#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/12/2009 15:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μικρο – Πολιτικός» Κεμαλισμός

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.

 

Η πρώτη «αντεπίθεση» του καθεστώτος της αναντάμ παπαντάμ «προοδευτικότητας», εναντίον του στρατοπέδου Σαμαρά ήταν όπως θα θυμάστε, μετά την νίλα της 29/11, την «11η Σεπτεμβρίου» της Οικογένειας, οι δια του “VETO” ψευδολογίες κατά του Χρύσανθου Λαζαρίδη από ψευδώνυμη κρυπτόμενη νούλα της κολωνακιώτικης μεταλλαγμένης «αριστεροφροσύνης». Πήραν απάντηση κι ακόμη τσούζει ο «προοδευτικός» απαυτός τους.

Σήμερα, παραμονές του νέου έτους, την σκυτάλη πήρε η «ναυαρχίδα» της καθεστωτικής σκυφτής ψευδοπροοδευτικότητας, «ΤΑ ΝΕΑ», του γνωστού συγκροτήματος, τα φύλλα του οποίου καιόμενα στα χέρια του εξαγριωμένου λαού του Κέντρου, του πραγματικού Κέντρου του Γέρου της Δημοκρατίας, φώτισαν τις άγριες νύχτες της Αποστασίας, με την οποία το Συγκρότημα του εκλιπόντος έπαιξε τρελή μπάλα. Στόχος αυτή τη φορά ο Διονύσης Καραχάλιος, νέος Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος στη Νέα Δημοκρατία.

«ΤΑ ΝΕΑ» βέβαια ποτέ δεν ήσαν απόντα από όλες τις μεγάλες στιγμές της πρόσφατης Ιστορίας του τόπου. Στήριξαν τον Σημίτη στα Ίμια και στους S 300, «ξεσκίστηκαν» υπέρ του ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν, έδωσαν τα ρέστα τους στην υπόθεση Οτσαλάν, προμοτάρανε τον Βενιζέλο και μόνο αφίσες δεν κολλήσανε υπέρ της Ντόρας. Από τα αποτελέσματα που έφεραν τα πουλέν τους είναι πια φανερό ότι η επιρροή τους ξεφτίζει και ότι τα φύκια τους δεν περνάνε πια για μεταξωτές κορδέλες.   

Ο «Μικρο-πολιτικός», με τίτλο «Δεξιά, πιο δεξιά» λέει περίπου ότι ο Διονύσης Καραχάλιος είναι δικηγόρος, άνθρωπος του Σαμαρά επί δεκαετίες, ότι προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ, ότι προσχώρησε από τους πρώτους στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, ότι διετέλεσε αντιπρόεδρος του εθνικοπατριωτικού «ΔΙΚΤΥΟΥ 21», μέχρι εδώ σωστά κι ότι «έκτοτε ούτε αυτός ξανάδε τη Ρηγίλλης, ούτε η Ρηγίλλης τον ίδιο. Το 1990, επί κυβέρνησης Ζολώτα, είχε κάνει ένα ολιγόμηνο πέρασμα από τη Νομαρχία Ροδόπης». Ακολουθούν διάφορες «τσαχπινιές» με την γνωστή πρόθεση και κατάληξη, να τον εμφανίσουν ως «πολύ δεξιό», ρε παιδί μου, για τα γούστα τους και ότι του ταιριάζει πιο πολύ ο … Καρατζαφέρης, παρά η Ν.Δ. Το ωραίο είναι ότι ο τύπος που το γράφει χρησιμοποιεί το «εθνικοπατριωτικό» απαξιωτικά και ενοχλείται από την ύπαρξη …δεξιών στη Ν.Δ.!

Λοιπόν, διαβάστε παρακάτω, για να δείτε πόσο χαμένο μπορεί να πηγαίνει το 1,30 Ευρώ που τυχόν δώσατε για «ΤΑ ΝΕΑ», αντί να μπείτε τζάμπα στο ANTINEWS και τι μούφα είναι η καθεστωτική σκυφτή δημοσιογραφία.

