#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/06/2008 11:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια κυβέρνηση που (προφανώς) απευθύνεται σε χαχόλους

Αν ο γιος σας ή ο γιος ενός φίλου σας, διοριζόμενος στο Δημόσιο με μηνιαίο μισθό + - 1000 Ευρώ, υποστήριζε πως έπιασε δουλειά με αμοιβές πάνω από 1.000.000 (!) Ευρώ, πως θα τον αντιμετωπίζατε; Θα τον στέλνατε στον ψυχίατρο ; Κακώς !...Με βάση τη λογική του υπουργού Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκη, που υιοθέτησε η Κυβέρνηση και τα κλακαδόρικα ΜΜΕ, το παιδί θα είχε δίκιο !...Τόσα θα εισπράξει, περίπου, στην 37ετία που θα εργαστεί, (εξελισσόμενος), στη θέση που διορίστηκε.Έτσι και η πώληση του Λιμένος Πειραιά θα αποφέρει .4,3 δις. Ευρώ !!! Σε 35 χρόνια βέβαια. Τώρα αν η προσφορά των Κινέζων, σε παρούσες τιμές, είναι δεν είναι 400 με 500 εκατ., συνολικά, και 90 εκατ. Το χρόνο, τι σημασία έχει για τους πωλητές των πάντων ; Επίσης τι σημασία έχει το αν βρίσκεται στα ίδια, σχεδόν, επίπεδα με άλλες προσφορές; Τα πανηγύρια για τα «4,3 δις», καλά κρατούν. Απευθύνονται σε χαχόλους. Χαχόλοι υπάρχουν και πολλοί, (απ΄ ό,τι φαίνεται), αλλά μη μας θεωρούν χαχόλους κι όλους. Ούτε χρειάζεται να ξέρουμε κινέζικα για να καταλάβουμε την κομπίνα που έχει στηθεί και στα λιμάνια. Στην φωτογραφία αναγνώστριά μας που μόλις έχει ακούσει τις δηλώσεις Βουλγαράκη για την Cosco 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος avatar
  Χρήστος 05/06/2008 11:45:55

  Η κυβέρνηση "κάνει τη δουλιά της", που δεν είναι άλλη από το να παραπληροφορεί τον κόσμο, σε μια οργανωμένη προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα κάνοντας το μαύρο - άσπρο, ώστε να επωφεληθεί από νούμερα που ζαλίζουν τον απ0λό κοσμάκη.
  Το πρόβλημα για όλους εμάς είναι αυτά τα δύστυχα δημοσιογραφικά λαμόγια, η αχρειότητα των οποίων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, χωρίς όμως καθόλου οι ίδιοι να ενοχλούνται.
  Όλοι αυτοί οι καθημερινοί απατεώνες που φοράνε γραβάτα και κουστούμι και νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν το πόπολο είναι το μεγάλο πρόβλημα.
  Μήπως να τους χαιρετίσουμε όλους με...το παράσημο του γιαουρτιού και να τελειώνουμε μαζί τους...

 2. monahikoslikos avatar
  monahikoslikos 05/06/2008 12:02:54

  Δεν είναι μόνο Δεξιοί είναι και απατεώνες

 3. Lakis, Malaga avatar
  Lakis, Malaga 05/06/2008 12:22:24

  Τί να κάνει ο κοσμάκης ρε παιδιά?

  Μετά την "επιδρομή" του ΠΑΣΟΚ είπε να ψηφίσει ετούτους μπας και δει καμιά άσπρη μέρα...

 4. Πέτρος avatar
  Πέτρος 05/06/2008 13:42:27

  Δηλαδή κάποιος που παίρνει δάνειο για να αγοράσει ένα σπίτι αξίας 200.000Ε, όταν τον ρωτάνε πόσο του κόστισε τι λέει?
  Κάνει 1000Ε το μήνα για 35 χρόνια? Η περίμενες ότι θα το αγοράσει η COSCO με μετρητά το λιμάνι.
  Το σημαντικό το οποίο παραγνωρίζεται είναι ότι κάποιες εταιρίες θεωρούν ότι το λιμάνι αυτό έχει μεγάλες επενδυτικές προοπτικές, αλλά οι κρατικοδιαίτοι που το λυμαίνονταν τόσα χρόνια, το είχαν δέσμιο σε μια αναχρονιστική πολιτική που απέφερε μόλις 7 εκ. Ε ετησίως! Δηλαδή 245εκ Ε σε 35 χρόνια!! Κάντε τη σύγκριση.

 5. Under-Uber avatar
  Under-Uber 05/06/2008 13:44:35

  Το www.euro2day.gr είχε σήμερα δυνατό θέμα για την κυβερνητική κομπίνα των 'τρις' (αλλά σε...δόσεις 37ετίας). Ειναι το μόνο σαίτ που ειπε τα πράγματα με τ' όνομά τους απο την πρώτη μέρα που έσκασε το θέμα

 6. NS avatar
  NS 05/06/2008 13:47:55

  Αρα, το συμπέρασμα είναι ότι:
  (α) πουλάνε "φθηνά", δηλ. κάτω από την αγοραία αξία του? (= κακοί διαχειριστές)
  (β) πουλάνε "φθηνά", δηλ. κάτω από την αγοραία αξία του, επειδή λαδώθηκαν? (= απατεώνες)
  (γ) δεν έπρεπε να πουλήσουν καθόλου? (δεξιοί)

  Αν οι σωστές απαντήσεις είναι (β) και (γ) = δεξιοί και απατεώνες.

