#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2013 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μισθωτοί και συνταξιούχοι: τα μεγάλα κορόϊδαΕίσαι μισθωτός και συνταξιούχος στην Ελλάδα; Είσαι μεγάλο κορόιδο. Διότι ούτε να κρύψεις μπορείς εισοδήματα και είσαι και ο πιο συνεπής φορολογούμενος.

Το κράτος τα ξέρει χρόνια όλα αυτά αλλά βρίσκει την εύκολη λύση των ηλιθίων που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Και αφήνει τα γνωστά λαμόγια, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες παντός είδους να την γλιτώνουν και να πίνουν στην υγεία των κορόιδων.

Από το στατιστικό δελτίου των φορολογικών δεδομένων του υπουργείο Οικονομικών φαίνονται τα εξής:

- Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωσαν το οικονομικό έτος 2011 (εισοδήματα 2010) συνολικά ως εισόδημα το ποσό των 81,8 δισ. ευρώ, που είναι και το 70,2% του συνολικού εισοδήματος που δηλώθηκε στην οικονομία.

- Οι λοιποί φορολογούμενοι, δηλαδή οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες δήλωσαν το ίδιο έτος το ποσό των 34,6 δισ. ευρώ ή το 29,8% του συνολικού εισοδήματος που δηλώθηκε στην οικονομία.

- Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος 5,7 δισ. ευρώ, ή το 55% του συνολικού φόρου εισοδήματος.

- Οι λοιποί φορολογούμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν 4,6 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 45% του συνολικού φόρου εισοδήματος στην οικονομία.

- Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αν και δηλώνουν το 70% του συνολικού εισοδήματος, πληρώνουν το 55% του φόρου εισοδήματος. Οι λοιποί φορολογούμενοι αν και δηλώνουν το 29,8% του συνολικού εισοδήματος, πληρώνουν το 29,8% του φόρου.

Όταν λοιπόν το κράτος αφήνει τους ελεύθερους επαγγελματίες να μην κόβουν αποδείξεις, όταν δε δίνει κίνητρα για να απαιτούν οι καταναλωτές τις αποδείξεις και τα τιμολόγια, όταν βάζει αφορολόγητα όρια και την ίδια στιγμή όλοι δηλώνουν ακριβώς το ποσό που είναι το όριο και ούτε ευρώ παραπάνω, είναι φανερό ότι το φορολογικό σύστημα είναι και άδικο και αναχρονιστικό.

Κι όταν βασίζεται κατά κύριο λόγο στα δηλωθέντα εισοδήματα των κορόιδων που όμως έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, τότε είναι φανερό γιατί καταρρέουν πάντα τα έσοδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 20/11/2013 08:41:15

  Οταν το αρθρο τα λεει ολα τι να προσθεσεις; Χωρις λογια λοιπον!

 2. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 20/11/2013 09:14:22

  Τι έγινε, ετοιμάζουμε νέο κοστούμι για τα "γνωστά λαμόγια, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες παντός είδους";
  Οι παντός είδους γενικεύσεις είναι άδικες και παραπλανητικές. Και γω μπορώ να κάνω:
  "Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες στην Ελλάδα πληρώνουν υπέρογκους φόρους για να χρηματοδοτήσουν ένα υπερμεγέθη δημόσιο τομέα - για τις σημερινές ελληνικές δυνατότητες, μη μου πείτε για τη Σουηδία και τη Γαλλία - που ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. Για κλειστά πανεπιστήμια, για ανύπαρκτα νοσοκομεία, για εφορίες που "αφήνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες να μην κόβουν αποδείξεις", για υπηρεσίες που αντί να προσφέρουν αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη, για πενηντάρηδες συνταξιούχους, για εφάπαξ από το πουθενά, για συντάξεις που δεν ανταποκρίνονται στις εισφορές και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός. Η παραγωγικότητα της χώρας πνίγεται διότι ο αδηφάγος δημόσιος τομέας με τους υπέρογκους φόρους που επιβάλει για τη δική του επιβίωση, καταβροχθίζει την μηδαμινή ρευστότητα και πνίγει τον ιδιωτικό. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται κατά 80%, κλείνουν καθημερινά, και τους βρίζουν κι από πάνω γιατί "δηλώνουν λίγα". Αν συνεχιστεί η πρόκληση κύριοι, θα σας λένε σε λίγο ότι θα σας δηλώνουμε τα τρία μας. Κι αν εξαφανιστούν τα 4,6 δισ. ευρώ που λέτε ότι πληρώνουν οι λοιποί φορολογούμενοι, να δούμε πως τα ..."μεγάλα κορόιδα" θα πληρώνουν τους εαυτούς τους με τους δικούς τους φόρους"
  Πως σας φαίνεται;