Καταρχήν ο Διονύσης Καραχάλιος, αδελφικός φίλος και συναγωνιστής πολλά χρόνια, είναι μάχιμος δικηγόρος, ζει από τη δουλειά του. Ναι, είναι γέννημα θρέμμα της ΟΝΝΕΔ, χρόνια πιστός στον Αντώνη κι ήταν όχι μόνο Αντιπρόεδρος στο ΔΙΚΤΥΟ 21 αλλά και ο έτερος δικηγόρος που μαζί κάναμε δικαστικώς και όχι μόνο τα αποκαλυπτήρια σε διάφορες δημοσιογραφικές θεραπαινίδες των συγκοινωνούντων δοχείων: σημίτειο σύστημα - Οικογένεια – κολωνακιώτικη «αριστερά» (Αλέκα, πόσο δίκιο έχετε για δαύτους!). Έχουμε ΦΕΚ, υπεύθυνες δηλώσεις κι άλλα πολλά. Αναζητείστε τα διαδικτυακώς και διασκεδάστε. Αναζητείστε και τα άρθρα του Διονύση, όπου θα δείτε συγκροτημένη πατριωτική και δημοκρατική σκέψη. Διαβάστε τι πραγματικά έχει γράψει και μετά στείλτε στο συγκρότημα τα «συχαρίκια» και την άποψη σας για τις μαϊμουδιές σε βάρος της αλήθειας.

Το «ολιγόμηνο πέρασμα» του από την Νομαρχία Ροδόπης ήταν τρεισήμισι (3,5) χρόνια, ψευταράκο «Μικρο-πολιτικέ», στην διάρκεια των οποίων άλλαξε τον αδόξαστο στο μηχανισμό του Προξενείου και λειτούργησε ως Νομάρχης του Ελληνικού Κράτους, κι όχι ως γλείφτης των κεμαλικών  και νυν ισλαμοφασιστών σκυλιών που ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ καταρχήν την ίδια τη μειονότητα και εργάζονται αποσχιστικά σε βάρος της Πατρίδας.

Ο Διονύσης είναι ένας μειλίχιος άνθρωπος, από καλή οικογένεια, με λαμπρές σπουδές στο Ευρωπαϊκό δίκαιο. Δεν θα διακρίνεις πάνω του θυμό κι ούτε μπορείς να τον φανταστείς σκληρό, εκτός, εκτός εάν, φίλτατοι, του θίξεις την Πανάθα ή διανοηθεί κανένα τσανάκι να θίξει την Πατρίδα και τα συμφέροντα της κι ο Διονύσης είναι στα πέριξ. Έτσι πρέπει να είναι οι Δημόσιοι Λειτουργοί, μαντρόσκυλα του δημοσίου συμφέροντος κι όχι σκυλάκια στους καναπέδες των ξένων και της διαπλοκής.

Επί Νομαρχίας Καραχάλιου μοιράστηκαν στα μειονοτικά σχολεία για πρώτη φορά καινούργια και ωραία σχολικά βιβλία της τουρκικής, χωρίς ανθελληνική και φασιστική προπαγάνδα. Όπως αντιλαμβάνεστε, όλος ο μηχανισμός του μακριού χεριού της γείτονος στην Θράκη χοροπήδηξε. Φωνασκίες, απειλές στους δασκάλους να μην τα διδάξουν και τα γνωστά παλαιοναζιστικά του κεμαλισμού. Ο Διονύσης τ’ αντιμετώπισε όλ’ αυτά και την γενικότερη δράση των εμμίσθων του Προξενείου με αποφασιστικότητα κι αποτελεσματικότητα κι ήταν η πρώτη φορά που τα θύματα του παρακρατικού και ξενοκίνητου αυτού μηχανισμού, οι Πομάκοι, οι αθίγγανοι και οι νομιμόφρονες τουρκογενείς, αναθάρρησαν, είδαν ότι δεν ήταν απροστάτευτοι κι ότι υπήρχε εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας στον οποίο μπορούσαν να στηρίζονται.  

