#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια κυβέρνηση που δουλεύει και δεν μας δουλεύειΕπιτέλους, μια κυβέρνηση δουλεύει και δεν μας δουλεύει. Και δεν το λέμε για να στηρίξουμε το Σαμαρά. Άλλωστε λάθη έχουν γίνει, γίνονται και τα θίγουμε συνεχώς.

Όμως, τον τελευταίο καιρό είναι φανερή η διάθεση των στελεχών της κυβέρνησης να «ξεκουνηθούν» και να κάνουν κάποιες κινήσεις πέρα από τα οικονομικά. Να είναι ο φόβος του ανασχηματισμού, να είναι ότι η χώρα έφτασε στο αμήν, ότι και να είναι φαίνεται ότι υπάρχει... δράση.

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρά τις αντιδράσεις συντεχνιών που δε θέλουν να αξιολογηθούν αν και οι ίδιοι αξιολογούν τα παιδιά μας.

Το υπουργείο Εσωτερικών ξεκουνιέται και αποφασίζει να θέσει σε διαθεσιμότητα επίορκους υπαλλήλους ή άτομα που ποτέ δεν αξιολογήθηκαν και ποτέ δεν πέρασαν από διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Στα πανεπιστήμια ηττώνται οι ισχνές μειοψηφίες κουκουλοφόρων που επιμένουν στη διάλυση των ΑΕΙ. Κι όμως, οι καθηγητές σπεύδουν με μεγάλη πλειοψηφία να ψηφίσουν άξιους για το Συμβούλιο διοίκησης, κι όχι τους γνωστούς καθηγητοπατέρες τύπου Πελεγρίνη ή Μυλόπουλου που αντιδρούν γιατί δε θέλουν να χάσουν τα οφίτσια.

Στο τομέα της δημόσιας τάξης γίνονται συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να μειωθεί το μεταναστευτικό ρεύμα και τα πρώτα αποτελέσματα είναι καλά.

Η συμφωνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την HP και την Cosco μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία και τις επενδύσεις Η συμφωνία με την ΕΤΕπ για επενδύσεις 850 εκατ. ευρώ είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Η αλλαγή των «επικίνδυνων» ρυθμίσεων του νόμου για την ιθαγένεια είναι επίσης σημαντική κίνηση, αρκεί να μην κατεδαφιστούν και τα θετικά του.

Απ' ότι μαθαίνουμε η κυβέρνηση θα είναι σε θέση σύντομα να ανακοινώσει θετικές εξελίξεις για το ξεμπλοκάρισμα των έργων καθώς και για σειρά αποκρατικοποιήσεων και αξιοποιήσεων ακινήτων.

Αλλά και στο θέμα της δικαιοσύνης και της διαφάνειας φαίνεται ότι γίνονται κινήσεις προς την αποκάλυψη πολιτικών που επέδειξαν παράνομο πλουτισμό. Οι λίστες βγαίνουν, πολιτικοί ελέγχονται, περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Υπάρχουν, πάντως, και μεγάλες καθυστερήσεις σε βασικά θέματα, όπως στην υγεία όπου οι συγχωνεύσεις μονάδων για την εξοικονόμηση κονδυλίων κινείται με ρυθμούς χελώνας. Υπάρχουν και επικοινωνιακές αστοχίες ή αρρυθμίες όπως στο θέμα της ΕΡΤ ή ακόμη και σε θέματα μεταρρυθμίσεων. Όμως, μέσα σε πέντε μήνες η κυβέρνηση φαίνεται να έχει κάνει έργο δύο ετών, αν συγκριθεί φυσικά με τους ανεκδιήγητους πασόκους.

Κι αυτό μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους ότι μπορούν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα. Δουλειά χρειάζεται, όραμα, φρέσκες ιδέες και ανθρώπους ικανούς να τις υλοποιήσουν. Κι αν τα καταφέρουν, τότε αυτό θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης συνασπισμού. Αρκεί να πάψουν οι προσωπικές ή κομματικές αλαζονικές στάσεις.

Α.Ψ.  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 15/11/2012 10:58:07

  Ναι ,το σωστό να λέγεται. Σημειώνω και την εκπλήρωση της υπόσχεσης για κατάργηση του νόμου Ραγκούση.

  Ελπίζω μόνο να μην κάνει πίσω ο Α.Σ απο τις αντιδράσεις ΔΗΜΑΡ / ΠΑΣΟΚ.
  (δεν νοιάζονται αν μειωθεί η συντάξη στον παπούλη των 90 χρονών ,αλλα ,μην τολμήσει κανείς να πειράξει τους λαθρομετανάστες!)

  • noldor avatar
   noldor @ ΣΤΕΛΙΟΣ 15/11/2012 12:42:21

   Υπονοείς ότι η απόφαση του ΣτΕ προέρχεται από την κυβέρνηση; Γιατί αυτή είναι η μόνη εξέλιξη μέχρι στιγμής.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ noldor 15/11/2012 14:04:31

    Επισήμως ναι.
    Αλλα για να τσιρίζουν ΔΗΜΑΡ / ΠΑΣΟΚ....

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 15/11/2012 11:16:40

  Η κυβέρνηση δουλεύει, η ανεργία αυξάνεται, άρα.....φούχτελ!

 3. ΔΗΜΟΣ avatar
  ΔΗΜΟΣ 15/11/2012 11:27:12

  Αφού τήρησε όλες τις τις προγραμματικές της δεσμεύσεις όπως π,χ, μη περικοπή μισθών, δεν μας δουλεύει την δουλεύουμε.

  • Της Αρτας το γιοφύρι avatar
   Της Αρτας το γιοφύρι @ ΔΗΜΟΣ 15/11/2012 11:35:06

   +1000.000.000

 4. axis avatar
  axis 15/11/2012 15:14:53

  Το μόνο που κάνει με επιτυχία αυτή η κυβέρνηση είναι να διασώζει το ΠΑΣΟΚ και να δικαιώνει τον Γιώργο Παπανδρέου.

 5. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 15/11/2012 15:32:22

  Μέχρι τώρα, αν και δεν υπήρξα ποτέ υποστηρικτής του Α.Σ. και συνεχίζω να τον μέμφομαι για τον καιρό του αντιμνημονιακού λαικισμού του, τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος σαν πρωθυπουργός με έχουν εκπλήξει θετικά. Ας ελπίσουμε πως με την πλάτη στον τοίχο η ελληνική κυβερνητική τριπλέτα θα βελτιωθεί κι άλλο μετά τον ανασχηματισμό, που πρέπει βέβαια να συνάδει με τους στόχους της κυβέρνησης και να μην είναι μόνο διαχειριστικός. Καλή επιτυχία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.