Μιλάει και ο ΓΑΠ...
03/04/2014 10:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μιλάει και ο ΓΑΠ...

Μετά το «όχι» στο πολυνομοσχέδιο, σε συνεννόηση μάλιστα με τον Παπανδρεϊκό, Απόστολο Κακλαμάνη, ήρθε η χθεσινή παρέμβασή του για τον Τάκη Μπαλτάκο

Πολλές φορές η Κόλαση από τον Παράδεισο έχει απόσταση όσο ένα… δίλεπτο βίντεο. Από τον Παράδεισο της οικονομικής ανάκαμψης, της δημοσκοπικής ανάτασης και της πολιτικής κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας φτάσαμε σε χρόνο ρεκόρ στην Κόλαση μιας πιθανής σοβαρής κυβερνητικής κρίσης.

Μήπως, λένε κάποιοι, η υπόθεση Μπαλτάκου αποτελέσει το πρόσχημα για διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού και για προσφυγή στις εκλογές;

Αν και δεν συμφέρει κανέναν στο ΠΑΣΟΚ να κάνει κάτι τέτοιο, η στάση του Γιώργου Παπανδρέου δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Μετά το «όχι» στο πολυνομοσχέδιο, σε συνεννόηση μάλιστα με τον Παπανδρεϊκό, Απόστολο Κακλαμάνη, ήρθε η χθεσινή παρέμβασή του για τον Τάκη Μπαλτάκο. Αργά το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός με δήλωσή του αμφισβήτησε ανοικτά την συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ζήτησε ουσιαστικά τη διάλυση της κυβέρνησης. Κατηγόρησε ανοικτά μάλιστα την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτε για την υπόθεση Μπαλτάκου και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Με δεδομένη την κινητικότητα στο Παπανδρεϊκό στρατόπεδο (όποιο κι αν είναι αυτό) δεν αποκλείονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Η στάση του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, οι διαρροές βουλευτών προσκείμενων στον κ. Παπανδρέου ότι «δεν πάει άλλο με τον Βενιζέλο που διαλύει το κόμμα» και η χθεσινή ανακοίνωση, δημιουργούν ένα πολύ εκρηκτικό μίγμα.

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι τίθεται σε αμφισβήτηση η «δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης» και ότι η «απομάκρυνση Μπαλτάκου δεν αρκεί».

Οποιος διαβάσει πίσω από τις λέξεις της προσεκτικά διατυπωμένης ανακοίνωσης του κ. Παπανδρέου, θα διαπιστώσει ότι κάτι πολύ σοβαρό σκέφτεται να κάνει. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν τι θα γίνει ας μην είμαστε μάντεις κακών. Άλλωστε, με την οικονομία να βρίσκεται στο προσκήνιο, αν κάποιοι θελήσουν να χύσουν την καρδάρα με το γάλα τώρα, ίσως να αποβεί μοιραίο για τη χώρα.

Η ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Μια "οικογενειακή υπόθεση" της δεξιάς, με πρωταγωνιστές του κυρίους Παναγιώτη Μπαλτάκο και Ηλία Κασιδιάρη, αναδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, μείζονα διακυβεύματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία.

Κυρίαρχο διακύβευμα; Η Δημοκρατία. Και συγκεκριμένα, η αντιμετώπιση των αντιδημοκρατικών αντιλήψεων και πρακτικών που έχουν εμπεδωθεί και αφορούν τους θεσμούς και την λειτουργία τους.

Αυτή την εθνικά κρίσιμη στιγμή, που δοκιμάζεται η αντοχή και η υπομονή του Ελληνικού λαού, μέσα από μια επίπονη δημοσιονομική προσαρμογή, η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει το πάντα, προκειμένου να ανατρέψει αρνητικές πελατειακές, ακόμη και παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος.

Αυτές δηλαδή, που μας οδήγησαν στην κρίση και την εξάρτηση της χώρας από τους πιστωτές μας:

Τις γκρίζες πελατειακές εξαρτήσεις που υπερβαίνουν θεσμικές λειτουργίες, για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες.

Τις υπόγειες διαδρομές, που ταυτίζουν την εξουσία με τις πάσης φύσεως εξωθεσμικές ή παρακρατικές απολήξεις.

Το αντίθετο συνέβη.