Όταν ο Διονύσης παραιτήθηκε από Νομάρχης διαφωνώντας με τις μητσοτάκιες στροφές στην εξωτερική πολιτική οι τούρκικες εφημερίδες, τα όργανα του κεμαλικού φασισμού, πανηγύριζαν. Τα ‘χω δει με τα μάτια μου. Σήμερα ίσως λυπούνται, όπως κι ο ψευταράκος «Μικρο-πολιτικός». Συγγένειες…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. HRISOS avatar
  HRISOS 31/12/2009 15:19:57

  ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ .ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΖΗΜΙΑ Η ΑΛΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΜΑΡΑ

 2. kalathos avatar
  kalathos 31/12/2009 15:49:02

  ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΝΕΤ 105,8

  ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

  ΨΑΞΤΕ ΤΟ

 3. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 31/12/2009 16:00:28

  Καλημέρα. Άκυρα τα χθεσινά χρόνια πολλά, καθότι περάσαμε και σήμερα μια βόλτα από τη δουλειά.

  Η Ελευθεροτυπία ξεσαλώνει μην τυχόν και πει "όχι" ο Σαμαράς στο νομοσχέδιο για τους μετανάστες και εισπράξει όλη τη λαϊκη δυσαρέσκεια. Διαδικτυακή πολιορκία, λέει, Σαμαρά, κατά των μεταναστών. Προσέξατε πώς το λέει έντεχνα; "Κατά" των μεταναστών. Είμαστε όλοι εμείς οι κακοί που είμαστε "κατά" των μεταναστών. Ο κόσμος βράζει, αλλά κι αυτοί δίνουν τα ρέστα τους, γιατί ξέρουν ότι αυτός είναι ο "υπέρ πάντων αγών" και ότι αν τον χάσουν το κλείνουν το νεοταξικό τους μαγαζί, διότι ο κόσμος ξύπνησε.

  Το υπάρχον καθεστώς για τους μετανάστες είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Όλοι μπορούν να πάρουν υπηκοότητα, αν μείνουν δέκα χρόνια στην Ελλάδα και έχουν ενσωματωθεί ουσιαστικά. Τα παιδιά τους θα κάνουν αίτηση στα 18, αν φυσικά έχουν ενσωματωθεί. Η βάπτιση για τους μουσουλμάνους είναι δεδομένο ότι είναι αναγκαία, αλλά δεν το λέμε προς τα έξω για ευνόητους λόγους. Πολύ καλά κάνουμε και το ζητούμε, φυσικά, διότι ο μουσουλμάνος αλλιώς δεν είναι καθόλου αφομοιώσιμος.

  Τα Νέα έχουν βάλει μια αισχρή δημοσκόπηση που σε αναγκάζουν να πεις είτε "ναι" στην ψήφο των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές (να υποθέσουμε ότι θα περιορίσουν την παροχή ψήφου εκεί μόνον), είτε "όχι, έχουν δικαίωμα μόνον να εργάζονται". Ψευδέστατο φυσικά ως δίλημμα, διότι έχουν ένα σωρό άλλα δικαιώματα. Το συμβόλαιο κατά της Ελλάδας εκτελείται με συνέπεια από όσους το ανέλαβαν εκ προμελέτης, καθώς και από τους αρκετούς χρήσιμους ηλίθιους που τους έπιασε ο ανθρωπισμός να δώσουμε ελληνική υπηκοότητα στα στίφη ασιατών και αφρικανών λαθρομεταναστών (να υποθέσουμε ότι μετά από αυτό το νομοσχέδιο για την υπηκοότητα θα ακολουθήσει κι άλλο κύμα νομιμοποίησης λαθρομεταναστών;).

  Η επιλογή Καραχάλιου είναι πολύ καλή και ας τους αφήουμε να λένε. Σύντομα δεν θα έχουν να λένε τίποτα, διότι η κοινωνία θα τους ξεβράσει.

  Καλή χρονιά σε όλους!

