Μια νίκη στρατηγικής σημασίας της κυβέρνησης και του Α. Σαμαρά
08/07/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια νίκη στρατηγικής σημασίας της κυβέρνησης και του Α. Σαμαρά

Αφενός πετσόκοψαν τις φιλοδοξίες των Φωτόπουλων που είναι πλέον μειοψηφία και στη ΔΕΗ και στην κοινωνία. Και αφετέρου τσάκισαν για άλλη μια φορά την αμετροέπεια του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει σταδιακή ένταση της κοινωνικής αναταραχής

Είναι σαφές ότι καμιά κυβέρνηση δεν αισθάνεται ευχαριστημένη όταν αναγκάζεται να λάβει αποφάσεις για πολιτική επιστράτευση εργαζόμενων σε οποιονδήποτε κλάδο. Κανείς δεν θέλει να υπάρχει κοινωνική σύγκρουση και πολιτική ένταση, ακόμη κι αν βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπως είναι σήμερα η Ελλάδα.

Ως εκ τούτου η κυβέρνηση δεν είναι χαρούμενη που αναγκάστηκε να έρθει σε ρήξη με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στη ΝΔ. Όμως,, η απόφαση για πολιτική επιστράτευση ήταν μονόδρομος αφού στο εσωτερικό της ΓΕΝΟΠ δημιουργούνταν ένα σκηνικό σφοδρής σύγκρουσης η οποία θα λάμβανε κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις εφόσον είχαμε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Ο πρωθυπουργός είχε λάβει από την περασμένη Πέμπτη την απόφαση να μην επιτραπεί σε κανέναν να κατεβάσει τους διακόπτες και να προκαλέσει χάος στη χώρα. Το μήνυμα που έστελνε στην κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς ήταν ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επικρατήσει η λογική του συνδικαλιστικού τσαμπουκά που εκπροσωπεί ο Νίκος Φωτόπουλος και οι φρέσκοι σύμμαχοί του. Αλλά η απόφαση για πολιτική επιστράτευση ήταν και μια καθαρή πολιτική κίνηση. Δεν έπρεπε σε καμιά περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται ως ο διαμορφωτής της πολιτικής ατζέντας ή ως αυτός που επελαύνει προς την εξουσία έχουν και ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες.

Το Σάββατο το πρωί που ελήφθη η απόφαση της επιστράτευσης όλα ήταν έτοιμα, όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ουσίας. Δηλαδή, το ΦΕΚ με το οποίο το Εθνικό Τυπογραφείο θα παρέμενε ανοικτό για να τυπώσει την απόφαση της επιστράτευσης όπως και τα φύλλα πορείας σε 19.000 εργαζόμενους των οποίων γνώριζαν διευθύνσεις και ονόματα.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που αυτή η κυβέρνηση δείχνει σημάδια αποφασιστικότητας και ταυτόχρονα ετοιμότητας για να αντιμετωπίσει μια κρίση μεγάλων διαστάσεων. Φαίνεται ότι έπιασαν τόπο και τα «γκάζια» του πρωθυπουργού σε υπουργούς και στελέχη που εμπλέκονταν με την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος της ΔΕΗ.

Έτσι φτάσαμε στην επιστράτευση προτού καλά – καλά σβήσουν τα φώτα, πριν η ΓΕΝΟΠ σκληρύνει τη στάση της. Άλλωστε, δεν υπήρχαν περιθώρια για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις λίγες ημέρες πριν τη νέα αξιολόγηση της οικονομίας από τους δανειστές. Η κυβέρνηση ήθελε και συνεχίζει να θέλει να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας στις μεταρρυθμίσεις ώστε να έχει το... ηθικό πλεονέκτημα να μπορεί να απαιτήσει από την τρόικα φοροελαφρύνσεις και περιορισμό της λιτότητας.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς πέτυχαν μια νίκη στρατηγικής σημασίας. Αφενός πετσόκοψαν τις φιλοδοξίες των Φωτόπουλων που είναι πλέον μειοψηφία και στη ΔΕΗ και στην κοινωνία. Και αφετέρου τσάκισαν για άλλη μια φορά την αμετροέπεια και την βερμπαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει σταδιακή ένταση της κοινωνικής αναταραχής. Το κάνει άλλωστε κάθε καλοκαίρι θέλοντας το φθινόπωρο να έρθει με τον κόσμο στους δρόμους. Το επιδίωξε και τώρα θέλοντας να προκαλέσει χάος με κλειστά φώτα σε σπίτια, εργοστάσια και τουριστικές επιχειρήσεις. Η καλύτερη δυσφήμηση για τη χώρα, το καλύτερο «ατού» για τον κ. Τσίπρα που θεωρείται... μετρ της θεωρίας του χάους.

Κανείς δεν πρέπει να επιχαίρει στην κυβέρνηση για την στρατηγική νίκη. Υπάρχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σχετικά με το θέμα αυτό. Άλλωστε, πολλοί μπορούν να παραδειγματιστούν από την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα που απέτρεψε το μπάχαλο. Αλλά και πολλοί μπορούν να κάτσουν να σκεφτούν αν πάει κάτι στραβά με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

Η ουσία, κατά τη γνώμη μας είναι ότι δεν έγινε κανένας συνδικαλιστικός τσαμπουκάς, εκτός ίσως από τον απαξιωμένο... υπουργό Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, τον «πρασινοφρουρό» κ. Φωτόπουλο που έσκισε το φύλλο πορείας. Όπως θα σκίσει και τα μνημόνια ο Τσίπρας.

Η κυβέρνηση μπορεί να έχει πρόσκαιρες επικοινωνιακές απώλειες αλλά εκτιμά ότι μακροπρόθεσμα θα αποκομίσει οφέλη από όλη αυτή την εξέλιξη. Ειδικά αν η υπόθεση της ΔΕΗ εξελιχθεί καλά και δεν έχουμε κανενός είδους ναυάγια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΣ Γ. avatar
  ΝΙΚΟΣ Γ. 08/07/2014 09:20:49

  To θέμα δεν είναι η Στρατηγηκή νίκη της κυβέρνησης κατά του Φωτόπουλου, αλλά αυτό που βάλατε στο προηγούμενο άρθρο σας: "Το ερώτημα για την κυβέρνηση είναι ένα: Θέλει μια τακτική ήττα, ή επιλέγει μια στρατηγική ήττα;" Ητοι, θα κάνει τις εκλογές το φθινόπωρο, χάνοντάς τες ,για να ξαναπροκαλέσει εκλογές τον Γενάρη λόγω εκλογές Προέδρου Δημοκρατίας ελπίζοντας οτι τότε θα τις κερδίσει?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΝΙΚΟΣ Γ. 08/07/2014 19:04:23

   Το θέμα δεν είναι η τακτική ήττα ή η στρατηγική νίκη αυτά είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη καιροσκοπικές βενιζελειές... Ουσιαστικά και τυπικά δεν υπάρχει πχ 120 υπογραφές σε κοινό κείμενο για ολομέλεια ...πόσο μάλλον 180 για δημοψήφισμα Ουσιαστικότερα και τυπικότατα όμως δεν μπορεί παρά ένα θέμα μείζονος σημασίας όπως η ΔΕΗ να συζητηθεί στην ολομέλεια με όλες τις απόψεις παρούσες και όχι καυγάδες και εξυπνάδες για το πάπλωμα... ΥΓ πχ οι ιδιώτες θα υποχρεωθούν να εκσυγχρονίσουν τα λιγνιτο-εργοστάσια; ή απλά θα τα πάρουν και θα πουλάνε με εγκαταστάσεις όπως είναι σήμερα; μπορούν να πωληθούν ποτάμια και λίμνες; πχ Λάδωνας Ο κ Μειμαράκης σωστά "έπιασε" το ζήτημα γιατί κάποιοι ξεχνούν ότι δεν θα ψηφίσουν μόνο οι 300 για τακτική ήττα ή στρατηγική νίκη...

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 08/07/2014 09:47:48

  μάλλον θα αποδειχθεί πύρρειος νίκη. να θυμόμαστε τον αννίβα που κέρδισε ΟΛΕΣ τις μάχες αλλά έχασε την τελική και τον πόλεμο ΟΛΟ φυσικά.

