#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/09/2013 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια χαρά τα λέει η Τρόϊκα!Aντιλαμβάνομαι την επιχειρηματολογία των ...σοφών της τρόϊκας που  απαιτούν το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ επειδή είναι ζημιογόνες.

Τι τις θέλει η Ελλάδα τις αμυντικές βιομηχανίες; Μια χαρά μπορεί να αγοράζει πυρομαχικά, ανταλλακτικά και ό,τι άλλο χρειάζεται από τη Γερμανία. Άλλωστε, μήπως μας απειλεί κανένας; Η περιοχή μας είναι μια όαση σταθερότητας και γειτονεύουμε με φίλους που έχουν τις καλύτερες προθέσεις!

Επίσης, η ΛΑΡΚΟ, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής νικελίου με καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό, είναι ...πολυτέλεια να τη συντηρεί  μια πτωχευμένη χώρα.  Και σιγά την συνεισφορά που έχει στις εξαγωγές!

Άρα, λοιπόν, καλώς μας ...συμβουλεύει η Τρόϊκα!

Και γιατί μας  εκνεύρισε το e-mail; Τι θέλαμε, δηλαδή, να μας έστελναν τα χαμπέρια  με ....ταχυδρομικό περιστέρι ή με currier; Πάλι έξοδα;

Επειδή, λοιπόν, κατανοώ το ....ειλικρινές και .....άδολο ενδιαφέρον των σωτήρων μας, θέλω να τους ....διευκολύνω με μερικές ....ιδέες για να ...επεκτείνουν το πεδίο δράσης τους.

 

Ιδέα πρώτη:  οι άγονες γραμμές που συνδέουν την ηπειρωτική Ελλάδα με τα ακριτικά μας νησιά είναι, επίσης, ζημιογόνες.

Να τις ....καταργήσουμε για να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Και πως θα πηγαινοέρχονται οι κάτοικοι τους;

Τι επίμονοι και αυτοί οι άνθρωποι να μένουν εκεί; Θα  τους μεταφέρουμε σε μεγάλα νησιά για να μην ...ταλαιπωρούνται!

Οι.....ξεροκέφαλοι, ας πηγαινοέρχονται... κολυμπώντας; Αν μας περισσεύει κάτι τις, θα  τους δώσουμε καμιά τρύπια βάρκα.

 

Ιδέα δεύτερη: Απ' ό,τι ξέρω και τα νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρουπόλεως είναι επίσης ζημιογόνα.

Δεν είναι ...πολυτέλεια να τα συντηρούμε; Ας τα κλείσουμε.

Και τι θα κάνουν οι κάτοικοι του Έβρου;

Ε, καλά, ας  πηγαίνουν στην.....Ανδριανούπολη για νοσηλεία! Άλλωστε πολλοί πηγαίνουν εκεί για ψώνια. Με την ευκαιρία, ας κάνουν και ένα τσέκ-άπ! Ύστερα, ας κάνουν ..υγιεινή διατροφή και ας προσέχουν περισσότερο!

 

Ιδέα Τρίτη: Παιδικοί σταθμοί-νηπιαγωγεία-σχολεία-Πανεπιστήμια δεν αποδίδουν τίποτα...άμεσα! Που να περιμένουμε  δεκαετίες για να διαπιστώσουμε, αν τα χρήματα που επενδύουμε πιάνουν...τόπο; Ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλλι!

Λοιπόν, είτε βάζουμε  δίδακτρα και ακριβά μάλιστα, για να περιορίσουμε τις δαπάνες και να αποκτήσουμε έσοδα, είτε τα κλείνουμε! Δε θα πάθουμε τίποτα!

Οι πρόγονοί μας το 1821 που έκαναν την επανάσταση μήπως είχαν νηπιαγωγεία και πανεπιστήμια; Κάτι «Κρυφά Σχολεία» λέγεται πως υπήρχαν, αλλά και αυτά τα αμφισβητεί η ...Ρεπούση.

Άσε, που άμα κλείσουμε τα σχολεία, μπορεί οι νέοι να επιστρέψουν στα χωράφια  και να δούμε ....προκοπή! Στη χειρότερη περίπτωση δεν θα πεινάσουμε!

 

Έχω και άλλες τέτοιες....πρακτικές ιδέες, αλλά προσώρας σταματώ εδώ!

