#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2010 18:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια μαχαιριά του δώσανε τον πάτησε το τραίνοΠαπανδρέου: Γι αυτό υπάρχει και το ΔΝΤ !!!

Θαυμάστε δηλώσεις:

Κατά την ομιλία του στο σημερινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «ήδη η συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΚΤ, του ΔΝΤ είναι γεγονός. Υπάρχει αυτή η εποπτεία και επιτήρηση και από τους τρεις αυτούς φορείς. Αυτή ήταν η τελική απόφαση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δείχνει μία Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει πάντα πίστη μόνο στις δικές της δυνάμεις. Γι αυτό υπάρχει και το ΔΝΤ».

Επεσήμανε δε ότι «είτε αξιοποιήσουμε, είτε δεν αξιοποιήσουμε τον μηχανισμό - θα το δούμε στην πορεία - αυτοί οι τρεις θα παρακολουθούν και θα έχουν σημαντικό λόγο για την περαιτέρω πορεία μας».

O Υπουργός των Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου και λίγο πριν την αναχώρησή του για τη συνεδρίαση του Ecofin ανέφερε ότι η επιστολή που έστειλε στους κ. Ο. Ρεν, Ζ.Κ. Τρισέ και Ντ. Στρος Καν, εντάσσεται στην φυσιολογική πορεία των πραγμάτων και στην πράξη σημαίνει ότι προετοιμάζει "κάτι" (!!!), αποσαφηνίζοντας τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να είναι έτοιμο, αν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί.

 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα είναι στην Αθήνα τεχνικοί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Επιτροπή και το ΔΝΤ και θα συζητηθεί το πολιτικό και δανειακό πλαίσιο, ώστε να διαμορφωθεί ένα τελικό πλαίσιο, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν μπορεί να δουλέψεις με μία σελίδα απόφασης του Ecofin.

 Ο Υπουργός τόνισε ότι "άγκυρα" για την Ελλάδα αποτελεί το πρόγραμμα σταθερότητας, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, υπογράμμισε ότι "πιλότος" είναι η ΕΕ, απαντώντας δε σε διευκρινιστική ερώτηση είπε ότι το ΔΝΤ δεν δεσμεύεται από το Eurogroup, προσθέτοντας ωστόσο ότι αποκλείουμε ότι είναι εκτός της απόφασης του Ecofin.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η επιστολή του κ. Παπακωνσταντίνου δεν αποτελεί προθάλαμο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης, ενώ για το "κλίμα" που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είπαν ότι δεν ενεργοποιούμε σήμερα το μηχανισμό, αλλά δεν αποκλείεται να ληφθεί στο μέλλον απόφαση ενεργοποίησής του (!!!),

 Αρνητική ήταν η απάντηση των ιδίων πηγών στην ερώτηση "αν κάποιοι μας σπρώχνουν στον μηχανισμό", με την διευκρίνιση, όμως, ότι δεν είμαστε παίκτες σε αυτό και δεν διαμορφώνουμε την κατάσταση (!!!!!).

  Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη λήψη πρόσθετων μέτρων οι ίδιες πηγές ελεγαν ότι δεν θα μας αναγκάσουν να πάρουμε μέτρα το 2010, ενώ απέδωσαν "απόλυτο δίκιο" στην προτροπή του Ντομινίκ Στρος Καν για την ανάγκη να υπάρξει αποπληθωρισμός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καλό είναι μέσα σε αυτή την προσπάθεια να κτυπηθούν και φαινόμενα παρασιτισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 15/04/2010 18:23:38

  Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, θα προσφύγουν στο ΔΝΤ πριν τις τοπικές εκλογές στη γερμανία για να ΔΕΣΟΥΝ τη χώρα χειροπόδαρα. Έτσι θα φανεί στο λαό ότι δεν έχουμε πια κανένα δικαίοωμα λόγου και θα αρχίσει το ξεπούλημα.