  • airman avatar
   airman @ Νίκος Αργεάδης 08/07/2014 10:09:34

   Άλλο πράγμα η "πύρειος νίκη" και άλλο πράγμα η εκστρατεία του Αννίβα. Οι όποιες "απώλειες" από τη μάχη της "μικρής ΔΕΗ" μάλλον δεν είναι τέτοιες ώστε να συνιστούν "πύρειο νίκη" για την κυβέρνηση. Όσο για την εκστρατεία του Αννίβα, το λάθος του ήταν ότι δεν κατέλαβε τη Ρώμη ενώ μπορούσε και επέτρεψε στους Ρωμαίους να αντιδράσουν απειλώντας άμεσα την Καρχηδόνα. Αν "Ρώμη" είναι οι επόμενες εκλογές και "Καρχηδόνα" η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε μάλλον "Αννίβας" δεν είναι η κυβέρνηση.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ airman 08/07/2014 10:24:21

    "το λάθος του ήταν ότι δεν κατέλαβε τη Ρώμη..." δεν μπορούσε να καταλάβει τη ρώμη. δεν είχε τούς πόρους και ήταν μακρυά από την καρχηδόνα. τουναντίον, οι ρωμαίοι πρώτα κατέλαβαν την πόλη-προμαχώνα των καρχηδονίων στην ισπανία και του στέρησαν τον κύριο κόμβο ανεφοδιασμού. αντί να προσεταιριστεί τους υποταγμένους στους ρωμαίους λαούς της ιταλικής χερσονήσου, τους αγνόησε στην καλύτερη περίπτωση. μόνο οι γαλάτες και οι λιγουριανοί ενώθηκαν μαζί του. τέλος, αγαπητέ αεροπόρε (αίρμαν αφού το προτιμάς), η "ρώμη" δεν είναι οι εκλογές ούτε η προεδρία η "καρχηδόνα". αυτή είναι κομματική σκέψη. η "ρώμη" είναι η σωτηρία της ελλάδας, και αυτό δεν συμβαίνει...

    • airman avatar
     airman @ Νίκος Αργεάδης 08/07/2014 15:06:50

     Όπως προτιμάτε! Αν λοιπόν "Ρώμη" είναι η σωτηρία της Ελλάδας, τότε "Αννίβας" (πρέπει να) είναι η εκάστοτε κυβέρνηση. Υ.Γ. Μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα από υποθετικές προσομοιώσεις.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ airman 08/07/2014 19:27:59

      το αποτέλεσμα μετράει. όλα τα άλλα που λέμε αμφότεροι είναι φιλολογίες....ο αννίβας κέρδισε όλες τις μάχες αλλά ΕΧΑΣΕ τον πόλεμο. είμαστε εδώ που είμαστε, στα μαύρα εθνικά χαλια δλδ, επειδή ΠΑΝΤΑ χάνουν τη ρώμη οι ελληνώνυμοι αννίβες, αγαπητέ αεροπόρε. τι θέλω να πω: ο πυρήνας του φαυλοκρατικού συστήματος παραμένει ανεέπαφος. κυριολεκτικά. γι' αυτό ανησυχώ για τον α .σαμαρά. ένας κούκκος δεν φέρνει την άνοιξη όπως ένας αννίβας δεν μπορεί να κυριέυσει τη ρώμη...

     • airman avatar
      airman @ Νίκος Αργεάδης 09/07/2014 06:54:34

      Δε χωράει αμφιβολία επ' αυτού. Το "σαράκι" που έχει πιάσει εδώ και χρόνια η κρατική μηχανή ζει και βασιλεύει. Και όταν το ξύλο πιάσει σαράκι η λύση είναι μία, η φωτιά!

 3. ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ avatar
  ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ 08/07/2014 10:50:57

  ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΣΗ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΡΕΤΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ-ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΘΙΓΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ,ΑΛΛΟ ΜΠΑΧΑΛΟ- ΑΛΛΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΟΝΩΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙ 120 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 107 -109 ΘΑ ΒΡΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΣΤΡΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ. ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΗΤΑΝ ΕΠΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΙΔΙΕΤΑΙΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 4. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 08/07/2014 11:16:17

  :-) Συνειρμικά...... Κωνσταντίνος Καβάφης «Εν δήμω της Μικράς Ασίας» Η ειδήσεις για την έκβασι της ναυμαχίας, στο Άκτιον, ήσαν βεβαίως απροσδόκητες. Αλλά δεν είναι ανάγκη να συντάξουμε νέον έγγραφον. Τ’ όνομα μόνον ν’ αλλαχθεί. Αντίς, εκεί στες τελευταίες γραμμές, «Λυτρώσας τους Ρωμαίους απ’ τον ολέθριον Οκτάβιον, τον δίκην παρωδίας Καίσαρα,» τώρα θα βάλουμε «Λυτρώσας τους Ρωμαίους απ’ τον ολέθριον Αντώνιον». Όλο το κείμενον ταιριάζει ωραία. «Στον νικητήν, τον ενδοξότατον, τον εν παντί πολεμικώ έργω ανυπέρβλητον, τον θαυμαστόν επί μεγαλουργία πολιτική, υπέρ του οποίου ενθέρμως εύχονταν ο δήμος· την επικράτησι του Αντωνίου» εδώ, όπως είπαμεν, η αλλαγή: «του Καίσαρος ως δώρον του Διός κάλλιστον θεωρών - στον κραταιό προστάτη των Ελλήνων, τον έθη ελληνικά ευμενώς γεραίροντα, τον προσφιλή εν πάση χώρα ελληνική, τον λίαν ενδεδειγμένον για έπαινο περιφανή, και για εξιστόρησι των πράξεών του εκτενή εν λόγω ελληνικώ κ’ εμμέτρω και πεζώ· εν λ ό γ ω ε λ λ η ν ι κ ώ που είν’ ο φορεύς της φήμης,» και τα λοιπά, και τα λοιπά. Λαμπρά ταιριάζουν όλα. ** Το Σεπτέμβριο του 31 π.Χ. οι συνασπισμένες δυνάμεις του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα συγκρουστούν με τις δυνάμεις του Οκταβιανού στο Άκτιο (ακρωτήριο απέναντι από την Πρέβεζα). Ο Οκταβιανός θα σημειώσει εκεί τη νίκη που θα του επιτρέψει την επικράτησή του έναντι του Αντώνιου και άρα τη σταδιακή επικράτησή του στη διεκδίκηση της ρωμαϊκής εξουσίας, καθώς και την κατάκτηση της Αιγύπτου. Στο ποίημά του ο Καβάφης παρουσιάζει το έγγραφο που έχει συνταχθεί σε μια πόλη της Μικράς Ασίας για να τιμηθεί ο νικητής της ναυμαχίας. Οι εκεί κάτοικοι θεωρούσαν πως ο Αντώνιος θα υπερίσχυε σ’ αυτή την αναμέτρηση γι’ αυτό και είχαν προετοιμάσει τιμητικό ψήφισμα που αναφερόταν σ’ αυτόν∙ ωστόσο, αν κι η αρχική τους εκτίμηση ήταν λανθασμένη, δεν το εκλαμβάνουν αυτό ως σπουδαία ανατροπή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να αντικαταστήσουν το όνομα του Αντώνιου με αυτό του Οκταβιανού και το επαινετικό κείμενο που είχαν ετοιμάσει θα είναι απόλυτα ταιριαστό για ν’ αποδοθεί στον τελικό νικητή, Οκταβιανό. Εκείνο, άλλωστε, που ενδιαφέρει την πόλη της Μικράς Ασίας -η οποία δεν προσδιορίζεται μιας και δεν έχει σημασία ως προς το νόημα του ποιήματός- είναι να συγχαρεί το Ρωμαίο που θα υπερισχύσει στη ναυμαχία και θα έχει επομένως τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει ο νέος ελεγκτής των ρωμαϊκών πραγμάτων, ώστε να διατηρήσει μαζί του καλές διπλωματικές σχέσεις.