Τώρα θα μου πείτε πως  όλα αυτά είναι παράλογα....

Γιατί αυτά που ζητάει η τρόϊκα, εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν καμιά λογική;

 

Aδέξιος Δεξιός

ΥΓ. Α, κ. Τόμσεν μου, ο Δήμος του Βερολίνου χρωστάει περίπου 60 δις; Δεν ζητάς το κλείσιμό του μη πάει κάτι στραβά και στη Γερμανία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgos avatar
  giorgos 05/09/2013 09:53:12

  Αφού είναι ζημιογόνες γιατί νά μήν κλείσουν? ή μήπως πιστεύεις ότι μπορούν νά γείνουν κερδοφόρες !

  • Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
   Για τα Μπάζα Είμαστε. @ giorgos 05/09/2013 13:47:23

   Και ο Στρατός η Πυροσβεστική η Αστυνομία η Βουλή κ.α ζημιογόνοι οργανισμοί είναι κατ'εσέ πιστεύω,να τους εκκαθαρίσουμε με τον ίδιο τρόπο, έτσι ;

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Για τα Μπάζα Είμαστε. 05/09/2013 17:43:57

    Ο Στρατός η Πυροσβεστική η Αστυνομία τα σχολεία, τα νοσοκομεία κτλ δεν είναι επιχειρήσεις.
    Οι αμυντικές βιομηχανίες είναι.

    • Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
     Για τα Μπάζα Είμαστε. @ Uncle Stgm 05/09/2013 19:34:56

     Με το που μπαίνει μπροστά ο προσδιορισμός "αμυντικές" αυτό και μόνο αρκεί ώστε να μην αντιμετωπίζονται ως οποιαδήποτε επιχείρηση .

 2. Artisan avatar
  Artisan 05/09/2013 09:55:57

  1ον Είπε η Τρόικα να μην έχουμε αμυντική βιομηχανία? Τι σε εμποδίζει να πάρεις ότι καλό αυτών των εταιρειών και να φτιάξεις βιώσιμη, με ερευνα και ανάπτυξη πραγματική αμυντική βιομηχανία.

  2ον Όταν ζητήσει ο Δήμος Βερολίνου δάνεια από εσένα και τον Τόμσεν ας μπεί να τα δεί.

  Τα υπόλοιπα που εμπίπτουν σε καταφανή γενίκευση τα αφήνω φυσικά ασχολίαστα.

  • Abc avatar
   Abc @ Artisan 05/09/2013 10:07:48

   Artisan or Troikan Partisan?

   • Tassos avatar
    Tassos @ Abc 05/09/2013 11:36:41

    Εσύ τι είσαι? Υπάλληλος της ΛΑΡΚΟ?

    • Abc avatar
     Abc @ Tassos 05/09/2013 12:29:56

     Ρε Tassos εσύ ήσουνα;

   • Artisan avatar
    Artisan @ Abc 05/09/2013 13:08:36

    Όπως θες... επι της ουσίας τίποτα?

    • Abc avatar
     Abc @ Artisan 05/09/2013 13:16:37

     Επί της ουσίας:
     Επιθυμώ το κράτος μας να διορθωθεί με αποκλειστικά δικά μας μέσα. Όχι με επιταγές Τόμσεν.
     Τη λύση, δεν μπορεί παρά, να τη δώσει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!! Σ' αυτήν πιστεύω. Αν πίστευα σε κάτι άλλο θα ήμουν, τώρα, στα φόρα του Capital ή του Taxheaven.

     • Artisan avatar
      Artisan @ Abc 05/09/2013 15:37:34

      Μαζί σου. Μακάρι να γινόταν... Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδεοληψίες για το ποιος πρέπει να το κάνει. Να ΓΙΝΟΥΝ οι μεταρρυθμίσεις θέλω. Και η αλήθεια είναι ότι με την έλευση της Τρόικα ΕΧΟΥΝ γίνει αρκετά. Έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει από αυτά πρώτα και όχι από τις οριζόντιες περικοπές συμφωνώ.Αλλά δεν μας το επέβαλε κανείς, μόνοι μας το αποφασίσαμε. Λεφτά υπήρχαν...