  Σχόλια:
  (1) όποιος πουλάει περιουσία του Δημοσίου είναι δεξιός [αυτό βέβαια σημαίνει ότι εκτός από τα προ του 1990 κομμουνιστικά καθεστώτα (και την Κούβα μέχρι στιγμής) όλες οι άλλες κυβερνήσεις στον κόσμο ήταν δεξιές!!!??? -ΟΚ γιατί όχι?] - ΣΗΜ: Νομίζω μάλιστα ότι η ΝΔ θα ήταν δεξιό κόμμα σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν κρατικοποιούσε αντί να πουλάει!

  (2) Πως κάποιοι είναι τόσο σίγουροι ότι η αγοραία αξία είναι ανώτερη της προσφερόμενης? Δεν λέω μπορεί και να είναι έτσι (κι εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά τις επιχειρηματικές ικανότητες τους), αλλά π.χ. βάσει ποιών γνώσεων/ στοιχείων/ εκτιμήσεων κλπ. πετάει ο καθένας την παρόλα του ως ψημένος ειδήμων στις χρηματοοικονομικές εκτιμήσεις δικαιωμάτων παραχώρησης λιμένων? Και μάλιστα να καταλήγει ότι στανταράκι επαιξε και απατεωνιά???!!!

  Αν η αντίρρηση είναι στο ότι παραχωρείται/πουλιέται ... πάσο! αλλά αυτό είναι άσχετο με τιμές, απατεωνιές και λοιπά καφενειακά!!!

 7. NS avatar
  NS 05/06/2008 13:57:51

  Επίσης αν είμασταν ευρωπαϊκό κράτος και όχι καφενείο (γιατί αυτό είμαστε) η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα είχε ήδη επέμβει και (α) θα είχε αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετόχής στο ΧΑ για την προστασία των μικροεπενδυτών, (β) θα είχε ήδη επιβάλλει στο μέτοχο (Ελλ. Δημόσιο) και στην εισηγμένη (ΟΛΠ) να προβούν σε διορθωτικές δηλώσεις, (γ) θα είχε ήδη επιβάλλει στο μέτοχο και στην εισηγμένη τις προβλεπόμενες κυρώσεις (πρόστιμα κλπ.) για διασπορά ψευδών πληροφοριών και ενδεχομένως κατάχρηση αγοράς, και βέβαια (γ) θα έπρεπε ήδη να είχαν γίνει οι σχετικές αγωγές για αποζημίωση από επενδυτές. Σημειωτέον ότι για τον ίδιο λόγο ζητήθηκαν εξηγήσεις από την Κινεζική Επιτροπή Κεφ. από την Cosco και ανεστάλει η μετοχή της. Αντε να μας μάθει η Κίνα πως λειτουργούν οι αγορές!!!!

 8. thanos avatar
  thanos 05/06/2008 17:25:17

  Lakis, Malaga
  June 5th, 2008 at 12:22 pm

  File mou kai anti na dei o Kosmakhs opws ton apokaleis asprh mera apo thn "Epidromh" tou pasok...vlepei thn "Kolash" tou Dadh.

 9. Lara avatar
  Lara 05/06/2008 19:35:51

  Me thn polhsh ton limanion stous Kinezous fantazomai oti o teloniakos elegxos perierxetai sta xeria tous logika ektos ki an apatomai.
  Molis shmera oi Germanoi teloniakioi epiasan kinezika rologia maimou axias 250 ek. Euro, pou tha katekluzan thn germ. agora.
  Dhladh sthn Ellada, an auto alhthevei os kai oi kotes tha prokaloun ta kokoria sto kotetsi me rolex sto podi.
  lara

 10. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 05/06/2008 21:19:20

  Το πώς στοιχίζουν τα ρολόγια των Κινέζων, που δέν σταμάτησαν να πλημμυρίζουν την Ευρώπη, τόσο φθηνά δέν γίνεται κατανοητό όταν, μπορείς να φοράς την μαϊμού χωρίς κανένα πρόβλημα, δηλαδή αισθητικής, συγκρίσεως της ομοιότητος, ποιότητος και ακριβείας.

  Δύσκολες περίοδοι με πολυτέλεια μαϊμού. Στην Σόφια βρήκα το ωραιότερο μοντέλο ΩΜΕΓΑ μέσα στην κινεζική αγορά, που καταλαμβάνει έκταση όση το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την άλλη φορά που, θα ή άν ξαναπάω, θα ψάξω Λάρα και κανένα κοτέτσι, μπάς και βρώ εκεί κόκκορες με rolex στα πόδια.

  Η εφοδος των Κινέζων δια της εξόδου απο την χώρα τους με τις εκεί παραγόμενες μαϊμούδες αποτελεί ένα μεγάλο μήνυμα στους υπόλοιπους λαούς που σήμερα ακόμα ευημερούν. Γιατί άν επιχειρήσει κανείς να μελετήσει τον τρόπο της ζωής των Κινέζων στην ξενητειά, θα μάθει ότι, το ρολόϊ γυρίζει πίσω όταν σημαίνει η ώρα της επιβίωσης πάσει δυνάμει.

  Αρκεί να πάει κανείς μία βόλτα στα κινέζικα μαγαζιά την ώρα που κλείνουν, για να δεί, τί και πώς ακολουθεί μέχρι την επόμενη μέρα το πρωϊ.

  ΠΕΛΙΑΣ

 11. Helmut avatar
  Helmut 06/06/2008 09:28:44

  Άσχετο: εγώ πάντως προσφέρομαι να συνεφέρω την αναγνώστριά σας και να την βοηθήσω να ξαναβρει τα λογικά της!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.