05/09/2008 11:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια ξανθή καθόλου ….«ξανθιά»________________________________________________ 

Ενώ ακόμα το «μέτωπο» του Καυκάσου παραμένει ανοικτό, με τις ΗΠΑ να ανακοινώνουν βοήθεια (σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων δολλαρίων) για να κρατήσουν στην καρέκλα του τον Σαακασβίλι, η Ρωσία απαντά ότι θα δώσει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα και η «Γκαζπρόμ» προχωρεί σε σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες με τη …Μεγαλόνησο της Καραϊβικής (ε, ρε να δούμε τη Μόσχα να επιστρέφει και στην Κούβα…), οι πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Γιούλιας Τιμοσένκο στην ουκρανική Βουλή, ο Ιβάν Κυριλένκο, ζήτησε πρόωρες εκλογές, διευρύνοντας έτσι το ρήγμα στις σχέσεις τους με τον πρόεδρο της χώρας, Γιούσενκο, με αφορμή την κρίση στον Καύκασο, επειδή πήρε το μέρος των ΗΠΑ. Όπως ο Γιούσενκο και η Τιμοσένκο ακολουθούσε αρχικά σφοδρή αντιρωσική ρητορική και άκρως φυλοαμερικανική γραμμή. Κατόπιν, βέβαια, άρχισε να κλονίζεται η πολιτική θέση και των δυο, η Τιμοσένκο έβλεπε να δημοσιοποιούνται διάφορα οικονομικά σκάνδαλα σε βάρος της και η Ρωσία ανοιγόκλεινε την στρόφιγγα του φυσικού αερίου.

Τελικώς, η Τιμοσένκο άλλαξε άρδην τακτική και στην περίπτωση του πολέμου στον Καύκασο, ούτε καν προέβη σε κάποια δήλωση κατά της Ρωσίας. Την ίδια στιγμή, ο φιλορώσος πολιτικός, Βίκτωρ Γιαννουκόβιτς δήλωσε χθες έτοιμος για μετεκλογική συνεργασία μαζί της (αυτός πρόεδρος, εκείνη πρωθυπουργός). Τελικώς, η «ξανθή με την κοτσίδα» κάθε άλλο παρά …«ξανθιά» αποδεικνύεται. Άλλωστε, ουδέποτε ήταν ξανθή. Καστανή από τα γεννοφάσκια της ήταν.

Η Ουκρανία, εκτιμάται ότι θα είναι ένα ακόμα μεγάλο πεδίο αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας. Το ενδιαφέρον είναι ότι η χώρα ουσιαστικά είναι μοιρασμένη στα δύο. Το μεν ανατολικό τμήμα, όπου υπάρχει όλη η βιομηχανία και η παραγωγική υποδομή της χώρας, κατοικείται από ρωσόφωνους φανατικά προσκείμενους στη Μόσχα, το δε δυτικό από διάφορες άλλες εθνότητες. Άραγε, θα τολμήσει να οδηγήσει κανείς τα πράγματα στα άκρα, ώστε να κοπεί στα δύο μια χώρα, που βρίσκεται μέσα στην ίδια την Ευρώπη

Φωτο:

1.Η Τιμοσένκο σε δυναμική εμφάνιση με μηχανή.

2. Προηγουμένως ήταν κοκκινομάλλα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 05/09/2008 12:11:37

  1
  Η Σάρα Πέιλιν, υποψήφια αντιπρόεδρος του Μακέϊν για τον Ομπάμα: "Μπορεί να μιλά ώρες για τους πολέμους που αντιμετωπίζει η Αμερική και να μην χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά τη λέξη 'νίκη', παρά μόνο όταν πρόκειται για την εκστρατεία του».

  "Ενώ πλησιάζει η ώρα της νίκης στο Ιράκ, αυτός (ο Ομπάμα) μας λέει να φύγουμε από εκεί".

  Βίντεο με την Πέιλιν τον Ιανουάριο του 2008. Ελεγε σε συγκεντρωμένους σε εκκλησία της πόλης Ουασίλα στην Αλάσκα: «Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις πήγαν στο Ιράκ προσκεκλημένες από τον Θεό».

  Εάν βγούν αυτοί στις ΗΠΑ, σε λίγο θα φωνάζουμε "πού'σαι μεάλε Μπούς".

  2
  Στη Λιβύη σήμερα η Κόντολίζα Ράις. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη Λιβύη από το 1953. Θα συναντηθεί με τον Μουαμάρ Καντάφι.

  3
  (πολύ σημαντικό, όπως πολύ σημαντική είναι η δραστηριοποίηση της τουρκικής διπλωματίας στο Παλαιστινιακό και στις σχέσεις Συρίας-Ισραήλ).

  Ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ θα γίνει το Σάββατο ο πρώτος αρχηγός του τουρκικού κράτους που μεταβαίνει στην Αρμενία μετά την ανεξαρτησία της το 1991. Θα παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αρμενίας-Τουρκίας.

 2. ταρίφας avatar
  ταρίφας 05/09/2008 12:54:30

  Οι προτιμήσεις του σχολιαστή δεν κρύβονται:
  Το ενδιαφέρον είναι ότι η χώρα ουσιαστικά είναι μοιρασμένη στα δύο. Το μεν ανατολικό τμήμα, όπου υπάρχει όλη η βιομηχανία και η παραγωγική υποδομή της χώρας, κατοικείται από ρωσόφωνους φανατικά προσκείμενους στη Μόσχα, το δε δυτικό από διάφορες άλλες εθνότητες.