      Εύχομαι να μπορούσαμε να τα κάνουμε μόνοι μας. ΟΣΕ,ΔΕΗ, ΕΑΣ, ιδρύματα, ΜΚΟ κτλ. Αμφιβάλλω ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί, γιατί αυτό έχει αποδείξει χρόνια τώρα.Το βλέπεις και με τη Φώφη. Μία από τα ίδια.

      Για 1η φορά υπάρχει ένας πρωθυπουργός που θέλει και μπορεί, αλλά δέχεται πόλεμο από ΠΑΝΤΟΥ.

      Γι'αυτό επί της ουσίας :

      Αν θέλουμε να γίνουμε σοβαρό κράτος η Τρόικα θα μας αφήσει, εκτός ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους...Γι'αυτό πιστεύω ότι ο πιο πετυχημένος Υπουργός θα αποδειχτεί ο Γεωργιάδης. Γιατί αντιμετωπίζει τα θέματα με αυτό το πρίσμα. Οι υπόλοιποι ας καλοδέχονται τον Τόμσεν, δεν με απασχολεί.

     • Abc avatar
      Abc @ Artisan 06/09/2013 07:35:38

      Δεν είναι ιδεοληψία να θέλω να με κυβερνούν πολιτικοί και όχι λογιστές.
      Η οικονομία, η κοινωνιολογία και η ιστορία συνεπικουρούν την πολιτική, δεν είναι η Πολιτική!
      Όσο για τον Άδωνη, γούστα είναι αυτά, τι να πω; Περί ορέξεως ουδείς λόγος.

  • cresswell avatar
   cresswell @ Artisan 05/09/2013 13:48:56

   1ον: Ναι, αυτό λέει στην ουσία η τρόικα, αλλά δεν υπάρχει πιο κουφός από αυτόν που δεν θέλει να ακούσει. Τι σε εμποδίζει; η παράδοση του κράτους και της κοινωνίας σε ξένο διευθυντήριο. ΑΠλά.

   2ον: όταν θα έλθει η σειρά του Γερμανικού κράτους, τότε θα πάει και εκέι ο (όποιος) Τόμσεν. Μην αμφιβάλλεις καθόλου. Ο Γερμανικός εθνικισμός είναι ο "χρήσιμος ηλίθιος" για τη Διεθνή του Χρήματος, που "αναμορφώνει" τον σύγχρονο κόσμο. Και δεν υπάρχει τίποτα συνωμοσιολογικό σε αυτό, είναι μία ανάγνωση της πραγματικότητας (αποδεκτή ή όχι, αλλά βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία ..)

   Το ειρωνικό σχόλιο στο οποίο επιτίθεσαι, ήταν πιο έυστοχο από το δικό σου. Η Ισπανία είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό πριν μπει στο στόχαστρο. Η Κύπρος είχε οικονομία που ανθούσε (και μην ακούσω μπουρδολογίες περί "ξεπλύματος" από τίποτα "Ελβετούς" ...). Ε, κάποια στιγμή, θα έλθει και η ώρα της Γερμανίας ...

   • Artisan avatar
    Artisan @ cresswell 05/09/2013 18:13:00

    Βλέπω περάσαμε από τη γενίκευση σε λογικά άλματα!

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Artisan 05/09/2013 18:52:09

     Τί δεν σ'άρεσε;

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/09/2013 10:12:14

  Eαν η κυβερνηση θελει να γινεται πιστευτη,να καταργησει την απαγορευση που ειχε επιβαλλει ο ΓΑΠ μετα τη κωμικοτραγικη ιστορια με την συνεντευξη Τομσεν για την πωληση δημοσιας περιουσας στους τροικανους να δινουν συνεντευξεις και να ενημερωνουν απευθειας τον ελληνικο λαο.
  Μονο τοτε,με την αντιπαραβολη αποψεων θα μπορουμε να κρινουμε.Αλλιως με το να συμφωνουν κατι πρωτα και μετα να κανουν τους εκπληκτους παιζουν θεατρο.
  http://www.enikos.gr/economy/171169,H_dysforia_twn_Bryxellwn.html