 5. Seagull avatar
  Seagull 08/07/2014 11:22:50

  Ειδικά μόλις ανακοινωθεί το τίμημα πώλησης της μικρής ΔΕΗ, δηλαδή το μπουρμπουάρ που θα δώσει η τέρνα ή όποια άλλη τέρνα τέλος πάντων, τα ωφέλη της κυβέρνησης θα είναι πολύ μεγάλα διότι θα αποδειχτεί ότι ξέρει από deals. Εξάλλου δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις, χαρίστηκε το Ελληνικό, γιατί όχι και η μικρή ΔΕΗ. Καλή ανάπτυξη μας εύχομαι.

  • Geros avatar
   Geros @ Seagull 08/07/2014 11:31:21

   Βλέπω πως είσαι ειδικός στην εκτίμηση των τιμημάτων από ιδιωτικοποιήσεις. Για δώσε μας τα φώτα σου. Κανε μια εκτίμηση για το τίμημα του Ελληνικού. Ψίχουλα? Ένα κομμάτι ψωμί? Πινάκιο φακής? Εσύ ποσα λες ότι έπιανε?

   • Aegean Light avatar
    Aegean Light @ Geros 08/07/2014 12:07:39

    Εσύ υιοθετώντας το Αδώνιο επιχείρημα , ότι το βασικό πλεονέκτημα της πώλησης του Ελληνικού δεν είναι το τίμημα αλλά οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν οι φόροι που θα καταβάλλονται κ.λ.π. , δε θα είχες πρόβλημα να παραχωρηθεί και δωρεάν.Ευτυχώς όμως για τη χώρα οι απόψεις σου αποτελούν θλιβερή μειοψηφία οπότε μπορείς να μας δώσεις μια τιμή με την οποία θα ήσουν ευχαριστημένος. Αντιπαρέρχομαι βέβαια το γεγονός ότι η προσφορά του Λάτση ήταν και η μόνη (όχι με ευθύνη των άλλων επενδυτών βεβαίως)

    • Seagull avatar
     Seagull @ Aegean Light 08/07/2014 13:44:11

     Αν είσαι κιμπάρης και γαλαντόμος και επειδή σου ανήκει η έκταση των 6400 στρεμμάτων άμα λάχει την χαρίζεις στον κύριο Λάτση και τους φίλους του. Αν δεν είσαι το σκέπτεσαι και λες μήπως πρέπει να την πουλήσω ( το ότι έπρεπε να πωληθεί και να αξιοποιηθεί δεν το συζητώ) όσο το δυνατόν περισσότερο μπας και με τα λεφτουδάκια αυτά ξεχρεώσω και λίγο από το χρέος..... όχι τίποτα άλλο γιατί είναι και μνημονιακή μου υποχρέωση με τα χρήματα από πωλήσεις κρατικής περιουσίας να εξοφλώ το χρέος. Βέβαια αυτά μπορεί να τα σκεφτεί ένας σοβαρός άνθρωπος που δεν είναι " πιασμένος" από πουθενά. Ο πολιτικός μας καμβάς όμως δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες σκέψεις .

     • Seagull avatar
      Seagull @ Seagull 08/07/2014 14:01:38

      Αλλά για να καταλάβουμε σε ποιά και τι είδους χώρα ζούμε αρκεί το εξής γεγονός. Ηδη στην νότια Κορέα γίνεται η δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο του Sewol με μαθητές, και ο εισαγγελέας είναι καταπέλτης εναντίον πλοιάρχου και πληρώματος. Στην μικρή Ελλάδα, όπως μικρή ΔΕΗ, μόλις πρόσφατα υπήρξαν αποφάσεις για το αντίστοιχο ναυάγιο του Sea Diamond που έγινε το 2007!!!! Τα συμπεράσματα δικά μας.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Seagull 08/07/2014 16:11:31

      Aς αφησουμε το Ελληνικο λοιπον σαν εστια μολυνσης, τοπο κατοικιας ρομα, και ας μην γινει καμια αναπτυξη. Ας αφησουμε την Μαρινα Αλιμου στην βρωμα και στην διαθεση καθε λογης απατεωνων παρα να γινει ακομα καλλιτερη και απο αυτην του Φλοισβου. Λεμε οχι στην αναπτυξη εμεις οι επαναστατες φυσιολατρες απο την μια και απο την αλλη γεμιζουμε τις παραλιες με αυθαιρετα , με σκουπιδια, με αποτσιγαρα ... Ο συνχρονος Ελληνας και το μεγαλειο του. Οσον αφορα την ΔΕΗ , γνωριζετε οτι ολη η Ευρωπη , οι Βαλκαικες χωρες ακομα και οι χωρες της Β. Αφρικης εχουν ιδιωτικοποιηθει? Γνωριζετε οτι η Ελληνικη κουτοπονηρια δεν εκανε αυτα που επρεπε εδω και 12 ετη? Για να μη χαλασει η πελατεια και να μη στενοχωρηθουν οι εργατοπατερες. Ειναι ωρα να ακολουθησουμε τα επιτυχημενα της Ιταλιας, Γερμανιας κλπ. Ειναι ωρα ο ΙΥ να σταματησει να χρηματοδοτει καθε λογης ευνοημενο του Δημοσιου.

     • Seagull avatar
      Seagull @ Ρεαλιστης 08/07/2014 16:38:42

      Να διαβάζετε καλύτερα, γράφουμε να πωληθεί και να αξιοποιηθεί, όχι όμως το τίμημα να είναι ευτελές για μία τόσο μεγάλη έκταση και μάλιστα στα νότια των Αθηνών που θεωρείται και φιλέτο. Και στο τέλος τέλος ποιοί ήταν αυτοί που εμπόδισαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις να πουλήσουν το Ελληνικό? Γιατί δεν το έπραξε η κυβέρνηση Καραμανλή, μήπως η κυβέρνηση Σημίτη? Είναι πολύ ωραία αυτά που γράφετε για να εφαρμοστούν στην Ελλάδα με διαφάνεια και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Ομως έχουμε μάθει πως δούλευε και δουλεύει το σύστημα οπότε μην κουράζεστε να μας πείσετε για το αντίθετο.

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Ρεαλιστης 08/07/2014 20:05:24

      «Aς αφησουμε το Ελληνικο λοιπον σαν εστια μολυνσης, τοπο κατοικιας ρομα, και ας μην γινει καμια αναπτυξη» Αυτά τα μανιχαϊστικά ψευτοδιλήμματα ήταν που μας κατέστρεψαν με πρώτο και καλλίτερο ή αναλαμβάνουμε τους Ολυμπιακούς ή δε θα φτιάξουμε μετρό και Αττική οδό. Και τι καταφέραμε ; οργανώσαμε τους Ολυμπιακούς του 2004 με αποτέλεσμα να «κονομήσουν» τα «λαμόγια» και να καταστραφεί η Χώρα. Κανείς δεν είπε να μην αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία απλά να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Όσον αφορά τη Δ.Ε.Η. αυτά που αναφέρεις δεν ισχύουν. Η αγορά ενέργειας συμφωνώ ότι πρέπει (και έχει ) «ανοίξει» σε πολλές χώρες όμως το μοντέλο «πώλησης» μέρους της υπάρχουσας Δ.Ε.Η. σε ιδιώτες μόνο στην Ιταλία έχει εφαρμοστεί και αυτά περί Βαλκανίων Β. Αφρικής κ.λ.π. είναι σαχλαμάρες. Δε θα εκφράσω αντίρρηση για τη προτεινόμενη λύση αρκεί πρώτον να μη πουλήσουμε ορυκτά (λιγνήτη) αξίας 120^9 (διασεκατομύρια) € για 1,5 δισεκατομύριο και δεύτερον μη τύχει και ανέβει (υπέρμετρα) η τιμή της kwh γιατί τότε «βρήτε τρύπα να κρυφτείτε» εσείς οι νεοφιλελεύθεροι

   • Κυνας avatar
    Κυνας @ Geros 08/07/2014 12:15:52

    Σωστα εδω αλλωστε ολοκληρο δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωματων εκρινε οτι η εισβολη ,εκδιωξη των κατοικων, καταληψη του μισου νησιου απο τα καρντασια μας τους τουρκους αξιζει μολις 12 εκ. €* , ποσο "μαμουθ" οπως εγραφε και εδω στα αντινεα σε δημοσιευμα... Μιση κυπρος = 12 εκ.€ !!!! Σε εμας τους "τυχερουληδες" μαλλον καλα μας επεσε η πωληση του ελληνικου για λιγοτερο απο 100 ευρωπουλα το τ.μ.
    *σ.σ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ παλι τα δινει αυτα τα 12 εκ € η Τουρκια , δεν ειναι οτι την αναγκαζουνε ή τιποτα.