Η υπόθεση Μπαλτάκου, αποδεικνύει ότι, η σημερινή Κυβέρνηση αντί να χτυπήσει την ρίζα του κακού, υιοθέτησε και εξέθρεψε αντιλήψεις και συμπεριφορές, που αποτελούν και την αιτία της ίδιας της κρίσης και του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων και του χρέους. Μάλιστα, όχι μόνον δεν υπερασπίστηκε μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει μετά το 2009, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις τις αποδόμησε.

Ακόμα χειρότερα, έθεσε σε αμφισβήτηση στα μάτια των Ελλήνων, τη δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών της πολιτείας.

Με αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται και η σταθερότητα της πορείας μας, καθώς βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά και η αξιοπιστία της χώρας μας, που ματώσαμε ως Έλληνες να αποκαταστήσουμε.

Πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ' ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, είναι προφανείς. Και η απομάκρυνση του κ. Μπαλτάκου, δεν αρκεί.

Η χώρα και η Ελληνική κοινωνία, έχουν ανάγκη από ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους, που να λειτουργεί με αρχές, αξίες, θεσμούς, με σεβασμό στην λειτουργία τους, με διαφάνεια και ευνομία.

Αυτό παραμένει εδώ και χρόνια το διακύβευμα.

Οι σημερινές εξελίξεις, αναδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, χωρίς δεύτερες σκέψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Χρέος μας είναι, να ανταποκριθούμε στα μεγάλα διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας.

Και μπροστά σε αυτά τα διακυβεύματα όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/04/2014 11:00:31

  Αυτό το τελείωμα έχει ακόμα γραφείο που βγάζει ανακοινώσεις; Γιατί δεν ασχολείται με την προστασία του σπάνιου θαλάσσιου πάντα, μαζί με τον Κρίτωνα Αρσένη; Μου έλεγε φίλος ιδιοκτήτης γυμναστηρίου (και παλιός πασόκος) πόσο κόστισαν τα όργανα που είχε παραγγείλει ο ΓΑΠ για το πριβέ του γυμναστήριο στην Ιπποκράτους και έφριξα. Τα έβγαλαν μετά στο σφυρί όσο-όσο, αλλά και πάλι ήταν πανάκριβα να τα αγοράσουν τα συνοικιακά γυμναστήρια.

  • Artisan avatar
   Artisan @ ΒΙΣ 03/04/2014 11:36:02

   900 χιλιάρικα για να γυμνάζεται...μετά τα πούλαγαν 200! και τώρα θέλει να σώσει την Ελλάδα μιλώντας για διαφάνεια!

 2. gikon avatar
  gikon 03/04/2014 11:23:38

  1.- Έχει εκκρεμότητες με το ΠΑ.ΣΟ.Κ (Ο Βενιζέλος έχει το πόρισμα στο συρτάρι, δίπλα στο στικάκι με τη λίστα). 2.- Έχει εκκρεμότητες με την Ελλάδα (Μία και μόνη εξεταστική επιτροπή). Μαντρώστε τον, τώρα!

 3. Athinaios avatar
  Athinaios 03/04/2014 12:11:35

  Μοναδικη ευκαιρεια για τον ΓΑΠ για ολικη επαναφορα και για εμποριο προοδευτικοφροσυνης εναντια στην "δεξια"!!! Βεβαια για να μπορεσει να επιτυχει η προσπαθεια του θα πρεπει να σταματησει να στηριζει την κυβερνηση αυτος και οι βουλευτες του πασοκ που τυχον επηρρεαζει...........Το θεμα ειναι αν θα τολμησει κατι τετοιο γιατι ο βενιζελος τον κραταει στο χερι.............................Βλεπετε υπαρχουν και αυτες οι εκρεμμοτητες.........................................

