#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια πρόταση για τη σωτηρία των Ασφαλιστικών Ταμείων 

Πιστεύω ακράδαντα ότι το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης θα είναι αυτό πού θα κρίνει την αξιοπιστία της έναντι του λαού. Επομένως, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες πού θα αναληφθούν στον τομέα του λεγόμενου κοινωνικού κράτους θα σηματοδοτήσουν τη νέα σχέση πού πρέπει να εγκαινιάσει η Πολιτεία με τους Πολίτες. Αυτές τις δύσκολες ώρες πού περνά ο ελληνικός λαός, το τελευταίο πού χρειάζεται, για να υπερβούμε τις γνωστές ελληνικές παθογένειες, είναι η απλή διαχείριση της κατάστασης.

Τώρα επιβάλλεται να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν καινοτόμες δράσεις, γρήγορα, αξιόπιστα, χωρίς την παλαιοκομματική λογική του «πολιτικού κόστους».

Οι αρμόδιοι Υπουργοί των χαρτοφυλακίων με κοινωνικό πρόσημο έχουν την πιο δύσκολη και απαιτητική δουλειά, μετά τον Υπουργό Οικονομικών.

Καλούνται να αναδιατάξουν μια χαώδη κατάσταση στον τομέα των υπηρεσιών υγείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Η αδυναμία επίλυσης του ζητήματος παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους της χώρας, από τις κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας, δείχνει ξεκάθαρα πόσο ανεπαρκές είναι το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας και, κυρίως, πόσο ανεπαρκείς είναι όλοι όσοι έχουν υποχρέωση να το υπηρετούν.

Ενδεικτικό παράδειγμα ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος κατέρρευσε πριν ακόμη σταθεί καλά-καλά στα πόδια του. Ο νεοσύστατος Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ξεκίνησε τη λειτουργία του, πριν μερικούς μήνες, χωρίς πόρους, χωρίς ρεαλιστικό προγραμματισμό, χωρίς προσωπικό, χωρίς αποτελεσματική Διοίκηση. Κυρίως, χωρίς την αναγκαία πολιτική βούληση να δοθεί μόνιμη και σταθερή λύση στο υπ. αριθμόν 1 πρόβλημα πού απασχολεί τον άνθρωπο από τη γέννησή του έως το θάνατό του: την αποτελεσματική διαχείριση της υγείας του.

Εκεί, όπου η Πολιτεία επιδεικνύει την ισχυρή της βούληση, αποδεικνύεται ότι και χρήματα βρίσκονται και ρεαλιστικές λύσεις προκρίνονται και οι πολίτες αισθάνονται ασφαλείς. Κραυγαλέο παράδειγμα το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Παρά τα τεράστια προβλήματα, πού έχουν ανακύψει με την οικονομική κρίση, την ύφεση, το μηδενισμό της αξίας των ελληνικών ομολόγων, την αδυναμία εξυπηρέτησης δανείων και την μαζική φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, εντούτοις το εγχώριο τραπεζικό  σύστημα συντηρείται από τα κεφάλαια και της εγγυήσεις της ΕΚΤ, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας (και πολύ καλώς γίνεται).

Στο εγχώριο σύστημα παροχής υγείας, όμως, δεν υφίσταται η ίδια πολιτική βούληση εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων. Η Πολιτεία υποκρίνεται και χύνει κροκοδείλια δάκρυα όταν καλείται να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της υγείας των Ελλήνων.

Οι πολίτες, ακριβώς επειδή είναι υποψιασμένοι και κρίνουν με αυστηρότητα πλέον, δεν πείθονται από τις άνευ ουσίας αντιπαραθέσεις των εκπροσώπων της Πολιτείας με τους συνδικαλιστές των γιατρών ή των φαρμακοποιών ή με τους εκφραστές των συντεχνιακών συμφερόντων στον  τομέα της υγείας.

