#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2012 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μιλάνε όλοι;Τελικά η οικονομική κρίση και οι δραματικές πολιτικές εξελίξεις σε όλα τα κόμματα και ιδίως στο ΠΑΣΟΚ, έχουν κάνει ένα καλό: Ξεμπροστιάζουν κάποιους ανθρώπους που μέχρι τώρα κρύβονταν πίσω από τις θέσεις εξουσίας που είχαν και έχουν και πίσω από τους παχυλούς μισθούς τους.

Ξεγυμνώνει αυτή η κρίση ορισμένους τιμητές που μιλάνε επί παντός του επιστητού για όλα και που έχουν μεγάλη συμβολή στην καταστροφή της Ελλάδας.

Ο λόγος για το δημόσιο «ξεκατίνιασμα» του Γ. Πρετεντέρη και του Γ. Ραγκούση. Σε άρθρο του στο Βήμα ο δημοσιογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεν έχω αντίρρηση να προσάψουμε στο ΠΑΣΟΚ όλα τα κακά του κόσμου. Δεν έχω αντίρρηση να φορτώσουμε στον Βενιζέλο όλα τα λάθη, όλες τις αδυναμίες και όλες τις στραβοτιμονιές του. Αλλά να κουνούν το δάκτυλο και οι κηπουροί του Παπανδρέου πάει πολύ! Διότι αυτό δεν είναι έντιμο. Δεν γίνεται δηλαδή να ζητούν τα ρέστα ο Ραγκούσης, ο Ξυνίδης, η Μαριλίζα και όλοι εκείνοι που έριξαν χαζοχαρούμενα τη χώρα στα βράχια και το ΠΑΣΟΚ στην Κόλαση. Πότε λοιπόν πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ να γίνει το ''ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου'' που λέει ο Ραγκούσης; Και πότε πρόλαβε ο Βενιζέλος να κάνει το ΠΑΣΟΚ ''παράρτημα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς'' που λέει η Μαριλίζα;».

Ποιος είδε το Ραγκούση και δεν τον φοβήθηκε. Με μακροσκελή ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει εμπαθή τον Πρετεντέρη. Μεταξύ άλλων γράφει:

«Υπεύθυνοι (σ.σ. της καταστροφής) είναι σίγουρα πολλοί - που είναι και τακτικοί τρόφιμοι ¨ των εκπομπών του κ. Πρετεντέρη - όσοι σκόρπισαν το δημόσιο ταμείο όπου "έπρεπε" για να διασφαλίσουν μια εύκολη πολιτική καριέρα. Και ακριβώς για να καλύψει αυτήν την παρέα, τους πρωταγωνιστές της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, ο κ. Πρετεντέρης υβρίζει, χωρίς να μπορεί να πει το παραμικρό επί του συγκεκριμένου: ούτε για τον Καλλικράτη, ούτε για την αξιοκρατία στο δημόσιο, ούτε για το απόλυτο φρένο στις προσλήψεις, ούτε για το νόμο για την ιθαγένεια, ούτε για την διαύγεια».

Και συνεχίζει ο πρώην υπουργός: «Στην Ελλάδα πάντα υπήρχαν οικονομικοί παράγοντες που χρωστούσαν την ύπαρξή τους στη σχέση τους με το δημόσιο ταμείο. Και εξωνημένοι πολιτικοί που τους φρόντιζαν. Αυτό που προσέθεσε η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης είναι τους δημοσιογράφους-συνδέσμους. Και όσο πλησιάζει η αναπόφευκτη πια λογοδοσία για όλους, επιτίθενται. Επιτίθενται σε αυτούς που δεν ελέγχουν, σε αυτούς που δεν χρωστάνε, σε αυτούς που δεν έχουν να θυμηθούν δουλειές, σε αυτούς που ποτέ δεν τους παρακάλεσαν για να πιάσουν στασίδι στις εκπομπές τους, σε αυτούς που δεν διασκέδασαν μαζί στο υπέροχο πάρτι της μεταπολίτευσης».

