο τη μείωση των καλυπτόμενων επαγγελμάτων σε ποσοστό του εργατικού δυναμικού που δεν υπερβαίνει το 10%».

Φυσικά ζητείται να μην έχουν ελλείμματα δήμοι και ΔΕΚΟ, πράγμα σωστό που θα σημάνει όμως χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Και για το… τυράκι της υπόθεσης, το ΔΝΤ συναινεί ώστε το έλλειμμα το 2011 να είναι 3,2% αντί για 3%, μας χαρίζουν δηλαδή 0,2%. Επίσης, μειώνει την περικοπή οι επενδύσεις από εγχώριους πόρους κατά 500 εκατ. ευρώ από 1 δις ενώ μειώνονται κατά 100 εκατ. τα έσοδα από τις αντικειμενικές αξίες (400 αντί 500 εκατ.) αφού βλέπουν ότι η κτηματαγορά καταρρέει οπότε έσοδα δεν θα εισπράξουν.

Αν από όλα αυτά δεν πειστήκατε ότι το νέο Μνημόσυνο είναι για το καλό μας, ρωτήστε την κυβέρνηση γιατί εξακολουθεί να εφαρμόζει την οικονομική πολιτική της υποτέλειας στο ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 31/08/2010 13:52:44

  προσωπικα αναρωτιέμαι ...θα μπορούσε ποτέ ο Αραφάτ να διόρθωσή την μύρα του Παλαιστινιακού λαού .. έτσι και εδώ ο ΓΑΠ .. απόγονος της "αριστοκρατικής οικογενείας " που έφερε στον τόπο μας τον εμφύλιο και διχασμό ... δημιούργησε την φαυλότητα, διαφθορά , διαπλοκή .. είναι σε θέσει να τα διορθώσει .. άρε καλαμπούρια που ζούμε και καραγκιοζλίκια χιχχι

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ ataktos 31/08/2010 14:14:10

   «.. απόγονος της “αριστοκρατικής οικογενείας ” που έφερε στον τόπο μας τον εμφύλιο και διχασμό … δημιούργησε την φαυλότητα, διαφθορά , διαπλοκή ..»
   ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ!

 2. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 31/08/2010 13:53:52

  Οσο "βαθύτερα" προχωρούμε στην υλοποίηση των εντολών του μνημονίου τόσο μεγαλύτερη μπορεί να προβάλει η ανάγκη να επιστρέψουν οι τράπεζες μέρος απο τη "ρευστότητα" που καταβροχθίζουν χωρίς να δανειοδοτούν κανέναν άλλον. Οσο προχωρά ο καιρός και ο κόσμος υποφέρει τόσο σιγουρεύει πως γρήγορα θα πάψουν να κυβερνούν οι περιούσιοι ανθέλληνες που τις έχουν "μη στάξει και μη βρέξει".

 3. PELIAS avatar
  PELIAS 31/08/2010 14:00:03

  Μετά απο αυτά και άλλα παρόμοια τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα δείξουν, άν οι συνελληνες κατάλαβαν, τι τους γίνεται και τί τους περιμένει.

  'Αν δέν αντιδράσουν ΡΙΖΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ, δέν θα έχει βάση στο μέλλον, άμεσο ή και απωτερο, οποιαδήποτε διαμαρτυρία. Λυπάμαι που δέν μπορώ να προβλέψω περισσότερα ούτε για τις αντιδράσεις του λαού ούτε και για τις εξελίξεις. Εκτός άν είναι αρκετό ότι, ο ΓΑΠ ψάχνει για τον Καλλικράτη με το φανάρι συνεργάτες-ποντίκια, που δέν έχουν ακόμα εγκαταλείψει το καράβι.

  Ενδιαφέρον έχει χθές και σήμερα η προσπάθεια του ΓΑΠ να συνεννοηθεί με τις παραγωγικές τάξεις, ΜΗΠΩΣ και κάποιοι εκπρόσωποι κατα την ομιλία του στον χώρο που διάλεξε, δείξουν εκ του εμφανούς της διαφωνία τους ή και την δυσαρέσκειά τους μπροστά στα ΜΜΕ.

  ΠΕΛΙΑΣ

 4. antiochos avatar
  antiochos 31/08/2010 15:38:24

  Κι αν φτασω στην Ατλαντα σωος και αβλαβης θ αναψω μια λαμπαδα ισα με το μποι μου !

 5. armageddon avatar
  armageddon 31/08/2010 15:58:40

  ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΕ ΒΑΛΑΒΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ...

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 31/08/2010 16:23:33

  «A man, generally has two reasons for doing a thing.

  One that sounds good, and a Real one!

  Τhe Power does not lay in the millions you have.

  It lays in the Billions you control».