Η κυβέρνηση, πού προέκυψε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έχει υποχρέωση να εξαφανίσει από τον Έλληνα πολίτη την ανασφάλειά του για το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Έχει υποχρέωση να εφαρμόσει λύσεις, έξω από τη συνηθισμένη διαχείριση πού μέχρι τώρα  μας είχαν συνηθίσει.  Θα πρέπει να υλοποιήσει μέτρα πού, ενδεχομένως, να δυσαρεστήσουν τα καρτέλ στο χώρο της υγείας ή να ανατρέψουν κατεστημένες νοοτροπίες και παλιομοδίτικες πρακτικές.

Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας πρέπει να λειτουργήσει από το μηδέν με τις αντίστοιχες δομές και την πιστότητα του τραπεζικού συστήματος.

Ίσως να έχει φτάσει τώρα η ώρα να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης ριζοσπαστικών προτάσεων, αναφορικά με τη λειτουργία τραπεζικού ιδρύματος με μοναδικούς μετόχους τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας και σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών των Ελλήνων ασφαλισμένων καισυνταξιούχων, με την εγγύηση της Πολιτείας.

Η χρονική συγκυρία με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αποτελεί ευκαιρία ένταξης τουασφαλιστικού πυλώνα της οικονομίας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα με κρατική εγγύηση και εξασφάλιση των κόπων και θυσιών των Ελλήνων εργαζομένων.

Του Γιάννη Καράμπελα

Βουλευτή Βoιωτίας της Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/07/2012 10:30:46

  Αγαπητέ κύριε

  ένα Ταμείο για όλους τους Ελληνες με μια κατώτατη εγγυημένη σύνταξη και τη διαμόρφωση από εκεί και πάνω με βάση τη διάρκεια του εργασιακού βίου και των εισφορών.
  Είναι τόσο απλό.
  Χωρίς διακρίσεις - ευγενή Ταμεία -τριπλές συντάξεις - μαϊμού συντάξεις - εξαιρέσεις και λοιπές νεοελληνικές αλχημείες.
  Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ούτε την πυρίτιδα ούτε τον τροχό.
  Δόξα το Θεό οι ΤΠΕ δίνουν τα εργαλεία παρακολούθησης και συλλογής στοιχείων, επεξεργασίας και διαμόρφωσης αποτελεσμάτων.
  Δόξα το Θεό υπάρχουν χιλιάδες συστήματα για να υιοθετήσουμε και να προσαρμόσουμε στη χώρα.
  Ούτε χρόνος ούτε πόροι.
  Ο εξοπλισμός (πληροφορική) στο Δημόσιο υπερκαλύπτει τις ανάγκες. Προσωπικό και ΑΕΙ που μπορούν να φτιάξουν ....παπάδες υπάρχει. Αλλά προκρίνεται οι μελέτες σκοπιμότητας, οι μελέτες επιβίωσης, οι μελέτες υποδομών και οι μελέτες καλής όρεξης με το δούλεμα των πολιτών.
  Η βούληση δεν υπάρχει γιατί οι επώνυμοι (πολιτικοί δημοσιογράφοι δικαστές και λοιπές κατηγορίες) θα πρέπει να ξεκινήσουν από τον εαυτό τους.
  Οπότε προκρίνεται η ....περικοπή.

 2. ΑΙΑΣ avatar
  ΑΙΑΣ 14/07/2012 11:26:59

  σωστη ιδεα κ μακαρι να υλοποιηθει

 3. Nik avatar
  Nik 14/07/2012 11:39:27

  Χωρίστε το συνταξιοδοτικό από την υγεία.

  Αναγνωρίστε ότι όλα τα χρήματα προέρχονται από την ίδια πηγή: το εισόδημα. Καταργήστε τα ταμεία και περάστε όλο το εισπρακτικό μέρος στις εφορίες που σε αυτό τουλάχιστον είναι πιο ικανές.

  Δείτε τι μπορεί να πληρώσει ο μέσος Ελληνας και βασίστε το σύστημα σε αυτό το κριτήριο και όχι σε θεωρίες.

