Μιχελάκης : ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή
03/04/2014 14:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μιχελάκης : ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση, αλλιώς ο Κασιδιάρης θα είχε προφυλακιστεί - Όλες οι εξελίξεις

Σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής ως συνέχεια των σφοδρών πολιτικών αναταράξεων που προκαλεί το βίντεο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη.

Άμεση προσφυγή σε εθνικές εκλογές ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βουλή, καλώντας παράλληλα το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και προκαλώντας σφοδρότατη αντιπαράθεση με τις καταγγελίες του για το ρόλο του κ. Μπαλτάκου στην κυβέρνηση.

Για ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή έκανε λόγο απαντώντας ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης τονίζοντας ότι « ο κ. Λαφαζάνης ήθελε απλώς να προκαλέσει πολιτικό θόρυβο, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συνήθως. Επικαλείται τη λάσπη της Χρυσής Αυγής και απευθύνεστε κατά οποιουδήποτε. Όμως εσάς θα πάρει η μπάλα , όταν ταυτίζεστε με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Αυτό θα μείνει στην ιστορία. Ντροπή να ταυτίζεστε με αυτή τη θέση» κατέληξε ο Υπουργός.


Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει φορτωθεί πολλά. Δεν θα φορτωθεί όμως και τον κ. Μπαλτάκο». Πρόσθεσε επίσης ότι « η ΝΔ πρέπει να καταλάβει τι της έχει συμβεί. Η θεωρία των δύο άκρων κατέρρευσε εκκωφαντικά εχθές. Το άκρο είναι ένα: η βία και ο φασισμός, γι’ αυτό και ό,τι σηματοδοτεί ακροδεξιές λογικές, πρέπει άμεσα να αποκοπεί. Αυτό είναι το ζητούμενο από τη ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά στη Χρυσή Αυγή την κάλεσε να απαντήσει αν οι συναντήσει Κασιδιάρη ήταν εις γνώση του κόμματος ή όχι.

Απαντώντας ο Ηλίας Παναγιώταρος είπε ότι «για τις συναντήσεις Κασιδιάρη την απάντηση την έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου που είπε ότι πρόκειται για απάτη, σκευωρία και ότι πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση» ενώ προανήγγειλε ότι υπάρχουν και άλλα βίντεο καθώς απαντώντας στους χαρακτηρισμούς περί «ανοησίας» αναφορικά με το βίντεο Μπαλτάκου, προειδοποίησε «ετοιμαστείτε και για άλλες ανοησίες» .

Από τη ΝΔ, η κυρία Σοφία Βούλτεψη, απευθυνόμενη στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Τι προσπαθείτε να κάνετε; Να ενοχοποιήσετε μια μεγάλη παράταξη; Να ταυτίσετε τη ΝΔ με νεοναζιστικές απόψεις; Έγκλημα κατά της Δημοκρατίας κάνετε, ταυτίζοντας τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό με αυτές τις απόψεις. Αθωώνετε τη ΧΑ, υιοθετώντας τα επιχειρήματά της. Το μόνο που κάνετε, είναι να προσθέσετε στη δύναμη της ΧΑ».
Αναφορικά με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως είναι λάθος, καθώς υιοθετεί πλήρως τα επιχειρήματα της ΧΑ.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ζητά ο Τσίπρας

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέματα Μπαλτάκου ζητά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως οι αποκαλύψεις «για τις στενές και μυστικές σχέσεις του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, εγείρουν μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα» και εξηγεί ότι εγείρεται μείζον θεσμικό θέμα από τις αναφορές του κ. Μπαλτάκου «για σχεδιασμούς χειραγώγησης της δικαιοσύνης, εγείρουν και μείζον θεσμικό θέμα».

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί, έπειτα απ’ όλα αυτά, να συνεχίσει να κρύβεται. Το ελάχιστο που θα όφειλε να πράξει θα ήταν, εκτός από το να ζητήσει τις παραιτήσεις του κ. Μπαλτάκου και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και στο λαό» σημειώνει.