 4. Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ avatar
  Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ 31/12/2009 16:22:54

  Βετεράνε Συμμαχητή βάρα τους αλύπητα !!! Όσοι γνωρίσαμε τον ΔΙΟΝΥΣΗ μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε γι΄αυτόν και προσυπογράφουμε τα όσα ανέφερες παραπάνω. Ο Διονύσης πολύ πριν απο τη χθεσινή επίσημη τοποθέτηση του ήταν στη Ρηγίλης με εντολή του Προέδρου μας και απο πληροφορίες που έχουμε όσοι αυτές τις μέρες τον γνωρίζουν δίνουν τα ρέστα τους , για την εργατικότητά του, την ευγένειά του και το κέφι γι΄αυτό που ο ΑΝΤΩΝΗΣ του εμπιστεύθηκε μαζί με τον Δημήτρη τον Κανελόπουλο. Όσο για τους λίγους ακόμη κακόπιστους και αχρίους φαίνεται ότι η 29η Νοεμβρίου τους έχει κάνει μεγάλη ψυχική ζημιά!!!

  • Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ avatar
   Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ @ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ 31/12/2009 17:24:51

   .....
   διορθώνουμε το ορθογραφικό λάθος μας " αχρίους" σε "αχρείους" με ει , αν και ακουστικά το νόημα της λέξης παραμάνει το ίδιο.

   • Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ avatar
    Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ @ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ 31/12/2009 17:33:06

    .....
    διορθώνουμε το ορθογραφικό λάθος μας "αχρίους" σε "αχρείους" με ει , αν και ακουστικά το νόημα της λέξης παραμένει το ίδιο.

 5. Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ avatar
  Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ 31/12/2009 16:50:52

  ....
  Και κάτι άλλο πριν κλείσω για σήμερα.
  Απο εκαντοντάδες χιλιόμετρα μακρυά που βρισκόμαστε (κάπου στη Βόρεια Ελλάδα) σας ευχόμαστε ΔΙΟΝΥΣΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ .ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 201Ο.
  Όσο για σένα Βετεράνε Συμμαχήτη επίσης σου Εύχομαστε Χρόνια Πολλά και το 2010 να είναι για σένα μια χρονιά γεμάτη με Ριζοσπαστικές Προτάσεις για όλους εμάς που μας αγγίζει η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ 31/12/2009 17:26:39

   Χρόνια Πολλά και σε σένα, ωρέ βετεράνε Θανάση!

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/12/2009 18:37:44

  Δεν έχω πείρα σε αυτά, αλλά διαισθάνομαι ότι οι λίγες φωνές βοώσες εν την ερήμω χρειάζονται στήριξη, και εύχομαι σε όλες αυτές τις φωνές υγεία και κουράγιο.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/12/2009 18:49:58

  Θα πω παλι οτι το νομοσχεδιο για τους μεταναστες ειναι ιστορικο.Αυτο ηταν και το πραγματικο υπογειο αιτημα της αντεθνικης "εξεγερσης" κατα της κυβερνησης της ΝΔ περυσι το Δεκεμβρη.Φαινεται απο τις αφισες των αναρχικων και τη φρασεολογια τους.Δηλαδη ποιος νομιζετε οτι ηταν ο σκοπος των κινουντων τα νηματα;Ο σοσιαλισμος;Κρατικοποιησεις εν ετει 2009;Οχι,η διαλυση του εθνους ειναι ο πρωτος στοχος.
  Επειδη λοιπον οι ανθρωποι του μελλοντος και οι ιστορικοι θα ενδιαφερθουν πολυ για την περιοδο αυτη απο περυσι μεχρι σημερα και πολλα περιεργα που εγιναν η ΝΔ ΔΕΝ πρεπει να νομιμοποιησει με τη ψηφο της τα οσα ετοιμαζει το μπλοκ των "προοδευτικων" δυναμεων.ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ εχουν μαζι 195 βουλευτες.Αφηστε τους την ιστορικη ευθυνη της αλλαγης του κωδικα ιθαγενειας και οσων θα προκυψουν απο αυτη.Η ΝΔ πρεπει να καταψηφισει το νομο εκτος αν δεχθει η κυβερνηση μεγαλες αλλαγες.