  Αναγνωρίστε την απληστία του ιατρικού επαγγέλματος, σόρρυ αλλά έτσι είναι το πράμα. Είτε σε δημόσια είτε σε ιδιωτικά νοσοκομεία η απληστία είναι προφανέστατη. Υιοθετήστε αγγλοσαξωνικές τακτικές και ελέγχους, όπως η απώλεια άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος για επίορκους ιατρούς και φαρμακοποιούς. Εκεί η φοροδιαφυγή από ιατρό σημαίνει και διώξιμο από το επάγγελμα.

  Δώστε έμφαση στην προληπτική ιατρική.

 4. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 14/07/2012 12:17:35

  Αρκετούς μήνες πριν είχα γράψει ένα άρθρο που ο φάκτορας μου έκανε την τιμή να το αναρτήσει. Υπήρξαν αντιδράσεις κυρίως από συναδέρφους γιατρούς. σε γενικές γραμμές έλεγα τα εξής. Αμεση απεμπλοκή των ταμείων από την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας. Τα ταμεία να ασχολούνται μόνο με τις υπηρεσίες συντάξεων και πρόνοιας.

  Τέρμα οι συμβάσεις με γιατρούς κι οι έμμισθοι γιατροί είτε "μάχιμοι" είτε ελεγκτές.
  Οι ασθενείς να έχουν ελεύθερη επιλογή γιατρού, ο οποίος όμως θα πρέπει να έχει δώσει εξετάσεις για τις γνώσεις του στη λειτουργία του συστήματος, κατά το γερμανικό πρότυπο. Κάθε γιατρός θα είναι ελεγκτής κι ελεγχόμενος όσον αφορά την ορθότητα της διάγνωσης και την προτεινόμενη θεραπεία.
  Το κράτος ή ο σύνδεσμος των ταμείων να καθορίσουν τιμές ανά ιατρική πράξη που να έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

  Στα ιατρεία δε θα γίνεται χρηματική συναλλαγή. Τα χρήματα θα πιστώνονται στο λογαριασμό του γιατρού από τα ταμεία. Φυσικά αυτό θα πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυστηρά προκαθορισμένα κι όχι όπως σήμερα που ο συμβεβλημένος γιατρός φορολογείται για χρήματα που κάποτε θα εισπράξει.
  Με αυτό το τρόπο θα είναι αδύνατη η φοροδιαφυγή απο τους γιατρούς.
  Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια. Ο γιατρός έχει δουλειά, ο ασθενής μπορεί να επιλέξει όποιον θέλει αυτός κι όχι όποιον επιβάλλει το ταμείο, τα ταμεία ελέγχουν μέσω του συστήματος τις δαπάνες και τέλος το κράτος έχει ακριβή στοιχεία για τα ποσά που έχει εισπράξει κάθε γιατρός.

  Φυσικά όλα αυτά θέλουν επεξεργασία και δουλειά στις λεπτομέρειές τους.
  Πιστεύω όμως ότι αν υπήρχε θέληση θα μπορούσε να εφαρμοστεί σύντομα με μεγάλο όφελος για όλες τις πλευρές. Δεδομένα υπάρχουν, ας τα αναζητήσουν στη Γερμανία.

  Πριν μήνες ένα απλό μαίηλ έστειλα στον οδοντιατρικό σύλλογο Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας για να μάθω κάτι και μου απάντησαν από το νομικό τους τμήμα άμεσα.

  Το θέμα είναι..... θέλουμε κάτι σχετικά απλό, σίγουρα λειτουργικό, μονίμως αναθεωρούμενο ώστε να προσαρμόζεται στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης ή θα το κουβεντιάζουμε αιώνια ώστε κάποιοι να μη χάσουν τη βολή τους κι οι υπόλοιποι μπορούν να κουρεύονται;!

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/07/2012 12:42:08

  Αγαπητέ βουλευτά

  Είσαι ενήμερος ότι μια σειρά ΝΠΔΔ (ΑΕΙ, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.α.) υπέστησαν, ουσιαστικά ανήκεστη, βλάβη οικονομικής υγείας από την υποχρεωτική μετατροπή των αποθεματικών τους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και αμέσως μετά από το υποχρεωτικό "κούρεμα" των ομολόγων, με το PSI.

