24/06/2009 20:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια «νυφίτσα» εναντίον λαθρομεταναστών.

 
_________________________________________________________________________________________
Eπειδή οι διάφορες μέθοδοι που μηχανεύονται οι σύγχρονοι «δουλέμποροι» αλλά και οι πάσης φύσεως «απελπισμένοι» για να εισέλθουν παράνομα σε μια χώρα είναι πάμπολλες, τα δυτικά κράτη περνάνε πλέον στην αντεπίθεση με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Έτσι λοιπόν το Συμβούλιο Έρευνας Μηχανικών και Φυσικών Επιστημών της Βρετανίας (EPSRC), χρηματοδότησε επιστημονική έρευνα εκ μέρους  του Πανεπιστημίου του Sheffield προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος τύπος ρομπότ που θα καθιστά τον εντοπισμό λαθρομεταναστών αλλά και άλλων λαθραίων αντικειμένων όπως ναρκωτικά ή όπλα μέσα στα κοντέινερ φορτίου πολύ ευκολότερο.

Το ρομπότ ονομάστηκε Ferret (νυφίτσα) και σχεδιάστηκε για χρήση σε αεροδρόμια και λιμάνια και είναι το πρώτο στο είδος του που θα μπορεί να ανιχνεύει ή να ξετρυπώνει (to ferret ως ρήμα= ξετρυπώνω) λαθραία υλικά ή ανθρώπους μέσα στα κοντέινερ. Θα είναι εφοδιασμένο με υπερευαίσθητους αισθητήρες που βασίζονται στην τελευταία τεχνολογία οπτικών ινών και laser με αποτέλεσμα την δυνατότητα εντοπισμού μικροσκοπικών σωματιδίων διάφορων υλικών και ουσιών. Το μέγεθος της «νυφίτσας» δεν θα ξεπερνά τα 30 εκατοστά. Όταν θα τοποθετείται μέσα σε κάποιο κοντέινερ, θα προσκολλάται στα τοιχώματα της οροφής μέσω ενός μαγνήτη και θα περιστρέφεται αυτόματα σε όλο το μήκος αποστέλλοντας παράλληλα μια σταθερή ροή πληροφοριών προς τον χειριστή του.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα στα λιμάνια και στα αεροδρόμια είναι διάφορες και περιλαμβάνουν σκυλιά ανιχνευτές και μηχανικούς σαρωτές οι οποίοι μπορούν όμως  και δίνουν πληροφόρηση μόνο για το σχήμα και την πυκνότητα αντικειμένων ή ουσιών. Ο εντοπισμός λαθρομεταναστών βασίζεται σε ειδικούς σαρωτές που ανιχνεύουν διοξείδιο του άνθρακα ή καρδιακούς παλμούς. Η «νυφίτσα» όμως θα είναι πολύ πιο εξελιγμένη και αποτελεσματική.

SA

Πηγή:http://www.brightsurf.com

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Limokontoros avatar
    Limokontoros 24/06/2009 21:12:52

    Επιτέλους κάτι κινείται ρε παιδιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.