  • Soustom avatar
   Soustom @ ψυχραιμια 31/12/2009 19:11:38

   Σωστα ρε Ψυχραιμία...και τό λέω εγώ πού ξενιτεύτηκα για 14 χρόνια και είμαι "εθνικιστής" ,όπως θέλω να είναι -και οι περισσότεροι είναι άσχετα αν δεν το ομολογούν-οί περισσότεροι λαοί τού πλανήτη.Εχεις δίκιο στήν ευθύνη αλλαγής τόύ κώδικα ιθαγένειας αλλα΄πρέπει να καταλάβεις ότι δεν τούς ενδιαφέρεικαθόλου όπως δεν ενδιέφερε και άλλους σε άλλα κράτη πού τό έκαναν.Πολιτική ευθύνη αποδίδουν οι σκεπτόμενοι πολίτες,και όχι οι ταγοί. Σκέψου ότι εμείς σάν λαός έχουμε περισσότερη οξυδέρκεια από πολλούς άλλους-οιοισδήποτε έχει ζήσει ή ταξιδεύει στήν αλλοδαπή μπορεί να τό δεί-και όμως μάς έχουν αλλοτριώσει κατά πλειοψηφία.Τί τά θές..εγώ αγωνίζομαι να καταφέρω να πείσω μόνον τά παιδιά μου..ίσως έτσι κάτι γίνει στό μέλλον..Για τό παρόν δέν τρέφω ελπίδες..Ελπίζω όταν κυβερνήσει ο Σαμαράς νά χαίρονται τά παιδιά μου περισσότερο από μένα για τίς επιλογές μας(τους επειδή και αυτά συμμετείχαν).

   • Liebknecht avatar
    Liebknecht @ Soustom 31/12/2009 19:46:58

    Φίλε, λυπάμαι, αλλά αν μετά από τόσα χρόνια εκτός Ελλάδος θεωρείς ότι οι λαοί διαθέτουν διαβαθμίσεις οξυδέρκειας, και εμείς εμπίπτουμε στην κατηγορία των οξυδερκών, αρνείσαι να δεις γεγονότα.
    Ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο κακός μας εαυτός, το κατά Βάρναλη "κακό ριζικό μας". Όλοι οι λαοί είναι υπεύθυνοι για τις πολιτικές τους ηγεσίες, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι καθρέφτης.
    Η αλλαγή προς το καλύτερο στην ιστορική πορεία ενός λαού ξεκινάει προ παντός σε ατομικό επίπεδο, ο καθένας μας χωριστά οφείλει να λειτουργεί ως ευσυνείδητος πολίτης με σεβασμό στους θεσμούς της συντεταγμένης πολιτείας. Και δυστυχώς ο Έλληνας δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

    • Soustom avatar
     Soustom @ Liebknecht 31/12/2009 20:25:35

     Αγαπητέ ,χωρίς να θέλω ουδόλως να σε προσβάλλω,δεν έχεις νιώσει άλλες φυλές βιώναντας μαζί τους.Αυτό πού λές για τό ατομικό επίπεδο είναι ακριβώς αυτό πού ευαγγελλίζονται ώς "meltig pot", συγκεκριμένα κράτη.Δυστυχώς όμως σε λαούς με πολιτιστική-πολιτισμική παράδοση τό μοντέλο δεν περπατάει εύκολα.Έξ΄ού και τά τόσα προβλήματα νά τήν υφήλιο...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 01/01/2010 12:08:29