Κατά τα λοιπά ο κ. Ραγκούσης καταφέρεται κατά του δημοσιογράφου ο οποίος ξέχασε τις μνημονιακές κορώνες, ξέχασε ότι έβριζε το Σαμαρά και μετά τον στήριζε και πολλά άλλα.

Είναι αστείο, πάντως, για τον απλό κόσμο να τσακώνονται δημοσίως δύο άνθρωποι από αυτούς που σταθερά κι επί χρόνια έχουν σοβαρές ευθύνες για την κατάντια της χώρας.

Κοίτα ποιοι μιλάνε. Μιλά ο Ραγκούσης γιατί θίχτηκε που τον είπαν «κηπουρό». Γιατί δεν ήταν; Αν δεν τον ήξερε ο Παπανδρέου θα γινόταν ποτέ υπουργός; Δήμαρχος και πολύ του ήταν. Δεν ευθύνεται αυτός για τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου; Αυτός δεν ήταν ο πρώτος τη τάξει υπουργός που λάμβανε τις κρίσιμες αποφάσεις; Δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο κι αυτός; Έλεος πια.

Από την άλλη, μιλά ο Πρετεντέρης; Ο διαχρονικός ομοτράπεζος της κάθε κυβέρνησης από τη δεκαετία του 80 και μετά. «Κολλητός» της εξουσίας ήταν εδώ και πολλά χρόνια, μέρος του συστήματος και βασικό γρανάζι της διαπλοκής πολιτικής και δημοσιογραφίας.

Ξέχασε μήπως ότι μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι ήταν κήρυκας του Μνημονίου; Και όταν έφαγε τα «γιαούρτια» άλλαξε ρότα;

Φτάνει πια, λοιπόν. Δε μπορεί να μιλάνε όλοι, να μιλά και ο Ραγκούσης με τον Πρετεντέρη. Προκαλούν τον κόσμο δεν το καταλαβαίνουν;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikos avatar
  nikos 05/11/2012 10:07:45

  Συμφωνώ απολύτως! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ! ( που θα έλεγε και ο Βενιζέλος) .
  Επιτρέψτε μου μόνο μια παρατήρηση : το άρθρο με όλα τα δίκαια του είναι ισοβαρές . Υπάρχει μια πολυ λεπτή διάφορα στους εν λόγω κύριους. Ο ένας είναι πολιτικός και τον στέλνουμε σπίτι του κατα το δοκουν με την ψήφο μας. Και να κουνάει το δάχτυλο απο το σπίτι του καμία άμεση πρακτική σημασία δεν έχει.
  Ο άλλος που μας έχει κατσικωθει ελέω συστήματος και βαθέους κράτους και κουνάει αναιδέστατα το δάχτυλο εδω και χρόνια λέγοντας μυρια όσα ανεκδιήγητα πως και ποιος θα του το κόψει ( το δάχτυλο και την αναίδεια ) ;
  Απλά λέω ότι το άρθρο θα έπρεπε να είναι λίγο - λίγο όμως- ετεροβαρές .

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 05/11/2012 10:39:54

  Ξημερώματα κοιμήθηκαν, ντάλα μεσημέρι ξυπνήσανε...
  Ο ένας τώρα κάπως αργά κατάλαβε ότι ο Βενιζέλος είναι (από κοινωνικο-οικονομική άποψη) κεντροδεξιός, ο άλλος κάπως αργά την σκέφτηκε την πολιτική υστεροφημία του ΠΑΣΟΚ...
  Φοβερό ερώτημα ο κ. Πρετεντέρης: "Πότε πρόλαβε ο Βενιζέλος να κάνει το ΠΑΣΟΚ παράρτημα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς”; Μα ο Βαγγέλης είναι σαν τον speedy Gonzales...
  Και φοβερή αποκάλυψη ο κ. Ραγκούσης: «Στην Ελλάδα πάντα υπήρχαν οικονομικοί παράγοντες που χρωστούσαν την ύπαρξή τους στη σχέση τους με το δημόσιο ταμείο. Και εξωνημένοι πολιτικοί που τους φρόντιζαν"! ¨Οταν ήσασταν βασικός υπουργός κυρ-Γιάννη μου, δεν το ξέρατε;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 05/11/2012 14:43:52