  Θύτης του εγκλήματος, με οδηγίες της Κυβέρνησης Παπαδήμου (γνωστής στήριξης), η ΤτΕ, η οποία εγκαλείται από τους "κουρεμένους" για σοβαρές ποινικές ευθύνες.
  Πρόεδρος της δε εξακολουθεί ο κ. Προβόπουλος, κατηγορούμενος από μερικούς, που δεν παραβλέπουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΤτΕ, ως "υπάλληλος των Ροτσιλντ".

  Προτείνεις λοιπόν

  1) τράπεζα ιδιοκτησίας των ασφαλιστικών ταμείων (ή ίσως και λοιπών ΝΠΔΔ), δηλαδή δημόσιας ιδιοκτησίας και διοίκησης, η οποία θα ιδρυθεί με κεφάλαια από τον προϋπολογισμό ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος που προβλέπεται από το PSI και έρχονται μέσω της ΕΚΤ

  2) η δημόσια αυτή τράπεζα, λες, να έχει "σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών των Ελλήνων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, με την εγγύηση της Πολιτείας".

  Με ποιον τρόπο θα εξυπηρετεί; Θα διακινεί για παράδειγμα όλες τις συντάξεις των συνταξιούχων από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία;

  Γιατί τότε οδεύουν προς κλείσιμο οι ιδιωτικές, οι οποίες αντλούν και συντηρούν ρευστότητα από τη διακίνηση των συντάξεων.

  Και γιατί, αφού θέτουμε υπό εξέταση να ιδρύσουμε δημόσια τράπεζα, να μην κρατικοποιήσουμε, δίνοντας τις μετοχές στα ασφαλιστικά ταμεία, τα υπάρχοντα ιδιωτικά "σαπάκια" που συντηρούνται με ατελείωτες ενέσεις δημοσίων κεφαλαίων, τα χρηματοοικονομικά zombies που ακόμα φέρουν τον τίτλο -και την άδεια- τραπέζης;

  Για να εξακολουθούν ορισμένοι κύριοι να φέρουν τον τίτλο "τραπεζίτης", με κεφάλαια που δανείζεται - ΔΕΝ ΤΗΣ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ η Ελλάδα και αποπληρώνω ΕΓΩ με την φοροεπιδρομή που έστω ανέχεσαι;

  Αναγνωρίζω ότι για άνθρωπο της συντηρητικής παράταξης η πρόταση και μόνο είναι σημαντικό βήμα.
  Αποδεικνύει δε ευαισθητοποίηση στις σκληρότατες συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία και αποτελεί μια θαρραλέα υπόδειξη για αλλαγή πλεύσης.
  Ασχέτως του αν, ως ορκισθείς εκπρόσωπος, και τα δύο παραπάνω αποτελούν καθήκοντά σου έναντι του ελληνικού λαού.

  Να πούμε όμως το ουσιώδες : τα πανίσχυρα ιδιωτικά συμφέροντα που εμποδίζουν παρόμοιες κινήσεις, ΔΕΝ θέλουν την ύπαρξη Δημόσιας Υγείας (ούτε κρατικά εγγυημένων συντάξεων), την στήριξη του ατόμου από έναν μηχανισμό υγείας ελεγχόμενο από το Δημόσιο, αλλά την παράδοση των, ανίσχυρων σε κρίσιμες καταστάσεις υγείας, πολιτών σε χρυσοφόρους ιδιωτικούς μηχανισμούς υγείας και ιδιωτικές ασφαλιστικές.

  Σου μεταφέρω την άποψη των νεοφιλελεύθερων πέραν του Ατλαντικού κύκλων για την δημόσια υγεία στην Ευρώπη : «η μεγαλύτερη παράκρουση (των Ευρωπαίων), η αντίληψη ότι η υγεία πρέπει να είναι δημόσια, η εθνικοποίηση της υγείας (nationalization of health)».