   Καλή χρονιά Ψυχραιμία μου! Σε βρίσκω δυνατό στο λυκόφως της παλιάς. Σε πείσαμε ότι κάτι παραπάνω τρέχει ή αποφάσισες να αλλάξεις στρατόπεδο; Μιλάς για "διάλυση του έθνους", για το "πραγματικό υπόγειο αίτημα της "αντεθνικής" εξέγερσης", για το "σκοπό των κινούντων τα νήματα" και άλλα ωραία που όταν εμείς λέγαμε ότι δεν είναι των Συριζαίων αυτά και ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από πίσω, εσύ κοιτούσες από την άλλη και μας έλεγες ότι η ΝΔ πρέπει να συμφωνήσει κι αυτή στο νομοσχέδιο για τους μετανάστες, που είναι τάχαμου αναπότρεπτο, μήπως και τσιμπήσει καμιά μεταναστευτική ψήφο και ότι πρέπει και να βγει η Ντόρα που μπορεί να το κάνει αυτό.

   Δεν μπορώ να πω πάντως ότι δεν χαίρομαι που σε βλέπω αγωνιστή, καθότι δεν είναι ώρα να μείνουμε βαθειά μέσα μας Ηττημένοι, αλλά πρέπει να ξαναπιάσουμε το ριζικό της φυλής από τη βάση της μάχης για τη συλλογική μας επιβίωση. Και θα τα καταφέρουμε. Γιατί είμαστε όλοι μαζί εδώ στη μάχη για το σωστό, στη μάχη για το αυτονόητο, που δεν είναι αυτονόητο.

 8. Soustom avatar
  Soustom 31/12/2009 20:42:01

  ...συγνώμη "melting"

 9. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 31/12/2009 20:44:06

  Φαήλο χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

  Πολύ σωστά αυτά που λες για το ήθος και το ύφος του Διονύση Καραχάλιου.

 10. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 31/12/2009 21:04:16

  Η λογική λέει ότι όποιον "χτυπάνε", αυτός αξίζει περισσότερο!

 11. olympiada avatar
  olympiada 31/12/2009 21:04:46

  Καλή χρονιά Φαήλο, η επιλογή του Αντώνη ήταν δικαίωση όλων αυτών που τον στηρίξαμε. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του, το ίδιο και η προπαγάνδα των σύγχρονων γερμανοτσολιάδων που βλέπουν τα φύλλα τους να μειώνονται και το διαδίκτυο να καλπάζει.

 12. δρόμος avatar
  δρόμος 31/12/2009 21:36:06

  όποιος προβάλλεται, βάλλεται

 13. anonyme avatar
  anonyme 31/12/2009 21:37:19

  σιγα σιγα πιστεύω ότι πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας όσον
  αφορά τις αισχρές φυλλάδες που βρίθουν από ψέματα και προπαγάνδα.
  έχουμε το ιντερνετ, τα μπλογκς και όλες τις άλλες πηγές ενημέρωσης εδώ μέσα, δεν τις έχουμε ανάγκη.έχω να αγοράσω εφημερίδα εδώ και 3 χρόνια.
  Μόνο αυτό τους αξίζει.

 14. Νίκος avatar
  Νίκος 31/12/2009 21:52:19

  Χρονια Πολλα και απο μενα κι' ας μην σας γνωριζω προσωπικα.

  και φυσικα στους ΠαραγοντεςΧ, να ειστε καλα για να "ξεστραβωνομαστε" που και που, με υγεια να σας ευρει το νεο ετος.

 15. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 31/12/2009 23:23:40

  Φαηλο χρονια πολλα , καλη χρονια.
  Ολα καλα,αλλα η εμμονη στην αγιοποιηση πολιτικων απατεωνων,που ξεκινησαν την "καριερα" τους ξεπηδωντας μεσα απο το κυλοτακι του Σκομπυ και στη συνεχεια αναδειχτηκαν ΟΙ βασταζοι του Αγγλοαμερικανικου θιασου,ειναι ανεξηγητη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Aris lalidis 01/01/2010 12:51:36

