04/08/2008 20:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μιχαλολιάκος: Ο Αλογοσκούφης «κακοποίησε» τον Ζορμπά

«Δεν έχει σχέση το πρόγραμμα της ΝΔ με την κακοποίηση της προσωπικότητας του Γιώργου Ζορμπά. Ήταν προσωπική πολιτική του κ. Αλογοσκούφη κατά την άποψη μου ατυχής» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος στον Alpha 98,9. «Αν δεν μας κάνει ο Γ. Ζορμπάς, τον αντικαθιστούμε. Δεν χρειάζεται να κάνουμε δύο νόμους για να απαλλαγούμε από τον Γ. Ζορμπά από εκεί που εμείς τον είχαμε επιλέξει» πρόσθεσε και συνέχισε: «Στην περίπτωση του Γ. Ζορμπά η αρχή του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν τηρήθηκε. Έχει δικαίωμα ο κ. Αλογοσκούφης να θεωρεί ότι δεν είναι αποτελεσματική η συνεργασία και να ζητήσει την αντικατάσταση του, απλά πράγματα».

Είπε δηλαδή ο κ. Μιχαλολιάκος, με άλλα λόγια, ότι ο κ. Αλογοσκούφης «κακοποίησε» την προσωπικότητα και δεν σεβάστηκε την «ανθρώπινη αξιοπρέπεια» μιας προσωπικής επιλογής του κ. Κ. Καραμανλή, που ήταν ο Ζορμπάς. Δεν μπορεί λοιπόν να μένει καμία αμφιβολία για το ποιος νομίζουν οι βουλευτές της ΝΔ ότι κυβερνά τη χώρα. Επειδή πριν από τον Ζορμπά υπήρξαν και άλλες προσωπικές επιλογές του κ. Καραμανλή που πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων από τον κ. Αλογοσκούφη , όπως ο κ. Κλαδάς για να θυμηθώ την πιο πρόσφατη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 05/08/2008 00:03:57