  Και το ακόμα πιο ουσιώδες : η Υγεία απαιτεί χρήματα. Η Τρόικα επιτρέπει; Απαιτεί επίσης σιδερένιο έλεγχο. Ιατρικά και προμηθευτικά συμφέροντα το επιτρέπουν;

  Για ποιον ΕΟΠΥΥ συζητούμε; Ήδη, με την κατάρρευση του ΕΣΥ, πλημμύρισε ο τόπος από «κάρτες ελέγχου υγείας» και συναφή «καλούδια», από ιδιωτικές κλινικές, θεραπευτήρια και διαγνωστικά.

  Το να προχωρήσει λοιπόν η πρότασή σου σημαίνει να καταφέρεις να αντιταχθείς σε αυτούς που υπαγορεύουν και επιβάλλουν τις πολιτικές σήμερα. Παρότι η πρόταση είναι ακόμη γενική, μαζί σου. Αρκεί, ελπίζω, η πρόταση να μην εμπεριέχει και τη σκέψη η νέα τράπεζα να στελεχωθεί με Λειβαδίτες, Θηβαίους, ή αντίστοιχα π.χ. Πατρινούς, Λαρισαίους κοκ

  Σου εύχομαι μια θητεία σε όφελος του ελληνικού λαού.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Προφήτης 14/07/2012 13:23:43

   Πολύ σωστός ο Προφήτης και εύστοχος όπως πάντα.

   ΥΓ

   η δημόσια αυτή τράπεζα, λες, να έχει “σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών των Ελλήνων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, με την εγγύηση της Πολιτείας”

   Γιατί στη χώρα οι Τράπεζες είναι ....εγγύηση;

   -Θυμάμαι κάποτε την Ελληνική Πολιτεία να λεηλατεί τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών Ταμείων γιατί τις "συντάξεις τις εγγυάται το Κράτος" ...Αντρέας
   -Θυμάμαι κάποτε να παίζουν στο Χρηματιστήριο τα διαθέσιμα πάλι των Ταμείων...Σημίτης
   -Θυμάμαι κάποτε να αγοράζουν δομημένα...Καραμανλής ο Β΄
   -Θυμάμαι κάποτε να κουρεύονται τα ομόλογά τους...ΓΑΠ
   -Θυμάμαι να κλείνουν να υποβαθμίζονται και να μεταφέρονται κλινικές ή μονάδες και να ανοίγουν ιδιώτες και βουλευτές ιδιωτικές.

   Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι κανένας δεν θέλει Κράτος σύγχρονο και λειτουργικό
   Κανένας δεν θέλει Δημόσια υγεία ασφάλιση και σύνταξη
   Γιατί είναι πολλά τα λεφτά ...Αρη που έλεγαν και στο πανί
   Γιατί δεν υιοθετούμε το πχ σύστημα της Αυστραλίας; Είχαν έρθει άλλωστε αλλά εμείς είμαστε εξυπνότεροι...
   Γιατί να μην είναι on line ο ασφαλισμένος ο ιατρός ο φαρμακοποιός και το Ταμείο; Γιατί να μην υπάρχει αφαίρεση άδειας άσξησης επαγγέλματος και δήμευση των παραβατών;
   Επειδή θα θίγονταν γιατροί επιχειρηματίες και φαρμακοποιοί; Μα οι κλάδοι τους εκπροσωπούνται στην ...πλατεία.
   Μα η εισφοροδιαφυγή θα πουν κάποιοι; Το μεγαλύτερο ανέκδοτο καθώς μια απλή διασταύρωση στοιχείων θα έπιανε όσους εισφοροδιαφεύγουν....αρκεί να δηλώνει ο μισθωτός το ΑΦΜ του εργοδότη...
   Μα τα μαύρα θα πει κάποιος; Δεν έχει ο έχων μαύρα ούτε ΔΕΗ ούτε Τηλεφωνία ούτε ΙΧ ούτε κάρτες εεεε; σε αντίσκηνο μένει και πληρώνει μετρητά ενώ κυκλοφορεί πεζός και επικοινωνεί με περιστέρια;

   Ενας σοβαρός έλεγχος ....και η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή είναι στο πιάτο
   Μόνο που δεν θα αρέσουν στους επώνυμους τα αποτελέσματα του ελέγχου....και οι επώνυμοι είναι οι συνδαιτυμόνες των πολιτικών ούτε εγώ ούτε ο Προφήτης...οι πολίτες είναι οι συνομιλητές ...προεκλογικά.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Προφήτης 14/07/2012 13:57:36