  • Κάνω ότι δεν βλέπω avatar
   Κάνω ότι δεν βλέπω @ MAYRO XABIARI 20/11/2013 10:02:54

   Θα σου γράψω κι εγώ κάτι πιο συγκεκριμένο: χάλασε το καζανάκι μου και και καλώ υδραυλικό. Μου το φτιάχνει μέσα σε πέντε λεπτά και μου ζητά είκοσι τέσσερα ευρώ. Όταν τον ρωτώ γιατί τόσο ακριβά και του ζητώ και απόδειξη, μου απαντά ότι τότε θα του δώσω τριάντα ευρώ γιατί ο ΦΠΑ είναι είκοσι τρία τοις εκατό και γιατί πληρώνω το πήγαινε έλα κ.ο.κ. Όταν του επισημαίνω ότι ο ΦΠΑ σε επισκευές και συναφή δεν ήταν ποτέ είκοσι τρία αλλά πάντα δεκατρία, μου λέει ότι αυτός δεν ξέρει τίποτε τέτοιο, δεν έχει δημοσιευθεί τέτοια απόφαση και τρέμει το χέρι του να μου δώσει την απόδειξη. Αυτά, λοιπόν, για να μη λέμε ό,τι θέλουμε και στο εξής θα φτιάχνω μόνος μου ό,τι περνάει από το χέρι μου.

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Κάνω ότι δεν βλέπω 20/11/2013 11:04:20

    Πολύ καλά θα κάνεις και να τον καταγγείλεις μάλιστα. Έτερον εκάτερον όμως.

 3. διον avatar
  διον 20/11/2013 09:26:01

  ....σωστα με μια παρενθεση.....οτι ακομα υπαρχουν καποιοι με 3-4-5-6-7-8 συνταξεις.....κ πολλοι με συνταξιουχοι 40-45-50 χρονων.....

 4. ΒT avatar
  ΒT 20/11/2013 09:34:02

  1. Οι μη μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλώνουν το 29,8% αλλά πληρώνουν φόρο εισοδήματος που αντιστοιχεί στο 45% του συνολικού φόρου εισοδήματος και όχι 29,8%.
  2. Πρέπει να συνυπολογιστεί και το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν και είναι ανεξάρτητο της κερδοφορίας τους.
  3. Αναφέρονται οι μη μισθωτοί και συνταξιούχοι ως φοροφυγάδες, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι το 60% των ελ. επαγγελματιών δεν είναι ενήμεροι ασφαλιστικά και ουσιαστικά στερούνται υγειονομικής περίθαλψης. Αλήθεια αφού φοροδιαφεύγουν, γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν?
  4. Τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια εμφανίζουν τεράστια αύξηση. Αφού λοιπόν φοροδιαφεύγουν γιατί δεν πληρώνουν ούτε τα δάνεια τους και οι τράπεζες προχωρούν σε κατασχέσεις?
  5. Δεν θα ισχυριστώ ότι δεν υπάρχει φοροδιαφυγή στις επιχειρήσεις και τους ελ. επαγγελματίες. Υπάρχει σε όλους όσους μπορούν. Αλήθεια ο εκπαιδευτικός που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα και φυσικά δεν κόβει αποδείξεις στους μισθωτούς δεν συγκαταλέγεται; Μπορούν να αναφερθούν και άλλα παραδείγματα μισθωτών που ασκούν παράλληλο επάγγελμα χωρίς αποδείξεις.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ ΒT 20/11/2013 19:14:12