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ Seagull 08/07/2014 12:22:53

   Αν είναι να ιδιωτικοποιηθεί ας ιδιωτικοποιηθεί. Ποιο το όφελος και πια η χασούρα.... Τι είναι ο κάβουρας και τι είναι το ζουμί του δηλαδή, εξεταζόμενο το ζήτημα από την πλευρά του απλού πολίτη. Ο πολίτης ζημιώνεται ή ωφελείται άμεσακαι μελλοντικά? Αυτό είναι που κυρίως μας ενδιαφέρει στην τελική.. Δεν γνωρίζω τα οικονομικά σας, αλλά προσωπικά όταν έρχεται η καταραμένη εκείνη ώρα να πληρώσω τον "έναντι" ή τον "εκκαθαριστικό", με κόβει κρύος ιδρώτας. Ελληνική εταιρία ή κοινοπραξία δεν πρόκειται να αποτολμήσει την αγορά. Και ξέρετε γιατί? Είναι το άτιμο.... το "πόθεν έσχες" που την....καθηλώνει και μπορεί να της κάνει τη ζημιά…(μιας και δεν μπορεί να ξέρει τι θα της ξημερώνει…) Ξένη εταιρία ή κοινοπραξία δεν πρόκειται να πλησιάσει.......αν μελετήσειόλα τα στοιχεία: Τα στοιχεία τα προηγούμενα, τα σημερινά και τα μελλούμενα αλλά και ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με τις υποχρεώσεις και το κόστος των……. "κατοχυρωμένων" δαπανών προσωπικού.. Μια νέα περίπτωση ΔΕΠΑ ή ΔΕΣΦΑ στο προσκήνιο....... λοιπόν...

   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ Ισόνομος πολίτης 08/07/2014 12:33:39

    Ε, τώρα, πρώτα ο διάβολος, άμα θα πάρει στα χέρια του την κατάσταση ο τίμιος, εργατικός, φερέγγυος και μεγαλόψυχος ιδιώτης, θα δείτε μεγάλη ωφέλεια. Είναι σίγουρο. Το σύγκρυο δε που σας διαπερνούσε άμα τη εμφανίσει του "έναντι" και του "εκκαθαριστικού", θα αποτελέσει μακρινό εφιάλτη! Όλες οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν και η καινούργια μέρα θα ανατείλλει. Κάνετε λίγο ακόμη υπομονή. Θα έρθει φθηνό ρεύμα και για σας.....

    • Ισόνομος πολίτης avatar
     Ισόνομος πολίτης @ Η άλυτη εξίσωση 08/07/2014 12:50:49

     Αφού το λέτε και το διαβεβαιώνεται εσείς (που όλο και κάτι σκαμπάζετε….. από τέτοια), με κάνατε να έχω αναθαρρήσει τα…. μέγιστα... Κάτι άλλο συνταιριαστό….και… προσέταιρο…για την περίπτωση……. από τον Μεγάλο μας Αλεξανδρινό?

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Ισόνομος πολίτης 08/07/2014 13:20:48

      :-) Δε γίνεται να σας αφήσω ...έτσι ποτέ! Και βέβαια έχω κάτι για την ...περίπτωσίΝ σας : Όταν ο Φύλαξ Eίδε το Φως * Κ.Π.Καβάφης (Της μικρής ΔΕΗ το φως εννοείται....) Χειμώνα, καλοκαίρι κάθονταν στην στέγη των Aτρειδών κ’ έβλεπ’ ο Φύλαξ. Τώρα λέγει
      ευχάριστα. Μακριά είδε φωτιά ν’ ανάβει.
      Και χαίρεται· κι ο κόπος του επίσης παύει.
      Είναι επίπονον και νύκτα και ημέρα,
      στην ζέστη και στο κρύο να κοιτάζεις πέρα
      το Aραχναίον για φωτιά. Τώρα εφάνη
      το επιθυμητόν σημείον. Όταν φθάνει
      η ευτυχία δίδει πιο μικρή χαρά
      απ’ ό,τι προσδοκά κανείς. Πλην καθαρά
      τούτο κερδήθηκε: γλιτώσαμ’ απ’ ελπίδας
      και προσδοκίας. Πράγματα εις τους Aτρείδας
      πολλά θα γίνουνε.Χωρίς να ’ναι σοφός
      κανείς εικάζει τούτο τώρα που το φως
      είδεν ο φύλαξ.Όθεν μη υπερβολή.
      Καλό το φως· κι αυτοί που έρχονται καλοί·
      τα λόγια και τα έργα των κι αυτά καλά.
      Και όλα ίσια να ευχόμεθα.Aλλά
      το Άργος ημπορεί χωρίς Aτρείδας να
      κάμει. Τα σπίτια δεν είναι παντοτινά.
      Πολλοί βεβαίως θα μιλήσουνε πολλά.
      Ημείς ν’ ακούμε. Όμως δεν θα μας γελά
      το Aπαραίτητος, το Μόνος, το Μεγάλος.
      Και απαραίτητος, και μόνος, και μεγάλος αμέσως πάντα βρίσκεται κανένας άλλος.

     • Ισόνομος πολίτης avatar
      Ισόνομος πολίτης @ Η άλυτη εξίσωση 08/07/2014 19:36:10

      Ευχαριστώ πολύ Απαιτείται η μνεία τα μέγιστα στις μέρες μας για τον πάντα επίκαιρο και των πολλών ιστορικών αναφορών μεγάλο ποιητή Κ.Καβάφη... Είναι ο διδακτικώτερος των διδασκόντων...

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Ισόνομος πολίτης 08/07/2014 22:32:08

      :-) Πάντα στη διάθεσή σας αγαπητέ.

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Seagull 08/07/2014 12:26:21

   ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ!!! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ.... ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ (ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ, ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ). ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΣΟΒΑΡΟΙ, ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ...ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝγΔΥΤΕΣ, ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΜΕ, ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ...... ΕΛΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΚΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗ ΝΙΟΤΗ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ. ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΖΑΜΠΑΑΑΑΑΑΑ!! :-) ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ.

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ Seagull 08/07/2014 12:34:59

   "χαρίστηκε το Ελληνικό"... Και τα ποντίκια που είχε χαρίστηκαν; Γιατί αρουραίοι βόλταραν στο Ελληνικό, από την πολύ αξιοποίηση και τα σχέδια του Ελληνικού Κράτους και του "Λαού" που με προσφυγές με μπροστάρη τον τίμιο και αγωνιστή πρώην δήμαρχο Ελληνικού( αυτόν με την ιστορία του νεκρού παιδιού στο Λούνα Πάρκ)μπλόκαραν κάθε σχέδιο αξιοποίησής του. Από την ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού( βλ.δήμαρχος Γκορτζίδης): "Μια ξεχασμένη αχανής έκταση με κατεστραμμένα κτίρια, όπως το τέρμιναλ του Δυτικού Αερολιμένα, και ξεχασμένα κουφάρια αεροπλάνων που έχουν απομείνει για να θυμίζουν τον πρώτο κρατικό αερολιμένα της χώρας.
   Η ειρωνεία είναι ότι η εν δυνάμει δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στην περιοχή συμπεριλαμβάνεται στις δεσμεύσεις όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 14 ετών, χωρίς ωστόσο καμία μέχρι στιγμής να προβαίνει στην υλοποίησή του.

   Το γεγονός αυτό προκαλεί τις αντιδράσεις τόσο των δημάρχων των όμορων δήμων όσο και των πολιτών της περιοχής που βλέπουν τον χώρο του πρώην αεροδρομίου να παραμένει ανεκμετάλλευτος και να ρημάζει...

