#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2013 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μιλάμε για τον ίδιο Τσίπρα ή για ...συνωνυμία;


Από το Μάιο μέχρι σήμερα η στάση του κ. Τσίπρα και γενικότερα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Μνημόνιο ήταν ότι θα πρέπει να καταργηθεί. Μάλιστα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγε με στόμφο ότι «θα καταργήσουμε το Μνημόνιο με ένα και μόνο άρθρο».

Κάποια στιγμή μίλησε για αναθεώρηση, αλλά και πάλι επανήλθε στη σκληρή γλώσσα, κάθε φορά που το ακροατήριό του ήταν ελληνικό.

Σκληρός, είρων, ιδιαίτερα επιθετικός κατά των...Μνημονιακών, συμπαρέσυρε και άλλους βουλευτές του οι οποίοι έκαναν συνεχώς σφοδρή επίθεση κατά του Μνημονίου, κατά της Γερμανίας, των εγχώριων... υπηρετών τους κ.λπ.

Βέβαια, όταν έβγαινε καμιά βόλτα στο εξωτερικό άλλαζε τροπάριο. Πιο μαλακός, πιο διαλλακτικός, ένας άλλος Τσίπρας που μιλούσε μεν για αριστερή πρωτοβουλία αλά απέφευγε να είναι σκληρός και να επιτίθεται στους δανειστές.

Το ίδιο έκανε και στη Γερμανία όπου και βρίσκεται και θα συναντηθεί σήμερα με τον Β. Σόιμπλε. Ξέχασε τις καταγγελίες του Μνημονίου, άφησε στην Ελλάδα τις κορώνες για τους μνημονιακούς, τους ξεπουλημένους, τους γερμανοτσολιάδες.

Μίλησε για ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του Μνημονίου. «...Συνεπώς θα πρέπει με βάση αυτά τα δεδομένα και αυτά τα αποτελέσματα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε κάτι, δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες και ότι χρειάζεται να αναθεωρηθεί αυτό το πρόγραμμα. Χρειάζεται να δούμε όλοι τρόπους μέσα από τους οποίους, και οι δύο πλευρές, θα καταφέρουν να πετύχουν, διότι η αποτυχία του προγράμματος στην Ελλάδα και η οικονομική κατάρρευση δεν θα είναι προς όφελος της Γερμανίας και του γερμανικού λαού. Και το πρώτο βήμα για να καταλήξει κανείς κάπου είναι να συζητά», συμπληρώνει ο κ. Τσίπρας.

Τι έγινε βρε παιδιά; Δε θα το καταγγείλετε το κακό μνημόνιο;

Από την άλλη ο... αντιμερκελιστής, αυτός που όπου πάει κι όπου στέκεται στην Ελλάδα βρίζει τη Μέρκελ και τη Γερμανία (το ίδιο και βουλευτές του φυσικά, όπως ο ανεκδιήγητος που έλεγε κουτσό τον Σόιμπλε), στο Βερολίνο μόνο που δεν προσκύνησε τη γερμανική κυβέρνηση

«Είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μια ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας με τον θεσμικό της ρόλο και της κυβέρνησης της Γερμανίας, μιας χώρας που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και ελληνικές εξελίξεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle.

«Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης καταρχάς. Άρα το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτές τις συναντήσεις είναι η εικόνα, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος. Με ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική ουσία, δηλαδή, να προσπαθήσω να πείσω τον συνομιλητή μου και την γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής».

Όσο για τη συνάντησή του με τον Σόιμπλε; Πιστεύει ότι θα τον... πείσει: «Κατά αρχάς, δεν συνηθίζω να συναντώ μόνο ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ. Και δεύτερον, έχω πάντοτε την ελπίδα όταν συνομιλώ με ανθρώπους ότι μπορώ να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη».

