18/06/2008 22:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια πολυμήχανη business woman

(Ανανεωμένο). Η κα. Αλογοσκούφη δραστηριοποιείται, εδώ και χρόνια, ως σύμβουλος, στον τομέα του real estate, αλλά και σε σειρά άλλων τομέων. Εκτός από εκπρόσωπος στην Ελλάδα της «Jones Lang LaSalle», η κ. Αγαπητίδου είναι επίσης διευθύντρια της «Αθηναϊκής Οικονομικής» και βρίσκεται και στο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Παραρτήματος του ICSC (Διεθνές Συμβούλιο Εμπορικών Κέντρων, International Council of Shopping Canters), μιας πολυεθνικής, η οποία έχει παραρτήματα σε 100 χώρες. Ο ερχομός πέρυσι στην Ελλάδα της εταιρείας ερμηνεύθηκε από τον Τύπο ως σαφής ένδειξη του αυξημένου ενδιαφέροντος ξένων και Ελλήνων επιχειρηματιών για τον χώρο του retail real estate, καθώς και για την ανάπτυξη εμπορικών κέντρων.
Το 2001 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκχώρησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της Διώρυγας της Κορίνθου στον αγγλικό όμιλο Sea Container που για τον σκοπό αυτό δημιούργησε μια θυγατρική εταιρεία την "Περίανδρος ΑΕ". Το καθεστώς αυτό συνεχίστηκε και μετά το 2004 που έγινε κυβέρνηση η ΝΔ.

Το Νοέμβριο του 2006, σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Τ. Χωρέμη, καταγγελλόταν ότι η εταιρεία «Περίανδρος » όχι μόνον δεν υλοποιεί το επενδυτικό πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευθεί από τη σύμβαση παραχώρησης, αλλά δικαιολογεί την απόλυτη απραξία και ασυνέπειά της, επικαλούμενη προσχηματικούς λόγους και δήθεν ευθύνες του Δημοσίου. Ανέφερε επίσης, ότι η μητρική εταιρεία της «Περίανδρος Α.Ε.», είναι η αμερικανική SEA CONTAINERS. Ποιος είναι χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ομίλου SEA CONTAINERS; Η κ. Δίκα Αγαπητίδου, σύζυγος του Υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη.

Θα θυμάστε εξάλλου που μεσούσης της υπόθεσης Ζαχόπουλου – Μάκη – Θέμου – Πρώτου Θέματος κλπ κλπ είχαμε γράψει ότι η κ. Δίκα Αγαπητίδου –Αλογοσκούφη, υπήρξε και ο «ανάδοχος» του πλοίου της ακτοπλοϊκής γραμμής, «Νήσος Χίος», της εταιρείας Hellenic Seaways. Ποιος είναι μεγαλομέτοχος στην εταιρεία; Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης που ήθελε να αγοράσει και το Πρώτο Θέμα.

Η σύζυγος του κ. Αλογοσκούφη, τέλος, επανειλημμένως έχει βρει ανοικτές τις φιλόξενες αγκάλες μεγάλης μερίδας του Τύπου για να προβάλλει τις «νέες τάσεις» της αγοράς. Όπως, για παράδειγμα, ότι το μέλλον βρίσκεται στις μεγάλα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (fun park) –δηλαδή το φρούτο του «μαζικού καταναλωτικού τουρισμού» των τελευταίων ετών- στις τουριστικές επενδύσεις, και στο χώρο των logistics. Το 2000, εξάλλου, η κ. Αγαπητίδου, που φαίνεται ότι δεν είδε τίποτε το «προβληματικό» στο Χρηματιστήριο, εκτιμούσε ότι «μετά το άνοιγμα της κεφαλαιαγοράς και των χρηματαγορών φαίνεται ότι έφθασε και η ώρα της κτηματαγοράς». Μέσα έπεσε. Μετά από τόσες πυρκαγιές και καταστροφές, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα –εν δυνάμει- απέραντο οικόπεδο. Χάρις βέβαια, στην κυβέρνηση, στην οποία μετέχει ο σύζυγός της, αλλά και στις ΠΑΣΟΚικές κυβερνήσεις που είχαν φροντίσει εγκαίρως να διαλύσουν τον μηχανισμό πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. exon avatar
  exon 18/06/2008 22:51:50

  Κάτι τετοιες καταχρώνται τα ονόματά των τίμιων και εργατικών συζύγων για να κάνουν business πίσω από την πλάτη τους. Αντί να βρεί κανα γκόμενο...