   Η πρώτη αναφορά έγινε το 1995 με την ψήφιση του νόμου 2338/95, στον οποίο αναφέρεται ότι ο χώρος του Ελληνικού «προορίζεται κυρίως για τη δημιουργία μητροπολιτικής ζώνης πρασίνου». Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία στη Βουλή του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, που επιβεβαιώνει τη δέσμευση.

   «Μετά την έναρξη λειτουργίας του Αεροδρομίου των Σπάτων κλείνει οριστικά το Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ετσι, απελευθερώνεται μία έκταση 5.000 στρεμμάτων που μαζί με την έκταση της Αμερικανικής Βάσης (περίπου 1.800 στρεμ.) αποτελεί ενιαίο χώρο. Εχουμε δεσμευτεί ότι η περιοχή θα μετατραπεί σε Μητροπολιτική Ζώνη Πρασίνου που θα αναβαθμίσει τη ζωή των κατοίκων τόσο στις πυκνοκατοικημένες περιοχές των όμορων δήμων όσο και σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο».

   Στις 31 Ιανουαρίου 2001, και εν όψει των εγκαινίων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έκανε σαφή την πρόθεση της κυβέρνησης για τη δημιουργία του πάρκου και δήλωσε: «...Εκεί θα υπάρξει μητροπολιτικός χώρος πρασίνου. Θα γίνει ένα μεγάλο πάρκο. Πιστεύω πως θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο στην Ευρώπη».

   Στις 8 Δεκεμβρίου 2003 η τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου συναντάται με τον κ. Σημίτη και αμέσως μετά λέει: «Ο κ. Σημίτης έχει δηλώσει δύο φορές πως το Ελληνικό θα γίνει μητροπολιτικό πάρκο και ότι ένα μέρος του, περί τα 1.000 στρέμματα, θα δοθεί προς εκμετάλλευση».

   Μόλις τρεις μήνες αργότερα, στις 17/02/2004, ο Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του αναφερόταν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού τονίζοντας: «το Ελληνικό είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες για την αύξηση του πρασίνου στην πόλη. Δεν υπάρχει δίλημμα τσιμέντο ή πράσινο. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και αυτονόητη. Δεσμευόμαστε ότι οι χώροι που απελευθερώθηκαν, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δημιουργία πρότυπου πάρκου».

   Στις 8 Ιουνίου 2006 ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, παρουσιάζει για πρώτη φορά τα σχέδια για την κατασκευή του πάρκου και περίπου έναν χρόνο αργότερα, στις 2 Αυγούστου 2007, τα παρουσιάζει ξανά, λέγοντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2013.
   Επαγρυπνούμε, δεν εφησυχάζουμε

   Η έκταση κατακερματίζεται εδώ και χρόνια
   Χρήστος Κορτζίδης, δήμαρχος Ελληνικού.

   Η έκταση του πρώην αεροδρομίου κατακερματίζεται εδώ και χρόνια, σε βάρος του σχεδιασμού ενός πραγματικά ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου, υψηλού πρασίνου με ήπιες αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις.

   Από τη μια μεριά η παραχώρηση χώρων σε διάφορες ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου και σε ιδιώτες με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευσή τους. Από την άλλη η επαπειλούμενη πολεοδόμηση 1.000 στρεμμάτων που εμπεριέχει η πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ που κατατέθηκε το 2007 σε δημόσια διαβούλευση.

   Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση είχε αντιταχθεί στην πρόταση Σουφλιά που ήταν συνέχεια του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού που είχε γίνει επί κυβέρνησης Σημίτη. Περιμένουμε στην πράξη να δούμε. Επαγρυπνούμε, δεν εφησυχάζουμε."
   Το είδαμε το Μητροπολιτικό Πάρκο του Κράτους και του "Λαού" με τις προσφυγές. Ποντίκια, υποβάθμιση,εγκατάλειψη. Όπως άλλωστε παντού σε οτιδήποτε κρατικό. Άλλωστε με χρήματα από το γνωστό λεφτόδεντρο Τσίπρας και Γκορτζίδης θα έκαναν τρομερή αξιοποίηση του χώρου: ένα νέο γιγαντιαίο Πάρκο Ναυαρίνου...

   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ Κώστας ΜΠ 08/07/2014 13:06:06

    Ελληνικό : Επένδυση ή κάτι άλλο; http://www.youtube.com/watch?v=IbD9VceVIts#t=33 ** ΚΑΙ οι ποντικοί είναι δώρο του ...καταστήματος.

    • Κώστας ΜΠ avatar
     Κώστας ΜΠ @ Η άλυτη εξίσωση 08/07/2014 13:21:51

     Από το βίντεο που παραθέσατε: "Τα οικονομικά στοιχεία προέρχονται από την επικαιροποιημένη μελέτη της ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του καθηγητή κ. Νίκου Μπελαβίλα και την ομιλία του στη Βουλή στις 29-10-2012." Νίκος Μπελαβίλας...Μιλάμε για τον ορισμό της αντικειμενικότητας, του ακομμάτιστου καθηγητή. Πιο αξιόπιστος είναι ο Γκορτζίδης... Κομματικό άρθρο του στο site του Κούλογλου. Με ύμνους υπέρ του Δεκέμβρη του 2008 , του Τσίπρα και λοιπά κομματικά παραληρηήματα από αυτόν τον κομματισμένο καθηγητή. Αποσπάσματα: "Ακολουθεί ο Δεκέμβρης του 2008. Η νεανική έκρηξη φέρνει τα πάνω-κάτω. Οι αφελείς βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ κρυμμένο από πίσω. Δεν είναι έτσι. Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ είναι στους δρόμους, μάχεται. Η ηγεσία στηρίζει. Ο άλλος μισός δεν ξέρει τι να κάνει. Λίγα κορυφαία στελέχη του πάλι, απευθύνονται στα εθνικά ακροατήρια από τα τηλεπαράθυρα, καταδικάζοντας όσους και όσες αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τους μαθητές των δρόμων. Τότε, όντως, άρχισε να στριφογυρίζει το ερώτημα: Με ποιους, προς τα πού, έως πού; Ωριμάζει η ιδέα μιας μεγάλης ανατροπής σε πολύ περισσότερους από όσους φανταζόμασταν. Με τους «από κάτω» προς το μέλλον... ...Η κυβέρνηση Καραμανλή αποδομήθηκε στους δρόμους του Δεκέμβρη. Πέφτει παταγωδώς την άλλη χρονιά, πνιγμένη στα σκάνδαλά της... Το άλμα συντελείται τη στιγμή που για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας, πριν την 6η Μάη, διεκδικεί ανοιχτά και ξάστερα την κυβέρνηση για λογαριασμό του λαού..." http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/kokkini-klosti-toy-nikoy-mpelabila Εκτός επιχειρημάτων του ασόβαρου και κατακομματισμένου Μπελαβίλα, κάτι σε λιγότερο φαιδρό υπάρχει;

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Κώστας ΜΠ 08/07/2014 14:18:24

      :-) Kαλά τώρα... Έχει βουήξει ο τόπος! Μπορεί να σας ενοχλεί η πραγματικότητα, αλλά τα οικονομικά στοιχεία που παραθέτονται στο βίντεο, δεν είναι αμφισβητήσιμα εξ αιτίας διάφορων μη αποδεκτών σ΄εσάς τοποθετήσεων του κ. Μπελαβίλα επί άσχετων θεμάτων. Γιατί άμα το πάμε έτσι και ...Πρωθυπουργούς ακυρώνουμε. Ποιός θα μετρούσε ως ...αξιόπιστος, αν καθήσουμε να παραβάλλουμε κατά καιρούς δηλώσεις τους; Κανένας δε θα πέρναγε τον πήχυ. Φαιδροί, φαιδρότατοι. Γι αυτό, αφαιρούμε τις υπερβολές και κρατάμε την ουσία, αυτό δηλαδή που ΟΛΟΙ γνωρίζουμε. Δεν πρόκειται περί επένδυσης, ούτε περί ξεπουλήματος, αλλά περί καθαρής ληστείας. Οι ''οικογένειες'' στο Ελλαδιστάν, έχουνε μάθει μόνο να κλέβουνε. Το θεωρούν δικαίωμά τους να τους χαρίζουν και να τους χαρίζονται (με το ...αζημίωτο φυσικά) οι ασκούντες την εξουσία. Δεν έχουνε συνείδηση προσφοράς, ούτε δημιουργίας. Είναι κακομαθημένα, ασυνείδητα αρπακτικά. Φαιδροί είμαστε σίγουρα όλοι εμείς που τους ανεχόμαστε και πιό φαιδροί ακόμα, αυτοί από εμάς, που τους ... δικαιολογούνε.