Τι έγινε και άλλαξε ο... Αλεξιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς; Την απάντηση του την έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Είναι δύσκολο ακόμα και στον τελευταίο Έλληνα να παρακολουθήσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ Τσίπρα και την μετάλλαξη του κόμματός του σε ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και συνιστώσα εξωτερικού» υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Deutsche Welle.

«Στη σημερινή του συνέντευξη του ο κ. Τσίπρας στην Deutsche Welle εκλιπαρεί για συνάντηση με την κα Μέρκελ. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που λίγους μήνες πριν διαδήλωνε στο πεζοδρόμιο κατά της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την ως ανεπιθύμητη;» συνεχίζει ο κ. Κεδίκογλου.

«Σήμερα δηλώνει ότι θέλει «να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής». Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που λίγους μήνες πριν δήλωνε ότι το Ευρώ δεν είναι φετίχ; Σήμερα ζητάει «συμφωνία με τη Γερμανία για να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα της Ελλάδας». Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που δεσμευόταν στον Ελληνικό λαό, ότι θα καταργούσε με έναν μόνο νόμο μνημόνιο και δανειακή σύμβαση;

Οι Έλληνες και γνώση έχουν και - δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα - και μνήμη έχουν!» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 14/01/2013 08:26:54

  Όλοι οι μεγαλωμένοι στην χλιδή και τεράστιες καταθέσεις,στον Σύριζα είναι.Απλά δεν είχανε με τι να ασχολειθούνε και το παίζουν ψευτο-επαναστάτες του κώλου.Όλη η ηγεσία του Σύριζα είναι καπιταλίστες ,λαμόγια, κλέφτες, αναρχικοί.Το κακό είναι ότι ηΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για λόγους δικούς το κάθε κόμμα άφησε να εξελιχθεί ο Σύριζα σε κόμμα αναρχικών και το παιχνίδι έχει ξεφύγει με αρνητικές συνέπειες για τον τόπο.Ο Τσίπρας είναι μια φούσκα που θα ξεφουσκώσει όταν θα δείχνει τον πραγματικό του εαυτό.

 2. Κώστας Π. avatar
  Κώστας Π. 14/01/2013 10:13:45

  Eιναι απίστευτο πόσο γρήγορα μαθαίνει αυτο το Παιδί.
  Στό τέλος δεν θα μπορούμε καν να τον κατηγορήσουμε για Αριστερισμό...

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/01/2013 10:44:55

  Οι σημερινές δύο πολιτικές δυνάμεις "εξουσίας", συγκλίνουν προγραμματικά επι της ουσίας (αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η πορεία της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη), ενώ ταυτόχρονα κατατρίβονται δια το θεαθήναι σε κοκκορομαχίες για τον "αναρχισμό στη χώρα της φαιδράς αγγουρέας". "Βίλλες Αμαλίες".
  Απο τη μία πλευρά, είναι καλό άν "ανάγκα και θεοί πείθονται".
  Απο την άλλη, αντιμετωπίζουν τους πολίτες της χώρας ως ανήλικα που τρέφονται με χαβαλέ. Με τέτοια "παιδαγωγική πολιτική", η Ελληνική κοινωνία θα παραμείνει ανώριμη, άρρωστη.
  Μ' αυτά τα κόμματα της ΔΙΠΛΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και με αυτό το πολιτικό προσωπικό, είναι αδύνατη η αλλαγή σελίδας. Οι συνειδητοί πολίτες περιμένουμε. Ή θα μας φερθούν ως πολίτες που διαθέτουν εγκέφαλο, ή θα έχουν και αυτά την θλιβερή τύχη του ΠΑΣΟΚ.

 4. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 15/01/2013 17:44:35

  "Οι Έλληνες και γνώση έχουν και – δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα – και μνήμη έχουν!» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος."

  Άθλια αυτή η ξύλινη γλώσσα. Καλά, λίγη φαντασία δεν έχουν να αλλάξουν κάτι από την χιλιοπαιγμένη κασέτα; Κατάντησαν ανιαροί και γελοίοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.