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 03/04/2014 12:38:41

  Ο Παπανδρέου δεν κινείται μόνος του, αλλά τον κινούν άλλοι. Έχουν αποφασίσει να ρίξουν την κυβέρνηση, αν μπορέσουν, είναι πολύ απλό. Και ο Κασιδιάρης είναι, φυσικά, και αυτός στο κόλπο. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ας ελπίσουμε να κινηθούν έτσι οι παρασκηνιακές διεργασίες, ώστε να σωθεί η κατάσταση. Δυστυχώς, θα είναι λίγο αργά να βγει ο Σαμαράς στον κόσμο και να του πει την αλήθεια για το Μνημόνιο και τις συνωμοσίες πίσω από την πλάτη της χώρας. Αυτά έγιναν μονοπώλιο των ψεκασμένων και κατέληξαν να είναι περίπου γραφικές απόψεις. Όλα γίνονται για να μη βγει η Ελλάδα στις αγορές. Γνωρίζουν καλά αυτοί που κινούν τον Παπανδρέου ότι από εκεί και πέρα το παιχνίδι έχει χαθεί γι' αυτούς.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Διογένης 03/04/2014 13:06:36

   Εἴπαμε, ὁ γιωργάκης ἐκτελεῖ διαταγές, γιατί ὁ ἵδιος δέν διαθέτει brains! ῎Εχει πεῖρα τό παιντί. . .ἐξακολουθεῖ νά ἔχη συναντήσεις μέ τούς καθοδηγητές του καί ἐκτελεῖ βάσει σχεδίου. Τελικά ὅλα τά "σκάνδαλα" τῆς ΝΔ καί οἱ "κρυφές συνομιλίες" μέ τούς ἐχθρούς τῆς παράταξης καί τῆς ῾Ελλάδας, εἶναι μᾶλλον διαβολικές συμπτώσεις! Καί τότε καί τώρα ὑπῆρχε/ὑπάρχει ὁ κοινός παράγοντας. . τό ἀφήνω στήν κρίση σας. Δύο πατριῶτες πρωθυπουργοί προσπάθησαν/προσπαθοῦν νά σταθῆ ἡ ΠΑΤΡΙΔΑ στά πόδια της χωρίς "προστάτες καί δανειστές". Ξαφνικά, τσούπ ἀπό τό πουθενά ξεπετάγοντε "σκάνδαλα καί κρυφές συνομιλιες". . .

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Φωτεινή 03/04/2014 23:50:42

    Μπραβο σας . Θυμαμαι τον Καρατζαφυρερ που αποχωρησε με δηλωσεις περι Σαλωμης. Θυμαμαι ενα προσωπικο δραμα που εγινε πολιτικο. Την Ζαχοπουλιαδα. Θυμαμαι την Βατοπεδιαδα. Θυμαμαι που καηκε η Ελλαδα. Θυμαμαι που καηκε η Αθηνα και καποιοι αθωοι. Δεν ξεχνω τα περι ¨κουρασμενου¨ του παντογνωστη δημοσιογραφου. Δεν ξεχνω το ¨λεφτα υπαρχουν¨ και το ¨κυβερνω μια διεφθαρμενη χωρα¨. Ειναι τωρα η ωρα της Μπαλτακιαδας, ειναι η ωρα του ¨λεφτα υπαρχουν ΙΙ¨ και δωστα ολα εφοσον εισαι χρεοκοπημενος . Γιατι μια εξοδος στις αγορες και ενα πρωτογενες πλεονασμα ανεβαζει τις τιμες και αυτο δεν συμφερει τις 7 αδελφες και ολα τους τα ξαδελφια. Και οι Ελληνες ως συνηθως παρορμητικοι εχουν αυτοκαταστροφικες τασεις. Μιτεραν, Σαρκοζι, Ολαντ, Μπερλουσκονι, Μερκελ ακομα και Ερντογαν κατηγορηθηκαν για διαφορα αλλα σχεδον παντα η αντιπολιτευση περιμενε 4 ετη για εκλογες. Εδω ο ΓΑΠ και ο Τσιπρας απο την πρωτη μερα μετα τις εκλογες ξεκινησαν την αμφισβητηση εναντιον της κυβερνησης της νομιμης με δυσφημιση της Ελλαδας. Και φυσικα παντα υπαρχουν οι καλοθελητες βλακες , οι εφιαλτες, οι εξτρεμιστες μαυροκοκκινοι, οι επιορκοι για να ανοιξουν την πορτα στον εχθρο. Το ΄παιντι΄ανηκει σε μια η πιο πολλες απο τις παραπανω κατηγοριες. Τελος πιστευω οτι το λομπυ της δραχμης περιμενει σαν ορνεο πανω απο την Ελλαδα.