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/06/2008 23:00:37

  Οι τιμές των οικοπέδων στην Ελλάδα είναι ακριβότερες από ένα παρόμοιο οικόπεδο στο εξωτερικό στη βόρεια ευρώπη που είναι καθόλα νόμιμο. Στην Ελλάδα δε συμβαίνει αυτό. Κάποιο ελάττωμα θα έχει. Που θα τις φτάσουν λοιπόν? Εκείνο που έχει ενδιαφέρον στην Ελλάδα είναι τα μεγάλα ακίνητα γιατί απλά δεν υπάρχουν. Όλο κάτι πετσετάκια βρίσκεις. Στα μεγάλα λοιπόν ακίνητα έρχονται οι διάφοροι επενδυτάδες στήνουν με δανεικά το πρότζεκτ, αφού έχουν τα μέσα παίρνουν στα γρήγορα τις άδειες και κονομάνε.

 3. exon avatar
  exon 18/06/2008 23:12:57

  άλλη αξία έχει το οικόπεδο σκέτο και άλλη με φώς, νερό και τηλεφωνο (μόνο το νερό μένει να διαχειριστούμε)

 4. sofia avatar
  sofia 18/06/2008 23:14:36

  H kakomoira mia ergasomeni mitera,pou prospathi na megalosei ta tria paidia tis,etsi tin parousiase tin kaimeni o andras tis.Posa akoma??????

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/06/2008 00:49:45

  συγνώμη, καμία λέυτερη υπουργός, άντε υφυπουργός, για μένα, να λύσω και γω το πρόβλημά μου;

  είμαι νέος ώραίος και χαριτωμένος, με ενδιαφέρουν τα business και δεν αντέχω άλλω την βιοπάλη. Θέλω να παντρευώ την εξουσία, να γίνω και γω κάτι, να με χαιρετούν οι σωφέρ και οι μπράβοι, να μου χαμογελούν οι δημοσιογράφοι, να με καλούν σε δεξιώσεις, να πάρω καινούργια κοστούμια... Καμμία ενδιαφέρομένη; κάνω τα πάντα!

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 19/06/2008 03:23:10

  Αρχαιοπτέρυξ
  υπάρχει η Γιαννάκου, σε αποστρατεία.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/06/2008 07:08:06

  Να σου πω, η ιδέα που μου πέρασε ήταν να υπουργοποιηθεί τουτη η συγκεκριμένη, ξύπνια φαίνεται, να παρατήσει τον λεγάμενο, και ποιος ξέρει; Όλα γίνονται σε τούτη τη χώρα.

  Δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα με την ιδέα ότι έχω σωφέρ, μπράβους, συνοδεία και δεξιώσεις. Και καμιά δουλειά της προκοπής. Άσε που αντί να γραφουν για την κυρία Δι.., θα έγραφαν για τον αρχαιοπ.. Μεγαλεία!...