     • Κώστας ΜΠ avatar
      Κώστας ΜΠ @ Η άλυτη εξίσωση 08/07/2014 16:44:32

      "αλλά τα οικονομικά στοιχεία που παραθέτονται στο βίντεο, δεν είναι αμφισβητήσιμα εξ αιτίας διάφορων μη αποδεκτών σ΄εσάς τοποθετήσεων του κ. Μπελαβίλα επί άσχετων θεμάτων". Μη αποδεκτών ΜΟΝΟ από μένα; Από σας; Γιατί δεν μας λέτε αν είναι αποδεκτές από σας; Ντρέπεστε; Πείτε μας αν τις αποδέχεστε τις θέσεις του αντικειμενικού αυτού ανθρώπου του οποίου το βίντεο μας καλείτε να δούμε. Aυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα. Βάζετε ένα βίντεο σας απαντώ πως τα στοιχεία του βίντεο δεν έρχονται από έναν ανεξάρτητο τενοκράτη/ειδικό/καθηγητή , αλλά από έναν στρατευμένο στον ΣΥΡΙΖΑ καθηγητή , πλήρως κομματικοποιημένο στο ΣΥΡΙΖΑ άνθρωπο , πιστό ακόλουθο του αριστερισμού/εθνομηδενισμού( όπως θα δούμε και παρακάτω),κατά συνέπεια επειδή είναι κομματικό φερέφωνο είναι τελείως αναξιόπιστος. Οταν βάλατε το βίντεο δεν μας είπατε "να τι επικαλείτε ο Συριζα" και να το κρίνουμε στο κάτω κάτω. Μας το βάλατε ως μιά τάχα αξιόπιστη αναφορά. Για να καταλάβετε ποιόν επικαλείστε, με ποιου θολωμένου μυαλού τα "στοιχεία" θέλετε να μας πείσετε, τις απόψεις του ανδρός: "Η επικείμενη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, χάριν της οποίας επισπεύδονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της γειτονικής χώρας, σε συνδυασμό με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για μια νηφάλια αποτίμηση της -επίσημης και ανεπίσημης- ελληνικής εξωτερικής πολιτικής της προηγούμενης δεκαετίας: των εθνικώς αδιάλλακτων συλλαλητηρίων, των σχεδίων του Α. Σαμαρά για "σύνορα με τη Σερβία", του εμπάργκο στην ΠΓΔΜ επί Α. Παπανδρέου, της ταύτισης με το σερβικό μεγαλοϊδεατισμό του Μιλόσεβιτς, της συμμετοχής της χώρας μας στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς του '99, με την έγκριση και των δύο μεγάλων κομμάτων-, αλλά και της δραστηριότητας του ελληνικού κεφαλαίου στις χώρες των Βαλκανίων, σ' ένα "ευνοϊκό" προς λεηλασία έδαφος που, όπως φαίνεται, δημιούργησε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα "εθνικό συμφέρον" που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία" http://taxalia.blogspot.gr/2013/02/fyrom_13.html Mαντέψτε ποιος έβαλε την υπογραφή του κάτω από το κατάπτυστο κείμενο...Ο άνθρωπος που δίνει τα στοιχεία στο βίντεο που μάς βάλετε, ο τάχα αντικειμενικός τεχνοκράτης/καθηγητής που είναι γνωστή στελεχάρα του κόμματος αριστεριστών/εθνομηδενιστών. Μην ντρέπεστε, συνταχτείτε μαζί τους. Αλλά φανερά. Άλλωστε όλοι οι παλαιπαπανδρεικοί, οι οπαδοί του Τόμπρα( του κρατικού ΟΤΕ και αυτός) και του Μένιου έχουν πάει μαζί τους. Αλλά φανερά. Χωρίς να κρύβουν πως πριν από χρόνια φώναζαν "πέστα Μένιο".

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Κώστας ΜΠ 08/07/2014 22:13:43

      Αγαπητέ Κώστα ΜΠ, μην κάνετε έτσι πια, σαν …υστερικός!! Στη ζωή, υπάρχουν άνθρωποι δογματικοί, διακατεχόμενοι από ιδεοληψίες, διαθέτοντες κομματικές αγκυλώσεις, φέροντες κομματικές παρωπίδες (σαν εσάς) και άνθρωποι πιο χαλαροί, ανεξάρτητοι, ψύχραιμοι (σαν εμένα), που δεν υπηρετούν σκοπιμότητες και προσεγγίζουν θετικά τις επιστημονικές αναλύσεις όταν αυτές τους πείθουν, ανεξάρτητα αν ο εμπνευστής τους ανήκει στη δεξιά, στην αριστερά ή στον αναρχικό χώρο :-). Ο κ. Νίκος Μπελαβίλας, όσο και αν σας ενοχλεί η λεπτομερής και σοβαρότατη προσέγγισή του στο ζήτημα του ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΣ του Ελληνικού στον κ. Λάτση, είναι ένας έγκριτος επιστήμονας, Αρχιτέκτων και Επίκουρος Καθηγητής του Ε.Μ.Π. Εξετάζουμε λοιπόν εδώ και αξιολογούμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ τη συγκεκριμένη ανάλυσή του επί του συγκεκριμένου θέματος. Δεν αναλωνόμαστε και δεν ενδιαφέρει ποσώς το αν ο άνθρωπος αυτός είναι Υδροχόος με ωροσκόπο Δίδυμο, αν είναι Παναθηναϊκός, αν του αρέσουν οι μακαρονάδες πιο πολύ απ΄τα γεμιστά, έτσι ώστε με κριτήριο αυτές τις …δηλώσεις του, να βρούμε …πάτημα ν΄αποδεχτούμε ή ν΄ απορρίψουμε, την επιστημονική του εργασία. Εσείς βεβαίως, έχετε κάθε δικαίωμα ως φανατικός, αρνητικός και απλοϊκά ερμηνεύων της ζωής σας τα δρώμενα, να χρησιμοποιείτε εκείνα τα ….εργαλεία που έχετε εύκαιρα, αυτά με τα οποία είστε περισσότερο εξοικειωμένος…. Μην απαιτείτε όμως να είμαστε όλοι ίδιοι μ΄εσάς, γιατί δεν θα είμαστε ποτέ! Η απογοήτευση, θα' ναι ο μόνιμός σας σύντροφος..... Υ.Γ : Τον ..Εισαγγελέα, τον κριτή και τον μπακάλη ταυτοχρόνως, να τον υποδύεστε παρακαλώ με τους πνευματικά συγγενείς σας. Σ΄εμένα αυτές οι ‘’κατινιές’’ (Τόμπρες, Μένιοι, μούχλες και σουπιάς μελάνι), πολύ απλά, ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ. Γελάω :-)