  • Aegean times avatar
   Aegean times @ Διογένης 03/04/2014 13:15:34

   Πάντα οι άλλοι φταίνε, εμείς δεν κάνουμε ποτέ λάθος. Τον Καραμανλή τον έριξαν και ήθελαν την εξόντωσή του, τον Γιωργάκη τον έριξαν τα πάσης φύσεως συμφέροντα και η κακιασμένη η Μέρκελ. Τώρα ξαναεμφανίζονται αυτοί " οι άλλοι " να ρίξουν την κυβέρνηση! Μα καλά υπάρχουν σενάρια για το Μνημόνιο εκτός από αυτά που γνωρίζουμε και δεν τα έχει πει στον λαό του ο Σαμαράς? Μάλλον δεν κατάλαβες τι γράφεις... ότι κρατά κρυμμένα μυστικά... ας σταματήσουμε να γράφουμε άλλα αντί άλλων γιατί χειροτερεύουμε έτσι τα πράγματα.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Aegean times 03/04/2014 14:55:49

    ῎Αν συγκρίνεις τούς δύο μέ τόν γυιό τῆς μανούλας του, ἔχεις προβληματάκι.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Aegean times 03/04/2014 15:30:43

    Τεράστιες ανακρίβειες! Τον ΓΑΠ τον έριξε ο Σαμαράς και κανείς άλλος. Είχε περάσει επιτυχώς από το τεστ της ψήφου εμπιστοσύνης και 2 φορές πέρασε τα μεγάλα συλλαλητήρια χωρίς να πάθει κάτι στην ψήφιση των νομοσχεδίων. Δεν έπεφτε αν δεν τον πίεζε ο Σαμαράς μετά την απόπειρα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ Διογένης 03/04/2014 14:57:29

   "Όλα γίνονται για να μη βγει η Ελλάδα στις αγορές". Χτύπησες διάνα! Ακριβώς. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτόν το απίθανο αστοιχείωτο τύπο τον περιφέρουν γνωστοί μεγάλοι αλογομούρηδες του αληθινά πολύ μεγάλου τζόγου και ενώ δεν έχει τίποτα από την εξυπνάδα τους παρόλα αυτά τον έχουν συνεχώς δίπλα τους όπως οι χαρτοπαίκτες το "γούρι" τους. Θυμάμαι το απίστευτα οργίλο ύφος του γνωστού αλογομούρη Ρουμπινί με την καθαίρεση Παπανδρέου το Νοέμβρη του 2011. Δεν παρέλαβε μόνο τον Σαμαρά αλλά και τον Σαρκοζύ και τη Μέρκελ. Προφανώς κάποια καλή παρτίδα είχε στηθεί και οι σκυλιασμένοι λυκάνθρωποι βυσσοδομούσαν γιατί χάσαν το γκανιάν τους στη στημένη κούρσα. Σόρος. Στίγκλιτζ-σοβαρός και καλά νομπελίστας, που κλίνει με ταπεινή σεμνότητα το κεφάλι προς την πλευρά των κρυφών κερδών του-Ρουμπινί και τόσα άλλα αρπακτικά που τα προσκαλούσε στα περιβόητα και κακόφημα σεμινάρια της Σύμης. Ένας αδίστακτος τζογαδόρος σε βάρος ενός λαού που έκανε το λάθος να τον εμπιστευθεί. Με όση γνώση της Ιστορίας έχω δεν μπορώ να βρω ελεεινότερη μορφή, πολύ περισσότερο που προέρχεται από μια προνομιούχα κάστα και λογικά θα ανέμενε κανείς κάτι ανιδιοτελέστερο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Διογένης 03/04/2014 15:28:14

   Πέστα! Καιρό τώρα παίζεται το παιχνίδι. Χθες ξυλοκοπήθηκαν άγρια δαπίτες εντός του παν/μίου Μακεδονίας από κουκουλοφόρους και δεν παίζει πουθενά η είδηση. Καλύπτεται η αριστερή βία από το βίντεο του Κασιδιάρη. Καλή συγκυρία για να είναι τυχαία. Μιλάμε για σχέδιο α λα Καραμανλή καθοδηγούμενο από κέντρα εκτός Ελλάδας. Εύχομαι να είμαστε ψύχραιμοι και να κατακάτσει η σκόνη να τα δούμε καθαρά τα πράγματα. Προς το παρόν πολλή η θολούρα που τεχνηέντως έφεραν σύριζα με τις μομφές και χα με το βίντεο.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Διογένης 03/04/2014 17:17:26