  Στη πραγματικότητα, την ρωσική σαν μητρική γλώσσα δηλώνει το 30% του πληθυσμού ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουν τα Ουκρανικά. Όσο για το "κατοικείται από διάφορες άλλες εθνικότητες" σύμφωνα με την απογραφή του 2001 στην Ουκρανία υπάρχουν 18 % Ρώσοι, 78 % Ουκρανοί και οι υπόλοιποι λιγότεροι του 5 % είναι διάφορες άλλες εθνικότητες. Οι πολιτικοί είναι ελέυθεροι να παίζουν ο καθένας τα παιχνίδια του, θα κριθούν όλοι τους στις εκλογές. Απλά να επισημάνω ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι φανατικά αντι-Ρώσοι και θεωρούν γενοκτονία την καταδίκη σε θάνατο δια της πείνας (Голодомор) εκατομμυρίων Ουκρανών την δεκαετία του '30 από τον Στάλιν, τον οποίον ταυτίζουν με την Ρωσική επικυριαρχία και κατοχή.

 3. empristis avatar
  empristis 05/09/2008 14:26:05

  "ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι φανατικά αντι-Ρώσοι"

  Ποιούς εννοείς την πολωνική ή τη γερμανική μειονότητα;

  "θεωρούν γενοκτονία την καταδίκη σε θάνατο δια της πείνας (Голодомор) εκατομμυρίων Ουκρανών την δεκαετία του ‘30 από τον Στάλιν"

  Δηλαδή, οι Ρώσοι της Ουκρανίας δεν υπέφεραν εξίσου με τους υππόλοιπους, έτσι;

  "τον Στάλιν, τον οποίον ταυτίζουν με την Ρωσική επικυριαρχία και κατοχή"

  Προφανώς, έχεις διαβάσει μόνον για τη Δυτική Ουκρανία.

  "στην Ουκρανία υπάρχουν 18 % Ρώσοι, 78 % Ουκρανοί και οι υπόλοιποι λιγότεροι του 5 % είναι διάφορες άλλες εθνικότητες"

  Ενα ταξιδάκι στην Ουκρανία, θα σου είναι άκρως διδακτικό. Εκτός των ωραίων γυναικών, θα έχεις την ευκαιρία να δείς που μιλάνε ρώσικα, που πολωνικά, λευκορώικα, ουκρανικά, ελληνικά-ρωσικά, εβραϊκά, τούρκικα, κ.ο.κ. Θα δείς επίσης, που υπάρχει όλη η παραγωγή της χώρας και τι θα συμβεί εφόσον μοιραστεί στα δύο ή και σε περισσότερα κομμάτια η Ουκρανία.

  Οπως και να'χει, είναι όνειδος στον 21ο αιώνα, μέσα στην Ευρώπη, να διαλυθεί -και πάλι (βλ.Γιουγκοσλαβία)- μια χώρα.

 4. Σαος avatar
  Σαος 05/09/2008 14:29:21

  Μμμμμ, Μανούλα! (που έλεγε και ο Βέγγος στο "Πράκτορας ΘουΒου")

 5. ταρίφας avatar
  ταρίφας 05/09/2008 15:51:03

  1)Εννοώ μεγάλο μέρος των αυτοπροσδιοριζόμενων σαν εθνοτικά Ουκρανών. 2)Η ρωσική μειονότητα στην Ουκρανία ήταν η μισή σε μέγεθος την δεκαετία του 30 και οι περιοχές που κατ'εξοχήν επλήγησαν (Πολτάβα, Σούμα, Ζιτόμιρ, Κίεβο, Τσερκές κλπ) είχαν ακόμη μικρότερη ρωσική μειονότητα. Και άλλωστε πότε ο Στάλιν είχε αναστολές μην δεινοπαθήσει και κανένας άλλος πλην όσων είχε στο στόχαστρο; 3) Φυσικά και δε μιλάω για την Δυτική Ουκρανία μόνο, άλλωστε σε τρεις από τις 25 περιοχές της Ουκρανίας οι εθνοτικά Ρώσοι είναι πάνω από το 30% του πληθυσμού. 4) Τα ταξιδάκια ωραία είναι, δεν αναιρούν τους αριθμούς όμως.

 6. empristis avatar
  empristis 05/09/2008 16:00:41

  Οι αριθμοί ευημερούν, αλλά η πραγματικότητα είναι ωμή και βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου, ε "αυτοπροσδιοριζόμενε";

 7. ταρίφας avatar
  ταρίφας 05/09/2008 18:37:35

  Ωραίο το κλισέ, χθες τόμαθες;

 8. empristis avatar
  empristis 05/09/2008 19:52:17

  Να μαθαίνεις και εσύ κάτι από τους παλιούς. Μην μένεις στα σύγχρονα κλισέ περί αυτοπροσδιορισμών. Εμπεριέχουν παγίδες.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/09/2008 22:34:22

  Η κατάσταση στην Ουκρανία δεν κρίνεται μόνο από εθνοτικές διαφορές αλλά και από την οικονομία.
  Η κακή οικονομία έφερε στην εξουσία τον Γιούτσενκο γιατί οι Ουκρανοί ήλπιζαν σε μια δυτικού τύπου ευημερία.
  Αλλά η ευημερία για 60 εκατομμύρια ανθρώπους δεν πέφτει από τον ουρανό και ο Γιούτσενκο απέτυχε οποτε η Τιμοσένκο την κάνει γυριστή.
  Οι Αμερικανοί δε δίνουν πια λεφτά και η μόνη που μπορεί να ανεβάσει την οικονομία της Ουκρανίας είναι η Ευρωπαική Ένωση ,δηλαδή η Γερμανία.
  Αλλά γιατί οι Γερμανοί να χρηματοδοτήσουν την αμερικανοπολωνική επιρροή στην Ουκρανία;

 10. Αγης avatar
  Αγης 06/09/2008 06:04:50

  Στου (και ανορθογραφου) Ταριφα την πορτα οσο θελεις βροντα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.