   σιγά ρε Προφήτη,
   την πέφτεις όλο ειρωνεία σ' ένα πρωτοεκλεγέντα βουλευτή;
   έλεος!
   Ο άνθρωπος καταθέτει μια πρόταση τολμηρή κατά τη γνώμη μου που αξίζει να εξεταστεί.
   Αρχίζεις αμέσως τις υποδείξεις ως ο πάνσοφος της οικουμένης..
   Αν τα ταμεία διαχειρίζονταν τα αποθεματικά τους θα είχαν γλυτώσεις από τα ...κουρέματα.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Αδέξιος Δεξιός 14/07/2012 15:00:40

    Αδέξιε, έχεις να πεις τίποτα για το θέμα;

    Την άλλη φορά έλεγες "αμπελοφιλοσοφίες εναντίον άστοχων προφητειών! Τουλάχιστον στις πρώτες υπάρχει και οίνος! ".
    (h++p://www.antinews.gr/2012/03/03/150210/#comment-926572)

    Σήμερα τι ήπιες και βλέπεις ειρωνείες;

    Και μειώνεις τον βουλευτή παριστάνοντας τον "προστάτη" του.
    Δεν σε έχει ανάγκη.

    Η ανάρτηση είναι μια παραλλαγή της ομιλίας του στη Βουλή (h++p://ikarampelas.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html).
    Δεν εξειδικεύει. Συνεπώς αν έχει σκοπό να το πάει παραπέρα απαιτείται το "Δια ταύτα".

    Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος του υπέβαλλε επιθετικά ερωτήματα, που δεν συνέβη εδώ, είναι δημόσιο πρόσωπο. Σιτίζεται από τους φόρους μας, νομοθετεί ανθ' ημών και οφείλει διευκρινήσεις.

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Προφήτης 14/07/2012 15:19:50

     Μήπως να τον ...περάσεις και απο Ιερά Εξέταση;
     Να έρθουν όλοι οι ...νεοκλεγέντες να σου υποβάλλουν τα διαπιστευτήριά τους;
     Για δες τι γράφεις πρώτα και ύστερα σχολίασε.

     Σιγά να μην ...προστατεύω τον βουλευτή.
     Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο.
     Ο ...ξερολισμός σου είναι ενοχλητικός και... ξεκαβάλα γιατί μπορεί να πέσεις...

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 14/07/2012 12:53:23

  ''Ο νεοσύστατος Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ξεκίνησε τη λειτουργία του, πριν μερικούς μήνες, χωρίς πόρους, χωρίς ρεαλιστικό προγραμματισμό, χωρίς προσωπικό, χωρίς αποτελεσματική Διοίκηση''Αυτο εγινε γιατι ο νομος ηταν ατελης και τα συμφεροντα τελεια οργανωμενα . Να δωσω ενα παραδειγμα υποδειγματικης εννοποιησης 133 Ασφαλιστικων Φορεων σε 13 με τον Νομο 3655/08 μεσα στον οποιο υπηρχε και περαιτερω εννοποιηση 9 Πρωην Ασφαλιστικων Ταμειων σε 1 το Ταμειο Επικουρικης Ασφαλισης Ιδιωτικου Τομεα με ''τζιρο'' 3,5 δισ € !Το ΤΕΑΙΤ λειτουργουσε με κεντρικη διοικηση των παντων με εισφορα εκ μερους των εννοποιημενων πρωην ταμειων βασει ειδικης φορμουλας υπολογισμου αυτης .Τα παντα ηταν υπο ελεγχο και το μονο που εμελλε να γινει ηταν η συντομευση του χρονου εκδοσης των συνταξεων εργο που ανεκοπει απο την παρεα του Λοβερδου -Κουτρουμανη που δεν ηξεραν τι τους γινοταν απο management & project mgt επιδιδομενοι μονο στο κυνηγι των κατ επιλογη Προεδρων των 13 ΔΣ των ΦΚΑ με αποτελεσμα να πανε ολα κατα διαβολου αφου εβάλαν επικεφαλεις των ΔΣ κουμπαρους και φιλους συνδικαλιστες που δεν ειχαν ιδεα απο διοικηση !Μ'αυτους συνεργαζεται τωρα ο Βρουτσης και ο Παναγιωτοπουλος του Υπουργειου Εργασιας !Καλα κρασια !