   Ετσι είναι . Όλα γίνονται για να μη βγει η Ελλάδα στις αγορές . Μέχρι τότε θα μετέλθουν των πάντων ... Το σκηνικό που πάει να στηθεί , μου θυμίζει τις μέρες του Καραμανλή ... Αποδόμηση του Α. Σ. , βιαιότητες στα πανεπιστήμια ( που έχουν αρχίσει εδώ και καιρό ...), ένταση και υποτίμηση των πάντων , βίντεο , προτάσεις μομφής με συγκεκριμένο στόχο ( καθυστέρηση για την έγκριση της δόσης και ουσιαστικά στις αγορές ).... Η στιγμή είναι κρίσιμη για τη χώρα . Να ευχηθώ η πλειοψηφία του κόσμου να το καταλάβει ;; Μακάρι να βάλει ο Θεός το χέρι του ..., αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι τα πάθη , είναι δυνατότερα από τη λογική .....

 5. Jimakos avatar
  Jimakos 03/04/2014 13:09:45

  Δεν αντέχουν σε κριτική τα λεγόμενά του! Αποδόμηση των μεταρρυθμίσεων που έκανε μετά το 2009... τι συζητάμε τώρα;

 6. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 03/04/2014 14:34:38

  Το μονο που μπορει να προφερει ο ΓΑΠ στο μεσο Ελληνα πολιτη είναι να παει αμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε τουλάχιστον να μας προσφερει άπλετο γελιο. Αργοτερα βλέπουμε για μια ''εξεταστικη ΓΑΠ'' , μηπως και πρεπει να ακολουθησει τα χναρια του Ακη...

 7. Hunter avatar
  Hunter 03/04/2014 14:53:12

  Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας πολίτης (ούτε εμείς οι ομογενείς) που να παίρνει οιανδήποτε "παρέμβαση" του ΓΑΠ στα σοβαρά.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Hunter 03/04/2014 15:00:06

   Αρκεί να μήν υπάρχουν συνέπειες από τις παρεμβάσεις του...

 8. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 03/04/2014 16:04:37

  Το μόνο πολιτικό σχόλιο που θα έκανα είναι "μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι *όλοι!" Αλλα δεν το κάνω ,για να μην προσβάλω τους *όλους , που μου αρέσουν (οι γυναικείοι ενοειται!)

 9. Xωρίς μάσκα avatar
  Xωρίς μάσκα 03/04/2014 17:05:56

  Τον ανέχθηκαν τόσο καιρό ,να περιφέρεται στην Αμερική και ανά τον κόσμο και να ...διδάσκει τρομάρα του.Τώρα είναι αργά.Αυτοί που τον επέβαλλαν το 2009 είναι οι ίδιοι που επαναφέρουν το ανδρείκελο τους στην κακοποιό δράση.Δεν ξέρω βέβαια γιατί ανέχτηκε ο Σαμαράς δίπλα του τον ανεκδιήγητο κι επικίνδυνο όπως αποδείχτηκε Μπαλτάκο,όμως αν τώρα δεν κινηθεί αυτοπροσώπως προς τους υγιείς εναπομείναντες Νεοδημοκράτες η υπόθεση έχει τελειώσει.

 10. Nanos avatar
  Nanos 03/04/2014 17:10:00

  Πιο ηλίθιο εκλογικό σύστημα που δίνει τη δυνατότητα σε πρώην πρωθυπουργούς να είναι στη Βουλή χωρίς να δώσουν εκλογική μάχη δεν υπάρχει.Απόδειξη: Γεώργιος Παπανδρέου.

 11. Πάνος Μ. avatar
  Πάνος Μ. 03/04/2014 17:41:56

  Τρία πουλάκια κάθονταν... Αυτό που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ο ΓΑΠ είναι ότι βρίσκεται στον κόσμο του.. Εκτός τόπου και χρόνου... Αν απομονώσεις τις αναφορές στον Μπαλτάκο, η ανακοίνωση θα μπορούσε να αφορά κάλλιστα σε οποιοδήποτε άλλο θέμα... Κάτι πιο πρωτότυπο δεν σκέφτηκαν;

 12. Στέφανος avatar
  Στέφανος 03/04/2014 19:49:59

  Ναι. Μιλάει ο άνθρωπος που μας έβαλε στο μνημόνιο, ο κήρυκας του πολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης, ο εισηγητής του νόμου Ραγκούση. Αν είναι δυνατόν....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.