   h**p://drawception.com/viewgame/KHxqzPOHQN/speedy-gonzales-gets-fat/

 3. apergospastis avatar
  apergospastis 05/11/2012 14:35:35

  Δεν έχω καμιά συμπάθεια στον Ραγκούση, αλλά η επιστολή του προσφέρει υπηρεσία στον τόπο. Το σάπιο καθεστώς της μεταπολίτευσης θα πέσει αφού ξεφορτωθούμε τους νταβατζήδες, τους κατασκευαστές και τους μιντιάρχες, και ένα πρώτο στάδιο είναι η απονομιμοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων - και των 'σοβαρών εκσυγχρονιστών' και των Ζορό, Ταρζάν και καουμπόιδων. Αυτοί που ήθελαν να αλλάξουν το μετεμφυλιακό καθεστώς δεν έλεγαν 'να φυγεί ο Καραμανλής να έρθει ο Παπανδρέου', ήξεραν ότι έπρεπε να φύγουν το στέμμα και ο στρατός για να έρθει σοβαρή αλλαγή. Κατ'αναλογία, ο Ραγκούσης, ο Βενιζέλος, η Αννούλα και άλλοι είναι το πιο εύκολο και το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολούν. Αν στην πορεία ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές για να επιβιώσουν και ρίχνουν σκάγια εδώ κι εκεί στους πρώην συνομιλητές τους, τόσο το καλύτερο.

 4. Jay Gatsby avatar
  Jay Gatsby 05/11/2012 14:42:37

  Μία μόνον ένσταση.

  Εφ όσον επιθυμούμε νέα πρόσωπα στην πολιτική, ανακύκλωση του προσωπικού και υπέρβαση των πολιτικών δυναστειών γιατί χλευάζουμε τον σχετικά άσημο πολιτικό πρώην δήμαρχο Ραγκούση ("και πολύ του ήταν").

  Στις ΗΠΑ ένας επιτυχημένος Κυβερνήτης από την αμερικάνικη επαρχία γίνεται Πρόεδρος.

  Μήπως δεν ξέρουμε τι θέλουμε τελικά και επιθυμούμε να παραμείνουμε στους Παπανδρεοκαραμανλοβαρβιτσιωτομητσοτακοκεδικογλοαλευράδες;

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 05/11/2012 14:48:56

  Ξέχασες το βασικό στέλεχος της συνομοταξίας (και "θαυμαστή" του πρώην δημάρχου), τον κ. Ρέππα, κ. Gatsby...
  Τον από το 1981 διαρκώς βουλευτή, τον διάδοχο του "θείου βρέφους"...

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 05/11/2012 14:50:32

  Που "δυστυχώς" χάσαμε από την Βουλή, αφού πρόλαβε και "χτύπησε" τριακονταετία...
  Τυπική περίπτωση.

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 05/11/2012 15:53:46

  “Δεν φταίει ο Παπανδρέου, φταίει ο καπιταλισμός.”
  ~Αλέκα Παπαρήγα, για τον “σύντροφο” Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου

  Μωραίνει Κύριος..

 8. nikos avatar
  nikos 05/11/2012 19:49:18

  Ο καπιταλισμός φταίει ιστορικά ούτως ή άλλως. Επιπλέον υπάρχουν και συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα που το παράχεσαν .

 9. Αετιδευς avatar
  Αετιδευς 06/11/2012 14:48:17

  Ο Ραγκουσης επαιρεται για το εργο που επετελεσε! Για τον Καλλικρατη που αποτελειωσε την Τοπικη Αυτοδιοικηση, για.... την αξιοκρατια(!!!) στο Δημοσιο, για το νομο για την Ιθαγενεια -πισωπλατη μαχαιρια στην Ελλαδα. Αυτο το μηδενικο εφτασε να ειναι καποια στιγμη "αντ' αυτου" του Πρωθυπουργου. Θα πειτε ποιου Πρωθυπουργου; Αυτος κι αν ηταν μηδενικο. Σωστο κι αυτο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.