 4. AGGELOS avatar
  AGGELOS 05/09/2013 10:16:35

  Αγαπητέ Αδεξιε, μάλλον αδέξιες οι παρατηρήσεις σου. Λαρκο: η μεγαλύτερη βιομηχανια παραγωγης νικελιου ε;; Τι λε ρε παιδι μου!! Ε, η "μεγαλύτερη" δεκαετιες τωρα επιβίωνε με δανεικα από σενα και με συσσωρευμενα χρεη εκατομμυριων ευρώ! Μη μιλησω για τις άλλες, που παραγουν κατι λεωφορεια (τι παραγουν δλδ, συναρμολογουν..) και κατι τζιπ του στρατου, οι οποίες, ομοίως επι δεκαετιες αποτελούσαν την ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΣΟΚΩΝ (κυριως) ΜΕ ΜΠΙΛΙΕΤΑΚΙ!!
  Ε οχι αγαπητε! Θελουμε να εχουμε ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ;; Πολυ ωραία, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΕΡΤ, ΟΛΟΙ ΟΞΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ. Μία μονάδα με εξειδικευμένο προσωπικό, που θα λειτουργει με τους κανόνες της ΑΓΟΡΑΣ. Αυτό μάλιστα!! Αυτό αξίζει να το πολεμήσει ο Σαμαράς.

  • Tassos avatar
   Tassos @ AGGELOS 05/09/2013 11:39:13

   Πες τα γιατί κάποιοι μας νομίζουν για χαχόλους και ότι θα πληρώνουμε χαράτσια για να υπάρχει η ΛΑΡΚΟ και η ΜΑΡΚΟ και τα Αμυντικά Συστήματα (τρομάρα τους). ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΑΒ ΕΛΒΟ κλπ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

 5. Maou-Maou avatar
  Maou-Maou 05/09/2013 10:31:35

  Αναρωτιέμαι μερικές φορές για την "Ιδιωτικοποίηση" της σκέψης που συμβαίνει σε αρκετούς εκ των σχολιαστών ... με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου "ιδιώτης"...

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 05/09/2013 12:13:40

  Χα χα ωραίο άρθρο!

  Και η ασφάλεια των τροικανών στην Αθήνα κοστίζει πολύ. Ας φέρουν τους δικούς τους μπράβους και ας προσεύχονται να μην τους έχει βάλει πράγματι στο μάτι κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

 7. ΓΡΗΓΟΡΗς avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗς 05/09/2013 12:16:05

  Επισης οι Ενοπλες Δυναμεις ,μονο κοστιζουν & δεν κερδιζουν.Να καταργηθουν & αυτες οπως & η αστυνομια.

 8. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 05/09/2013 12:19:49

  Eυτυχως εχουμε Μεγαρο Μουσικης ομως.....