     • Κώστας ΜΠ avatar
      Κώστας ΜΠ @ Η άλυτη εξίσωση 09/07/2014 00:23:19

      "άνθρωποι πιο χαλαροί, ανεξάρτητοι, ψύχραιμοι (σαν εμένα)"... Aπό την πολλή ψυχραιμία και ανεξαρτησία γράψατε σε άλλη ανάρτηση τα εξής γελοία και υστερικά; : "Το 40% των ασυνείδητων βολεμένων μικροαστών - νεογραικύλων να είναι ''καλά'' εντός του βάλτου (αθροίστε τους από τ΄αποτελέσματα των πρόσφατων Ευρωεκλογών)"... Μιλάνε είστε η επιτομή της ανεξαρτησίας , της σοβαρότητας και της ψυχραιμίας. Λοιπόν για να τελείωνουμε γιατί με ασόβαρους, υστερικούς, παλαιοπασόκους που ντέπονται να πουν πως στήριζαν Αντρέα, δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς: - ο Μπελαβίλας είναι μια επιστημονική φάρσα. Ρωτήστε και μάθετε. Μόνο μη ρωτήσετε τη Θεανώ Φωτίου πάλι. Γελάνε και τα τσιμέντα μαζί του. Αλλά ακόμη και στο σχέδιο του( που παντελώς αγνοείτε) προβλέπεται ....ω ναι....κοινοτική χρματοδότηση. Δηλαδή τα λεφτά των "τοκογλύφων" που λέτε και εσείς όταν παραληρείτε. - αν σας ενδιέφερε το θέμα και δεν κομματιζόσασταν χωρίς να το λέτε- όπως κάνετε όλοι οι παλαιοπασόκοι- θα γνώριζατε α) την μελέτη του ομότιμου Καθηγητή του ΕΜΠ Βαζενχόφεν ( όποιος την διαβάσει καταλαβαίνει πως ο φαιδρός Μπελαβίλας γράφει μπαρούφες κατάλληλες για το TVXS του Κούλογλου και την Αυγή και για να τον επικαλούνται υστερικοί άσχετοι παλαιοπασόκοι σαν εσάς σε διαδικτυακά παραληρήματα) - β) την μελέτη του Έλληνα καθηγητή του Χάρβαρντ Πολάλη. Διαβάστε τις ( που δεν το βλέπω) , ξεστραβωθείτε και μην ξαναβρωμίσετε το site με ...Μπελαβίλες. 'Η εν πάση περιπτώσει πηγαίνε να τον βρείτε να τον βοηθήσετε στη οργάνωση της κατάληψης της Νομικής Σχολής από λαθρομετανάστες(βλ βίντεο). Σε αυτά είναι πρώτος. Στα επιστημονικά είναι γνωστό κομματιζόμενο μηδενικό. Με αυτό το τίποτα ερμηνεύετε ( για να χρησιμοποιήσω το παραλήρημά σας) της ζωής τα δρώμενα. Όπως παλιά που οι παλαιοπασόκοι μαθαίνατε τα της ζωής από την Αυριανή. https://www.youtube.com/watch?v=FpCDrpz18zA Περαστικά...

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Κώστας ΜΠ 09/07/2014 07:52:59

      χαχαχαχα! E, Πείτε το λοιπόν... Το 40% των ασυνείδητων βολεμένων μικροαστών - νεογραικύλων να είναι ''καλά'' εντός του βάλτου (αθροίστε τους από τ΄αποτελέσματα των πρόσφατων Ευρωεκλογών)"... Αυτό σας χάλασε.... Αναγνωρίσατε κάπου στη διστύπωση τον καημένο εαυτό σας; Δεν ευθύνομαι όμως εγώ για το οτι ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας εξακολουθεί να λειτουργεί χαμερπώς, προσπαθώντας να διατηρήσει τα ''κεκτημένα'' εις βάρος του συνόλου. Εσείς ν΄ αλλάξετε νοοτροπία και να εξελιχθείτε από εγωπαθείς σκώληκες, σε κοινωνικά και ευαίσθητα όντα. Δεν θα ασχοληθώ παραπέρα με τις υστερικές σας αναφορές, τις εμπάθειες, τα κομπλεξάκια και την αμυντική επιθετικότητα. Εγώ δεν είμαι Ψυχολόγος... Υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες και πρέπει να ζήσουν κι αυτοί. Για την Αυριανή, τους ...Παλαιοπασόκους και τις λοιπές εμμονές σας, μιλήστε καλύτερα με τους φίλους σας τους συνταξιούχους, στον καφενέ που παίζετε πρέφα. Όσο για τις απαγορεύσεις :-) και για το τι ''βρωμίζει'' τελικά το site, μήπως θα πρέπει να εξετασθείτε ΚΑΙ για οξεία φασιστίτιδα εκτός όοολων των άλλων; Είναι ανίατη ασθένεια βέβαια, αλλά τα ηρεμιστικά μπορούν να την ελέγξουν σχετικώς. Προσπαθήστε. Χαιρετισμούς στον κ.Μιχαλολιάκο και στον Λιάκο, τους συναγωνιστές και ομοϊδεάτες σας. Καλή τύχη. Υ.Γ Σας παρακαλώ να μην εκφράζεστε τόσο..σκληρά για τον σεβαστό καθηγητή κ. Νίκο Μπελαβίλα! Φοβάμαι ότι αν φτάσει στ΄αυτιά του η άποψή σας γι αυτόν, δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το σοκ ψύχραιμα. Δείξτε λίγο έλεος πια... Γιατί τόση σκληρότητα; :-)

 6. kostis avatar
  kostis 08/07/2014 11:39:20

  Η επιστρατευση εργαζομενων σε κρισιμους τομεις λειτουργιας του κρατους η οι πραξεις νομοθετικου περιεχομενου δεν ειναι το κακο που η κυβερνηση θα πρεπει να αισθανεται ενοχες.. Πολυ καλα κανει οταν εχει απεναντι της κομματα και συνδικαλιστες που ειναι ακτιβιστες. Κατα την ταπεινη μου αποψη σε κλαδους της οικονομιας και του δημοσιου, κρισιμους, θα πρεπει η απεργια να ειναι κατι που να απαγορευθει η να ειναι πολυ δυσκολο να κηρυχθει, ειδικα αυτη την περιοδο που ειμαστε με την πλατη στον τοιχο.. Ας μην ξεχναμε πως απο την μερα που μπηκαμε στα μνημονια εχουν γινει πανω απο 10.000 απεργιες, πραγμα αδιανοητο.. Αυτο που θελει ο κοσμος ειναι, μια κυβερνηση αποφασιστικη.. Ο Ελληνας διαχρονικα εχει αναγκη να ακουμπαει σε μεγαλους ηγετες που εμπιστευεται.. Το αν η "δουλεια" θα γινει με μαυρη γατα ( επιστρατευσεις, ΠΝΠ, κλπ) η με την ασπρη γατα (ομαλα, χωρις εντασεις,κλπ) λιγο ενδιαφερει τον πολυ κοσμο..

  • ¼±Á¹»µ½± avatar
   ¼±Á¹»µ½± @ kostis 08/07/2014 14:22:49

   O Κωστής έγραψε: σε κρισιμους τομεις λειτουργιας του κρατους η οι πραξεις νομοθετικου περιεχομενου δεν ειναι το κακο που η κυβερνηση θα πρεπει να αισθανεται ενοχες. Κρίσιμος τομέας λειτουργίας του κράτους η (ιδιωτική) ακτοπλοΐα; Κοροϊδευόμαστε; Τους λιμενεργάτες που ζητούσαν τα δουλεμένα μεροκάματά τους επίταξαν για να πουλήσουν εκδούλευση στα αφεντικά (και όχι για να πάνε τα πλοία στα νησιά, όπως επικαλούνται ως αθώες περιστερές. Για να πάνε τα πλοία στα νησιά θα μπορούσαν και να αναγκασθούν οι καραβοκύρηδες να πληρώσουν. Αλλά πού τα σχετικά καρύδια της κυβέρνησης; Επέλεξαν τον δρόμο του αδίκου, επικαλούμενοι ως συνήθως πατριωτική ανάγκη, επειδή δεν είχαν το μπόι για να κάνουν κάτι άλλο). Εμένα αν δεν με πληρώσει ο εργοδότης μου, το κράτος πρέπει να σταθεί δίπλα μου (ο νόμος ως προστάτης των αδυνάτων) και όχι απέναντί μου. Μήπως εείστε κρατικοδίαιτος (πίνετε από το νερό του ΑΤΜ) και τα γράφετε αυτά;
   Τα περί μη ενοχών για διακυβέρνηση μέσω ΠΝΠ, δείχνουν απλώς την αδιαφορία σας για το σύνταγμα. Αν είστε μέλος της κυβέρνησης ή των κυβερνώντων κομμάτων, σας δικαιολογώ που πάτε να βαφτίσετε το κρέας ψάρι. Αν αύριο οι αντίπαλοί σας κάνουν το ίδιο, εσείς θα τους έχετε δώσει το βρώμικο άλλοθι.
   Αντί για πολιτική βάσει πολιτικών αρχών και ιδεωδών, καιροσκοπισμός και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ωραίος τρόπος σκέψης και λειτουργίας (ψευδώς εντέλει αποκαλούμενου) αστικού δημοκρατικού κόμματος. Φυσικά και θα πρέπει να νιώθει ενοχές απέναντι σε κάθε ορθώς σκεπτόμενο δημοκράτη αυτή η κυβέρνηση, που καταπίνει σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ αμάσητα (εμπαίζοντας τη δικαιοσύνη και την κοινή λογική) για να παραμείνει άλλη μια μέρα στην εξουσία, που παραγγέλνει ποινική δίωξη των πολιτικών αντιπάλων (επειδή της τρώνε την δεξιά πτέρυγά της), που ανερυθρίαστα ανοιγοκλείνει δημόσια κανάλια και τη βουλή κατά πώς το κομματικό συμφέρον προστάζει και που δεν αποδέχεται την απόλυτα ανεξάρτητη ελευθερία άποψης των βουλευτών (όλα σε ένα άρθρο, ψήφιση χωρίς συζήτηση).
   Συνεχίστε, έχει και πιο βαθιά αυτός ο βόθρος...