   Πολύ σωστά.
   Να προσθέσω ότι ο συντάκτης του άρθρου μιλάει ακόμα για αφορολόγητα όρια, ενώ από φέτος υπάρχει έκπτωση από το φόρο μέχρι 2.100 ευρώ για όλους, ΕΚΤΟΣ από τους ελεύθερους επαγγελματίες.
   Να προσθέσω επίσης ότι μέχρι 25.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, ο μισθωτός φορολογείται με συντελεστή 22% (και έχει και έκπτωση φόρου), ενώ ο ελεύθερος επαγγελματίας με 26% (χωρίς έκπτωση φόρου).
   Να προσθέσω τέλος ότι η φοροδιαφυγή ισχύει για (ωφελεί) αυτόν που την κάνει, ενώ οι ρυθμίσεις του φορολογικού Νόμου ισχύουν για (βλάπτουν) όλους.
   Για ποιόν, λοιπόν, είναι "άδικο και αναχρονιστικό" το φορολογικό σύστημα?
   Αν υπάρχουν κάποια "κορόϊδα" στη φορολογία εισοδήματος,
   αυτά δεν είναι σίγουρα οι μισθωτοί - συνταξιούχοι.

 5. διον avatar
  διον 20/11/2013 09:35:02

  .....παντως βουλευτης στον Χνικολαου βρηκε λυση οταν τον ρωτησε ανεργος οτι δεν εχει να πληρωσει το χαρατσι για το σπιτι του: να φυγεις απο το σπιτι σου να το ενοικιασεις ,να πας σε ενα μικροτερο κ με την διαφορα να πληρωνεις τα χαρατσια !!...βεβαια εγω εχω μια καλυτερη λυση :να μεινει αστεγος για να του μενουν περισσοτερα ακομα !

 6. Zame avatar
  Zame 20/11/2013 10:33:29

  (1) συντάσσομαι απολυτα με την άποψη του MAYRO XABIARI
  (σκουπισμα-σφουγαρισμα της περιοχης..γιατι ..?
  ισως γιατι μετα την υπονομευση (στρευλη αναπτυξη) ηρθε η στοχοποιηση..
  & αφού στόχοποιήθηκε και καταστράφηκε το επιχειρεί..
  τώρα το επικαλούμαστε οχι μονον να επαναδραστηριοποιηθεί..!!!
  αλλα και να ανταγωνιστει..!!!

  ..και να τελειώνουμε επιτέλους καμιά φορά με τούς κάθε λογής ..
  'διπλό-τριπλό-..μισθοτο-παρκαρισμένους'
  ..καηκαν αρκετα -ανενταχτα- χλωρα για να μην καουν τα-εκαστοτε κομματικα- ξερα..

  (Είσαι μισθωτός και συνταξιούχος στην Ελλάδα;
  Είσαι μεγάλο κορόιδο.
  Διότι ούτε να κρύψεις μπορείς εισοδήματα και είσαι και ο πιο συνεπής φορολογούμενος.)

  Ισως έτσι να ξεκίνησε και ο κάκιστος 'μύθος' πού εκανε τον
  "κ λ έ φ τ η μ ά γ κ α"

  Επιτρέψτε μου να έχω διαφορετική προσέγγιση .
  διότι μιλάμε για ΤΑ σίγουρα εισοδήματα ..βρέξει -χιονίσει..
  των δε συνταξιούχων πληρωμένα & ανταποδοτικά
  (πού τώρα κρατούν μαζι με τους μισθωτους & συντηρούν τα άνεργα μέλη των οικογενειών τους
  & την υποτυπώδη αγορά)

  Γιατί δεν τολμησαν να κερδίσουν τον βιοπορισμό τους στην ελεύθερη αγορά..
  & όχι εκ του ασφαλούς ..
  αφου ειναι ετσι οπως ισχυριζονται ..τα 'κοροιδα..'