 8. sovokai avatar
  sovokai 19/06/2008 08:20:49

  κυριε της αρχαίας πτέρυγας σε κόβω να σου δίνουν λιμουζίνα και να κυκλοφορείς με μηχανή. Αστα τα σάπια. Αν γούσταρες πραγματικά θα σουν χωμένος ως το λαιμό. Κάτσε λοιπόν στα αυγά σου και στις δικές σου εμμονές

 9. exon avatar
  exon 19/06/2008 08:41:29

  Αφήστε τα πουρά και δώστε ένα χεράκι (ολόκληρη μούτζα αν χρειαστεί βρε αδερφέ) να έρθει ο Γιώργος στην εξουσία να υπουργοποιήσει όλα τα τρελά μωρά που έχει μαζώξει στο τσαχπινο-ΠΑΣΟΚ να γίνει της Ιταλίας. Ο Κώστας που κρατάει την Έλενα στο τελευταίο έδρανο μας έχει προδόσει ολοκληρωτικά.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/06/2008 12:19:03

  ψάξτε αγάπες μου και το νησί της Ζήμενς...

  ΟΚ, μ'αρέσουν οι μηχανές...αλλά αν παντρευόμουν γυναίκα υπουργό, δεν θα'μουν πιο ωραίος; Φανταστείτε παιδιά, όσοι σχολιάζετε εδώ, φναταστείτε, ποιά υπουργό θα θέλατε για σύζυγο; πόσα προβλήματα δεν θά'χατε λυμένα; Καινούργια γραφεία, καινούργια αμάξια, καινούργια εξοχικά (βέβαια θα σας έκοβαν τα πολλά πολλά γιατί η υπουργός θα είχε την ΕΥΠ στην δούλεψή της, και άντε να πας για σουβλάκι στην ζούλα.

  Βίλες, βίλες. Σας το υπογράφω. ΔΕΝ βγαίνουν εύκολα από μισθούς.

 11. sovokai avatar
  sovokai 19/06/2008 13:18:42

  ρε μανία με το υουργιλίκι

 12. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/06/2008 15:38:40

  sovokai δεν με νοιάζει το υπουργιλίκι, λιγη γκλαμουριά και για τον λαό, όχι μόνο τους επίσημους...αν όλοι οι υπουργοί ήταν γυναίκες, ο λαός λίγο εκ περιτροπής, θα είχε λίγη γκλαμουριά...

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 19/06/2008 15:59:50

  Αρχαιοπτέρυξ για "διάλεξε"
  Γιαννάκου ΑΜΕΑ αλλά πανίσχυρη (λέμε) υπουργό
  ή
  Καϊλη πτωχή πλην τιμία βουλευτή

 14. Διαπορών avatar
  Διαπορών 19/06/2008 17:21:23

  Αν κατάλαβα καλά οι γυναίκες των πολιτικών δεν πρέπει να δουλεύουν.
  Κατά την άποψή σας είναι προτιμότερο να ζουν με τα χρήματα των πολιτικών συζύγων τους.
  Καθώς "τα νόμιμα χρήματα" των συζύγων τους δεν επαρκούν για προεκλογικό αγώνα, έξοδα της οικογένειας, σπουδές παιδιών κ.λπ. τι τους προτείνετε;;;
  ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ
  ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ

 15. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/06/2008 17:23:56

  archaeopteryx,

  μη λες τέτοια, γιατί σου 'ρχεται τρέχοντας η ...Παπακώστα και σε βλέπω να κολυμπάς για σωτηρία μέχρι και την ...Τήλο!

 16. Μιζαδόρος avatar
  Μιζαδόρος 19/06/2008 17:29:28

  Ρε λαμόγια δεν θέλετε η Αλογοσκούφινα να δουλεύει.
  Σας ενοχλεί που συνεργάζεται με μία ξένη εταιρεία για υποθέσεις ακινήτων άλλης πολυεθνικής εταιρείας στην Ελλάδα;;;;
  Τι της προτείνεται;;; δουλειές του δημοσίου;;; υπαλληλίκι στο δημόσιο;;;
  Α σιχτίρ όλοι σας.

 17. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/06/2008 00:13:34

  χμμ, Γιαννάκου... δεν μου βγαίνει ρε παιδιά και δεν έιναι και καλά η γυναίκα, μπορεί να είναι καλός άνθρωπος, δεν μου πάει...φτωχός και μπάκουρος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.