Και προσθέτει: «Εντούτοις δεν έπραξε τίποτα από αυτά. Ούτε καν τον κ. Μπαλτάκο δεν απέπεμψε. Του έδωσε την ευχέρεια να παραιτηθεί. Η στάση αυτή του πρωθυπουργού αποδεικνύει ενοχή. Είναι προφανές ότι η επίσημη αφήγηση πως ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και ισχυρός κρίκος της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκος, λειτουργούσε εν αγνοία του πρωθυπουργού δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Είναι, επίσης, προφανές ότι η ιδεολογική συγγένεια κυβερνητικών θυλάκων εξουσίας με την ακροδεξιά αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την Δημοκρατία. Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά απεδείχθη επικίνδυνη, δεν μπορεί να συνεχίσει να χειρίζεται τις τύχες της χώρας».

Και συνεχίζει: «Όπως γνωρίζετε, από την πρώτη στιγμή που ανεδείχθη μείζον θέμα απειλής της δημοκρατικής ομαλότητας με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, ζήτησα να γίνει έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής για όλα τα ζητήματα και τις συνέπειες που αφορούσαν στη δημιουργηθείσα, πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά κατάσταση. Η συζήτηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Σήμερα θεωρώ υποχρέωσή μου να επαναφέρω το αίτημα, ώστε μπροστά στο λαό να τοποθετηθούν όλοι. Πρωτίστως ο πρωθυπουργός, που οφείλει να δώσει εξηγήσεις, αλλά και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που εν γνώσει του στηρίζει μία κυβέρνηση με εκλεκτικές συγγένειες με το παρακράτος της ακροδεξιάς. Βάσει του άρθρου 143 του ΚτΒ, σας ζητώ να διεξαχθεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, εντός των αμέσως επόμενων ημερών και το συντομότερο δυνατόν».

Ένταση και με τη Ραχήλ Μακρή υπέρ της ΧΑ

Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε και ανάμεσα σε βουλευτές της ΝΔ, της ΧΑ και των ΑΝΕΛ στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Αφορμή της έντασης στάθηκε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, που έθεσε θέμα διαδικασίας μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τον Ηλία Κασιδιάρη, όπου φαίνεται να συνομιλεί με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Η αναφορά ωστόσο σε εμπλοκή και του Αντώνη Σαμαρά εξόργισε τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ στο επεισόδιο παρενέβησαν και οι παριστάμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν.

«Ο Σαμαράς θέλει να μας χώσει φυλακή» φώναξε ο Νίκος Μίχος, ενώ ο Παναγιώταρος άρχισε να φωνάζει ότι ο Σαμαράς είναι φασίστας.

Η ένταση επεκτάθηκε, με τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, να φωνάζει: «Είστε χούντα. Παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη. Είστε φασίστες».

Τα πράγματα έβαλε στη θέση τους ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βλάχος, ο οποίος αρχικά έκλεισε τα μικρόφωνα σε όλους και έκοψε τη συζήτηση, λέγοντας: «Δε θα το κάνουμε καλοκαιρινό εδώ μέσα. Σοβαρευτείτε όλοι».

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση, αλλιώς ο Κασιδιάρης θα είχε προφυλακιστεί