 9. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 05/09/2013 12:22:35

  ΣΥΝΤΑΓΗ
  Παιρνουμε ενα βιβλιο μανατζμεντ. Διαβαζουμε το κεφαλαιο περι αναλυσης SWOT και ξεσκονιζοντας τις οικονομικες μας γνωσεις ( αλλωστε το πιθανοτερο ειναι να ειμασταν "πρωτοι στα μαθηματα - πρωτοι στον αγωνα") φτιαχουμε κατι που λεγεται business plan. Μαθαινουμε απ΄εξω ο,τι στοιχεια αφορουν τα θεματα που δουλευουμε και ειμαστε βεβαιοι οτι ξερουμε την εννοια break even Aπαλλασουμε το μιγμα απο καθε πασοκοσκωληκα τον κηφηνοειδη και φτιαχνουμε
  - Βιομηχανια που να παραγει οπλα, πυρομαχικα και οχηματα με κοστος χαμηλοτερο ή ισο του κοστους outsourcing. Με βαση αυτο λεμε στην τροϊκα να κανει sex και υποσχομαστε να μην μπουμε στις αγορες τους αν μας δωσουν το 10% της παραγωγης τους (private labelingτο λενε). Αν δεν μας δωσουν λεφτα ενεργοποιειται η ρητρα της φοραδας στ΄αλωνι, καθοσον θα βρεθουν αλλοι, αν το σχεδιο εχει πιθανοτητες κερδους καθοτι τα σκυλοψαρα, οι καπιταλιστες και οι κομμουνιστες εχουν κοινο σημειο το να ελκυονται απο το αιμα, το χρημα και τη βλακεια αντιστοιχως
  - Υγεια. Κατανοουμε οτι η υγεια ειναι αγαθο που ο Λαος πρεπει να εχει επειδη αυτο εινα συνδεδεμενο με την ομαλη λειτουργια της κοινωνιας. Επειδη δε πρεπει να παρεχεται σταθερα και ισοτιμα στον Λαο συνεισφερουν ολοι σε σταθερη βαση ανεξαρτητως των αναγκων τους και αναλογως των δυνατοτητων τους, οι δε συνεισφορες ειναι ιερες. Αυτο σημανει
  1. δεν νοσηλευουμε τζαμπατζηδες. Εχει νοσοκομεια η Καμπουλ ΚΑΙ η Σοφια να υποθεσω
  2.οι προμηθειες γινονται απο ΕΝΑ ΦΟΡΕΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ οι οποιοι πριν αναλαβουν θα εχουν δει το τελος του Ιμπραημ πασα live
  3. επειδη εχουμε προσωπικο (νοσηλευτικο και λοιπο επιστημονικο εννοω και οχι τους πασοκους σφραγιδοθετες) με βαση τη λογικη της περιφεριακης αναπυξης κανουμε τα περιφερειακα νοσοκομεια ειδικευμενα κεντρα με σκοπο την προσελκυση ιατρικου τουρισμου, μειωνοντας το κοστος της λειτουργιας τους και ευνοωντας την τοπικη αγορα
  Ετσι φτιαχνουμε ωραια νοσοκομεια
  - Παιδεια. Ξεχωριζουμε στο μυαλο μας την εννοια παιδεια (που δινεται ως το λυκειο) και τη λεξη εκπαιδευση Η πρωτη (δεον) να βγαζει χρηστους πολιτες και παρεχεται δωρεαν και ισοτιμως, η δε δευτερη δινει δεξιοτητες που ειναι απαραιτητες για την λειτουργια της οικονομιας ευρρυθμως. Υπο αυτη την εννοια παρεχεται δωρεαν υπο τους ορους
  1. να εχει γινει σχεδιασμος των αναγκων ωστε να μη δημιουργουνται ελλειψεις ή πλεονασματα (και οχι να βγαζουμε 300 μαθηματικους το χρονο) και
  2. ο ληπτης αν επιθυμει να εργαστει σε αλλη οικονομια θα καταβαλλει το κοστος εκπαιδευσεως οποτε η γνωση πια ειναι δικη του (γιατι η γερμανια πχ εχει γλυτωσει πολλα λεφτα απο εκπαιδευση γιατρων που εχουμε πληρωσει εμεις κατι που δεν θελουμε)
  Ετσι φτιαχνουμε ωραια σχολεια και εκπαιδευτικα ιδρυματα απο αει ως τεχνικες σχολες
  - "Αγονες" γραμμες. Κατανοουμε οτι αυτη εδω η γωνια της γης εχει πιο πολλα κοκκαλα προγονων μας παρα πετρες στο χωμα της. Ακομα και αν για καποιους αυτο ειναι φασισμος βαζουμε το κεφαλι κατω απο τη βρυση ωσπου να καταλαβουμε την εννοια του ζωτικου χωρου. Δε θελει δε και πολυ μυαλο. Ακομα και αριστερος να εισαι καταλαβαινεις τι παιζει παρακολουθωντας τι επιδιωκουν οι ομορες χωρες. Αν επιμενεις να θεωρεις οτι το αιγαιο ανηκει στα ψαρια φροντιζουμε να τους παρεις συνεντευξη. Με δεδομενο οτι ολοι τωρα πια ξερουν οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο αν δεν μπορεις να το υπερασπισεις και δινοντας καποια κινητρα εγκαταστασης (περιφεριακη αναπτυξη που λεγαμε) οι αγονες γραμμες δε θα ειναι αγονες πια
  ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ

  • GLAD avatar
   GLAD @ IOKLOS ZARAS 05/09/2013 14:35:21

   Και περιμένεις τώρα κύριε μου , να έχεις σοβαρά σχόλια σε ότι προτείνεις ?
   Πάντως συνέχισε να γράφεις εσύ και η θετικά ή αρνητικά όλους τους προβληματίζεις .
   Τελικά αυτό είναι που έχει αξία.