  ~J.P. Morgan: The most influential Banker in history

 7. mys avatar
  mys 31/08/2010 17:03:21

  αρχησαν οι προσευχές
  μάλον οι σύμβουλοι του είπανε ότι κάνανε μαλακιες
  μαλον οι σύντροφοι του στείλαν το μηνυμα ότι διέλυσε το κόμα
  μαλον άρχησε να καταλαβαίνει οτι θα είναι το μαυρο πρόβατο
  αντι προσευχές go home

 8. Akyros avatar
  Akyros 31/08/2010 17:22:21

  Ω Μνημοσύνη, μέμνησο όσων του ΜνηΜονίου λησμονούν ότι ήσαν Μνηστήρες. ώστε στις εκλογές, εμείς Ευμνήμονες, να τους κάνουμε το ΜνημόΣυνο!

 9. Akyros avatar
  Akyros 31/08/2010 17:32:20

  Μνημην έχω να θυμάμαι τους Μνηστήρες του Μνηνονίου και, προπαντός, την Μνηστή Ντόρα!
  Κομμένη με τους "αΜνήστευτους, Τάχα Ανεξάρτητους", που θα ζητήσουν την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές!
  Καμμιά ψήφο στους εκλεκτούς των Μνηστήρων και της Ντορελόπης τους!

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ Akyros 31/08/2010 18:01:53

   «Ανεξάρτητοι» δεν υπάρχουν.
   Είναι υπέρ ή κατά του Μνημονίου;

 10. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 31/08/2010 18:11:45

  Δανείζομαι από το άρθρο την παρακάτω φράση:

  "Το είχαμε γράψει: Ακόμη κι αν παραδεχθούμε ότι χρειαζόταν το Μνημόνιο του Μαίου δεν γίνεται με τίποτε να δεχθούμε ότι όποτε το ΔΝΤ γουστάρει θα μας βάζει να υπογράφουμε αναθεωρήσεις και νέα κείμενα, υποθηκεύοντας για πάντα το μέλλον του ελληνικού λαού."

  Δεν καταλαβαίνω αν είναι του Φάκτορα ή της "Ελευθεροτυπίας", αλλά πιστεύω ότι η παραπάνω φρασεολογία δικαιολογεί και μένα και όλους όσους πιστεύουν ότι το Μνημόνιο είναι ένα ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ υποδούλωσης της χώρας. Όποιος αποδέχεται ότι "έστω" και για λόγους ανάγκης έπρεπε να υπογραφεί, στην πραγματικότητα συναινούσε στην υποδούλωση της χώρας στην απώλεια της κυριαρχίας της, στην απαξίωση της, στην οικονομική καταστροφή της, στη φτώχια του λαού.

  Έτσι έγινε και με τον Τσολάκογλου. Για την αποφυγή άσκοπης αιματοχυσίας όπως είπε, υπέγραψε το "Πρωτόκολλο Συνθηκολόγησης Νο 1" και στη σύνεχεια υπό το κράτος βίας όπως δικαιολογήθηκε στο ειδικό δικαστήριο, υπόγραψε τα ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ Νο2 και Νο3. Στη συνέχεια "για τη σωτηρία της πατρίδας" σχημάτισε και κατοχική κυβέρνηση και συνεργάστηκε με τους κατακτητές.

  Άμα δέχεσαι και μάλιστα με βούλα να σου το κάνουν ή να σε βιάσουν....., στη συνέχεια μη διαμαρτύρεσαι αν σου ζητήσουν και σαδομαζοχιστικά ή και ομαδικά όργια, ή σου πουν φέρε και τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου.

  Για αυτό το λόγο πάρα πολοί σχολιαστές είναι κάθετοι.

  "Άμεση κατάργηση του Μνημονίου και έξω οι Τροικανοί, με οποιδήποτε κόστος."

  Και οι Έλληνες που πάλεψαν εναντίον της τριπλής κατοχής το 1941-44, δεν υπολόγισαν κόστος, ούτε τη ζωή τους.

  Όποιος μπορεί να καταλάβει έχει καλώς.

 11. popolaros avatar
  popolaros 31/08/2010 21:10:11

  Mπήκε ξένη μπότα στη χώρα.
  Τα πράγματα θα φτιάξουν όταν φύγουν και οι δυο.
  Και η μπότα και αυτός που την έφερε.
  Ουγγαρία ολέ.

 12. Κομοτηνη avatar
  Κομοτηνη 01/09/2010 20:36:13

  http://patridografies.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

  Μη στεναχωριέστε
  υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο

 13. anonymos avatar
  anonymos 01/09/2010 20:39:49

  Καλα ποιος τη χάρη μας θα βραβέψουν τον πρωθυπουργό οι Γερμανοί που πάει καλά στην οικονομία (γιαυτούς βέβαια).
  Δεν ξέρω βράβεψαν κανένα Τσολάκογλου, Ράλλη, Λογοθετόπουλο στην κατοχή?
  Ειναι ακριβώς το ίδιο
  Τι νομίζει ο λίγος ότι θα τα κατεβάσουμε όπως τα κατέβασε ο ίδιος?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.