 2. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 15/04/2010 18:49:31

  Τιραμόλα, υπάρχεις ακόμα κάπου εκεί έξω?

  • Rasta avatar
   Rasta @ (A)θανάσης 15/04/2010 20:38:17

   Τραγουδάει, μάγκες πιάστε τα γεφύρια...

 3. Orestios avatar
  Orestios 15/04/2010 20:47:57

  Αναρρωτιέμαι πιο θα είναι το γεγονός που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να παραιτηθεί ώστε να προκύψει κυβέρνηση συνασπισμού για την σωτηρία τάχα της Ελλάδας, αλλά ουσιαστικά για τον επιμερισμό ευθυνών.

  Απροπό στην πολύ ωραία προσομοίωση του καραβιού, που κάνει ο Υπουργός, η κυβέρνηση έχει το ρόλο της "σαβούρας"?

 4. neos agrotis avatar
  neos agrotis 15/04/2010 21:42:19

  "στην προτροπή του Ντομινίκ Στρος Καν για την ανάγκη να υπάρξει αποπληθωρισμός"
  Και ας πουμε οτι δεχόμαστε αποπληθωρισμό στους μισθούς και τις τιμές των προιοντων.
  Με τα τραπεζικά προιόντα και χρεωσεις (Δάνεια,επιτόκια κλπ) τι θα γίνει? Θα εχουμε και εκει αποπληθωρισμό η δεν τους ακουμπάνε αυτους?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ neos agrotis 15/04/2010 21:50:05

   Ο αποπληθωρισμός είναι στη χώρα μας για τις ανώνυμες τσέπες, τα κέρδη των επωνύμων είναι απόδοση κεφαλαίων .... ;-)

  • Orestios avatar
   Orestios @ neos agrotis 15/04/2010 21:52:32

   Θέλει και 'ρώτημα? Επειδή οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ πατριωτικές θα κρατήσουν θερμοπύλες. Ο αγώνας τους πρέπει να εκτιμηθεί.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ neos agrotis 15/04/2010 22:06:04

   Πλάκα κάνεις, φυσικά. Οι τράπεζες θα επικαλεστούν αμέσως ότι, ακόμα και όταν το βιοτικό επίπεδο ήταν πολύ χαμηλότερο (δηλ. στα επίπεδα στα οποία θα επιστρέψουμε), τα επιτόκια π.χ. των στεγαστικών δανείων ήταν στο 15-20%.

   Βέβαια, θα μου πεις, με εκείνα τα δεδομένα ελάχιστοι είχαν τολμήσει να πάρουν στεγαστικό δάνειο και πολύ περισσότεροι έμεναν στο νοίκι. Αλλά αυτό για τις τράπεζες (και για το ΔΝΤ φυσικά) είναι "λεπτομέρεια"...

   Ας σκεφτούμε επίσης και κάτι άλλο. Χρόνια τώρα, οι "προηγμένοι" λαοί της Ευρώπης εγκαλούν τους Έλληνες ότι έχουν υπερβολικά υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Μήπως λοιπόν, λίγο τα χαράτσια, λίγο τα επιτόκια που θα είναι πλέον δυσβάστακτα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συμπαιγνία με στόχο να "τιμωρήσει" τους "απείθαρχους" Έλληνες επειδή έχουν ένα κεραμίδι για το κεφάλι τους; Και μήπως η "τιμωρία" αυτή θα μεταφραστεί σε άρον-άρον ξεπουλήματα ή κατασχέσεις σπιτιών, που θα αγοραστούν κοψοχρονιά από real estate τραπεζικές θυγατρικές για να καρπώνονται τα... νοίκια που πλέον θα τους πληρώνουν οι πρώην ιδιοκτήτες;

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ Αυριανιστής 15/04/2010 22:10:11

    οπως τα λες ειναι. Εμεις τι κανουμε? Τα δεχόμαστε ολα και δεν αντιδρούμε σε τίποτα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.