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ραβινος 14/07/2012 15:06:29

   Σωστός

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/07/2012 15:35:54

  Επαναλαμβάνω μονότονα: Εκτός από προσωπικά, έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό για την πρόταση Καράμπελα;

  Η πρότασή σου για Ιερά Εξέταση στους βουλευτές, χρήσιμη.
  Θα είχαμε αποφύγει αρκετά δεινά, αν όλοι αυτοί που ψηφίζουν αντί για μας για θέματα ζωής και θανάτου, όπως τα Μνημόνια, ΧΩΡΙΣ να έχουν τέτοιου βαθμού εξουσιοδότηση, ήξεραν ότι θα βρεθούν κατόπιν στον τροχό.

 8. anonymous avatar
  anonymous 14/07/2012 16:14:34

  Δεν ξέρω που έχεις το ιατρείο σου, πάντως αν είσαι σε τουριστική περιοχή μπορείς να έχεις πελάτες γερμανούς και να πληρώνεσαι απ ευθείας από το γερμ. ταμείο. Το μόνο που ζητάνε είναι να τους στέλνεις τα χαρτιά όπως τα ζητάνε. Δηλ. τα δικά τους έντυπα σωστά συμπληρωμένα όπως τα συμπληρώνουν οι γερμ. γιατροί.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ anonymous 14/07/2012 17:17:02

   Το γνωρίζω. Το ιατρείο είναι στην Αθήνα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου. Πρέπει κάποια στιγμή να φτιάξουμε πρωτοβάθμια υγεία. Δεν είναι δυνατόν τα χρήματα των ασφαλισμένων να πηγαίνουν άκλαφτα! Υπάρχει ήδη η εμπειρία στην Ευρώπη ώστε να αποφύγουμε και τα λάθη. Ας την αξιοποιήσουμε. Τελικά μάλλον έχουν δίκιο Γερμανοί αξιωματούχοι που λένε ότι προσφέρουν τεχνογνωσία κι οι δικοί μας δεν τη θέλουν. Και περιμένουμε να γίνουμε κράτος.

 9. anonymous avatar
  anonymous 14/07/2012 16:19:50

  Αυτό που κάνει ο Κύριος Βουλευτής είναι να προτείνει να πάμε από το αναδιανεμητικό σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που ισχύει τώρα στο κεφαλαιοποιητικό. Αυτό δε μπορεί να γίνει στην ολότητά του.
  Πρέπει:
  α) Να διαχωριστεί ο κλάδος υγείας από το συνταξιοδοτικό κλάδο
  β) Να πάμε σε βασική εθνική σύνταξη με βάση το διανεμητικό σύστημα που ισχύει και τώρα
  γ) Όποιος θέλει να πληρώνει εισφορές για σύνταξη με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα σε χωριστό ταμείο.
  δ) Το βασικότερο το αφήνω για το τέλος. Να μην κλέβουν οι συνάδελφοι πολιτικοί του Κυρίου Βουλευτή τα αποθεματικά των ταμείων με δομημένα, αδόμητα, κουρεμένα κι ακούρευτα ομόλογα. Κάπου βαρεθήκαμε πια τους απατεώνες τους εκβιασμούς και τις κινδυνολογίες ότι δε θα πάρουμε σύνταξη ενώ πληρώνουμε για σύνταξη 1500 Ευρώ το μήνα.

 10. Athos avatar
  Athos 14/07/2012 18:36:53

  "Δόξα το Θεό": αφού επιμένετε σε εκφράσεις από γλώσσα άλλης εποχής, παρακαλώ χρησιμοποιήστε την σωστά, "δόξα τω Θεώ"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.