   Φίλε Άρη, Χρόνια σου Πολλά και Καλή Χρονίά,
   1.Ο Γέρος ήταν ο Πρωθυπουργός που αντιστάθηκε τον Δεκέμβρη.
   2. Είχε τους δίδυμους αδένες να στείλει την Μεραρχία στην Κύπρο.
   3. Είχε το ανάστημα να πει στον Τζόνσον και τον Μακναμάρα που του ζητούσαν να "σκύψει" στους Τούρκους για την Κύπρο: "Λυπούμεθα που η μεγάλη μας φίλη και σύμμαχος και στους 2 παγκοσμίους πολέμους μας θέτει το ίδιο δίλημμα που μας έθεσε ο Μουσολίνι. Η απάντηση μας είναι και πάλι: ΟΧΙ!".
   4. Όταν οι αμερικανοί ηγέτες του είπαν "Η τουρκική αεροπορία είναι διπλάσια της ελληνικής και θα κατακαύσει την ελληνική ύπαιθρο", ο Γέρος απάντησε, "Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει μια άλλη αεροπορία, δεκαπλάσια της τουρκικής που μπορεί να κατακαύσει την τουρκική ύπαιθρο", υπονοώντας τους Ρώσους κι αυτό στην κορύφωση του ψυχρού πολέμου! Συμπλήρωσε δε με την περίφημη φράση που κόπιαρε, για λίγο , αργότερα ο Ανδρέας: "Αν οι Τούρκοι ανοίξουν την πόρτα του τρελλοκομείου, δεν θα διστάσουμε να τους πάρουμε αγκαλιά και να μπούμε μέσα". Αποτέλεσμα: οι αμερικανοί τηλεφώνησαν στα μεμέτια, που ήδη επιβιβάζονταν στα πλοία στην Μερσίνα και τους είπαν να μαζευτούν ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ! Μετά δε με την έλευση της Ελληνικής Μεραρχίας οι Τούρκοι κι ο σκύλος των Άγγλων και του κεμαλισμού, ο Ντενκτάς, τα 'χαν βάψει μαύρα, θεωρούσαν την Ένωση ζήτημα μηνών. Οι αμερικανοί, ορθολογιστές κι έχοντας έναν σταθερό κι αποφασισμένο άνθρωπο απέναντι τους, τότε, μας πρότειναν το σχέδιο Άτσεσον, ότι καλύτερο είδαμε ποτέ, το οποίο φρόντισαν να υπονομεύσουν ο Μακάριος και ο Ανδρέας, που είχε πάει να τον πείσει! Προέβλεπε: άμεση ένωση με την Ελλάδα, εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας και του ελληνικού νομίσματος και οι Τούρκοι θα ενοικίαζαν την Καρπασία ως στρατιωτική βάση που θα ήταν του ΝΑΤΟ. Δηλαδή η ΤΟΥΡΔΥΚ, από το Κιόνελι θα μετακόμιζε στην Καρπασία και υπό ΝΑΤΟΪΚΗ Διοίκηση. Νομός Κύπρου, Άρη! Ο Γέρος είπε: "Μου χαρίζουν μια πολυκατοικία και μου ζητούν να μείνουν με νοίκι στο ρετιρέ και θα πώ όχι;" Αυτό βέβαια θα σήμαινε ότι ο Μακάριος ή θα πήγαινε πίσω στα πνευματικά του καθήκοντα ή θα γινόταν το πολύ πολύ βουλευτής στην Ελληνική Βουλή, άντε και Υπουργός. Είναι μεγάλη η κουβέντα για τις ευθύνες της κυπριακής νομενκλατούρας που δημιούργησε η Ανεξαρτησία. Εκεί αρχίσανε απ' αυτόν και τον Ανδρέα οι τριτοκοσμικές και φιλοανατολικές μαλακίες, τις οποίες πλήρωσε η Κύπρος και οι αμερικανοί πλέον δεν μας αντιμετώπιζαν με σοβαρότητα και σχεδίαζαν πλέον τα δικά τους ερήμην μας.
   Την καριέρα του την ξεκίνησε ως Νομάρχης Χίου του Βενιζέλου κι όχι από κανένα "κυλοτάκι". Το '44 σωστά στάθηκε ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην ανταρσία. Σκέψου, που θα ήμασταν σήμερα αν κέρδιζαν ο Σιάντος κι η παρέα του;
   Άγιος δεν ήταν σίγουρα αλλά Πατριώτης ήταν. Πες μου εσύ ποιός άλλος στάθηκε έτσι μέσα στην Ουάσινγκτον απέναντι στις πιέσεις των Αμερικανών;
   Νομίζω ότι σου εξήγησα επαρκώς την "ανεξήγητη" "εμμονή" μου, που είναι απλώς σεβασμός σ' έναν πολιτικό άνδρα που στις μεγάλες στιγμές στάθηκε ΨΗΛΑ. Αν θες άλλη φορά να σου πω για τα λάθη του, μπορώ να πω πολλά, όμως στην μεγάλη εικόνα, στο πολύπαθο κυπριακό είχε ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΑΡΧ...Α.
   Υγεία κι έτη πολλά.