   • kostis avatar
    kostis @ ¼±Á¹»µ½± 08/07/2014 18:46:35

    ευχαριστω για την απαντηση. Ομως πρεπει να σημειωσω 2-3 πραγματακια. Α. Η απαντηση σου αποπνει την ρηση Του Λενιν, οτι οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εχθρος μας και ειναι απαραιτητος ο δημοσιος, τουλαχιστον λεκτικος, προπηλακισμος και ανασκολοπισμος του διαφωνουντος.. Δηλαδη εγω.. Παμε παρακατω.. Β. Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και για 3 10ετιες σιτιζω αθελα μου με τους φορους μου το πελατιακο κρατος και τους ευνουχους του.. Γ. Η Ν.Δ δυστυχως δεν κυβερνα μονη της αλλα με τα αποκαιδια του ΠΑΣΟΚ. Αρα αναγκαζεται να κλεινει τα ματια σε καποια πραγματα η να συμβιβαζεται χαριν της κυβερνησιμοτητας. Δ. Η πολιτικη ειναι η τεχνη του εφικτου και ο ρεαλισμος ειναι καλος μπουσουλας. Ε. και τελος ποιος ειναι ο συνομιλητης της κυβερνησης? Οι νεοσταλινικοι του Τσιπρα? Οι λαικιστες του Καμμενου? Οι φασιστες του Μιχαλολιακου? Οι κρατικοδιαιτοι συνδικαλιστες? Ποιοι αγαπητε μου? Κανενας..

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ kostis 08/07/2014 15:03:19

   Μην ανησυχείτε κύριε Κωστή μου, η αγαπημένη μας κυβέρνηση σκέφτεται πριν από σας για σας και φέρνει νόμο για τις απεργίες. Και κρίνοντας από τα λεγόμενά σας, αν δείτε και τεθωρακισμένα στους δρόμους θα αγαλλιάσετε από ασφάλεια. Μπορεί να έχουν και Γερμανούς επάνω, αλλά τι μας νοιάζει εμάς, αφού θα γίνεται η δουλειά...

   • kostis avatar
    kostis @ πολίτης 08/07/2014 18:54:01

    τους κολονελους δεν θα τους φερει κανενας Σαμαρας βαζοντας μια ταξη στο θεμα των απεργιων αλλα αυτοι που υποκινουν τον καθε πικραμενο να τα κανει μπαχαλο.. Κατα τα αλλα, τους θιασωτες μιας μαυρης η κοκκινης χουντας ψαξε τους αλλου..

   • Fotini avatar
    Fotini @ πολίτης 08/07/2014 21:59:36

    Καί ΑΡΓΗΣΕ ὁ νόμος πού ἀπαγορεύει στίς μειοψηφίες νά ἀποφασίζουν γιά ἀπεργίες!

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 08/07/2014 13:58:51

  Ήμουν έτοιμος να αντιδράσω στο άρθρο, αλλά στη συνέχεια διαβάζοντας την κάτωθι παράγραφο, άλλαξα γνώμη! Να και η παράγραφος: "Κανείς δεν πρέπει να επιχαίρει στην κυβέρνηση για την στρατηγική νίκη. Υπάρχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σχετικά με το θέμα αυτό. Άλλωστε, πολλοί μπορούν να παραδειγματιστούν από την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα που απέτρεψε το μπάχαλο. Αλλά και πολλοί μπορούν να κάτσουν να σκεφτούν αν πάει κάτι στραβά με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.'' Και πράγματι το ότι υπήρξαν συνετοί, μέσα από τους ιθύνοντες, ανεξαρτήτου πόστου και ιδεολογίας και έτσι επικράτησε η σώφρων λογική της μη ταλαιπωρίας του ήδη ταλαιπωρημένου Ελληνικού λαού, αυτό δεν σημαίνει ότι το επιχείρημα της εκποιήσεως κυριάρχησε , έναντι αυτό της μη εκποιήσεως! Αντιθέτως οι σώφρονες παραγκώνισαν, ίσως και προσωρινώς, τις κατά συρροή καταστρεπτικές ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό δεν σημαίνει κατ΄ουδένα τρόπο, ότι ο κόσμος και πολύ περισσότερο ο υγιής, έχει πειστεί για την ορθότητα του μέτρου. Γι΄ αυτό χρειάζεται προσοχή και επανεξέταση!!

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 08/07/2014 17:09:23

  Αγαπητέ συνονόματε και ίσως συναγωνιστή Κωστή, γράφεις "...Ας μην ξεχναμε πως απο την μερα που μπηκαμε στα μνημονια εχουν γινει πανω απο 10.000 απεργιες, πραγμα αδιανοητο.."!!! Το ξέρεις ότι με τα γραφόμενα σου μου στερείς κάθε δικαίωμα να υπερασπιστώ την ιδεολογία μου, η οποία πηγάζει από τα πραγματικά Δημοκρατικά ιδεώδη και τις αρχές του Ελεύθερου Κόσμου. Αυτό που κάνεις είναι να δικαιώνεις τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ , για τις επιλογές τους , προβάλλοντας το επιχείρημα περί ανάλγητης ασύδοτης και δουλοκρατικής Δεξιάς. Όχι εμείς οι ελεύθεροι Δημοκράτες, με μπροστάρηδες τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ε. Αβέρωφ, τον Γ. Ράλλη και τόσους άλλους, αγωνιστήκαμε για μια Ελλάδα πραγματικά ελεύθερη και δεν θα επιτρέψουμε αυτές οι αξίες να απεμποληθούν στο όνομα του Νεοφιλευθερισμού και της ασύδοτων πλουτοκρατικών λαμόγιων που ενέσκηψαν τελευταία μυρίζοντας ψόφιο από το θανατικό του Μνημονίου!!

  • my way avatar
   my way @ ΝΤΙΝΟΣ 08/07/2014 19:02:54

   Οι αρχές και οι αξίες της Παράταξης είναι αήττητες, Ντίνο.

  • kostis avatar
   kostis @ ΝΤΙΝΟΣ 08/07/2014 20:45:37

   ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβεις οτι οι 9 στις 10 απεργιες ειναι υποκεινουμενες και καπελωμενες απο την αριστερα και καποιους αφελεις και εμπαθεις συνοδοιπορους χρωματος γκριζομπλε... Κανενας φιλελευθερος, οπως εγω, δεν θα ανεχθει να πιλοταρεται η ζωη του απο τον καθε κρατικοδιαιτο και συχνα διεφθαρμενο και απαξιωμενο συνδικαλιστη η απο καποιον σκοτεινο κομματικο ιντρουκτορα.. Μαλλον εσυ δικαιωνεις τους παραπανω υπεραπιζομενος το δικαιωμα στο μπαχαλο και στην ασυδοσια.. Η δημοκρατια δεν ειναι ενας θαλασσιος ελεφαντας που βγηκε στην ξηρα και λιαζεται αμεριμνος και αδιαφορος για αυτο που συμβαινει γυρω του, αρα υποψηφιο θυμα, αλλα μια τιγρης που με νυχια και με δοντια υπερασπιζεται τον χωρο της και της ζωης της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.