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 20/11/2013 11:55:15

  Όταν λέμε για τα"κορόιδα Συνταξιούχους" δεν αναφερόμαστε μόνο στους συνταξιούχους τέως μισθωτούς, αλλά και σε συνταξιούχους τέως επιτηδευματίες κλπ., οι οποίοι υφίστανται και αυτοί τα πάνδεινα και όταν μιλάμε για μισθωτούς δεν υπάρχουν μόνο οι μισθωτοί του δημοσίου , αλλά και αυτοί του ιδιωτικού τομέα.
  Και διαβεβαιώ το ΜΑΥΡΟ ΧΑΒΙΑΡΙ, ότι ΣΗΜΕΡΑ γι΄αυτούς καθόλου δεν ισχύει το "βρέξει χιονίσει η καραβάνα θα γεμίσει" και ύστερα από το γεγονός της ύπαρξης 1500.000 ανέργων!!
  Τώρα γιατί το 1500.000 ανέργων (καθώς και το υπόλοιπο των 2500.000 εργαζομένων), που δεν ...θέλουν και δεν τολμούν να γίνουν Επιχειρηματίες και μάλιστα σε αυτή τη συγκυρία, σύμφωνα με την άποψη του ZAME, η άποψή μου είναι ότι η απάντηση πρέπει να δοθεί από αρμοδίους ...άλλων ειδικοτήτων!

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ ΝΤΙΝΟΣ 20/11/2013 17:35:34

   Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα είναι πράγματι στη δεινότερη θέση, αλλά μη νομίζετε ότι γι αυτούς καίγονται οι αρμόδιοι, οι δικές τους μοίρες είναι άρρητα συνδεδεμένες με τις επιχειρήσεις που είναι στο στόχαστρο της φορομπηχτικής πολιτικής. Άρα δυστυχώς μαζί θα βουλιάξουν, για να σωθούν "οι άλλοι" (που δε θα σωθούν, διότι το μοιραίο θα έλθει, απλά λίγο αργότερα). Όσο για τους συνταξιούχους, όσο πληρώνονται παραπάνω από ότι οι εισφορές δικαιολογούν, στους ωφελημένους είναι.

 8. Zame avatar
  Zame 20/11/2013 14:10:52

  *) οι οποιοιδήποτε συνταξιούχοι έχουν ανταποδοτικό
  (έστω & κουτσουρεμένο)
  εισόδημα & με αυτό υποστηρίζουν τα άνεργα μέλη των οικογενειών τους
  όπως & οι οποιοδήποτε μισθωτοί με το οποιοδήποτε εισόδημα τους

  *) η 'τόλμη στο επιχειρεί δεν αναφέρεται στην σημερινή συγκυρία..
  μην τα μπερδεύεις αγαπητέ ΝΤΙΝΟΣ


  *) “βρέξει χιονίσει η καραβάνα του εκαστοτε Συντ. & μισθωτου με κατι θα γεμίσει”
  ενω του όποιου -πλειοψηφία- επιτηδευματία μόνον χρέη γεμίζει.
  εξαλου οι ανεργοι & τα λουκετα το δειχνουν.
  εγκλωβισμενοι στο -μη χειρον βελτιστον..ωσπου να ερθει το χειριστο.

 9. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 21/11/2013 00:01:25

  Δεν υπάρχουν "μισθωτοί και συνταξιούχοι". Υπάρχουν "μισθωτοί και συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα" και "μισθωτοί και συνταξιούχοι του δημοσίου / ΔΕΚΟ / κ.λπ". Σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο τσουβάλι καθώς πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές κοινωνικές ομάδες με αντιδιαμετρικά και συγκρουόμενα συμφέροντα. Θα μπορούσα να πω ότι ακόμα και οι μισθωτοί του δημοσίου δέον να διαχωρίζονται σε μισθωτούς προ και μετά ΑΣΕΠ. Καμμία απολύτως σχέση οι μεν με τους δε. Έκανε και κάτι καλό το ΠΑΣΟΚ μετά την τόση καταστροφή που έφερε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.