   • ataktos avatar
    ataktos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/01/2010 13:20:09

    Προτείνω να παραμείνει ο καθένας μας με βάσει τα προσωπικά του βιώματα , άλλωστε μια ζωή μόνο μας έδωσαν οι γονείς μας και όχι οι εξουσία .

   • Soustom avatar
    Soustom @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/01/2010 13:36:50

    ..Είχε επίσης Φαήλο τα αρ...ια να πεί και γιά τον γυιό του τι θα συμβεί άν ποτέ κυβερνούσε την Ελλάδα. Σωστα ανακαλείς τήν μνήμη σου.Τά τού Καίσαρος τώ Καίσαρι.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Soustom 01/01/2010 22:06:32

     Και ήταν και από τους πιο γ...ους ρήτορες και με χιούμορ που τσάκιζε.

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/01/2010 01:17:03

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.

  ΒΑΣΙΛΗ μου να χαιρεσαι τη γιορτη σου και το γυιο σου. Πανο καλη Χρονια.

  ΠΠ

 17. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 01/01/2010 02:45:13

  Σοβαρή εφημερίδα...Δεν θα μπορέσω να ασχοληθώ.Έλεος.
  Και να σε πληρώνουν δηλαδή, όχι που θέλουν 1.30.
  Καλύτερη χρονιά σε όλους.

 18. bill avatar
  bill 01/01/2010 10:40:05

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010.

 19. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 01/01/2010 21:50:09

  Καλη Χρονια Φαηλο σε σενα και σε ολους τους φιλους του antinews.
  1.Δεν ξερω αν διαφωνεις με την αποψη οτι ο Δεκεμβρης του 44 ξεπηδησε μεσα απο το μαγειρειο της Ιντελιντζενς η οποια ειχε στο μεροκαματο τω καιρω εκεινω
  αρκετους σερβιτορους ( servus )ΚΑΙ στις δυο πλευρες..Παληα μου τεχνη κοσκινο..
  Συνεπως το να μιλαμε για υπαρξη "διδυμων αδενων" οταν μας καλουν απο το πουθενα να διαχειριστουμε κρισεις αυτοι που τις δημιουργησαν,πρεπει να μας βαζει σε σκεψεις.
  2.Σηκωνει συζητηση για το ποιοι,πως και γιατι δημιουργησαν την Ενωση Κεντρου.Ποια η θεση του ατσαλοαρχ..του στο πολιτικο συστημα της χωρας εκεινα τα χρονια.
  3.Η ιστορια του Κυπριακου δεν εξαντλειται-το ξερεις πολυ καλα- στο επεισοδιο της μεραρχιας.Πρεπει να φωτιστουν πολλες πραξεις που περασαν σαν αντιστασιακες.
  Ο αειμνηστος Νικος Βεργιδης στα βιβλια του "ΟΙ ΜΙΓΑΔΕΣ" και "Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ" φωτιζουν επαρκεστατα τα δυσκολα εκεινα χρονια,κατι που αδυνατει να κανει η δικη μου φτωχη πεννα(πληκτρολογιο) για αυτο και η επικληση των δυο αξιολογοτατων βιβλιων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.