«Πρόκειται για αστειότητες ότι «στήνονται» η Δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ. Αθανασίου συνάντησε τον κ. Μπαλτάκο μετά τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη και του ζήτησε εξηγήσεις. «Μου είπε (ο Τ. Μπαλτάκος) ότι «ήταν μια συζήτηση... που ήρθε δήθεν να μου πει ότι αδικείται (σσ. ο Ηλ. Κασιδιάρης) και εγώ προσπάθησα να τον αποφύγω»» ανέφερε ο υπουργός. «Η ουσία είναι ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση του Μπαλτάκου σε μένα και από μένα σε δικαστές. Αν είχα παρέμβει, γιατί δεν προφυλακίστηκε ο Κασιδιάρης; Ο Κασιδιάρης είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει» σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε την παραίτησή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα την παραίτηση. Ο Τσίπρας να κοιτάξει τα δικά του.Είναι σε δεινή θέση». Ερωτηθείς για την καταγγελία Φ. Κουβέλη ότι ο Μπαλτάκος, όταν αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, είπε ότι η ΝΔ θα συγκυβερνήσει με τη Χρυσή Αυγή, απάντησε: «Είναι σοβαρός άνθρωπος ο Κουβέλης, αλλά φαντάζομαι ότι είναι προσωπική πρωτοβουλία του Μπαλτάκου και το αγνοούσε ο πρωθυπουργός». Κατέληξε, επαναλαμβάνοντας: «Τα θέματα είναι απλά, έγιναν τα αδικήματα ή όχι; Συνωμότησε όλος ο κόσμος, όλοι οι μάρτυρες εναντίον της Χρυσής Αυγής; Προφανώς, όχι». Πηγές: ΑΠΕ, ΣΚΑΪ, Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aegean times avatar
  Aegean times 03/04/2014 14:24:48

  Βοούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τα τελευταία γεγονότα στην χώρα μας, ούτε μιά μέρα δεν πέρασε από τα θετικά σχόλια των ευρωπαίων και ξανά στο πηγάδι. Επιτέλους ας πάρουν τις αποφάσεις τους τα πολιτικά κόμματα, ας ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους και ας αφήσουν την χώρα και τους πολίτες της ήσυχους και προπάντων ας μάθουν να συνεργάζονται. Αυτός ο διαρκής διχασμός δεξιών, ακροδεξιών, μεσοδεξιών, αριστερών, κομμουνιστών και πάει λέγοντας έχει καταντήσει γελοίος. Να τους θυμίσουμε ότι είμαστε στο 2014 και όχι στο 1947.

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 03/04/2014 14:33:07

  Μόλις βγεί μια "πατάτα" έξω από το τσουβάλι της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει "την βλέπω" και ποντάρει κι αυτός με μια μεγαλύτερη και πιο στραβοχυμένη "πατάτα". Συνεννοημένοι θα είναι οι παίκτες, σικέ παρτίδα, αλλοιώς δεν εξηγείται το ανεξήγητο.

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 03/04/2014 15:55:43

  Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τρελίτσα. Θα μπορούσε να ρίξει άμεσα την Κυβέρνηση ,αν έθετε το θέμα της ΟΥΣΙΑΣ των αποκαλύψεων Μπαλτάκου. Αντί γι'αυτό ,για τα μάτια ζητάει συζήτηση για το ότι..ο Μπαλτάκος συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη! Τρελός είναι ο Τσίπρας να θέλει εκλογές τώρα? Περιμένει πρώτα τον Σαμαρά να βγάλει το (μνημονιακό) φίδι απ'την τρύπα , και επιφυλάσεται για το φθινόπωρο! Αυτό για τα κορόιδα ,που πιστεύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι...αντι-συστεμικό και αντι-μνημονιακό κόμμα!

 4. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 04/04/2014 00:10:33

  Δεν διαφερουν και πολλοι . Απλα καποιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ φορανε τον χιτωνα του προδευτικου ενω οι ΧΑγητες του νταβατζη. Οταν σκοτωθηκε ο ατυχος Αξαρλιαν οι τοτε προοδευτικοι δεν ειπαν τιποτα. Καποιοι απο αυτους ειναι σημρα βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ με εκ. καταθεσεις. Οταν καηκαν τα θυματα στην Μαρφιν ο υποστηρικτης του ΣΥΡΙΖΑ ΄πιτσιρικος¨εκανε χιουμορ . Οταν υπστηριζουν στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ τον Κουφοντινα , οταν απειλουν με γουναραδικα, οταν συνεργαζονται με ψεκασμενους, οταν βλεπουν δημοκρατια στην Βενεζουελα οι αποστασεις ειναι μικρες .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.