 10. Jimakos avatar
  Jimakos 05/09/2013 14:00:47

  Αδέξιος λαικισμός.

 11. victoria (true) avatar
  victoria (true) 05/09/2013 14:10:08

  Η τρόικα σε ορισμένα που είναι *εμπορικές/επιχειρηματικές* δραστηριότητες και είναι ζημιογόνες, έχει δίκιο.
  Σε άλλα θέματα, δεν φαίνεται να κατανοεί (κι αυτό είναι φυσικά τραγικό) ότι σε ορισμένες δραστηριότητες δεν έχει έννοια η κερδοφορία, δεν επιζητάται και άρα δεν τίθεται θέμα ζημιογόνου, κάποια πράγματα θα τα έχουμε είτε είναι "ζημιογόνα" είτε όχι!
  (όπως όλες οι χώρες του κόσμου, εμείς δε σε κάποια θέματα επιπλέον!)

  Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει σύγχυση από την πλευρά της τρόικας, αλλά και από ελληνικής πλευράς λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ξεχωρίσουν και να κάνουν σωστές τομές από τη μία, αλλά να υπερασπίσουν τη γραμμή όπου οι άλλοι το παρατραβάνε.
  Απλά... μέχρι να το λύσουμε μεταξύ μας οι Έλληνες και να αποφασίσουμε ποια χρήζουν υπεράσπισης (και σε ποιο βαθμό) και ποια είναι νομή λαμογιάς ή οτιδήποτε άλλο, ήρθαν οι βάρβαροι να μας στρώσουν όπως καταλαβαίνουν....

  Και αυτό ενοχλεί βέβαια... Και πρέπει να ενοχλεί.

  Αλλά ενοχλεί ειλικρινά όσους ήθελαν και πριν την κρίση κάτι να αλλάξει...
  Όσους ενοχλεί όψιμα επειδή τελείωσε το πάρτυ και την είδαν δήθεν σούπερ πατρίδα ξαφνικά, ενώ το μόνο αμύνεσθαι που έκαναν ήταν περί πάρτης, δεν με απασχολούν. Όμως αυτό το ξεκαθάρισμα θα κρίνει το αύριο.
  Φοβάμαι όμως μήπως πάλι επιλεγεί το εύκολο.
  Γιατί το εύκολο είναι όπως και να το κάνουμε... εύκολο. Η φυσική τάξη των πραγμάτων είναι προς το χάος, εντροπία, όπως είπε και ο Νεύτων σε διπλανή ανάρτηση. Για να *μην* πας προς το χάος, πρέπει να ξοδεύεις ενέργεια. Κόπος, δύσκολα πράγματα.

 12. πολίτης avatar
  πολίτης 05/09/2013 17:40:17

  Η τρόικα έχει δίκιο.
  Οι ραγιάδες δε χρειάζονται αμυντικές βιομηχανίες γιατί απλούστατα δεν προβάλλουν ποτέ και σε τίποτα αντίσταση.
  Όταν βλέπεις την καταστροφή της χώρας σου και χειροκροτάς ή θυμώνεις διακριτικά από τον καναπέ σου, οι Τούρκοι ή όποιος άλλος, την ίδια αντιμετώπιση με την τρόικα θα έχει από τους Έλληνες.
  Καταλάβατε παλικάρια;

 13. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 05/09/2013 19:08:09

  Ναι, η Τρόικα λέει την ωμή πραγματικότητα. Λέει στους ντόπιους "ηγέτες" σοβαρευτείτε, ξυπνήστε, το πάρτι τελείωσε. Η Φωφούλα να πάει για καμιά οριβασία. Ακου η Φωφούλα υπουργός!!!
  Πότε θα απαγορευτεί στην Ελλάδα η κληρονομική αργομισθία!

 14. δημης avatar
  δημης 07/09/2013 11:41:13

  +++++++++++++++++
  Ιδέα ....
  - Οι κρατικοδίαιτοι μεγαλοεπιχειρηματίες , οι έμποροι όπλων , οι προμηθευτές ,οι κατασκευαστές , οι σύμβουλοι ,οι μμε-δες , οιπρ'ωην και νύν πολιτικοί κλπ ειδών φυράματα ...ειναι ζημιόνοι ....
  ΔΕΝ ΡΩΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ;;;;;;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.