#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/04/2011 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια πεντάδα στρατηγούς θέλει ο Γιώργος

 Διαβάζουμε στο Έθνος: Ισχυρά σήματα ανασχηματισμού, τις ημέρες μετά το Πάσχα, εκπέμπουν τα τελευταία 24ωρα συνεργάτες του πρωθυπουργού. Κομβικό σημείο των πρωθυπουργικών αποφάσεων αποτελεί και το σχήμα μάχης. Το αν ο Γ. Παπανδρέου θα εγκαινιάσει ένα νέο σύστημα, με κυβερνητική επιτροπή, κύκλους πολιτικής ή κάποιο νέο συντονιστικό όργανο.

Σύμφωνα με μια απλή ανάγνωση των προκλήσεων της συγκυρίας, η κυβέρνηση χρειάζεται πέντε βασικούς παίχτες: έναν που θα αναλάβει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τις δαπάνες, έναν που θα αναλάβει τα έσοδα, έναν που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις, έναν στρατηγό για την ανάπτυξη και έναν που θα αναλάβει το πρότζεκτ της κωδικοποίησης της νομοθεσίας και της αναδιάρθρωσης του κράτους. Η πεντάδα θα συμπληρωθεί από τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ανασυγκρότηση των κλάδων παραγωγής, από τη γεωργία και τη μεταποίηση μέχρι τις υπηρεσίες υγείας, παιδείας και τουρισμού».

Εντύπωση προκαλεί η στρατιωτική ορολογία και ακόμη περισσότερο το ανακοινωθέν καθηκοντολόγιο. Το άρθρο συνεχίζει με ονοματολογία και σενάρια. Στο πνεύμα αυτό και προκειμένου να φανούμε χρήσιμοι για μία ακόμη φορά, θεωρώντας ότι στην Κυβέρνηση πρέπει να εισέλθουν εξωκοινοβουλευτικοί, εξωτικοί και κυρίως ιστορικοί στρατηγοί, προτείνουμε τους καταλληλότερους για τις πέντε θέσεις:

1. Στρατηγός για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και τις δαπάνες: Τζορτζ Κάτλετ Μάρσαλ. Χωρίς ένα πρόγραμμα για την οικονομική ανασυγκρότηση της Ευρώπης  δεν πάμε πουθενά.

2. Υπεύθυνος για τα έσοδα: Ενράρντο Κορτές. Με 600 άντρες, 20 άλογα και δέκα μικρά κανόνια κατέκτησε την αυτοκρατορία των Αζτέκων που αριθμούσε πάνω από 5 εκατομμύρια κατοίκους. Τους κατέκλεψε και ξαναγυρνούσε όταν ξέμενε.

3. Στρατηγός για την ανάπτυξη: Μέγας  Αλέξανδρος. Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα επικεντρώνεται πλέον στην Ασία. Αυτός θα μας πάει στις Ινδίες και βλέπουμε…

4. Στρατηγός για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας και της αναδιάρθρωσης του κράτους: Ναπολέων ο 1ος.  στο βιογραφικό του υπάρχει η δημιουργία του Ναπολεόντειου κώδικα, γεγονός που τον καθιστά τον καταλληλότερο για την τυποποίηση των νόμων και τη δημιουργία μιας στιβαρής διοίκησης.

5. Ανασυγκρότηση των κλάδων παραγωγής: Στρατηγός Τίτο. Είναι ο πλέον κατάλληλος για να σταματήσουν οι κοινωνικοί εταίροι να ερίζουν και να συντονιστούν προς ένα κοινό σκοπό. Μόνο αυτός που κατάφερε να μονιάσει Σέρβους, Κροάτες και Βόσνιους μπορεί να τα καταφέρει.

Και δεν θέλω αντιρρήσεις ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ οι προαναφερθέντες. Γιατί ήταν μήπως ο Ελ.  Βενιζέλος, τον οποίο έχει κάνει παντιέρα εδώ και χρόνια το Κίνημα;

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τάσος avatar
  τάσος 23/04/2011 11:43:56

  γιαννάκης, φιλίππου, φασούλας, χριστοδούλου και ο nick galis.

  http://i265.photobucket.com/albums/ii209/jennetteboxer/1987nickgalis.jpg

 2. O Saligaras avatar
  O Saligaras 23/04/2011 17:57:54

  Ετσι γίνομαι κι εγω προθυπουργός!

 3. δημης avatar
  δημης 23/04/2011 21:40:46

  ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ ΔΑΧΤΥΛΑ....ΤΕΝΤΩΜΕΝΑ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.