  Το ξεσπάθωμα κλιμακώνεται...Μετά το κ. Μιχαλολιάκο μένει να βγη και ο Ταμερλάνος να παραστήση το φύλακα της διαφάνειας. Απλά ο ένας μετά τον άλλον δρομολογούνται όλοι οι Γούντυ οι Τρυποκάρυδοι, για να ροκανίσουν το κυβερνητικό κλαρί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι ειλικρινείς φωνές, όταν γίνεται κριτική. Οι πολιτικοί δυστυχώς όμως είναι πριν από κάθε τι άλλο πολιτικοί. Η εκτίμηση που τρέφει απέναντι του στον κ. Μιχαλολιάκο η τάση των Καραμανλικών είναι μηδενική. Αυτό είναι για μένα κατανοητό.
  Προφανώς κάποιοι, που για λόγους σχηματικής απλοποίησης αρεσκόμαστε μερικοί να τους αποκαλούμε "Μπίλντερμπεργκ", όταν έκαναν κατανομή των πόστων είπαν (ανώ οι έτεροι έδειξαν βεβαίως πλήρη συγκατάβαση):"Ο Γιώργος στο Οικονομίας και Οικονομικών. Εσύ κάνεις κουμάντο σε όλα τα υπόλοιπα". Ο Σουφλιάς εκμυστηρευότανε σε γνωστούς και αγνώστους μετά τη δεύτερη εκλογή Σημίτη, ότι σε εκείνες τις εκλογές είχε καταγραφεί ένα μικρό προβάδισμα ψήφων από τη ΝΔ. Τα ίδια κυκλώματα είπαν τότε στον Καραμανλή: "Θα πρέπη να περιμένης ακόμα λίγο. Η σειρά σου όμως πλησιάζει". Ο Κώστας , όπως και ο κάθε Κώστας, ξέρει να εκτιμά αυτά που λενε οι σαμάνοι. Γιατί όμως τον επέλεξαν; Τι είχε τελικά που δεν είχαν οι άλλοι; Αν κοιτάξη κάποιος το ωροσκόπιο του και όχι μόνο αυτό (εδώ θα παρακαλώ όσους δεν παρακολουθούν Λιακό και δεν μελέταγαν μικροί τον Μπαξ Μπάνυ, να σταματήσουν εδώ την ανάγνωση του σχολίου) θα διαπιστώση ότι: Ο Κώστας ήταν κατάλληλος κύρια για μόστρα. Είχε όλες τις αρετές ενός επερχόμενου κομματικού αρχηγού για τη δεδομένη φάση: Πολύ ρεαλιστικό, συντηρητικό χαρακτήρα και ένα πολύ πτροσγειωμένο ψυχικό κόσμο με υπομονή να πορευτεί σε κρίσεις. Μια έντονη προσωπική ακτινοβολία, αλλά και μία κοινωνική λάμψη, καθώς και μια τάση επαναστατικότητας στη κοινωνικές επιλογές . Η σκέψη του στόχευε στην κοινωνική αναζήτηση και την αναζήτηση κοινωνικής αρμονίας. Η μεγάλη προσωπική ακτινοβολία του όμως έχει ένα μεγάλο αντίπαλο, που την αμφισβητεί κάθετα. Αυτός είναι η πολύ χαμηλή, η σχεδόν σβησμένη ενέργεια που διαθέτει. Η πολύ χαμηλή στήριξη της ακτινοβολίας του από τη χαμηλή ενέργεια έχει ως εξισορρόπηση, ότι αυτή η ακτινοβολία εκδηλώνεται με πολύ σεμνό τρόπο. Πυροδότης της επαναστατικότητας του είναι ο τρόπος που βλέπει τον έρωτα και το γάμο. Θέλει όμως ο ερωτικός του σύντροφος να χαρακτηρίζεται και από μια σχετική κοινωνική λάμψη. Πίσω από τα "πτυχία" της Νατάσας φοβάμαι ότι τελικά κρυβόταν ο Κώστας. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος στις σκιές, όταν μπορείς να ρίξης απάνω του σα χταπόδι ένα λαμόγιο, που επιβάλει στην ασθενή ενέργειά του το δέον γενέσθαι. Οι "σκιές" δεν ρίχνουν ποτέ ένα άλογο μόνο του στην αρένα. Αυτό καταγράφεται και στο δίπολο ΓΑΠ - Διαμαντοπούλου, και εκδηλώθηκε στην πρόσφατη εκλογή του γραμματέα νεολαίας του "κινήματος". Αυτό που προσλαμβάνουμε ως προσκήνιο της πολιτικής, δεν είναι περισσότερο από το απαύγασμα αδυσώπητων ζυμώσεων στα παρασκήνια.
  Τα κιτάπια λένε ότι ο Κώστας έχει πολλούς κρυφούς εχθρούς, αλλά και ότι πάρα πολλά από τα πρόσωπα του αμέσου περιβάλλοντος του εξυφαίνουν μόνιμα ίντριγκες σε βάρος του.
  Η κατάσταση θα γίνη αφόρητη για τον Καραμανλή από τα μέσα με τη τέλη του προσεχούς Οκτωμβρίου και θα κορυφωθεί το Δεκέμβριο, καθώς ο κρόνος που βρίσκεται στο ζώδιο του θα ξεκινήση σεργιάνι για να συναντήση τον ήλιο του κάποια πολύ, μα πολύ ζόρικα Χριστούγεννα.
  Για τον Καραμανλή υπάρχει μόνο μια διέξοδος, που λέγεται Ηρωική Έξοδος. Το βρόντηγμα όλων κάτω, αφού αποπέμψει με καρπαζές τον Αλογοσκούφη. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να εντοπίσω κάτι στις κοσμικές δυνάμεις της περιόδου, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν μια τέτοια τάση. Εντοπίζω όμως ότι κατά την περίοδο της κρίσης ο Καραμανλής θα αισθάνεται ψυχικό σθένος. Αυτός που μπορεί να πυροδοτήση την Ηρωκή Έξοδο, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο, είναι η συζηγός του. Με αυτή έκανε τη μικρή του επανάσταση ενάντια στο οικογενειακό του περιβάλλον. Ότι και αν επιχειρήσουν οι σκιές, δεν θα μπορέσουν να την εμποδίσουν, αν το θελήση, γιατί η γυναίκα δεν είναι μόνο πρόσωπο, αλλά βαθιά ψυχική ποιότητα για τον άντρα.
  Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ο Κλαδάς (γεια σου Σπυράκλα!) να είναι χόμπυ αστρολόγος, οπότε περιττεύω εγώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.